ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Οι 85 φετινές συμμετοχές!

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τραγουδιών για την επιλογή του φετινού εκπροσώπου της Μολδαβίας στο διαγωνισμό της Eurovision, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας TRM δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του τα 85 τραγούδια που έχουν υποβληθεί. Ανάμεσα στους αιτώντες είναι μάλιστα και τρία πολύ γνωστά ονόματα, καθώς εκπροσώπησαν επάξια τη Μολδαβία στο διαγωνισμό το 20082009 και το 2010: η Geta Burlacu με το “A Century Of Love” που δεν κατάφερε να περάσει στον τελικόη Nelly Ciobanu που με το τραγούδι της “Hora din Moldova” κατέκτησε το 14η θέση και οι SunStroke Project με την Olia Tira που με το τραγούδι “Run Away” κατέληξαν στην 22η θέση της τελικής κατάταξης, αντιστοίχως. Η Geta Barlacu, μάλιστα, θα διαγωνιστεί με 3 τραγούδια, ενώ ανάμεσα στους συνθέτες βρίσκεται και ο Ralph Siegel, του οποίο το τραγούδι “Save a  little Sunshine” θα τραγουδήσουν οι Irina Tarasiuc και MC Goosta.

Στις 21 Ιανουαρίου μια ειδική επιτροπή από επιφανείς προσωπικότητες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας θα προκρίνει 60 από τα τραγούδια στο στάδιο των δημόσιων ακροάσεων. Οι καλλιτέχνες αυτοί θα παρουσιάσουν στις 29 Ιανουαρίου τα τραγούδια τους ζωντανά μπροστά στην επιτροπή, η οποία θα καταλήξει στα 20 επικρατέστερα. 1 επιπλέον τραγούδι θα επιλεχθεί από το κοινό μέσω ψηφοφορίας στο διαδίκτυο, από  την 1η Φεβρουαρίου από τις 12 Φεβρουαρίου, κάνοντας των αριθμό των συμμετεχόντων στον εθνικό τελικό 21. Τα ονόματα των φιναλίστ αναμένεται να ανακοινωθούν στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου. Τότε θα μάθουμε και τον όγδοο εκπρόσωπο της Μολδαβίας στο διαγωνισμό, ο οποίος θα προκύψει με 50% televoting και 50% από την ψήφο της επιτροπής.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα υποψήφια τραγούδια εδώ.

Σε δύο από τα υποψήφια τραγούδια, τη σύνθεση υπογράφει ο γνωστός και φίλος, Πρόεδρος του Ogae Cyprus, Μιχάλης Αντωνίου. Πρόκειται για το  A Ray Of Sun που ερμηνεύει η Leria και το A look of love από τον Alexandr Shpilikov. Επίσης το τραγούδι Live on forever της Mariana Mihaila φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καλπακίδη (Gorgi).

[youtube id=”BGIsYyZnXkM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”LnImgNkwgGM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”hXvWKV9Et0A” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ