Οι ειδικές εκπομπές της ΕΡΤ για την παρουσίαση των video clip!

Το ταξίδι προς τη σκηνή του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision μπαίνει στην τελική του ευθεία. Στο δρόμο προς τη Στοκχόλμη, κάνουμε στάση στις εκπομπές με όλα τα τραγούδια του Διαγωνισμού, που θα παρουσιαστούν σε δύο μέρη. Παρουσιαστής και των δύο εκπομπών είναι ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τρεις φορές, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Στην πρώτη εκπομπή, το Σάββατο, 16 Απριλίου, στις 22:00, θα δούμε τα τραγούδια του Πρώτου Ημιτελικού, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στη δεύτερη εκπομπή, το Σάββατο, 23 Απριλίου, στις 22:00, θα δούμε τα τραγούδια του Δεύτερου Ημιτελικού.

Και στις δύο εκπομπές τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες που έχουν περάσει από το stage της Eurovision, σε παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες εποχές, καθώς και παλαιότεροι παρουσιαστές, αλλά και δημιουργοί. Όλοι μαζί θα συνθέσουν μια άτυπη «κριτική επιτροπή» που θα «κρίνει» τα τραγούδια με έναν ευρηματικό τρόπο. Και φυσικά, δίπλα στην «κριτική επιτροπή», πολλοί φίλοι του διαγωνισμού θα καταθέσουν και αυτοί τη γνώμη τους αλλά και τα προγνωστικά τους! Στην πρώτη εκπομπή συμμετέχουν η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Νικόλας Ραπτάκης, η Δέσποινα Ολυμπίου και ο OGAE Greece!

Δείτε τα videoclip των συμμετοχών στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στην  ΕΡΤ1, το Σάββατο, 16 και 23 Απριλίου στις 22:00.

Αντώνης Καρατζίκος

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο ακούγεται. Έχουν λήψει τέτοιου είδους εκπομπές τα τελευταία χρόνια.

  2. έμενα θα μου άρεσε και θα μ έκανε πιο έντονο το ενδιαφέρον αν αυτοί που θα κρίνανε στο τέλος ψήφιζαν και άλας τα τραγούδια με το προσωπικό τους γούστο και κάτι ανάλογο να γινότανε και από την πλευρά του κοινού να ψηφίζαμε και εμείς από το σπίτι με πολύ χαμηλό κόστος και να έχουμε μια εικόνα τι προτιμάμε στην πραγματικότητα πριν τις πρόβες, και έτσι θα είχε πολύ ενδιαφέρον το όλο σκηνικό.. τώρα έτσι έμενα δεν με συγκινεί καθόλου τα τραγούδια τα ακούω και από το youtube με τους φίλους μου και τα σχολιάζουμε έχει πολύ πάρα πάνω ενδιαφέρον για έμενα..δλδ αν εχω κάτι καλύτερο να κάνω δεν πρόκειται να το δω..

    • Όπως είναι καθιερωμένο, μαζί με τις χώρες του κάθε ημιτελικού παρουσιάζονται και τα video clips των χωρών που ψηφίζουν σε αυτόν.

      Αντώνης Καρατζίκος

      • Κυριε καρατζικο εσεις ειχατε ανεβασει αρθρο τον σεπτεμβριο και λεγατε πως οι big 5 συν την διοργανωτρια θα ερμηνευσουν live τα τραγουδια τους στους ημιτελικούς που θα ψηφισουν χωρις να διαγωνίζονται σαφως. τελικα δεν ισχυει κατι τετοιο?

      • Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ακόμα αν θα ισχύσει τελικά αυτό. Γενικά άλλαξαν αρκετά απ’όσα είχαν ανακοινωθεί και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν αποσυρθεί αυτή η καινοτομία. Κάπου υπάρχει και η παραπληροφόρηση και όλα ισορροπούν μεταξύ αλήθειας και εικασίας. Εδώ είδατε πόσο αργά είχαμε την σειρά των ημιτελικών. Πολλά πράγματα φέτος συμβαίνουν για πρώτη φορά σε όλα τα επίπεδα. Ο διαγωνισμός αλλάζει ριζικά. Περιμένουμε μήπως ανακοινωθεί κάτι τις επόμενες μέρες.

        Αντώνης Καρατζίκος

  3. οπως και περσυ μια ενδιαφερον εκπομπη να δω θα ταν ωραιο ομως αν βαθμολογουσαν κ ολας

  4. Καλό είναι να υπάρχουν και αυτές οι εκπομπές για να βλέπουμε όλες τις συμμετοχές συγκεντρωμένες. Σε προηγούμενες χρονιές θυμάμαι ειδικη εκπομπή για την παρουσίαση των τραγουδιών γινόταν ή μια μέρα πριν τον κάθε ημιτελικό ή λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό. Λογικά η παρουσίαση θα γίνει με τη κανονική σειρά εμφάνισης.

  5. εξαιρετικη η επιλογη του χριστοφορου στο λογο του παρουσιαστη!ελπιζω να ειναι μια θετικη εκπληξη!για να δουμε..

  6. Καλυτερα να ειναι πολυ προσεγμενη η συμμετοχη μας, και προχειρο ή ανυπαρκτο το preview show της κρατικης (οπως ίσχυε απο το Shake it και μετα) παρα το αντιστροφο, οπως γινεται φετος!

  7. Πόσο γέλασα με την παρουσίαση του ελληνικου τραγουδιού και την παγωμάρα που ακολούθησε, με την επιτροπή αμήχανα να “πατάει” ένα like χωρίς κανέναν ενθουσιασμό και την μεγάλη πλειοψηφία του κοινού να αρνείται να ανεβάσει το emoticon ότι του αρέσει.

  8. Η Ρωσία αποθεώθηκε από τα προσκεκλημένα μέλη του OGAE ενώ η επιτροπή βρέθηκε στην αμήχανη θέση να καλύψει το γεγονός ότι το θεωρεί μέτριο τραγούδι…
    Μαυροβούνιο καταποντίστηκε ομόφωνα 🙁
    Boσνία επίσης (δικαίως)
    Αυστρία δεν άρεσε στο πάνελ, (Μαγγίρα, Ραπτάκης, Ολυμπίου) όπως και Κροατία…
    Γαλλία, Αρμενία, Μάλτα? Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν έτυχαν μεγάλης αποδοχής αμφοτερόπλευρα…
    Εσθονία δίχασε όπως και η Σουδία (χλιαρή αντίδραση από κοινό ΟGAE, διθυραμβική κριτική από επίτροπους).
    Ουγγαρία, Ολλανδία πέρασαν κάπως προς το “απαρατήρητα”…

    • Τα σχόλια τους για την κάθε συμμετοχή ήταν πάνω-κάτω όπως τα περίμενα (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό). Εξαίρεση κάπως ο Ραπτάκης. Είτε θετική (ήταν ολοφάνερο ότι δεν του άρεσε το τραγούδι της Ρωσίας, αλλά αναγκάστηκε διακριτικά να το εκθειάσει), είτε αρνητική (έκανε ένα εντελώς άκυρο κατά τη γνώμη μου σχόλιο για το Μαυροβούνιο). Μαγγίρα και Ολυμπίου αδιάφορες αν και τις συμπαθώ και τις δυο.
      Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση όμως ήταν το χαμηλό επίπεδο της εκπομπής ως τηλεοπτικό προϊόν. Σε κάθε περίπτωση όμως προτιμώ να υπάρχουν τέτοιες εκπομπές (βελτιωμένες στο μέλλον ελπίζω) με καλεσμένους, σχόλια, κριτική κλπ, παρά μια ξερή παρουσίαση των video clips των συμμετοχών λίγες ώρες πριν τους ημιτελικούς όπως εδώ και κάποια χρόνια.

  9. Tα τραγούδια που ομόφωνα άρεσαν σε επιτροπή και (λιγότερο ή περισσότερο) στο κοινό ήταν η Αρμενία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Μάλτα. Η Σουηδία ήταν ένα από τα δύο-τρία πιο αγαπημένα της επιτροπής, αλλά όχι του κοινού.

  10. Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός πως η ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλλει αυτές τις προχειροφτιαγμένες εκπομπούλες απέναντι από το ‘ΜΠΡΑΒΟ, ΡΟΥΛΑ”…Ε, λοιπόν, ‘ΜΠΡΑΒΟ, ΕΡΤ’!!!

  11. Ενταξει η εκπομπη αυτη δεν προσφερε κατι προσωπικα σε εμενα μπορω να πω οτι σε μερικα σημεια με νευριασε κιολας.Η Δεσποινα που εγινε αντιπαθης με την συμπεριφορα της αλλα της το συγχωρω γιατι η μονη καλη στιγμη για εμενα ηταν οταν τραγουδησε Βισση και ενα στοιχο απο το δικο της τραγουδι.Αυτη η προσπαθεια του Κωνσταντινου να προωθησει την Μαλτα αγριοκοιταζοντας και την επιτροπη ηταν εμετικη.Καλα στην ελληνικη συμμετοχη και μεσα στην δημοκρατικη ΕΡΤ ας ελεγες κατι κακο για το ελληνικο τραγουδι οπως ειπαν για τοσα αλλα.Οποιος δεν την ειδε δεν εχασε τιποτα.

  12. Δεν πιστεύω οτι τους αρεσε το Utopian Land ,ή και να τους αρεσε δεν αξίζει να τους καλούν κριτική επιτροπή με τέτοια άθλια γούστα ! Επισης το οτι τους αρεσε ο creepy Εστονος τόσο πολυ με εξέπληξε (το ιδιο και με τον πιο πολυ μιλάω παρα τραγουδάω Σουηδό) ! Νομιζω οτι φάνηκε πως η Ολλανδία ,η Φινλανδία ,η Μολδαβια και η Εσθονια θα χαθούν μεσα σε αυτο το πλήθος ! Νομιζω πως οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ηταν η Μαλτα,η Γαλλία και η Ισπανία (η Αρμενία παρα τις άριστες κριτικές ,όπως παραδέχτηκε και το κοινό και οι κριτές ,θα δυσκολευτεί να κερδίσει αρκετούς ψήφους για να νικήσει )

    • Η Μαλτα ειναι απο τα χειροτερα σουηδικα τραγουδια φετος και η τραγουδιστρια δεν μπορει ουτε να το υποστηριξει.Στο βιντεοκλιπ ειναι βαρια σαν φαλαινα δεν εχει κινηση μεσα της ειναι αγγουρι αν θυμασαι παλια την κυρια βερτιγκο κατι τετοιο.Φυσικα προωθειται πολυ απο την EBU αλλα οπως εχω ξαναπει μακαρι να πατωσει.

      • Διαφωνώ ,η Ira το είπε μια χαρα σε όλα της τα live άσε που όπως αποδείχθηκε και πέρσι η Ευρώπη λατρεύει το Σουηδικο ποπ

  13. Εγώ πάλι θυμήθηκα τον κύριο Καρατζίκο το 2013 να λέει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος… ο ημιτελικός αυτός έχει πολλά φαβορί… κ.τ.λ
    Αυτά τα έλεγε για την συμμετοχή της Κύπρου και δυστυχώς δικαιώθηκε. Φέτος τα λέει για την Ελλάδα. Εύχομαι να μην δικαιωθεί και να είμαστε τελικό!

    • Μαλλον δεν το προσεξα ποτε ειπε οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα για την Ελλαδα φετος??Εγω τον βλεπω θετικοτατο με την ελληνικη συμμετοχη οπως και στην εκπομπη χθες…μηπως εχασα κατι?Επειδη τον ακολουθω στο φαις ειχε γραψει οτι αρεσει το ελληνικο τραγουδι(τωρα απο που πηρε αυτες τις θετικες εντυπωσεις δεν ξερω).

      • Όταν τον ρώτησε ο Χριστοφόρου μετά την προβολή του clip.
        Εξ’ άλλου τις επιφυλάξεις του για το φετινό τραγούδι τις εξέφρασε και στην 1η παρουσίαση του τραγουδιού στην εκπομπή της ΕΡΤ, όπου χαρακτήρισε πολύ μεγάλο ρίσκο το τραγούδι αυτό που θα στείλουμε.
        Είπε ότι μπορεί να πάμε πολύ καλά στον τελικό ή μπορεί και να αποκλειστούμε.
        Σαφώς και θα υποστηρίξει την συμμετοχή μας και θα είναι αισιόδοξος, όμως είναι η πρώτη φορά (αν θυμάμαι καλά) που λέει δημόσια ότι μπορεί και μη περάσει στο τελικό μία ελληνική συμμετοχή.

    • καταρχας το 2013 ολοι ειμασταν βεβαιοι για τον αποκλεισμο του αδιαφορου κομματιου της κυπρου..στα πολς ηταν στις τελευταιες θεσεις οπως επισης και στις προτιμησεις του κοσμου..

    • Εκει το θυμαμαι και εγω ηταν μαζι με τον Κατσαρο οι μονοι που ειπαν οτι με αυτο το τραγουδι ρισκαρουμε.Μετα απο τοτε δεν ξαναειπε τιποτα ισα ισα τον βλεπω θετικο και ενω σχολιασε την εμφανιση του Κυπριου τραγουδιστη οτι μπορει να στερησει ποντους(για θεση στην πενταδα) δεν ειπε τιποτα για τα δικα μας κουκλια…..!

  14. παιδια μπορει καποιος να μου πει που μπορω να δω την εκπομπη διοτι χθες δεν μπορεσα να την παρακολουθησω λογω υποχρεωσεων..καλος ο χριστοφορου?ευχαριστω εκ των προτερων

    • Αν και η εκπομπη ηταν αδιαφορη ο Χριστοφορου ηταν αρκετα καλος απλα δεν θα επρεπε να επηρεαζει καταστασεις ως παρουσιαστης αυτος ειδικα με την Μαλτα μας ζαλισε(με το ζορι να βαλει ολη η επιτροπη καρδουλα στην μετριοτητα).

      • ευχαριστω πολυ!
        εγω τωρα να δικαιολογησω τον χριστοφορου για τη μαλτα.μηπως τον συνδεει καποια φιλια με την ιρα λοσκο διοτ ι το 2002 συμμετειχαν αμφοτεροι στο διαγωνισμο..

      • Άμα ηταν ετσι και το Σαν Μαρινο θα ειχε πάρει καρδούλες το οποίο επισης προώθησε , η Μαλτα απλά αρεσε σε όλους

  15. Καλα ο Χριατοφουρου προσπαθησε φοβερα να προμοταρει την Μαλτα και ειχε παει και ειχε και του αρεσε και ειναι ζεστοι ανθρωποι,ε πες το ξεκαθαρα θελω να νικησει η Μαλτα να τελειωνουμε ε και δεν ειναι γνωμη με τον τον τροπο που το εκανε πολυ κακο απο μερος του.Εν το μεταξυ σαν εκπομπη που ηταν το ενδιαφερον?Η Ερτ εχει γινει πολυ τσιγκουνα λες και δεν εχουν εσοδα λες και ποτε δεν ειχαν εσοδα ειδικα στην Ελλαδα με τετοια επιτυχια που εχει ο διαγωνισμος.

  16. Κατι που δεν ειχα προσεξει και το ειπε ο Χριστοφορου σχετικα με το Γαλλικο τραγουδι εκτος απο το μηνυμα που περναει αν προσεξετε το βιντεοκλιπ θα δειτε την κοπελα που θελει να μαθει ταεκβοντο εχει ως ιδαλμα της τον Αλεξανδρο Νικολαιδη(ελληνα ολυμπιονικη).

  17. Αφού έχω ακούσει αρκετές φορές τα τραγούδια του Α’ ημιτελικού, ας κάνω κι εγώ μια πρόβλεψη:

    01. Ρωσία
    02. Αζερμπαιτζάν
    03. Αρμενία
    04. Μάλτα
    05. Ισλανδία
    06. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    07. Κύπρος
    08. Ελλάδα
    09. Ουγγαρία
    10. Ολλανδία

    11. Αυστρία
    12. Κροατία
    13. Εσθονία
    14. Τσεχία
    15. Φινλανδία
    16. Μολδαβία
    17. Μαυροβούνιο
    18. Σαν Μαρίνο

    • Νομιζω οτι θα περάσει η Κροατια αντί για την Ολλανδία αλλα συμφωνώ απόλυτα με τα υπόλοιπα.

  18. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ………………….. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ …ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ Β. ΜΕΡΟΣ ….ΔΙΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ .

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ