ΕΛΛΑΔΑ : Έφυγε από τη ζωή η Κέλλυ Σακκάκου!

%ce%ba%ce%ad%ce%bb%ce%bb%cf%85_%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%85

΄Εφυγε από τη ζωή, το πρωί της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2017, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Κέλλυ Σακκάκου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Αριστούχος μαθήτρια της Ευαγγελικής Σχολής, σπούδασε την υποκριτική τέχνη στη Δραματική Σχολή Κατσέλη, αλλά την κέρδισε η δημοσιογραφία. Υπήρξε μία από τις πρώτες, και πλέον επιτυχημένες παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης (αρχικά ΕΙΡΤ, κατόπιν ΕΡΤ), και για κάποιες χρονιές παρουσίασε ζωντανά τις βραδιές των ελληνικών Καλλιστείων.
Στις 19 Απριλίου 1980 στη Χάγη της Ολλανδίας, η Κέλλυ Σακκάκου μ’ ελαφρά αμηχανία, προλόγισε την ελληνική συμμετοχή «ΩΤΟ-ΣΤΟΠ» με την Άννα Βίσση και το συγκρότημα Επίκουροι, ενώ το 1985 και το 1987 ανακοίνωσε τους βαθμούς των αντίστοιχων ελληνικών επιτροπών.
Για 30 χρόνια υπήρξε από τις πλέον αγαπητές περσόνες της κρατικής τηλεόρασης.
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε πάνελ μεσημεριανών εκπομπών.
Μόλις πριν από λίγους μήνες, στις 5 Ιουλίου 2016, έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο, τον ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, αδελφό του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού.
Το τελευταίο διάστημα είχε υποβληθεί σε εγχείριση στο ισχίο της, που την είχε καθηλώσει.
Στους οικείους της, αλλά και στους συναδέλφους της στην ΕΡΤ, θερμά συλληπητήρια!!!

Πηγή φωτογραφίας enikos.

Αλέξανδρος Ρούσσος

Related posts

3 Thoughts to “ΕΛΛΑΔΑ : Έφυγε από τη ζωή η Κέλλυ Σακκάκου!”

 1. Θάνος Κοτταράς

  Είχα την τύχη να την γνωρίσω και από κοντά πριν μερικά χρόνια. Πραγματική κυρία…μορφωμένη, με άποψη για τα πολιτιστικά και μιντιακά πράγματα της χώρας, και με έμφυτη ευγένεια και φινέτσα! Ας είναι ελαφρύ το χρώμα….
  Μια μικρή επισήμανση: Είναι σίγουρο ότι αυτή είπε τους βαθμούς της ελληνικής επιτροπής το 1985 και το 1987? Παρατήρησα ότι το γράφει και η βικιπάιδια, όμως ρωτάω γιατί όταν τη συνάντησα και μιλήσαμε γενικά για τη Eurovision, δεν μου ανέφερε κάτι επ’αυτού (ξέχασα και να τη ρωτήσω και εγώ είναι η αλήθεια). Απεναντίας όμως μιλήσαμε αρκετά για την εμπειρία της το 1980 στη Χάγη, αλλά και γενικότερα για την ΕΡΤ και τη στάση της σε διάφορα ζητήματα

 2. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

  Αν προσέξεις το ηχόχρωμά της, δικαιώνει το γραφόμενο του wikipedia!

  1. Θάνος Κοτταράς

   Δεν σου κρύβω φίλε μου ότι με παρότρυνες με τον τρόπο σου και είδα στο youtube τις ψηφοφορίες της Ελλάδος το 85 και το 87. Ταπεινή μου πάντα γνώμη είναι ότι το 1985 η φωνή που ακούστηκε δεν είναι της Κέλλυς. Όσον αφορά το 1987, το ηχόχρωμα λίγο θυμίζει κάπως την Κέλλυ, αλλά και πάλι δεν θα παιρνα και όρκο ότι είναι αυτή. Είναι πάντως κρίμα που σχεδόν όλες οι χώρες έχουν επίσημα στοιχεία για τους spokespersons τους, ενώ η ΕΡΤ και η Ελλάδα γενικά έχει τα πιο ελλιπή στοιχεία ειδικά για τους διαγωνισμούς μέχρι και το 1988. Καμιά φορά μάλιστα αναρωτιέμαι γιατί οι ίδιες οι κυρίες που έλεγαν τα αποτελέσματα τότε, ή έστω κάποιος δικός τους, δεν μπαίνουν στη wikipedia να γράψουν κάποια σωστά στοιχεία? Καμιά τους δεν μπαίνει στο χώρο του ιντερνετ? Ούτε έστω κάποιοι δικοί τους άνθρωποι? Θα ήταν ωραίο κάποτε να διασταυρώσουμε όλες τις Ελληνίδες spokes-ladies (νομίζω άλλον άντρα πέρα από τον Αλέξη Κωστάλα δεν πρέπει να είχαμε)

Comments are closed.