Οι Europond στη Eurovision!

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Eurovision της Στοκχόλμης δεν θα είναι τελικά ούτε οι Ηθικόν Ακμαιότατον, ούτε η Salina, ούτε οι Sleeping Pillow! Το συγκρότημα λέγεται Europond! Σύμφωνα με το newsit.gr και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά οι στίχοι θα είναι στα Ποντιακά και επί σκηνής θα βρίσκονται 5 άτομα!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες λεπτομέρειες!

Δείτε δύο από τα παλιότερα τραγούδια του συγκροτήματος:

Αντώνης Καρατζίκος

192 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ο Ποντιακός Ελληνισμός αριθμεί περί τα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπους διασκορπισμένους σε όλον τον κόσμο. Νιώθουν πολύ υπερήφανοι για την καταγωγή τους και είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξουν το Ποντιακό τραγούδι και θα είναι αφορμή για την προώθηση του δικαίου αιτήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας. Ασφαλώς θα δούμε και το τραγούδι που θα σταλεί. Όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και υπερήφανοι για την επιλογή αυτή. Πόντιος δεν είμαι, αλλά θα δείτε ότι θα υπάρξει στήριξη αντίστοιχη με τις Αρμένικες συμμετοχές.

      • Συγγνώμη Χρήστο, αλλά η Eurovision δεν είναι διαγωνισμός εθνικών υπερηφανειών, ούτε μέσο απόδειξης της πολιτισμικής αξίας μίας χώρας. Ένα τηλεοπτικό show pop μουσικής είναι. Tις δίνουν εθνικές και πατριωτικές διαστάσεις χώρες που δεν έχουν τίποτα πιο σημαντικό για να αισθανθούν εθνικά υπερήφανες. Φοβάμαι ότι φτάσαμε και εμείς σε αύτη την κατάντια.

      • Καλά, είναι γνωστό ότι εκεί φτάσαμε Μάριε… Όταν μαζεύουμε υπογραφές για να αυτο-προταθούμε ως Νομπελίστες, είναι η επιτομή του σουρεαλισμού.

    • είσαι απ’ αυτούς που πιστεύει στην στήριξη της ελληνικής διασποράς (ποντιακής και μη);;; Θα προσγειωθείς ανώμαλα φίλε. Να σε κράξουν μπορεί, να σε στηρίξουν χλωμό το βλέπω…

      • Δημήτρη ας περιμένουμε να ακούσουμε το τραγούδι. Το πώς θα ανταποκριθεί η διασπορά ασφαλώς θα εξαρτηθεί από το στήσιμο της παραγωγής. Αν είναι κιτσαρία, σίγουρα δεν θα το στηρίξουν αλλά θα το κατακρίνουν. Αυτό που λέω όμως είναι ότι οι Πόντιοι είναι πολύ πιο ενωμένοι μεταξύ τους από ότι οι υπόλοιποι Έλληνες.

  1. οταν διαβασα “ουτε η σαλινα”μια ανακουφιση ομολογω με διαπερασε….καλα οχι οτι και αυτους τους ξερω αλλα μου ακουγεται ενδιαφερουσα η ιδεα του ποντιακου στιχου….στα ποντιακα εξ ολοκληρου;;;η μερος;;;ποτε να αναμενουμε το τραγουδι;;;

  2. Μια αηδια και μιση. προβλεπω αποκλεισμο για φετος ή τελευταια θεση μαζι με τους Αγγλους. κριμα γυρισαμε σε χαλια εποχες για την eurovision. δε προκειται να την δω φετος.

  3. Πολύ ωραία ιδέα να στείλουμε ποντιακο στίχο! Εύχομαι πραγματικα το τραγούδι να είναι εξαιρετικό και να πάει καλά :)καλη επιτυχία!

  4. σαν μουσικη βεβαια ειναι πολυ ωραια κι πιασαρικη αλλα προς θεου οι στιχοι να μην ειναι σαν αυτου του τραγουδιου….αν κι δυσκολο αφου θα χει οπως ξερουμε θεμα την οικονομικγ κριση και το προσφυγικο αλλα κι μετριοι να ναι οι στιχοι αν ειναι στα ελληνικα κααι μαλιστα στα ποντιακα ποιος ευρωπαιος θα τους καταλαβει;;

  5. 5 ατομα επι σκηνηs και 5 ποντιακεs λυρεs θα ξεσηκωσουν την Σουηδια! στιχοs στα ποντιακα, σκηνικη παρουσια εθνικ με στοιχεια μπαροκ και μοντερνο dance -φωτισμοs σκηνηs¨- μπλε-ασπρο θαλασσι-
    χορογραφια χαλαρη με βαση την λυρα
    καπωs ετσι την φανταζομαι την συμμετοχη!

    • Συμφωνώ.Στην Eurovision πάνε καλά τα ιδιαίτερα άσματα και όχι κλασικές συνταγούλες.Την Ελλάδα ειδικά την θέλουν με ελληνικά στοιχεία.Όποτε πήγαμε με κλασική Ευρωπαική συνταγή δεν καταφέραμε πολλά.Και σκεφτείτε το εξής.Τους Κόζα Μόστρα τους γνωρίζαμε πριν;Εύχομαι να είναι ένα δυνατό και πιασάρικο κομμάτι και να κάνουμε την διαφορά.Καλή επιτυχία.

    • οι κοζα μοστρα πηγανε στην eurovision το 2013 και οχι το 2016. απο το 2013 μεχρι σημερα η ευρωπη εχει αλλαξει κατα πολυ την γνωμη της για την ελλαδα και ως προς το χειορτερο.. ο,τι και να στειλουμε ειμαστε καταδικασμενοι. οταν μια ΦΩΝΑΡΑ περυσι δε καταφερε πολλα ολα τα αλλα ειναι σαχλες. οσον αφορα το γκρουπ πιο αγνωστο δε γινεται. ποιος θα κατσει να δει απο την ελλαδα ενα παντελως αγνωστο γκρουπ να διαγωνιζεται?τελος ο ποντιακος στιχος για τους ευρωπαιους θα ειναι μεγαλο φαουλ. αν μια φορα η ελληνικη διαλεκτος φαινεται δυσνοητη στους ξενους φανταστειτε η ποντιακη πως θα κουστει στους ευρωπαιους. πραγματικα λυπαμαι για τον ξεπεσμο της ερτ. οσο γι αυτους που λετε οτι οι κοζα μοστρα ηταν αγνωστοι να σας θυμισω οτι μαζι τους ηταν ενας ρεμπετης με μεγαλη φημη στην ελλαδα. δε πηγε απλα ενα γκρουπακι αγνωστο οπως φετος. πιστευω οτι τον αποκλεισμο δεν τον γλιτωνουμε φετος

      • Καταπληκτική φωνή η Μαρία Έλενα αλλά μετριότατο και συνηθισμένο το τραγούδι.Και έξω φτιάχνουν καλύτερες μπαλάντες.Είναι το στοιχείο τους.Δεν μετράει μόνο η φωνή αλλά το πακέτο.Και αν όπως λες μας έχουν γραμμένους έτσι κι αλλιώς ας το ευχαριστηθούμε αλά Ελληνικά τουλάχιστον!

    • να ελπιζεις μια θεση στον τελικο γιατι δεν μας βλεπω ουτε εκει να πηγαινουμε !! πολυ θα μας ειναι αν περασουμε στον τελικο

  6. Καιρός να αποκλειστούμε και να μη ξανασυμμετέχουμε ξανά… Ο απόλυτος ξεπεσμός… Ανάθεμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσακνή

  7. Έτσι είναι λοιπόν να μένει η χώρα σου εκτός τελικού ε; Το δείγμα που έχουν δώσει είναι τόσο κακό που αν στειλουν κάτι παρόμοιο τον αποκλεισμό τον έχουμε σίγουρο.

  8. Βέβαια, επιλέγει ένας άνθρωπος το τραγούδι για όλη την Ελλάδα με σκοπό να χάσουμε. Βέβαια φταει ο ΣΥΡΙΖΑ, wakey wakey !

  9. Η απόλυτη παρακμή.
    Η ΕΡΤ συμμετέχει στο πιο εμπορικό της πρόγραμμα με το πλέον άγνωστο συγκρότημα.
    Αντί να στείλουν την Τάμτα, την Demy, τις Μέλισσες που τουλάχιστόν θα είχαν ένα ενδιφέρον από τα ΜΜΕ στέλνουν με απευθείας ανάθεση τους φίλους τους από την Θεσσαλονική.
    Δεν μας βλέπω στον τελικό φέτος.

  10. Οι μέλισσες που ΠΑΝΕ ΑΝΕΤΑ με αναθεση και συνδυάζουν ´´ποιοτητα και εμπορικοτητα δεν τους εκαναν ;;; Το πιο ΤΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ακουσμα που άκουσα. Ραπ με ποντιακά. Πολυ ποιοτητα ρε τσακνη αγορι μου. Ειστε θλιβεροί εκει στην ΕΡΤ. ΝΤΡΟΠΗ να κανετε αναθεση σε κατι τοσο τριτοκλασσατο που ούτε καν θα περναγε σε δεκάδα ανοιχτού ελληνικου τελικου. Θλίβομαι για την κατάντια της χώρας μου.

  11. Θα είμαι ειλικρινής. Με τους Ηθικόν Ακμαιότατον μάλλον θα πηγαίναμε καλά. Τώρα δεν ξέρω τι να περιμένω. Μόλις το πληροφορήθηκα πριν λίγο από το Newsit και ομολογώ πως ένα σοκ το βίωσα. Ντάξ’ το ότι θα κάναμε “τζέρτζελο” ήταν απόλυτα σίγουρο, αλλά μάλλον πλέον μιλάμε για το ελληνικό “Shamppanjataivas”. Είναι πρώτη φορά που στέλνουμε joke entry τόσο ξεκάθαρα ας μην κοροϊδευόμαστε (βέβαια και οι Koza Mostra με παραπλήσιο concept πήγαν και παραλίγο να μπούμε πεντάδα-στο televoting ήμασταν 4οι). Ακόμα δεν μπορώ να ξέρω τι επίκειται, περιμένω το τραγούδι. Όλα είναι πλέον πιθανά, να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό, δεν σκοπεύω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Ωστόσο, ναι πιστεύω πως η διασπορά θα το στηρίξει πολύ το τραγούδι ιδίως και όσοι έχουν ποντιακές ρίζες. Δεν θεωρώ όμως πως οι επιτροπές θα είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές (έως καθόλου) αλλά βέβαια το Alcohol Is Free μια χαρά το είχαν στην 3η θέση στον ημιτελικό, το οποίο όμως φωνητικά ήταν άψογο στο live. Λοιπόν προς το παρόν ψυχραιμία περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση και κυρίως τραγούδι και, τι να πω, καλή μας αρχή!

  12. Ψυχραιμία, παιδιά! Καλή επιτυχία, Ελλάδα!!!

    Υ.Γ.1…andreas, μη μας ανακοινώνεις έτσι ξαφνικά πως δε θα δεις Γιουροβίζιον φέτος, γιατί θα βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει!!!
    Υ.Γ.2…Κυρία Ρουβάνου μου, δεν ασχολείστε με κάτι άλλο, αφού το θέμα Γιουροβίζιον και ΣΥΡΙΖΑ σας προκαλεί ξινίλα??? Τα φιλιά μου!!!

    • Το να λεμε παντα καλα λογακια στην ΕΡΤ και στις επιλογες της δεν κανει καλο… Ελευθερια λογου εχουμε …. η Τακτικη του κου Τσακνη που διοριστηκε απο τον “””Αριστερο””” Συριζα… ειναι απαραδεκτη!!! Προσωπικη Επιλογη …. ισως στη Βορειο Κορεα…. ετσι…αριστερα να διοριζονται ραπερ και φιλοι των αριστερουλιων…. ευγε…..Ενταξει γραψτε καλα σχολια στην εΡΤ… ισως σας δωσουν και δωρεαν εισιτηρια εκτος απο διαπιστευσεις….

    • Οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες και εύλογες. Σε καμία περίπτωση η ασιθητική, το είδος και η εμπειρία του συγκεκριμένου συγκροτήματος δεν μπορεί να δικαιολογήσει απευθείας ανάθεση σε τραγουδιστή και ερμηνευτές. Μην πάμε με το ζόρι τώρα να παρουσιάσουμε τη νύχτα ως μέρα. Υπάρχει και στοιχειώδης κοινή λογική.

  13. Μαρεσει που λετε οι ευρωπαιοι δεν θα καταλαβαινουν τα ποντιακα. γιατι εμεις θα τα καταλαβαινουμε εκτος των ποντιων; χαχαχχα απαισια ακουγονται…βαρια πολυ

  14. Από κάτι Φουρειρα και Ντεμυ που θέλανε πολλοί, για μένα είναι καλύτερη επιλογή και εννοώ ότι θα είναι κάτι το διαφορετικό και όχι τα συνηθισμένα ποπ κτλ..Βέβαια αυτό που κατόρθωσαν οι ΚΜ και ο Αγαθωνας λίγο δύσκολο να το επαναλάβουν, αλλά ας περιμένουμε πρώτα το τραγούδι. ..

  15. τρελαινομαι με τα ποντιακα θα περιμενω το τραγουδι για να κρινω.Θελαμε μια εναλλακτικη προταση κ να που ηρθε!!!

  16. Πόση κατρακύλα…..θελουν στην ερτ να τον υποβαθμίσουν τον διαγωνισμό.Εμ τι περιμένεις με τον τσακνη προεδρο….αμπέχονα και μουσική από το εαμ

    • To ότι συγκρίνεις την πρώτη μας συμμετοχή τη δεκαετία του ’70 άλλες εποχές και τη μία και μοναδική Μαρινέλα,με το 2016 και τους Europont απλά ασχολίαστο..

  17. Εγώ, παρόλα όσα ακούγονται, θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα είναι οι Sleepin Pillow αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν. Από το 1977 είμαι φαν της γιουροβίζιον και ζω για τη στιγμή που ένα τέτοιο συγκρότημα θα μας εκπροσωπήσει.

  18. Έμενα τα συγκεκριμένα τραγούδια τους δεν μου άρεσαν… Θα προτιμούσα να είναι αντί για χιπ χοπ, καθαρό ποντιακό τραγούδι (με μία πιο σύγχρονη ενορχήστρωση) και με ένα σολο λίρας (σαν γέφυρα),,,

  19. Καποια στιγμη θα αποκλειστούμε μπας και βαλουν μυαλο στην ερτ και λογικα θα ειναι φετος. Καμία αλλη κρατικη τηλεοραση δεν υποτιμα το ποιο εμπορικο της προιον τοσο ξεκαθαρα. Αυτα τα παιδάκια που ανάθεμα πως τους έμαθε ο τσακνης (ξαδέρφια της περιπτερού του μήπως?), με εμπειρια σε κουτουκια και σε ταβερνες πηραν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, για να τραγουδησουν μπροστά σε 150 εκατομμύρια ανθρώπους. Τι να πεις…

  20. Ειναι απλο… θεωρω πως κρρυβονται πολιτικες σκοπιμοτητες απο την επιλογη του γκρουπ! Προσωπικα ειμαι πολυ ΥΠΕΡ της Ποντιακης Διαλεκτου… για μενα ειναι το ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ στην ολη διαδικασια! Ωστοσο το να θελουμε να μαζεψουμε τις δηλωσεις του υπουργου σχετικα με την γενοκτονια των ποντιων και να χρησιμοποιει την Γιουροβιζιον η Κυβερνηση για να καλοπιασει τους ποντιους ειναι tragic….

  21. Ειχαμε τουςfreaky fortune που ναι ήταν ωραίο και μας αρεσε και βγήκε 20η θέση

    Όταν ήταν ο αγαθωνας είχατε κάνει θέμα κάποιοι οτι θα ξεφτιλιστουμε. Μην βιάζεστε συμπεράσματα χωρίς να έχετε ακούσει τα αλλα τραγούδια και κυρίως το δικό μας.

    • ΔΕ σε ξεφτυλίζει ΜΟΝΟ η θέση….
      εάν ένα αξιοπρεπές τραγούδι τερματίσει χαμηλά, ΔΕΝ ξεφτυλίζεσαι…

      Ένα trash και να μπει πεντάδα, και πάλι trash θα είναι…

    • Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ηταν ολοι ΚΑΤΑ της απόφασης τσακνη αλλα ο τσακνης ειναι ο προεδρος και σαν φασισταριο κανει οτι γουσταρει

  22. Φτηνή και ερασιτεχνική μίξη ποντιακών και hip-hop (ςνός είδιους που ΠΟΤΕ δεν έχει πάει καλά στο διαγωνισμό), με στίχους από φαιδρούς ως συνωμοσιολογικούς που σε πολλά τραγούδια αναπαράγουν όλα τα στερεότυπα περί “Ελλάδας-θύματος” και ξένων που μας φθονούν και θέλουν να μας καταστρέψουν. Νομίζουν ότι δεν θα φτάσουν οι στίχοι τους έξω;
    Δεν ξέρω πως θα είναι το τραγούδι και δεν με ενδιαφέρει. Η απευθείας ανάθεση σε αυτούς είναι προκλητική από μόνη της και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση.

  23. Θα ήθελα να ρωτήσω τον OGAE αν μπορεί να μας διευκρινίσει εαν το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει θα είναι ολόκληρο με ποντιακούς στοίχους ή ενα μέρος του;
    Τώρα σε οτι αναφρορά την επιλογή της ΕΡΤ, δεν μπορώ ούτε να πω οτι με απογοήτευσε, ούτε οτι πετάω απ’την χαρά μου. . Θέλω να ακούσω το τραγούδι πρώτα. Και εύχομαι να μην θυμίζει το δεύτερο απο αυτά πιο πάνω… είναι ενα απίστευτα κιτς κομμάτι που δεν έχει λόγο ύπαρξης. ΑΝ όμως το κομμάτι που θα μας εκπορωσοπήσει είναι σε στυλ alcohol is free ή OPA τότε μπορούμε να ελπίζουμε. Και φυσικά, δεν έχω πρόβλημα που είναι άγνωστο το συγκρότημα, απλά είμαι επιφυλακτικός με το τραγούδι!!!

    • Το ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι απολύτως άγνωστο το αν μπορούν να αρθρώσουν μία σωστή νότα ζωντανά και να “γεμίσουν” μία σκηνή, δεν έχει καμία σημασία;

      • Σας παρακαλώ, για τ’όνομα του Θεού! Κανείς δεν ξέρει τι μπορούν να προσφέρουν οι συγκεκριμένοι πάνω σε μια σκηνή… Κανείς! Δε μπορείτε να τους προδικάζεται χωρίς να έχετε δει έστω κι ενα δείγμα. Στη eurovision δε θα κριθούν για τα παραπάνω τραγούδια, ούτε για προηγούμενες εμφανίσεις τους. Θα κριθούν για το τραγούδι που θα παρουσιάσουν, την παρουσίασή του επί σκηνής και διάφορα άλλα πράγματα για τα οποία είναι νωρίς να βγάλουμε λόγο. Μην έχουμε προκαταλήψεις και δημιουργούμε θεωρίες συνομοσίας. Ας έχουμε λίγο υπομονή και αν το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, ελάτε και καταδικάστε την συγκεκριμένη συμμετοχή. Μέχρι τότε όμως, ας παραμείνουμε αντικειμενικοί.

    • Αγαπητέ φίλε

      Οι πληροφορίες μας λένε πως το τραγούδι θα είναι εξ’ολοκλήρου στα Ποντιακά. Κάποια στιγμή ακούσαμε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και κάποιοι στίχοι στα Ελληνικά. Θα δούμε αν αυτό αληθεύει.

      Αντώνης Καρατζίκος

      • Λέτε και θα καταλάβουν έξω τη διαφορα μεταξύ νέων ελληνικών και ποντιακών. Είναι προφανές ότι για εσωτερική κατανάλωση γίνεται η συγκεκριμένη επιλογή και ως αντίβαρο σε συγκεκριμένα μέτωπα που άνοιξε προσφάτως η κυβέρνηση.

  24. Υπεροχο
    Προφανως οι περισσοτεροι απο εδω ειστε χαζοι..με dance κομματι τους φρεακι πηρανε 20η θεση
    Με ποπ ελευθεριου 17η
    Με ποπ μπαλαντα 19η
    Τι πηραμε με αγαθωνα και Γιωρκα;;οσοι εχετε αν εχετε μυαλο σκεφτειτε..

  25. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και πολύ από την επιλογή των φετινών μας εκπροσώπων, αλλά τους εύχομαι καλή επιτυχία από τώρα.
    Το γεγονός ότι οι στίχοι θα ναι στα Ποντιακά με ανησυχεί και με ενθουσιάζει ταυτόχρονα. Με ανησυχεί σχετικά με το πως θα ακουστεί στα αυτιά των Ευρωπαίων οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν τα λόγια, αλλά με ενθουσιάζει επειδή τα Ποντιακά είναι κομμάτι της Ελληνικής γλώσσας και θα ακουστούν στη σκηνή της Γιουροβίζιον! Ελπίζω και εύχομαι το τραγούδι που θα ακούσουμε (όλοι εμείς που κάθε χρόνο παρακολουθούμε τον θεσμό), να είναι αξιόλογο, με ωραίο ρυθμό και πρωτότυπη μελωδία…γιατί αν είναι τραγούδι που δεν αξίζει τότε bye bye grand final.

  26. Γουσταρω ποντιακα ,γουσταρω παραδοση, τρελενομαι για λυρα!!!!
    ελλαδαρα με 1000 φετοs
    στα φωνητικα θα ειναι ο κ. Φιληs?

  27. Ελπίζω το τραγούδι να έχει μια στροφή εκτός από τους προσφυγές και τα ποντιακά (που δεν έχω τίποτα με τα ποντιακά άλλα στην eurovision δεν θα κάνουν τίποτα) που να λέει ζήτω ο Τσιπρας και ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ να τους τιμήσουν αίσχος η Ελλάς φλερτάρει και επίσημα με τον πρώτο τις αποκλεισμό για έμενα ΑΙΣΧΜΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ χίλιες φόρες να στείλουμε το S.A.G.A.P.O. πάλι είμαι πολύ απογοητευμενος και δύστυχος για τα παιδιά που όχι άπλα δεν θα κάνουν καριέρα θα τους θυμόμαστε και στο χειρότερο κομμάτι του διαγωνισμού ας ελπίσω να πέσω έξω άλλα πάμε για τρελό πατώ ….

  28. Τώρα αυτό είναι τσεκαρισμένο ή άλλη μια φήμη;Αν αληθεύει πάντως είναι ο απόλυτος πάτος της αισθητικής το r’n’b ποντιακό τύπου σκυλάδικο.Και από πάνω είναι και ανάθεση σε ένα τριτοτέταρτο συγκρότημα που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους!

  29. Χαίρομαι πολύ που θα είναι στα ποντιακά, το μόνο που εύχομαι είναι να μην υπάρχει καθόλου χιπ χοπ !

  30. εγω ξερω οτι απευθειας αναθεση γινεται σε εξαιρετικα μεγαλης φημης καλλιτεχνες και τραγουδια. δε μπορει η παπαριζου να πηγε στη σουηδια και να διαγωνιστηκε με ολα τα παιδακια και στο τελος να μην κερδιζει και εμεις εδω στην ελλαδα να κανουμε απευθειας αναθεση σε αγνωστο γκρουπ, χωρις καμια σοβαρη καριερα και επιτυχια στο ενεργητικο τους. σαφως και την ευρωπη δεν την νοιαζει η καρερα τους αλλα τους ελληνες μας νοιαζει γιατι αλλο ενδιαφερον εχει να δεις εναν σταρ στη σκηνη και αλλο να δεις εναν αγνωστο. και μη τρελαθουμε σιγα τον αχταρμα που θα εχουνε για τραγουδι. ραπ στυλ λουκα γιωρκα και ποντιακα με λυρα. ας παρουνε και την παπαριζου μαζι να κανουνε αναπαρασταση της λυρας. οι τακτικες του τσακνη φετος γυρνανε την eurovision σε μαυρες εποχες.. κριμα.

    • Είμαστε σε χειρότερη μοίρα απο τα πέτρινα χρονια της γιουροβιζιον. Ποτε δεν εχει παει με ανάθεση η ελλαδα με τοσο ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ερμηνευτές και τοσο παρακμιακο ηχο επιπέδου ταμτάκος σε ελληνικη βιντεοταινία. 2 σε ενα δηλαδη και αυτα με τις ευλογίες μας καθως κανουμε αναθεση αναγνωρίζοντας οτι σαν αυτούς δεν μπορουμε ευκολα να βρούμε . Ο τσακνης να παει σπίτι του.

  31. Η καλυτερη κινηση που θα μπορουσε να κανει η ΕΡΤ ως εναλλακτικη της μη συμμετοχης. Η Ελλαδα ως μουσικη δεν εχει μονο χαζοποπ τραγουδια ή ανεμπνευστες δυτικοτροπες μπαλαντες. Τα εχουμε στειλει και τα εχουμε ξαναστειλει. Καιρος να στειλουμε και κατι αλλο. Η ποντιακη μουσικη εκτος του οτι ειναι πολυ ξεσηκωτικη ως ακουσμα, αποτελει και κομματι της παραδοσης μας. Και να μην επιτυχει η προταση αυτη, και να μην παρουμε καλη θεση, δεν εγινε και κατι. Τουλαχιστον θα δειξουμε κατι διαφορετικο. Καλη επιτυχια μας. Αναμενω το τραγουδι.
    Υ.Γ Και τα ποντιακα Ελληνικα ειναι. Απλα ειναι διαλεκτος οπως τα Κρητικα, τα Κυπριακα, τα Κεφαλλονητικα κτλ.

    • Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για παραδοσιακή ποντιακή μουσική αλλά για σκυλοποπ που χρησιμοποιεί ποντιακή λύρα και ποντιακό στίχο!

      • Εχεις ακουσει το τραγουδι? Αλλο τι τραγουδια ειχαν στους δισκους τους και αλλο το τραγουδι που γραφτηκε για τον διαγωνισμο. Να θυμησω απλα τις αντιδρασεις του συνδυασμου ζειμπεκικο με ραπ το 2011 μετα την νικη του Γιωρκα και τι θεση κατελαβε τελικα, οπως και τον συνδυασμο Κοζα Μοστρα με Αγαθωνα τι ειχε ειπωθει για τον Αγαθωνα και που κατεληξαν τελικα. Ειναι κακο να κρινουμε κατι πριν καν το ακουσουμε, το δουμε στην σκηνη της Γιουροβιζιον και που θα καταληξει. Ειδαμε και οταν πηγαμε με συνταγη Γιουροβιζιον με την Ελευθερια, την Ηβη, τον Σακη το 2009, τους Freaky Fortune κτλ οτι πηραμε κατωτερες θεσεις απο ο,τι περιμεναμε.

      • Μπορούμε να έχουμε γνώμη για το συγκρότημα που ο πρόεδρος της ΕΡΤ επέλεξε προσωπικά και χωρίς να έχουμε ακούσει το τραγούδι.Εδώ κρίνουμε αυτά που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο γκρουπ και είναι ο λ α trash αισθητικής.Αν παρουσιάσουν μια τραγουδάρα επιπέδου νομίζω όλοι θα χαρούμε και αν επίσης μπορούν να σταθούν σε μια σκηνή όπως της eurovision.Τους έχει δει ή ακούσει κανείς live;
        Όσο γiα τις συμμετοχές μας του 2011 και 2013 τις υποστήριξα και τις 2 γιατί ήταν άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον,νέοι αλλά πέρασαν από έναν εθνικό τελικό όπου δοκιμάστηκαν και κέρδισαν το εισιτήριο τους για την eurovision.

    • Φιλε μου…εγω ειμαι πολυ υπερ να ακουστει η Ποντιακη διαλεκτος… καλα κανεις και το τονιζεις οτι τα ποντιακα, τα κυπριακα κτλ… ειναι ελληνικα… δεν ειναι γλωσσες… γιατι μερικοι δεν το καταλαβαινουν και δεν το ξερουν! ΑΛΛΑ ο τροπος που επελεγησαν ειναι Απαραδεκτος… ακομη και πρωτια να παρουμε..για μενα η επιλογη της ΕΡΤ ανηκει σε αλλα ηθη….

    • Το “διαφορετικό” δεν λέει κάτι από μόνο του. Μπορεί κάτι να είναι διαφορετικό ως εξαιρετικά κακό. Και από τα δείγματα που ακούω από το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι ομοίως ερασιτεχνική και κακοφτιαγμένη μίξη hip-hop με παραδοσιακή μουσική.

  32. Χα χα χα! Τελικά μου φαίνεται πως η φετινή απευθείας ανάθεση έχει περισσότερο τζερτζελέ απ’ ότι θα είχε ένας απλά αστείος τελικός τύπου mad! Κάτι μου λέει πως φέτος θα διασκεδάσω περισσότερο από κάθε άλλη φορά!
    -Διαβάζω από πολλούς περί αριστεράς και δε συμμαζεύεται. Εγώ θα διαφωνήσω. Η υπερπροβολή των “εθνικών ιδεωδών” και η γαιδουρινή προσκόλληση στις παραδόσεις, και μάλιστα δοσμένα με τρόπο παρωδίας, είναι ο ορισμός της ακροδεξιάς! Αχ ρε σύντροφε Τσακνή, πως κατάντησες έτσι! χα χα!
    -Σύσσωμη η ελληνική και ποντιακή διασπορά θα σπεύσει να ψηφίσει μια τέτοια συμμετοχή, αυτό είναι σίγουρο. Και το αποτέλεσμα, η τελική κατάταξη θα μας αποστομώσει για μια ακόμα ηλίθια φορά, όλους όσους δεν γουστάρουμε τέτοιου είδους συμμετοχές! Βάλε και μερικά ψηφαλάκια τουριστικού χαβαλέ ορισμένων ευρωπαίων, βάλε και ακόμα περισσότερες ψήφους μεταναστών εκ ανατολής που γενικά τους αρέσει το γυφτιλίκι… μιλάμε για μεγάλο θρίαμβο το Μάη! Φοβερή εθνική υπερηφάνεια για όλους εμάς και μεγάλη καλλιτεχνική δικαίωση για τους συντελεστές!! χα χα χα!
    -Λατρεύω τη γιουροβίζιον. Είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στη ζωή. Πάμε γερά ρε ελλαδάρα!!! Να τους πάρουμε τα σώβρακα τους παλιοφλώρους, τους παλιομασσώνους τους δυτικούς!!! χα χα χα…..

  33. Εντάξει, τα νέα είναι λίγο σοκαριστικά. Χωρίς τραγούδι βέβαια τι να σχολιάσει κανείς ή πώς να παραπονεθεί.
    Φοβάμαι λίγο πάντως γιατί τα 2 δείγματα από το συγκρότημα δεν συνάδουν με τη δήλωση Τσακνή “Δε θα είναι φθηνό το τραγούδι”. Μακάρι το τραγούδι μας να είναι πιο καλοδουλεμένο και ιδιαίτερο από αυτά τα 2. Η ιδέα πάντως να είναι στα ποντιακά δε με χαλάει καθόλου..εδώ άλλοι πήγαν με τραγούδι σε ανύπαρκτη γλώσσα (Σάνομι- Βέλγιο) και κόντεψαν να κερδίσουν. Μια ωραιότατη διάλεκτος θα μας χαλάσει;
    Προσοχή όμως κυρία ΕΡΤ, μας υποσχέθηκες αξιοπρεπή έθνικ συμμετοχή!! (κι εμένα αυτό θα μου είναι αρκετό!)
    Υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα το ακούσουμε;

  34. Σε λυπάμαι αγόρι μου διότι μόνος σου γελάς μόνος σου τα λες ! Είναι κρίμα διότι έτσι φτάσαμε σαν χώρα εδώ από ανθρώπους I wanna be European !

  35. μα ποντιακα εδω ο μεσος ελληνας δεν ξερει και δεν καταλαβαινει οι ευρωπαιοι πολιτες πως θα καταλαβουν??? και κατι αλλο η ερτ αυτο το θεωρει ποιοτητα???

  36. Αίσχος!!! ανέκαθεν απεχθανόμουν την ποντιακή μουσική και γλώσσα, σχεδόν ηχεί ενοχλητικά στα αυτιά μου. χωρίς να θέλω να προσβάλω τον ποντιακό λαό τον οποίο σέβομαι απεριόριστα, κανείς όμως δε μπορεί να μου επιβάλει να ακούω τη μουσική τους. και για να ξεκαθαρίσω εδώ, όχι ότι θα στήριζα πιο ένθερμα ένα κρητικό τραγούδι, παρότι θα μου ήταν πιο οικείο.. ωστόσο βρίσκω τρομερά εγωιστικό ένα μικρό κομμάτι του ελληνισμού κάθε φορά, μεμονωμένα, να εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. άσε που θα θέλουμε και μεταφραστή για να καταλάβουμε τι λέει. ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να αποκλειστούμε από τον ημιτελικό για να χρεωθεί αυτήν την αποτυχία ο ίδιος ο κος Τσακνής μπας και παραιτηθεί από την ανάμειξη του μ αυτόν το θεσμό και για να κοπεί η όρεξη για παρόμοιες επιλογές και στο μέλλον. ακόμη κι αν αυτό το τραγούδι που δεν έχω ακούσει και δε θέλω να ακούσω κάν, έρθει πρώτο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το υποστηρίξω..διαφωνώ απόλυτα με την φετινή επιλογή και με τον τρόπο που αυτή έγινε. κι όπως διάβασα εδώ , ανάθεση κάνεις σε κάποιον που έχει δείξει την αξία του όχι στον κολλητό σου.γιατί όταν επιλέγεις να στείλεις ένα εντελώς άσημο συγκρότημα και μάλιστα με ανάθεση, ε λυπάμαι, αλλά τότε αφήνεις ένα σωρό παράθυρα ανοιχτά για να υποθέσουμε ό,τι θέλουμε.. την έρτ την πληρώσαμε ακριβά και την πληρώνουμε όλοι. κι όλοι θα έπρεπε να είχαμε λόγο. κι αν ήθελαν ανάθεση με σοβαρό τραγούδι και φωνάρα, γιατί δεν προσέγγισαν τη ζουγανέλη, ποιος αμφισβητεί αυτή τη φωνή. αυτά, δεν θέλω να ακούσω αυτό το τραγούδι κάν, ελπίζω να τα ξαναπούμε του χρόνου. δυστυχώς δε μπορώ με τίποτα να ευχηθώ καλή επιτυχία σ αυτό το τραγούδι και λόγω της μουσικής που δε με εκφράζει και δε μου αρέσει κίολας και λόγω της γλώσσας που θέλει μετάφραση αλλά και κυρίως, λόγω του τρόπου της αδιαφανούς επιλογής του. αυτά και αντίο σε όλους, θα τα ξαναπούμε του χρόνου!

    • “ωστόσο βρίσκω τρομερά εγωιστικό ένα μικρό κομμάτι του ελληνισμού κάθε φορά, μεμονωμένα, να εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.” Αρα για σενα αν θελουμε να στειλουμε κατι παραδοσιακο θα πρεπει το τραγουδι να περιεχει το συνολο της ελληνικης παραδοσιακης μουσικης. Να ειναι δηλαδη, λιγο ποντιακο, λιγο κρητικο, λιγο νησιωτικο, λιγο ηπειρωτικο, λιγο θρακιωτικο κτλ. Να φανταστω οτι το Αφροντισιακ και το Ραιζ Απ εκπροσωπησαν καλυτερα τους Ελληνες.

  37. Τι να πω; Υποτίθεται με την απευθείας ανάθεση προσελκύεις περισσότερο διάσημους καλλιτέχνες. Τι να την κάνεις την απευθείας ανάθεση σε ένα εντελώς άγνωστο γκρουπ; Ακόμη, καλό το ποντιακο στοιχείο, αλλα αυτό που ακούω είναι ένας αχταρμάς. Άλλο η καλή ιδέα και άλλο η καλή υλοποίηση. Αν είναι όπως αυτα τα τραγούδια το κομμάτι για την eurovision, ούτε τελικό μας βλέπω.

    • Τα δείγματά τους είναι ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ της ποντιακής μουσικής…

      Το θέμα δεν είναι εάν θα υπάρχει ποντιακός ήχος ή στίχος….

      Το θέμα είναι πως το ΑΚΟΥΣΜΑ του γκρουπ είναι ΤΡΑΓΙΚΟ…
      Και φυσικά, πως τους έγινε απευθείας ανάθεση…

      Και αν συνδυάσω και όλα τα υπόλοιπα περί “χαρούμενου τραγουδιού, που όμως θα μιλάει για την κρίση στη χώρα και το προσφυγικό”….

      ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

  38. Εγω που ακουσα σχεδον ολα τα τραγουδια τους ΟΛΑ ειναι στο ιδιο ακριβως στυλ χιπ χοπ…ψηφιζω ναι στα ποντιακα αλλα θα προτιμουσα ενα καθαρο ποντιακο τραγουδι…οχι χιπ χοπ ρε παιδια…και χιπ χοπ και ποντιακο;;; Ας ελπισουμε να μην ειναι χιπ χοπ…εγω τους στηριζω…ξερουμε ποτε θα ακουσουμε το τραγουδι;;

  39. Κανουν αναθεση, ειναι αντιδημοκρατικο, ποια ειναι τα κριτηρια, γιατι αυτον και οχι το αλλον κτλ. Κανουν εθνικο τελικο με δισκογραφικες, γιατι να αποκλειονται καλλιτεχνες που δεν ανηκουν σε δισκογραφικες, γιατι οι δισκογραφικες επελεξαν αυτους του καλλιτεχνες, τα τραγουδια δεν ειναι καλα, θελουν να προωθησουν αγνωστους καλλιτεχνες κτλ. Κανουν ανοιχτο διαγωνισμο, γιατι περασαν τα συγκεκριμμενα 10 τραγουδια, ποιοι τα επελεξαν, εχουν συμφεροντα, ειναι στημενο, αβανταρουν τον ταδε, αδικουν το δεινα, γιατι να υπαρχει κριτικη επιτροπη κτλ. Κανουν εθνικο τελικο με 100% τελεβοτινγκ, αυτος ο τραγουδιστης εχει μεγαλυτερο φαν κλαμπ, δεν ειναι δικαιο, ψηφιζουν οι Κυπριοι τον Κυπριο, οι Κρητικοι τον Κρητικο, οι Ποντιοι τον Ποντιο. Δεν συμμετεχουμε στη Γιουροβιζιον, ο κακος χαμος. Συμμετεχουμε, τα λυσαμε ολα τα προβληματα και μας εμεινε η Γιουροβιζιον.

    • 100% λάθος.

      Η απευθείας ανάθεση δείχνει ότι το οποιοδήποτε κρατικό κανάλι δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη του κοινού, το οποίο κοινό (όπως και όλων των άλλων χωρών) θα κληθεί να ψηφίσει το Μάιο και η ψήφος του θα μετρήσει κατά 50%. Ναι, είναι αντιδημοκρατική η απευθείας ανάθεση. Άλλωστε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας καλλιτέχνης που να αξίζει να πάει με απευθείας ανάθεση. Δεν έχουμε stars στην Ελλάδα που να κάνουν παγκόσμια καριέρα ή έστω Ευρωπαϊκή για να δικαιολογείται μια απευθείας ανάθεση.

      Πραγματικός Εθνικός Τελικός στην Ελλάδα έχει να πραγματοποιηθεί από το 2003. Κανείς δεν παραπονέθηκε ούτε το 2001 ούτε το 2002 ούτε το 2003 για τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού. Θέλουμε αξιοκρατία και αυτοί που ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και περνάνε στην Τελική Φάση να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξε τα τραγούδια. Κανείς τότε δεν θα μπορεί να πει τίποτα. Αν όμως αυτοί που εμφανίζονται στον Ελληνικό Τελικό είναι πρώην ή νυν συνεργάτες ή φίλοι/συγγενείς της κριτικής επιτροπής που επέλεξε το ποια τραγούδια θα εμφανιστούν στον Ελληνικό Τελίκό, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα.

      Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

      Ανοιχτός Εθνικός Διαγωνισμός, όπου όλοι θα μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους και αυτοί που θα προκρίνονται στον Τελικό να μην έχουν απολύτως καμιά σχέση με τα άτομα που ήταν στην κριτική επιτροπή της επιλογής των τραγουδιών. Τόσο δύσκολο είναι; Οι περισσότερες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Σουηδίας, της πιο επιτυχημένης πλέον χώρας του διαγωνισμού) αυτό κάνουν.

  40. Maresei Pou merikoi perimenete na akousete to tragoudi..ti pistevete oti 9a steiloume? Epipedo euphoria? Apo tote Pou bike I krisi stelnoume oti paliomoditiki proxeiratza grafete sto podi mesa we 5 lepta..Kai epishs an to tragoudi einai sto idio style me ta ypoloipa tragoudia tous.. Tote ton teliko tha ton doume me kialia

  41. Εκτος απο την γελοία μουσικη του γκρουπ που παραπέμπει σε σκυλαδικο χειριστου ειδους και παραγωγη 5 χρόνου , ενδιαφερον εχουν οι στιχοι τους : ” οπα οπα μας κλεψανε την κότα”. Πραγματικα νομιζω οτι ειναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Θλίβομαι που καταστρέφεται ετσι απο τον καθε τυχάρπαστο η ελληνικη μουσικη παραδοση. Μπράβο στον ποιοτικό κ. Τσακνη , ειναι της αισθητικής του το γκρουπ λογικα. Ούτε να γελάσω μπορω με τη μουσικη μπουρδολογία αυτη που κανουν το Στάθη ψαλτη και τον Ταμτακο να φαίνονται παγκόσμια στολίδια του πολιτισμού.

  42. Βάση των ”τραγουδιών” (ο Θεός να τα κάνει!) που άκουσα κρίνω ότι είναι άθλια!!! Και το όλο γεγονός θεωρώ ότι είναι τραγικό!!! Ας το πάρουμε στην πλάκα και ότι γίνει…τουλάχιστον η Κύπρος στέλνει συγκρότημα με balls!!!!!!!!

  43. Δυστυχώς, νιώθω απογοήτευση… Δεν με ενοχλεί και ουδέποτε με ενόχλησε, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επιλογή αυτού του group, αλλά το ίδιο το group. Εύχομαι να είναι απλά και μόνο φήμες, αν και δεν το νομίζω από τη στιγμή που το επιβεβαιώνει και ο OGAE… Δεν μου αρέσει να γίνομαι αρνητικός πριν ακόμη ακούσω το κομμάτι, η αισθητική, ωστόσο, του συγκροτήματος με προϊδεάζει άσχημα… Ίδωμεν…

  44. Όσοι λέτε ότι δεν πρέπει να στείλουμε τραγούδι με Ελληνικούς στίχους είστε τελείως βλακες.Όσες φορές στείλαμε pop και τέτοιου είδους τραγούδια δεν πήγαμε καλά εκτός από Παπαρίζου ,Καλομοίρα ,Ρουβά και κανένα δύο ακόμα που είτε ήταν από εξωτερικό είτε είχαν ελληνικό στοιχείο μέσα ενώ με Αγάθωνα ,Γιωρκα ,Αλκαίο σκισαμε .Τώρα αν θα πετύχει αυτό το συγκρότημα δεν το ξέρω αλλά σαν ιδέα είναι ωραία

  45. μεχρι και στην eurovision με μεσο πας πια! φιλοι του τσιπρα ξαι του τσακνη τα παιδια! γτ δεν εξηγειται αλλιως!!!

  46. ας μην προτρεχουμε….ας περιμενουμε κι το τραγουδι.
    με βαση τα παραπανω κομματια θεωρω πως σαν ηχος ειναι πιασαρικος κι θα συσπειρωσει την ποντιακη (και μη)ομογενεια αλλα ας υπαρχει ενα ευπρεπες νοημα στους στιχους(λογικα θα υπαρξει αφου ξερουμε οτι θα αναφερεται αφενος στο προσφυγικο και αφετερου στην οικονομικη κριση)οι ποντιακοι στιχοι θα του δωσουν αλλο υφος θα το κανουν πιο ιδιαιτερο θεωρω(αλλα ας ειναι κι καποιο μερος στα νεα ελληνικα)παντως για εμενα ειναι αναγκη να περιοριστει η μαλλον να μην υπαρχει καθολου η ραπ (εχουμε δει απειρες φορες οτι δε περναει στο θεσμο πχ. ουκρανια 2005 λετονια 2013 και ελλαδα ακομα το 2011 που αν απουσιαζε το ραπ μερος κατα τη γνωμη πολλων και τη δικη μου ισως ειχαμε βρεθει ακομα πιο ψηλα)
    εν ολιγοις ολα θα καθοριστουν απτο τραγουδι και σε δευτερη μοιρα απο την “φημη”των ερμηνευτων…
    γνωριζουμε απο τον ogae ποτε περιπου θα ανακοινωθει το κομματι;

  47. Καιρός να “φάμε” έναν ωραιότατο αποκλεισμό καταλαμβάνοντας μια από τις τελευταίες θέσεις του ημιτελικού.Το εύχομαι ολόψυχα.Πιο κάτω δεν έχει ρε γαμώτο.Άντε να αποχωρήσουμε 1 χρονιά από τη Eurovision.Τέτοια υποβάθμιση εν έτη 2016;Γιατί;Δεν έχουμε καταξιωμένους τραγουδιστές;Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή τη συμμετοχή;Αχ ΕΡΤ!Μας κατέστρεψες…

  48. Αρχικά για να μην είμαι τόσο αρνητικός θα ήθελα να εκφράσω πως κάτι διαφορετικό θα ήταν ωραίο για την Eurovision, ωστόσο θεωρώ πως η ΕΡΤ αποφάσισε φέτος μετά από μια σκληρή πάλη επιτυχίας 10 χρονών για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό να την προσγειώσει αφαιρώντας της πιστεύω την ικανότητα να προκριθεί στο τελικό! Θα ήθελα ωστόσο να ακούσω το τραγούδι, Παρόλαυτα θεωρώ πως αυτό το είδους μουσικής δεν θα προσελκύσει κανέναν ψηφοφόρο όσο και σκληρό να φαίνεται. Περίμενα κάτι καλύτερο από το ραδιομέγαρο

  49. Παιδια ειστε σιγουροι? Δεν εχει γινει καποια ανακοινωση απο την ΕΡΤ και απο τα επισημα sites της Eurovision..

  50. Put the pond…eh sorry…the kot down slowly..

    Mega τρολάρισμα από Τσακνή και ΕΡΤ.

    κατ’αρχήν το ραπ είναι το πιο μισητό είδος στις επιτροπές και τους fans κι εμείς πάμε ήδη τρίτη φορά με αυτό.

    το group είναι σαν συγκροτηματάκι της γειτονιάς, που δεν ξέρεις αν θα βγάλει μία νότα σωστή.

    πολύ lumpen επιλογή… από το όνομα, το styling, όλα!!

    ένα συγκρότημα μεταναστών ανέβασε την ESC στην Ελλάδα, κι άλλο ένα θα την καταβαραθρώσει?

    ας διαλέξουν κάτι άλλο στην ΕΡΤ.

  51. Παιδια ειμαι ενθουσιασμενος… Ειναι πολυ ενδιαφερουσα προταση, το οτι θα ειναι στα ποντιακα μου αρεσει ακομα περισσοτερο…. Καποια μιλατε για αποκλεισμους κτλπ.. Εδω περασαμε το 2012, 2014,2015 με τα λεγομενα trashpop… Αλλα Ελληνες ειμαστε, εμεις και το euphoria να ειχαμε θα λεγαμε τι χαλια τραγουδι κτλπ… Οποτε δεν μου κανει εντυπωση που γκρινιαζετε ορισμενοι!!! ΑΝΤΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!

  52. καταρχας με ενοχλει απιστευτα η απευθειας αναθεση σε ενα παντελως αγνωστο γκρουπ!να κανεις αναθεση σε εναν καταξιωμενο καλλιτεχνη το καταλαβαινω.αλλα σε ενα γκρουπ που ειναι στην αφανεια το θεωρω απαραδεκτο,το θεωρω δειγμα απολυταρχισμου να δινεις την εκπροσωπηση μιας χωρας σε καποιους αγνωστους που θελεις για τους λογους να προωθησεις!πρωτη φορα αριστερα και τσακνης!καμαρωστε τους!ειλικρινα φετος εχω αηδιασει…

  53. για να τελειωνουμε με το τι ειναι εναλλακτικο, σοβαρο, ποιοτικο, παραδοσιακο κτλ… Kings – Εδω που μάφησες …. Απλα για τον κο Τσακνη….

  54. Συγνώμη ρε παιδιά..
    Απ’ τη στιγμή που δεν έχουμε ακούσει το τραγούδι γιατί να κράζουμε το γκρουπάκι αυτό??
    Καταρχάς δεν βγήκαν να πουν δημοσίως από την κρατική τηλεόραση ότι όντως αυτή θα είναι η τελική επιλογή!
    Δεύτερον και άλλες χρονιές που επιλέγαμε εμείς τον καλλιτέχνη ή επιλέγαμε το τραγούδι για τον καλλιτέχνη με απευθείας ανάθεση δεν είδαμε και κάποια προκοπή!
    Τόσοι γνωστοί τραγουδιστές μας εκπροσώπησαν τα προηγούμενα χρόνια, καταξιωμένοι, κορυφαίοι και κοντέψαμε να βγούμε και εκτός δεκάδας του τελικού
    Να σας θυμίσω ότι όταν πήγαν οι Antique δεν τους ήξερε κανείς γιατί μόλις τότε ξεκινούσαν καριέρα και ήταν εκείνοι που μας έκαναν να πιστέψουμε στην νίκη και μάλιστα με άκρως ελληνικό άκουσμα. Πάμε και πιο πρόσφατα με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα που επίσης ήρθαν από το πουθενά και όμως διέπρεψαν και αυτοί επίσης με ελληνική μουσική και στίχους!
    Εεε εντάξει ας ξεκολλήσουμε λίγο από αυτά..στο κάτω κάτω μουσικός διαγωνισμός είναι!! Αν και τώρα τελευταία δυστυχώς κουμάντο κάνει η πολιτική και η οικονομική κατάσταση μιας χώρας.
    Και αντί να κράζουμε αυτούς τους μουσικούς που ακούμε ότι θα πάνε γιατί να μην τους στηρίξουμε?? Ότι καλύτερο μπορούν να το κάνουν θα το κάνουν! Μόνο εμείς που σχολιάζουμε είτε θετικά είτε αρνητικά νοιαζόμαστε για το καλό της Ελλάδας στο διαγωνισμό??
    Στο κάτω κάτω και η Ελενάρα μας με τον ποντιακό χορό και την λύρα την πήρε την κούπα στην Ουκρανία!

    • Καμία σύγκριση!Οι Antique είχαν ήδη κάνει επιτυχία με το Opa Opa το Δυνατά-Δυνατά και άλλα τραγούδια και κέρδισαν τον εθνικό τελικό!

    • Οι Antique ηταν ηδη γνωστο γκρουπ στην Σουηδια & ειχαν ακουστει και Ελλαδα με το Ωπα Ωπα… καμμια σχεση…. στο κατω κατω διαγωνιστηκαν… δεν πηγαν με αναθεση… αφηστε που και τοτε… αποφασιζομεν και διατασσομεν ειχαμε… μιας και σχεδον απαιτηθηκε να πανε με μισο ελληνικα μισο αγγλικα… αρχικα ηταν μονο στα αγγλικα….

  55. Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους! Η eurovision είναι προϊον της ΕΡΤ και κάθε κρατικό κανάλι -μέλος της EBU – έχει δικαίωμα να κάνει ανάθεση όπου θέλει και γενικά να αποφασίσει τον τρόπο που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του ! Αλλά ανάθεση σε ένα παντελώς άγνωστο συγκρότημα και μάλιστα προσωπική επιλογή του προέδρου της ΕΡΤ ? Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν ; Οι πρακτικές αυτές έχουν ένα και μόνο στόχο -την ΑΠΑΞΙΩΣΗ του διαγωνισμού στην Ελλαδα ! Δυστυχώς η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ μας έφαγε ! Ποτε δεν προσεγγίσαμε το διαγωνισμό με σοβαρότητα ! Ακόμα και στις καλές επόχες μας διέκρινε μια προχειρότητα και κυκλοθυμία! Δεν θέλω να συμμετέχουμε και να ειμαστε ο φτωχός συγγενής ! Η φετινή αποτυχία είναι δεδομένη ! Ας ελπίσουμε πως θα γινει το εφαλτήριο για μια νέα προσέγγιση ! Εγώ είμαι και θα παραμείνω φαν του διαγωνισμού όμως…

  56. Όντως σαν πρωταπριλιά…τι να κάνουμε ή γνώμη μου εκεί είναι,φέτος μόνο Νορβηγία υποστηρίζω και Φινλανδια,πραγματικά αδιάφορο κονσεπτ/στυλ/ιδεα

  57. Επειδή δεν θελω να εχω άποψη χωρίς στοιχεία ακουσα τα τραγούδια τους.Πέρα απο το ποντιακό rnb σκυλάδικο όπως είπε ενας φίλος, η αισθητική, η μουσικη, και οι στίχοι του γκρουπ ειναι Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΤΟΣ. Οι κόζα μοστρα που κάποιοι τους κατέκριναν στην αρχη (αναμεσα τους και εγω) ηταν τουλαχιστον ΜΟΥΣΙΚΟΙ με ενα συγκεκριμένο στυλ. Αυτοί ομως δεν ειναι ΚΑΝ καλοί καλλιτέχνες.

    Υ.Γ. Είναι πολύ άδικο ενας άνθρωπος που δεν εχει δει ΠΟΤΕ eurovision και την κατέκρινε,να αποφασίζει την συμμετοχή μιας χώρας με βαση τα δικα του γουστα.

  58. Χίλιες φορές Έφη Θώδη με Tus!! Θα ξεφτιλιστούμε που θα ξεφτιλιστούμε, ας το κάνουμε σωστά τουλάχιστον.

  59. Εγώ έχω να πω ότι αυτό δεν είναι ποιότητα… Αν ήθελαν κάτι ποιοτικό και διαφορετικό φέτος θα μπορούσαν να προσεγγίσουν το θέμα κάνοντας ανάθεση σε κάποιον έντεχνο καλλιτέχνη με μια όμρφη έντεχνη μπαλάντα στα ελληνικά. Και αν η Ζουγανέλη αρνήθηκε, υπάρχουν υπέροχες νέες φωνές τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζουμε καν. Επίσης όσοι λέτε για τους Κόζα μόστρα και τον Αγάθωνα, αυτό το τραγούδι ήταν μια άρτια μίξη ρεμπέτικου και βαλκανικού ροκ. όχι γυφτοραπ με ποντιακά όπως αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ακούσουμε ένα αριστούργημα, πάντως ακόμα ελπίζω… Κρίμα σε μια Γιουροβίζιον που οι περισσότερες χώρες αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά τον θεσμό, εμείς να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αποκλειστούμε…

  60. μην περιμένετε απο αριστερη κυβερνηση να στειλει κατι φυσιολογικο…. τελειωσαν οι χρυσες εποχες της Ελλαδας στη Γιουροβιζιον.. βασικα γενικοτερα οχι μονο για την Γιουροβιζιον.. επειδη ζω στο εξωτερικο ειδη ο κοσμος βαζει την Ελλαδα στο μυαλο του ως μια φτωχη χωρα των βαλκανιων πλεον..

  61. πρωτη φορα αριστερα και στην eurovision με απευθειας αναθεση του κυριου τσακνη. με ποια κριτηρια ο κυριος τσακνης αποφασιζει και διαταζει??χουντα εχουμε????πραγματικα οτι χειροτερο και το γκρουπ που διαλεξανε και το στυλ τραγουδιου. ευχομαι να αποκλειστουμε για να παρει ενα γερο μαθημα ο κυριος τσακνης που αποφασιζει χωρις κανενα κριτηριο ποιος θα παει eurovision. απαραδεκτο αγνωστα γκρουπ να πηγαινουνε με απυθειας αναθεσεις λες και ειναι η βισση, η βανδη και ο ρουβας!ελεος κυριε τσακνη. ελεος!

    • Δηλαδή εσύ, καθώς και άλλοι που διάβασα να έχουν εκφράσει ανάλογη άποψη ( στυλ”θα φάμε πάτο, να γίνουν τα μούτρα του Τσακνή κρέας “), ΠΑΡΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύετε ότι θα ιδρώσει το αυτί του?

      Μη σου πω θα ευχαριστηθούν κιόλας…
      ΠΑΝΤΑ η κάστα τους ΑΠΑΞΙΩΝΕ το διαγωνισμό, και τώρα που βρέθηκαν σε θέσεις αποφάσεων, τον απαξιώνουν κι έμπρακτα…

      Είναι αυτό που λένε… “δεν έτυχε, πέτυχε”…

  62. Πες τα ρε συ christos. Συμφωνω με ολα σου τα σχόλια 100%. 9,5 δτους 10 εδω ειναι γεννημένοι για να κράζουν. Χαλαρωστε μερικοί.. το ‘χετε πραγματικα αναγκη. Για εναν τηλεοπτικο-μουσικο διαγωνισμο προκειται μονο.. τρομαζω με το ποσο πικροχολοι ειστε .Δηλαδη ολα τα προβλήματα στη ζωη σας τα λύσατε; μακαρι να αντιμετωπιζαμε με τοση σπουδη και σχολαστικοτητα και τα ουσιώδη ζητηματα. Ειμαι φαν του θεσμου απο τα πέτρινά του χρονια. Και μπορωνα πω πως μου αρεσε πιο πολύ τοτε κι ας πατωναμε. Τουλαχιστον δεν ασχολουνταν με το θεσμο ολοι αυτοι οι ξερολες μερικοι απο τος οποιους μου προκαλουν εμετο. Αντε κι αποκλειστήκαμε, ε και; τι ια αλλάξει στη ζωη του καθενος ξεχωριστα ειτε ακομα και σα συνολικη εικονα που υποτιθεται οτι στελνουμε προς τα εξω. Τη γιουροβιζιον περιμενουν για να σχηματισουν αποψη η ξενοι για μας;

    • εγώ αντιδρώ γιατί βλέπω την ΕΡΤ να ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαλέγει τον πρώτο τυχόντα.
      ένα search στο soundcloud να κάνει κανείς, βρίσκει σε 2 λεπτά 10 πιο ενδιαφέροντα σχήματα.

      Και στο κάτω κάτω, η Κοζάκου πέρσι τα έχωνε στο Golden boy ως ανεκδιήγητο, και εκθείαζε την Aminata της Latvia… ααα μη θυμηθώ και την κοροϊδία που είχαν ρίξει στην Πορτογαλέζα.
      θεώρησα κι εγώ, ότι φέτος θα στέλναμε κάτι σαν αυτά που αποθέωναν Κοζάκου-Καπουτζίδης, κι όχι αυτά που ειρωνευόντουσαν…

    • φυσικα και δε λυνει η γιουροβιζιον τα προβληματα… ουτε εδω ειμαστε να κραξουμε…. κριτικαρουμε την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ακολουθειτε… αυτο και μονο! Αν τωρα θεωρειτε δημοκρατικη την ολη ιστορια με τον κο Τσακνη ας το γραψετε ξεκαθαρα οτι συμφωνειτε…δεν υπαρχει θα περιμενω να ακουσω….και θα δω… το γραφω ξανα… κριτικη στην ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ασκουμε

  63. To ότι η ΕΡΤ αρχικά ξεκίνησε (όπως λέγανε τα δημοσιεύματα) να ψάχνει έναν ποιοτικό/εναλλακτικό καλλιτέχνη και κατέληξε στους Europond είναι κάπως αστείο κατά την γνώμη μου. Δεν θέλω να τους καταδικάσω αμέσως πριν ακούσω το τραγούδι τους, μου αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε ποντιακή γλώσσα, και η κοπέλα που τραγουδάει δεν έχει άσχημη φωνή, αλλά οι στίχοι στα ραπ μέρη των τραγουδιών τους είναι πραγματικά κάκιστοι.
    Μου αρέσει η Ελλάδα να κάνει την διαφορά χρησιμοποιόντας στοιχεία από την παράδοση της, συνδυασμένα με πιο σύγχρονα ήδη, φτάνει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Αν το τραγούδι που στείλουμε είναι σαν αυτά που ακούσαμε θα έχουμε ένα Ελληνικό Woki mit deim popo (το οποίο παραδόξως μου άρεσε 😛 )δυστυχώς.

  64. Παιδιά εμένα το Mose Seniora με αρεσε!!! Οκ σίγουρα για την eurovision χρειάζεται μάλλον λιγότερη ραπ και καλύτερους στίχους αλλά αν πάει κάτι παρόμοιο έχει ελπίδες να περάσει τελικό. Αν στείλουν κάτι σαν το άλλο τους τραγούδι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας ψηφίσει κανείς

  65. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ ? ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ????
    ΤΟ ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ ΑΥΤΌ ΟΣΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ΚΑΙ ΕΆΝ ΆΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΩ ΌΤΙ ΜΟΥ ΆΡΕΣΕ…
    ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΊΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌ Ή ΌΧΙ… ΚΑΛΉ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΟΠΟΊΟΣ ΠΆΕΙ!!! 🙂

  66. Το πιο απιστευτο ειναι πως ηθελαν ποιοτητα αυτα που τραγουδανε δεν ειναι ποιοτητα ,να εγραψαν κατι ποιοτικο τωρα? Καλα θα κανει ο Τσακνης να μην τα κανει σαλατα γιατι αλιμονο μας.Ο ηχος που τραγουδανε εχει καποιο ενδιαφερον απο την μια απο την αλλη αυτο το ραπ στο λαιμο μας εχει κατσει.Να ναι καλο το τραγουδι αυτο να παρακαλατε!!!!!

  67. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News: “…Το συγκρότημα που μέχρι στιγμής δεν έχει δισκογραφία, ιδρύθηκε το 2001 και παρουσιάζει τα τραγούδια του μέσω διαδικτύου.” ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Ενα ερασιτεχνικό συγκροτημα που επι 15 χρονια βγάζει τα τραγουδια του διαδίκτυο χωρις τοσα χρονια να ενδιαφερθεί μια εταιρεια για αυτούς , αυτο θα στείλουμε στη γιουροβιζιον. Σε αλλο σημειο η Real γράφει για το σοκ της ανάθεσης σε άγνωστους αλλα το κυριότερο αναφέρει δηλωση τσακνη τηλεφωνική στην οποια λεει “Δεν ξερω αν θα παμε με pond ή Europond, παντως με ποντιακό ηχο θα παμε μονο”. Πολυ φασίστας ρε σεις ο τυπος !! Α πα πα! Περαστικά μας ! Το γκρουπ το ερασιτεχνικό του Διαδικτύου βρηκε για αναθεση !! Χα χα

    • Άντε και του χρόνου (εάν μας συμμετάσχουν) Παντελίδη….

      και αυτός από Yutube πλάσαρε τα τραγούδια του….

  68. Πείτε βρε μια καλή επιτυχία από την καρδιά σας και αφήστε τη μίρλα και τα πικρόχολα.Κάτι διαφορετικό είναι ας το στηρίξουμε μια φορά χωρίς γκρίνιες!

    • Σε εναν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ό,τι κι αν είναι αυτός πας για να κερδίσεις ή έστω να προσπαθήσεις να κερδίσεις!!! ΟΧΙ με αυτόν τον χουντικό τρόπο επιλογής τραγουδιού… Εννοείται θα κράξουμε!!! Τι κι αν είμαστε Έλληνες?Δεν κατάλαβα… Σε όλα θα λέμε ναι σαν πρόβατα? Οχι ρε δεν γουστάρουμε!
      Εσείς συνεχίστε να γλύφετε την ΕΡΤ,εμείς όχι!!!
      Έλεος όμως που βγαίνετε κι απ΄τα ρούχα σας επειδή κράζουμε…

  69. Μπραβο στην ΕΡΤ και στον κ.Τσακνη για την αναθεση και τη ποντιακη διαλεκτο! Πολυ περιφανοs ωs ποντιοs στελνω ολη την θετικη μου ενεργεια στην ελληνικη συμμετοχη!
    OGAE ποτε θα ακουσουμε την συμμετοχη μαs?

    • και επειδη θα πανε οι europond ξεχαναμε τις δηλωσεις του Φιλλη… για τους Ποντιους… ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!! ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΖΩΗ…. μετα λες γιατι καταντησε ετσι η χωρα….

  70. από τη στιγμή που το γκρουπάκι δεν είναι και τίποτα ποιοτικό, γιατί να γίνει απευθείας ανάθεση;

    την ίδια στιγμή που γνωστοί καλλιτέχνες με δισκογραφικές από πίσω, του ελαφρού κι αυτοί, σαν τη Φουρέιρα ή το Ν.Γκάνο έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να πάνε.

    Η Φουρέιρα θα έδινε κι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα ενσωματώνει τους μετανάστες της. το έχουνε σε πολύ εκτίμηση οι Σουηδοί το immigrant integration.

    Τον τιμήσαμε τον Πόντο, με την Παπαρίζου και με τον Αλκαίο.

    το τιμήσαμε και το rap με τον Λούκα Γιώρκα-Stereo Mike (οι επιτροπές από 3ο στο κοινό τον έριξαν 7ο) και τους FF-Riskykidd.

    γκώσαμε.

    Από την σημερινή ΕΡΤ, περίμενα μία ουσιαστική πρόταση. Όχι αναμασήματα.

    • βλέπω στο facebook ότι ο Τσακνής έχει στο group του φωνητικά τη Βιολέτα Ίκαρη. τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=9r8AesiyffA με ένα τρίλεπτο edit θα μπορούσε να πάει με αυτό.
      έχουν καταλάβει στην ΕΡΤ ότι οποιοδήποτε τραγούδι κυκλοφόρησε από 1 Σεπτεμβρίου και μετά, μπορεί μια χώρα να το επιλέξει.
      Δεν χρειάζεται να έχει γραφτεί ειδικά για τη Eurovision, ή να έχει μείνει κρυφό και ακυκλοφόρητο μέχρι την ανακοίνωσή του. η EBU βάζει μόνο το όριο 1η Σεπτεμβρίου…

  71. θα υπάρξει κάποια ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση???όλες οι χώρες που κάνουν απευθείας ανάθεση κάνουν επίσημες δηλώσεις για τις λεπτομέρειες!Εμείς ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από ανεπίσημες συνεντεύξεις και άρθρα!!!!Τουλάχιστον ας μας πουν πότε θα κάνουν κάποια επίσημη ανακοίνωση!

  72. Καλο θα ηταν ως ελληνες να εχουμε ενωτικο χαρακτηρα και οχι να λεμε αερολογιες . Αφου αφτοι θα μας εκπροσωπησουν πρεπει να τους στηριξουμε . Αυτα λεγαμε και με αλλους καλλιτεχνες , (κοζα μοστρα και Αγαθωνας ) και να που κατφεραμε να παρουμε την 6η θεση.

  73. Αίσχος τα τραγούδια και σχεδόν σίγουρος ο αποκλεισμός της χώρας μας από τον διαγωνισμό στους ημιτελικούς.Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να αποφασίσει φέτος μόνος του.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  74. Tα περισσότερα σχόλια εδώ μέσα μου προκαλούν γέλιο αλλά και εκνευρισμό!
    Το πιο εξοργιστικό απ’ όλα είναι οτι ξαφνικά εκτιμάτε το ταλέντο των Κόζα Μόστρα και την αξία του Αγάθωνα, ότι η συμμετοχή μας του 2013 ήταν αξιέπαινη, ότι είναι καλοί μουσικοί ότι ήταν ένα άρτιο τραγούδι! Μα καλά ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ?
    Ποιόν δουλεύετε? Οι μεγαλύτερες χυδαιότητες αισχρότητες και ακραίοι χαρακτηρισμοί που έχουν γραφτοί ποτέ ήταν για το Alcohol Is Free και τα πιο υποτιμητικά σχόλια για τον Αγάθωνα και τους Κόζα. Και τώρα ξαφνικά έγιναν καλοί καλλιτέχνες?Και όλοι σας ξαφνικά αναφέρετε οτι στηρίξατε την συμμετοχή μας το 2013. Και ποιοί ήταν όλοι αυτοί οι ψυχασθενείς που είχαν πάθει νευρικό κλονισμό με το Alcohol Is Free?
    Αυτά που γράφονται τώρα είναι πολύ Light και ακόμα και το τραγούδι να ανακοινωθεί δεν θα ξεπεράσετε την υστερία και το παραλλήρημα που πάθατε το 2013. Που ήσασταν 100% σίγουροι για τον αποκλεισμό μας, οτι το τραγούδι είναι τσίρκο και ξευτίλα, οτι είναι καραγκιόζηδες, άγνωστοι ότι θα γίνουμε ρεζίλι και άλλα τέτοια όμορφα. Αλήθεια τόσο εύκολα ξεχνάτε?Και μάλιστα όλοι όσοι τους ψήφισαν είναι άμουσοι, άσχετοι, μόνο θεσσαλονικείς, εθνικιστές, ανώμαλοι και πολλά ακόμα.

    Έχετε την εντύπωση οτι στις άλλες χώρες που κάνουν απευθείας ανάθεση είναι υπόθεση πολλών ατόμων? 2-3 άνθρωποι πάλι το αποφασίζουν, ε εδώ το αποφάσισε ο Τσακνής. Σταματήστε αυτή την καραμέλα με τον Σύριζα που αμφιβάλω αν όλοι εσείς ασχολείστε έστω και λίγο με τα πολιτικά γεγονότα και πορώνεστε και μάλιστα θεωρείτε τη eurovision ως το γεγονός που θα μας καταστρέψει ως Ελλάδα! Χαλαρώστε και ξεκκολήστε.
    Το παραλλήρημα σας έγινε γραφικό και προβλέψιμο και πριν καν ανακοινωθεί το τραγούδι που είναι βέβαιο ότι θα το χλευάσετε.
    Ας ακούσουμε το τραγούδι και μετά ανοίγετε τους βόθρους σας όπως κάθε χρόνο αλλά κυρίως όπως το 2013 για να επαναληφθεί η ιστορία της ακρότητας!

    • ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ “ΘΑΨΙΜΟ”.ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.ΝΑΙ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ.ΑΠΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ EUROVISION ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟ EUPHORIA ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ LOREEN;ΟΧΙ.
      ΟΠΟΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

      • marinek kai giannis επιτέλους και μια αχτίδα λογικής σε αυτό το site. Αναρωτιέμαι τί ηλικία έχουν όλοι αυτοί που γράφουν εδώ μέσα και έχουν κάνει έναν αχταρμά στο μυαλό τους την Γιουροβίζιον, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Β.Κορέα… 15???

    • Συμφωνώ..Κι αν είχαμε εθνικό τελικό με το Μαντ θα λέγαμε γιατί παι φασιστικά επιλέχτηκαν αυτοί, αν είχαμε τελικό με την Ερτ θα λέγαμε γιατί ξοδεύουν τα λεφτά μας με αυτές τις φτήνιες,
      αν δινόταν η ευκαιρία να σταλούν από όλους τραγούδια με εσωτερική επιλογή χωρίς τελικό, θα λέγαμε ποιοι και με ποιο κριτήριο στα κρυφά τους επέλεξαν κοκ.
      Όταν δεν υπάρχουν λεφτά γίνεται ανάθεση. Ξεκινάν από το μεγάλο όνομα μέχρι να δεχτεί κάποιος.΄Ετσι έκανε και ο Τσακνής.Τέλος, αν εγώ μόνος μου έπρεπε να επιλέξω τον εκπρόσωπο δε θα κοιτούσα ποιος είναι αλλά ποιο τραγουδάκι έχει στα σκαριά. Άρα θα προτιμούσα το χ άγνωστο συγκρότημα με κάτι ενδιαφέρον παρά μια Φουρέιρα που μπορει στη παρούσα φάση να μην έχει και κάτι καλό να μου δείξει..

    • Όσοι συγκρίνουν τους Koza mostra με αυτό το μπουζουκοραπ εξάμβλωμα δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

    • Θα συμφωνησω… και γω…. ποσοι άραγε εδω μεσα γνωριζουν εστω το τι συμβαινει στην χωρα μας, σε οικονομικο, πολιτικο και οχι μονο επιπεδο… αλλα μεσα σε αυτους βαζω και εσενα… που συνδυαζεις κριτικες εκτιμησεις κτλ για ενα τραγουδι (του 2013) με την κριτικη που γίνεται στον ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ!!! Οταν η τακτικη (ο τροπος) του διορισμου σε θεσεις φιλων του κομματος, ακολουθειτε και στην…. eurovision… (προσωπικη επιλογη του Τσακνη)… ειναι απλα tragic … τι να λεμε τωρα..

    • Συγγνωμη που δε λεμε και ευχαριστω απο πανω που θα πληρώσουμε σα φορολογούμενοι ενα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ να εκπροσωπησει την ελλαδα με απευθειας ΑΝΑΘΕΣΗ το οποιο ηχογραφει απο το σπίτι του κατι τραγουδια επιπέδου ραδιο Μπλακμαν !!! Πήγαινε να δεις αν ερχομαι αγαπητέ. Αν θέλουν οπωσδήποτε αναθεση εκει στην ΕΡΤ αλλα δεν βρίσκουν κανενα καλλιτέχνη σχετικα αποδεκτό και αγαπητό στο ευρυ κοινο, ΑΣ ΜΗ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Τοσα χρονια αυτο λεμε. Αλλα εχει φράγκα το project eurovision και κανεις δε λεει οχι απο το να βάλει το χέρι μεσα στο μέλι. Και επισης εχουμε αυτιά και ακουμε και υοαρχει και η κοινή λογικη. Μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία , οσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα πρεπει να ειναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις απευθειας αναθέσεις . Ειδικα οταν τα αντικειμενικα γεγονότα ειναι τα εξής : γινεται απευθειας τιμητική αναθεση σε ενα ερασιτεχνικό γκρουπ που υπαρχει 14 χρονια και ολο αυτο το διάστημα δεν εχει βγαλει ούτε μια εταιρεια τραγουδι τους, δεν τους ξερει κανεις , η μουσικη τους εχει σαν βαση τη χιπ χοπ ( το πλεον μη αγαπητό είδος στην ελλαδα) και τελος και πιο βασικό : πριν την αναθεση δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα !!! Και τα προσχήματα θα ηταν η ΕΡΤ να ανακοινώσει οτι παει σε αναθεση και να προσκαλεί καλλιτεχνες να κανουν αιτηση ενδιαφέροντος και ΕΣΤΩ ας διαλέξει απο αυτούς. Καταλαβες ή να στο μασησω και αλλο να το καταλάβεις ; Φτάνουμε Φεβρουάριο και αιφνιδιαστικά τωρα και ημι επίσημα η ΕΡΤ μιλάει για αναθεση αφήνοντας μας εύλογες απορίες για τη διαφάνεια της διαδικασίας και την τελικη επιλογη. Αυτο καταπατά βασικές έννοιες του διοικητικού δικαίου περι χρηστής διοίκησης.

  75. Μην τυχόν και μείνει εκτός του συγκροτήματος στην σκηνή ο Αρμέν Ναζαριάν! Θα είναι ο πρωτος που θα πρεπει να βάλετε μιας και το συγκρότημα είναι οκταμελές.

  76. Είμαι πολύ συγκινημένη που θα μας εκπροσωπίσουν τα παιδιά μας απο τον Πόντο. Μια ηθική ικανοποίηση για όσα δεν έκανε η μάνα Ελλάς τόσα χρόνια, τότε και τώρα! ΖΗΤΩ Ο ΠΟΝΤΟΣ!

  77. Καλή επιτυχία!! Να υπενθυμίσω ότι και το 2013 όλοι είχαν πέσει να φάνε τους Koza Mostra και καταλήξαμε 6οι! Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή επιλογή! Και το ότι είναι ποντιακό συγκρότημα, με κάνει να το υποστηρίζω ακόμη πιο πολύ. Είναι μια απάντηση σε πολιτικά πρόσωπα που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τραγικές καταστάσεις που υπέστησαν οι Πόντιοι. Ας ελπίσουμε το τραγούδι να είναι καλό!!

    • Το trash παραμένει trash, ακόμη και αν τερματίσει ψηλά…
      Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία trash συμμετοχή ήταν που έκανε “γκελ”…

      Τουλάχιστον, όμως, οι KOZA MOSTRA δεν ήταν πανηγυρτζίδες…
      Είχαν κάνει και κάποιες εμφανίσεις σε σκηνές / συναυλίες…

      Και μην ξεχνάμε ότι τους επέλεξε ο ΚΟΣΜΟΣ…

  78. GUYS… ΕΤΣΙ ΒΓΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ … ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΤΕ… ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ… 🙂 RATSISTAKIA GATAKIA

    • μπορεις να μου γραψεις ενα σχολιο μου που να ειναι ρατσιστικο? Ειμαι περιεργος να δω… σε παρακαλω κανε αντιγραφη εστω ενα σχολιο μου και πες μου οτι ηταν ρατσιστικο… αναμενω

      • καθως αναφερεσαι σε ολους οσους αντιδρουν… θελω να δω εγω τι ρατσιστικο εγραψα…. μαθαμε μια λεξη και την εχουμε κανει καραμελα…

  79. Ας μείνουμε μία φορά εκτός τελικού για να καταλάβουν εκείνοι στην ΕΡΤ τι πρέπει να στέλνουν στη Eurovision.Η τουλάχιστον να αποχωρήσουμε…

  80. christos επειδή δε μου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσω στο σχόλιο σου.. είδα κι άλλα σχόλια σου κι απ ότι κατάλαβα συμφωνείς με την επιλογή και όπως αυτή έγινε.. σεβαστό. εγώ δε συμφωνώ.. δικαίωμα σου επίσης να αγαπάς την ποντιακή μουσική, δικαίωμα μου επίσης να την απεχθάνομαι. επειδή δεν κατάλαβες καλά το σχόλιο μου, δεν είμαι λάτρης γενικά της παραδοσιακής μουσικής. ωστόσο απόλυτα πιστεύω, ότι υπάρχουν παραδοσιακά ακούσματα που είναι πιο αντιπροσωπευτικά της χώρας και περισσότερο αποδεκτά από όλους. η μεγαλύτερη ένσταση μου, δεν είναι τόσο στο ποντιακό τραγούδι, δε μου αρέσει εμένα και πιθανόν και σε κάποιους άλλους και τέρμα. το πρόβλημα μου είναι ο τρόπος που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες. και το 2010 που στείλαμε τον Αλκαίο, θαρρώ ποντιακά ακούσματα είχε το τραγούδι. και τότε δε μου άρεσε, αλλά το στήριξα όσο μπορούσα, ξέρεις γιατί??? γιατί το επέλεξαν οι πολλοί και έκανα τουμπεκί.. τώρα είναι η προσωπική απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου ο οποίος κατά δήλωση του δεν είναι οπαδός του διαγωνισμού. και σαφώς έβρισκα άθλιο τραγούδι το αφροντίσιακ ωστόσο το υποστήριξα και αυτό γιατί ήταν προιόν διαγωνισμού. το αποφάσισαν οι πολλοί και τέρμα.. για το ράις απ προσωπική μου άποψη ήταν ότι αδικήθηκε.. το πρόβλημα τότε ήταν ότι όλα τα τραγούδια ήταν χαζά και επιλέξαμε αυτό που κατά την κρίση μας θα ήταν καλύτερο. ωστόσο εμείς αποφασίσαμε και η κριτική μας τότε αφορούσε την ποιότητα των τραγουδιών που συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό.. αυτά.. και επειδή μπήκα στον πειρασμό και άκουσα ένα δείγμα άντεξα αυτην την αθλιότητα μέχρι το στίχο περί απώλειας της κότας.. τα λίγα δεύτερα που άντεξα να το ακούσω μου προκάλεσαν αποστροφή. λυπάμαι, αυτή είναι η άποψη μου εγώ για φέτος αποσύρομαι. καλή διασκέδαση σε όσους ασχοληθείτε..
    Μαρια σ ευχαριστώ για την υποστήριξη..

    • Kαι εξακολουθώ να σε υποστηρίζω!!
      Συμφωνώ σε όλα οσα λες.Και εννοείται δεν θα ασχοληθώ ουτε εγω φέτος…
      Ο σκοπόε επετεύχθη.Να μας ξενερώσει δεν ήθελε ο κ.Τσακνής? Τα κατάφερε…
      Και αγαπάμε τους Πόντιους εννοείται..Αλλά πολύυυυ κολλημένοι και τοπικιστές ρε φίλε μου..Ήμαρτον δηλαδή..

  81. ΤΑ ΝΕΑ η εφημεριδα επιβεβαιώνει οτι οι Γιουροποντ θα μας εκπροσωπήσουν ενω γράφουν οτι ο τσακνης αρχικα δεν ήθελε καν να συμμετέχουμε. Κλεινει λέγοντας πως η πολιτικη του νεου προέδρου ηταν να σταματήσει να θεωρείται σοβαρο καλλιτεχνικο γεγονός το φεστιβαλ της γιουροβιζιον και ο μονος τρόπος για να γινει αυτο ειναι με το να συμμετέχουν απο εδω και εμπρός νεα και ερασιτεχνικά συγκροτήματα στο διαγωνισμο και μάλιστα με αναθέσεις ωστε να αποφεύγεται και η πολυ Βαβουρα και η ενασχόληση των υπαλλήλων με ευτελή γεγονότα.

  82. Καταρχας Εχει μονο 24 ωρες που το Άρθρο δημοσιεύτηκε και ολοι εχετε να λετε απλα για το συγκρότημα οτι δεν το ξερει κανεις και και και…

    Ναι πραγματικά δεν το ξερει κανεις και τα 2,3 κομμάτια τους μπορει να ειναι χαλια αλλα σε καμια περίπτωση δεν μπορούμε να κρίνουμε απο τωρα…

    Πρέπει να ακουσουμε το τραγούδι και μετα να πουμε ολα τα αλλα…

    Ετσι με τους Κοζα Μοστρα ολοι έλεγαν και να που πηραμε της 6η θεση…

    Απευθείας ανάθεση και εγω πιστευω οτι έπρεπε να γίνει σε κάποιο μεγαλο ονομα η τουλάχιστον σε καποιο ονομα που θελαν οι ειδικοί αλλα τουλάχιστον να έχουν 3,4 τραγούδια και να επιλέξει ο κοσμος Ποιο κομμάτι θέλει…

    Ποντιακοί στίχοι..μπορει να ειναι καλο μπορει όμως και οχι…
    Σιγουρα για αλλη μια φορα δεν εχουμε παρει σοβαρα το θεμα της Eurovision…

    Τουλάχιστον θα εξοικονόμησουμε χρήματα απο τον ελληνικό τελικό και ετσι μπορει να βγαλουμε κάποιο βίντεο κλιπ για να ειναι ποιο ανθρωπινη η συμμετοχή μας…

  83. Αιντε αιντε ουουου….
    Ευτυχως που επειδη φετος δινω πανελληνιες δεν θα δω γιουροβιζιον…
    Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας…
    Ακουσα και τα 2 τραγουδια οποτε μονο προκατειλημενος δεν μπορω να ειμαι για την μελλουσα συμμετοχη μας
    Προβλεπω κραξιμο και αποκλεισμο απο τους ευρωπαιους….δυστυχως….

  84. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ 99% ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ??? ΟΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΔΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ TALENT SHOW. ΔΙΑΦΩΝΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?

    • Εχεις κατανοησει τι γραφεις? “””ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ??? ΟΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΔΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ TALENT SHOW. ΔΙΑΦΩΝΩ”””” φυσικα και να δοθει η ευκαιρια…αυτο λεμε οι περισσοτεροι εδω μεσα…. Διαπιστωνεις εσυ να δοθηκε καμμια ευκαιρια?? ΑΝΑΘΕΣΗ εγινε … δεν εγινε διαγωνισμος ουτε καν ακροαση για αγνωστα – νεα γκρουπ/καλλιτεχνες! αυτο γραφουμε οι περισσοτεροι…. φτανει η διαστρεβλωση…. Μιλαμε για αναθεση….πως να στο πω αλλιως…. διορισμος στο Δημοσιο με ρουσβετι…. το θεωρεις λογικο/ηθικο/ δημοκρατικο?

  85. Σαν ένας παλιός φίλος, όπως ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος ο Οικονόμου, έχω να πω ότι σε εποχές ένδειας και προβλημάτων, πάντα τα εξαγάγουμε , λες και θα βγει ο ατμός από τη χύτρα και όλα θα γίνουν καλύτερα. Αν ζούσατε το 1976 , θα λέγατε τα ίδια . Άριστη η Μαρίζα αλλά όχι για εκεί. Το ίδιο και τώρα. Άντε και του χρόνου.

  86. Η ζήλια αν ήταν ψώρα θα κόλλαγε όλη η χώρα. Μας φθονείτε γι αυτό κ τα αρνητικά σχόλια. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά η ποντιακή λύρα στο Ελληνικό τραγούδι. Και αν δεν πάμε τελικό τι έγινε δηλαδή? Πρώτη φορά θα είναι? Ήταν καλύτερα μήπως τα προηγούμενα τραγούδια που στείλαμε? Μήπως το περσινό είναι καλύτερο? Κ η Παπαρίζου με την ποντιακή λύρα κέρδισε και το σούπερ μίνι της που ανέδειξε την πληθωρική κορμάρα της. Μπορεί να μην ήταν σε Ελληνικοποντιακούς στίχους αλλά είχε μέσα το ποντιακό στοιχείο όπως πάρα πολλά κομμάτια τα τελευταία χρόνια που γίνονται σουξέ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ