ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ο Serhat στη Στοκχόλμη!

Μόλις ανακοινώθηκε από το SMRTV ο φετινός εκπρόσωπος για τον Άγιο Μαρίνο. Ο Τούρκος καλλιτέχνης Serhat θα αναλάβει να ανεβάσει το μικρό κρατίδιο αρκετές θέσεις πιο πάνω από την 24η θέση του 2014, το καλύτερο του μέχρι στιγμής πλασάρισμα σε τελικό της Eurovision.

Οι προσδοκίες παρά τον περσινό αποκλεισμό του Αγίου Μαρίνου είναι υψηλές μιας και ο Serhat πέρα από καταξιωμένος και γνωστός τραγουδιστής, διαθέτει δισκογραφία με ηχογραφήσεις σε τούρκικα, γαλλικά και αγγλικά. Διαθέτει μεγάλη άνεση με τα τηλεοπτικά μιας και έχει περάσει από τη θέση της παρουσίασης τηλεοπτικών παραγωγών στην Τουρκία. Το ελληνικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τη μεγάλη επιτυχία του 2004 “Total Disguise”. Όπως όλοι θυμόμαστε το τραγούδι αποτελούσε συνεργασία του Serhat με την ερμηνεύτρια και παρουσιάστρια του διαγωνισμού Eurovision του 1987, Viktor Lazlo. Τους στίχους του τραγουδιού υπέγραφε ο Νεκτάριος Τυράκης, οπότε και οι συστάσεις είναι περιττές.

Αυτή θα είναι η 7η προσπάθεια για τον Άγιο Μαρίνο και θα ευχηθούμε από τώρα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Άγιος Μαρίνος γενικός δεν στέλνει ωραία τραγούδια. Μακάρι να στείλει κάποιο που να αξίζει και φέτος να περάσει τελικό, όχι όπως πέρσι που από βραβεία μπορούσε να πάρει μόνο το χειρότερο τραγούδι της χρονιάς 🙂

  2. Ορυμαγδός πληροφοριών σήμερα. Για τον Άγιο Μαρίνο πρέπει να πούμε πολλά. Πρώτον και κυριότερο και το 2016 δεν πρόκειται να νικήσει. Από ‘κει και πέρα όταν άκουσα πως επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από καλλιτέχνη τουρκικής καταγωγής περίμενα κάποιον νεαρής ηλικίας και σχετικά άγνωστο, δεν περίμενα κάποιον γνωστό καλλιτέχνη (προσωπικά δεν το ήξερα, αλλά από ότι διαβάζω δεν είναι και newcomer…). Σε επίπεδο τραγουδιού δεν ξέρω τι να περιμένω, ωστόσο με το που είδα τη φωτογραφία του στη wikipedia αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ο Dino Merlin της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αλλά και η Κροατική συμμετοχή του 2008. Πάντως σίγουρα πρέπει να αποφευχθεί κάτι “ethnic”, με τις “δυτικές” χώρες δεν ταιριάζουν τα “ethnic”, το έχουν δοκιμάσει κι άλλες στο παρελθόν και δεν πέτυχε (π.χ. Η.Β. 2005, Νορβηγία 2012). Εύχομαι ό,τι καλύτερο, αλλά για να είμαι και ειλικρινής το ότι φέτος το Σαν Μαρίνο έγινε “global” (και μάλιστα συνδυάζει και Τουρκία και Ελλάδα) με αφήνει (ή θα με αφήσει) παντελώς αδιάφορο, αν το τραγούδι είναι μέτριο. Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης, πιστεύω πως το δύσκολο είναι να γίνει η αρχή, αφού έγινε ήδη ίσως είναι πιο εύκολο, αλλά και πάλι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα χωρίς γείτονες ουσιαστικά, που φέτος στην καλύτερη θα συμμετάσχει σε έναν ημιτελικό με άλλες 17 χώρες. Άρα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και αν στοχεύουν στην τουρκική διασπορά της Ευρώπης να μην την έχουν σε καμία περίπτωση δεδομένη, γιατί και ο Elnur από το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι εκεί πόνταρε κυρίως (λόγω της νίκης του στο τουρκικό The Voice) αλλά τελικό με το ζόρι έφτασε (10ος) και μάλιστα αν ψήφιζε μόνο το κοινό θα είχε μείνει εκτός.Από την άλλη αν κληρωθούν στον ίδιο ημιτελικό με το Αζερμπαϊτζάν ίσως τσιμπήσει ένα 12αράκι. Καλή επιτυχία σε κάθε περίπτωση και ελπίζω να έχουν ετοιμάσει ένα αξιοπρεπές τραγούδι.
    Υ.Γ. Πάντως χαίρομαι που δεν ακολούθησαν και φέτος την συνταγή Ralph Siegel.
    Υ.Γ.2 Κρίνοντας από το Je M’Adore νομίζω πως έχει περισσότερη άνεση με τα γαλλικά απ’ότι με τα αγγλικά. Μήπως να δοκιμάσουν γαλλικά φέτος;

  3. Από πολύ καλές έως εξαιρετικές οι συμμετοχές του μικρού κρατιδίου, και κάτι μου λέει πως ελλείψει Τουρκίας, θα πάρει το αίμα του πίσω, και το εύχομαι από καρδιάς!!!

  4. τι σχεση εχει μα τον αγιο μαρινο ο σερατ ξερει κανεις??η ετσι απλα χωρις λογο του εκαναν αναθεση

  5. @Stratos: Όπως το είπες, “έτσι απλά χωρίς λόγο”. Στο Σαν Μαρίνο επιλέγουν τον καλλιτέχνη, αναλόγως αν μπορεί να πλήρώσει τα έξοδα, είτε ο ίδιος είτε η δισκογραφική του ή γενικά κάποιος από το team του καλλιτέχνη. Αυτός που κάνει την καλύτερη προσφορά, γίνεται εκπρόσωπος του Σαν Μαρίνο.

    • ευχαριστω για την διαφωτιστικη απαντηση σου..κι εγω κατι τετοιο ειχα ψυλιαστει αλλα δεν ημουν σιγουρος..λεω κι εγω τη δουλεια εχει ενας καλλιτεχνης απο τουρκια με το κρατιδιο του σαν μαρινο..αντε του χρονου ας κανουν αναθεση και στον φλωρινιωτη μας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ