ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ακούστε τις 12 συμμετοχές για το 2016!

Η ισλανδική τηλεόραση ανακοίνωσε τις 12 συμμετοχές της εθνικής επιλογής Söngvakeppnin 2016 για τη Eurovision. Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε την Greta Salome Stefánsdóttir η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό το 2012 στο Μπακού με το τραγούδι Never Forget.

Δύο ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό θα περιλαμβάνει η εθνική επιλογή της Ισλανδίας. Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 13 Φεβρουαρίου ενώ ο μεγάλος τελικός στις 20 Φεβρουαρίου. Σε κάθε ημιτελικό θα εμφανιστούν 6 τραγούδια και μέσω τηλεψηφοφορίας θα προκριθούν 3 από αυτά. Στην τελική βραδιά θα διαγωνιστούν τα 6 τραγούδια που θα επιλέξει το κοινό και ένα ακόμη που θα επιλέξει ειδική κριτική επιτροπή από τα υπόλοιπα.

30 χρόνια συμπληρώνει η Ισλανδία το 2016 στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και οι υπεύθυνοι υπόσχονται μια υπέροχη διαδικασία με τη συμμετοχή παλιών εκπροσώπων της χώρας και συμμετοχές από το εξωτερικό.

Οι 12 συμμετοχές, τις οποίες μπορούμε να ακούσουμε στην ιστοσελίδα της ισλανδικής τηλεόρασης, και οι δημιουργοί τους είναι οι εξής:

  1. Sigga Eyrún – Kreisí (Crazy)
    Μουσική: Karl Olgeirsson
    Στίχοι: Karl Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
  2. Helgi Valur ÁsgeirssonÓvær (Uneasy)
    Μουσική και στίχοι: Karl Olgeirsson
  3. Erna Mist & Magnús ThorlaciusÓtöluðorð (Unspoken words)
    Μουσική και στίχοι:  Erna Mist, Magnús Thorlacius
  4. Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur TraustasonHugurminner (My mind is)
    Μουσική και στίχοι: Þórunn Erna Clausen
  5. Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri SigurðarsonSpring yfirheiminn (All over the world)
    Μουσική: Júlí Heiðar Halldórsson
    Στίχοι: Júlí Heiðar Halldórsson, Guðmundur Snorri Sigurðarson
  6. Alda Dís ArnardóttirAugnablik (One Moment)
    Μουσική: Alma Guðmundsdóttir, James Wong
    Στίχοι: Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Alda Dís Arnardóttir
  7. Karlotta SigurðardóttirÓstöðvandi (Unstoppable)
    Μουσική: Kristinn Sigurpáll Sturluso, Ylfa Persson, Linda Persson.
    Στίχοι: Alma Rut Kristjánsdóttir, Ylfa Persson, Linda Persson.
  8. Ingólfur ÞórarinssonFátækurnámsmaður (A broke student)
    Μουσική και στίχοι: Ingólfur Þórarinsson
  9. Elísabet OrmslevÁ ný (Again)
    Μουσική και στίχοι: Greta Salome Stefánsdóttir
  10. Greta Salome StefánsdóttirRaddirnar (The Voices)
    Μουσική και στίχοι: Greta Salome Stefánsdóttir
  11. Sigríður Eir Zophoniasardóttir & Jóhanna Vala HöskuldsdóttirÉgséþig (I see you)
    Μουσική και στίχοι:  Sigríður Eir Zophoniasardóttir, JóhannaVala Höskuldsdóttir
  12. Pálmi GunnarssonÉgleiðiþigheim (I lead you home)
    Μουσική και στίχοι:  Þórir Úlfarsson

Στη Eurovision 2012 την Ισλανδία εκπροσώπησαν η Greta Salóme και ο Jónsi με το τραγούδι Never forget το οποίο κατέλαβε την 20η θέση στον τελικό με 46 βαθμούς.

 

Λουκάς Βλαβιανός

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τις αγαπημένες μου χώρες στο διαγωνισμό, αν και τα δύο τελευταία χρόνια δεν με έχει ικανοποιήσει με τις συμμετοχές της. Θέλω πολύ σύντομα να τη δω να κερδίζει γιατί μας έχει δώσει στο παρελθόν εξαιρετικές συμμετοχές:
    1. 2009, 10/10 (Λατρεμένη!!!)
    2. 2012, 9/10
    3. 2010, 8/10
    4. 2008, 7/10
    5. 2013, 7/10
    Καλή επιτυχία!

  2. Αγαπημένη χώρα, όχι μόνο στο διαγωνισμό αλλά γενικότερα. Αρκετά ντουέτα βλέπω φέτος και φυσικά μου κεντρίζει το ενδιαφέρον η συμμετοχή της Greta Salome. Ελπίζω να έχουν καλά τραγούδια φέτος γιατί τα τελευταία χρόνια δεν στέλνουν τόσο καλά κομμάτια. Αγαπημένη μου συμμετοχή το Never Forget του 2012, αλλά και το Is It True του 2009. Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

  3. Η αγαπημενη μου χώρα ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά της τρομερή αδικία Ο περσινός ομοφωνος αποκλεισμός από κοινό και επιτροπές! Αγαπημενη μου συμμετοχή αυτή του 2012 όπου η Ισλανδία ήταν 2η στο τοπ μου μετά την Σουηδία

    Αναλυτικά από το 2005 -2015

    2005: 7/10
    2006: 2/10
    2007: 9/10
    2008: 9/10
    2009: 10/10
    2010: 10/10
    2011: 4/10
    2012: 10/10
    2013: 8/10
    2014: 6/10
    2015: 10/10

    Καλή επιτυχία Ισλανδία !!!!

  4. μηπως έχουμε κάποιο νέο για την Ελλάδα? μεσα Ιανουαρίου και δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα!

    • Γιατι, ποτε ειχαμε τετοιο καιρο νεα για τη συμμετοχη μας για να εχουμε και φετος; τελη Γεναρη κλασικα θα βγει καποια ανακοινωση που θα μας λεει αν θα κανουμε αναθεση η διαγωνισμο (φετος προφανως αναθεση αποτι ακουγεται απο παντου και μιας και ο διαγωνισμος θα πρεπε ηδη να εχει προκυρηχθει) και παλι κλασικα τελη Φλεβαρη αρχες Μαρτη θα γινει και η παρουσιαση του τραγουδιου.

  5. Υπάρχουν 2-3 ενδιαφέροντα τραγουδάκια. Το A Ny είναι το πιο καλοφτιαγμένο και επαγγελματικό.

  6. θα συμφωνήσω με τον/την esc1234 , συνήθως τέτοια εποχή είχαν ήδη αρχίσει να ακούγονται ονόματα.Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρχει κάτι νεότερο όσον αναφορά τη συμμετοχή μας 🙂

  7. Δεν υπάρχει κάποια “wow” συμμετοχή, όμως υπάρχουν αξιόλογα κομμάτια που με μια-δυο “πινελιές” μπορούν να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα-για τα δεδομένα της Ισλανδίας. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το “Óstöðvandi”, που έχει ένα feeling “Rolling In the deep (Adele)”, και που πιθανολογώ πως θα “γυρίσει” στα Αγγλικά, αλλά νομίζω πως στα Ισλανδικά θα είναι ακόμα καλύτερο. Αξιόλογο επίσης το “Ótöluðorð”, που όμως νομίζω καλύτερα να γίνει αγγλόφωνο. Για το Kreisí έχω ακόμα αμφιβολίες αν είναι ενδιαφέρον ή απλά άθλιο και θα ήθελα να δω την live προσέγγιση για τα οριστικά συμπεράσματα. Εύθυμη νότα και το Fátækurnámsmaður αλλά ήδη στείλαν το “No Prejudice” το 2014, συνεπώς φέτος προσδοκώ κάτι πιο σοβαρό. Απογοητεύθηκα όμως από την Erna Hrönn, αλλά κυρίως από τις συνθέσεις της Greta Salome και ιδίως από αυτό που ερμηνεύει αυτοπροσώπως.
    Κανένα δεν έχει το επίπεδο του Never Forget, αλλά ασφαλώς υπάρχουν καλύτερα από το Unbroken και προσωπικά για την ώρα στηρίζω κυρίως Karlotta Sigurðardóttir – Óstöðvandi
    Καλή επιτυχία σε όλους!
    Υ.Γ. Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα & Σερβία δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα απολύτως για τις συμμετοχές τους. Από εμάς τουλάχιστον περιμένω κάποια ανακοίνωση μέσα στη βδομάδα που έρχεται. Δεν κοστίζει τίποτα να πουν ποιον/ποια έχουν επιλέξει ή ότι θα γίνει εθνικός τελικός ή στην τελική ότι ακόμα είμαστε σε φάση αναζήτησης. Τις χρονιές που αργήσαμε να πάρουμε αποφάσεις (2012,2014,2015) τα αποτελέσματα τον Μάιο δεν ήταν και τα καλύτερα… Ελπίζω η ΕΡΤ να το αντιλαμβάνεται αυτό.

  8. Υψηλό το επίπεδο πάλι από την αγαπημένη Ισλανδία με αρκετές πολύ καλές επιλογές. Ελπίζω να μην επιλέξουν πάλι τη βλακεία (Fátækur námsmaður).
    Με διαφορά το αγαπημένο μου είναι το Á ný αλλά θεωρώ πως υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες συμμετοχές όπως τα :
    Kreisí
    Óstöðvandi
    Raddirnar
    Ég sé þig
    Ótöluð orð

  9. Καλό το επίπεδο του Söngvakeppnin και φέτος, μακάρι να κερδίσει η Greta Salome το αξίζει πραγματικά, αν και δεν είναι να βασίζεσαι στο ισλανδικό televoting. Ξεχωρίζω τα εξής:
    1.Raddirnar
    2. Á ný
    3.Ég leiði þig heim
    4.Óstöðvandi
    5.Spring yfir heiminn
    6.Hugur minn er
    7.Kreisí
    Καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ