ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι παρουσιαστές του Melodifestivalen 2016!

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά οκτώ παρουσιαστές θα έχει το φετινό Melodifestivalen, το Σουηδικό Φεστιβάλ επιλογής εκπροσώπου για το διαγωνισμό της Eurovision που αποτελείται από 6 βραδιές. Η ανακοίνωση των παρουσιαστών έγινε σήμερα το πρωί σε ειδική παρουσίαση του SVT που μεταδόθηκε και διαδικτυακά.

Η βασική σκέψη για το ερχόμενο φεστιβάλ της χώρας που θα διοργανώσει και τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν να υπάρχει ένας κεντρικός παρουσιαστής και σε κάθε ένα από τα 6 σόου να βρίσκεται μαζί του στη σκηνή και ένας διαφορετικός συμπαρουσιαστής. Ως κεντρική παρουσιάστρια λοιπόν το κανάλι επέλεξε για ακόμη μια φορά την Gina Dirawi, η οποία θα επαναλάβει αυτό το ρόλο μετά το 2012 και 2013.

Μαζί της θα βρίσκονται ανα πόλη οι:

• Α’ Ημιτελικός, Göteborg 6/2: Petra Mede
Κωμικός και παρουσιάστρια, που παρουσίασε το Melodifestivalen 2009, τη Eurovision 2013 και το επετειακό σόου για τα 60 χρόνια της Eurovision το 2015.

• Β’ Ημιτελικός, Malmö 13/2: Charlotte Perrelli
Συμμετείχε και κέρδισε στη Eurovision 1999 και συμμετείχε πάλι το 2008. Συμμετείχε ξανά στο Melodifestivalen 2012. Παρουσίασε έναν Ημιτελικο του Melodifestivalen 2003 ενώ παρουσίασε όλο το Φεστιβάλ το 2004.

• Γ’ Ημιτελικός, Norrköping 20/2: Henrik Schyffert
Παρουσιαστής και κωμικός. Συμπαρουσίασε έναν Ημιτελικό το 2005.

• Δ’ Ημιτελικός, Gävle 27/2: Sarah Dawn Finer
Τραγουδίστρια, συμμετείχε στο Melodifestivalen το 2007 και 2009 ενώ ήταν μια από τις 3 παρουσιάστριες του φεστιβάλ το 2012 μαζί με την Gina Dirawi και Helena Bergström.

• Δεύτερη Ευκαιρία, Halmstad 5/3: Ola Salo και Peter Jöback
Ο Ola Salo είναι τραγουδιστής, και ήταν ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος The Ark που κέρδισε το Melodifestivalen 2007 και εκπροσώπησε τη Σουηδία στη Eurovision. Ο Peter Jöback είναι επίσης τραγουδιστής και συμμετείχε στο Melodifestivalen το 1990 και το 2010.

• Τελικός, Stockholm 12/3: William Spetz
Κωμικός και ηθοποιός, μόλις 19 ετών και αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει με κάποιο τρόπο στο φεστιβάλ.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ.

Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο Melodifestivalen 2016.

Αλέξανδρος Λιάπης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παραδοσιακά το Melodifestivalen έχει πολύ δυνατές συμμετοχές και ωραία τραγούδια και κάτι μου λέει πως και φέτος η Σουηδία θα βάλει τον πήχη πολύ ψηλά !!!

  2. Ωραίο αυτό το σύστημα εναλλαγής των παρουσιαστών, είχαν καιρό να το εφαρμόσουν. Η Gina Dirawi είναι εξαιρετική, όπως και η πλειοψηφία των συμπαρουσιαστών της, για τον μόνο που έχω μια αμφιβολία είναι ο William Spetz, δεν ξέρω αν είναι έτοιμος για κάτι τόσο μεγάλο. Εύχομαι πάντως σε όλους τα καλύτερα. Θα ήταν ενδιαφέρον αν εφάρμοζαν κάτι τέτοιο και στην κανονική Eurovision…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ