ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι 5 φιναλίστ!

Η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε τους 5 ερμηνευτές που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Κίεβο στην εθνική επιλογή της χώρας Eurovision Song Contest – Unser Song 2017 στις 9 Φεβρουαρίου στην Κολωνία.

Παρουσιάστρια του τελικού για μία ακόμη χρονιά θα είναι η Barbara Schöneberger. Στον τελικό ο ερμηνευτής και το τραγούδι θα επιλεγούν αποκλειστικά από το κοινό ενώ 3 σημαντικοί μουσικοί, ο Tim Bendzko, ο Florian Silbereisen και η νικήτρια της Eurovision 2010 Lena, θα σχολιάζουν κάθε εμφάνιση χωρίς δικαίωμα ψήφου. Για πρώτη φορά φέτος η Γερμανική τηλεόραση θα εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό “mood barometer” μέσω του οποίου οι fans από όλη την Ευρώπη θα μπορέσουν να εκφράσουν την προτίμησή τους.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1.Axel Maximilian Feige

Ο 28χρονος Axel από το Αμβούργο εργάζεται ήδη σαν μουσικός. Από μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει διάφορα μουσικά όργανα και σε ηλικία 15 ετών έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα το οποίο κινήθηκε στους ήχους του progressive rock. Αργότερα ήταν μέλος σε διάφορες μπάντες με τις οποίες υπηρέτησαν τα blues και την alternative rock μουσική. Αυτή την περίοδο είναι μέλος στις Absolem Max and Diazpora, με τις οποίες θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους συλλογή στα μέσα Φεβρουαρίου.

2. Felicia Lu Kürbiß

Η 21χρονη φιναλίστ του Rising Star το 2014 κατάγεται από το Freilassing, είναι πιανίστρια ενώ γράφει και τραγούδια. Η πρώτη της επαφή στη σκηνή ήταν στο νηπιαγωγείο όπου έπαιξε τον Μικρό Πρίγκηπα! Τέλειωσε μουσικό σχολείο στο Σάλτζμπουργκ όπου έλαβε πλούσια μουσική εκπαίδευση και ακολούθησαν μαθήματα σε άλλες σχολές με ποπ προσανατολισμό και φωνητική καθοδήγηση. Θεωρεί ότι το μουσικό είδος που την εκφράζει είναι η electro-pop μουσική, ενώ είναι πολύ δραστήρια στο youtube στο οποίο πολύ συχνά ανεβάζει videos με τα τραγούδια της.

3. Helene Nissen

Είναι 20 χρονών ακόμη φοιτήτρια και ήδη έχει εμπειρία στη σκηνή από τη συμμετοχή της σε προγράμματα του NDR και την εμφάνισή της στο Travemünder Woche. Παίζει κιθάρα και κάνει συναυλίες μαζί με τον αδελφό της. Γράφει και η ίδια μουσική και ιδιαίτερη αδυναμία της είναι τα blues και ο Johnny Cash.

4. Isabella “Levina”Lueen

Η Ισαβέλλα είναι 25 χρονών κατάγεται από τη Βόννη. Από ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και φωνητικής στο Δημοτικό Ωδείο στο Chemnitz, ενώ μέχρι τα 16 της έπαιζε σε παιδικά musicals. Κέρδισε το 1ο βραβείο στο “Jugend musiziert”.  Σπούδασε σύνθεση, τραγούδι και Music Management στο London College of Music κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο καλύτερου ερμηνευτή. Στη συνέχεια ως φοιτήτρια στο King’s College στο Λονδίνο κέρδισε με τη μπάντα της Miss Terry Blue το βραβείο στο διαγωνισμό της Uni-Music-League 2012 και έτσι είχαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν την πρώτη τους συλλογή με παραγωγό τον Matt Lawrence. Γράφει τραγούδια σε soul και pop ρυθμούς και συχνά εμφανίζεται σε μπαράκια με το συγκρότημά της, ενώ μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Λονδίνο και το Βερολίνο.

5. Wilhelm “Sadi” Richter

Ο 19χρονος Wilhelm έρχεται από το Ντόρτμουντ. Έχει σπουδάσει σύνθεση στο Folkwang University of the Arts στο Έσσεν. Παίζει πιάνο, μπάσο και ντραμς και είναι ένας μουσικός της τζαζ. Από μικρός είχε εντυπωσιάσει με τη φωνή του που έχει ένα εύρος τέσσερις οκτάβες. Σε ηλικία 15 ετών εμφανίστηκε ως singing trainer σε τηλεοπτικό show της Sylvie Meis, διάσημης παρουσιάστριας στη Γερμανία.

Το 2010 η άγνωστη μέχρι τότε Lena κέρδισε τη Eurovision στο Όσλο με το Satellite!

Λουκάς Βλαβιανός

Πηγή φωτογραφίας: NDR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ