ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Barei στη Στοκχόλμη!

Σε μια τηλεοπτική μετάδοση που διήρκησε αρκετή ώρα, το τηλεοπτικό κοινό, η επιτροπή των καλλιτεχνών και η διεθνής επιτροπή επέλεξαν την Barei ως την 56η εκπρόσωπο της Ισπανίας που διαγωνισθεί το Μάιο στη σκηνή της Στοκχόλμης με το τραγούδι της “Say Yay!”. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που είναι μόνο στα Αγγλικά.

Τα έξι τραγούδια σε σειρά εμφάνισης ήταν:

  1. Maverick – Un mundo más feliz (6η θέση – 66 βαθμοί)
  2. Barei – Say Yay! (1η θέση- 114 βαθμοί)
  3. Xuso Jones – Victorious (2η θέση- 94 βαθμοί)
  4. Salvador Beltran – Días de alegría (3η θέση – 72 βαθμοί)
  5. Maria Isabel – La vida sólo es una (4η θέση – 68 βαθμοί)
  6. Electric Nana – Now (5η θέση- 66 βαθμοί)

Πιο αναλυτικά η βαθμολογία (40% τηλεψηφοφορία, 30% επιτροπή καλλιτεχνών, 30% διεθνής επιτροπή):

Διεθνής επιτροπή:
Salvador Beltrán – 36 βαθμοί
Barei – 30 βαθμοί
Xuso Jones – 24 βαθμοί
Maverick – 21 βαθμοί
Maria Isabel – 18 βαθμοί
Electric Nana – 15 βαθμοί

Επιτροπή καλλιτεχνών:
Edurne (Ισπανία 2015)
Barei – 12 βαθμοί
Xuso Jones – 10 βαθμοί
Electric Nana – 8 βαθμοί
Maria Isabel – 7 βαθμοί
Maverick – 6 βαθμοί
Salvador Beltrán – 5 βαθμοί

Carlos Marin (μέλος των Il Divo)
Barei – 12 βαθμοί
Xuso Jones – 10 βαθμοί
Maverick – 8 βαθμοί
Electric Nana – 7 βαθμοί
Maria Isabel – 6 βαθμοί
Salvador Beltrán – 5 βαθμοί

Loreen (Σουηδία 2012)
Barei – 12 βαθμοί
Xuso Jones – 10 βαθμοί
Electric Nana – 8 βαθμοί
Maverick – 7 βαθμοί
Salvador Beltrán – 6 βαθμοί
Maria Isabel – 5 βαθμοί

Τηλεψηφοφορία:
Barei – 48 βαθμοί
Xuso Jones – 40 βαθμοί
Maria Isabel – 32 βαθμοί
Electric Nana – 28 βαθμοί
Maverick – 24 βαθμοί
Salvador Beltrán – 20 βαθμοί

[youtube id=”5O6w5-mNgWg” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίος τελικός!!καλα 4η η maria isabel?τι πάτος ειναι αυτος!!τι πέρασε ακόμη και ο salvador!!δεν πειράζει next time!!τώρα για τη barei δεν υπάρχουν λόγια!Υπέροχη παρουσία!υπέροχο τραγούδι!υπέροχη ενέργεια!
    Ανεβαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη στη 1η θεση με τα μέχρι στιγμης τραγούδια!!

  2. Ενδιαφέρον το Say Yay. Προσωπικά προτιμούσα το la vida solo es una, αλλά δεν μπορώ να πω πως το νικητήριο δεν είναι καλό κομμάτι. Πάντως θέλει φωνητικά λίγη δουλειά (όχι πως είναι τραγικό) και στη Στοκχόλμη θα ήθελα να το δω πιο φωτεινό, ήταν πολύ σκοτεινό χθες και δεν του πήγαινε. Η βασική μου ανησυχία είναι το ότι με το που το ακούς δεν λες “ένα ισπανικό κομμάτι”. Από την άλλη ούτε το Dancing In The Rain ήταν ο ορισμός της ισπανικής μουσικής, οπότε δεν ξέρω ακόμα ποια μπορεί να είναι η τύχη του. Βέβαια πρέπει να ανησυχεί και λίγο την Ισπανία πως στο televoting (μόνο televoting) έχει να μπει δεκάδα από το 2004 αν δεν κάνω λάθος ή το 2003. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία, για την ώρα η Ισπανία είναι πρώτη στο top μου
    1. Ισπανία
    2. Αλβανία
    3. Ιρλανδία
    4. Μάλτα
    5. Λευκορωσία
    6. Βέλγιο

  3. σωστη επιλογη!ημουν αναμεσα στη barei και στη maria isabel.τελικα η τελευταια μου φανηκε καπως “αδυναμη”στο λαιβ κι οτι ως οπλο εχει πιο πολυ τη κινηση και οχι τη φωνη.βεβαια δε θεωρω οτι αξιζε να βρεθει 4η….2η-3η ισως!γενικα καμια ομως υποψηφιοτητα δε με εντυπωσιασε σκηνικα….ακομα και το νικητηριο ηταν καπως “σκοτεινο”αλλα κερδισε επειδη μουσικα ειναι πολυ πιο αξιολογο απο τα αλλα 5 κι λογω της ενεργειας της barei!!!ωστοσο θελει καποιες βελτιωσεις φωνητικα και κυριως σκηνικα!αν γινουν αυτες η ισπανια μπορει να λαβει μια αξιολογη θεση (10η-15η)η ακομα κι μεσα στη 10αδα…
    για την ωρα:
    1.ισπανια 9/10
    2.αλβανια 8/10
    3.βελγιο 7.5/10
    4.μαλτα 7.5/10
    5.ιρλανδια 7/10
    6.λευκορωσια 5.5/10

  4. San tragudi protimusa to Victorious… Alla live megalh ksenera, oute ena xwreutiko tpt…H Barei aksize thn nikh kai kala ekanan pou thn epele3an..!
    *ta teleutea xronia maresun poli oi epiloges ths Ispanias

    • Φίλε μου κι εμείς ειμαστε Ελλάδα και εχουμε στειλει τοσες φορες αγγλικά.. Τί πάει να πει αυτό?

  5. καλα ειναι δυνατον????αχ ισπανια φετος εκανες μια ακομη φορα μια εντελως λανθασμενη επιλογη!τι φτηνο αμερικανικο πασε τραγουδακι ειναι αυτο??και ειναι δυνατον να μην ακουστει καθολου η υπεροχη ισπανικη γλωσσα??
    νομιζω οτι θα ερθει στις τελευταιες θεσεις σιγουρα ομως!

  6. Η Ισπανία ήθελε να ρισκάρει φέτος με κάτι πολύ διαφορετικό γι’αυτήν. Βέβαια ήταν τόσο μέτρια τα υπόλοιπα που αυτό ξεχώριζε ειδικά για την ενέργεια της κοπέλας και την δυναμική ερμηνεία της.
    Είναι όμως μια αμερικανιά και ο αγγλικός στίχος για Ισπανία θα ξενερώσει πολλούς. Θα μου πεις μήπως με τα ισπανικά πήγαιναν καλά? Όχι.
    Πάντως στη wikipedia αναφέρει πως το τραγούδι είναι σε αγγλικά και ισπανικά. Δεν ξέρω αν προσθέσουν και τη γλώσσα τους που δεν το θεωρώ απαραίτητο λόγο του ύφους του τραγουδιού.
    Η ερμηνεύτρια μου φαίνεται άψογη πάντως με αυτοπεποίθηση.
    Αν κι εγώ είμαι λάτρης της ισπανικής γλώσσας το τραγούδι μου αρέσει.
    7/10

  7. Σωστή επιλογή από την Ισπανία! Το κομμάτι μου αρέσει πολύ είναι πιασάρικο, ραδιοφωνικό και η τραγουδίστρια το υποστηρίζει άψογα. Από εκεί και πέρα, πρέπει οι υπεύθυνοι για τη συμμετοχή, να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα back vocals γιατί εκεί στηρίζεται το τραγούδι, κυρίως στα ρεφρέν. Πιστεύω πως με μια επαγγελματική προσέγγιση στη χορογραφία και στο στήσιμο επί σκηνής γενικά, η χώρα θα έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο διαγωνισμό.
    Μέχρι στιγμής:
    1.Ισπανία
    2.Ιρλανδία
    3.Βέλγιο
    4.Μάλτα
    5.Αλβανία
    6.Λευκορωσία

  8. Δεν τρελαθηκα με το τραγουδι.Αλλα ειναι καλη συμμετοχή. Ωστωσο πιστευω πως οι συμμετοχές της Αλβανίας και του Βελγιου ειναι καλυτερες.

  9. Το είχα πει ότι η Barei είχε την πιο καλοφτιαγμένη και επαγγλματική συμμετοχή. Η ίδια φάνηκε άνετη και πολύ εκφραστική στο live. Χαίρομαι που κέρδισε.

  10. Η Ισπανία και οποία Ισπανία απο τις 5 που πανε τελικο άμεσος εκτος Σουηδιας και να τραγουδήσουν και στους δυο ημιτελικούς και στον τελικο και τέτοια χάλια ουτε 26τη δεν αξίζουν γιατι θα παρουν αυτη την θεση απο καποιο τραγουδι που θα άξιζε ακομα και την 26τη λυπάμαι πολυ … Αλλα μην μας λενε οτι βγενουν σε τέτοιες θέσεις γιατι τραγουδάνε μονο στον τελικο γιατι περί θράσους πρόκειται οταν στέλνεις τέτοια σαβούρα και θες και θεση…

  11. Στους τυφλούς χθες επικράτησε ο μονόφθαλμος. Η δε Μaria Isabel το “τίποτα” στο LIVE.
    Το νικητήριο τραγούδι θα πάει άκλαφτο τον Μάιο…Η Barei μοιάζει και στην Ann Sophie τώρα που την ξαναβλέπω…
    Όχι ότι είναι κακό τραγούδι, απλώς είναι από αυτά που περνούν απαρατήρητα…
    Καλή επιτυχία Ισπανία (θα τη χρειαστείς) !

    Ireland : 8/10
    Belgium : 7/10
    Albania : 6.5/10
    Spain : 5.5/10
    Malta : 4/10
    Belarus : 4/10

  12. Ρυθμικό και ευχάριστο τραγούδι από μια πολύ καλή φωνή (και ωραία παρουσία θα μπορούσα να προσθέσω). Ήμουν μεταξύ αυτής και της Μαρίας Ισαβέλλας η οποία όμως τα έκανε μαντάρα στο live.
    Υπάρχουν δυο πράγματα που μου την σπάνε όμως σε αυτό το κομμάτι, πρώτον η απουσία της Ισπανικής γλώσσας. Δεν είναι δυνατόν να έχεις την 2η γλώσσα στον κόσμο με τους περισσότερους γηγενείς ομιλητές (πιο πάνω και από τα αγγλικά) και εσύ να μην την επιλέγεις. Έπειτα δεν μου άρεσε καθόλου το όλο στήσιμο επί σκηνής που όμως μπορεί να βελτιωθεί.
    Η κατάταξη μου μέχρι στιγμής.
    1) Μάλτα (Άψογη, ελπίζω φέτος να δούμε την Μάλτα σε καλή θέση)
    2) Ιρλανδία (Ευχάριστο ραδιοφωνικό άκουσμα, που όμως μπορεί να χαντακωθεί επι σκηνής)
    3) Ισπανία
    4) Αλβανία (Υπέροχη φωνή, η μελωδία όμως δύσκολα σου μένει)
    5) Βέλγιο (Ευχάριστω κομμάτι, η τραγουδίστρια του όμως είναι πολύ παιδούλα, κατάλληλη για την Junior Eurovision)
    6) Λευκορωσία (Κάτι πάει να πει μουσικά, αλλά η φωνή του τραγουδιστή είναι τέρμα εκνευριστική)

  13. @Angela συγκρίνεις την ελληνική με την ισπανική γλώσσα ? Η Ελλάδα πειραμστιζεται χρονιά τώρα ! Προφανώς το να στέκει η Γαλλία αγγλικά και η Ισπανία αγγλικά είναι τουλάχιστον ιεροσυλία σε δύο υπέροχες γλώσσες !
    Η Γερμανία επ έλεγε την αγγλική γλώσσα σαν συνταγή διότι προφανώς είναι πιο ευηχη από τα γερμανικά ! Η δε Ιταλία μπορεί να έβαλε αγγλικά αλλά σίγουρα όχι εξολοκλήρου! Θεωρώ μεγάλο φάουλ αγενκςωρην γλώσσα αφετέρου την κσκουγουστη πατάτα τύπου Αριανα γκραντε στο ακόμα χειρότερο ….ψευτοαμερικανια που εύχομαι να πατωσει!

  14. Πρώτη φορά η Ισπανία στέλνει τραγούδι στα αγγλικά (θα της βγει σε καλό άραγε???). Το τραγούδι δε μου έμεινε και επίσης δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο μουσικά και πάλι καλά να λέει η Ισπανία που είναι απευθείας στον τελικό γιατί αν περνούσε το μαρτύριο του ημιτελικού με το τραγούδι αυτό δεν θα είχε πολλές ελπίδες πρόκρισης…
    Η κατάταξή μου μέχρι στιγμής:
    1. Αλβανία
    2. Ιρλανδία
    3. Βέλγιο
    4. Μάλτα
    5. Ισπανία
    6. Λευκορωσία
    Υ.Γ.: Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει το τραγούδι που θα σαρώσει, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.

  15. μια αυτοκτονικη επιλογη απο τη συμπαθεστατη κατα τα αλλα ισπανια!ειναι τραγουδι που μυριζει απο χιλιομετρα οτι θα πλασαριστει στις τελευταιες θεσεις!κριμα γιατι υπηρχαν ωραιοτερα τραγουδια να παρουν το εισηριο για στοκχολμη!το victorious ηταν πολυ καλυτερο!

  16. Καταρχας δεν εχω θεμα με την γλωσσα των κομματιων που στελνει η εκαστοτε χωρα. Αλλα θεωρω η Ισπανια η Γαλλια και η Ιταλια πρεπει να στελνουν τραγουδια στην γλωσσα τους καθως δεν αποτελει μειονεκτημα καθε αλλο!!
    Εκτως αυτου η φετινη συμμετοχη της Ισπανιας μου φαινεται αρκετα αδιαφορη.
    Δυστηχως βλεπω και φετος να εχει την ιδια καταληξη με περισυ.

  17. Ελεος δηλαδη…ιεροσυλια που η Ισπανια και η Γαλλια μπορει να θελουν να στειλουν κατι στα Αγγλικα και οχι στην γλωσσα τους…Σιγουρα ειμαι και γω λατρης της Γαλλικης και Ισπανικης…αλλα δεν συμφωνω με αυτα που εχουν υποθει..!Τελος παντον..δεν ειναι κακο το τραγουδι οπως ειχα προαναφερει..και δεν νομιζω να παει και τοσο ακλαφτο..!
    1.Ισπανια 8.5/10
    2.Αλβανια 8.5/10
    3.Ιρλανδια 7.5/10
    4.Λευκορωσια 7/10
    5.Βελγιο 7/10
    6.Μαλτα 7/10

  18. Καλά μόνο εγώ παρατήρησα πως το στυλ ολο ειναι λιγακι κλεμενο απο το This is The night που είχε στείλει η Μάλτα το 2012; Ειδδα στο κομμάτι που λεει yay yay και κουνάει τα πόδια της με τον ακριβώς ίδιο τρόπο που τα κούναγαν και οι εκπρόσωποι της Μάλτας τότε ; Μάλιστα και εκείνοι εκείνο το σημείο λέγανε yay yay … Παρ’ όλα αυτά το τραγούδι μου αρεσει πάρα πολυ και θα ειναι απο τα αγαπημενα μου πιστεύω !

  19. Πανο ακριβως το ιδιο παρατηρησα και εγω.Σε γενικες γραμμες συμπαθητικο τραγουδι!! H Maria Isabel θεωρω οτι αδικηθηκε, το κομματι της μου αρεσε πολυ ισως και λογω της γλωσσας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ