ΛΕΤΟΝΙΑ: Οι ημερομηνίες της εθνικής επιλογής!

Οι διαδικασίες επιλογής του εκπροσώπου της Λετονίας στη Eurovision 2015 έχουν ξεκινήσει με την προθεσμία συμμετοχής να έχει ήδη λήξει και την κρατική τηλεόραση να έχει δεχθεί 120 συμμετοχές, 20% περισσότερες από την περσινή χρονιά.

Οι υπεύθυνοι της εθνικής επιλογής αναμένουν ένα έντονο συναγωνισμό ανάμεσα στους 60 όλο καλλιτέχνες, 10 ντουέτα και 17 συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

Στη συνέχεια ειδική επιτροπή θα επιλέξει τα 20 τραγούδια που θα συμμετέχουν στις διαγωνιστικές σειρές. Η επιλογή θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου αλλά η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Η εθνική επιλογή περιλαμβάνει δύο προκριματικές σειρές, τον ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό. Αναλυτικά:

7/2/2016: Πρώτος προκριματικός, όπου 10 τραγούδια θα παλέψουν για 4 εισιτήρια για τον ημιτελικό

14/2/2016: Δεύτερος προκριματικός, όπου 10 τραγούδια θα παλέψουν για 4 εισιτήρια για τον ημιτελικό

21/2/2016: Ημιτελικός, όπου τα 8 τραγούδια θα διεκδικήσουν 4 εισιτήρια για τον τελικό

28/2/2016: Μεγάλος τελικός

Το 2015, ύστερα από έναν εξαιρετικό εθνικό τελικό, επελέγη η Aminata με το ιδιαίτερο Love injected που κατέλαβε την 6η θέση στην τελική βραδιά με 186 βαθμούς, με 12 βαθμούς από Ιρλανδία, Λιθουανία και Άγιο Μαρίνο, 3 βαθμούς από την Ελλάδα και μόλις 4 χώρες να μην ψηφίζουν καθόλου τη Λετονία.

 

Λουκάς Βλαβιανός

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπημένο love injected όπου για μένα αποτελεί την καλύτερη συμμετοχή της Λετονίας. Επιτέλους η Λετονία έστειλε μια συμμετοχή πρωτότυπη, ιδιαίτερη και απλά τέλεια. Μετά από 6 συνεχόμενους αποκλεισμούς με μέτριες συμεμτοχές επέστρεψε δυναμικά στο τοπ 10 και με πολλούς βαθμούς για 6η θέση. Ελπίζω το 2016 να μην επιστρέψουν σε αυτά που έστελναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά να το δουν και πάλι σοβαρά και να πάνε για ψηλά. Δε θα με πείραζε να με μια καταπληκτική συμμετοχή νικούσε η Λετονία του χρόνου. Και φέτος αφού δεν προκρίθηκε το 12άρι μου (Ελβετία) ήθελανα το πάρει το 10άρι μου που ήταν η Λετονία.

  2. με τα απο ενα σημειο σημειο σου σπαει τα νευρα…ειναι 14ο στο τομ και εκει περιπου επρεπε να καταληξει…υπερεκτιμημενο πολυ!… καλη επιτυχια και φετος και ελπιζω καποια στιγμη να καταφερουν να μπουν στο τοπ 10 μου γιατι δεν το εχουν καταφερει μεχρι στιγμης

  3. Την Αμινατα να ξαναστειλουν με ακομα καλυτερο τραγουδι εφε με φωτα και καπνους και μυστηρια εκμοντερνισμενα ανατολιτικα ρουχα.θα εκανε παταγο πιστευω.

  4. Πολυ καλη συμμετοχη για την Λετονια με δευτερο καλυτερο τραγουδι το what for? το οποιο καταστραφηκε στην σκηνη!

  5. Νομίζω πως η Λετονία άξιζε την πρώτη θέση, μαζί με το Βέλγιο και την Ιταλία… Τέλος πάντων…!!! Ελπίζω φέτος να τα πάει τόσο καλά όσο αξίζει το τραγούδι της… Για την Ελλάδα, έχουμε κάποιο σημείο ζωής ???

  6. Η Λεττονία πολύ φοβάμαι πως ό,τι και να κάνει θα περάσει κάτω από τον πήχη που έθεσε πέρυσι. Και αναφέρομαι κυρίως σε επίπεδο ποιότητας κι όχι θέσης (η 6η θέση ασφαλώς είναι πολύ ψηλή-ειδικά για τη Λεττονία-αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται μια χώρα που ήδη έχει κερδίσει, δικαίως ή αδίκως). Κομμάτια σαν το Love Injected δεν γράφονται κάθε μέρα (ειδικά στην Eurovision) και φυσικά φωνές σαν της Aminata, μάλλον δεν υπάρχουν στην διπλανή πόρτα. Παρ’όλα αυτά φέτος η Λετονία θεωρώ πως είτε έστελνε το Love Injected, είτε το Take Me Down είτε το Nefelibata, δεν θα έβγαινε ζημιωμένη. Ελπίζω και το 2016 τα 4 κομμάτια του εθνικού τους τελικού να είναι αναλόγου επιπέδου, και προς Θεού, ας αποκολληθούν από τις μαύρες ημέρες της προ του 2015 εποχής. Αυτό που πρέπει να παλέψουν είναι για μια δεύτερη νίκη, που (αν είναι καλό το κομμάτι-το εύχομαι) θα αποτελέσει και “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για την νίκη του 2002 ( το μόνο νικητήριο κομμάτι Eurovision που δεν “έπαιξε” σε άλλες χώρες, πλην της νικητήριας. Μέχρι και το άθλιο Everybody το ξεπέρασε σ αυτόν τον τομέα…WTF Latvia? Please, send something good! We know you can do it!)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ