ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2016!

Βαρσοβία, μόλις ολοκληρώθηκε στα κεντρικά στούντιο του TVP, ο εθνικός τελικός για την επιλογή εκπροσώπου της Πολωνίας στην Eurovision 2016. Πλέον των διαγωνιζομένων, προσέφεραν την παρουσία τους, λαμπερά ονόματα από την μουσική σκηνή της χώρας, όπως η Monika Kuszyńska και ο Andrzej Piaseczny. Σε μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις και ενθουσιασμό, οι διαγωνιζόμενοι κατέβαλαν την προσπάθεια τους να κερδίσουν το κοινό της χώρας,  που αποφάσισε αποκλειστικά με τηλεψηφοφορία και απέδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα.

Krajowe Eliminacje – αποτελέσματα

Michał Szpak – «Color of Your Life» (36% των ψήφων)
Margaret – «Cool Me Down» (24% των ψήφων)
Edyta Górniak – «Grateful» (18% των ψήφων)
Taraka – «In the Rain»
NAPOLI – «My Universe»
Natalia Szroeder – «Lustra»
Dorota Osińska – «Universal»
Kasia Moś – «Addiction»
Ola Gintrowska – «Missing»

Τη μερίδα του λέοντος από τις ψήφους κοινού, κατέλαβε o Michał Szpak με το τραγούδι  Color of Your Life, λαμβάνοντας την τιμή να αποτελέσει τον 19ο εκπρόσωπο της Πολωνίας, για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Michał Szpak είναι τραγουδιστής, στιχουργός και έχει γεννηθεί στις 26 Νοεμβρίου το 1990. Ο ταλαντούχος Michał ξεκίνησε το τραγούδι από τα εννιά του χρόνια και ως μαθητής συμμετείχε σε μπάντα με το όνομα Whiplash, ροκ κυρίως κατεύθυνσης. Έχει ομολογήσει ότι ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε επίσημα σε μουσικό σχολείο. Η μουσική του επιρροή περιλαμβάνει τους Queen, Muse, Zbigniew Preisner, Pink Floyd, David Bowie, Marilyn Manson, Michael Jackson. Το 2011 έλαβε μέρος στο φεστιβάλ  Orange Warsaw μαζί με καλλιτέχνες όπως οι  Moby, Skunk Anansie, My Chemical Romance, Jamiroquai και άλλοι. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Πολωνικό σόου ταλέντων X Factor και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό. Τον χρόνο που πέρασε κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ  Byle być sobą, στο οποίο συμμετείχε και ως στιχουργός.

H Πολωνία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ ημιτελικού του επερχόμενου μουσικού διαγωνισμού που θα λάβει χώρα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

[youtube id=”Kj95aWw1T0E” width=”600″ height=”350″]

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

123 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οk, νομίζω σχεδόν σίγουρα θα κερδίσει η Ρωσία φέτος. Δεν δίνουν σε μας την Margaret να την στείλουμε εμείς;!

  2. Γιατί Πολωνία;Γιατί μας ξενέρωσες έτσι;Από που μας προέκυψε τώρα αυτός;Ήταν το αουτσάιντερ της βραδιάς και δεν το πήραμε χαμπάρι;Έλεος δηλαδή.Το τραγούδι είναι άλλης δεκαετίας και δεν έχει την παραμικρή τύχη στο διαγωνισμό.Πολωνία, μόλις έχασες τη νίκη από τα χέρια σου.Αχ, Margaret!Ειλικρινά, έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ.Δεν την περίμενα αυτή την τόσο τραγική και συνάμα δυσάρεστη εξέλιξη.Είχα ως δεδομένη τη νίκη της Margaret.

    • Δες το λάιβ της και θα ανακαλέσεις! Τραγική!! Το τραγούδι είναι πάνω από την τραγουδίστρια!

      • Τον είδα τον πολωνικό τελικό και όντως δεν ήταν πολύ καλή φωνητικά αλλά είχε χρόνο μπροστά της.Οπότε θεωρώ εγκληματική ενέργεια αυτό που συνέβη απόψε.

  3. Μας σπάσετε τα …νεύρα όλοι με την Μάργκαρετ. Σαν να βγήκε από τσίρκο ήταν και φωνή κάτω του μετρίου, αστεία συμμετοχή θα ταν. Αυτό θα είναι αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί. Εγώ θα ήθελα Edyta!

  4. ο Χριστος και η Παναγια.τι κανατε πολωνοι??γιατι το κανατε αυτο??καλος ο τυπας στο live καλυτερος απτη margaret ισως και φωνητικα δεν ειμαι και ειδικος αλλα μαυτο δε θα παρετε βραβειο ενω ειχατε μια ελπιδα…με margaret η edyta και διαλεξατε τον μακρυμαλλη?τι πινετε?

  5. Παιδιά δεν θα μας τρελάνετε! Το είδατε το live? Άθλια ήταν η Μαργαρίτα η Μαργαρώ!! Δείτε το πρώτα και μετά γράφετε!! Εγώ από το πρωί το λέω ΜΟΣΧΑ 2017!!!

    • Το είδα ήταν όντως κακή φωνητικά όχι όμως τόσο κακή όσο στο άλλο live που λέγανε πως ήταν άρρωστη κτλ κ δε τα πήγε καλά.σημερα ήταν κακή φωνητικά αλλά δεν είμαι ειδικός να κρίνω αυτό.ακομα και τη Margaret να μη βγάζανε είχα σαν δεύτερη επιλογή την edyta που ομολογουμενως σήμερα ήταν άψογη κ είχε ένα πολύ καλό κομμάτι. Ας έστελναν εκείνη.αλλα σε καμία περίπτωση αυτί π επέλεξαν.κανανε τραγικό λάθος.

  6. Γελάω μία ώρα τώρα. Το “απόλυτο φαβορί” Margaret κατατροπώθηκε, με μεγάλη διαφορά ψήφων, από έναν απίθανο τυπάκο. To Cool me down αποδώθηκε σχετικά καλά φωνητικά, για τα δεδομένα της τραγουδίστριας, αλλά όπως είχα πει η Margaret δεν έχει κανένα χάρισμα στη σκηνή. Και φάνηκε σήμερα.

    Δυστυχώς ούτε η Edyta ήταν καλή απόψε. Απογείωσε το τελευταίο μέρος του τραγουδιού της, αλλά ήταν συνολικά μέτρια για τα δεδομένα της.

  7. 2η απογοήτευση μετά τον τελικό της Αγγλίας. νομίζω ότι η Πολωνία δε θέλει να κερδίσει το διαγωνισμό.

    • Για οσους λετε οτι η Μαργκαρετ δεν ηταν καλη κλπ εχω να πω οτι θα ηταν στην3αδα οτι και να εκανε. Με αυτο η Πολωνια ΔΕΝ περναει καν τελικο.

      • Κακά τα ψέμματα, Σουηδία και Αζερμπαιτζάν έμειναν για να δούμε! Οι υπόλοιπες δύσκολα μακάρι να με διαψεύσουν!

      • Τι τραγούδα και χαζά λες;Έχει δίκιο.Με το τραγούδι που επέλεξαν δεν πάνε πουθενά οι βλάκες!Ξενέρωσαν την Ευρώπη και τώρα όλοι τους βρίζουν!

      • Τι ξενέρωσαν την Ευρώπη μωρέ? Σιγά! Ένα τσίρκο βγήκε στην σκηνή. Δε λέω το τραγούδι πολύ καλό αλλά δεν μπορεί να το υποστηρίξει η τραγουδίστρια δυστυχώς!! Επίσης με Wilder που γράφει ο φίλος είναι ακριβώς το αντίθετο! Πολύ κακό τραγούδι, αν πάει αυτή ο Ρώσος θα κάνει περίπατο!!

      • Μην αποδιδουμε στα στοιχηματα περισσοτερη αξια απο αυτην που τους αρμοζουν. Εδειχναν περυσι την Κοντσιτα 5 μερες πριν κερδισει στη 10η θεση.
        Εμενα μου αρεσει το τραγουδι. Ειναι εκπληκτικος ανθρωπος η Εις. Και η παρουσιαση ειναι μακραν η καλυτερη απο ολες.
        Παρολο που μ αρεσει η συγκεκριμενη, βλεπω εδω στη Σουηδια ενα αυξανομενο ρευμα για τον πιτσιρικα τον Φρανς. Θα δουμε σε λιγες μερες.

  8. Αντι να στειλουν τη Margaret επελεξαν αυτον…ελεος ουτε να ψηφιζει δεν ξερει ο κοσμος. Η Πολωνια εχασε την ευκαιρεια της να ξεχωρισει. Επομενος σταθμος αυριο Ρουμανια .

  9. πλακα κανουμε;τι ναι αυτο….!?!μετριοτατο τραγουδι αρκετα μονοτονο μιας 5 με 6 χρονια πισω και βαλε….κριμα!και να πεις οτι δεν ειχαν κατι καλυτερο;που ειναι το cool me down για μια θεση στη 5αδα ακομα ;εστω η edyta για μια καλη θεση….δε θα εκλπαγω αν η πολωνια μεινει εκτος και να περασει δηλαδη θεωρω στη καλυτερη να βρεθει κανα δυο θεσεις ψηλοτερα απο περισυ…5.5/10 γυρω στην 25η θεση της καταταξης μου….και πλεον επισημα παμε κατα πασα πιθανοτητα ρωσια…
    παντως συμφωνω!φερτε την margaret προς ελλαδα μερια….δεν κακο δεν κακο 😛

  10. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι όταν η φωνή δεν βγαίνει δεν σε σώζει κανένα fanclub και καμία προπαγάνδα στο ίντερνετ. Όλα κρίνονται εκείνα τα τρία λεπτά πάνω στη σκηνή.
    Ο Michał Szpak ήταν άρτιος φωνητικά. Κρίμα που το τραγούδι του είναι τόσο μέτριο και κοινότυπο.

  11. Οκ ας χαλαρωσουμε (οσο γινεται!)…. το τραγουδι δεν ειναι κακο.. ειναι μια αξιοπρεπεστατη μπαλαντα.. σιγουρα ειχαν στον τελικο τους δυο πολυ καλυτερα τραγουδια αλλα και αυτο δεν ειναι κακο! Πρεπει απαραιτητα να φτιαξουν την παρουσιαση του τραγουδιου και οπωσδηποτε να φυγουν ολα αυτα τα βιολια και να αποδωθει καπως διαφορετικα!
    Επισης ασχετο αλλα ακουγοντας τον τραγουδιστη μου θυμιζε πολυ εντονα Conchita!

  12. Χαχαχα…Φοβηθηκαν τη νικη οι Πολωνοι. Η Margaret ειναι οντως αγγουρι στη σκηνη αλλα το Cool me down ειναι τραγουδαρα και δεν ειχε αναγκη τη σκηνικη παρουσια για να ξεσηκωσει και να κερδισει στη Στοκχολμη. Οι Πολωνοι δεν ηθελαν μια νικη και γι αυτο πηγαν σε μια safe επιλογη.

  13. Επιεικώς απαράδεκτη επιλογή…
    Δε ξέρουν να ψηφίζουν οι Πολωνοί,τους αξιζει να μείνουν εκτός τελικού κατι που εκτός απροόπτου θα γίνει κιόλας..

  14. Πολυ καλη φωνη πολυ χαλια τραγουδι, γενικη επιδημια κακογουστιας επεσε,αντε και μετσ ο Ρωσος πως να μην παει καλα κιας ειναι πολυ μετριο το τραγουδι του θα εξαφανισει πολλους με την παρουσια στην σκηνη!

  15. 1. Γαλλια
    2. Ρωσσια
    3. Αρμενια
    4. Ιταλια
    5. Νορβηγια
    6. Κυπρος
    7. Γερμανια
    8. Ισπανια
    9. Λετονια
    10. Βελγιο
    11. Iρλανδια
    12. Ουκρανια
    13. Ισλανδια
    14. Φινλανδια
    15. Aλβανια
    16. Moλδαβια
    17. Ηνωμενο Βασιλειο
    18. Αυστρια
    19. Ουγγαρια
    20. Ολλανδια
    21. Σλοβενια
    22. Λευκορωσια
    23. Ισραηλ
    24. Boσνια Ερζεγοβινη
    25. Εσθονια
    26. Δανια
    27. Ελβετια
    28. Πολωνια
    29. Μαλτα
    30. Γεωργια
    31. Μαυροβουνιο

  16. Έγινε ένα λάθος σήμερα στον πολωνικό τελικό.Έπαιζαν αποσπάσματα από κάποιες χώρες που έχουν ήδη επιλέξει τραγούδι(δεν ξέρω με ποια κριτήρια αποφάσισαν να παίξουν τις συγκεκριμένες χώρες) και όταν ήρθε η σειρά της Αλβανίας, έπαιξαν το βίντεο με τη σημαία της Αρμενίας στην καρδιά στο λογότυπο της eurovision.Η βραδιά ήταν αρκετά βαρετή.Ούτε οι Πολωνοί δεν ξέρουν να διοργανώνουν βραδιές γιουροβίζιον.Ας τα βλέπουμε εμείς αυτά που κράζουμε την κρατική μας για τα άθλια σόου.

    • Φτάσαμε να συγκρινομαστε σα χωρα με την … Πολωνία ; Μια παμφτωχη ανατολικού μπλοκ χωρα και επισης μια απο τις πιο αποτυχημένες στη Eurovision !! Που ακομα και αυτη η φτωχή και αποτυχημένη χωρα εκανε ΑΨΟΓΟ ΤΕΛΙΚΟ στο τεχνικό κομματι. Μεγάλα γραφικά , ωραια σκηνη , άψογα μικρόφωνα και ήχος. Μεχρι και η Πολωνία βάζει τα γυαλια στην ΕΡΤ. Οποτε ας το βουλώσουμε. Μεχρι και η Πολωνία κανει τελικο με σουπερ σταρς στη χωρα και τους βάζει να διαγωνιστούν !!! Ποιος ; Η Πολωνία που πατωνει καθε χρονο ! Και εμείς ανίκανοι να κανουμε τελικο της προκοπης με πολλα ονόματα αξιόλογα , κανουμε …αναθεση στους ερασιτεχνες Αργκό…

  17. Μετα το περσινο φιασκο με την ιταλια και την περιεργη νικη της σουηδιας μεσω επιτροπων , η σουηδια φετος δεν κερδιζει ..οποτε ενας μενει με συμμαχιες , αξιολογο team και τραγουδι…..και θελει και να κερδισει ..και ξεκιναει παντα με αβαντζο….ααααα και με τον καινουργιο τροπο ψηφοφοριας ευνοειται κι ολας μαλλον παραπανω….ΟΠΟΤΕ…..SERGEY YOU ARE THE ONLY ONE

  18. Ελαφρώς cheesy αλλά γλυκιά μπαλάντα. Και ναι, ήταν εξαιρετικός ο Michal απόψε. Δίκαιη νίκη! Το πόσο διασκεδάζω με τα οργισμένα μηνύματα στα διάφορα sites δε λέγεται! 😀
    Τί να σου κάνουν οι Πολωνοί Μαργαρίτα μου όταν εμφανίζεσαι στη σκηνή σαν μεθυσμένη έφηβη σε βραδινή έξοδο με τις 2 παρτσακλές φίλες σου και τραγουδάς λες και κάνεις καραόκε ;

  19. Η εμφάνιση της Margaret στον τελικό της Πολωνίας: https://www.youtube.com/watch?v=kZlQX4vWI1g

    Η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι είναι δύσκολο να ερμηνευτεί live.Εγώ πάντως στεναχωρήθηκα πάρα πολύ.

    Τουλάχιστον κατάφερε και βγήκε 2η με την Edyta να ακολουθεί στην 3η θέση.

  20. ακόμα να καταλάβετε μερικοί ότι ΔΕΝ μετράει και τόσο η φωνή όσο το τραγούδι στην eurovision?πέρυσι είχαμε μια φωνάρα αλλα μια κλασσική μπαλάντα και πατώσαμε…σας λέει κάτι αυτό?το ίδιο θα γίνει και φέτος με την πολωνια (αν περάσει τελικό) ενώ αν έστελναν την margaret θα έβγαινε στην δεκάδα χαλαρά και ας μην είναι καλή ερμηνεύτρια στο live!

  21. Κάτι γνωστό μου θυμίζει ρε παιδιά αυτό το τραγούδι. Δεν μπορώ να θυμηθώ.
    Πολύ σωστό οτι η φωνή του μοιάζει εξαιρετικά με της Κοντσίτας 😀
    Λοιπόν είναι συμπαθητικό πολύ γνώριμο σαν επιτυχία πριν 20-30 χρόνια και πιστεύω τελικό θα περάσει.
    Το θετικό είναι οτι με το πρώτο άκουσμα σου μένει.
    6,5/10

  22. Φέτος τον διαγωνισμό θα τον πάρει η Ρωσία μετά από αυτό το αποψινό ότι και να λέμε είναι περιττό.ενω δε μαρεσει τόσο για βραβείο μαρεσει ο καλλιτέχνης μαρεσει ο αέρας του μαρεσει το ελληνικό team..θα μπορούσε να κερδίσει με καλύτερο κομμάτι όμως.εκει θα πάει ενώ αν είχε συμμαχίες η Γαλλία θα το παιρνε εκείνη έχει ωραίο τραγουδι η Γαλλία παιδιά.επισης αν η Κύπρος είχε συμμαχίες θα το παιρνε εκείνη έχει κατ εμε το πιο ολοκληρωμένο κομμάτι που δε βαριέσαι να το ακούς…για Νορβηγία δεν έχω διαμορφώσει άποψη αν μαρεσει η οχι.για Αρμενία επίσης αλλά δεν έχει πάρα πολλές συμμαχίες..η Ουκρανία μαρεσει μόνο στη κορύφωση είναι αριστούργημα σεκεινο το σημείο..και η Ουγγαρία επίσης αν κ δε τη πιστεύετε θα πάει πολύ καλά.top 7 μου με οποιονδήποτε νικητή είναι το εξής..
    Ρωσία
    Κύπρος
    Ουγγαρία
    Αρμενία
    Γαλλία
    Ουκρανία
    Νορβηγια

    • Το λέω από το πρωί Τάνια αλλά ποιος με ακούει? Ας περιμένουμε πάντως και Σουηδία, Αζερμπαιτζάν ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως προς το παρών όλα δείχνουν Μόσχα!

    • Και το πιο πιθανό είναι πως αυτή θανάι η έφταδα στάνταρ μέσα στη πρώτη δεκάδα φέτος με τι θέση το καθένα δε ξέρω αλλά εφτα από τα δέκα πιστεύω θανάι αυτά.

    • Eίναι μία πολύ μέτρια χρονιά ως τώρα αλλά η Ρωσία είναι ακόμα πιο μέτρια. Μην ξανοίγεστε σε τόσο σίγουρες προβλέψεις γιατί την πατήσατε με τη Margaret.

  23. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που έκανε η Πολωνία είναι αίσχος;Εγώ το λέω εγκληματική ενέργεια.Και έχει προκριθεί ήδη μεγάλο σκάνδαλο.Δεν μπορεί ένα νικητήριο τραγούδι να αντιμετωπίζεται έτσι και να κερδίζει ένα τραγούδι άλλης δεκαετίας που σίγουρα δε θα δει τελικό.Δηλαδή, ο κόσμος που βρίζει από την ώρα που ανακοινώθηκε ο νικητής έχει άδικο;Ντροπή στην Πολωνία που μόλις έχασε τη νίκη της.Δε δίνονται τέτοιες ευκαιρίες κάθε χρόνο.

    • Το κοινό δεν τον ψήφισε? Τι εγκληματική ενέργεια? Δημοκρατική ενέργεια είναι και το αποτέλεσμα είναι σωτήριο για την Πολωνία με Μάργκαρετ όσοι είχαν υψηλές προσδοκίες τον Μάη θα κλαίγανε.

      • Lavezzi το παμε δεν έχει φωνή η κοπέλα αλλά πραγματικά πιστεύεις δε θα πήγαινε καλύτερα απαυτον?άσε τη φωνή ρε φίλε απεξω καλά για πρωτιά δε μιλάω ούτε εγώ..εγώ τη Ρωσία θέλω αλλά μη μένουμε σε φωνές με κανένα απαυτα π ειχε μπορεί και να μην έβγαινε πρώτη η Πολωνία.θα παιρνε καλύτερη θέση με edyta και στη χειρότερη με τη μαργαρίτα π λες.αλλα μαυτον γιατί?από φωνή καλός αλλά είναι αυτό τραγούδι πεντάδας??ας έστελναν edyta έστω.

    • Δώσε και σώσε φίλε μου..εγώ σε νιώθω πες τα..μην ξανακούσω για φωναρες κτλ αν ήταν έτσι πέρσι έπρεπε να βγει η Ιταλία η Ρωσία η εμείς. Η eurovision είναι όχι μόνο φωνή είναι το σύνολο του καλλιτεχνη.δηλαδη ο man’s βγήκε για τη φωνή ?εμένα μαρεσε αλλά μη τρελαθούμε..η κόντσιτα βγήκε για τη φωνή??η μόνη π θυμάμαι ναχει κερδίσει με φωνή τα τελευταία χρόνια είναι η Loreen.

      • Θα την χαντακώνανε οι επιτροπές λόγω φωνής. Επίσης σκηνική παρουσία μηδέν. Οι προηγούμενοι νικητές που αναφέρεις μπορεί να μην είχαν φωνάρες αλλά είχαν κάτι, αυτή δεν έχει τίποτα!

  24. Οντως ο τρόπος που ερμήνευσε ο Michal το τραγούδι του θυμίζει έντονα την Conchita οπως είπε και η angela πιο πάνω. Η φωνή, οι κορώνες και οι λυγμοί αλλα καθως το έβλεπα έβρισκα ομοιότητες με Conchita ακόμα κι εμφανισιακά..Ενα εκκεντρικά κάπως ντυμμένο “ον” ας το πω (μη με παρεξηγησετε) με μακρύ μαλί και γενάκι να τραγουδάει σχεδόν πανομοιότυπα με το ον που ειδαμε στη σκηνή να εκπροσωπεί την Αυστρία το 2014. Η τουαλέτα ελειπε 😛 Αλλα για να σοβαρευτώ και λιγο, ήταν τουλάχιστον άρτιο όπως είπε κι ο Μαριος πριν απο μένα. Βεβαια ακουγεται σα βγαλμένο από άλλη δεκαετια αλλα ας μη βάζουμε ταμπέλες στη μουσική καλύτερα, καθώς σε πολλούς αρέσουν και πιο παλιά ακουσματα και ειναι σεβαστό. Μερικοι εδω περίμεναν εναν τελικό με πολύ ανεβασμενο επίπεδο. Εγω δεν είδα τιποτα τέτοιο. Γεματο μετριότητες.ήταν..

    • Το να αποκαλεις υποτιμητικα εναν ανθρωπο που δεν σου αρεσει η εμφανιση του “ον” ξεπερναει τα ορια της ηλιθιοτητας και μπαινει στο πεδιο του ρατσισμου. Οταν μαθεις να σεβεσαι τους συγκατοικους σου σε αυτον τον πλανητη ελα να γραψεις και να σε παρουμε στα σοβαρα.

      • Μάλιστα.. ειλικρινά δεν ξερω αν αξίζει να απαντήσω, πόσο μάλλον να απολογηθω, σχετικά με ενα ως επι το πλειστον χιουμοριστικό σχόλιο-σύγκριση που εκανα, σε κάποιον που παρεξηγεί τα λεγόμενά μου και καταφέρεται με τοσο ακομψους ως και ιδιαιτερα αγενείς χαρακτηρισμους, υψώνοντας το δαχτυλάκι λες και παραινεί/επιπλήττει το παιδι του ή το ανιψάκι του. Κοντεψες να παραθέσεις ολόκληρο το ψυχοκοινωνικό μου προφίλ μέσα από ένα και μόνο σχόλιο μου.. Πρεπει να νιώθεις πολυ έξυπνος για αυτό Κι αν ακόμα εγώ είμαι ηλίθιος και ρατσιστής, όπως λες και δεν αξίζω να με παίρνουν στα σοβαρά μιας και χρίζω περεταίρω κοινωνικής παιδίας εσένα ποιο είναι το επίπεδο σου, λωλοστεφανή; Επαινείς (όχι μόνο εσύ βεβαια) τη διαφορετικότητα της Conchita για παράδειγμα αλλά κατακεραυνώνεις όπως όπως τις αντίθετες απόψεις-κριτικές ως ρατσιστικές; Δε δικαιούμαι ως ενήλικάς να έχω το θάρρος της γνώμης μου στην τελική; Ακομη κι αν αυτή σου ξενίζει απίστευτα. Δε γνωρίζω την ηλικία σου και φυσικά αγνοώ και το χαρακτήρα σου και την παιδεία σου, μάθε όμως οτι δε σε τιμάει καθόλου να κάνεις μάθημα καλών τρόπων σε κάποιον στην ουσία βρίζοντάς τον.

      • Καλυτερα να μην απαντουσες…Αντι να καταλαβεις το λαθος σου, ψαχνεις για δικαιολογιες. Ποιος σου ζητησε να απολογηθεις;

  25. Έχουν πλάκα πάντως οι οργισμένες αντιδράσεις και μου θυμίζουν έντονα ελληνικό τελικό 2011. Με ήττα της Νίκη Πόντε που όλοι είχαν τρελαθεί και οι ξένοι μας έβριζαν για το κακό που κάναμε οτι στερήσαμε από το διαγωνισμό το I don’t wanna dance. Όμοια περίπτωση με το Cool me down. Καλό τραγούδι αλλά απαίσια Live σκηνική παρουσία και απόδοση.

  26. Η Ρωσία ήταν να ανακοινώσει το τραγούδι της στις 3/3 και εν τέλη το ανακοίνωσε στις 5/3.Η Σερβία θα ανακοίνωσε το τραγούδι της στις 10/3 την ίδια ημέρα με εμάς αλλά τελικά θα το ανακοινώσει στις 12/3.Και οι δυο χώρες, πήραν παράταση 2 μέρες.Λέτε κι’ εμείς;Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το βίντεο κλιπ αν δεν κάνω λάθος.

  27. 23.Ρωσία
    24.Ισραήλ
    25.Πολωνία
    26.Βοζνία Ερζ.
    27.ΗΒ
    28.Μάλτα
    29.Λευκορωσία
    30.Ελβετία
    31.Μολδαβία
    Τα λιγότερο αγαπημένα μου μέχρι στιγμής…

    • Ακριβως χαχα
      Ειδα οτι σου αρεσει της Εσθονιας οπως κι εμενα. Τα στοιχηματα το εχουν με συντελεστη εως 94…ενω γνωριζουν οτι παει πολυυυυ καλα. Τη δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι. Μαγαζια εχουν λολ

  28. TI EINAI AUTO POU MOLIS EIDA??? AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA PETAXAN TIN MONADIKI EUKERIA POU EIXAN NA KERDISOUN ME POLLI ANESI TIN EUROVISION..AHAHAHHAA ARXIZW NA PISTEUW KAI THA TO DITE TON MAIO OTI I KYPROS THA KERDISEI TIN EUROVISION EXEI MAKRAN TO KALITERO TRAGOUDI APO OLA XWRIS NA EINAI KATI TO IDIETERO KAI EXEI TIN AMERISTEI SIMPARASTASEI TIS SOUIDIKIS TILEORASIS OPWS MATHENW.. EPISIS EPIKINONIAKA EINAI POIO MPROSTA APO OLOUS!!!

  29. ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΡΩΣΣΙΑ………….ΑΡΜΕΝΙΑ…………….ΙΣΠΑΝΙΑ…………..ΓΑΛΛΙΑ…………

  30. Κατ’αρχάς για τους παλιότερους κυρίως αν σας θυμίζει κάποιο, ίσως το “Nothing’s Gonna Change My Love For You” του George Benson από το 1984. Όσο για το 2016 προφανώς και είναι παλιομοδίτικο το Color Of Your Love αλλά εμένα μου αρέσει και μιας που είναι στον β’ ημιτελικό ίσως καταφέρει και τρυπώσει στον τελικό. Όσο για το “φαβορί” Cool Me Down, το είχα συνηθίσει και μου άρεσε αλλά κακώς παρασύρθηκα διότι αυτού του είδους οι αμερικανιές δεν “δουλεύουν” στην Eurovision γιατί δεν επιτρέπεται autotune και πρέπει να υπάρχουν maximum 6 άτομα επί σκηνής. Εν προκειμένω η τραγουδίστρια ήταν αμφιβόλου ποιότητας αλλα την μεγαλύτερη ζημια την έκαναν οι backing vocalists.Δεν είχαν άλλες; Anyway, καλή επιτυχία!

  31. 1. Κυπρος
    2. Γαλλια
    3. Ουγγαρια
    4. Ρωσια
    5. Γερμανια
    6. Αρμενια
    7. Νορβηγια
    8. Ισπανια
    9. Ελβετία
    10. Βελγιο
    11. Iρλανδια
    12. Λετονια
    13. Αυστρια
    14. Φινλανδια
    15. Aλβανια
    16. Moλδαβια
    17. Ηνωμενο Βασιλειο
    18. Ισλανδια
    19. Ιταλια
    20. Ολλανδια
    21. Σλοβενια
    22. Λευκορωσια
    23. Ισραηλ
    24. Boσνια Ερζεγοβινη
    25. Εσθονια
    26. Δανια
    27. Ουκρανια
    28. Πολωνια
    29. Μαλτα
    30. Γεωργια
    31. Μαυροβουνιο

  32. To top mou
    1.Ουκρανια
    2.Λετονια
    3.Γαλλια
    4.Ουγγαρια
    5.Ιταλια
    6.Ισπανια
    7.Νορβηγια
    8.Ρωσια
    9.Κυπρος
    10.Αλβανια
    11.Γερμανια
    12.Βοσνια
    13.Εσθονια
    14.Αρμενια
    15.Ελβετια
    16.Ισλανδια
    17.Ηνωμενο Βασιλειο
    18.Δανια
    19.Σλοβενια
    20.Μαλτα
    21.Φιλανδια
    22.Μολδαβια
    23.Ισραηλ
    24.Πολωνι
    25.Αυστρια
    26.Ιρλανδια
    27.Ολλανδια
    28.Μαυροβουνιο
    29.Βελγιο
    30.Γεωργια
    31.Λευκορωσια

  33. My top 30:
    1.Norway
    2.Germany
    3.Estonia
    4.Latvia
    5.Hungary
    6.Cyprus
    7.Switzerland
    8.Spain
    9.Armenia
    10.France
    11.Italy
    12.Albania*
    13.Russia
    14.Ukraine
    15.Denmark
    16.Ireland
    17.Austria
    18.Finland
    19.Iceland
    20.Moldova
    21.Poland
    22.Slovenia
    23.Belarus
    24.Belgium
    25.The Netherlands
    26.Georgia
    27.Montenegro
    28.Bosnia & Herzegovina
    29.United Kingdom
    30.Israel
    Σειρά έχει αύριο η Ρουμανία και παράλληλα περιμένουμε νεότερα από Μάλτα. Όλα τα άλλα έχουν δρομολογηθεί…

  34. Είμαστε για γέλια εδώ μέσα.βλεπω τα σχόλια και γελάω αλήθεια.μη σκοτωνομαστε μεταξύ μας κάλεεεε εδώ δεν έχουν θέμα οι Πολωνόι που ψήφισαν και έδωσαν λεφτά στο να πάρουν να ψηφίσουν γιαυτον θαχουμε εμείς!??χαλαρώστε απλά η Πολωνία πήγε ήδη Τρίτη στα στοιχήματα και δεύτερη η Ρωσία με πρώτη τη Σουηδία.ε καλά σε ένα μήνα θα ναι πρώτη η Ρωσία οκ.και?εδώ κέρδισε διαγωνισμό η κόντσιτα.. Μη τρελενεστε.

    • Οι τόνοι μπαίνουν αυτόματα.. Δεν είμαι ανορθογραφη..το κινητό μου μάλλον είναι.

      • Είναι πολύ απλό να καταλάβει κάνεις τι εννοώ αν δεν είναι θα εξηγήσω αν και δεν έχω να λογοδοτησω σε κανέναν για τα γούστα μου..μη ψάχνεστε με γιατί και πως εδώ μέσα το ειπα γιατί απλά αν δεν ήταν η κόντσιτα κ ήταν ένας απλός άντρας η μία απλή γυναίκα κ έλεγε το κομμάτι αυτό π προσωπικά μαρεσε αλλά όχι για νίκη δε θα βγαινε κ είναι κάτι π το είπαν πολλοί κ όχι μόνο εγώ.δεν υποτιμάω καμία κόντσιτα..ένας διαγωνισμός είναι χαλαρώστε παίδες.

  35. Αυτό που όλοι περιμένανε την Margaret που θα έπαιρνε το βραβείο από το άλλο σκουπίδι, της Ρωσίας με τρελαίνει..Ε λοιπόν η Margaret ούτε τελικό δεν θα περνούσε με μια ερμηνεία σαν τη σημερινή (όχι ότι αυτό θα περάσει) και η Ρωσία θα πιάσει μια 10αδα και μέχρι εκεί.

    Μην τρελαθούμε κιόλας..

    2-3 τραγούδια υπάρχουν μέχρι στιγμής που ίσως διεκδικούν πρωτία : Ουκρανία, Λετονία και Ουγγαρία.

  36. Μηπως να σχολιάζατε κιολας οτι κέρδισε ενα ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ; Μια υπεροχη μελωδική μπαλάντα απο μια φωναρα. Μπράβο Πολωνία. Εμείς να τα βλέπουμε αυτα που αν σε τελικο συμμετεχει ονομα , το ονομα ψηφίζουμε και οχι το τραγουδι και τη φωνη. Το μονο αρνητικό οτι ο τυπος επειδη εχει μακρύ μαλλι και εχει και μουσακι αλλα ταυτοχρονα ειναι και λιγο θυληπρεπης αυτο ισως δεν αρεσει στους τηλεθεατές ( δεν το λεω ρατσιστικά απλα λεω τι πιστεύω θα γινει) και ισως δεν πάει οσο καλα μπορούσε. Θα ηταν σίγουρο τοπ 7 στον τελικο αλλα ίσως η ολη μορφή και κινηση του τραγουδιστη να το καθηλώσει πιο κατω. Παντως υπέροχο μελωδικό κομματι που διαγωνίστηκε με φτηνιάρικα τραγουδια ή αλλες άχρωμες μπαλαντες. Το κοινο παντα το πιο σωστο ψηφίζει απο αυτα που βλέπει. Η Μάργκαρετ τι φρικτή κιτς εμφάνιση με ενα κιτς τραγουδι δημοτικού και φωνη μετριοτατη.

  37. Μολις προσεξα τους παραγωγους και τους συνθετες του Cool me down.
    Ελληνες και σουηδοι. Παραγωγη στη Στοκχολμη απο Χρυσαλης. Ειμαστε δυναμη τελικα λολ

    Written by: Robert Uhlmann, Arash, Alex Papaconstantinou, Anderz Wrethov, Viktor Svensson, Linnea Deb
    Produced by: Alex P, Victory Additional production by; Arash, Robert Uhlmann
    Published by: Extensive Music JLT/Kobalt, Replace Sthlm, BMG Chrysalis

  38. Εγώ παιδιά είμαι της άποψης ότι το τραγούδι παίζει σημαντικότερο ρόλο. Το σημερινό μου θυμίζει εμάς πέρυσι. Είχαμε την Σάγια που είχε πολύ καλό τραγούδι αλλά κακό λαιβ και την Κυριακου που είχε μετριο τραγουδι αλλά εξαιρετικό λαιβ. Και στείλαμε αυτή και είδαμε που καταλήξαμε. Η άποψη μου είναι ότι μέχρι την διοργάνωση υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνει δουλειά και να βελτιωθεί και εκτός αυτού ο ήχος στην διοργάνωση είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους εθνικούς τελικούς. Συνεπώς θεωρώ την σημερινή απόφαση της Πολωνίας ΛΑΘΟΣ

      • Δεν συγκρίνω τα τραγούδια. Τις καταστάσεις συγκρίνω. Της Σάγια ηταν κατ’εμε ότι καλύτερο είχαμε πέρυσι και αυτό με τις περισσότερες προοπτικές για δεκάδα. όπως αντίστοιχα η Μαργκαρετ στην Πολωνία

  39. χαμουλης!!!!
    δεν ειμαι φαν του τραδουδιου της Margaret,αλλα ηταν μεγαλη εκπληξη..εχασαν ευκαιρια οι Πολωνοι για καλο πλασαρισμα…6/10 σε αυτο,που στελνουν τελικα…καλη φωνη,αλλα το τραγουδι παλιομοδιτικο…
    προβλεπεται ισως η ποιο αμφιρροπη γιουροβιζιον…δυστυχως ομως με μετρια τραγουδια…
    το τοπ 10 μου με προβλεψεις…
    1.Ουκρανία 10/10(πλασαρισμα στη πενταδα)
    2.Γερμανία 10/10(θα παίξει ψηλά)
    3.Γαλλία 9/10(οχι για νίκη,αλλά θα έχει καλό πλασάρισμα για τα δεδομένα της Γαλλίας)
    4.Εσθονία 9/10(Dark Horse)
    5.Λετονία 8/10(δεκάδα σίγουρα)
    6.Ιταλία 8/10(πιστεύω δεν θα πάει καλά,παρότι είναι ωραίο τραγούδι)
    7.Ισλανδία 7,5/10(η θα πατώσει ή θα πάει πολύ καλά)
    8.Φινλανδία 7/10(περνάει εύκολα τελικό)
    9.Κύπρος 7/10(περνάει τελικό και ίσως πλασαριστεί αρκετά ψηλά)
    10.Ολλανδία 7/10(θα προσεγγίσει τη δεκάδα στο τελικό)

    έχουμε ακόμα λίγες συμμετοχές…ευελπιστώ σε 2-3 καλά τραγούδια ακόμα!!!

  40. απο τα υπολοιπα τραγουδια…η Ρωσια σαν τραγουδι δεν ειναι κατι φοβερο,αλλα με σουπερ σκηνικη παρουσια παει και για πρωτια…η Αρμενια καλο τραγουδι,αν και λιγο μπερδεγουει…και αυτη ομως με δυνατο live εχει potential για νικη…Ουγγαρια βλεπω καλο πλασαρισμα…τα υπόλοιπα τουλάχιστον αδιάφορα…

  41. Βλέπω σχόλια και βιώνω εδώ μέσα
    γιουροβιζιον βλέπουμε τραγούδι και σκηνική παρουσία θέλει ο διαγωνισμός ΕΛΕΟΣ Η μαργκαρετ έπρεπε να πάει και θα πήγαινε μαμιοντας
    Από φωνές που κόπηκαν άλλο τίποτα σε αυτό διαγωνισμό !
    Καλή θέση πήρε και η Ρωσία το 12 , γι τις φωνές του βέβαια, τι λέτε?
    Μου θύμιζε ταινία το αντίθετο από αυτό που γίνετοταν το 2013 με την αντελεν που όλοι εκραζαν η τυπικά τραγουδαγε σαν 5 φωνή σε μπουζούκια στο 12 χιλιόμετρο Λαμίας Στυλιδας και όλοι λέγατε γιατί δε το στείλατνε
    Η Πολωνία έχασε τη νίκη τέλος

    • Με την διαφορα οτι η Ρωσια το 2012 εστειλε ενα τραγουδι χιουμοριστικο-παρωδια ξεροντας τι στελνει και γιατι. Η συμμετοχη δεν επαιρνε τον εαυτο της στα σοβαρα οπως η συμμετοχη της Μαργκαρετ. Κανενας δεν λεει οτι ντε και καλα πρεπει να πηγαινει η καλυτερη φωνη. Αλλα οταν καλεισε να τραγουδισεις και να χορεψεις λαιβ πρεπει το κομματι να μην χανει το 50% της δυναμικης του απο την στουντιο βερσιον.

  42. Δε μετραει μονο το τραγουδι αλλα και η φωνη,αν ειναι ετσι ας παει και η Σασα Μπαστα με μια κομματαρα που το εκανε και την τραγουδιτρια να δουμε πως θα παει.

  43. Υποψιαζόμουν ότι μπορεί να κερδίσει από διάφορα σχόλια που διάβαζα στα social media… 5/10 και #24 στη λίστα μου

  44. Απο τα σχολια καταλαβαινω γιατι ο διαγωνισμος εχει χασει τον προσανατολισμο του. Να κερδιζε δηλαδη το Cool me down, ενω η Μαργκαρετ φωνητικα ηταν χαλια, και ενω η σκηνικη παρουσια ηταν προχειροτατη και ανεμπνευστη. Τοτε δεν θα εκαναν εθνικο τελικο ρε παιδια. Θα ψηφιζαν απο τα βιντεο κλιπς. Την αποφαση την πηρε αποκλειστικα το κοινο και μαλιστα με την δυνατοτητα ο καθενας να ψηφισει μονο μια φορα το αγαπημενο του τραγουδι. Απολυτα δικαιη και δημοκρατικη ψηφοφορια. Να θυμισω απλα οτι και εμεις πολλες φορες αλλα τραγουδια πηγαιναμε να ψηφισουμε πριν τον τελικο και σε αλλα καταληγαμε με το live. Δαντη το 2007 (κερδισε ο Σαρμπελ), Μαρτακη το 2008 (κερδισε η Καλομοιρα), Πυροβολακη – Φουρειρα το 2010 (κερδισε ο Αλκαιος), Νικη Ποντε το 2011 (κερδισε η Λουκας Γιωρκας), η Τζωρτζινα το 2014 (κερδισαν οι Κοζα Μοστρα), η Σαγια το 2015 (κερδισε η Μαρια Ελανα). Παντως οχι για νικη δεν θα πηγαινε το Cool me Down αλλα θα πηγαινε πολυ χειροτερα απο την συμμετοχη τους το 2014. Οι κριτικες επιτροπες θα το εθαβαν και η Πολωνια στο televoting τα παει παντα χαλια λογω ελλειψης συμμαχιων. Ειναι αστειο οτι θα χτυπουσε η Μαργκαρετ τον Σεργκει.

  45. Η Ρωσια δεν προκειται να νικησει για τους εξης λογους: 1ον επειδη ειναι η Ρωσια και 2ον επειδη το τραγουδι ειναι κατω του μετριου.. Οσο αναφορα την Πολωνια.. Κριμα

  46. Παιδιά αράξτε τα λίγο τα στοιχήματα δείχνουν πρώτη την Σουηδία (Πάλι) Δεν θα πάμε στην Μόσχα το 17 πιστεύω ότι φετινή έκπληξη θα είναι η Λετονία!

  47. Tόσα σχόλια για την φούσκα της Margaret που έσκασε μετά το ερασιτεχνικό, επιπέδου σχολικής παράστασης LIVE?
    Με τέτοια εμφάνιση της, #20-26 στον Τελικό. Ό,τι και με τον Michał Szpak δηλαδή…Οπότε καμία απολύτως ευκαιρία δεν χάθηκε. Τα ίδια αποτελέσματσ πάνω κάτω θα έφερναν.

    • ενταξει οχι και 20-26η θεση,αλλα με τετοιο live δεν θα κανε τιποτα το ιδιαιτερο…εμενα και σαν τραγουδι δεν με ενθουσιαζε…απλα ξεχωριζε λογω του μετριου φετινου επιπεδου…

  48. Ο τύπος είναι η Conchita ντυμένη με αντρικά ρούχα, ίδια φωνή, παρόμοια εμφάνιση (μακρύ μαλλί και μουσάκι) και παρόμοιο μουσικό στυλ. Τραγούδησε με πάθος και συναίσθημα ο Michal και μάδησε την Μαργαρίτα, της οποίας το live ήταν κάπως άβολο. Έτσι είναι τα πράγματα, πιο σημαντικό και από το ίδιο το τραγούδι, είναι το πως θα το παρουσιάσεις. Και εγώ ήθελα Margaret, ο παλαιομοδίτικος ήχος του Michal δεν με ενθουσιάζει αλλά η αλήθεια να λέγεται.

  49. Μπραβ πολυ ωραιο τραγουδι….για εμενα σιγουρος τελικος και ισως 15αδα !

  50. αρκετα κλαψιαρικο τραγουδι και σιγουρα περασμενης δεκαετιας παιρνει 1 απο μενα

  51. Ένα τεράστιο έγκλημα από πλευράς Πολωνίας να μην στείλει το ”Cool me down” στον φετινό διαγωνισμό, δίνοντας έτσι παράλληλα απλόχερα την νίκη στους Ρώσους. Ναι δεν ήταν καλή στο live και τα θαλάσσωσε, όμως είχε τεράστια απήχηση στο κοινό το τραγούδι, και σίγουρα θα γινόντουσαν βελτιώσεις μέχρι τον Μάη. Δυστυχώς οι Πολωνοί έχασαν την ευκαιρία τους να διεξάγουν τον επόμενο διαγωνισμό στην χώρα τους στέλνοντας ένα κακό κ αδιάφορο κομμάτι!(ήδη έχουν πέσει σ 4η θέση στα στοιχήματα και η κατρακύλα τους θα συνεχιστεί κ άλλο)

  52. έριξα ένα γέλιο χθες με την Margaret παιδιά, πραγματικά το live τις δεν υπήρχε.. αν το βάλω τώρα γελάω μόνος μου είναι τόσο άθλιο.. χα χα
    TOP28:
    1. Ρωσία…8+ / 12
    2. Γαλλία…8+ / 12
    3. Εσθονία…6+ / 12
    4. Κύπρος…6+ / 12
    5. Βέλγιο…6+ / 12
    6. Αυστρία…5+ / 12
    7. Γερμανία…5 / 12
    8. Νορβηγία…5 / 12
    9. Ηνωμένο Βασίλειο…4 / 12
    10. Ιρλανδία…3+ / 12
    11. Ουγγαρία…3 / 12
    12. Ισλανδία…3 / 12
    13. Αρμενία…3 / 12
    14. Ελβετία…3- / 12
    15. Ισραήλ…3- / 12
    16. Ουκρανία…2- / 12
    17. Πολωνία…1 / 12
    18. Ολλανδία…1- / 12
    19. Λετονία…1- / 12
    20. Δανία…1- / 12
    21. Λευκορωσία…0 / 12
    22. Σλοβενία…0 / 12
    23. Βοσνία & Ερζεγοβίνη…0 / 12
    24. Μαυροβούνιο…0 /12
    25. Φινλανδία…0 / 12
    26. Μολδαβία…0 / 12
    27. Ισπανία…0 / 12
    28. Γεωργία…0 / 12

  53. Πολύ μου άρεσε!!! Ειληκρινά. Αλλά δεν περίμενα αυτόν τον τύπο με τέτοιο physique, να πεί τέτοιο τραγούδι. Ο Καρδινάλιος Ρισελιέ, με μπαλάντα και νυχάκι βαμμένο κατάμαυρο! Το όλο στύλ λίγο αποπροσανατολισμένο να το πω;;

  54. Καλη συμμετοχή αλλα δεν ενθουσιαστηκα.Εγω βλεπω νικη Νορβηγίας η Σουηδιας φετος! Πραγματικα πιστευω οτι το καλυτερο κομματι ειναι το icebreaker.

  55. 1.Germany
    2.Armenia
    3.Italy
    4.Latvia
    5.Hungary
    6.Spain
    7.Ukraine
    8.Russia
    9.Norway
    10.France
    _________________
    20.Poland
    21.Netherlands
    22.Belgium
    23.Slovenia
    24.Denmark
    25.Moldova
    26.Bosnia
    27.Belarus
    28.Georgia
    29.Montenegro

  56. my top 31
    1 Λετονία 9.5/10
    2 Eσθονια 9.3/10
    3 Αρμενία 9.2/10
    4 Ουγγαρία 9/10
    5 Ουκρανία 8.7/10
    6 Γαλλία 8.4/10
    7 Γερμανία 8.2/10
    8 Κύπρος 8/10
    9 Ιταλία 7.7/10
    10 Βελγιο 7.6/10
    11 Αλβανία 7.3/10
    12 Ισπανία 7.1 /10
    13 Νορβηγία 6.8/10
    14 Ελβετία 6.6/10
    15 Ισραήλ 6.4/10
    16 Βοσνία 6.2/10
    17 Ισλανδία 6/10
    18 Δανία 5.7/10
    19 Μολδαβία 5.5/10
    20 Μαλτα 5.3/10
    21 Φινλανδία 5.1/10
    22 Ρωσία 4.6/10
    23 Πολωνια 4/10
    24 Σλοβενία 3.7/10
    25 Ολλανδια 3.2/10
    26 Αυστρία 3/10
    27 Ηνωμένο Βασίλειο 2.8/10
    28 Ιρλανδία 2.4/10
    29 Λευκορωσία 2/10
    30 Γεωργία 1.5/10
    31 Μαυροβούνιο 1.2/10

  57. Κι εγώ εξεπλάγην που δεν κέρδισε η Margaret!! Και μην διαβάζω μπούρδες ότι το σκότωσε το κομμάτι, εντάξει δεν τραγούδησε και πολύ καλά αλλά να στείλουν αυτό το νερόβραστο και χλιαρό τραγούδι?? Το μόνο που συμπαιρένω ότι η Πολωνία δεν ήθελε να κερδίσει…

  58. Η Πολωνία όπως και η Εσθονία όπως και η Ρουμανία πραγματικά είναι σαν αυτοκτόνησαν φέτος με το τραγούδι που επέλεξαν ενώ είχαν τραγούδια που μπορούσαν να τους δώσουν μια θέση στην τριάδα γιατί όχι να ελπίζουν και για νίκη.Γιατί Πολωνία δεν έστειλες την Margaret????Είσαι αξια της τύχης σου!!!!

  59. Κρίμα ρε γαμ..ο! Πολύ θα ήθελα να δω εκείνο το ανοσιούργημα (Cool Me Down) να φιγουράρει στον πάτο της λίστας μου.

  60. Λοιπον αυτον τον τελικο τον ειδα λαιβ γιατι επαιζε στα στοιχιματα πρωτη η Πολωνια και επαθα σοκ η φοβερη κομματαρα απο την Μαργκερετ λαιβ ενας θρηνος χαλια ρουχα χαλια φωνη χαλια χορευτικο εγω θα επελεγα την Edyta μονο και μονο για ηταν κατι κλασσικο ο τυπος που κερδισε αδιαφορος αλλα δεν κακος φωνητικα.

  61. Δεν έχω ακούσει κανένα πολωνικό υποψήφιο τραγούδι από αυτά που λέτε (ειδικά αυτής της Margaret τα έχουν σβήσει όλα της τα live από το youtube από όσο είδα – μάλλον θα ήταν όσο χάλια λέτε) αλλά αυτό το τραγούδι που κέρδισε μου άρεσει πάρα πολύ, και ο νέος που το τραγουδάει και το τραγούδι το ίδιο. Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου μετά την Αυστρία για την ακρίβεια 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ