ΕΣΘΟΝΙΑ: Ο Juri θα…παίξει στη Στοκχόλμη!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Τάλιν της Εσθονίας ο τελικός του Eesti Laul, του σόου που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τον εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Νικητής του φετινού σόου και εικοστός δεύτερος εκπρόσωπος της Εσθονίας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει σε τρεις μήνες στη Στοκχόλμη ο Jüri Pootsmann με το τραγούδι του “Play”.

Δέκα ήταν τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη και τρία αυτά που πέρασαν στο «σούπερ τελικό» της βραδιάς ύστερα από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Συγκεκριμένα τα εξής:

1. Laura – Supersonic

2. Jüri Pootsmann – Play

3. Cartoon feat. Kristel Aaslaid – Immortality

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε αποκλειστικά στο κοινό, το οποίο αποφάνθηκε ότι το “Play” θα είναι αυτό που θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της 10ης Μαΐου, διεκδικώντας μια αντάξια της περσινής εκπροσώπηση στον τελικό της 14 Μαΐου, καθώς και τη δεύτερη νίκη της Εσθονίας στην ιστορία του θεσμού.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ομολογω οτι το αποτελεσμα με εξεπλιξε καθως ειχα πειστει οτι το supersonic θα παρει το εισιτηριο αλλα απετυχε. Το τραγουδι που επιλεχθηκε δεν μου πολυαρεσει αλλα πιθανοτητες για τελικο εχει…. 6,5 / 10

  2. Δεν μου αρεσει καθολου… θεωρω πως ειναι εντελως ανιαρό και βαρετό!!!
    Δεν τη βλεπω στον τελικο την εσθονια φετος αν αναλογιστουμε κιολας οτι βρισκεται στον 1ο ημιτελικο, ο οποιος ειναι πιο δυνατος απο τον 2ο…
    Θα δούμε…

  3. Ωραίο ωραίο!!
    Άντε να αρχίσουν να βγαίνουν ωραία κομμάτια ν’ανέβει λίγο το φετινό επίπεδο!!
    Υγ.και ωραία φωνή ο Juri!!!

  4. Η Εσθονια διεκδικει σιγουρη 5αδα και πολυ πιθανή 3αδα ή και πρωτιά. Αριστούργημα.

  5. Η Εσθονία θέτει μεγάλο ενδεχόμενο μη πρόκρισης στον τελικό.Φέτος η χρονιά, εξελίσσεται σε μια αρκετά βαρετή και οι τελευταίες ελπίδες για να πάρει τα πάνω της, είναι το τραγούδι της Ελλάδας μας.Μακάρι Θεέ μου να έχουμε ένα τραγούδι αντάξιο των άλλων χωρών και να διεκδικήσουμε μια υψηλή θέση.Τα στατιστικά απέδειξαν πως όταν στέλνουμε τραγούδι με ελληνικά στοιχεία, κερδίζουμε πάντοτε τις εντυπώσεις.

  6. my top 30
    Λετονία 9.5/10
    Αρμενία 9.2/10
    Ουγγαρία 9/10
    Ουκρανία 8.7/10
    Γαλλία 8.4/10
    Γερμανία 8.2/10
    Κύπρος 8/10
    Εσθονία 7.7
    Ιταλία 7.7/10
    Ισπανία 7.5/10
    Νορβηγία 7.3 /10
    Βέλγιο 7.2/10
    Ελβετία 7/10
    Ισραήλ 6.5/10
    Ισλανδία 6.2/10
    Αλβανία 6/10
    Δανία 5.5/10
    Μαλτα 5.4/10
    Φινλανδία 5.1/10
    Μολδαβία 5/10
    Ρωσία 4.3/10
    Σλοβενία 3.7/10
    Ολλανδια 3.2/10
    Αυστρία 3/10
    Ηνωμένο Βασίλειο 2.8/10
    Ιρλανδία 2.4/10
    Βοσνία Ερζεγοβίνη 2.2/10
    Λευκορωσία 2/10
    Γεωργία 1.5/10
    Μαυροβούνιο 1.2/10

  7. Σωστή επιλογή από τους εσθονους!!! Το supersonic ήταν μεγάλη σούπα, πιστεύω σε μια θέση ανάμεσα σε 10-15..

  8. Καλά όταν βλέπω σχόλια που λένε ότι η Εσθονία δεν θα προκριθεί..Τι να πω ποια, νομίζω σαν χώρα έχουμε χάσει πλήρως επαφή με τον διαγωνισμό..

    • Καλά ηρέμησε! Πολύ καλό όντως αλλά υπάρχουν και καλύτερα! 10αδα μπορεί αλλά μέχρι εκεί!!

  9. καλη η εσθονια.μαπογοητευσε η πολωνια…πολυυυυ
    δε βγαινει πρωτη με το color of your life με τπτ.επελεξαν αυτο τελικα.καλος ο τυπας ωραια φωνη ωραια παρουσια αλλα αυτο το τραγουδι δε παιρνει βραβειο.μεγαλο λαθος της πολωνιας.αν και η margaret δεν ηταν πολυ καλη φωνητικα ηταν οτι ομως οτι καλυτερο μαζι με την edyta που θα στελναν.ελεος παιδια τι κανετε φετος….τι κανετε????

      • καλο σαν τραγουδι καλη φωνη αλλα βαρετο μετα απο ενα σημειο.θα δειτε δε θα παει τοσο καλα φετος.ακομα δε πιστευω τι κανανε οι πολωνοι.

    • Η Πολωνία πως ακριβώς θα πάει ψηλά;Εκτός κι’ αν δεν έμαθες την εγκληματική ενέργεια των Πολωνών που άφησαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

  10. Το θεωρώ υπερεκτιμένο από πολλούς. Ούτε το τραγούδι με ενθουσιάζει, ούτε βλέπω κάποιο χάρισμα στον τραγουδιστή, απλά διεκπεραιωτικός. Δεν θα έχει την πορεία που κάποιου πιστεύουν, εκτιμώ.

  11. 1. Γαλλια
    2. Ρωσσια
    3. Αρμενια
    4. Ιταλια
    5. Νορβηγια
    6. Κυπρος
    7. Ισπανια
    8. Γερμανια
    9. Λετονια
    10. Βελγιο
    11. Iρλανδια
    12. Ουκρανια
    13. Ισλανδια
    14. Φινλανδια
    15. Aλβανια
    16. Moλδαβια
    17. Ηνωμενο Βασιλειο
    18. Αυστρια
    19. Ουγγαρια
    20. Ολλανδια
    21. Σλοβενια
    22. Λευκορωσια
    23. Ισραηλ
    24. Boσνια Ερζεγοβινη
    25. Εσθονια
    26. Δανια
    27. Ελβετια
    28. Πολωνια
    29. Μαλτα
    30. Γεωργια
    31. Μαυροβουνιο

  12. Πρώτη φορά το άκουσα μόλις πριν λίγο. Και για πρώτο άκουσμα μπορώ να πω πως μου φάνηκε οκ. Δεν με τρελαίνει η ερμηνεία και η φωνή του όμως το ρεφρέν μαζί με τα φωνητικά είναι δυνατά.
    7/10

  13. καλή είναι η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στις απόψεις που εκφράζονται αλλά κάποιες φορές οταν βλέπεις για το ίδιο τραγούδι αλλος να λέει “πάτος” και “απαίσιο” κι άλλος να λέει “αριστούργημα” κάτι τρέχει…

    • Προς τι η καχυποψια;
      Απλα σε καποιον αρεσει ο Βασιλης Καρρας, σε αλλον η Καλλας. Θα βρεις δυσκολα καποιον που να του αρεσουν και τα 2 αυτα ειδη μουσικης.
      Εγω πχ μισω την καουντρι, γι αυτο και το Ολλανδικο φετος το θεωρω απαισιο. Ενω αυτο το θεωρω αριστουργημα. Τοσο απλο.

      • Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες αλλά κι αν ακόμα καποιος λατρεύει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής δε σημαίνει οτι δε μπορεί να αναγνωρίσει καλά στοιχεία σε ενα τραγούδι που δεν ειναι του στυλ του. Τα γουστα ειναι υποκειμενικά οκ αλλα το καλο ειναι καλο, οπως και να το κάνουμε -σε περιπτωση αριστουργημάτων βεβαια- (κι εδώ πάει το σχόλιο μου ότι δεν μου κολλάει να διαβαζω για ενα τραγουδι άκρως αντίθετα σχόλια) και δεν το λεω για το Play. Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσει καθόλου η χαρντ ροκ, ομως το 2006 αναγνωρισα πως το hard rock hallelujah είχε κάτι. κι ας βρηκα αποκρουστικους τους Lordi. Ομοίως και το 2014 η Conchita μου προκάλεσε εμετο, ομως μετα τα πεντε εξι σοκ (κι ακομα και τη σκέψη να μην ξαναδω γιουροβιζιον) ειδα πως τουλάχιστον το τραγουδιστικό/φωνητικό κομμάτι ήταν κάτι παρα πανω απο άρτιο κι επίσης αν και καρναβάλι δεν ήταν και σαν το χυδαίο τσιρκολίκι τη Sylvia Night.

      • Το ιδιο λεμε. Το ολλανδικο φετος το θεωρω απαισιο. Με εκνευριζει αυτη η μουσικη. Αλλα δεν θα επεφτα απο τα συννεφα αν εμπαινε 5αδα γιατι καταλαβαινω οτι ειναι καλοφτιαγμενο. Για το αλιλουαια δεν εχω αποψη, ουτε καν μπορω να το ακουσω ολοκληρο. Δεν μπορω να ξεχωρισω ενα καλο απο ενα κακο χαρντ ροκ. Για μενα ολα ειναι χαλια. Και δεν το λεω υποτιμητικα. Το στυλ Τζειμς Μποντ το λατρευω. Η Κοντσιτα περυσι ειχε στυλ, Μποντ τραγουδι, πολυ καλη φωνη, υπεροχη παρουσιαση, ποοοολυ προμοσιον και βγηκε. Το τραγουδι της Εσθονιας φετος το θεωρω εκπληκτικο, με κορυφωση, ωραιο στιχο, καλλιτεχνη με Κ κεφαλαιο κ υπεροχη φωνη(ειναι ψωναρα βεβαια ο τυπος, ειδα κατι βιντεο, αντε γεια, αλλα επι σκηνης στεκεται αψογα).

  14. Επιτέλους μια χώρα που διαλέγει σωστά. Στην αρχή αμφιταλαντευόμουν μεταξύ Play και Supersonic αλλά αυτό το βαρέθηκα, ενώ το Play μου άρεσε όλο και πιο πολύ. Δεν το πιστεύει κανείς πως η φωνή του βγαίνει όντως από αυτόν, θεωρείς πως είναι κάποιος πιο ώριμος. Πολύ καλό live και αν προσέξουν λίγο το staging στη Στοκχόλμη, πάμε για μεγάλα πράγματα. Αρκεί να μην το θάψουν οι επιτροπές όπως το περσινό τους. (Είναι δυνατόν να βγαίνει 5ο στο κοινό κι οι επιτροπές να το έχουν 11ο;;; Και 8ο το Golden Boy;;; Αδιανόητο!!). Καλή επιτυχί Εσθονία! My #3
    Είναι καιρός να νικησει η Εσθονία για να βγάλει (εν μέρει) από πάνω της την ντροπή του χειρότερου νικητηρίου ever. Άλλωστε είναι μια χώρα που και πριν και μετά το 2001 έχει στείλει κάποια πολύ αξιόλογα κομμάτια. Γιατί να ταυτίζεται αυτόματα με το Everybody;

  15. eides file mou ton teliko tis polonias? escgr16?giati an ton eides tote tha katalabenes giati den kerdise i atalanti.edo den mporese na kerdisi olokliri edyta gorniak.mathe oti sti eurovision den metraei mono to tragoudi.

  16. ειναι κομματι που ειτε θα παει πολυ καλα στον διαγωνισμο ειτε δεν θα παει καθολου θα δουμε!

  17. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι, μπράβο στους Εσθονούς που έκαναν για ακόμη μια χρονιά μια πολύ ωραία επιλογή, αν και προτιμώ το περσινό τους. 8/10 και #4 στο top μου.

  18. Είναι από τα τραγούδια που στο πρώτο άκουσμα σου περνούν απαρατήρητα μετά από 2-3 ακούσματα όμως λες “όπα, κάτι γίνεται εδώ”. Με την σωστή σκηνική παρουσία μπορεί να επαναλάβει τα περσινά αποτελέσματα η Εσθονία.

  19. ο ηχος του βιντεο ηταν πολυ χαμηλος το τραγουδι πολυ καλο ο βαθμος μου ειναι 8

  20. πολυ ωραιο τραγουδι και καλος ερμηνευτης…θεωρω με μια καλη σκηνικη παρουσια μπορει να μπει στη δεκαδα!!7.5/10 για την ωρα…

  21. Οφείλω να αναθεωρήσω το σχόλιο που έγραψα χθες ότι δηλαδή η Εσθονία θέτει μεγάλο ενδεχόμενο μη πρόκρισης στον τελικό.Συμφωνώ απόλυτα με τον George Axeman.Το άκουσα πολλές φορές και τελικά το βρήκα πολύ καλό τραγούδι, με φωνάρα καλλιτέχνη και πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά.Ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό και πολύ ποιοτικό.

  22. Αν η Εσθονία επέλεγε τον καταπληκτικό Mick Pedaja και το Seis θα μπορούσε να μιλάει και να ελπίζει τωρα για μια θέση στην τριάδα γιατί όχι και νίκη.αλλα διάλεξε ένα τραγούδι βαρετό με έναν ερμηνευτή εντελώς αδιάφορο και άχρωμο

  23. To Play είναι ένα ωραίο τραγούδι.
    Το Seis είναι αυτό που λέμε… Τ Ε Χ Ν Η.
    Κρίμα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ