ΕΣΘΟΝΙΑ: Eesti Laul 2016…οι ημερομηνίες!

Η εσθονική τηλεόραση ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2016. Μετά την επιτυχία της χώρας στο διαγωνισμό του 2015 και την 7η θέση που κατέλαβαν στον τελικό η Elina Born και ο Stig Rasta με το τραγούδι Goodbye To Yesterday οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού επέλεξαν να μεταφέρουν την προθεσμία υποβολής συμμετοχής πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου. Στόχος είναι οι καλλιτέχνες να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν και το κοινό να γνωρίσει περισσότερο τα τραγούδια. Στις 11 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα 20 τραγούδια που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία, τα οποία θα επιλέξει ειδική επιτροπή.

Η εθνική επιλογή θα περιλαμβάνει 2 ημιτελικές βραδιές, στις 13 και 20 Φεβρουαρίου και φυσικά τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου. Σε κάθε ημιτελικό θα συμμετέχουν 10 τραγούδια και τηλεοπτικό κοινό & επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού 5 τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε βραδιά στον τελικό. Ο νικητής θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και κατά 50% από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού.

Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rasta με το τραγούδι Goodbye To Yesterday κατέκτησαν την 7η θέση στον τελικό με 106 βαθμούς, με 10 βαθμούς από τη Φινλανδία και 28 χώρες να ψηφίζουν την Εσθονία.

 

Λουκάς Βλαβιανός

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ