EUROVISION 2015: Οι ξεχωριστές ψήφοι κοινού – επιτροπών στον Τελικό!

Οι ξεχωριστές ψήφοι κοινού – επιτροπών στον Τελικό της 60ης Eurovision δόθηκαν στη δημοσιότητα και έχουν πραγματκά μεγάλο ενδιαφέρον μιας και για πρώτη φορά μετά την εισαγωγή της συνδυαστικής ψηφοφορίας κοινού και επιτροπών διαφέρουν ως προς το νικητή.
Αναλυτικότερα οι 2 ψηφοφορίες έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα Κοινού:

01. Ιταλία 366
02. Ρωσία 286
03. Σουηδία 279
04. Βέλγιο 195
05. Εσθονία 144
06. Αυστραλία 132
07. Ισραήλ 104
08. Λετονία 100
09. Αλβανία 93
10. Σερβία 86
11. Αρμενία 77
12. Ρουμανία 69
13. Γεωργία 51
14. Αζερμπαϊτζάν 48
15. Πολωνία 47
16. Λιθουανία 44
17. Νορβηγία 43
18. Μαυροβούνιο 34
19. Σλοβενία 27
20. Ισπανία 26
21. Ελλάδα 24
22. Ουγγαρία 21
23. Κύπρος 8
24. Ηνωμένο Βασίλειο 7
25. Γερμανία 5
26. Γαλλία 4
27. Αυστρία 0

Αποτελέσματα επιτροπών:

01. Σουηδία 353
02. Λετονία 249
03. Ρωσία 234
04. Αυστραλία 224
05. Βέλγιο 186
06. Ιταλία 171
07. Νορβηγία 163
08. Ισραήλ 77
09. Κύπρος 63
10. Γεωργία 62
11. Εσθονία 53
12. Μαυροβούνιο 44
13. Αυστρία 40
14. Αζερμπαϊτζάν 40
15. Σλοβενία 36
16. Λιθουανία 31
17. Ουγγαρία 29
18. Ελλάδα 29
19. Γαλλία 24
20. Γερμανία 24
21. Ρουμανία 21
22. Αρμενία 15
23. Ηνωμένο Βασίλειο 12
24. Σερβία 12
25. Ισπανία 6
26. Αλβανία 4
27. Πολωνία 2

Μπορείτε να δείτε την πλήρη βαθμολογία ανά χώρα και ανά κριτή της εκάστοτε επιτροπής και στα 3 σόου εδώ.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

146 ΣΧΟΛΙΑ

    • Aυτό ακριβώς! Τα πιτσιρίκια τα περιμένει μεγάλη καριέρα έτσι και αλλιώς!

  1. Μου αρέσει το τραγούδι της Σουηδίας και το κοινωνικό του μήνυμα και η άψογη παρουσίαση του επί σκηνής αλλά νομίζω ότι ο πραγματικός νικητής ήταν η Ιταλία!Ο κόσμος ψήφισε το τραγούδι.Το είδε μια φορά στο τελικό και το αγάπησε.Χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά.Μόνο ένα τραγούδι που σου μένει,όχι στην αγγλική γλώσσα και με 3 πολύ δυνατές φωνές.Μια καθαρή εικόνα,Κρίμα.Μας στέρησαν έναν αξιομνημόνευτο νικητή που είναι εκτός του στενού πλαισίου που έθεσαν οι επιτροπές τα τελευταία χρόνια:ένα καλό ποπ κομμάτι με μια δυνατή σκηνική παρουσία.

    Όσο για την Ελλάδα θα συμφωνήσω με κάτι που είπε σήμερα ο Τζώννυ Καλημέρης.Αφού η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό αξιώσεων από οικονομικής άποψης και με καλά τραγούδια γιατί δεν προχωρά σε απευθείας ανάθεση σε έναν καλό τραγουδιστή;Δεν χρειάζονται τα περιττά έξοδα για έναν κακό τελικό που συμμετέχουν ημιγνωστοί καλλιτέχνες.Αντίθετα η απευθείας ανάθεση με ένα δυνατό κομμάτι θα λειτουργούσε καλύτερα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Ελλάδα.Ας είναι το μόνο έξοδο ένα καλό και αισθητικά ποιοτικό βίντεο που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη μέσα από τις κρατικές τηλεοράσεις των άλλων χωρών.

      • Ευτυχώς που δεν έρχεται ο guitar εδώ να γράψει άλλο ένα μυθιστόρημα ως απάντηση. 😛

  2. η πληρης καταρρευση του συστηματος βαθμολογησης που εφαρμοζει η ebu! ελπιζω τον υπολοιπο χρονο μεχρι τον επομενο μαιο να μην ασχολούνται μονο αν θα ερθει η κινα,το ιραν και η νεα ζηλανδια αλλα πως θα φτιαξουν ένα συστημα που τουλάχιστον δεν θα τους ρεζιλευει όπως αυτό!και ο νικητης να είναι ο πραγματικος νικητης! αυτος που θελουν οι πολλοι(επειδή γεννησαμε και μια δημοκρατια,οπως ειπαν και οι παρουσιάστριες την τριτη) και όχι αυτόν που θελουν οι λιγοι!

    • Πες τα! 200 άνθρωποι αποφάσισαν τον νικητή (οι επιτροπές) έναντι εκατομμυρίων τηλεθεατών! Σκανδαλώδες! Και υποτίθεται ότι οι επιτροπές φτιάχτηκαν για να σπάνε τις συμμαχίες! Στις καρδιές όλων μάς η Ιταλία με αυτό το masterpiece που έστειλε είναι μακράν πρώτη. Το εύπεπτο ποπ τραγουδάκι, κακέκτυπο άλλου τραγουδιού που κέρδισε τις εντυπώσεις επειδή παρουσίασε cartoon επί σκηνής, μας ξεπερνά!

  3. Η Αλβανία πρέπει να βαράει το κεφάλι της στον τοίχο… 9η στο κοινό και 26η στις επιτροπές!!!

    Ο Γάλλος head of delegation δήλωσε οτι αν ήταν στο χέρι του, η Γαλία θα αποχωρούσε απο τον διαγωνισμό!!! λογικό, αφού 5/7 BIG 5 (αυστραλία και αυστρία) πάτωσαν!

  4. ΖΗΤΩ Η ΙΤΑΛΙΑ.ΚΡΙΤΕΣ 6Η ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ,ΘΕΛΑΤΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

  5. Tραγικό. Τουλάχιστον ας έβγαζαν την Λετονία πρώτη οι κριτικές επιτροπές θα το καταλάβαινα… γιατί ήταν ένα κομμάτι ξεχωριστό βγαλμένο από το μουσικό μας μέλλον. Τι βρήκαν στην Σουηδία;

  6. Παιδιά ακούστε κάπου σας λέω Ξινή τους βγήκε η νίκη των Σουηδών μετα απο τοσο κράξιμο π έχουν φάει απο ολα τα σάιτ και απο τν κόσμο για τν άδικη νίκη τους όλοι λένε οτι εμείς άλλον ψηφίσαμε κ άλλος βγήκε πήγαν τα λεπτάκια μας χαμένα!!!!! Έλεος μην ακούω μ@@@@ τωρα απο μερικούς οτι δν εχει σημασία τι ψήφισε το κοινό αλλα ποιος βγήκε νικητής αντε αν ειναι ετςι να γεινετε εδω μιλάνε όλοι για σκάνδαλο κ μερικοί κλείνουν.
    τα αυτιά τους!!!! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΜΕΣΩΣ!!!!! Τουλάχιστον το αποτέλεσμα τότε θα ειναι καθαρά επιλογή του κοινού οπως πρεπει!!!! Η να κάνουν αυτο που είπε ένας φίλος να ψηφίζουν κ οι επιτροπές οπως το κοινό!!!!

  7. Πως γίνεται η Γερμανία 25 στο κοινό και 20 στην τηλεψηφοφορία να μην παίρνει ούτε ένα βαθμό. Ενώ ακόμα και η Αυστρία που ήρθε 13η στις επιτροπές να ήρθε τελευταία με επίσης 0 βαθμούς. Νομίζω πως το σύστημα να μπαίνουν σε σειρά όλες οι χώρες δεν είναι και ότι καλύτερο. Καλύτερο θα ταν να μετράν την πρώτη 10αδα. Τουλάχιστον των επιτροπών διότι η Ιταλία έβγαλε πρώτη στο κοινό την Αλβανία και οι επιτροπές στο τέλος. Με αποτέλεσμα η Αλβανία να μην πάρει ούτε έναν βαθμό!!!!! Τζάμπα πλήρωναν και ψήφιζαν οι άνθρωποι.

    • Και όμως μπορεί να γίνει αυτό για το οποίο διαφωνείς.
      Πχ. 25 βαθμοί στο televoting και 20 βαθμοί στο jury και τελικό αποτέλεσμα ο βαθμοί.
      Αυτό υφίσταται. Μπορεί οι βαθμοί αυτοί( 25βαθμοί να είναι απο αρκετές χώρες να έχει πάρει 2 βαθμούς στο televoting και την ίδια χώρα οι επιτροπές να την κατατάσσουν στην 20 θέση. Αυτό σημαίνει στο σύνολο 0 βαθμοί.
      Αν αυτό έγινε σε όλες τις χώρες από όπου έπαιρνε βαθμούς η Γερμανία στο televoting έρχονται οι επιτρπές και την χαντακώνουν.
      Πέρυσι το Βέλγιο έδωσε 12 βαθμούς στην Αρμενία (televoting) και οι επιτροπές την κατέταξαν στην 24 θέση (τελικό αποτέλεσμα 11 θέση στο σύνολο= 0 βαθμοί).
      άρα οι επιτροπές( 5 ‘ατομα) μπορούν να ακυρώσουν ψήφους του televoting).

  8. Υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, υποτίθεται ότι οι επιτροπές ξαναμπηκαν στον θεσμό για να μην χαλάσει η ποιότητα από τραγούδια που κατεβάζουν το επίπεδο όμως ακυρώνουν την γνώμη του κοινού και καθορίζουν κατά πολύ το αποτέλεσμα όπως αυτοί θέλουν…Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν κέρδισε το καλύτερο τραγούδι…Εμείς φταίμε που παρακολουθουμε το Ευρωφιάσκο μήπως τελικά έβλεπε μπροστά η Τουρκία;;

  9. Βάλατε τα αποτελέσματα των ημιτελικων, τα ξεχωριστά αποτελέσματα κοινου και επιτροπών στον τελικό αλλά τα συγκεντρωτικά τελικά (και επίσημα) αποτελέσματα δεν τα έχετε πουθενά!

  10. Mα πώς είναι δυνατόν να αρέσει ένα τόσο παλαιομοδίτικο τραγούδι σαν το ιταλικό σήμερα; Και μάλιστα να δώσουμε και το 12άρι μας στην ψηφοφορία και μόνο 4 βαθμούς στο δημιουργικό και καινοτόμο φετινό νικητήριο τραγούδι; Απορώ!

    • Συγνωμη? Η Ιταλια έχει το παλαιομοδιτικο και η Σουηδία το καινοτόμο? Καινοτόμο πως? Μιλάει για το μπουλινγκ ένα θέμα που το είχαν τα μισά τραγούδια φέτος απλώς αυτό μιλούσε για το σχολικό. Η μουσική? Οκ κλεμμένη δεν ήταν να λέμε την αλήθεια αλλά δεν είναι και η πιο πρώτοτυπη. Ο τραγουδιστής? Καλός αλλά όχι κάτι το συναρπαστικό.

      Η Ιταλια από την άλλη έστειλε ένα είδος τραγουδιού που έχει να πάει πολλά χρόνια στον διαγωνισμό και ίσα ίσα το εκσυγχρονισε κι όλες. Φωνητικά? Ο Σουηδός ούτε των ιδρώτα των παπουτσιών τους δεν φτάνει σαν φωνή. Είναι και οι 3 φωνάρες.

      Το μόνο καινοτόμο που βλέπω στην Σουηδία είναι γραφηκα αλλά είναι διαγωνισμός τραγουδιού όχι γραφικών. Και κακά τα ψέματα η Ιταλια είχε τραγουδαρα φέτος και δίκαια κέρδισε χωρίς να εχει συμμάχους τα 3/4 των χωρών που ψήφιζαν όπως η Σουηδία.

    • Aυτό που ονομάζεις παλαιομοδίτικο είναι κλασικό!
      Ποιά ήταν η καινοτονία της Σουηδιας; Αν θεωρήσατε καινοτομία τη λογοκλοπή και την εκμετάλλευση του κόπου άλλων για ίδιων όφελος…τι να πω !

  11. Εμας κ ειδικα την κυπρο οι επιτροπες μας βοηθησαν σε σχεση με το κοινο,ειδικα την κυπρο 9 την ειχαν…..καθομαστε και βριζουμε τις επιτροπες για την ιταλια οπως ποτε αλλοτε,δεν θυμαμαι τετοιο ξεσπασμα ουτε επι ρουβα π στο κοινο ηταν 5ος,ουτε επι λουκα που στο κοινο ηταν 3ος,αλλα για ιταλια χαμος,εμενα μ αρεσε η ιταλια αλλα επι σκηνης δεν ξερω δεν με επεισε τοσο και ψηφισια σουηδια και εσθονια…Η ιταλια θα το παρει καποι στιγμη ειναι δεδομενο,ας χαρουμε λοιπον γιατι οι σουηδοι θα κανουν υπεροχη δουλεια του χρονου και χωρις τεχνικα..

  12. εντυπωση μου κανει οτι οι επιτροπες επισης εβαλαν τοσο χαμηλα ισπανια και πολωνια!ειναι δυνατον η φωναρα της εντουρνε να ερχεται 25η στις επιτροπες?οπως εχω καταλαβει σημασια εχει το τραγουδι,δεν ειναι τυχαιο που βλεπουμε οτι και η κυριακου ηρθε 18η στις επιτροπες!δηλαδη δεν τους καιγοταν καρφι για τις φωνες μονο τα τραγουδια εβλεπαν!

  13. Oι II volo ανέβασαν μια φωτό στο fb τους π δείχνει τν νίκη τους στο televoting κ ευχαρηστησαν τν κόσμο π τους έβγαλαν πρώτους κ είπαν για αυτούς αυτο εχει σημασία οτι στο κοινό βγήκαν πρώτοι, το λέω γιατι μερικοί λένε οτι οι Ιταλοί δν ήθελαν να κερδίσουν!!!!

  14. Andrik εδω ομως μιλάμε για τν νίκη του διαγωνισμού οχι για μια απλή κατάταξη αλλα κ πάλι κ στην απλή κατάταξη μιας χώρας ειναι άδικο γιαυτο λέω να φύγουν οι επιτροπές!!!!ο κόσμος που ψηφίζει δν μπαίνει στν διαδικασία να σκεφτεί πολιτικά κ συμφεροντολογικά για να δώσει τν ψήφο του ψηφίζει αυτο π του αρέσει ενα τρανό παράδειγμα ειναι το 12 της Ισλανδίας στην Ιταλία φέτος ενώ οι επιτροπές ειμαι σίγουρη οτι ψηφίζουν με αλλα κριτήρια!!!!!

    • Εύκολα ξεχνάμε. Ο κόσμος που ψηφίζει πάμπολλες φορές ψηφίζει πολιτικά (τον γείτονα, την “μαμά” πατρίδα, τη φίλη χώρα) και καθόλου μουσικά. Για αυτό δεν μπήκαν οι επιτροπές εξάλλου;

  15. Δεν χώνεψα και ούτε πρόκειται να χωνέψω τη νίκη της Σουηδιας. Ούτε το τραγούδι , ούτε την παρουσίαση , ούτε τον ερμηνευτή.

  16. Nαι thano στο φετινό διαγωνισμό η καινοτομία για μένα ήταν στο στίχο του τραγουδιού που αναφερόταν σε ένα κοινωνικό ζήτημα που απασχόλησε και εμάς δυστυχώς πρόσφατα πανελλήνια και στα οπτικά εφέ που έκαναν τη διαφορά.Στήθη έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και αυτό αποτελούσε ουσιαστικά και τη σκηνική παρουσία του ελληνικού τραγουδιού και μας χάρισε επάξια τη τρίτη χειρότερη θέση που έχουμε ποτέ λάβει.Κατά τα άλλα οι συντελεστές μιλούν για αδικία.Ας όψονται οι ιθύνοντες!!!

    • ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΤΗΣ DION.EPEIDH HMOYN STO STADIO HMOYN STH BIENNH Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΖΗΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ Ο.ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ.Η ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΠΑΞΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΝ ΧΩΡΑ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΣΙΩΠΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ!!!Ο ΔΙΑΓΩΝΙΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ.

    • Έχω ακούσει και άλλα teasers είναι τέλειο καλά είχανε πει τον Ιανουαρίο ότι είχε τραγουδαρα από τον Κοντοπουλο…
      Αν πήγαινε πιστεύω μια θέση στην πεντάδα την Είχαμε!….. Τέτοιο στυλ να στειλουμε του χρόνου..!

  17. Του χρόνου πιστεύω ότι θα γίνει η μεγάλη έκπληξη και ίσως δούμε την Δανία να κερδίζει! 🙂

  18. Δεν απαντάω σε κάποιον μονόλογο κάνω:Απο την μια λές πως πρέπει να συμμετέχεις με τους κανόνες τους για να ήμαστε κι εμείς στο γίνεσθαι της ευρώπης κι από την αλλη βλέπεις πως ετσι δεν κυλάει, δεν ειναι σωστό…μια αποχώρηση απο τον θεσμό δεν ξέρω αν θα ηταν για το καλό, διότι και η Τουρκία που έφυγε δεν τους κάηκε ιδιαιτερα τίποτα. της EBU.. για τον αντιθετό ίδιο λόγο ειχε αποχωρήση τότε η ιταλία για το televoting… και επέστρεψαν πίσω εφόσον μπήκαν οι επιτροπές!! Καλά να πάθουν θα ελεγε ένας κακεντρεχής… Μεγαλη αδικία για την Αλβανία, Ισραήλ.. για την Ιταλια ας προσεχάν αλλωστε ειναι και big5.

  19. Παντως ουτε οι ιδιοι οι Ιταλοι δεν κανουν ετσι…Χαλαρωστε λιγο!!..Μονο για μας ειναι γειτονες,,οι ιδιοι κουλουρι μας εδωσαν!!Ελεος!

  20. gogos Toυ Χρόνου όντως η Δανία θα κερδίσει διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται το 98 κέρδισε η Dana μια ντρακ γκουιν και μέτα το 99 κέρδισε η Σουηδία… τυχαίο δεν νομίζω και το 2000 η δανία τυχαίο δεν νομίζω 2012 Σουηδία 2013 Δανία…..2001 υποτίθεται η Ελλάδα δεν τον ήθελε τον διαγωνισμό κρίμα για τους antik… Aρα το συμπέρεσμα ε’ιναι ότι του χρόνου Δανία και έπειτε η Εσθονία… το 2018 επανέρχεται και η Τουρκία και κερδίζει 🙂 αυτααααααα

  21. Το οτι η Σουηδια βγηκε πρωτη στις επιτροπες με διαφορα 100 ποντων απο το δευτερο, λεει πολλα. Αυτο που με ενοχλησε πολυ ηταν οτι φαινεται πως μεσα σε ενα χρονο εχουν αλλαξει τα γουστα των επιτροπων. Γιατι δεν εξηγειται αλλιως το οτι κομματια σαν της Ιταλιας , της Εσθονιας και της Νορβηγιας εμειναν εκτος πενταδας των επιτροπων με αποτελεσμα να αλλοιωθει καταφανεστατα το τελικο αποτελεσμα.

  22. Δείτε εδώ η Σερβία ήρθε 24 στις επιτροπές 10 στο κοινό και κατεληξε 10 η Κύπρος 9 στις επιτροπές 23 στο κοινο καταλήγοντας 22 πως γίνεται?

  23. ο xrigro εχει δικαιο, 1998 μια ντραγκ κουιν κερδιζει αμεσως μετα σουηδια και μετα δανια… το ιδιο και τωρα θα γινει.. οσο για το 2012 , θυμαστε το 11 που πηγε παλι η ντανα?…. τωρα τι να πω nobody khnows

  24. Αληθεια τι ειδος “music expert” εισαι οταν βγαζεις την ιταλια 18η? Με το παρόν σύστημα, αν σε 5 ατομα δεν αρεσει ενα τραγούδι και το καταταξουν 20ο και αυτό εχει κερδίσει, τοτε το τραγουδι δε θα παρει τιποτα! Με ποιο δικαιωμα ακυρωνει καποιος τοσους ψήφους και τα ΛΕΦΤΆ που καποιος χαλαει? Για να μην πω να βγουν ολοκληρωτικα οι επιτροπες, το συστημα πρεπει να ξαναγινει σαν αυτό που ηταν ως το 2013. Γιατι πρέπει και να χεις τυχη για να παρεις βαθμους, η αυστρια που ηταν ατυχη πηρε 0….

  25. Καλύτερα θα είναι απευθείας ανάθεση του χρόνου. Με ένα σύγχρονο και ωραίο τραγούδι να ξεκολλήσουμε από τις θέσεις 19 και 20

  26. Tο σύστημα βαθμολογίας είναι γνωστό. Όποιος δέχεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό, αποδέχεται και αυτό. Οι γκρίνιες κατόπιν εορτής και όταν ένα αποτέλεσμα δεν μας βολεύει είναι μικρότητες. Είναι πολύ πιο τίμια η στάση της Τουρκίας που δεν αποδέχεται τις επιτροπές και δεν συμμετέχει.

    Το 50/50 είναι το πιο δίκαιο σύστημα. Πιθανώς να θέλει βελτιώσεις, αλλά όχι κατάργηση.

    Επίσης, οι επιτροπές δεν αποτελούνται μόνο από μουσικούς αλλά και από ανθρώπους των media (παραγωγοί, σκηνοθέτες, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι). Δεν είναι επομένως αποκλειστικά μουσικά τα κριτήρια βαθμολόγησης, και σωστά αφού η Eurovision είναι και θέαμα. Κακώς επομένως θεωρήθηκε αυτονόητο ότι οι επιτροπές θα πριμοδοτούσαν την Ιταλία για μουσικούς λόγους. Αυτό ήταν μία αυθαίρετη εκτίμηση κάποιων. Η σκηνική παρουσίαση, η πρωτοτυπία και οι προοπτικές επιτυχίας στα charts είναι επίσης παράγοντες που αξιολογούνται, και καλώς.

    Τέλος, οι επιτροπές δεν υποχρεούνται να ταυτίζονται με τον κόσμο. Εξαρχής μπήκαν για να έχουν μία άλλη οπτική στην αξιολόγηση των συμμετοχών. Αν έπρεπε να ταυτίζονται με το televoting, τότε δεν υπήρχε λόγος να μπουν, αρκούσε το televoting.

  27. Εν τω μεταξύ είναι αστείο ότι οι Ιταλοί είναι cool και σχετικά αδιάφοροι με το γεγονός της μη νίκης τους, και κάποιοι εδώ έχουν ξεκινήσει τον “ιερό αγώνα” της δικαίωσης της ιταλικής συμμετοχής στα ΜΜΕ.

    • Ακριβως γιατι σαν Ελλαδα οι επιτροπες μας ψηφισαν και μας βοηθησαν λιγακι οποτε για αυτο δεν λεμε τιποτα μονο για την Ιταλια.Ενταξει και εγω θα το προτιμουσα σαν νικητηριο τραγουδιο ή την Ρωσια αλλα οχι να κανουμ ετσι.

  28. Διάβασα προσεκτικά τα σχόλια εδώ και θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τη δική μου άποψη.. Καταρχήν για τη ΄δική μας συμμετοχή.. δυστυχώς, όπως ξανάγραψα, το τραγούδι μας ήταν αδύνατο, παρά τη συγκινητική προσπάθεια και τη φωνάρα της Μαρίας Έλενας, νιώθω ότι την έκαψαν με ένα τέτοιο τραγούδι.. και την ευθύνη την έχουν ολοκληρωτικά, αυτοί που διοργανώνουν τον ελληνικό τελικό που δε φροντίζουν να στείλουν καλά κομμάτια.. Αν δε θέλουν, αν δε μπορούν ή να τα παρατήσουν ή να μην στέλνουμε τραγούδι αν είναι να μην το κάνουμε αξιοπρεπώς.. πρέπει κάθε χρόνο να στοχεύουμε στη νίκη ακόμα κι αν στο τέλος το αποτέλεσμα μας αδικεί.. φέτος δεν αδικιθήκαμε έχω την αίσθηση.. λίγο το τραγούδι, παρά τη φωνάρα το ξαναλέω και τα σκηνικά μας τα πιο φτωχά και μίζερα του διαγωνισμού.Σε ότι αφορά τη νίκη της Σουηδίας.. πέρσι το άξιζε περισσότερο, το φετινό κομμάτι ήταν μέτριο και δικαίως πήγε χαμηλά στην ψηφοφορία του κοινού.. ταπεινή μου άποψη, είναι πως το αποτέλεσμα ήταν στημένο και άδικο για την Ιταλία, θέλανε να το δώσουνε στη Σουηδία και τους το δώσανε.. δεν είναι δυνατόν, 5 άνθρωποι από κάθε χώρα, να έχουν καλύτερο αισθητήριο από τα εκατομμύρια όλων των Ευρωπαίων που ψήφισαν και ήθελαν την Ιταλία.. στην τελική ο διαγωνισμός δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά στον κόσμο. αν θέλουνε έναν διαγωνισμό μόνο με κριτές ας τον κάνουν μόνοι τους και να τον χαίρονται. θεωρώ κλεμένη τη φετινή νίκη της Σουηδίας.είναι από τις λίγες φορές που δε μπορώ να χαρώ ένα νικητήριο τραγούδι, όταν ο νικητής της καρδιάς μου και των υπόλοιπων Ευρωπαίων είναι η Ιταλία..το θέμα δεν είναι αν φωνάζουμε περισσότερο από τους Ιταλούς, είναι ΑΔΙΚΟ και δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την αδικία.αύριο θα το κάνουν σε μια άλλη χώρα, μεθαύριο σε εμάς. για μένα οι επιτροπές θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο στους ημιτελικούς και στον τελικό μόνο ο κόσμος. τα τραγούδια για μας γράφονται, για να τα ακούμε και να τα απολαμβάνουμε και εμείς θα πρέπει να τα βάζουμε στη θέση που πρέπει.. Έχω εξοργιστεί με την κλεψιά της Σουηδίας, φαίνεται πως αυτοί κάνουν κουμάντο εκεί μέσα και δυστυχώς, το δίκιο το έχει ο πιο ισχυρός.. φέτος θέλανε το διαγωνισμό και τον πήραν. πέρσι αν και είχαν πολύ καλύτερο τραγούδι, δεν τον θέλανε και δεν τον πήραν. σκανδιναβοβίζιον καταντήσαμε πια..

    • χαχαχ ήταν χαμηλά η Σουηδία στο κοινό????
      Τρίτη ήρθε….μια χαρά άρεσε και η Σουηδία στους τηλεθεατές…μην τα ισοπεδώνουμε και όλα…

    • Mπερδεύετε συνεχώς δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο το να θέλει κάποιος να αποφασίζει μόνο το κοινό και όχι και οι επιτροπές, και άλλο το να λέει ότι το αποτέλεσμα των επιτροπων είναι μεθοδευμένο.
      Τα περί συνομωσιών τα θεωρώ πραγματικά αστεία. Πρώτον, γιατί δεν θα κάτσουν 200 καταξιωμένοι στη χώρα τους επαγγελματίες να παίξουν το κεφάλι τους. Δεύτερον, γιατί και η ίδια η Σουηδία έχει πέσει “θύμα” των επιτροπών, το 2011. Όταν το televoting τους είχε δεύτερους και οι επιτροπές 9ους. Και οι επιτροπές είχαν 1η την Ιταλία που είχε πατώσει στο koin;o. Γιατί τότε δεν γκρίνιαξε κανείς ότι η Ιταλία μεθόδευεσε τα αποτελέσματα των επιτροπών;

  29. Θα γράψω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες σκέψεις σχετικά με την επιρροή των επιτροπών στον διαγωνισμό και τι έχουμε διαπιστώσει αυτά τα χρόνια από το 2009 και μετά. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται, αλλά είναι λιγάκι δύσκολο.
    Αρχικά, να πω πως η Μαρία-Έλενα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήταν αισθητά βελτιωμένη από τον ημιτελικό. Δεν θα ήθελα να μπω στην λογική τι θα γινόταν αν μας εκπροσωπούσε η Shaya ή η Απέργη ή οποιοσδήποτε άλλος, διότι πολύ απλά δεν το ξέρουμε! Θα βασιστώ σε γεγονότα. Και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα για την Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμάσει πολλά διαφορετικά είδη και φαίνεται πως ό,τι και να στείλουμε οι επιτροπές δεν πρόκειται να μας βάλουν δεκάδα. Πιο συγκεκριμένα:
    2009: “Eurovision-y” dance-pop, εκτός 10άδας-11η θέση
    2010: ethnic-εκτός 10άδας, 11η θέση
    2011: ζεϊμπέκικο & rap-εκτός 10άδας, 14η θέση
    2012: ethnopop-εκτός 10άδας, 18η θέση
    2013: ska/balkan και ρεμπέτικο-εκτός 10άδας, 14η θέση
    2014: “clubby” κομμάτι με rap στοιχεία-εκτός 10άδας, 19η θέση
    2015: κλασσική φεστιβαλική μπαλάντα “αμερικανικού τύπου”-εκτός 10άδα, 18η θέση.
    Συνεπώς. ό,τι και να στείλουμε απλώς απορρίπτεται. Υπάρχει βέβαια ο αντίλογος πως οι επιτροπές θέλουν “ποιοτικά” κομμάτια, αλλά και αυτό καταρρίφθηκε πλέον διότι φέτος μας κατέταξαν 18ους, δηλ. bottom 10. Και βάσει αυτού θα ήθελα να παραθέσω μερικά κομμάτια που υποστηρίχθηκαν από τις επιτροπές, αν και όχι τόσο ποιοτικά (δεν λέω πως δεν μου άρεσαν,απλώς πως κανείς δεν περίμενε να έχουν υποστήριξη απο επιτροπές…)
    2009: Τουρκία- 7η θέση (τι ακριβώς ήταν ποιοτικό, το τραγούδι, η φωνή της ή η χορογραφία;)
    2010: Γερμανία-1η θέση. Η Γερμανία είχε κερδίσει και στο televoting, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ντε και καλά να είναι 1η και στις επιτροπές, δεδομένου του ότι δεν είναι απαραίτητο ο νικητής να έχει την στήριξη των επιτροπών (όπως κάποιοι υποστηρίζουν). Και σίγουρα το Satellite δεν ήταν ο ορισμός της ποιότητας…
    2011: Ιρλανδία-5η θέση (ενώ στο κοινό 10η). Πως γίνεται ένα τέτοιο κομμάτι να μην πολυαρέσει στο κοινό, αλλά να αρέσει τόσο πολύ στους μουσικούς γνώστες;
    2012: Ουκρανία-7η θέση: Νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Να σημειώσω απλώς πως το κομμάτι αυτό αν δεν ήταν οι επιτροπές, δεν θα περνούσε τελικό παρ’όλο που το televoting “ψηφίζει χώρες κι όχι τραγούδια”
    2013: Σουηδία-3η θέση. Τι το ιδιαίτερο είχε αυτό το κομμάτι και γιατί θεωρείται πιο ποιοτικό από Νορβηγία, Μολδαβία, Ολλανδία και κυρίως από Ιταλία;
    2014: Δανία 10η θέση: Εδώ τι ακριβώς είναι ποιοτικό, και γιατί είναι περισσότερο ποιοτικό από την Ισπανία, που ήταν μια θέση πίσω;
    2015: Ισραήλ- 8η θέση. Αυτό νομίζω είναι το αποκορύφωμα. Είναι σεβαστό να αρέσει στον κόσμο αυτό το τραγούδι (αν και προσωπικά δεν μου αρέσει), όμως γιατί αυτό το κομμάτι να έχει την στήριξη των επιτροπών, ενώ τόσα χρόνια καταπόντιζαν τα κομμάτια τέτοιου είδους, και μάλιστα καλύτερα, διότι (προσωπικά τουλάχιστον) θεωρώ το Golden Boy από τα χειρότερα ethnopop που έχουν περάσει. Και στο κάτω-κάτω σε τι υπερτερούσε το κομμάτι αυτό σε σχέση με της Εσθονίας (11η θέση!!), της Γαλλίας (19η θέση), της Ισπανίας (25η θέση), της Αλβανίας (26η θέση) αλλά ακόμα και της Σερβίας (24η θέση). Υπάρχει και πάλι ο αντίλογος πως υποστήριξαν ένα τραγούδι πιο up-tempo…Ερώτημα 1ο: γιατί δεν υποστήριζαν τα up-tempo τόσα χρόνια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βεβαίως-βεβαίως..) και ερώτημα 2ο, γιατί αυτό κι όχι άλλα up-tempo όπως της Σερβίας ή της Μολδαβίας (που εν τέλει σαν πακέτο είναι καλύτερο από του Ισραήλ). Και ένα τρίτο ερώτημα φυσικά: Γιατί φέτος υποστηρίχθηκε το μέτριο κομμάτι του Ισραήλ και πέρυσι το Same Heart ήταν τελευταίο;
    Ασφαλώς, υπάρχουν και θετικά λόγω επιτροπών όπως η 2η θέση της Λετονίας, η 7η θέση της Νορβηγίας κ.α. (ευχαριστούμε και για την 4η θέση στον ημιτελικό μας), όμως νομίζω η ζυγαριά γέρνει πιο πολύ προς τα αρνητικά…Με βασικότερο φυσικά την 6η θέση της Ιταλίας! Σχεδόν σοκαρίστηκα μόλις το είδα αυτό και μιλάω ειλικρινά. Το θέμα είναι πως έγινε σε μία χώρα που έχει υποστηριχθεί αρκετά από τις επιτροπές τα τελευταία χρόνια και κυρίως το 2011. Αν είχε γίνει σε άλλη θα είχε γίνει πανικός, ειδικά αν ήταν η Σουηδία…Και επίσης να αναιρέσω και ένα τρίτο επιχείρημα πως “φέτος οι επιτροπές στην 5άδα τους είχαν πρωτότυπα και σύχγρονα τραγούδια”. Συμφωνώ, για την Λετονία. Σύγχρονο και πρωτότυπο. Απο΄κει και πέρα για τη Σουηδία η πρωτοτυπία έχει πάει περίπατο (και θεωρώ πως γι’αυτό δεν είχε υποστήριξη από το κοινό), της Ρωσίας δεν είναι ούτε σύγχρονο, ούτε πρωτότυπο, όπως και της Αυστραλίας,ενώ του Βελγίου είναι σύγχρονο αλλά όχι και τόσο πρωτότυπο.
    Έχουμε πλέον να κάνουμε με τον πιο αμφιλεγόμενο νικητή της Eurovision των τελευταίων χρόνων. Οι Σουηδοί (που σίγουρα θα κάνουν καλή οργάνωση) επειδή τους αρέσει να καινοτομούν, μπορούν να κάνουν μία ακόμη καινοτομία: να καταργήσουν τις επιτροπές! Και επειδή κάποιοι θα πουν πως τον νικητή δεν έχει σημασία ποιος τον διαλέγει, υπάρχει και η λύση να καταργηθεί το televoting, αλλά έτσι θα καταργηθεί και… η τηλεθέαση, οπότε ας σκεφτόμαστε πριν πούμε κάτι…..
    Αυτά! “Καλό γιουροβιζιονικό ταξίδι” να έχουμε για το 2016 και ένα πιο δίκαιο διαγωνισμό!
    Sorry for the very long post…
    Υ.Γ.: Ελπίζω το 2016 να διαλέξουμε ένα τραγούδι που να μας αρέσει και να έχει πέραση και στην διασπορά μας, αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο….

  30. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΕΩΝ ΕΤΩΝ….ΑΔΙΚΙΑ ΕΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ…….ΤΩΡΑ ΣΟΥΗΔΙΑ
    ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝ ΤΙΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΤΗΝ ΨΙΦΗΣΑ ΚΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΟΚ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΙΚΗΤΗ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ 5ΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΙΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΠΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ <3

  31. Πρεπει να γίνουν μαζικά παράπονα για να φύγουν οι επιτροπές-κριτες ,κρίνουν με βάσει το μεγαλυτερο συμφέρον τους ποσα χρόνια θα τριγυρναει ο διαγωνισμός στην Σκανδιναβία εκτός αν το αξίζει σε αντίθεση με φέτος που ουτε καν το άξιζε θα ήταν σωτήριο θαύμα αν έφευγαν οι επιτροπές να μας κρίνει η Ευρώπη μας θέλει 15 εντάξει μας θέλει 19 εντάξει μας θέλει 1 ναι γιατί όχι και να μπουν στην μέση μερικά άτομα και να μας το χαλάσουν το 2013 κανονικά θα παίρνανε την 4 θέση το 2011 την 3 το 2010 την 7 το 2009 την 5 ας κανει παράπονα η Ελλάδα η νεριτ να τους τριξει λίγο τα δόντια μην επαναπαυονται στην τηλεθέαση που χτύπησε 75% μονο για τα κέρδη τους.Οι πολιτικές διαστάσεις δεν έχουν θέσει στον διαγωνισμό διαφορετικά θα λεγόταν eurogroup και όχι eurovision ας κανουν κάτι οι αρμόδιοι φορείς αδικουνται πολλές χώρες πέρυσι το Ισραήλ εμείς που ειχαμε στο κοινό την 13 θέση όχι την 20 φέτος και Ιταλία, Εσθονία ας το φωνάξουν όλοι αυτοί που μπορούν εμείς το λέμε χρόνια .Η eurovision δεν θα ηταν τίποτα χωρίς τους τηλεθεατές και τα χιλιάρικα που σκάει κάθε χώρα η eurovision ηταν δίκαια έως 2008 μετα στραβωσε το κλιμα το φάγε και ο γάιδαρος αποτελειωθηκε…..

  32. Και τωραπου το ξανασκεφτομαι,η Ιταλια δεν δικαιουται να διαμαρτυρεται..Καθως το 2011,εκλεψαν την νικη απο τον Eric Saade μαζι με το Αζερμπαιτζαν..Ετσι ειναι η μοιρα.Καποια στιγμη γυρναει εναντιον σου,τι να κανουμε!

    • καμμια νικη δεν εκλεψε η ιταλια από τη σουηδια το 11! ο ερικ δεν ηταν πρωτος στο κοινο,ηταν δευτερος εστω και με 3 βαθμούς διαφορα.και στην επιτροπή 9ος..αν δεν υπηρχε η ιταλια θα ηταν 8ος…..και πρωτος να ηταν στο κοινο παλι δεν θα κερδιζε,θα εβγαινε 2ος…το αζερμπαιτζαν και παλι πρωτο θα ηταν…!αδικα ναι μεν αλλα και παλι πρωτο…

      • Δεν είναι έτσι. Κατα την ίδια λογική που κάποιοι επικαλουνται φέτος, οι επιτροπές για να εμποδίσουν μία νίκη της Σουηδίας έναντι της Ιταλίας την καταβαράθρωσαν στην 9η θέση. Αν την είχαν έστω 2η ή 3η, πιθανώς η Σουηδία θα κέρδιζε στο σύνολο.

      • Δηλαδη θεωρεις δικαιη την 2η θεση της Ιταλιας??Δεν ευνοηθηκε καθολου???Το αξιζε?

      • Ας μην μπλέκουμε το 2011 με το 2015. Κι εγώ το ανέφερα πριν ως παράδειγμα, λέγοντας πως η Ιταλία είχε κερδίσει το ’11 στις επιτροπές. Όμως τότε κέρδισε το Αζερμπαϊτζάν με την υποστήριξη του κόσμου. Όχι δεν θεωρώ δίκαια την 2η θέση (τότε) ούτε όμως θεωρώ δίκαια την τωρινή 3η θέση (πολύ περισσότερο την 6η των επιτροπών). Τότε οι επιτροπές δεν στέρησαν την νίκη από κανέναν.Και όσο για την 9η θέση που δώσαν στον Saade νομίζω πως αυτό ήταν το όλο πρόβλημα και γι’αυτό φέτος ήρθε πρώτη η Σουηδία για να εξιλεωθούν για το τι έγινε τότε. Όμως ξαναλέω νικητής ήταν το Αζερμπαϊτζάν. Ούτε αν κατέτασσαν τότε πρώτη τη Σουηδία οι επιτροπές θα ήταν δίκαιο (από πολλές απόψεις-ο Mans τουλάχιστον έχει φωνή, τα live του Saade ήταν τραγικά)

      • Τί εννοείς “δίκαιη”; Δίκαιο είναι το σύμφωνο με τους κανόνες. Η Σουηδία λοιπόν κέρδισε νόμιμα, σύμφωνα με τους κανόνες. Από εκεί και πέρα το αν το άξιζε είναι υποκειμενικό, ανάλογα το γούστο του καθένα.
        Πάντως αυτή τη στιγμή το Heroes είναι νο1 σε downloads σε 21 χώρες στον κόσμο, και νο5 στη Βρετανία, επιτυχία ανάλογη του Euphoria. Το ιταλικό τραγούδι μόνο σε μία, την Ελλάδα.

      • Μαριος..
        Ακριβως!!!Ανετα θα κερδιζε!!Οποτε εχασε λογω επιτροπων…Ας το παρουμε αποφαση..δεν ειναι αναγκαιο οι επιτροπες να συμφωνουν με το κοινο…!

      • Συγνωμη κι ολας αλλα το 2011 η Σουηδια βγηκε 3η η Ιταλια 2η και το Αζερμπαιτζαν 1ο. Οποτε δεν βλεπω πως η Ιταλια ελεψε την υποτιθεμενη νικη της Σουηδιας καθως η μια βγηκε 2η και η αλλη τριτη. Αν καποιος εκλεψε νικη ηταν το Αζερμπαιτζαν οπως και εγινε, διοτι δεν το αξιζε καθολου

      • Μαριος..
        Εκει που ηθελα να καταληξω,ειναι οτι κ οι 2 τερματισαμν πιο πανω χωρις να το αξιζαν κ μαλιστα με την βοηθεια τις επιτροπης..Η μια πηρε το βραβειο κ η αλλη την περασε κυριολεκτικα στο τελος!

      • @ Angela Όταν ψήφιζαν οι επιτροπές δεν γνώριζαν το αποτέλεσμα του televoting. Γνώριζαν μόνο ότι η Σουηδία ήταν ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη. Θα μπορούσε λοιπόν και τότε η Σουηδία όταν είδε ότι οι επιτροπές την έβγαλαν 9η (ενώ το televoting τελικά σχεδόν της έδωσε τη νίκη) να τις κατηγορήσει ότι σκοπίμως την υποβάθμισαν για να της στερήσουν τη νίκη και να σπρώξουν την Ιταλία.

      • Ναι οκ τερμάτισαν πιο πάνω αλλά ήταν διαφορετικά τραγούδια και τραγουδιστές. Ο Έρικ ήταν από τα αγαπημένα μου είναι η αλήθεια και θα προτιμούσα να το παρει αλλά αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το γεγονος ότι η ΙΤΑΛΙΑ ήρθε πρώτη στο τελεβοουτινγκ κι ας κέρδισε η Σουηδία

      • Μα δεν λέω ότι πιστεύω ότι έγινε έτσι. Ακριβώς το αντίθετο. Λέω ότι η θεωρία ότι υπάρχει από την EBU και τις βόρειες χώρες μία συνομωσία κατά των νότιων χωρών μέσω των επιτροπών είναι μία ανοησία, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του 2011.

    • σαφως και ηταν αδικη αλλα δεν στερησε αυτή τη νικη στον ερικ… ολοι οι φανς του μανς ειμαι πολύ σιγουρος ότι θα ειχατε τις ιδιες αντιδράσεις αν η ιταλια κερδιζε εξαιτιας των επιιτροπων(κατι που περιμεναν οι περισσοτεροι) και ηταν 2η,3η στο κοινο ενώ η σουηδια πρωτη…αλλα ο καθενας εχει τη γνωμη του και κρινει με βαση αυτή και κανεις δεν προκειται να του την αλλαξει….ότι εγινε εγινε ,ο μανς κερδισε και αυτό δεν αλλαζει,η διοργανωση είναι στα καλυτερα χερια που μπορουσε να είναι και χαιρομαι για αυτό,αλλα και ο μανς θα μεινει στην ιστορια σαν ο μονος νικητης ,που ο κοσμος τον εβγαλε τριτο,ουτε καν δευτερο με 100 σχεδόν ποντους διαφορα!και ουτε αυτό προκειται να αλλαξει!

  33. Eurofan για πριν π είπες οτι η Ιταλία δν μας ψήφισε με τέτοιο τραγουδι π στείλαμε καλα έκανε δν ήταν κ οι μόνοι π δν μας ψήφισαν!!!!

  34. Katia Περυσι που στειλαμε ρυθμικο τραγουδι καποιοι ειπαν: Χιλιοσκουσμενο και συνηθισμενο, φετος που στειλαμε μπαλαντα ειπαν: παλιομοδητικη και ανεμπνευστη. Τι πρεπει να στειλουμε δηλαδη για να μεινουν ορισμενοι ικανοποιημενοι???? Οτι κ αν στειλουμε η θα υλ βρισκουν παλιομοδητικο, η βαρετο, η συνηθισμενο. Ας βρουν αυτοι καλυτερο τραγουδι που ξερουν……. “Καλυτερα”.
    Υ.Γ: τελικα ολα τα θετικα σχολια των ξενων στο Youtube τζαμπα πηγαν. Ολοι θεα ανεβαζαν τη μαρια ελενα και ντιβα τη κατεβαζαν αλλα το τελικο αποτελεσμα 19/27

  35. θα το πω για αλλη μια φορα οτι του χρονου πρεπει να στειλουμε ελληνικο τραγουδι.απο αυτα που ακουγονται τωρα αυτα που ξεχωριζω για γιουροβιζιον ειναι
    μηδεν παολα
    εξαιτιας σου οικονομοπουλος
    δε θα σε περιμενω χατζιδου
    ματια κλειστα κοκκινου
    ομορφαινεις τη ζωη μου σχοινιας
    εχω γιορτη καλιδης
    θα γυρισει ο τροχος τσαλικης-ζωιδακης
    καμπριολε τυς-γιωτης
    πηδαω τα κυματα σταβεντο-παολα
    γινεται παντελιδης ειδικα αυτο το τελευταιο θα τους ξεσηκωνε ολους.εσεις τι λετε?

  36. Για του χρόνου ψηφίζω Αγάθωνα, να σαρώσει όλα τα δωδεκάρια. Το φετινό τραγούδι μας, ποτέ δεν μου άρεσε, ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουμε στείλει. Όσο για το περσινό, καταστράφηκε κυριολεκτικά με τα live φωνητικά. Προβλέπω επιστροφή στα έθνικ ακούσματα.

  37. καθε χρονο υπαρχει ο ιδιος ντορος σε ολες τις χωρες στο θεμα των επιτρωπων. Το προβλημα ειναι το εξης: οι επιτροπες δεν καθοριζουν μονο το 50% του αποτελεσματος απο την στιγμη που κατατασσουν ολες τις χωρες απο το 1-27. Για παραδειγμα το κοινο ψηφισε την Αλβανια 9η και οι επιτροπες την ξεσκισαν με την 26η θεση! Τετοια διαφορα αποψεων δεν υφισταται..!!! Ο κοσμος ψηφιζει αυτο που τον κανει να περναει καλα, να διασκεδαζει. Φυσικα ψηφιζει και διαμαντια οπως αυτο της Ιταλιας, συνεπως το televoting εχει μεγαλυτερη συνηδηση απο τις επιτροπες. Και αυτο το συστημα ειναι ΑΔΙΚΟ! Καθε χρονο θα λεμε τα ιδια! η ιδανικη λυση ειναι 30% επιτροπες 70% κοινο! Υπαρχει μια σελιδα στο facebook με ονομα: STOP Eurovision Juries
    εχει μαζεψει 200 likes σε μια μερα

  38. Δουλευόμαστε; Φυσικά και θα είναι το σουηδικό κομμάτι 1ο στα charts διοτι ΔΕΝ συγκρίνεται το promotion που γίνεται στο νικητήριο τραγούδι σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ιστοσελίδες, blogs, άρθρα, όλοι μιλούν για τον νικητή ο οποίος είναι η Σουηδία.
    Και ΑΥΤΟ είναι η αδικία. Να απολαμβάνει όλα τα προνόμια του νικητή διαφορετικός από αυτόν που θα έπρεπε, την Ιταλία. Από πότε είναι δημοκρατικό να αποφασίζουν 4-5 και όχι εκατομμύρια ανθρώπων;
    Ναι, φυσικά ήταν άδικες οι επιτροπές και παλιότερα, ειδικά με την Ελλάδα αλλά ποτέ δεν είχαν στερήσει τη νίκη από τον πραγματικό νικητή. Και το γεγονός οτι διαμαρτυρόμαστε αυτή τη στιγμή παρόλο που δεν έχουμε επηρεαστεί (ίσα-ίσα στις επιτροπές πήραμε καλύτερη θέση)είναι προς τιμήν μας διότι βλέπουμε το άδικο και το κατακρίνουμε. Είναι ντροπή η γνώμη 200 ανθρώπων (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μη-ειδικοι) να βγάζουν τον νικητή.

  39. Πραγματικά ΔΕΝ πρέπει να συμμετέχουμε του χρόνου. Πως αλλιώς θα καταλάβουν πως αυτό το σύστημα είναι άδικο; Με την συμμετοχή μας είναι σαν να αποδεχόμαστε πλήρως τους όρους του θεσμού. Εάν 10 χώρες κάνουν το ίδιο δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι διότι δεν θα υπάρχουν στην ουσία ημιτελικοί, ή θα γίνει ένας. Θα είναι μεγάλο πλήγμα και θα καταργήσουν τις επιτροπές.

  40. Επειδη μενω στην Σουηδια θα σας πω απλα οτι οι Σουηδοι,ο κοσμος δηλαδη δεν ασχολουνται με την Eurovision.Τα καναλια δεν λενε τιποτα…υπαρχει μια ηρεμια.Δεν ασχολουντε οπως ξανετε εσεις στην Ελλαδα.Οσο για την Ιταλια εχω να πω οτι ειναι τραγουδι μονο για να το ακους κ οχι να τους βλεπεις στην σκηνη.Ηταν αδιαφορη η σκηνηκη παρουσια.Για εμενα αδικηθηκε η Ισπανια.

  41. Τα ακούσατε τα νέα οεο; Η Ουκρανία και η Τουρκία θα είναι του χρόνου και επισης δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής η Κίνα και ο Καναδάς! !!!!!! Ε ρε γλέντια! !!!!!!

  42. Εurovision τα τελευταια χρονια οσο αναφορα την ψηφοφορια σημαινει 50-50.Οποτε γιατι να διαμρτυρομαστε?Ολοι ξερουμε πως εχουν τα πραγματα και πρεπει να ειμαστε προετοιμασεμνοι και εμεις και οι συμμετεχοντες.Τι να κανουμε καποια στιγμη θα γινοταν κι αυτο δηλαδη αλλο να ειναι ο νικητης του televoting και αλλος των επιτροπως.Δεν πρεπει να χαλιομαστε απο αυτα καθως ηταν ενας φοβερος διαγωνισμος ακι μονο που τον παρακολουθουμε και χαιρομαστε πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι.Μην κολλαμε σε λεπτομεριες που μα ςχαλανε στην τελικη.Ετσι θα επρεπε να σκεφτεται ο καθε eurofan.Βεβαια τα παιδια της Ιταλια το αντιμετωπισαν ψυχραιμα γιατι ειχαν καταλαβει το συστημα πως εχει και το αποδεχτηκαν.Κι εγω ηθελα να νικησει η Ρωσια και η κουκαλ και φοβερη γαι μενα Polina αλλα ή η Ιταλια αλλα οκ.Κοιταμε μπροστα τωρα και ολα καλα.Ειναι αδικο και λαθος να χαλιομαστε απο κατι που μας αρεσει και ενημερωνομαστε και περιμενουμε ολο το χρονο.

    Οσο για τις επιτροπες,σαφως και δεν χρειαζεται να καταργηθουν καθως αυτο ισως να δημιουργησει αλλα προβλημα απλα καποιες μικρες βελτιωσεις μπορουν να βοηθησουν αρκετα στην καταπολεμηση καποιων προβληματων,νομιζω μπορουν να γινουν….

  43. Alex εμένα προσωπικά το περσινό τραγουδι π στείλαμε μ άρεσε το φετινό δν μ άρεσε σαν τραγουδι αλλα μ άρεσε η φωνή της Μαρία Έλενας κ απο τα υπόλοιπα ήταν το πιο αξιοπρεπές!!! Για εμένα του χρονου πρεπει να κάνουμε απευθείας ανάθεση σε ΕΛενη φουρειρα με ενα μοντέρνο ποπ τραγουδι κ με τν τελεια σκηνική της παρουσία θα έχουμε μια πολυ καλη συμμετοχή!!!!!

  44. αυτο παντως που διαπιστωσα φετος σε σχεση με τη δικη μας συμμετοχη ειναι το εξης¨οτι οταν παμε με αγγλοφωνο κομματι και εντελως δυτικα ακουσματα χωρις κατι να θυμιζει ελλαδα δεν τα πηγαινουμε καλα!εχω συνειδητοποιησει οτι οι ευρωπαιοι θελουν καποια ελληνικη πινελια στα τραγουδια μας.δεν ειναι τυχαιο που οι κοζα μοστρα ηρθαν 6οι.ο γιωρκας 7,ο αλκαιος 8!!ειχαν ολοι ελληνικο στιχο και εθνικ μουσικη!!οποτε αντι να πειραματιζομαστε με δυτικο στιλ καλυτερα να στελνουμε αμιγως ελληνικα ακουσματα ωστε να καταφερνουμε κατι καλυτερο!δεν ειναι τυχαιο που το ισραηλ ειχε τη μοναδικη εθνοποπ συνταγη σαρωσε στον ημιτελικο του(3)και μπηκε 10αδα ανετα στον τελικο!οποτε ακομη εχει περαση η εθνοποπ συνταγη!

  45. Του χρόνου φυσικά και να συμμετεχουμε και θα ήθελα Demy η Τάμτα, Βανδή

  46. Αν το Heroes εκπροσωπούσε καμία άλλη χώρα ( λιθουανία, τσεχία) θα σας έλεγα τη βαθμολογία των επιτροπών..

  47. Διάβασα ένα σχόλιο στη σελίδα Eurovision ΕΡΤ στο facebook, το οποίο ανέφερε πως πρέπει να απέχουμε του χρόνου από το διαγωνισμό και η απάντηση της σελίδας, ήταν, πως δεν υπάρχει λόγος.Του χρόνου πάμε eurovision με ΕΡΤ.2 χρόνια με τη ΝΕΡΙΤ, καταβάλαμε την 20ή και τη 19η θέση.Για μένα, ιδανική διοργάνωση εθνικού τελικού είναι η εξής: 1)Διοργάνωση σε στάδιο, 2)Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, 3)Ανεβασμένο επίπεδο τραγουδιών, 4)Προσεγμένα background και φώτα, 5)Επίσημο video clip, 6)Φανερή ψηφοφορία, 7)Κατάργηση συνεργασίας με το MAD.Ήδη στη σελίδα Eurovision ΕΡΤ έχουν κατατεθεί προτάσεις.Μπείτε και εσείς.

    • Δεν νομίζω ότι η ΕΡΤ έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τη διάθεση για όλα αυτά. Από το να ταλαιπωρούμαστε λοιπόν με έναν ακόμα τριτοκοσμικό τραγουδιστικά και τηλεοπτικά τελικό, ας γίνει μία απευθείας ανάθεση να τελειώνουμε. Όπως ξαναείπα ο πήχης είναι πια χαμηλά μετά τα τελευταία αποτελέσματα της Ελλάδας.

      • Μαλιστα….Δεν εχει η ΕΡΤ την τεχνογνωσια.
        Το ακουσαμε κι αυτο!!!!!!!!!!

        ΥΓ< Τι σημαινει *τραγουδιστικα*;

      • Kαι δες τι διοργανώνει η Σουηδία, η Δανία ή ακόμα και το Βέλγιο για να καταλάβεις τι είναι η σύγχρονη τηλεόραση και τι διοργανώνει η Ελλάδα. Τραγουδιστικά σημαίνει ότι οι ελληνικοί τελικοί έχουν ανέμπνευστα και κάτω του μετρίου τραγούδια συνολικά.

    • Και γω πολυ θα το θελα αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να θελει να ασχοληθει, τωρα που στην ερτ θα μπει ο τσακνης και αυτοι ανησυχώ για το τι θα στείλουμε του χρόνου. Ελπίζω κάτι συγχρονο προσεγμενο (με ελληνικό στοιχείο τραγούδι γιατι οπως φανηκε αυτο θέλουν) και ας ειναι απευθείας αναθεση, δεν εχουμε νταλκα να δουμε εθνικούς τελικους νομίζω…

    • Νομίζω ότι η απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη με ένα πραγματικά καλό τραγούδι είναι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα.

  48. Ουτε το τελεβοουτινγκ ειναι δικαιο καθως ψηφιζουν πχ οι Τουρκοι μεταναστες την
    Τουρκια και ετσι προκυπτουν αλοιομενα αποτελεσματα.
    Γι αυτο μπηκαν οι επιτροπες που ουτε κι αυτο ειναι δικαιο.
    Οσο για την Ιταλια ηταν λιγο παλαιας κοπης τραγουδι βγαλμενο απο
    τις αρχες του 90 ωστοσο ηταν πολυ καλα ερμηνευμενο .
    Η Λετονια κατ εμε το καλυτερο πραγματικα ιδιαιτερο και εξαισια φωνη.
    Πολυ ωραιο και το Βελγιο.
    Της Σουηδιας ομως κι αυτο ηταν καλο μπορουσε να βγει πρωτο και ειχε
    κοινωνικο μυνημα.
    Πιο αδικημενη η Ισπανια.

    • Όχι. Οι ομογενείς δεν ψηφίζουν εάν δεν αξίζει το τραγούδι. Με αυτή τη λογική θα ήμασταν πρώτοι σε Γερμανία, Αυστραλία κτλ κτλ αλλά προφανώς και δεν μας ψήφισαν φέτος όπως έκαναν προηγούμενα χρόνια καθώς δεν είχαν λόγο.

    • Και οχι μονο αυτο..ενα παραδειγμα η περσινη Πολωνια που στο κοινο ηταν 5αδα..κ οι επιτροπες της εδωσαν την θεση που αξιζε!

  49. Γιατί η Αυστρία κατέβαλε την 27η θέση και η Γερμανία την 26η αφού και οι δυο χώρες πήραν 0.

  50. Παιδια πραγματικα εχω παθει 3 εγκεφαλικα. Απλα ακουστε το καινούργιο τραγούδι της ταμτα unloved που θα ηταν υποψήφιο στον ελληνικο τελικο…. Νομιζω ειναι καλύτερο απο το heroes…. Μεγαλο λαθος που το κυκλοφορησε επρεπε να το κρατησει για του χρονου…..

  51. Katarxas tha ithela na pw ena megalo BRAVO gia tin e3eretikh duleia pou ekanan ta melh tou Ogae kai auth thn xronia!
    Twra oson afora ton nikhth borw na pw oti einai teliws adiko auto pou egine!Prin 1-2 evdomades se mia ekpobh eixe rwtisei kapoios.. palious diagonizomenous tis eurovision ..an pistevun oti alionun ta apotelesmata.. i oi krites vathmologun sumfwna me ta politikooikonomika sumferonta.kai h apanthsh htan..oti kati mikra klepsimatakia ginonte alla to kalitero tragudi vgenei panta 1o kai apo tis duo pleures(auth tin apopsh eixa kai gw)
    Na pou fetos sthn 60h epetio tis Eurovision apodixtike to antitheto!Krima pragmatika..!Telos panton..!
    To teliko top 10 m einai:
    1.Italy
    2.Belgium
    3.Norway
    4.Georgia
    5.Estonia
    6.Sweden
    7.Israel
    8.Australia
    9.Latvia
    10.Russia
    Ta leme tou xronou!

  52. Πρεπει να βρεθεί το τέλειο τραγουδι ,ενα τραγουδι και ένας τραγουδιστής/ρια που να μην μπορεί κανεις να πει κάτι αρνητικό ας αρχίσουν οι υπεύθυνοι απο τώρα την προετοιμασία να ψάξουν σωστα και μεθοδικά σε σημείο που να προκαλέσουμε πάταγο…..

  53. Συγχαρητηρια στην τριτη μου χωρα…Η Σουηδια αξιζε τη νικη.Ωραιο τραγουδι, απιστευτα εφε, ωραια ερμηνεια και ο Μανς ωραια ντυμενος με γυμνασμενο σωμα , πολυ μοδατος τον λες ωραιο γκομενο..Α και φαινεται καλο παιδι.Σε οσους κατηγορουν την νικη της Σουηδιας λεω οτι αξιζε γιατι ειχε πακετο.θελω τη γνωμη σας…η ιταλια αρτια και καλη συμμετοχή αλλα ο μανς ειχε ενταση και ενεργεια.

  54. αυτό που κατά τη γνωμη μου πρεπει να γινει του χρονου είναι οι υπεθυνοι να ερθουν σε επαφη με αρκετους γνωστους καλλιτεχνες και τις εταιρειες τους και να κανουν απευθειας αναθεση! θελουν κατι σε φουρειρα,μελλισες,μαρτακη ταμτα,ντεμυ,σε κατι πιο λαικο σε κατι πιο εναλλακτικο όπως ηταν οι κοζα μοστρα οτιδηπωτε, να τον ανακοινωσουν αρχες γεναρη ετσι ώστε να προσελκυσει χορηγούς όπως γινοταν παλια ετσι ώστε να υπαρχει μια ανεση χρηματων (η μαρια ελενα ειπε ότι δεν ηθελαν να δωσουν 4.500 ευρω στον ξηρο παγο προφανως γιατι δεν τους περισσευαν,με έναν χορηγο από πισω όλα είναι διαφορετικα) ο καλλιτεχνης με την ομαδα του να βρει 4/5 διαφορετικα σε ειδος και ρυθμο κομματια και σε έναν τελικο στις αρχες μαρτη να επιλεξουμε….μετα από 2 θεσεις χαμηλα στην εικοσαδα,και μια θεση στη δεκαδα είναι επιτυχια,αλλωστε οποιος και να παει νικη δεν θα δει ετσι όπως εχει διαμορφωθεί ο διαγωνισμος,επομενως δεν πρεπει να φοβηθουν πιο καταξιωμένα ονόματα και να δεχτουν!

  55. Christos που λες οτι μενεις Σουηδια εχει πει κατι ο ερικ αν θα δοκιμαζε ξανα για γιουροβιζιον; θα ηταμ ωραιο να τον ξαναδουμε εχει πολλους φαν σε ολη την Ευρωπη.

  56. Ο λογος που ο διαγωνισμος τριγυρναει συνεχεια στο βορρα ειναι γιατι ο βορρας στελνει εξαιρετικες συμμετοχες βλεπε Lena , Emmelie de Forest και Mans και δευτερον οι μεσογειακες χωρες εξαιτιας της κρισης δεν ειναι δυνατον να ξοδεψουν εκατομμυρια για τη γιουροβιζιον
    .και δεν πειραζει που κερδισε ξανα τοσο συντομα η σουηδια γιατι το αξιζε ο Μανς (εχω αναλυσει τους λογους που το αξιζε σε παραπανω σχολιο) και η Ιρλανδια κερφισε τρεις φορες συνεχομενα τη δεκαετια του ενενηντα και δεν πειραξε κανεναν.

  57. Σουηδια πρωτη στις επιτροπες…..ποιες επιτροπες?στημενα ειναι ολα αντε γεια!!!!

  58. https://www.youtube.com/watch?v=Uw5V2pt_XlM

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Ή ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Ή ΤΑΜΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑ Ή ΜΠΑΡΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  59. διαβασα οτι η κινα εχει εκδηλωσει ενδιαφερον για να συμμετασχει του χρονου και πως ειπαν οι σουιδοι να ειναι μονιμη χωρα στην γιουροβιζιον η αυστραλια . ΙΣΧΥΟΥΝ ?????

  60. Ήταν η Μαρία Έλενα καλεσμένη στο Θέμο & είπε ότι χρησιμοποίησαν ότι μέσα είχαν για τη σκηνική παρουσία….και μετά πετάει την ατάκα ότι δεν ήθελαν να ξοδέψουν 4.500 ευρώ για ξηρό πάγο!!! Δηλ. έπαιζε σενάριο με ξηρό πάγο; Πρόσθεσε πως ήθελε στην αρχή να φορέσει κι αυτή άσπρα όπως η Ρωσίδα και της το απαγόρευσαν, και ότι γενικά ζήτησαν πολλά πράγματα αλλά κανένα δεν έγινε δεκτό γιατί ή άργησαν να τα ζητήσουν ή τα είχε ήδη ζητήσει άλλη χώρα. Ομολογώ πως μπερδεύτηκα. Από πότε σου ορίζει η EBU ή η οργάνωση τι θα φορέσεις; Και με ποιό κριτήριο γίνονται δεκτά αυτά που ζητάει μια χώρα; Και μόλις μου γεννήθηκε και ένα άλλο ερώτημα, τα γραφικά χρεώνονται; Δηλαδή άλλη ταρίφα το δέντρο της Ουγγαρίας, άλλη ο καπνός της Γεωργίας (που ντουμάνιασε ο τόπος και χάθηκε η τραγουδίστρια) & άλλη τα αστεράκια στην Ελλάδα; Δε μιλάμε για τα έξτρα (πχ το παγοδρόμιο της Ρωσιας το 2008). Απ όσο ξέρω, ένα μήνα πρίν το διαγωνισμό πρέπει να στείλει η κάθε χώρα το concept της, πως θα είναι η σκηνική παρουσία, τι θα έχουν πάνω στη σκηνή (πχ σκαλωσιά όπως η Μολδαβία) & τι ζητάνε, στέλνουν όλο το “σενάριο” δηλαδή, για να μπορεί ο σκηνοθέτης να έχει αμέσως ξεκάθαρη εικόνα. Φτάσαμε πάλι σε εποχές “εσύ μπορείς να ανεβάζεις καναπέ στη σκηνή, αλλά εσύ απαγορεύεται να ανεβάσεις μανουάλι (βλ. Ελλάδα 1995)”; Τέλος, είπε πως το στήσιμο της Σουηδίας με τα ειδικά εφε στοίχησε 60.000 ευρώ.
    Άσχετο, φήμες λένε ότι η όλη παρουσίαση του Σάκη στη Μόσχα στοίχησε σχεδόν 2.000.000. ευρώ (τόσο ακτιβός ήταν αυτός ο διάδρομος από την Αγγλία;).

    Τελειώντας, ένα δικό μου σχόλιο, μπορεί η EBU να κάνει την πάπια, αλλά από τη στιγμή που η Ιταλία σαρώνει στο κοινό και η Σουηδία έρχεται μόλις τρίτη με σχεδόν 90 βαθμους διαφορά, βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά. Επισκιάζεται και η νίκη της Σουηδίας, αλλά και το κύρος του θεσμού. Και ας μην αρχίσουμε να χαλάμε μελάνι για στημμένες επιτροπές, αλλά απορώ ποιος φωστήρας είχε την ιδέα ο κάθε κριτής να κατατάσει τα τραγούδια από το 1 ως το 26, δηλ. 27 φέτος. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνεις ποιό τραγούδι αξιζει την 15η θέση ή την 20η ή την 21η κ.λ.π…και ότι οι χαμηλές θέσεις δεν μπαίνουν στην τύχη ή ανάλογα με τις συμπάθιες του κάθε κριτή (πχ 2 κριτές της Λιθουανικής επιτροπής βαθμολόγησαν τη Ρωσία 26η). Κατα τα αλλά βγαίνει o executive supervisor καταιδρωμένος (και ολίγον χεσμένος), να χαμογελάνε και τα μουστάκια του και να ανακοινώνει….”we have a valid result”. Πως είναι valid ρε μεγάλε το αποτέλεσμα όταν μιλάμε για 50%-50% και τελικά μια επιτροπή (ή έστω 1-2 μέλη της) μπορούν να ακυρώσουν ολόκληρο televoting; Γιατί ζητάς από τον κόσμο να ψηφίσει και να πληρώσει όταν τελικά η γνώμη του δε θα μετρήσει στο τέλος; Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ισλανδίας, μιας nordic country παρακαλώ! Το κοινό φέρνει πρώτη την Ιταλία, αλλά δύο μέλη της επιτροπής την κατατάσουν 20η & 25η αντίστοιχα (τα υπόλοιπα τρια έδωσαν 3η, 5η & 2η θέση) με αποτέλεσμα η Ιταλία να βγεί μόλις 11η στην επιτροπή. Περισσότερο valid result απο αυτό σίγουρα δεν έχει!

    • 2 εκ. ΕΥΡΩ ??? (speechles.) Ελπίζω να μην ισχύει. Ο φετινός διαγωνισμός ολόκληρος στοίχισε περίπου 15 εκ. οπότε φαντάζομαι να είναι μόνο φήμες. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκε φθηνιάρικη η παρουσίαση μας,όπως είπαν πολλοί. Βέβαια άμα ρίξεις λεφτά, πολλά μπορείς να κάνεις, αλλά δεν είναι ότι όλοι έκαναν κάτι στη σκηνή και εμείς δεν κάναμε.
      (ξηρός πάγος χρησιμοποιείται για το εφέ του καπνού στη σκηνή )

    • Για τα γραφικά υπάρχουν δύο δυνατότητες. Η’ να τα στείλει έτοιμα μία αποστολή στους διοργανωτές ή να παραγείλει να τους τα φτιάξουν οι διοργανωτές περιγράφοντας τι θέλει (ή να διαλέξει από κάποια έτοιμα). Στη δεύτερη περίπτωση χρεώνεται για αυτά.
      Δεν νομίζω ότι είπε κανείς στην ελληνική αποστολή τι να φορέσει. Προφανώς όμως ήθελαν κάποιο εφέ σε λευκό φόρεμα το οποίο είχε ήδη δηλώσει ότι θα το κάνει η Ρωσία. Δύο χώρες με το ίδιο εφέ θα ήταν αστείο.

  61. Να στειλετε επιτελους ενα τραγουδι με αρωμα ελλαδας. Γραψτε ενα καθαρα χορευτικο τραγουδι με λυρες κτλ. Ενα καθαρα ποντιακο η κρητικο τραγουδι. Αν θες νικη για την χωρα σου μπορεις να κανεις τα παντα. Εδω απλα δεν υπαρχει θεληση κ αφου δεν υπαρχει καλυτερα να μην συμμετασχουμε σε μια τετοια διοργανωση.

  62. Συνοπτικά για φέτος, νομίζω ότι είχαμε έναν από τους δυνατότερους τελικούς Γιουροβίζιον που έχουν γίνει ποτέ. Πολλά ωραία τραγούδια, που προσωπικά ακούω ακόμα μετά τον διαγωνισμό (είχε αρκετό καιρό να μου συμβεί αυτό), φαίνεται άλλωστε και από την επιτυχία τους στα itunes. Όλα αυτά βέβαια, αν εξαιρέσουμε τα όσα συνέβησαν με τις ψήφους των επιτροπών. Η Ελλάδα, μάλλον πήρε την θέση που της άξιζε, σε αντίθεση με τους αληθινούς μας νικητές, τους Ιταλούς. Καλύτερα, όπως έχει προειπωθεί, να πάμε σε μία απευθείας ανάθεση για του χρόνου, με ένα ωραίο και καλογραμμένο κομμάτι. Ελπίζω να έχουμε μία καλή διοργάνωση το 2016 από τη Σουηδία, αλλά τα πρώτα σημάδια -αν κρίνω- από την συνέντευξη του Christer Bjorkman, δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς δήλωσε πως ο διαγωνισμός πρέπει να “μαζευτεί” κι άλλο σε κόστος και μέγεθος. Πάντως, μακάρι να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο από την αρκετά “σκοτεινή” Γιουροβίζιον του 2013. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τους Αυστριακούς, είχαν εξαιρετικό φωτισμό και πρωτότυπη, αν και λίγο μικρή, σκηνή. Τα λέμε του χρόνου, ίσως με νέες εισόδους, κι επιστροφές χωρών.
    Τιμητική αναφορά: Οι Ισπανοί ακόμα ψάχνουν τι στραβό συνέβη με την Edurne.

  63. Όσο είναι οι επιτροπές ο Βορράς και οι Κεντρική Ευρώπη θα κυριαρχούν! Το είδαμε φέτος τόσο ξεκάθαρα! Αν αγαπάτε το διαγωνισμό και θέλετε οι επιτροπές να σταματήσουν να τον αλλοιώνουν υπάρχει στο FB η σελίδα STOP Eurovision juries!
    Η ισχύς εν τη ενώσει!

    • να σταματησουν δηλαδη οι επιτροπες και γινει η γιουροβιζιον οπως ηταν το 03-08 που αλωνιζαν οι χωρες της πρωην σοβιετιας και η τουρκια με ανεκδιηγητα τραγουδια τυπου shake it up sekerim και να εχω βερκα σερντουτσκα,πολωνες στη σκαφη, κτλ κτλ!ευχαριστω δεν θα παρω προτιμω τις επιτροπες απλως καλυτερα θα ηταν να μειωθει λιγο το ποσοστο τους!ενα 70 % για το κοινο και 30%για τις επιτροπες θα ηταν το καλυτερο πιστευω

      • Οι Πολωνές ήταν πέρυσι! Αν ήταν Σουηδία θα το ονομάζαμε μεταμοντέρνο και θα το χειροκροτούσαμε!

      • ηταν περυσι αλλα με τις επιτροπες κατεληξαν εκτος 10αδας!αν δεν ηταν οι επιτροπες θα εβγαιναν στην θεση 5!και οχι αν εκπροσωπουσε τη σουηδια κανενας δεν θα το ονομαζε μεταμοντερνο!κι αυτη η καραμελα οτι η ebu βοηθαει τη σουηδια καθε χρονια πρεπει να σταματησει!οταν εχει ενα τραγουδι με δυναμικη και περαση στον κοσμο οπως το φετινο μπορει να στηριζει καπως, αλλα το 2007,08,09, που η σουηδια πατωνε για δε βοηθιοταν απο κανεναν?το 2010 που εμεινε εκτος τελικου το ξεχναμε!το 2013 που επισης κατεληξε εκτος 10αδας!

  64. Ασχετο…Αλλα γιατι δεν προτεινουν οι δισκογραφικες της Αγγλιας συμβολαιο σε νικητες οπως ο Ριμπακ, η Λενα, η Λοριν και ο Μανς? Αυτοι θα εκαναν ευρωπαικη καριερα αν τους πρωοθουσαν.Απορω γιατι…Τι λετε;

    • Η Loreen και ο Måns, έχουν πίσω τους σουηδικές δισκογραφικές, οι οποίες κατέχουν σημαντική θέση στην παγκόσμια δισκογραφία, οπότε μπορούν να έχουν επιτυχίες τουλάχιστον στην Ευρώπη. Για τους υπόλοιπους, είναι λίγο δύσκολο να προωθηθούν, ίσως και για το λόγο πως η Γιουροβίζιον φέρει ακόμα αυτό το στίγμα της “φθήνειας” και του “κιτς”. Κάτι που ευτυχώς φαίνεται να αλλάζει με τις επιτροπές (μέσα στα αρνητικά τους), οπότε ανοίγει και ο δρόμος για να αποκτήσει νέο χαρακτήρα ο διαγωνισμός προς το “ποιοτικότερο” εμπορικό, κάτι που φάνηκε έντονα φέτος. Απλώς είμαι της άποψης να τίθενται συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα μέλη των επιτροπών από την EBU, και ίσως να μειωθεί το ποσοστό επιρροής τους.

  65. Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα αυτές τις μέρες για το διαγωνισμό είναι το εξής:

    ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΉΓΓΕΙΛΕ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ, ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ”

  66. Το πρόβλημα δεν είναι νόνο το ισχύον βαθμολογικό σύστημα, ούτε το προηγούμενο, ούτε το πιο προηγούμενο.
    Το πρόβλημα είναι ότι ένα πλαστικοποιημένο ποπ κομμάτι (που πατάει πάνω σε μεγάλο χιτ,να μην πω αντιγράφει),όχι μόνο ΚΕΡΔΙΣΕ στις επιτροπές, αλλά έκανε και ΡΕΚΟΡ βαθμών από τότε που υπάρχουν επιτροπές (!!!).
    Δηλαδή με λίγα λόγια μιλάμε για ΤΟ διαμάντι κομμάτι των τελευταίων 7 ετών, σύμφωνα πάντα με τους “ειδήμονες”. Οι επιτροπές λοιπόν,βρίσκονται εκεί για να βλέπουν και λίιιιγο παρα πέρα από έναν μέσο τηλεθεατή (ο οποίος θα ψηφίσει την Βέρκα και θα βγει 2η), και κρίνουν κυρίως τη ΣΥΝΘΕΣΗ και την ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Όχι το καρτούν.
    Αυτό είναι ντροπή, για όποιον το υπερασπίζεται και θέλει να λέγεται μουσικός.

    • Το ιταλικό τραγούδι ως concept είναι επίσης ένα παλιό, τυποποιημένο και ξαναστεζαμένο πράγμα. Θα μπορούσε κανονικότατα να είναι τραγούδι του ’93. Υπάρχουν και πιο σύγχρονοι και πρωτότυποι τρόποι να κάνεις popera το 2015.

  67. Νομιζω πως οι επιτροπες ειναι πραγματικα οι κακοι δαιμονες των Il Volo, γιατι και στο San Remo ειχαν βγει τριτοι στις επιτροπες και καταφεραν να κερδισουν, επειδη βγηκαν συντριπτικα πρωτοι στο κοινο.

  68. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.5 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TELEVOTING.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΠΕΡΣΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ CONCHITA ΛΟΓΩ ΜΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ.
    ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ 6Η;ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

  69. Το ισχύον βαθμολογικό σύστημα είναι απάτη. Είναι αδύνατον κάποιος νοήμων άνθρωπος, όσο σχετικός & να είναι με τη μουσική, να μπορέσει να κρίνει & να αξιολογίσει σωστά 26 (φέτος 27) τραγούδια απλά κατατάσσοντάς τα από το 1-26. Οι χαμηλές θέσεις μπαίνουν καθαρά στην τύχη ή ανάλογα με τις αγάπες & τις εμπάθειες του κάθε μέλους της επιτροπής προς την κάθε χώρα, γιατί ποιά η διαφορά να σε βγάλουν 18ο ή 22ο; H επιτροπή μπορεί να ακυρώσει τη γνώμη του κοινού ή να την αλλοιώσει αρκετά με αποτέλεσμα να επηρεάσει την τελική βαθμολογία. Δεν υπάρχει το περιβόητο 50%-50%, είναι γελοίο όποιος το υποστηρίζει. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα αποτελέσματα (όχι μόνο του φετινού διαγωνισμού) & να βγάλει tα συμπεράσματά του.
    Απορία 1η: γιατί οι κριτικες επιτροπές δεν ψηφίζουν κανονικά το βράδυ του ημιτελικού/τελικού μαζί με τους τηλεθεατές; Η απάντηση “λόγω τεχνικών δυσκολιών” μπορεί να θεωρηθεί ως αστεία.
    Απορία 2η: πόση ώρα έχουν τα μέλη της επιτροπής…to cast their votes?
    Aπορία 3η: η επιτροπή βλέπει μόνο μία φορά το juries rehearsal και αμέσως κάνει τη λίστα από το 1- 26; Ωχ!!! I am sure we have a valid result!!!
    Τέλος, κάτι για το greek diaspora voting. Πρώτον, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ψηφίζουν με την ίδια μανία & τον ίδιο φανατισμό που διακρίνει πχ τους Τούρκους ή τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης. Δεν πάσχουν από το σύνδρομο της επιβεβαίωσης ότι “υπάρχουμε & εμείς” (λογικό για μια χώρα με κουμουνιστικό παρελθόν). Δεύτερον, οι Έλληνες του εξωτερικού, με προτίμηση στα ρυθμικά κομμάτια, περιμένουν & λαχταρούν να ακούσουν ελληνικό ήχο. Εξου & η χώρα μας πήγε πολύ καλά στο televoting το 2001, 2004, 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 (ναι, ακόμα & αυτό το μετριότατο τραγούδι βγήκε 9ο στο κοινο), 2013. Πχ ρωτήστε Έλληνες του εξωτερικού ποιό είναι το καλύτερο τραγούδι που έστειλε η Ελλάδα στο διαγωνισμό στα 90s. Θα απαντήσουν “Όλου του κόσμου η ελπίδα” & “Ελλάδα χώρα του φωτός”.

  70. Οι επιτροπες πρεπει να υπαρχουν γιατι το αποτέλεσμα ειναι απαραιτητο να κρινεται και απο ειδήμονες.Η Ιταλια ειχε πολυ καλη συμμετοχή αλλα το τραγουδι τους θυμίζει σε στυλ αλλα ιταλικα τραγουδια και τον 21ο αιωνα δεν ανεβαινουν τραγουδια σε στυλ οπερα στα τσαρτ.Και οταν θες να ακουσεις μουσικη δεν ακους οπερα ακους κατι μοντερνο σαν το σουηδικο.Ουτε το ιταλικο αλλα ουτε και το σουηδικο ειναι αντιγραφες απλα μοιάζουν σε στυλ με αλλα.προσωπικα χαρηκα που οι επιτροπες στήριξαν κατι μοντερνο γιατι πριν στηριζαν περισσότερο μπαλάντες . Ίσως καποιοι μα ζηλεψαν που η Σουηδία ειναι ικανη και πηρε τόσο γρήγορα ξανα την νικη …και δεν το πηρε για τα γραφικά. ..Στα itunes το heroes σκιζει.Εγω δεν εχω προβλημα να κερδιζουν οι ιδιες χωρες τοσο γρηγορα.Αν εμφανιστει η Δανια του χρονου
    με πολυ καλη συμμετοχη δεν θα γκρινιαξω αν ξανακερδισει…

  71. καλησπερα!!! λιγο αργοπορημενα θελω να σχολιασω κι γω με τη σειρα το βραδυ του σαββατου!!
    σε γενικες γραμμες τα πραγματα στη μεταδοση εξελιχθηκαν ομαλα!! ωραιο κι φετρος το διδυμο,για εμενα,καπουτζιδης-καζακου,πλακα οσο επρεπε σχολιασμος επισης!! τα πλανα κι η οργανωση ηταν καλη στα περισσοτερα τραγουδια αλλα λιγο κουραστικη η παρουσιαση αφου υπηρχε μονο ενα διαλειμμα….τελος παντων,ψυλλου πηδημα… 😛 αυτο που δε μου αρεσε απο τους ημιτελικους ηταν ο ρολος των παρουσιαστριων μπερδευες ποιες ειναι οι κυριες κι ποια στο green-room…επισης απαραδεχτο να χαθει τοσες φορες το σημα στη ψηφοφορια! 2015 εχουμε κι το σημα ηταν χειροτερο κι απο σκαιπ! στα του αποτελεσματος…πανω κατω συυμφωνω με την καταταξη ολων των χωρων,αλλα ειμαι καθετος στη νικη της σουηδιας! οχι παιδια οχι! το τραγουδι καλο αλλα βρωμαει “lovers of the sun”ο μανς πολυ καλος επι σκηνης κι ουσιαστικα κερδισαν τα γραφικα οχι το κομματι… παντως ο πραγματικος νικητης ειναι η ιταλια…το televoting την εφερε 1η με διαφορα και τη σουηδια τριτη….αλλα βεβαια οι “ειδικοι”των κριτικων επιτροπων φροντισαν γι αυτο καθοδηγουμενοι προφανως απο την ebu η οποια θελει παντα να κερδιζει χωρα οικονομικα ισχυρη κι πολιτικα σταθερη(γι αυτο 2η η ρωσια)…ε κι ετσι εβγαλαν οχι 2η οχι 3η,6η την ιταλια!!! κι πρωτο το νικητηριο…με την υπολοιπη 10αδα συμφωνω αλλα θα ηθελα κανα2 θεσεις πιο ψηλα τη λετονια(το λατρεψα το σαββατο!!!)κι την εσθονια κι χαμηλοτερα την αυστραλια(που πολυ φοβαμαι οτι θα την ξαναδουμε κι δεν ηταν απλα μια guest εμφανιση….)εκτος 10αδας θα ηθελα το ισραηλ κι τη σερβια!!! ενταξει χρειαζονται κι τα εθνικ αλλα τα καλα εθνικ το “golden boy”κι το “beauty never lies” με τετοιους στιχους(το πρωτο) κι με τετοια σκηνικη παρουσια(το δευτερο) με κανουν να πιστευω οτι το love me back(απαισιο)της τουρκιας το 2012 ηταν για νικη!!!!επισης εντος 10αδας θα ηθελα την αλβανια(πολυ βελτιωμενη,αλλα οι κριτικες επιτροπες την εθαψαν) κι μια εκ των σλοβενια η ισπανια(η οποια για μενα ηταν η πιο αδικημενη,ναι δεν πιστευα οτι θα μπει ψηλα στη 10αδα αλλα μια θεση μεταξυ της 9ης-15ης την αξιζε….μα 21η!!!)παντως προσωπικα ντραπηκα που ελλαδα κι κυπρος γυρισε η μια τη πλατη στην αλλη….ναι δε λεω ωραιο ειναι να ψηφιζουμε αντικειμενικα αλλα απο τι στιγμη που οι συμμαχιες καλα κρατουν(σερβια-μαυροβουνιο)(σκοπια-αλβανια)(μολδαβια-ρουμανια)(γεωργια-αρμενια)(μαμα ρωσια-παιδακια σοβιετικες)κλπ κλπ εμεις γιατι να μην ψηφισουμε υποκειμενικα!!!;;;!!γι αυτο χωρες που περασαν οριακα τους ημιτελικους η χαμηλοτερα απο εμας(πχ.αζερμπαιτζαν/σερβια/αλβανια)βρεθηκαν σε καλυτερη θεση γιατι λειτουργησαν οι συμμαχιες τους! σχετικα με τη θεση που λαβαμε θεωρω πως αδικηθηκαμε,ναι δεν αξιζαμε 10αδα αλλα οχι κι 19η θεση! αναλογη της περυσινης σχεδον;;;χειροτερη απο το “sagapo”το “never let you go” το “aphrodisiac”;;;εεε οχι! νομιζω επρεπε να τερματισουμε 13η-15η θεση θα ηταν πολυ πιο δικαιο! παντως δε ξερω τι φταιει,ισως του χρονου κι στο μελλον να πρεπει να πειραματιστουμε(βλ.λετονια/βελγιο,δεν εννοω να αντιγραψουμε!!!) ακομα κι με μπουζουκοτραγουδο να παμε δεν θα ηταν ασχημος πειραματισμος δε ξερεις τι μπορει να βγει….
    σε γενικες γραμμες το αποτελεσμα τςη διοργανωσης μετριοτατο για μενα το χειροτερο των τελευταιων 10ετων….το μονο που με χαροποιει σχετικα με τη νικη της σουηδιας ειναι πως θα δουμε ωραιο θεαμα κι ευχομαι οχι παλι στο μαλμε!!!!! στοκχολμη 2016 😀

  72. Δικαια κερδισε, εδω μεγαλοι ανθρωποι 45 ετων και μιλανε θετικα για τον Μανς, μεχρι και στη γιαγια μου αρεσε…Η ebu δεν μεροληπτει υπερ των Σουηδων οπως λεει και ο Στρατος.και ξαναλεω οι επιτροπες ειναι απαραιτητες γιατι κανει και το κοινο λαθη οπως το 2011 που εβγαλε πρωτο το Αζερμπαϊτζάν με βαρετο τραγουδι , οποιον και να ρωτουσες τοτε θα σου λεγε υον ερικ σααντε και τους τζεντγουαρντ καλύτερους…καλυτερα να πουμε για το τι περιμενουμε απτον επομενο διαγωνισμο σε καλλιτέχνες κτλ

    • Τα πολιτικά θέματα αποδείχτηκε ότι παίζουν ρόλο πχ Ρωσία 2014 που την έριξαν επίτηδες η αλήθεια είναι πικρή

  73. Σχολιασα πιο πανω για ολα τα θεματα απλα ηθελα να πω ενα ΜΠΡΑΒΟ στη Ρωσια και σε οσους την στηριξαν(κι εγω την ψηφισα)γιατι παρα τα οσα γινονται και παρα τα οσα υποστηριζουν οι πολιτικοι της Ρωσια γαι τους ομολοφιλοφιλους κανενας δεν γυρισε την πλατα στη Ρωσια.Βγηκε 2η στο televoting και αυτο δειχνει οτι ο κοσμος ακουει και ψηφιζει με βαση το τραγουδι και οχι με αλλα κριτηρια και αυτο ειναι καλο να φαινεται για την Eurovision.Βεβαια ουτε οι επιτροπες την “εριξαν”!!!Γιατι στο κατω κατω δεν χρειαζεται να κρινουμε μια χωρα με βαση τις δηλωσεις και τις προτιμησεις πολιτικων.Και δεν ειναι μονο οι σοβιετικες που την ψηφισαν για δεν μαζευεις 303 ποντους μονο με συμμαχιες..

  74. Τώρα που η 60ή γιουροβίζιον ανήκει στην ιστορία, μπορώ να πω τα 10 αγαπημένα μου τραγούδια και αυτο το σχόλιο θα είναι το τελευταίο από εμένα για τη φετινή διοργάνωση: Άσχετα απο τη θέση που πήραν και εξαιρώντας την Ελλάδα (γιατι για μένα θα είναι πάντα στη κορυφή) η δεκάδα μου ήταν η εξής:
    1. Ρωσία
    2. Ιταλία
    3. Εσθονία
    4. Σουηδία
    5. Γεωργία
    6. Βέλγιο
    7. Ισραήλ
    8. Λετονία
    9. Αλβανία
    10. Νορβηγία
    ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  75. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ MARINA AND THE DIAMONDS ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ;ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΑΛΗ.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ POWER AND CONTROL ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ OGAE ME THN ΝΕΡΙΤ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΝΕΡΙΤ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.

  76. Πολύ κρίμα για την Ιταλία. Ήμουν βέβαιος ότι οι επιτροπές θα την είχαν πρώτη και στο κοινό θα ήταν κάπου δεύτερη ή τρίτη. Εξεπλάγην με τα τελικά αποτελέσματα. Απλά φέτος νίκησε η εικόνα. Όχι ότι το heroes δεν άξιζε ψηλά αλλά το Grande Amore είναι μοναδικό!!! Συγχαρητήρια στην Μαρία Έλενα για την προσπάθειά της αλλά το αποτέλεσμα ήταν ψιλο αναμενόμενο…εύχομαι του χρόνου να πάμε μ’ ένα πιο φρέσκο, μοντέρνο και ψαγμένο τραγούδι! Και μακριά από κλασικούρες, φθηνοποπ και μπουζουκοτράγουδα!!! Καλό καλοκαίρι σε όλους και του χρόνου να ‘μαστε καλά!!!

  77. 1) με επιτροπες η οχι παντα θα υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαζει το αποτελεσμα . παντως επιτροπες δεν θελω ουτε εγω και μαλον δεν θελει κανεις . η γιουροβιζιον πηρε τα πανω της χωρις επιτροπες .
    2) δεν μπορω να πιστεψω οτι οοοολοι ανεξαιρετως οι ελληνες στην ευρωπη δεν ψηφισαν την χωρα μας . και δεν το λεω αυτο επειδη βγηκαμε 19 θεση . το λεω γιατι ειναι πασιφανες οτι φετος ειχαμε το χειροτερο μαγειρεμα των αποτελεσματων . και σε οτι αφορα την ιταλια, αλλα για μενα ακομη πιο αδικημενη η συμμετοχη της ισπανιας !
    3) εφοσον η ebu θελει νεες πρωτασεις , γιατι δεν καθιερωνει δυο τελικους απευθειας , ενα μονο με μπαλαντες και ενα μονο με χορευτικα τραγουδια ? να υπαρχει χρονικο περιθοριο για να δηλωσει καθε χωρα συμμετοχη και μετα να χωριζοντε σε δυο διαφορετικους τελικους . ας επιλεγει καθε χωρα που θα διαγωνιστει , μεχρι βεβαια να καλυφθουν οι θεσεις . ετσι οι μπαλαντες θα κρινοντε ως μπαλαντες και τα χορευτικα με οτι σοου θελει ο καθενας . να επιβραβευεται και η καλη φωνη και το σκηνικο στησιμο και να εχουμε δυο νικητες. την επομενη χρονια ας γινει συνδιοργανωση η ας διεξαχθει αλλου η γιουροβιζιον . ετσι για να μειωθουν τα συμφεροντα . και ας βαλουν οσες χωρες εκτως ευρωπης θελουν αλλα χωρις να ψηφιζοντε – εκτως συναγωνισμου . τι καθομαι και λεω τωρα … ??? ετσι μια σκεψη , αλωστε ο καθενας λεει οτι νομιζει …..

  78. Από την μέχρι τώρα πορεία των φετινών τραγουδιών στα charts ανά την Ευρώπη Σουηδία και Βέλγιο πάνε εξαιρετικά καλά. Η “αγαπημένη” του κοινού Ιταλία φαίνεται ότι αγαπήθηκε μόνο το βράδυ του τελικού αφού η ανταπόκριση στο ιταλικό τραγούδι κατόπιν είναι μάλλον απογοητευτική.

    • Λογικο. Και γω Ιταλία ψήφισα γιατι ηταν τραγουδι με καλλιτεχνικη αξία που το ήθελα νικητη σε φεστιβαλ τραγουδιου , αλλα δεν θα το αγόραζα να το ακούω στο αμαξι κτλ ειναι δύσκολο τραγουδι για να το τραγουδάει ο κόσμος , ειναι επισης στα ιταλικά που δυσκολεύει να το τραγουδήσεις. Καποιες μαϊμούδες χώρες τραγουδάνε μονο τραγουδια τσιχλόφουσκες στα αγγλικα. Ε η Ιταλία δεν ηταν τέτοια συμμετοχη και γιαυτο την θέλαμε νικητη η πλειοψηφία στην Ευρώπη . Η γιουροβιζιον δεν ειναι YouTube και iTunes. Γιαυτο και ο κόσμος ψηφισε μαζικά για νικητη μια χωρα που έστειλε διαχρονικού τυπου τραγουδι ( τραγουδι πραγματικό με όργανα και οχι εναν κλαμπιςτικο αχταρμά γραμμένο σε υπολογιστη ).

  79. Ενταξει ο καθενας οτι θελει μπορει να λει το θεμα ειναι οτι Σουηδοι καθοριζουν τους κανονες και οι αλλοι παρακολουθουν.Ειδαν οτι δεν τους εβγαινε καλα και το 50-50 και το εκαναν 70 – 30 ναναι καλα οι ηλιθιοι που πληρωνουν να ψηφισουν.Σαφως δεν ειναι καθαρη νικη και το ξερουν και οι Σουηδοι και δεν πιστευω οτι η Σουηδια ειχε αναγκη την νικη ποσο καψουρα θα ηταν καποιος με τον νεαρο ενας θεος ξερει…!Παντως μετα τα χορευτικα οποιος εχει τα περισσοτερα χρηματα και κανει ευρηματα πανω στην σκηνη και με ενα μετριοτατο τραγουδι κερδιζει.ΝΤΡΟΠΗ στις επιτροπες απο ειδικους που μαλλον επιτηδες εθαψαν την Ιταλια.

  80. Μυστήριο θα παραμείνει γιατί δεν τράβηξε το τραγούδι της Εσθονίας στις επιτροπές…Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε επίτροπος προτίμησε το τραγούδι της Γεωργίας και του Ισραήλ…
    Μπράβο στην Λετονία για την εντυπωσιακότερη εμφάνιση την βραδιά του Τελικού!
    Επίσης συγχαρητήρια στους Il Volo για την σαρωτική τoυς νίκη με ένα τραγούδι στα Ιταλικά ! Οι αληθινοί νικητές του 2015! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά μαρκετινγκ! Καταλαβαίνω την ανάγκη της ΕΒU να εξασφαλίσει μια καλή διοργάνωση του χρόνου στη Σουηδία αλλά το να θεωρούν 200 επίτροποι ότι η Σουηδία αξίζει τη νίκη με 100 + βαθμούς από τον 2ον είναι φάουλ. Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τη γνώμη του televoting κι ας διαφωνώ με την υψηλή του βαθμολογία σε Αλβανία, Σερβία, Αρμενία, Ρουμανία, Πολωνία για τους ευνόητους γεωπολιτικούς λόγους…Τουλάχιστον θα είχαμε έναν διαφορετικό νικητή. Δυστυχώς με τις επιτροπές επιστρέφουμε σε εποχές μονοπωλίου νίκης από τις ίδιες χώρες, όπως τα 90s με την Ιρλανδία. Μόνο που τώρα στη θέση της βρίσκεται η Σουηδία!

  81. Το επίσημο τοπ 10 μου για το 2015
    1.Λετονία = 12/10
    2.Εσθονία = 10/10
    3.Νορβηγία = 10/10
    4.Ιταλία = 10/10
    5.Αυστραλία = 9/10
    6.Σλοβενία = 8,5/10
    7.Ιρλανδία = 8/10
    8.Βέλγιο = 7,5/10
    9.Μαυροβούνιο = 7/10
    10.Σουηδία = 7/10
    Όσο για μας πήγαμε με όπλο τη φωνή αλλά όταν όλοι οι συμμετέχοντες στον Τελικό έχουν εντυπωσιακές φωνητικές ικανότητες αυτό που θα μετρήσει είναι το τραγούδι τελικά…Περισσότερη έμπνευση και τόλμη εκ μέρους των υπευθύνων της ελληνικής συμμετοχής είναι το κλειδί για ένα καλό αποτέλεσμα το 2016! Φτάνουν πια οι προχειροδουλειές!!!

    • εν τελει ειδες που το ισραηλ χωρις κανενα συμμαχο καταφερε να ειναι εντος δεκαδας τοσο σε κοινο οσο και σε επιτροπες?απευθυνομαι σε σενα διοτι υποστηριζες με θερμη οτι η ελλαδα θα ειναι πιο ψηλα απ οτο ισραηλ,και οτι το ισραηλ με κυαλια θα δει τελικο…..πολυ απλα το εθνοποπ εχει και θα εχει περαση στο διαγωνισμο!δεν ειναι τυχαιο που το ισραηλ ηρθε 3ο στον ημιτελικο του και ψηφιστικε απο ολες τις χωρες!!οσο για εμας μετα το φετινο τραγικο αποτελεσμα ελπιζω να μην ξαναστειλουμε αγγλοφωνη μπαλαντα διοτι πολυ απλα πατωνουμε!ακομη απορω ποιοι πιστεψαν οτι ενα τετοιο ανουσιο και ξεπερασμενο τραγουδι οπως το last breath θα τα πηγαινε καλα!α και γι αυτο φωναζαμε απεργη η σαγια απο την πρωτη στιγμη!!!

      • To γεγονός ότι το Ισραήλ έτυχε να πάει καλά φέτος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα τα πηγαίναμε εμείς καλύτερα με Shaya ή Απέργη (τουλάχιστον όχι με αυτό που είδα και άκουσα στον Ελληνικό Τελικό)

      • παντως βλεπω οτι το εθνοποπ αντεχει!!οι αμερικανικες παρωχημενες μπαλαντες τυπου κυριακου μαλλον εχουν ξεπεραστει στη γιουροβιζιον!εξ ου και τα φετινα αποτελεσματα!βλεπωντας αναλυτικα το πως ψηφισε το κοινο σε ολη την ευρωπη το one last breath απλα πατωσε,εχει ερθει στις μισες χωρες στην τελευταια 3αδα!τετοια τραγικα αποτελεσματα για ελληνικο τραγουδι εχω χρονια ολακερα να δω!ελπιζω του χρονου να παμε με κατι ΕΛΛΗΝΙΚΟ επιτελους!!!

  82. Το 90 δεν υπηρχαν επιτροπες οποτε η ιρλανδοι κερδισαν δίκαια τρεις φορες στη σειρα δεν ηταν κατευθυνομενες οι νικες τους.ουτε η φετινη της σουηδιας ηταν.επιτελους αποφασισαν οι επιτροπες να στηριξουν κατι διαφορετικο αποτι αλλες χρονιες που στηριζαν μπαλαντες και κλασικα κομματια.Το ιταλικο δεν κανει επιτυχία πραγμα που δειχνει οτι αγαπηθηκε για μια βραδια…απλα οι επιτροπες ακολουθουν το ρευμα της εποχης πλεον…και η Σουηδία ειχε ολο το πακετο για αυτο κερδισε…και κατι αλλο αν ειχαμε κερδισει εμεις το 2008 και εβγαινε δευτερος ο ντιμα με την μπαλαντα του θα λεγατε οτι αδικα μας στηριξαν οι επιτροπες που κερδισαμε με ποπ;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ