EUROVISION JUNIOR 2015: Not my soul…και νίκη για την Destiny και την Μάλτα!

Τη δεύτερη νίκη της στις 3 τελευταίες διοργανώσεις πέτυχε απόψε η Μάλτα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision Junior με την Destiny Chukunyere και το τραγούδι της “Not my soul”. Η 13χρονη εκπρόσωπος του νησιού επικράτησε με 9 πόντους διαφορά από το δεύτερο τραγούδι της ΑρμενίαςLove” με τον MIKA σε ένα διαγωνισμό όπου τα δυο τραγούδια ξεχώρισαν από την αρχή της ψηφοφορίας. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σλοβενία με την Lina Kuduzović και το τραγούδι “Prva ljubezen”.

Το νικητήριο τραγούδι είναι μια σύνθεση της ερμηνεύτριας Destiny Chukunyere και του Elton Zarb, ενώ η νικήτρια έχει γράψει και τους στίχους του κομματιού μαζί με τον Matthew (Muxu) Mercieca.

Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των 185 πόντων που συγκέντρωσε απόψε η Μάλτα είναι η καλύτερη επίδοση σε σύνολο βαθμών νικητήριου τραγουδιού στο διαγωνισμό. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν της Ισπανίας τ0 2004.

Πλέον Μάλτα, Λευκορωσία και Γεωργία ηγούνται του πίνακα των νικών στη Junior με 2 νίκες η κάθε μία στις 13 διοργανώσεις του Διαγωνισμού.

Η τελική κατάταξη των χωρών έχει ως εξής:

  1. Μάλτα – 185 πόντοι
  2. Αρμενία – 176 πόντοι
  3. Σλοβενία – 112 πόντοι
  4. Λευκορωσία – 105 πόντοι
  5. Αλβανία – 93 πόντοι
  6. Ρωσία – 80 πόντοι
  7. Σερβία – 79 πόντοι
  8. Αυστραλία – 64 πόντοι
  9. Βουλγαρία – 62 πόντοι
  10. Γεωργία – 51 πόντοι
  11. Ουκρανία – 38 πόντοι
  12. Ιρλανδία – 36 πόντοι
  13. Μαυροβούνιο – 36 πόντοι
  14. Άγιος Μαρίνος – 36 πόντοι
  15. Ολλανδία – 35 πόντοι
  16. Ιταλία – 34 πόντοι
  17. Π.Γ.Δ.Μ. – 26 πόντοι

Καλύτερη στιγμή σε έναν πολύ καλό διαγωνισμό ήταν όταν όλα τα διαγωνιζόμενα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τη νικήτρια το τραγούδι στο τέλος της βραδιάς.

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα τραγούδια τα άκουσα σήμερα στον τελικό ένταξη ωραίος ήταν ο διαγωνισμός.. το Σαν Μαρίνο πιστεύω πως πρέπει να τα μαζέψει και ν την κάνει από τους διαγωνισμούς τις Eurovision όπως έχει κάνει και το Μόνακο και η Ανδόρα κατά την άποψη μου είχε μακράν το καλύτερο τραγούδι και ξεχωριστό και τι βγεικε? 14? ούτε θυμάμαι.. το περίμενα ότι δεν θα τα πήγαινε καλά άλλα έλεγα στην χειρότερη περίπτωση να είναι 10αδα άλλα τέτοιο πράμα δεν το περίμενα από εκεί και πέρα Σλοβενία μου άρεσε Μάλτα καλή η κοπέλα και μπράβο χάρηκα που κέρδισε αν και έκπληξη για έμενα και η Αυστραλία καλή.. στο μόνο που ήμουν σίγουρος ήταν ότι θα βγουν τελευταία τα Σκόπια.. αυτά!

  2. κατα την γνωμη μου δεν αξιζε την νικη η μαλτα….η σλοβενκα την αξιζε αλλα και παλι χαρηκα και με την 3η θεση που πηρε διοτι εγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ!!!…

  3. Κατ αρχην συγχαρητήρια στη Μάλτα! Ήταν συμπαθητικό τραγουδάκι κι εύθυμο. Μάλλον μόνο αυτό χρειάζεται στην Junior, και λογικό 12χρονα ψηφίζουν… Ωστόσο είναι κρίμα τραγούδια που θα πήγαιναν καλά ακόμα και στην “ενήλικη” Eurovision, να πατώνουν (σχεδόν) και αναφέρομαι στην Ουκρανία (τελικά οι Ουκρανοί ξέρουν να κάνουν show) αλλά και στην Ιρλανδία (πρέπει στη Στοκχόλμη να ξαναστείλουν τραγούδι στα Ιρλανδικά, από το 1972 πάνε πλέον πάνω από 40 χρόνια).
    Η διοργάνωση γενικά ήταν συμπαθητική, αλλά το online player… ό,τι να ‘ναι, χωρίς ήχο (δεν ξέρω αν τελικά το έφτιαξαν, αλλά εγώ το είδα μέσω του web tv του γερμανικού NDR- οι Γερμανοί καθάρισαν για τους Βουλγαρους)
    Υ.Γ. Νομίζω οι Βούλγαροι μας δουλεύουν ως προς το ότι δεν έχουν λεφτά να πάνε τον Μάιο Στοκχόλμη. Αν δεν είχαν δεν θα προθυμοποιούνταν, να διοργανώσουν την Junior Eurovision, που σίγουρα θα έχει μικρότερο κόστος, αλλά αν δεν εχεις λεφτά δεν αναλαμβάνεις τέτοια διοργάνωση. Απλά είναι απογοητευμένοι, από τα αποτελέσματά τους. Αν στελναν όμως ένα τραγούδι σαν αυτό που στείλανε πέρυσι στην Junior, μια χαρά θα πήγαιναν. Επίσης η Poli δεν κάνει για hostess, αλλά θα ήθελα να την δω στη Στοκχόλμη, όπως φημολογείται (αν συμμετάσχουν βέβαια).
    Να ευχηθώ και του χρόνου, όμως δεν νομίζω πως θα ξαναπαρακολουθησω junior Eurovision, τυχαία έγινε φέτος γιατί ήμουν άρρωστος στο σπίτι και δεν είχα τι να κάνω (είχα ξαναδεί μόνο το 2008, που συμμετείχαμε κι εμείς, αλλά ήμουν μικρός τότε…)

  4. Υπηρχαν και καλυτερα,αυτο το στυλ της κοπελας με τα κοτσιδακια και ολο το πακετο βοηθησε να νικησει.Και το Σαν Μαρινο ειχε καλο τραγουδι και το χαλασαν στην εμφανιση αλουμινοχαρτο,τα καλυτερα για μενα ηταν Σερβια,Σλοβενια,Αρμενια.Και γιατι στην 5αδα η Αλβανια?μετριο τραγουδι της Σερβιας ηταν πολυ πιο ωραιο!!!

  5. Τα καλυτερα γραφικα με διαφορα τα ειχε η Λευκορωσια απλα τελεια και πολυ καλο τραγουδι μαζι.

  6. Το αγαπημενο μου τραγουδι ηταν της Αυστραλιας, ομως ως συνολικη εμφανιση νομιζω οτι η Αρμενια επρεπε να νικησει… Ο Αγιος Μαρινος και η Ολλανδια αδικηθηκαν τρομερα! Για τη Σλοβενια επισης δεν περιμενα τοσο καλη θεση,νομιζα οτι θα επαιρναν κατι αναλογο με περισυ… Η Μαλτα ηταν καλη αλλα υπηρχαν και καλυτερα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ