ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Inna απορρίπτει την ανάθεση, αμφίβολη η συμμετοχή της χώρας στο Μπακού!

Υπό αμφισβήτηση βρίσκεται πλέον η συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2012, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται απόψε, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης της χώρας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας της χώρας, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το κρατικό SRTV αποτελούν τροχοπέδη για την προοπτική της συμμετοχής στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Συγκεκριμένα, το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του Dan Manoliu, αρχηγού της Ρουμανικής αποστολής στον διαγωνισμό, ο οποίος αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις του καναλιού με την EBU, ώστε να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία σχετικά με το ύψος της συνδρομής που πρέπει να καταβληθεί. Δυστυχώς, οι συζητήσεις αυτές δεν τελεσφόρησαν, με αποτέλεσμα την δυσμενή θέση του τηλεοπτικού φορέα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συνολικό κόστος μιας ενδεχόμενης συμμετοχής (διοργάνωση εθνικού τελικού, προώθηση του τραγουδιού, έξοδα της αποστολής στο Μπακού).

Παρά το γεγονός ότι οι ευοίωνες προβλέψεις καθίστανται μάλλον ουτοπικές, ο Ρουμάνος Head of Delegation αισιοδοξεί για την εξεύρεση κάποιας λύσης, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση του σταθμού θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η παρουσία της χώρας στην Eurovision 2012. Όπως άλλωστε τονίζει ο ίδιος, η Ρουμανία αποτελεί μια εκ των πλέον επιτυχημένων χωρών στο θεσμό αυτό τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της εκάστοτε διοργάνωσης.

Η οριστική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό αναμένεται να ληφθεί απόψε, ενώ έχει καταστεί σαφές πως -σε περίπτωση που η απόφαση αυτή είναι θετική- ο εθνικός τελικός θα περιλαμβάνει τραγούδια και καλλιτέχνες που έχουν ήδη σημειώσει επιτυχία στη μουσική σκηνή της Ρουμανίας και όχι καινούργιες συνθέσεις, ειδικά γραμμένες για τον σκοπό αυτό. Κλείνοντας, ο επί κεφαλής της κρατικής τηλεόρασης αποκάλυψε ότι πρόσφατα προτάθηκε στην διεθνούς φήμης pop star Inna η απ’ ευθείας ανάθεση για την εκπροσώπηση της χώρας, με την γνωστή ερμηνεύτρια να αρνείται την πρόταση αυτή, επικαλούμενη φόρτο εργασίας.

Θανάσης Νάκος

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελλάδα και Κύπρος ας ξυπνήσουν!!! Γιατι πρέπει να συμμετέχουμε με γελοία τραγούδια που γράφονται στο πόδι ΕΙΔΙΚΑ για το διαγωνισμό; Φέτος η Ρουμανία είπε ότι αν συμμετέχει θα κάνει τελικό με τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετα το Σεπτέμβριο του 2011 και ειναι ήδη επιτυχίες στη χώρα!! Αφού ο κανονισμός το επιτρέπει εμείς γιατι είμαστε κολλημένοι σε αβέβαια και φτηνιαρικα χιλιοακουσμενα τραγούδια που γράφονται με συνταγή Eurovision δεκαετίας 1990 ;

  2. Ηράκι, σκέψου να μην είχαμε την τελευταία οκταετία την πιο επιτυχημένη πορεία από όλες τις χώρες στο διαγωνισμό, τί θα έλεγες!
    Λυπάμαι, αυτή η χωρίς λόγο γκρίνια καταντά το λιγότερο ενοχλητική!!!

  3. Είναι λίγο περίεργο το γεγονός πρότασης στην Inna να εκπροσωπήσει τη χώρα(άρα στοχεύουν σε ψηλή θέση και ίσως και την πρωτιά) και ταυτόχρονα επικαλούνται έλλειψη χρημάτων!Δεν είναι;;;;

  4. @Αλέξανδρος Ι.Ρούσσος: Τελειως ακυρο το σχολιο σου. Να διαβαζεις καλυτερα σε τι αναφερεται καποιος πριν αρχισεις να γραφεις σε ασχετο θεμα απο αυτο που εγω εθιξα.

  5. Λοιπόν, παίδες, καιρός είναι να μάθετε να διαβάζετε “πίσω” από τις λέξεις (εκεί που έρχεται ο Αλέξης lol)… Η Inna δεν είναι κάποια τυχαία/οποιαδήποτε επιτυχημένη στην χώρα της, έχει γίνει πασίγνωστη σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι πορεύεται μόνη καλλιτεχνικά, έχει πίσω της ολόκληρη ομάδα που την ακολουθεί… Δισκογραφικές εταιρείες, managers, χορογράφοι, μουσικοί, όλα “στρωμένα στο πιάτο”… Και φυσικά δε θα περίμενε (αν δεχόταν την ανάθεση) το ρουμάνικο κανάλι να κάνει το promotion, ήξερε πολύ καλά η ίδια πως να το κάνει. Άρα, η περίπτωσή της ήταν ιδανική για το κανάλι, αφού ούτως ή άλλως τα μέσα τα είχε από μόνη της, δε θα χρειαζόταν επιπλέον επιβάρυνση γι’ αυτούς…! Οι καταξιωμένοι καλλίτέχνες που έχουν τις πλάτες των εταιρειών δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το όποιο κανάλι (βλέπε επίσης και Ήβη Αδάμου, η Sony αλίμονο αν περίμενε από το ΡΙΚ για να δει άσπρη μέρα)! Όσο για το τι θα γινόταν ΑΝ κέρδιζε η Inna, αυτό είναι ακόμα πιο απλό: οι χορηγοί να ‘ναι καλά!!! Όλες οι διοργανώτριες των τελευταίων χρόνων έχουν εισπράξει από χορηγίες και διαφημίσεις σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που ξοδεψαν, οπότε δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τις χώρες! Ας πούμε ότι αυτό (τα έξοδα της διοργάνωσης) είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, το θέμα είναι να φτάσει κάποιος ως εκεί…!

  6. Kαι σου επαναλαμβάνω επιθετικό μου Ηράκι, ότι όταν έχεις μια επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις! Κατά τα άλλα, χαιρετίσματα στον πλάτανο…

    • Και σου λέω και εγώ: Ποσά χρονια έχει η ελληνική συμμετοχή να ακουστεί στο Ράδιο;; Ποσά ;; Πόσο καιρο έχει να αρέσει στους έλληνες πραγματικά το τραγούδι μας ;; Που ειναι σήμερα οι σαρμπελ, Λουκας και Αλκαιος ;; Και τελευταια , ποιος ακριβώς θυμάται το αν βγήκαμε την τάδε χρονια τέταρτοι ή εκτοι; Οπότε την απάντηση σου την πήρες εξυπνακια. Προτιμαμε τραγούδι – επιτυχία ,παρα ένα μπουζουκοτραγουδο που θα φέρει μια θέση στο τέλος της δεκαδας απλά για να έχεις να ασχολεισαι εσυ και η παρέα σου. Γιατι αμφότερα τραγουδι και ερμηνευτής , έχουν περάσει στην ανυπαρξία .

  7. Ηράκι, μάθε πρώτα να συμπεριφέρεσαι και να μην εκφράζεσαι σαν την τελευταία προκλητική Καρακατινάρα (άκου…εξυπνάκια),και μετά να μιλάς! Σεβαστή η άποψή σου, αλλά να την εκφράζεις με αξιοπρέπεια, κι όχι με μαγκιά!

  8. Eyxomai na paei me apeytheias anathesi i Foureira me to Reggeaton……..Wraia fwnh,teleia skiniki emfanisi kai den einai grammeno gia na akoustei mai fora kai terma……oso gia ti roumania tha mou arese poli na dw tin Inna kai an oxi fetos toulaxiston tou xronou i ta epomena xronia…kai telos tha simfonisw oti akoma kai emeis an kerdisoume elaxista lefta tha katavalloume emeis…ta pio polla tha boun apo xorhgous…..isws na vgainame kai kerdismenoi gt opws kai na to kaneis tha kanei mia poli kalh diafimisi gia tin Athina kai tin Ellada twra pou ti xreiazomaste oso pote allote….

  9. Τραγούδια επιτυχημένα όπως το τελευταίο χιτ της Νίκης Ποντε ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν μέρος στον ελληνικο τελικο ! Μέλισσες , Σαμπάνης και Αναστασιάδης επίσης ευπρόσδεκτοι και έτσι έχουμε και καλη ποικιλία και σωστή αντιπροσώπευση της νέας γενιάς τραγουδιστών !

  10. ego thelo nikki ponte me apeutheias alla i ert …koimate esto afou tha kanei teliko na valei kalous trgoudistes, ante na doume ti tha kanei i ert fetos ante ellada fetos sto top 5

  11. Τι μου λέτε ρε παιδιά? Αρνήθηκε η ταλεντάρα η Inna να εκπροσωπήσει τη χώρα της, και η Ρουμανία σκέφτεται να μην συμμετάσχει καν? Τόσο πολύ τους επηρέασε δηλαδή? Ή το ξέκ*λο ή κανείς?

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ