EUROVISION 2016: Πρώτη πρόβα Φινλανδίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Κροατίας!

Η αυλαία των προβών ανεβαίνει σήμερα το πρωί στη Στοκχόλμη με την εκπρόσωπο της Φινλανδίας Sandhja. Το τραγούδι ξεκινά με την τραγουδίστρια μόνη της επί σκηνής που είναι σε χρυσαφί αποχρώσεις, φορώντας μια ολόσωμη τυρκουάζ φόρμα – που δήλωσε ότι θα φορά και στον ημιτελικό της επόμενης Τρίτης – και πατώντας σε ένα τρίγωνο στο δάπεδο. Στη συνέχεια, μπαίνουν και οι πέντε χορεύτριες που κάνουν και φωνητικά φορώντας μαύρα, οι οποίες παραμένουν πίσω της, ενώ στη γέφυρα του τραγουδιού η Sandhja περπατά μόνη στην προέκταση της σκηνής. Φωνητικά δε φάνηκε να είναι τόσο δυνατή όσο στον εθνικό τελικό, αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη τεχνική πρόβα.

Τρίτη στη σκηνή τη σκυτάλη παίρνει η Μολδαβία. Η Lidia εμφανίζεται αρχικά μόνη της επί σκηνής φορώντας μπεζ φόρεμα, το οποίο πιθανότατα θα είναι και αυτό που θα δούμε στον ημιτελικό, και αέρας φυσά και ανεμίζει το φόρεμα και τα μαλλιά. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο χορευτής ντυμένος με μαύρη στολή και διαστημικό καπέλο, όπως εμφανιζόταν και στο κλιπ. Η Lidia τον χαϊδεύει, του βγάζει το καπέλο και ο χορευτής αρχίζει έντονες χορευτικές κινήσεις. Όλη η σκηνή είναι σε έντονο μπλε και λευκοί προβολείς φωτίζουν από κάτω προς τα πάνω. Καλή φωνητικά.

Στη συνέχεια, σειρά έχει ο Freddie από την Ουγγαρία. Το τραγούδι ξεκινά με τον Freddie στη μέση της σκηνής, με τρία αγόρια στα αριστερά της σκηνής στα φωνητικά και ένα τύμπανο στα δεξιά στερεωμένο στο έδαφος κι έτσι διατηρείται μέχρι το τέλος. Στη σκηνή επικρατεί το κόκκινο χρώμα, ενώ το έδαφος είναι το κόκκινο που μοιάζει με ξερή γη και άσπρες ρωγμές και μικρούς λευκούς προβολείς γύρω γύρω. Φωνητικά πολύ καλός.

Μετά από διάλειμμα μιας ώρας, στη σκηνή εμφανίστηκε η αποστολή της Κροατίας. Η Nina κατά γενική παραδοχή είναι εξαιρετική φωνητικά! ‘Οσον αφορά την παρουσίαση επί σκηνής, η Nina εμφανίζεται μόνη της σε βαθύ μπλε φόντο με κυματισμούς. Το ρούχο που έχει επιλέξει να φορέσει και προφανέστατα θα είναι αυτό της τελικής της εμφάνισης είναι πολύ ιδιαίτερο: ένα τεράστιο μακρύ γκρι διάφανο φόρεμα σαν κιμονό με σχήματα επάνω του σαν κλαδιά, το οποίο της βγάζουν στα μισά του τραγουδιού και μένει με ένα απλό καρώ φόρεμα, το οποίο απ’ο,τι άφησε η αποστολή της Κροατίας να διαρρεύσει θα αντικατασταθεί από ένα λευκό φόρεμα με φτερά και ανοιχτή πλάτη για να δείχνει το τατουάζ της, ενώ και τα παπούτσια της είναι ιδιαίτερα έντονα με στρας, για να θυμίζουν φάρο προφανώς. Τα φωνητικά της είναι τέσσερα άτομα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, εκατέρωθεν της σκηνής, ενώ το χορευτικό τους είναι απλό, ανάλογο με το ύφος της μπαλάντας.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι και αν γίνει…

    Ο κόσμος να χαλάσει…

    Κομήτης να σκάσει…

    Ήλιος να μη λάμψη…

    Το σύμπαν να σβήσει…

    Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ…….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Christi,
        Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ρωσία φέτος για τους εξής κυρίως λόγους:
        1)Το καλογυμνασμένο σώμα του Ρώσου θα τρελάνει τους eurofans.
        2)Oι ερωτικοί στίχοι του τραγουδιού θα εντυπωσιάσουν.
        3)Το πανάκριβο 3D βίντεο επί σκηνής θα μας καθηλώσει.
        4)Το ποπ κομμάτι κάνει τη διαφορά φέτος μέσα σε τόσες βαρετές μπαλάντες.
        5)Στα στοιχήματα η Ρωσία εδώ και δύο μήνες είναι το απόλυτο φαβορί.
        6)Στα polls στο ίντερνετ ο Ρώσος είναι πρώτος.
        7)Στα views στο youtube είναι και εκεί πρώτος.
        8)Η Ρωσία είναι πάρα πολύ πλούσια χώρα,με πολύ δύναμη και χρήμα.
        9)Οι χώρες τις πρώην σοβιετικής ένωσης θα δώσει στη μαμά Ρωσία όλα τα 12άρια.
        10)Έχει όλο το πακέτο για να νικήσει φέτος!!!!!!!!!!!

      • ε καλα αφου εχει κοιλιακους και ερωτικους στιχους το τραγουδι χτυπαει ανετα πρωτια…τι διαβαζουμε εδω μεσα??για να σοβαρευτουμε λεω εγω.

    • Εσύ δεν ήσουν που έσκιζες τα ρούχα σου για την κορεάτισσα – Αυστραλέζα και έβγαζες επίσης και ποιήματα για κείνη? Τι έγινε αλλάξαμε προτίμηση? Σε συνεπήρε το γυμνασμένο κορμί του Sergey? Λογικό αλλά συγκρατήσου λίγο!

  2. Σιγά ρε Άκη θα πάθεις τίποτα από το πάθος να κερδίσει η Ρωσία!!και οι ίδιοι οι Ρώσοι δε νομίζω να καίγονται τόσο πολύ όσο εσυ Άκη!!!!να παθιάζεστε για τις άλλες χώρες ξέρετε βλέπω.να πείτε όμως ένα καλό λόγο για τη δική μας συμμετοχή δυσκολεύεστε!!!!

  3. Δεν έχω καλα λογια για την ελληνική αποστολή (κατι που μου συμβαίνει σπάνια) διότι θεωρώ αθλιοτατο το τραγουδι μας και θα ειναι τρομερα άδικο να προκριθούμε εις βαρος μιας άλλης χώρας που το αξίζει περισσότερο. Επιθυμώ να βλέπω ενα διαγωνισμό αξιοκρατικό πέρα απο εθνικισμούς και συμμαχίες που πράγματι θα διακρίνονται σπουδαίες φωνές και σπουδαίες ερμηνείες. Φέτος δαγκωτό Αυστραλία !

    • Οτι δηλαδή αν είμαστε στα 10 τραγούδια που θα προκριθούν στον τελικό που θα είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας κοινού και επιτροπών θα είναι άδικο και μη αξιοκρατικό? Τι άλλο θα διαβάσουμε.
      Ότι η πρόκριση μας θα μαυρίσει την αξιοκρατία της eurovision και όχι ας πούμε το οτι οι επιτροπές πέρσι έθαψαν την Ιταλία. Μου κάνει λες και στεναχωρέθηκες που σκηνικά απ οτι φάνηκε είναι καλό και λίγο άλλαξε η αρνητική εικόνα. Όπως και να έχει το οτι δεν γουστάρεις την ελληνική συμμετοχή δεν σημαίνει πως αν τελικά προκριθούμε θα είναι άδικο και μη αξιοκρατικό για άλλες συμμετοχές.

  4. ΒαγγέληςEsc αυτό λέω και εγώ μέρες τώρα. Για όλες τις άλλες συμμετοχές ακούς (από Έλληνες) καλά λόγια και θετικές κριτικές του τύπου: Πιασάρικο τραγούδι, τέλειο κομμάτι, υπέροχο για δεκάδα κλπ κλπ. Για την Ελλάδα, αντίθετα, μόνο δηλητηριώδη σχόλια, κακοπροαίρετες απόψεις και απαισιοδοξία. Εντάξει δεν περίμενα ότι θα παινέψουμε και ποτέ ελληνική συμμετοχή, αλλά αυτό που γίνεται φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
    Εάν όμως φέτος μας εκπροσωπούσε καμία Τάμτα ή Demy, όλοι θα έκαναν λόγο για πρωτιά τώρα ή σίγουρη δεκάδα.

  5. Άκη…
    Από που κι ως που η Ρωσία είναι πρώτη στα views? ??..Στο επίσημο κανάλι της eurovision δεν φαίνεται κάτι τέτοιο…Τώρα αν εννοείς για το κανάλι του Σεργκέι, χαίρω πολύ! !! Οι μισοί και οι περισσότεροι ρωσοι είναι! !!..Επίσης, δεν θα δώσουν όλες οι γειτονικές χώρες 12 στη Ρωσία, αφαίρεσε Ουκρανία, Γεωργία και Λιθουανία από αυτές. Και τελος, για ρωτα τους Γιουροφαν αν καίγονται και τόσο πολύ να γίνει ο διαγωνισμός στη συγκεκριμένη χώρα…

  6. Εν τάχει:
    1) Φινλανδία: Δυνατή φωνητικά, στο ίδιο στιλ του εθνικού τελικού η όλη εμφάνιση με τις κυρίες στα φωνητικά, ίσως με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση… Θα μείνει όμως ημιτελικό
    2) Μολδαβία: Κάτι μεταξύ Igranka και Attention η χορογραφία με τον spaceman, έτσι για να γίνει πιο τσιρκολίκι το τραγουδάκι απ’ ότι είναι! Καμία ελπίδα πρόκρισης
    3) Ουγγαρία: Δεν φάνηκε κάτι εντυπωσιακό από το snippet, φαίνεται να κινείται στα ίδια του εθνικού τελικού και το τύμπανο δυστυχώς δεν έφυγε. Θα προκριθεί φυσικά!
    4) Κροατία: Θα το σκίσει σίγουρα φωνητικά. Αλλά ρε κοπελιά τα δέντρα (μαζί με τις θάλασσες και τον φάρο του video clip) τα θέλαμε στην οθόνη όχι πάνω σου! Την λατρεύω τη συμμετοχή αυτή, αλλά πολύ κιτς… Μάλλον θα περάσει

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ