ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Ivan στη Στοκχόλμη!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός της Λευκορωσίας με νικητή τον τραγουδιστή Ivan και τη συμμετοχή Help you fly. O Ρώσος – Λευκορώσος Alexander Ivanov, όπως είναι το πλήρες όνομα του ερμηνευτή επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν νικητή στη σημερινή επιλογή ενώ αξίζει να αναφέρουμε η πρώτη 3άδα των υποψηφίων σε ψήφους έχει ως εξής:

1. Ivan – Help You Fly
2. NAPOLI – My Universe
3. Kirill Yermakov – Running to the Sun

Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφουν οι Victor Drobysh και τους στίχους η Mary Applegate. Έχουν και οι δύο εμπειρία από το διαγωνισμό αφού ο Victor Drobysh έγραψε μουσική για το Party for Everybody (Ρωσία 2012) και η Mary Applegate στίχους για το Nobody Hurt No One (Ρωσία 2005). Οι φίλοι της pop που έχουν καλή μνήμη μπορούν να αναγνωρίσουν τη στιχουργό μέσα από την πρώτη της μεγάλη επιτυχία πίσω στο 1997, με το τραγούδι Please Don’t Go και τους No Mercy.

Θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο με βιογραφικά στοιχεία του εκπροσώπου της Λευκορωσίας, όμως πρώτα ας δούμε το τραγούδι Help you fly, είναι η τέταρτη κατά σειρά ανακοίνωσης συμμετοχή στη φετινή Eurovision.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aπαπα! Κάτι πήγε αν πει…αλλα τζίφος! Και τη φωνη του την καταπίνει η μουσική! Θα μπορουσε να εχει ενδιαφερον, αλλα τίποτε! Ουτε η Λευκορωσσια κάτι αξιόλογο!

  2. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τον τελικό live οπότε δεν ξέρω πως ήταν live τα υπόλοιπα. Δεν την θεωρώ καταστροφική επιλογή, άλλωστε σιγά το επίπεδο. Πάντως πρέπει να γίνουν αλλαγές αλλά κι ο IVAN να βελτιωθεί λίγο φωνητικά. Έχει potential ωστόσο, και φυσικά μου άρεσε πάρα πολύ το background. Πολλά “rocky” κομμάτια θα έχουμε φέτος, ετοιμάζεται και η Κύπρος σιγά σιγά.
    Προς το παρόν:
    1.Αλβανία
    2.Ιρλανδία
    3.Λευκορωσία
    4.Βέλγιο

  3. Μετριο τραγουδι..λιγο το ρεφρεν λεει κατι!!πιστεύω αν γινουν καποιες αλλαγες μεσα στο κομματι θα ακούγεται καλύτερα μετα!!!

  4. Τουλαχιστον δεν ηταν το χειροτερο, αν και ηθελα να παει το pray for love! Μακάρι να μην περασει στον τελικο…

  5. Συμπαθητικό τραγούδι.Δεν έδειξε να χάρηκε ιδιαίτερα τη νίκη του ο Ivan.Ο τελικός της Λευκορωσίας ήταν αξιόλογος με ένα καλό επίπεδο τραγουδιών.Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι διοργανωτές του σόου, έκαναν πολύ καλή δουλειά.Οπτικά, ήταν ένας υψηλής αισθητικής τελικός, με ωραίο στήσιμο(μεγάλη σκηνή, φώτα, γραφικά, video wall κ.λ.π.).Το επίπεδο τραγουδιών ήταν αξιοπρεπή.Γενικά μου αρέσει να υπάρχει ποικιλία.Μη ξεχνάμε ότι δόθηκε live ακρόαση 84 τραγουδίών και ύστερα από αξιόλογηση ειδικής επιτροπής, προκρίθηκαν τα συγκεκριμένα 10.Οι καρτ-ποστάλ ήταν πολύ ευρυματικές με ωραία μουσική και αισθητική αν και μου θύμησε κάτι από… Eurovision 2014 όπου κάθε διαγωνιζόμενος έφερνε το σχήμα και το χρώμα της σημαίας της χώρας του με τη διαφορά ότι οι διαγωνιζόμενοι της Λευκορωσίας σχημάτιζαν τον αριθμό της σειράς εμφάνισής τους.Με ξενέρωσε λίγο, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και την ώρα που τραγουδούσαν οι καλεσμένοι, έβγαινε η κάρτα με την εξέλιξη της ψηφοφορίας που έδειχνε ποιος έχει το προβάδισμα.Πάντως μου αρέσει όταν η φηφοφορία γίνεται φανερά με τη θέση του κάθε διαγωνιζόμενου και τους ψήφους και πόντους που καταλαμβάνει.Τους ζήλεψα για το τόσο ωραίο σόου που πρόσφεραν.Χάθηκε να είχαμε και εμείς τόσο υψηλού επιπέδου τελικούς;Κλείνοντας, να αναφέρω ότι το σόου, είχε γρήγορη ροή, πράγμα που το χάρηκα ιδιαίτερα.

  6. Η 10η κατά σειρά υποψήφια συμμετοχή της χθεσινής βραδιάς(Napoli – My Universe) φέρνει λίγο στο Gravity(Zlata Ognevich) της ουκρανικής συμμετοχής το 2013;Πολύ κατώτερο βέβαια αλλά εμένα μου το θύμισε.Όχι;

  7. γερή πατάτα είχαν πολύ καλύτερα χθες ακόμα και η μανταμιτσα που τραγούδησε 10τη καλύτερη ήταν..

  8. Πολύ χαμηλό το επίπεδο των τραγουδιών του λευκορωσικού τελικού, μετριότατη και η συμμετοχή που τελικά προέκυψε. Χρειάζεται πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς για να αποκτήσει ελπίδες πρόκρισης. Σίγουρα, όμως, είναι πολύ καλύτερη αυτή η συμμετοχή από την περσινή τους. Για την ώρα:
    1.Ιρλανδία
    2.Βέλγιο
    3.Αλβανία
    4.Λευκορωσία

  9. Μετριότατο και αδιάφορο. Ίδιας κατηγορίας μετριότητας με το περσινό τους που αν και το θεωρούσα ανηπόφορο μάλλον μου αρέσει περισσότερο απ αυτό εδώ. Χωρίς να είναι χάλια είναι από αυτά που λέμε ” πέρασαν και δεν ακούμπησαν”.
    5/10 για αρχή.

  10. To τραγούδι δεν είναι κακό, τολμώ να πω καλύτερο από τις σούπες που έχουν επιλεγεί ως τώρα. Με μία καλύτερη παραγωγή και φωνητική εκτέλεση μπορεί να μπει στον τελικό.

  11. και κατι να προσπαθουσε να πει το τραγουδακι τα αδυναμα φωνητικα του ψευτο ροκ? οπερα ροκ? γκοθ?(προσωπικα δν κτλβα τι αντιπροσωπευει το ολο στυλ του) απλα σε κανουν να μν του δωσεις ουτε μια ευκαιρια…
    σιγουρος αποκλεισμος απο τελικο!!

  12. καλουτσικο ειναι!με προσεγμενη ενορχηστρωση μπορει να παει καλα!
    μεχρι στιγμης
    1.ιρλανδια
    2.λευκορωσια
    3.βελγιο
    4.αλβανια

  13. στα “τυφλα” πηγε το “μονοφθαλμο”…..δεν το λες απαισιο αλλα εκτος απο οτι τα μεχρι τωρα που χουν ανακοινωθει ειναι αυτο που ειναι πιο μακρια απο τα γουστα μου……προσωπικα θα ηθελα το “pray for love”αν και μεταξυ μας δε νομιζω η λευκορωσια να χει ελπιδες με κανενα,ισως ανα ο ivan επιλεξει κατι αλλο κι παλι αν(πχ οπως syνεβη το 2013”) το οτι εβγαλαν δευτερο το “my universe”αυτη τη κακιστη απομιμηση του ουκρανικου”gravity”που ηταν και κακιστα παρουσιασμενο μπορει να με στειλει….το “help you fly”ωστοσο αν κι οπως ειπα το ηταν το “καλυτερο”μεταξυ στα τοσα μετρια εχει πολυ επαναλαμβανομενο ρεφρεν….για την ωρα:
    4.λευκορωσια 5.5/10
    3.βελγιο 6/10
    2.ιρλανδια 6/10
    1.αλβανια 7.5/10
    ….εν αναμονει της επιλογης της μαλτας λοιπον!!!

  14. Εμένα πάντως μ’αρέσει! Είναι αξιοπρεπέστατο και έχει και πολύ ωραία μουσική! Λογικό βέβαια αν σκεφτούμε ότι τη μουσική την έγραψε η Mary Applegate.
    Πιστεύω θα περάσει στον τελικό εύκολα αλλά δεν θα πάει πολύ καλά στον τελικό!

  15. Αξιοπρεπες τραγουδι! Απο οσα εχουν βγει μεχρι στιγμης θεωρω οτι ειναι το καλυτερο.Χρειαζεται και μια καλη σκηνικη παρουσια και θα έχει σίγουρη την προκριση στον τελικο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ