https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

EUROVISION: Οι 10 μέχρι σήμερα συμμετοχές!

Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου και ήδη είναι γνωστές οι 10 πρώτες συμμετοχές της Eurovision 2016 με τις όποιες αλλαγές είτε στη γλώσσα, για παράδειγμα της Αλβανίας, είτε ακόμη και σε κάποια τραγούδια να μην αποκλείονται.

1. Αλβανία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Eneda Tarifa, Përrallë

2. Ιρλανδία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Nicky Byrne, Sunlight


3. Βέλγιο (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Laura Tesoro, What’s the pressure?

4. Λευκορωσία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Ivan, Help you fly

5. Μάλτα (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – Ira Losco, Chameleon (Invincible)

6. Ισπανία (απευθείας στον τελικό με εμφάνιση στον 1ο Ημιτελικό) – Barei, Say Yay!

7. Αυστρία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού) – ZOË, Loin d’ici

8. Δανία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Lighthouse X, Soldiers of love

9. Ελβετία (θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Rykka, The last of our kind

10. Γεωργία (θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού) – Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz, Midnight gold

Λουκάς Βλαβιανός

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. My Top 10
    10. Λευκορωσία
    09. Μάλτα
    08. Αυστρία
    07. Γεωργία
    06. Ελβετία
    05. Αλβανία
    04. Βέλγιο
    03. Ισπανία
    02. Ιρλανδία
    01. Δανία

  2. Το μόνο που μου αρέσει, πολύ όμως, μέχρι στιγμής, είναι της Γεωργίας.
    Της Αλβανίας και της Ισπανίας είναι επίσης καλά. Οι Αλβανοί βέβαια ανακοίνωσαν, νομίζω επίσημα, ότι θα αλλάξουν το τραγούδι τους στα αγγλικά (πράγμα που, κατά τη γνώμη μου, θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη).
    Από’ κει και πέρα, μετριότητες (στην καλύτερη των περιπτώσεων).
    Αν συνεχίσουμε έτσι, θα μιλάμε για την χειρότερη χρονιά εδώ και καιρό.
    Τις ελπίδες μου για να ανεβεί κάπως το επίπεδο τις έχω εναποθέσει στην Ουκρανία, και κυρίως στην Εσθονία. Ελπίζοντας βέβαια ότι κάποια από τις χώρες που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα το τραγούδι τους θα κάνει τη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη.

  3. Tο μόνο που ξεχωρίζω πραγματικά είναι της Ισπανίας που όσο το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κακά τραγούδια αλλά πολύ μέτρια. Άλλα κάτω του μετρίου άλλα πάνω. Έχουμε ακόμα 32 συμμετοχές οπότε θεωρώ ατυχές να λέμε για το φετινό επίπεδο. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Τα καλύτερα έρχονται! Περιμένω Ισλανδία και Ουκρανία για να προκριθούν τα δύο αγαπημένα μου.
    1.Ισπανία 7/10
    2.Βέλγιο 6,5/10
    3.Ελβετία 6/10
    4.Αυστρία 6/10
    5.Δανία 6/10
    6.Αλβανία
    7.Ιρλανδία 6/10
    8.γεωργία 5,5/10
    9.Μάλτα 5/10
    10.Λευκορωσία 4/10

  4. μετριοτατα πραγματα μεχρι στιγμης…συμπαθητικο το τραγουδι της Ισπανιας,οχι κατι το σπουδαιο ομως…αρκετα καλο της Ελβετιας,αλλα με πολυ κακο live…μετριο της Γεωργιας…της Ιταλιας μου αρεσει μονο,αλλα δεν ειναι σιγουρο πως θα στειλουν αυτο…παντως εχουμε ακομα αρκετες χωρες,που μπορουν να σωσουν τη κατασταση…ελπιω να εχουμε 10 καλα τραγουδια συνολικα τουλαχιστον!!!

  5. για την ωρα….
    1.ισπανια,8/10
    2.αλβανια.8/10
    3.βελγιο 7.5/10
    4αυστρια 7+/10
    5ελβετια 7/10
    6.μαλτα 6.5/10
    7.ιρλανδια 6+/10
    8δανια 5.5/10
    9.λευκορωσια 5+/10
    10.γεωργια 4/10

  6. Μέχρι στιγμής έχουμε μέτρια τραγούδια και δεν μου ακούγεται κανένα ως νικητήριο. Συγκεκριμένα σχόλια για κάθε χώρα, με τη δικιά μου σειρά:
    10. Λευκορωσία: Ωραία ροκ μουσική με μέτρια ποιότητα στίχων και άθλια φωνητικά. Δύσκολα στον τελικό.
    9. Βέλγιο: Κεφάτο τραγούδι, ωραία σκηνοθεσία, καλά φωνητικά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί, αλλά δεν αποκλείω τον τελικό.
    8. Ιρλανδία: Ωραίο untempo τραγούδι, για φωνητικά θα κρίνουμε σε live εκτέλεση. Για μένα μέτριο αποτέλεσμα, καθώς τόσο ο ήχος όσο και οι στίχοι περιέχουν ένα μήνυμα χιλιοειπωμένο.
    7. Ελβετία: Ωραία μπαλάντα, αλλά φωνητικά ήταν μέτρια στον εθνικό τελικό. Δεν ακούω κάτι το ξεχωριστό και το ιδιαίτερο.
    6. Γεωργία: Διαφορετικός ήχος για τη Γεωργία. Θυμίζει λίγο Arctic Monkeys. Ελπίζω σε μια ωραία σκηνική παρουσία και καλά φωνητικά.
    5. Αλβανία: Θυμίζει λίγο soundtrack από James Bond, κάτι που ακούμε αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Πολύ ωραία φωνή. Ελπίζω οι αγγλικοί στίχοι να μην αδικήσουν, αλλά να αναδείξουν τη δυναμική του τραγουδιού.
    4. Δανία: Σίγουρα όχι η καλύτερη επιλογή του εθνικού τελικού, αλλά αυτό που ακούω με ευχαριστεί. Το τραγούδι χρειάζεται ωραίο χτίσιμο σκηνικά. Το πλέον πιθανό είναι ότι η Σουηδία ΔΕΝ θα της δώσει για ακόμα μια φορά τα σκίπτρα της Eurovision!
    3. Ισπανία: Δεν καταλαβαίνω, γιατί οι περισσότεροι είναι ενθουσιασμένοι με το τραγούδι. Ωραίος dance ήχος, αλλά μέτριοι στίχοι και ακόμη πιο μέτρια φωνητικά. Προβλέπω ή ότι θα πάει πολύ καλά ή θα πατώσει, ίσως το δεύτερο.
    2. Αυστρία: Ευχάριστη, για μένα, έκπληξη ο γαλλικός στίχος. Μελωδία που θυμίζει παραμύθι και γλυκύτατη φωνή. Εύχομαι τα καλύτερα!
    1. Μάλτα: Πολύ δυναμικό τραγούδι, η μουσική χρειάζεται να ενδυναμωθεί περισσότερο και να δουλευτεί φωνητικά. Το αγαπημένο μου προς το παρόν.

  7. Mexri stigmis Αυστρία! Me mia kali skiniki parousia mporei na ksexwriseis mesa sti vradia kai na kanei tin ekpliksei. H skini tis Souhdias tin vohthaei para polu etsi opws to fantazome!!!

  8. Δεν μπορώ να πω ότι τα τραγούδια είναι κακά απλά κανένα δεν πάει για πολύ ψηλή θέση π.χ. τριάδα ή πρωτιά. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρο φαβορί. Ωστόσο, τα τραγούδια που έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ιρλανδία και ελάχιστα Δανία. Αδιάφορα μου είναι τα τραγούδια των: Βέλγιο, Λευκορωσία κ Γεωργία. Άραγε το δικό μας τραγούδι πως να ναι? Έχω περιέργεια να το ακούσω. Εύχομαι να είναι κάτι καλό !!

  9. Μαύρο χάλι μέχρι στιγμής! !! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ούτε ένα και να πω ότι αυτό θα πάει καλά. Ελπίζω η συνέχεια να είναι καλύτερη!

  10. για κάτι κάλο σε θέμα θέσης δεν νομίζω να είναι κανένα τραγούδι από αυτά, πολύ πιθανών τα περισσότερα να μην πάνε καν τελικό, με τα ως τώρα δεδομένα πάντα γιατί στην σκηνή μπορεί να παρουσιάσει κάποιος από αυτούς κάτι πολύ κάλο και να κάνει κάτι.
    το μόνο που περιμένω από αυτά είναι το νέο τραγούδι τις Μάλτας !!!!

  11. 1.Δανια
    2.Ισπανια
    3.Αλβανια
    4.Ιρλανδια
    5.Βελγιο
    6.Μαλτα
    7.Λευκορωσία
    8.Ελβέτια
    9.Αυστρία
    10.Γεωργια

    • μπα τους προλαβαμε περυσι με την παταγωδη αποτυχια μας!απορω που χαθηκε η κυριακου?οπως επισης και οι αμετρητοι φαν της εδω μεσα που την παρομοιαζαν με την σελιν ντιον και ελεγαν οτι το τραγουδι μας ειναι εφαμιλλο του my heart willo go on!και μετα την πληρη αποτυχια ολοι την εκαναν με ελαφρα!

  12. SPAIN (10/10)
    MALTA (9/10)
    SWITZERLAND (8,5/10)
    AUSTRIA (7,5/10)
    DENMARK (7,5/10)
    MOLDOVA (LIDIA ISAC)
    IRELAND (6,5/10)
    ALBANIA (5/10)
    BELGIUM (4,5/10)
    BELARUS (2,5/10)
    GEORGIA (1/10)

  13. Κανένα από τα παραπάνω τραγούδια δεν είναι εντελώς κακό τραγούδι, αλλά επίσης κανένα από αυτά δεν διεκδικεί την πρώτη θέση φέτος, με το ζόρι ίσως η Ιρλανδία να μπει 10άδα. Η κατάταξη μου είναι η παρακάτω:
    1) Μάλτα
    2) Ιρλανδία
    3) Αυστρία
    4) Γεωργία
    5) Ισπανία
    6) Αλβανία
    7) Δανία
    8) Λευκορωσία
    9) Βέλγιο
    10) Ελβετία
    Αν η Ιταλία στείλει την Michelin με το ίδιο τραγούδι που είπε στο San Remo, θα την έχω χαμηλά στην κατάταξη μου διότι βαριέμαι αφόρητα το τραγούδι της. Από τις χώρες που έχουμε ακούσει τα υποψήφια κομμάτια ελπίζω η Νορβηγία να στείλει το Afterglow, η Ουγγαρία τον Olah Gergo και η Ουκρανία την Jamala ή τους Hardkiss. Ελπίζω και κάτι καλό από τις χώρες που κρατάνε ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους.

  14. μεχρι στιγμης μαρεσουν ισπανια, και λιγο ιρλανδια..και ακομα δεν μπορω να χονεψω πως οι Δανοι δεν στειλανε την Simone.. προσευχομαι να ακυρωθει για καποιο λογο η συμμετοχη τους.. και να στειλουν την simone 😀

  15. 1) Ιρλανδία
    2) Ισπανία
    3) Βέλγιο
    4) Αλβανία
    5) Μάλτα
    6) Δανία
    7) Γεωργία
    8) Αυστρία
    9) Ελβετία
    10) Λευκορωσία

  16. Είμαι ο μόνος που έχει παρατηρήσει πως η μουσική των Ευρωπαϊκών χωρών έχει εξελιχθεί και πάνε προς το αμερικάνικο στυλ σιγά σιγά ; Εμένα αυτό προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο.

  17. My top 10:

    01: Albania
    02: Austria
    03: Malta
    04: Denmark
    05: Ireland
    06: Switzerland
    07: Georgia
    08: Spain
    09: Belgium
    10: Belarus

    Φυσικά αν η Ιταλία επιλέξει το τραγούδι της Francesca από το Σαν Ρέμο πάει κατευθείαν στο Νο 1 μου!

  18. Βέλγιο….Και να το θυμήθητε…Πέρυσι πολυ ψηλα κ δείχνουν οτι δεν φοβούνται να φέρουν την ESC στις Βρυξελες…Θυμίζει Γερμανια με Λένα… Το τραγουδι ειναι πολυ ωραιο, οπως κ η μουσικη του θα ξεσηκώσει τη Στοκχόλμη…

  19. Καλησπερίζω όλους τους φίλους eurofans, είναι το πρώτο post μου για φέτος. Πολύ χλιαρή η αρχή, όχι με την έννοια ότι έχουμε άσχημα τραγούδια, μάλλον απλώς καλά και άχρωμα, που κανένα τους δεν πάει για πολύ ψηλά… Παραθέτω λοιπόν το top10 μου:
    1. Αλβανία (7,5/10): ΦΩΝΑΡΑ! Εξαιρετικό τραγούδι!
    2. Ισπανία (7/10): Διαφέρει θετικά…
    3. Ιρλανδία (6,5/10): Το πιο επαγγελματικό από τα υπόλοιπα pop.
    4. Γεωργία (6/10): Αν και προτιμούσα Pain in my heart ή We agree…Θερμά συγχαρητήρια στους Γεωργιανούς που τολμούν και διαφοροποιούνται με εναλλακτική rock σκηνή!
    5. Λευκορωσία (6/10): Μου έχει σφηνωθεί ευχάριστα στο μυαλό η μελωδία.
    6. Αυστρία (5,5/10): Γλυκό και νοσταλγικό…
    7. Ελβετία (5/10): Απλά o.k. Κάκιστο live.
    8. Δανία (4/10): No comments!
    9. Μάλτα (4/10): Το ίδιο όπως παραπάνω!
    10. Βέλγιο (3/10): Απλώς με εκνευρίζει… Προβλέπω, όμως, ότι θα τα πάει καλύτερα από όλα τα μέχρι τώρα επιλεχθέντα.
    Εν αναμονή παρουσίασης της συμμετοχής Βοσνίας και των επόμενων εθνικών τελικών Ισλανδίας και Ουκρανίας (εκεί υπάρχουν τα ‘διαμάντια’ 1944 και Helpless, ένα από τα οποία ελπίζω να δει την πρόκριση)! Ίσως και από Ελλάδα κάτι…?!?! 🙂

  20. Το τοπ μου μέχρι στιγμής :
    1. Μάλτα
    2. Αλβανία
    3. Ισπανία
    4. Ελβετία (αν και κακό live)
    5. Αυστρία
    6. Ιρλανδία
    7. Λευκορωσία
    8. Δανία
    9. Βέλγιο
    10. Γεωργία

  21. Elpizw na pane kala oles i sumetoxes alla elpizw na pane polu kala i Alvania kai i Ispania gt mexri stigmis figouraroun stis prwtes 8eseis mazi me tin Irlandia Elpizw na pane kala kai na pame tou xronou i Tirana I Madriti i Douvlino (Alla anipomono na akousw kai to elliniko komati borei ekei na allaxoun ta dedomena)

  22. My top 10
    01 Austria 10000/10 ❤❤❤❤
    02 Spain 9/10
    03 Belgium 8/10
    04 Albania 7.9/10
    05 Denmark 6.8/10
    06 Switzerland 5,4/10 (εξαιτίας το live)
    07 Malta 3/10
    08 Belarus 2/10
    09 Ireland -1/10
    10 Georgia -2/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ