EUROVISION 2015: Οι δέκα πρώτοι φιναλίστ!

Ο πρώτος ημιτελικός του 60ου διαγωνισμού αποτελεί παρελθόν! Κοινό και επιτροπές έδωσαν τις ψήφους τους απόψε και χθες το βράδυ αντίστοιχα, δίνοντας σε δέκα χώρες το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι δέκα χώρες, λοιπόν, που προκρίθηκαν με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

  • Αλβανία
  • Αρμενία
  • Ρωσία
  • Ρουμανία
  • Ουγγαρία
  • Ελλάδα
  • Εσθονία
  • Γεωργία
  • Σερβία
  • Βέλγιο

Οι χώρες που δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου είναι η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Δανία, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Π.Γ.Δ.Μ. Σε λιγότερο από 48 ώρες θα μάθουμε και τους επόμενους δέκα φιναλίστ από το δεύτερο ημιτελικό, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τις 27  φετινές φιναλίστ.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

85 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Μαρία Έλενα!!! δεν ήθελα να περάσει η Ουγγαρία και η Σερβία δε μου αρέσουν τα τραγούδια θα προτιμούσα να παίρναγάν η Ολλανδία και η Δανία η και η Λευκορωσία! Το Βέλγιο εξαιρετικό Ρωσία Εσθονία επίσης μ αρέσουν το δικό μας καλό οκ στο τέλος το απογείωση αρκετά καλή επιτυχία!!!

    • Άδικο που δεν προκρίθηκε η Ολλανδία. Υπέροχη φωνή η τραγουδίστρια,επαγγελματίας και γνωστή στην Κεντρική Ευρώπη. Το λέω γιατί ταξιδεύω συχνά στις Κάτω Χώρες.
      Απαράδεκτη η πρόκριση Σερβίας, είναι ότι πιο γελοίο στον α’ημιτελικό.

  2. Εμένα π δν μ άρεσε καθόλου η Αρμενία θεωρώ οτι θα μπορούσε να περάσει η Δανία αντί για αυτη!!!!

  3. Ρουμανία, Σερβία και Ουγγαρία δεν αρχίσαν θέση στο τελικό για μένα. Μεγάλο κρίμα που χάσαμε το λευκό Ρωσία, τα άλλα όμως δεν έχανε τίποτα σπουδαία όμως.

  4. Συγχαρητηρια στη Μαρια Ελενα και την κομματαρα μας!!! Απο το υπεροχο Everything και μετα , μονο το Watch my dance και το Alcohol is free μου αρεσαν!!!!

  5. Η Σερβία έλειψε εναν χρονο και είπαν να την περάσουν αλλά σίγουρα η φωνη της ηταν πολύ καλη

  6. Πάνω κάτω αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Σαφέστατα και άξιζε να περάσει η Ελλάδα ήταν ανατριχιαστική η Μαρία Έλενα !!!!
    Από τις υπόλοιπες χώρες που πέρασαν δεν περίμενα Σερβία και Ουγγαρία. Όλα τα υπόλοιπα ήταν σιγουράκια. Η Φινλανδία πάλι την πάτησε. Πιστεύω οι επιτροπές την είχαν τελευταία… απαίσια φωνή πάντως αυτος που τραγουδούσε και ευχαριστήθηκα που δεν πέρασε για να μάθουν οι Φινλανδοί να εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

  7. Αυτος ηταν λοιπον ο 1ος ημιτελικος!! Καταρχην πολλα συγχαρητηρια στους διοργανωτες για ολο το show, υπεροχο σταδιο, υπεροχα γραφικα, τελεια φωτα. Υπεροχη η παρουσιαση του green room και ωραιος ο ρολος της conchita! τωρα οσο για τις συμμετοχες!!

    Μολδαβια-τι να σχολιασεις, ηταν ασχολιαστο ολο το πραγμα και φανηκε οτι θα εμενε εκτος, απο την αρχη το πιστευα και σαν τραγουδι οτι θα εμενε εκτος.
    Αρμενια-πολλοι ωραιοι οι genealogy πανω στη σκηνη και πολυ ωραιο που προς το τελος φανηκε η γη και πηγε ο καθενας πανω στην ηπειρο απο οπου καταγεται. απο την αρχη πιστευα στην προκριση της αρμενιας!
    Βελγιο-ενταξει πραγματικα εντυπωσιαστηκα. υπεροχο ολο, δεν εχω να κανω καμια παρατηρηση. υπεροχος φωνητικα ο loic, καλυτερος απο οτι περιμενα και το χορευτικο τελειο, σιγουρη και δικαιη προκριση.
    Ολλανδια-μεχρι πριν τις προβες πιστευα οτι θα περνουσε και θα τα πηγαινε καλα, μετα τις προβες ειχα καποιες αμφιβολιες αλλα σκεφτηκα οτι μπορει να περνουσε εστω και οριακα. σημερα με την εμφανιση αυτη πειστηκα οτι θα μεινει εκτος τελικου, πραγμα συνηθισμενο για την ολλανδια. ακυρο φορεμα ακυρη σκηνικη παρουσια. η ολλανδια απογοητευσε αρκετα!
    Φινλανδια-απο την αρχη που ακουσα το τραγουδι για πρωτη φορα πιστεψα οτι θα εμενε εκτος και πολυ πιθανο στην τελευταια θεση του ημιτελικου. σιγουρα μπραβο για την προσπαθεια αλλα φαινοταν οτι ειναι ενα τραγουδι που δε θα καταφερει τιποτα, δικαιος αποκλεισμος, απορω πως ηταν ψηλα στα στοιχηματα.
    Ελλαδα-μπραβο στην ελλαδα που ακομη μια φορα θα βρισκεται στον τελικο, δικαιη προκριση, η μαρια ελενα καθηλωσε, τα εδωσε ολα, αταπληκτικη ερμηνεια και σκηνικη παρουσια, ωστοσο το πρωτο μερος του κομματιου ειναι λιγακι σε εισαγωγικα βαρετο αλλα μετα ερχεται το δευτερο δυνατο μερος και το απογειωνει. τα λεμε το σαββατο!!
    Εσθονια-υπεροχη και η εσθονια, μου αρεσε πολυ ολοκληρη η συμμετοχη και ανεβηκε αρκετα στις προτιμησεις μου, σιγουρα παει για δεκαδα και ισως πενταδα το σαββατο.
    FYROM-αδιαφορο, ανουσιο, βαρετο, δικαιος αποκλεισμος και προβλεψιμος.

    • Σερβια-εντυπωσιαστηκα!!!! χιλια μπραβο για αυτη τη συμμετοχη, υπεροχη η φωναρα bojana ξεσηκωσε το σταδιο και πολυ ωραια σκηνικη παρουσια.μεχρι πριν την εμφανιση της πιστευα οτι θα παλεψει πολυ για την προκριση της γιατι οι προβες δε με επεισαν, αλλα μετα απο αυτη της την εμφανιση πιστεψα οτι θα ειναι μεσα και αξιζε να περασει!
      Ουγγαρια-επισης εντυπωσιαστηκα. με αυτη τη σκηνικη παρουσια και αυτα τα γραφικα το τραγουδι απεκτησε τεραστιο νοημα και προσωπικοτητα. και για την ουγγαρια μεχρι σημερα αμφεβαλα για την προκριση της αλλα μετα την εμφανιση της ημουν σιγουρος για την προκριση της, καταπληκτικη ερμηνεια!
      Ρωσια-απλα τελειο! υπεροχο μαγικο, 3 λεπτα μαγειας και τελειοτητας. πολυ πιθανον να κερδισε τον ημιτελικο και θα παει πολυ ψηλα στον τελικο!
      Λευκορωσια-το αγαπημενο μου τραγουδι του 1ου ημιτελικου αποψε με απογοητευσε. αρκετα μετρια ερμηνεια και γενικα ολη η εμφανιση εβγαζε οτι δεν τον εχει τον τελικο. δικαιος αποκλεισμος. πραγματικα δε με επισε η λευκορωσια.
      δανια-ρυθμικο τραγουδακι που σε διασκεδαζει για 3 λεπτα αλλα πολυ λιγο για να περασει στον τελικο, δικαιος αποκλεισμος. απο την αρχη πισετυα οτι η δανια θα εμενα εκτος παρολο που ειναι απο τις χωρες που περνανε ευκολα στον τελικο.
      Αλβανια-ωραια και η αλβανια, χαρηκα που επιτελους περασε μετα απο 2 αποκλεισμους, ωραια ερμηνεια αλλα μου φανηκε λιγακι υπερβολικη η elhaida. παντως δικαη προκριση.
      Ρουμανια-το τραγουδι της ρουμανιας παντα το ειχα εκτος τελικου στην προσωπικη μου καταταξη αλλα εννοειται οτι ηξερα οτι θα περνουσε. σημερα δε με πειραξε που περασε, αρκετα καλη εμφανιση και το κομματι πανω στη σκηνη αποκταει ενα αλλο νοημα.
      Γεωργια-το καλυτερο κλεισιμο. υπεροχη δυναμικη γεματη ενταση υπεροχη φωνη, πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο τη γεωργια, ολα ηταν υπεροχα!!!!

      • γενικα νομιζω οτι αφου παρουσιαστηκαν ολες οι εμφανισεις φανηκε οτι θα προκριθουν αυτες οι 10 συγκεκριμενες χωρες, δεν υπηρχαν εκπληξεις. και αφου ολοκληρωθηκαν οι εμφανισεις προβλεψα οτι θα περασουν ακριβως αυτες οι χωρες!

  8. Όπως προείπα, τα αποτελέσματα πάνω – κάτω αναμενόμενα, για μένα η μόνη έκπληξη της βραδιάς ήταν που δεν πέρασε η Φινλανδία (ΕΥΤΥΧΩΣ!) και δεν περίμενα την πρόκριση της Σερβίας. Πολύ τσίρκο βρε παιδί μου, αλλά φάνηκε ότι άρεσε… Για το προσωπικό μου μουσικό γούστο άξιζε πρόκριση η Ολλανδία (μόνο λόγω τραγουδιού), το οποίο ωστόσο δεν υποστηρίχθηκε σκηνικά (καθόλου όμως!) και η Δανία, που μου έβγαλε μία ευχάριστη διάθεση γενικότερα, στη θέση της Σερβίας και της Αρμενίας (φωνάρες, αλλά ψιλοαδιάφορο συνολικά). Επίσης, η πρόκριση της Ουγγαρίας αναμενόμενη, φάνηκε ότι το τραγούδι άρεσε λόγω παρουσίασης και δικαίως. Επίσης, την Αλβανία περίμενα ελαφρώς καλύτερη, αλλά με τέτοιο σκηνικό… Το Νο1 μου η Εσθονία εξαιρετική παρουσίαση, αν και κάπου στο τέλος η αποχώρηση του Stig και η συγκίνηση της Elina δεν μου΄κατσαν καλά οπτικά… Οι 3 πρώτες χώρου του ημιτελικού πιστεύω ήταν σίγουρα Ρωσία, Εσθονία, Βέλγιο! Και τώρα πάμε Πέμπτη για τον β΄ ημιτελικό και τις πιο δυνατές συμμετοχές… Συγχαρητήρια και πάλι στη Μαρία – Έλενα που μας πέρασε τελικό για ακόμη μια φορά και πάμε για όσο το δυνατό ψηλότερα στον τελικό, πιστεύω μια 15αδα την έχουμε! 🙂

  9. Από τη συνέντευξη τύπου βγήκε ότι θα εμφανιστούμε στο β’ μισό του τελικού!!

  10. στο δευτερο μισο η ελλαδα…στο πρωτο μισο το βελγιο και η εσθονια…παντως αν ένα τραγουδι μπορει να γινει η περσινη ολλανδια αυτό είναι τ βελγιο…θα ανεβει πολύ πιστευω από αυριο…

  11. Κληρωθήκαμε στο δεύτερο μισό του τελικού. Πολύ καλό αυτό! Παίζει και λόγω τίτλου του τραγουδιού να μας βάλουν να εμφανιστούμε τελευταίοι.

  12. Πρώτη φορά που τα τραγούδια που πίστευα οτι θα περάσουν αλλά και ήθελα να περάσουν ήταν και τα 10 που πέρασαν. 10/10. Χωρίς καμία έκπληξη για μένα όλα αναμενόμενα.
    Για μένα (και όλη την παρέα) η καλύτερη εμφάνιση είχε η Ρωσία που σίγουρα βγήκε πρώτη.Μεγάλο φαβορί και για νίκη.
    Η Ουγγαρία σκηνικά από άποψη γραφικών ήταν αξιοπρόσεκτη και ξεχώρισε όπως και η Σερβία λόγω φωνής αλλά και δυνατού τραγουδιού. Ίσως κάνει εκπληξη στον τελικό. Αλλά μπορεί να είναι και παγίδα η τρελή άνοδος της Σερβίας στα στοιχήματα.
    Το Βέλγιο αναμενόμενα καλό θα τα πάει περίφημα.
    Πάντως κακά τα ψέματα μέτριο το επίπεδο τραγουδιών σ’αυτό τον ημιτελικό.Ελάχιστα ξεχώρισαν.
    Η Αλβανία για μένα ήταν απογοήτευση.Θαμπή φωνή με φάλτσα και ζόρι να βγάλει υψηλές νότες και πολύ αδιάφορα γραφικά.Επίσης με κούρασαν οι Αλβανοί που όπου και να κοιτάξω έχουν γεμίσει παντού μηνύματα ”Albania win”. Λες και αν το πουν αμέτρητες φορές θα γίνει!
    Εσθονία λυπάμαι αδιάφορη.Δεν είδα κανένα παιχνίδι με τις κάμερες αλλά ένα βαριεστημένο στήσιμο.Βέβαια η φωνή της Elina και το ίδιο το τραγούδι είναι εξαιρετικά!Αλλά για νίκη δεν θα παίξει.
    Ελπίζω ο δεύτερος ημιτελικός να έχει εκπλήξεις.

    • Η Ελλάδα πιστεύω ήρθε κάπου ανάμεσα 5-7. Μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες.Ο ανταγωνισμός με 27 τραγούδια είναι τεράστιος και η δεκάδα φαντάζει θαύμα.Εγώ δεν το πιστεύω.Ίσως δύσκολα και 15αδα. Είμαι ευχαριστημένος όμως που θα δώ άλλον έναν τελικό με την Ελλάδα παρούσα. Θετικό που εμφανιζόμαστε στο δεύτερο μισό αλλά αυτό δεν λέει και κάτι. Πάντως δεν νομιζω πως είχαμε εξαιρετικά πλάνα ούτε αξιοπρόσεκτα γραφικά.Ότι καταφέρει η Μαρία Ελενα θα είναι με όπλο μόνο τη φωνή της.
      Η διοργάνωση μια χαρά χωρίς να ενθουσιαστώ.Θα κάνει χρόνια να ξεπεραστεί η eurovision της Κοπεγχάγης.Οι παρουσιάστιες αδιάφορες και με ξενέρωσαν που την 10αδα την ανακοίνωσαν στα γρήγορα χωρίς κανένα σασπένς ούτε στην 10η χώρα.Πιο αδιάφορη παρουσίαση και από αυτή των Αζέρων!

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα.
      Καλύτερη παρουσία αυτης της Πολίνα που ήταν καταφανώς συγκινημένη. Θα παίξει ψηλα και σίγουρα θα πάρει ψηλη βαθμολογία από μας
      Η μόνη απ’αυτές που προκρίθηκαν αλλά με απογοήτευσε ήταν η Αλβανία.
      Η χώρες που τις είχα σιγουρες για αποκλεισμό ήταν Μολδαβία (κονσεπτ εντυπώσεων πρότερων ετών), FYROM (κάκιστη ερμηνεία), Δανία (αδιάφορα χαρούμενο) και Ολλανδία (κακό styling και καλά έμπειρη επαγγελματιας δεν ήξερε πού να κοιτάζει τις κάμερες;).
      Αντίθετα Ουγγαρία και Ρουμανία που δεν παιζόντουσαν στις προβλέψεις με συγκίνησαν και δεν με εξέπληξε που πέρασαν.

    • Όπως τα λες…λογικα περασαμε ως εκτη…μεγαλη απογοητευση η Αλβανια..κακιστη στο live…Φοβερο το Βελγιο!!!
      Νομιζω εισαι λιγο αδικος με την Εσθονια…το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο απο αυτο που περιμεναμε με βαση τις προβες…ωραιο ντυσιμο,πολυ καλοι φωνητικά και ωραιο το ευρημα με τις σκιες…δεν λεω πως ηταν τρομερο το live τους,αλλα το βρηκα αρκετα καλο…συμφωνω παντως οτι δυσκολα πανε για νικη…

  13. Σας τα λεγα για την Εσθονια..στη τηλεοραση ηταν εκπληκτικο το αποτελεσμα!!!!

  14. Η σερβια εχει πολλες πιθανοτητες νικης,καθως εχει ανεβει παρα πολυ στα στοιχηματα και γινοταν πανικος στο σταδιο οταν βγηκε…παντως η ελλαδα δεν εχει μετακινηθει και ειναι ακομα δεκατη εβδομη και ενταξει :/

  15. Περασαν και τα 10 που ειχα προβλεψει και επιθυμουσα ταυτοχρονα. Στρατηγικα οχι και ο,τι ευνοικοτερο που περασαν ολα τα Βαλκανια γιατι θα διασπαστουν οι ψηφοι. Καλη μας επιτυχια. Ο στοχος επετευχθει, η παραδοση μας συνεχιστηκε. Τωρα απλα να το απολαυσει και οποια θεση ερθει ειναι καλοδεχουμενη

  16. Αναμενομενο το αποτέλεσμα….η μονη εκπληξη για μενα ηταν αυτή της Ουγγαρίας….χαρηκα παρα πολύ που δεν περασε η Φιλανδια και αυτό να γινει μαθημα σε οσους εκμεταλλεύονται αθωες ψυχες για να κερδισουν κατι….οι καλυτεροι για μενα σημερα φωνητικα και σκηνικα ηταν το Βελγιο, η Ελλαδα και η Σερβια….απογοητευση μεγαλη για μενα είναι η εμφανιση της Αλβανιας,πολυ ωραιο τραγουδι αλλα σκηνικα και ερμηνευτικα θεωρω ότι καταστραφηκε!!!!

  17. παιδια μην παρασυρεστε με τη Σερβια…σε καμια περιπτωση δεν ειναι φαβορι…τυρακι των μπουκ ειναι…

  18. Sixaritiria ellada! Mia apo tis 3 kaliteres emfanisis apo4e.! Oso g t show theoro oti itan o pio apesios imitelikos ever p ipir3e..to skiniko apla xalia prgmtka den 3erw gt akoma den sxoliastike poli mavroaspro o xoros itan toso klistos. Oi hosts den ixan idea i enar3i katholu entiposiaki i cameres itan alu k alu. Mia apo tis xiroteres diorganwsis.

  19. αν και γουστάρω να ψηνομαι οτι αυτος ριναι ενας διαγωνισμός τραγουδιού, τα τελευταία χρόνια εχω αρχισει να ξεχωρίζω τις συμμετοχες σε ανατολικες , δυτικες και ετσι κι ετσι. τι ειχαμε λοιπον σημερα; ανατολη: ρωσια, λευκορωσια, αρμενια, γεωργια, μολδαβια, ρουμανια, σερβια, φυρομ, αλβανια, ελλαδα, 10 συμμετοχες. δυση: φινλανδια, δανια,ολλανδια, βέλγιο, 4 συμμετοχες,. ετσι κι ετσι: ουγγαρια και εσθονια. τελικο περασαν 7 ανατολικες, 1 δυτικη και οι 2 ετσι κι ετσι. λογικο, ετσι μονοπαντα που εγερνε ο ημιτελικος. οποτε μην δινουμε τοσο σημασια στα αποτελεσματα τα σημερινα και τις στοιχηματικες αποδόσεις, γιατι οταν χωθουν στη ψηφοφορια οι αλλοι δυτικοι , τα πραματα δε θα ναι τοσο ρόδινα για ρωσιες και σερβιες.

  20. χμ αδίκησα την Εσθονία στη κριτική μου και αυτό γιατί μάλλον δεν παρατήρησα καλά την παρουσία της στη σκηνή (μάλλον μιλούσα πολύ με την παρέα)! Και ξαναείδα το βίντεο.
    Ερμηνευτικά εξαιρετικοί αλλά μάλλον η Elina ”σκεπάζει” τον Stig.
    Σκηνοθετικά έδειξαν άψογα πλάνα και οι δυο τους παίζουν καλά το ρόλο τους σύμφωνα με το τραγούδι με έντονα βλέμματα μεταξύ τους.
    Βέβαια πάλι το βρήκα λίγο flat.Στο τέλος που φεύγει ο Stig και μένει μόνη της η Elina είναι ωραίο αλλά πολλοί ίσως δεν το προσέξουν καν.
    Εν ολίγης είναι ένα υπέροχο ντουέτο με μια πανέμορφη και εκφραστική τραγουδίστρια, που πιστεύω δεν θα παλεψει για τη νίκη αλλά θα πλασαριστεί αρκετά ψηλά.

    • Σίγουρα η Εσθονία είχε εξαιρετική παρουσία και η σκηνοθεσία ήταν πολύ εντυπωσιακή! Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να κέρδισε τον ημιτελικό! Συμφωνώ ότι η Elina υπερτερεί αλλά, και ο Stig έχει μια γλυκιά χροιά και είναι πολύ τηλεοπτική η παρουσία του! Πιστεύω ότι η Εσθονία θα μπει στην πεντάδα και ίσως να παίξει για νίκη! Πάντως, για μένα θα παραμένει το καλύτερο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης!

  21. Λίγο το ελληνικό κομάτι . Η κοπέλα πάντως το παλεύει οσο δεν παει άλλο . Αυτή το έστειλε στο τελικό. Έγκλημα το οτι περασε η Ρουμανία. Ανεξήγητο το πως περασε η Σερβία με αυτο το τσίρκο . Ποιός ντύνει την τραγουδιςτρια της Σερβίας ; Να τον κλείσουν στην φυλακή άμεσα . Άξιζαν μια θεση στον τελικό η Δανία και η Ολλανδία. Η ΕΣΘΟΝΙΑ έκανε την καλύτερη εμφάνιση . Πρέπει πάντως ο τραγουδιστής να κανει κατι με το μαλλί του , ειναι χάλι . Ελπίζω να δούμε λιγότερο Κοντσίτα στον Β ημητελικό . ΔΕΝ κανει για παρουσίαση τραγουδιών και συνεντεύξεις . Μέτρια η αυστριακή παραγωγή και με παιδικά λάθη η σκηνοθεσία . ΙΤΑΛΙΑ ΕΣΘΟΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ η τόπ τριάδα στον τελικό . Καληνύχτα σε όλους .

  22. Βρε παιδιά προσπαθώ να σκεφτώ τι έχει το ρώσικο τραγουδι.Αλλά τώρα που το ξαναείδα κατάλαβα. Τίποτα!!!!!!! Η δικιά μας και ο Βέλγος πολύ καλύτεροι!!!!!!!

  23. η σκηνη αρκετα εντυπωσιακη αλλα δε φτανει εννοειται το περσινο διαμαντι της δανιας!! οι παρουσιαστριες ηταν νορμαλ! δε μου αρεσε ομως που ανακοινωναν πολυ γρηγορα τα αποτελεσματα. επρεπε λιγο πιο αργα για να υπαρχει περισσοτερη αγωνια. δεν προλαβαιναμε να αντιδρασουμε, κατευθειαν ανακοινωναν την επομενη!

  24. Με λύπησε ο αποκλεισμός της Ολλανδίας…για το ενδυματολογικό, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

  25. Ήθελα φανατικά Λευκορωσία και Δανια στον τελικο αλλά ήξερα ότι η Δανία λογικά δεν θα περνούσε βέβαια έπαθα σοκ όταν δεν πέρασε η Λευκορωσία και ήθελα να περάσει στη θέση της Σερβίας η της Ουγγαρίας
    Στο top μου 7/10
    Λευκορωσία αντί Σερβίας
    Δανία αντί Ουγγαρίας
    Μολδαβία αντί Γεωργίας

  26. 8/10 ήμουν μέσα. Βασικά μονο τα 8 μου άρεσαν. Δεν είχα 10αδα. Αυτές που δεν περίμενα ήταν Αρμενία και Ουγγαρία. Κατα τα αλλά για εμένα η έκπληξη ευχάριστη χθες ήταν η Σερβία. Πραγματικά ξεσηκωτικη μέσα σε μια βραδιά γεμάτη μπαλάντες. Θεωρώ πως θα πάει πολύ καλά εξαιτίας αυτού. Κατα τα αλλά χθες για μένα πέρα απο την Ελλάδα λόγω του συναισθηματικού το δικό μου top 3 με σειρά κατάταξης είναι 1ή Σερβία
    2ή Ρωσία
    3ό Βέλγιο και μετά η Ελλάδα. Στα δικά μου αυτιά πάντα. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα.
    Υ.Γ μου έλειπε βρε αδερφέ μια κιτς εμφάνιση χθες. Πολύ μαζεμένες όλες οι αποστολές.

  27. Ένα μεγάλο μπράβο στη Μαρία Έλενα!. Πατούσε γερά, είχε φοβερή αυτοπεποίθηση και πήρε την πρόκριση με την ερμηνεία της και μόνο. Όλη η ελληνική συμμετοχή ήταν η φωνή της.
    -Η Εσθονία ήταν καταπληκτική! Τα άτομα δώσανε μια μοναδική θεατρική παράσταση επί σκηνής, σαν να ήταν μεγάλοι ηθοποιοί, ενώ και η τηλεσκηνοθεσία ήταν κομμένη και ραμμένη άψογα πάνω στην θεατρικό τους παιχνίδι. Και φυσικά, μεγάλη κομματάρα…
    -Η Αλβανία δεν άξιζε την πρόκριση με τέτοια ερμηνεία. Μεγάλη ξεφτίλα, πολύ φαλτσαδούρα, πολύ αίσχος. Θα προτιμούσα να περνούσε στη θέση της οποιαδήποτε από τις 6 συμμετοχές που αποκλείστηκαν!
    -Απογοητευτική και η Ολλανδία. Πολύ κουρασμένη φωνή, αγχωτικό βλέμμα, απαράδεκτο ντύσιμο. Δίκαιος αποκλεισμός.
    -Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του Βελγίου.

  28. Ο ημιτελικος ηταν συμπαθητικος. Όντως η Κοντσίτα επισκίαζε τις υπόλοιπες παρουσιάστριες και δικαίως. Ο ελληνικός σχολιασμός ήταν επίσης συμπαθητικός με τον Καπουτζίδη να υπερτερεί. Η Ελλάδα ήταν αξιοπρέπέστατη με ένα μέτριο ίσως τραγούδι αλλά με τραγουδίστρια π ου αν και αγχωμένη τραγούδησε με πάθος και δικαίως προκρίθηκε. Από τις υπόλοιπες αυτές που δεν πέρασαν δικαίως δεν περάσαν. Η Φινλανδία είχε κακό τραγούδι αλλα σαν συμβολισμός ήταν αξιέπαινος. Δεν συμφωνώ πως έστειλαν αυτό το γκρουπ για επικοινωνιακούς λόγους. Το να προσφέρεις ευκαιρίες πραγματικής χαράς ακι ένταξης σε ανθρώπους που μπορούν να υπάρχουν αυτόνομα μέ λίγη ενθάρυνση και όχι περιθωριοποίηση είναι σημαντικό. Θα πρέπει όλη μας η υποστήριξη να εξαντλείται σε ανθρώπους πχ με βαση την σεξουαλικη τους ιδιαιτερότητα? Επίσης προσωπική μου άποψη είναι ότι η Αρμενία και η Αλβανία ήταν κατώτερες φωνητικά από το αναμενόμενο ίσως λόγω άγχους. Η Ρωσία και η Γεωργία κατά τη γνώμη μου είχαν την πιο δυναμική εμφάνιση και η Εσθονία το ομορφότερο τραγούδι. Αμφίρροπος ο φετινός τελικός.

  29. Παντως για την παρουσιαση των αποτελεσματων, θεωρω οτι το χειροτερο δεν ηταν πως τα ανακοινωναν πολυ γρηγορα, αλλα οτι τα ανακοινωναν χωρις κανενα ενθουσιασμο. Πολυ διεκπεραιωτικες οι φετινες παρουσιαστριες. Φαινεται λες και δεν εκαναν κυρια παρουσιαστρια την Κοντσιτα απλα για να μη λεει ο κοσμος, αλλα κραταει τα ηνια…

  30. λοιπον οσον αφορα τα αποτελεσματα της χθεσινης βραδιας τα θεωρω καπως δικαια αν εξαιρεσουμε βεβαια τον αδικο αποκλεισμο της ολλανδιας και το αδικο περασμα της αλβανιας με αυτην την ερμηνεια-τραγωδια!η χωρα μας τα καταφερε αλλα δεν θα μπορουσε να γινει κι αλλιως μιας και ειχαμε ολους τους συμμαχους μας στον α ημιτελικο!η μαρια ελενα το ερμηνευσε αξιοπρεπεστατα και ανεβασε το επιπεδο σε ενα μετριο τραγουδι!δεν περιμενω πολλα πραγματα το σαββατο!ελπιζω μονο να αποφυγουμε τις θεσεις κατω απο την 18η θεση!

  31. Αρχικά, θέλω να ευχηθώ ότι καλύτερο για την Ελλάδα στον τελικό και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο ελληνικό team για την άψογη εμφάνιση, προσωπικά ανατρίχιασα με την ερμηνεία της Μαρίας Έλενας. Τώρα, όσον αφορά τα αποτελέσματα, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, η μόνη χώρα που δεν είχα σίγουρη ήταν η Ουγγαρία, ενώ φάνηκε από τις χθεσινές εμφανίσεις ότι θα προκρινόταν και η Σερβία. Θα ήθελα στη θέση της Ουγγαρίας να είχε περάσει η Ολλανδία. Και εδώ είναι το top μου για τον χθεσινό ημιτελικό:
    1.Εσθονία: Κομματάρα, εξαιρετικό το concept επί σκηνής.
    2.Ρωσία: Μάλλον η νικήτρια του ημιτελικού. Ωραία παρουσίαση, το τραγούδι απλά καλό.
    3.Ελλάδα: Άριστη ερμηνεία, καλύτερη από όλες τις πρόβες, με έπεισε η συμμετοχή μας στο σύνολό της.
    4.Αλβανία: Υπέροχο κομμάτι, η σκηνική παρουσία, όμως, ”μπάζει” από παντού.
    5.Βέλγιο: Πολύ σταθερός ο Loïc φωνητικά, με ιδιαίτερη χορογραφία.
    6.Ολλανδία: Μου άρεσει το τραγούδι, αδιάφορη ωστόσο, η σκηνική παρουσία.
    7.Αρμενία: Φωνάρες και πολύ καλή παρουσίαση.
    8.Γεωργία: Πιασάρικη σκηνική παρουσία, άρτιο φωνητικά το αποτέλεσμα.
    9.Ρουμανία: Όμορφη μελωδία, άρτια συμμετοχή στο σύνολό της, σκηνικά όμως δεν με εντυπωσιάζει.
    10.Σερβία: Φωνάρα, μεγάλο εκτόπισμα επί σκηνής, ok κομμάτι, όμως η σκηνική παρουσία, χάλι!
    11.Δανία: Ρυθμικό, αδιάφορο παρ’ όλα αυτά και σκηνικά και σαν κομμάτι. Περίμενα ότι ίσως το σώσουν οι επιτροπές, κάτι που τελικά δεν έγινε.
    12.Ουγγαρία: Τα γραφικά λειτουργούν τηλεοπτικά, το κομμάτι όμως…ύπνος.
    13.Λευκορωσία: Πέρασε και δεν ακούμπησε, από όλες τις απόψεις.
    14.Σκόπια: Μία παρόμοια περίπτωση με τη Λευκορωσία. Στα πλην της συμμετοχής η χορογραφία.
    15.Μολδαβία: Trash…
    16.Φινλανδία: Ηχορύπανση και μόνο.

  32. Καλό ο ημιτελικός χθες.Συγχαρητήρια στην καθηλωτική Μαρία Έλενα η οποία λογικά πρέπει να τερμάτισε 7-5 γιατί ο ανταγωνισμός αν και σε έναν μέτριου επιπέδου ημιτελικό είναι μεγάλος.Φανερά και λογικά η Ρωσία κράτησε τα ηνία και επισκίασε τους άλλους και θα παίξει πολύ πολύ ψηλά στον τελικό.Τεράστια έκπληξη η Σερβία με ένα δυνατό τραγούδι που άρεσε πάρα πολύ.Ένα θα σας πω.Το στάδιο ταρακουνήθηκε.Αυτό έγινε στη Ρωσία και τη Σερβία.Πολύ καλή επίσης και η Εσθονία με ένα άρτιο αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.Τεράστια απογοήτευση η Αλβανία.Με μέτρια φωνή και πολλά φάλτσα αλλα και αρκετά αγχωμένη η Elhaida αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκεται να νικήσει όπως θέλουν να λεν οι οπαδοί. 9/10 για τις προβλέψεις μου.Έκπληξη για εμένα επίσης ήταν η Ουγγαρία.
    Όσον αναφορά τη σκηνοθεσία και τη διοργάνωση:Η απειρία ενός τόσο μεγάλου event ήταν εμφανής.Πολύ κακή έως ερασιτεχνική σκηνοθεσία που άρχισε να λειτουργεί καλύτερα από την Ελλάδα και μετά αν και πάλι απογοητεύτηκα.Στις οθόνες που βλέπαμε αριστερά και δεξία από τη σκηνή το αποτέλασμα δυσαρέστησε πολύ.Ας ελπίσουμε να διορθωθούν.Μέτρια και η διοργάνωση που πέρασα και έφυγε.Οι παρουσιάστριες δε τις περίμενα καλύτερες,στις πρόβες ήταν πολύ πιο καλές.Η Κοντσίτα ξεχωρίζει πάρα πολύ.Έχει αυτό το σταριλίκι και στο green room με έκανα να λέω ουαου.Αυτή έπρεπε να παρουσιάζει.Η ανακοίνωση των χωρών ασχολίαστη και απαράδεκτη.
    Γενικώς για όλη τη βραδία είναι ένα 7/10 και για διοργάνωση/τραγούδια παρουσίαση κτλ.

    ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΒΙΕΝΝΗΗΗΗΗΗΗ

  33. Λοιπον συγχαρητηρια στην Μαρια – Ελενα ηταν καθηλωτικη πιστευω οτι ο σκηνοθετης ειναι ο χειροτερος των τελευταιων ετων κατεστρεψε συμμετοχες χτες.Απαισια διοργανωση ενω εχουν τα λεφτα δεν εχουν ιδεες απαισιους παρουσιαστες και βαρεθηκα να βλεπω Κονσιτα ΕΛΕΟΣ λες και ο διαγωνισμος γινεται γιαυτην ποσο βαρετο.Το μονο συν φετος τα γραφικα τα οποια σκοτωνε ο σκηνοθετης.Εμενα η Ουγγαρια δεν μου αρεσε καθολου θα προτιμουσα Λευκορωσσια.Καλη επιτυχια στον τελικο.

  34. λοιπον για χθες…..μολδαβια,το σωσανε καπως στο live……αλλα ως εκει…δικαια σπιτι της.αρμενια,πολυ ωραια παρουσια,πολυ καλες φωνες…….βελγιο,ο καλυτερος για μενα…..καταπλητικος!!!ολλανδια,κατεστρεψαν ενα καλο τραγουδι…….η χειροτερη σκηνικη παρουσια…..φιλλανδια,κερδισε η μουσικη με τον αποκλεισμο τους……εσθονια,παρα πολυ καλο στησιμο,πολυ καλη χημεια παει για τριαδα.σκοπια,αλλη μια αυτοκτονια….ωραιο τραγουδι,τραγικη σκηνικη παρουσια…..λευκορωσια,το ιδιο με τα σκοπια……ουγγαρια,με πηρε ο υπνος δεν το ειδα ολο…αλβανια,καταπληκτικο τραγουδι!!αδιαφορο εως κακο το στησιμο…κριμα….ρουμανια,αδαφορη για μενα,γεωργια,μπορουσε και καλυτερα…λιγο μονοτονο….δανια δεν μπορουσαν να το σωσουν με τιποτα….χαλια…ρωσια δεν ειναι για πενταδα για μενα….σερβια η εκπληξη της βραδιας…καταπληκτικη!!!και τελος η μαρια ελενα….καταπληκτικη!!!!!αυτο μονο!!!!εφυγε το τριλεπτο για πλακα,δεν το καταλαβα…..θα ειναι κριμα να μην μπει δεκαδα

  35. Ισως ηταν ο πιο δικαιος ημιτελικος των τελευταιων ετων.8 απο τα 10 τραγουδια ηταν αυτα που ηθελα να προκριθουν. Θα προτιμουσα την Δανια και την Λευκορωσια αντι της Σερβιας και της Ουγγαριας, αλλα η Σερβα ειπε εκπληκτικα το κομματι(και το dance στοιχειο του τραγουδιου το εκανε να ξεχωρισει μεσα στις πολλες μπαλαντες) ενω στην Ουγγαρια μου αρεσαν πολυ τα γραφικα οποτε δεν εχω παραπονο. Η μεγαλη απογοητευση ηταν η Αλβανια καθως το σκοτωσε το κομματι (βεβαια ειναι και δυσκολο ερμηνευτικα) και περασε μονο λογο οτι βρισκοταν σε φιλικο για αυτην ημιτελικο. Εκπληκτικη εμφανιση εκαναν το Βελγιο (δεν το περιμενα τοσο καλο) και η Αρμενια.Αρκετα καλες Ρωσια (που στα στοιχηματα εχει ανεβει δευτερη και πολυ κοντα σε αποδοσεις με την Σουηδια) Γεωργια και Εσθονια.Οντως το σοου δεν ηταν το καλυτερο αλλα δεν μπορω να πω πως απογοητευτικα κιολας.Πιο πολυ με πειραξε η ανυπαρξεια των παρουσιαστριων που ηταν εκει μονο για τα διαδικαστιακα.

  36. conp θα συμφωνησω ο σκηνοθετης δεν.καμιας χωρας σκηνικο δεν με εκανε να εντυπωσιαστω.η κοντσιτα τι να πω την αγαπαμε αλλα ελεος αυτη θα ειχε και το διπλασιο χρονο απο τις αλλες τρις.και τι ηταν εκεινο που φορεσεστην αρχη?μοναχα μια ντανα εκανε ενα σωστο interval act.

  37. Η Ολλανδία άξιζε να προκριθεί. Η τραγουδίστρια είναι επαγγελματίας και φωνάρα.
    Όσο για το Ελληνικό…βαρύγδουπο και παραφορτωμένο.

  38. Μετά την απίστευτη επιτυχία μου (ΛΟΛ) θα κάνω μια προσπάθεια πρόβλεψης των θέσεων!
    1.)Ρωσία: Αν και έχω μια αμφιβολία για το αν την κόντραρε η Εσθονία, όλο το σκηνικό (άνοδος στα στοιχήματα, καθώς και το εντυπωσιακό της παρουσίας της) μου δείχνουν αέρα νικήτα !! #4 στο τοπ μου!!
    2.) Εσθονία: Απίστετοι!! Σίγουρη πεντάδα για εμένα! Απλά μαγικοί νομίζω ότι σίγουρα βγήκαν 2οι γιατί όχι και πρώτοι!!! #1 στο τοπ μου
    3.)Αλβανία: Ήμουν ανάμεσα σε Βέλγιο και Αλβανία αλλά νομίζω ότι το Βέλγιο αποκλείεται να μπήκε στην πεντάδα των επιτροπών οπότε το βάζω στην κάτω θέση. Νομίζω ότι η αλβανία θα πήρε 3-4η θέση στο κονό και το αντίστοιχο στις επιτροπες #2 ΣΤΟ ΤΟΠ ΜΟΥ
    4.)Βέλγιο: 3-4ο στο κοινό και 6ο με 7ο στις επιτροπές!! #3 στο τοπ μου
    5.)Σερβία: Καλώς η κακώς ξεχώρισε και είναι εμφανέστατο απ την τρελή άνοδο στα στοιχήματα! Νομίζω ότι παίχτηκε 5η με 6η θέση τόσο σε κοινό όσο και σε επιτροπές!!#6 στο τοπ μου
    6.)Γεωργία: Νομίζω ότι πήγε πολύ καλά στο televoting 4η μ 5η θέση μπορεί να έκλεψε και καμιά 3άδα, αφού έχει τρομερή απήχηση! Οι επιτροπές αμφιβάλω αν το εβάλαν στην δεκάδα(9-12)!#5 στο τοπ μου
    7.)Ελλάδα: Πρέπει να ήμασταν στην 6αδα των επιτροπών (μάλλον 5οι ή 6οι) αλλά στο κοινό νομίζω θα ήμασταν 7οι με 10οι!!!
    8.)Αρμενία: Καλούτσικα σε επιτροπές σίγουρα, αλλά οριακή προκρισή απ’ το κοινό!! #12 στο τοπ μου
    9.)Ρουμανία: Φαίνεται ότι συγκίνησε (Μέσα στις επιτροπές και οριακά στο κοινό)#9 στο τοπ μου
    10.)Ουγγαριά : Μέσα στις επιτροπε΄ς αλλά σίγουρα τελευταίο στο κοινό!!#13 στο τοπ μου!

  39. Για χθές:
    Η Μολδαβία πίστευα εξ’αρχής πως είχε τις λιγότερες πιθανότητες από όλες τις χώρες να περάσει. Παρ’όλα αυτά όταν το είδα τηλεοπτικά θεώρησα πως μπορεί να κάνει την ανατροπή, αλλά τελικά όχι. Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος πως την ζημιά την έκαναν οι επιτροπές, στο televoting πιστεύω πως ήταν στην 10άδα. Θα δούμε…
    Η Αρμενία ήμουν 100% σίγουρος πως θα περάσει. Το τραγούδι είναι από τα χειρότερά μου φέτος, αλλά έχουν φωνή. Και προφανώς μέτρησε (+μαζικές ψήφοι από αρμένικη διασπορά)
    Το Βέλγιο σαν τραγούδι μου αρέσει πολύ, αλλά με την παρουσίαση δεν ξετρελάθηκα, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα πέρναγε και εφόσον ανακοινώθηκε τελευταίο πιθανολογώ πως ήταν top 3.
    H Ολλανδία ήταν το 6ο αγαπημένο μου για φέτος, αλλά το “ξεπάστρεψε” ο σκηνοθέτης. Ειδικά στην αρχή που φορούσε αυτό το “βέλο-φερεντζέ” ήταν πολύ άκυρο και εξ’αρχής είχα πει πως δεν πρέπει να βγει με μαύρο αυτό το τραγούδι. Πριν τις πρόβες ήμουν απόλυτα σίγουρος πως θα ήταν τελικό, αλλά χθες ήμουν σίγουρος πως δεν θα πέρναγε. Του χρόνου πάλι…
    Η Φινλανδία δεν ήταν τελικά η χθεσινή “δυσάρεστη έκπληξη”. Νομίζω πως χθες έκαναν την χειρότερη ερμηνεία τους. Όχι πως το τραγούδι ήταν ποίημα, αλλά στον εθνικό τους τελικό ήταν σαν να άκουγες τη studio version ενώ χτες απλά ούρλιαζε. Επιπλέον, τα πλάνα μου φαινόταν αχταρμάς επομένως δικαίως εκτός, και έχω μεγάλη περιέργεια να δω τη θέση του στο televoting.
    Ελλάδα: Πολύ καλή εμφάνιση αλλά ήταν φανερά αγχωμένη. Εφόσον είναι πια στον τελικό, ελπίζω να χαλαρώσει και να την δούμε πιο άνετη το Σάββατο.
    Για μένα η Εσθονία ήταν από τις χθεσινές ευχάριστες εκπλήξεις. Τηλεοπτικά μου άρεσαν πολύ, και οι φωνές τους ήταν επίσης καλές, συνεπώς εγώ δεν αποκλείω να τους δούμε νικητές το Σάββατο. Παρ’όλα αυτά αμφιβάλλω αν κέρδισαν χθες, πάντως ήταν top 3.
    To τραγούδι της ΠΓΔΜ ποτέ δεν ήταν από τα αγαπημένα μου παρόλα αυτά το είχα συνηθίσει και μου είχε μείνει η μελωδία. Όμως η παρουσίαση ήταν καταστροφική και ο Daniel Kajmakoski δεν ακουγόταν καθόλου καλά χθες. Ακόμα και το ωραίο, κατά τ’άλλα background, δεν έδειχνε ωραίο τηλεοπτικά.

    • Η Σερβία μπορεί να θεωρηθεί από τις εκπλήξεις για μένα. Είχε βέβαια αυτοπεποίθηση στη σκηνή, αλλά και το “χορευτικό” δεν έμοιαζε αχταρμάς τηλεοπτικά. Παρ’όλα αυτά μετά την πρόκρισή του έχει επικρατήσει ένας ανούσιος (για μένα τουλάχιστον) παροξυσμός, λες και θα είναι ο νικητής του Σαββάτου. Εγω θα έλεγα να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και να περιμένουμε κάτι α λα Je Ne Sais Quois 2010…
      Η Ουγγαρία για πολλούς ήταν έκπληξη (είτε ευχάριστη, είτε δυσάρεστη). Εγώ πάντως πίστευα πως θα τα καταφέρει για άλλη μια χρονιά και πράγματι έτσι συνέβη. Νομίζω πάντως πως οι ψήφοι που πήρε ήταν πιο πολύ λόγω background, παρά τραγουδιού.
      H Λευκορωσία χθες μου άρεσε, αλλά ήξερα πως είχε περιορισμένες πιθανότητες να περάσει. Ίσως βέβαια να είναι οριακά εκτός, πάντως αν είχαν φέρει την κλεψύδρα του video clip on stage θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
      Την Ρωσία προσωπικά την ψήφισα αλλά η αλήθεια είναι πως αισθανόμουν πως κάτι έλλειπε. Παρ’όλα αυτά θεωρώ πως χθες ίσως κέρδισε τον ημιτελικό.
      Την Δανία παρόλο που όλο αυτον τον καιρό σχεδόν την…μισούσα χθές για κάποιο λόγο με “άγγιξε”.Την ζημιά νομίζω εδώ την έκανε το televoting αλλά προσωπικά δεν εξεπλάγην που αποκλείστηκε, μάλλον όμως οριακά, πιστεύω είναι κάπου 11η-13η.
      Η Αλβανία για μένα χθες ήταν απογοήτευση. Εκτός του ότι το staging ποτέ δεν μου άρεσε η Elhaida χθες δεν ήταν καλή φωνητικά. Δεν αμφιβάλλω πως έχει καλή φωνή (την έχω ακούσει άλλωστε πολλές φορές) χθές όμως δεν φάνηκε. Για να δούμε θα αλλάξει φόρεμα το Σάββατο;
      Παρ’ολο που πολλοί λέγαν πως η Ρουμανία θα είναι εκτός φέτος εγώ ποτέ δεν αμφέβαλλα πως θα περάσει και ενδεχομένως θα πάει και πολύ καλά. Ίσως να ήταν και 3η χθές, αν και δεν εντυπωσιάστηκα από τη σκηνική τους παρουσία.
      Της Γεωργίας ως τραγούδι ποτέ δεν μου άρεσε αλλά ok φαινόταν πως θα πέρναγε. Στο televoting νομίζω θα ήταν πολύ ψηλά.
      Αυτά για χθές πάμε για 2ο ημιτελικό τώρα!

  40. Τώρα θα κάνω τη δική μου κριτική, γι’ αυτό φτύστε τις μαστίχες σας, πετάξτε τα πασατέμπο από τα χέρια σας γιατί με ενοχλούν σταφτιά και be prepared για ότι ακολουθήσει. ΚΑΛΕ,μιλάω.
    Η Ουγγαρία ήταν ομολογουμένως ΑΔΙΑΦΟΡΗ, αλλά αφού η φετινή διοργάνωση από πάνω μέχρι κάτω είναι ΠΕΝΤΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ, κατάφερε εν τέλει να σωθεί με την,οκ, καλαίσθητη και απλή της εμφάνιση. Νομίζω όμως, ότι στο τέλος θα αγκιστρωθεί στη τελευταία πεντάδα.
    Για τη Ρωσία, έχω γράψει ήδη τη γνώμη μου και φυσικά δεν την αλλάζω. Δεν παύει να είναι μια από τις χειρότερες συμμετοχές της τελευταίας δεκαετίας για τη χώρια που χρόνο με το χρόνο πηγαίνει from bad to worse, αλλά λίγο τα γραφικά, λίγο το #RUSSIA πάλι θα καταφέρει να βρεθεί στο top10.
    Η Αλβανία που λέτε, ήταν καλή. Το τραγούδι ήταν επίσης καλό. Η κοπελίτσα, ήταν παράλληλα καλή. Η συμμετοχή της Αλβανίας όπως καταλαβαίνετε, είναι τρίκαλη, ωστόσο κάτι λείπει. Ίσως η αδύναμη ερμηνεία, ίσως τα κουραστικά γραφικά και μάλλον η απούσα σκηνική παρουσία. (ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΣΑ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ VOICE ΜΕ ΒΑΝΔΗ ΓΙΑ COACH. ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΤΗ ΒΑΝΔΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ VOICE ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ).
    Η Σερβία ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Ομολογουμένως, ήταν ΧΑΛΙΑ. Αλλά η ερμηνεύτρια κατάφερε, εντάξει με τη φωνάρα της να κρύψει τη κιτσαρέλα των ρούχων και τις παρωχημένες, δηλαδή έλεος κάπου, σημαίες on stage που δεν κολλάνε πουθενά.
    Η Γεωργία περίμενα να κοπεί και να μην περάσει στην επόμενη φάση, αλλά λίγο τρολιά το Γιουροβίζιον κόντεστ χρειάζεται, οπότε καλοδεχούμενη. Φυσικά ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ και δεν θα φτάσεις ούτε στη προτελευταία θέση και ας την ενημερώσει κάποιος ότι εμείς εδώ στην Ελλάντα έχουμε καλύτερες, βλέπε Νάταλι Θάνου που ακόμα και επαγγελμάτιες μοντέλες, κάνουν καριέρες στο τραγούδι,
    Για την ΕΛΛΑΔΑΡΑ, τα είπαμε. ΤΑΣΠΑΣΕΙ, ΚΑΝΕΙΧΑΜΟΥΛΗ, ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΚΟΡΩΝΑ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ, ΤΣΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΞΑΝΑΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ MAMBO.
    Το Βέλγιο το βρίσκω κάπως γαμάτο, υπέροχο, φρέσκο, δυναμικό, αισθητικά υπέρτατο, με έξυπνο στήσιμο, ουσιαστική απλότητα και for sure top5.
    Η Εσθονία είναι μια από τις επίσημες αγαπημένες μου. Το τραγούδι είναι πολύ όμορφο, μελωδικό, εύηχο με τρομερά καλές και σωστές φωνές. Btw μου θυμίζει κάπως τη περσινή συμμετοχή της Ολλανδίας που κατέληξε 2η. Άλλωστε, νομίζω ότι η νίκη φέτος παίζει ανάμεσα σε Εσθονία και Ιταλία.
    Όσον αφορά την Αρμενία, οκ, δεν την περίμενα αλλά καλοδεχούμενα τα brothers από την Ανατολή. Βαθμό φυσικά δεν θα σταυρώσετε από εμάς γιατί ακόμα και αν έχετε μαιάνδρους στα γραφικά σας, είστε κάπως “WTF” ; Καλή Επιτυχία Αρμενία. Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, έχετε ωραίες φωνές και ερμηνείες.
    Τέλος, η Ρουμανία μου άρεσε πολύ γιατί εντάξει ήταν πάρα πολύ γλυκούλικο τραγούδι. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά αλλά ας ευχηθούμε good luck -φυσικά και δεν θα μας περάσετε, ΦΑΤΕΤΗΣΚΟΝΗΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕΤΗΦΩΝΗΦΕΤΟΣ-

  41. Ξετρελαθηκα με την Εσθονία θεατρινιστικο βλέμματα φωτεινά η κοπελα έβγαζε φλόγες απο τα μάτια ο συνοδός της εξίσου καλός με εξαίρεση το μαλλί του που στις πρόβες ηταν σαφως χτενισμενο περιποιημένο εδώ ηταν δυο χωριστρες μια δεξιά μια αριστερά πρεπει να του το στυλαρουν σαν σύνολο θα έβαζα 10 αν και μου αρέσει πολύ η Ιταλία προτιμώ Εσθονία με τα χίλια!!!

  42. Αναμενόμενα και δίκαια αποτελέσματα!
    Δεν εκπλήσσομαι καθόλου με τον αποκλεισμό της Φινλανδίας (το τραγούδι ήταν τέρας!)
    Από αυτά που είδα χθες μόνο η Εσθονία αξίζει τοπ σκορ για μένα <3
    Ελλάδα και Ρωσία ακολουθούν αλλά σε μεγάλη απόσταση. Βέλγιο και ειδικά Γεωργία είναι υπερτιμημένα αλλά καταλαβαίνω την όποια απήχηση!
    Η Μολδαβία ήταν πολύ καλύτερη του αναμενόμενου!
    Ουγγαρία και Ρουμανία πέρασαν δικαίως!
    Αρμενία, Σκόπια, Λευκορωσία και ιδίως Αλβανία και Ολλανδία ήταν σκέτη απογοήτευση!
    Για την Σερβία έχω να πω ότι ίσως έκλεψε τη θέση της Δανίας…
    Συνολικά έπιασα 9 στους 10 φιναλίστ σε έναν πολύ μέτριο ημιτελικό τον οποίο κέρδισε η Ρωσία με την Σερβία, Εσθονία, Βέλγιο και Ελλάδα να ολοκληρώνουν το τοπ 5.
    Γεωργία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αρμενία και Αλβανία αρκέστηκαν στις θέσεις 6-10.
    Η Μολδαβία πιθανώς να στερήθηκε μια θέση στον Τελικό από τις επιτροπές!

    • Donnieeeeee….. στα ‘λεγα για την Ολλανδία… την είχες και 4η τρομάρα της! Σιγά που θα πέρναγε η η “γουάι για για γιάι” ! 😛 Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι ήσουν πολύ καλός στις άλλες προβλέψεις…

      • φιλη γιωτα συγγνωμη που μιλαω εκ μερους του donnie αλλα νομιζω οτι η ολλανδια δεν περασε εξ αιτιας των συμμαχιων!οπως ειδες περασαν ολο χωρες απο βαλκανια και πρωην σοβιετια με μονη εξαιρεση το βελγιο(ευτυχως)αν η ολλανδια με το υπεροχο τραγουδι της ηταν στο β ημιτελικο πιστευω πως θα περνουσε!!για μενα ηταν η μεγαλη αδικια της βραδιας!

      • Μπαααα… δεν έλεγε και πολλά το τραγούδι! Η παρουσίαση στη σκηνή ήταν μονότονη, η τραγουδίστρια (δήθεν έμπειρη) δεν πάταγε καλά και αυτό που φορούσε ήταν σαν τσουβάλι! 😛 Σοβαρή υποψηφιότητα για Barbara Dex Award! Επίσης πονοκέφαλος σε έπιανε με αυτά τα whyiyiyiy… Δεν διαφωνώ ότι σε κάποιους μπορεί να αρέσει σαν τραγούδι… λογικό το βρίσκω αλλά πίστεψε με αν έπαιζαν ρόλο οι συμμαχίες θα είχα περάσει και η λευκορωσία και τα σκόπια … αλλά δεν είχαν οι μεν τραγούδι, οι δε ερμηνευτή… γι αυτό και δεν ψηφίστηκαν από ανατολικό μπλοκ (ρωσία, γεωργία κλπ) και από βαλκάνια (σερβία, αλβανία, ρουμανία κλπ) … αν θες και μία τολμηρή πρόβλεψη, η Ολλανδία θα έχει έρθει 15η – 16η και ίσως τελευταία στο κοινό!

      • Hello Γιώτα!
        Είχες δίκαιο για την Ολλανδία αλλά από τότε που άρχισαν οι πρόβες φάνηκε ότι δεν θα τραβήξει και έτσι δεν την συμπεριέλαβα στους φιναλίστ στις προβλέψεις μου. Το μόνο που έχασα χθες στην πρόβλεψη ήταν η Σερβία (αν και την είχα να χάνει τον Τελικό οριακά = 11η). Αντί για αυτής προέβλεπα Δανία!

  43. Πόσο συμφωνώ μαζί σου Σαλαμάνδρα!!!!! Τις ίδιες σκέψεις έχουμε. Ειδικά για το τραγούδι της Ρωσίας. Όπως προανέφερα τίποτα δεν έχει. Απορώ τον παροξυσμό στα site.Οι κορώνες της δικιάς μας είναι καλύτερες.

  44. και ο πρωτος ημιτελικος του φετινου διαφωνισμου αποτελει παρελθον πλεον!με θετικα αποτελεσματα για εμας… 🙂
    σε γενικες γραμμες το χθεσινο προγραμμα καλο! οχι ομως εντυπωσιακο….μου αρεσε αρκετα η εναρξη αλλα βρηκα λιγακι λαθος τη σκηνοθετικη επιμελεια(προτιμω τη περυσινη των δανων)!επισης η conchita φαινοταν σαν να ηταν η παρουσιαστρια κι οι παρουσιαστριες σαν αν χαν το ρολο του βοηθου-παρουσιαστη…τις επισκιαζε ολες! το μεγαλυτερο λαθος η βιαστικη-γρηγορη ανακοινωση των αποτελεσματων…μα ουτε λιγο αγωνια;;;ειλικρινα αυτο με ξενερωσε…
    στις συμμετοχες τωρα:
    μολδαβια:ποτε δε μου αρεσε κι ποτε δε πιστεψα ουτε για ενα δευτερολεπτο οτι θα περναγε….φθηνο ποπ κομματι,μετρια φωνη κι σαχλη σκηνικη παρουσια,μονο για να εντυπωσιασει(αλλα δεν)σχεδον χυδαια….
    αρμενια:ωραιο σχετικα κομματι,αν κι λιγο χανεται η μια φωνη με την αλλη,που στοχευει μονο στην αρμενικη συσπειρωση για κατι καλο…σκηνικα πολυ καλο,με νοημα αλλα κι παλι δεν καθηλωνει….ωστοσο ωραιες φωνες!!
    βελγιο:εξαιρετικο!αξιζε τη προκριση! ομολογω πως στην αρχη δεν το ειχα τοσο ψηλα αλλα φωνητικα κι σκηνικα ηταν αψογο κι πολυ πιασαρικο….πλεον βρισκεται στη πρωτη 10αδα μου!
    ολλανδια:βαρετο,εκνευριστικο,χλιαρο,ανευρο….καλουτσικο φωνητικα αλλα χαλια σκηνικη παρουσια κι κυριως ρουχα,στα φωνητικα! η δε τραγουδιστρια στην αρχη με τρομαξε ετσι οπως εμφανιστηκε….η μαυρη χηρα…τελικα η δαντελιτσα για να κλαψεις το μακαριτη χρειαστηκε στα αποτελεσματα κι το εκνευριστικο “why y y y”
    φινλανδια:οπως το περιμενα! το “δολωμα”των bookers εμεινε στο τελικο!κι δικαια…χαλια τραγουδι κι προσωπικα νευριασα κι ψυχοπλακωθηκα οταν τους ειδα στη σκηνη γιατι μου φανηκε εκμεταλλευση…κι προφανως κι σε πολλους ακομα για να εμειναν εκτος
    ελλαδα:με μια λεξη ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ! ανατριχιαστικη φωνη κι μινιμαλιστικη αλλα εντυπωσιακη σκηνικη παρουσια!αν μεναμε εκτος θα ηταν ο,τι πιο αδικο
    εσθονια:μου αρεσαν πολυ! επιτελοςυ ειδα αυτο που επρεπε….χημεια! υπεροχα πλανα κι βλεμματα…επισης φωνητικα κι σκηνικα πολυ καλοι….κι ξανα η εσθονια βρισκεται στη 1η θεση της καταξης μου…επισης εχει ακομα ελπιδες για τη νικη!
    σκοπια:αδιαφορο οσο δε παει!ποτε δε μου αρεσε…..τα φωνητικα απαισια,δικαιωτατος αποκλεισμος!επισης απαραδεχτη η αναγραφη “macedonia”στο “πακετο”του ντανιελ….
    σερβια:μετα τις προβες ανεβηκε στην εκτιμηση μου,τεραστια φωνη,κι χθες ημουν σιγουρος πως θα προκριθει…εξαλλου eurovision χωρις λιγο κιτσ γινεται;;;δε νομιζω…παντως η σερβια αποτελει το νεο δολωμα,για εμενα,των bookers ακου εκει 6η για νικη!!! στη καλυτερη να βγει 13η οπως το επισης κιτσατο “ovo je balkan”…παντως ωραιο μηνυμα
    ουγγαρια:αν κι στο κοινο δε νομιζω να τα πηγε καλα οι επιτροπες πρεπει να την βοηθησαν πολυ!ωραια σκηνικη παρουσια καλη φωνη κι με ωραιο μηνυμα
    λευκορωσια:μετριοτατα φωνητικα,αδιαφορο επι σκηνης κι τα σκηνικα χαλια(ειδικα οι λευκες λωριδες σα χαρτη υγειας ηταν! 😛 )λογικο να μεινει εκτος,ποτε εξαλλου δεν με ενθουσιασε
    ρωσια:πολυ ωραιο,με ωραιο μηνυμα,αν κι δεν αρμοζει με τη πολιτικη της χωρας,τελος παντων εδω ειναι διαγωνισμος μουσικης κι ευγε που δε γιουχαρισαν φετος! πολυ ωραια συμμετοχη,στη δεκαδα μου,η poina φωναρα κι ωραια σκηνικη παρουσια
    δανια:αναμενομενο,αρκετα βαρετο,δε μου αρεσε ποτε!
    αλβανια:η μεγαλυτερη απογοητευση…μετρια τα φωνητικα τα οποια χαλανε το αποτελεσμα,αν κι ελαιντα μου φανηκε αγχωμενη!το τραγουδι καλο αλλα πολυ αδιαφορο επι σκηνης….απο 3η στη καταταξη μου νομιζω εν τελει θα τη βαλω εκτος της 10αδας μου!κι να χεις κι τους αλβανους να μιλανε για βεβαιη νικη της χωρας του…δυσκολο…νομιζω στη καλυτερη να βρεθει στην 15αδα,παντως τον τελικο τον αξιζε
    ρουμανια:ωραια σκηνικη παρουσια καλο φωνητικο αποτελεσμα,αλλο ενα κομματι που στοχευει στη συσπειρωση των ομοεθνων με ωραιο μηνυμα! σταδιακα ανεβαινει στη προτιμηση μου αλλα εν μερει ειναι λιγο βαρετο…την προκριση παντως την αξιζε
    γεωργια:το τραγουδι δεν με ενθουσιαζει αλλα ευκολα το ακουω!ωστοσο πολυ καλη φωνητικα η νινα κι επιβλητικη σκηνικη παρουσια!δικαιως περασε…
    αφου βρηκα σε προηγουμενο αρθρο βρηκα κι της 10χωρες που περασαν κι ηταν οι πιο αγαπημενες μου(τι χαρα ειναι αυτη! νομιζω θα παιξω στοιχημα..ας κανω κι μια προβλεψη για τη καταταξη του πρωτου ημιτελικου κι με το τι μπορουν να ακνουν στο τελικο:
    1.ρωσια(1η-5η)
    2.εσθονια(1η-5η)
    3.βελγιο(5η-10η)
    4.ελλαδα(εντος 20αδας απο κει κι περα τα περιμενω ολα,απο μια θεση αναλογη της περισυνης η ακομα κι μια θεση στη 10αδα η και στη 5αδα!)
    5.ρουμανια(11η-15η)
    6.γεωργια(8η-14η)
    7.αρμενια(13η-18η)
    8.αλβανια(14η-20η)
    9.σερβια(18η-23η)
    10.ουγγαρια(20η-25η)
    —εκτος—
    11.λευκορωσια
    12.φινλανδια
    13.ολλανδια
    14.δανια
    15.σκοπια
    16.μολδαβια

    • Η δικα μου προβλεψη για τον τελικο:
      Αλβανια (11-16)
      Αρμενια (17-21)
      Ρωσια (1-5)
      Ρουμανια (11-16)
      Ουγγαρια (22-27)
      Ελλαδα (17-21)
      Εσθονια ( 1-5)
      Γεωργια (11-16)
      Σερβια (6-10)
      Βελγιο (6-10)

  45. κυριε καρατζικο μηπως θα ηταν καλυτερα για αυτές τις μερες μεχρι το σαββατοανα ανοιγατε ξανα τα σχολια ετσι ώστε να μπορει να γινεται καλυτερα συζητηση γιατι ετσι βλέπουμε πολύ αργοτερα τις απαντησεις οπως είναι λογικο και χανομαστε,και χανεται επισης αυτος ζωντανος παλμος που υπηρχε τις προηγούμενες χρονιες…ευχαριστω πολύ!

    • Λυπάμαι αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σας καταλαβαίνω, αλλά πιστέψτε με αναγκαζόμαστε να σβήσουμε τραγικά σχόλια που δεν δύνανται να δημοσιευτούν. Την εβδομάδα της Eurovision μάλιστα είναι χειρότερα. Έχουμε μπλοκάρει και μερικά άτομα τα οποία δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ να σχολιάζουν.

      Σας ευχαριστώ

  46. Το τοπ μου για τον 1ο ημιτελικό σύμφωνα με τη χθεσινή εμφάνιση των τραγουδιών:

    1. Ρωσία
    2. Βέλγιο
    3. Σερβία
    4. Ρουμανία
    5. Εσθονία
    6. Γεωργία
    7. Ουγγαρία
    8. Αλβανία
    9. Δανία
    10. Αρμενία
    11. Ολλανδία
    12. Ελλάδα
    13. Μολδαβία
    14. Λευκορωσία
    15. Φινλανδία
    16. πΓΔΜ

    Πιστεύω πως η Ελλάδα πέρασε σαν 9η ή 10η και με μεγάλη διαφορά στις ψήφους κριτικών επιτροπών και κοινού. Καλή φωνή, μέτρια σκηνική παρουσία, χάλια τραγούδι.

  47. To mono pou exw na pw einai oti oses xwres kian perasan pragmatika to a3izan!

    Ellada: Pragmatika den mou ekane trelh ediposei gia na pw OUAOU! Sxetika adiaforo alla me mia poli mageftiki fwni kai pragmatika opws eipe kai o kapoutzidis i Maria Elena i Elhaida kai i polina mas appedi3an ton logo pou kerdisan to the voice…

    Armenia: Arketa adiaforw borw na pw ews kai skilovareto alla gia na tin psifisan kai na perase simenie oti arese..

    Velgio: arketa wraio kai pragmatika kai giati oxi kai stin niki

    Estonia: Ok den exw logia pragmatika ena wraio song alla min kanoume kai trelles diafimiseis stin ellada gt emeis to kaname favori kai stin alli europi katalamvani tin 9 8esi alla ok……

    Alvania: Pragmatika ena teleio tragoudi me dinamiki skiniki parousia pou pragmatika ston teliko 8a exei mia poli kala adapokrisei apo to koino dioti Italia FROM San marino Elvetia Germania Ispania pezei na dosoun kai tous poio psilous vathmous!

    Georgia: Emena prosopika mou arese den 3erw gia esas!

    Rossia: Ok! mia mageftiki fwni kai pragmatika to kovo kai mesa sta top 3!

  48. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΦΤΕΙ ΘΑΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΕΘΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ,ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΡΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ.ΔΗΛ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΔΑΒΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ.ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΕΙΔΙΚΟΥΣ”.
    ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ 60’S.ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΑ 90S;ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΛΙΚ.ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ;
    MAΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ!

  49. Σήμερα πιστεύω πως θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό οι Σουηδια,Νορβηγία,Ισραήλ,τσεχια,Ιρλανδία,μαλτα,Λιθουανία,Ελβετία,κυπρος καιισλανδια

  50. Φέτος να πω τη μαύρη αλήθεια μου δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου με τη Eurovision. Πριν δυο μήνες περίπου άκουσα στο πολύ γρήγορο τα τραγούδια που ως τότε είχαν βγει και ξεχώρισα με το πρώτο άκουσμα της Εσθονίας. Είπα “αυτό θα υποστηρίξω εγώ φέτος και δε με νοιάζει τι θέση θα πάρει και τι λένε τα προγνωστικά”. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα λίγες μέρες πριν τη eurovision οτι η Εσθονία είναι αγαπητό τραγούδι από πολλούς και χάρηκα. Πραγματικά πιστεύω οτι θα νικήσει, αν φυσικά δε γίνει τρελή μάχη των πρώην σοβιετικών χωρών για τη Ρωσία και των σκανδιναβικών για τη Σουηδία. Και τι να πω για τον Stig… πολύ σέξυ, έχει αυτό το κάτι. Η Elina, αν και μικρούλα, έχει το χάρισμα. Πολύ επαγγελματικά φέρθηκαν και ήρθαν για να νικήσουν. Εύχομαι και στην Ελλάδα μια καλή θέση αν και φέτος είμαι ολοκληρωτικά δοσμένη στην κομματάρα της Εσθονίας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ