EUROVISION 2015: Η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σειρά εμφάνισης των χωρών των 2 ημιτελικών της Eurovision. Η σειρά έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός (19 Μαΐου)

  1. Μολδαβία
  2. Αρμενία
  3. Βέλγιο
  4. Ολλανδία
  5. Φινλανδία
  6. Ελλάδα
  7. Εσθονία
  8. ΦΥΡΟΜ
  9. Σερβία
  10. Ουγγαρία
  11. Λευκορωσία
  12. Ρωσία
  13. Δανία
  14. Αλβανία
  15. Ρουμανία
  16. Γεωργία

Β’ Ημιτελικός (21 Μαΐου)

  1. Λιθουανία
  2. Ιρλανδία
  3. Άγιος Μαρίνος
  4. Μαυροβούνιο
  5. Μάλτα
  6. Νορβηγία
  7. Πορτογαλία
  8. Τσεχία
  9. Ισραήλ
  10. Λετονία
  11. Αζερμπαϊτζάν
  12. Ισλανδία
  13. Σουηδία
  14. Ελβετία
  15. Κύπρος
  16. Σλοβενία
  17. Πολωνία

Αντώνης Καρατζίκος

126 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To οτι εμφανιζόμαστε μετά απο φιλανδία βοηθάει πολύ. Το τραγουδι μας θα φαινεται μακραν καλυτερο απο οτι θεωρειται. Μετα ομως εμφανιζεται το μεγαλο φαβορι τη βραδιας ( για συνεχομενη φορα…περυσι μετα απο εμας στον τελικο εμφανιζοταν η αυστρια).
    Καλή θέση εμφάνισης για το πρωτο μισο του ημιτελικου που ειχαμε κληρωθει..Θα δουμε.

  2. Ευτυχως που δεν εμφανιζομαστε πρωτοι. Ευτυχως, γιατι το ειχα αγχος. Καλη μας επιτυχια με τον αριθμο 6!!!!!

  3. Η Ελλάδα ΠΑΛΙ πριν το μεγάλο φαβορί (2012 πριν τη Σουηδία, 2014 πριν την Αυστρία)…! Δεν πιστεύω σε ”συνομωσίες” των διοργανωτών εναντίον μας, μετά από αυτό όμως, δεν ξέρω τι να υποθέσω…
    Εύχομαι, ωστόσο, να μπορέσουμε να περάσουμε στον τελικό, γιατί το αξίζουμε και να μη μας εμποδίσει η σειρά εμφάνισης. Καλή μας επιτυχία!

  4. τιποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ξανά μετά το διάλειμμα, ξανα πριν φαβορι….. και παλι νομιζω θα περασει

  5. 6 θέση εμφάνισης ωραία θα ηταν προς το τέλος αλλά αφού έτσι έτυχε δεν πειράζει

  6. Για πολλοστή φορά η Ελλάδα λειτουργεί σαν “opening act” του εκάστοτε φαβορί. Έτσι και φέτος, ανοίγει το “πρόγραμμα” της Εσθονίας. Όποτε αυτό συνέβη, κόστισε, αλλά εδώ είναι ημιτελικός με λιγότερες συμμετοχές, ίσως αυτό να μην έχει σοβαρές επιπτώσεις. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αδικία, δικαίωμα να παραπονεθούν έχουν η Αρμενία και η Ιρλανδία που τοποθετήθηκαν στην θέση-εφιάλτη, την 2η.

  7. Με το καλό να περάσουμε θέλω να ελπίζω οτι θα γίνει με κλήρωση το τι θέση θα εμφανιστεί η χώρα μας (τα γνωστά χαρτάκια) και όχι να διαλέξουν αυτοί όπως πέρσι νομιζω σαν εσωτερική επιλογή

  8. Εκτός απ το οτι είμαστε μετα τη Φιλανδία που καλώς η κακώς πλασαρεται φαβορί λόγω pity votes,και πριν την εστονια δλδ το μεγαλο φαβορί όπως περσι,είμαστε ΠΑΛΙ μετα απο τις διαφημίσεις όπως και πέρσι…και το θέμα είναι πως αυτές τις δυο χρονιές έχει εφαρμοστεί η τακτική του να ορίζουν οι host τις σειρές εμφάνισης…τυχαιο η όχι και τόσο??

  9. Το ειπα πριν λιγες μερες και παλι εγινε η EBU με χαρα θα μας αφηνε εκτος τελικου δεν ξερω ποσες φορες μας εχει βαλει πριν απο φαβορι και νικητες του διαγωνισμου οσο καλη και ναναι η δικη μας θα ξεχαστει με το που θα βγει το φαβορι ΤΕΛΟΣ.Τυχεροι θα ειμαστε αν περασουμε αλλα δεν το βλεπω.

    • Μην φέρνεις την καταστροφή!!! Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα νικήσει η Εσθονία !!!Ας δουμε πρώτα την σκηνική παρουσία την δικιά μας βέβαια αλλά και τς Εσθονίας .

      • Ειτε κερδισει ειτε οχι ειναι φαβορι προσωπικα το αγαπημενο μου φετος μαζι με Ιταλια.Ολοι θα περιμενουν τα φαβορι ασχετα πως θα εμφανιστουν και πιστεψε με πιστευω οτι θα κανουν φανταστικη εμφανιση.Υπαρχει και ασχημη διαφημιση εναντια στην Ελλαδα σε πολλες χωρες που πιστευω θα επηρεασει και τελεβοτινγκ και επιτροπες(δηλαδη αν δεν περασουμε δεν θεωρω οτι θα φταιει η κοπελα θα ηταν χαζο εκτος και αν κανει μια χαλια εμφανιση).

  10. Νομιζω πως η κληρωση δεν μας ευνοει κ πολυ!!καθως ειμαστε αναμεσα σε 2 πολυ δυνατα κομματια..Αλλα αν το τραγουδι αξιζει,νομιζω πως θα περασει ετσι κ αλλιως..Απο κει κ περα οι χωρες που ευνοηθηκαν κ αποτι φαινεται θα περασουν κ ανετα…απο τον 1ο η Γεωργια κ απο τον 2ο..Σουηδια κ Σλοβενια..

    • Επισης..να συμπληρωσω…γιαυτους που γραφουν οτι εμφανιζομαστε πριν απο το φαβορι…η Εσθονια ειναι αυτη τη στιγμη το 3ο φαβορι..πισω απο Σουηδια κ Ιταλια..

      • Φαβορι ειναι φαβορι ειτε 1 ειτε 4 και μαλιστα οταν στον ημιτελικο ειναι το μοναδικο φαβορι στο τοπ3.

      • Τι σημασία έχει???είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και το μεγάλο φαβορί του ημιτελικού…

      • Σαφως..δεν διαφωνω!!Στον 1ο ημιτελικο θα κανει ‘παρτυ’..γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν δυνατα κομματια…Ειναι ενα απο τα φαβορι..ΑΛΛΑ ετσι οπως τους ειδα live,για μενα προσωπικα δεν ειναι κ το ΜΕΓΑΛΟ φαβορι για το βραβειο..

    • Επίσης η Κύπρος…δεν βλέπω να περνα φέτος αφου στα περισσότερα top καταλαμβάνει μικρές θέσεις. Λυπάμαι πάρα πολύ!!

  11. η εσθονια εχει ηδη κερδισει…οποτε εχουμε εμφανιστεί πριν ή μετα από φαβορι εχει κερδισει.2006 16 βιιση 17 φιλανδια
    2008 19 ελλαδα 18 ρωσια
    2011 19 ελλαδα 18 αζερμπαιτζαν
    2012 16 ελλαδα 17 σουηδια
    2014 10 ελλαδα 11 αυστρια
    πολύ θετικο είναι ότι εφανιζομαστε μετα την φιλανδια,την απολυτη ηχορυπανση του διαγωνισμου!

  12. Καθόλου τυχαίο δεν φαίνεται! αν και στον τελικό είμαστε πριν απο φαβορί θα είναι στημένο ίσως?

  13. Τα ίδια με το 2012 και το 2014… ΞΑΝΑ πίσω από το φαβορί. Γιατί δεν μας πετάνε έξω από τον διαγωνισμό τέλος πάντων???
    Τέλος πάντων, και πέρσι παρουσιαστήκαμε μετά τις διαφημίσεις αλλά περάσαμε τελικό. Αλλά στον ημιτελικό δεν ήμασταν πίσω από το φαβορί. Ελπίζω στα block voting και να πάρουμε ψηφους από Βαλκάνια και Καύκασο… Θα δούμε πάντως…

  14. Εντάξει παιδιά. Οποια κι αν ειναι η θεση μας, θα περασουμε πιστευω, ελπιζω. Θα δουμε σε 1μιση μηνα (καπου εκει) περιπου την προβα μας και θα δουμε πως ειναι κι αν αξιζουμε την προκριση. Ξεραμε πως θα ήμαστε στο ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του semi-final 1. Αρα, ενταξει ειναι η 6η.

    Να ρωτησω, δεν ειναι αδικο που στον 1ο ημ. ειναι 16 οι χωρες και 17 στο δευτερο; μια απαντηση παρακαλω; μπορει να κανω λαθος.

  15. Τουλάχιστον είναι ημιτελικός,κι όχι τελικός…Κι ο πρώτος ημιτελικός δεν έχει πολύ δυνατά τραγούδια….Ας ελπίσουμε στο καλύτερο…

  16. αν περασει παντως και ολα πανε καλα, να κανουμε ολοι μια προσευχη μην διαλεξει η μαρια ελενα first half γιατι η 2ή θέση ειναι εκει και μας περιμενει….

  17. Θα περασουμε μωρε αλλα στο televoting δε θα παμε στο τοπ 5 γιατι πριν Φινλανδια μετα Εσθονια,λιγο δυσκολο.Τωρα αν η επιτροπες βαλουν την Φινλανδια στο τοπ 10,δεν αξιζει να ξαναδουμε Eurovision.Αν ειναι να βαλουμε μουσι στη Κυριακου,να την αφησουμε τυφλη και κουτση,να της ξυρισουμε το κεφαλι και να τη βαλουμε πανω σε αναπηρικη.Τοτε θα νικησουμε.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ………Παντως εχουμε χωρες να μας δωσουν ψηφους.Αλβανια,Ρουμανια,Βελγιο,Σερβια,Αρμενια και μαλλον Αυστραλια.Ενταξει ειμαστε…

  18. Kαλη η θέση μας! Οχι η καλύτερη, αλλά καλύτερη απο την πρωτη θέση που νόμιζα οτι θα ήμασταν. Δεν θεωρώ καθόλου φαβορι την Εσθονία προσωπικά, και ούτε μου αρέσει το τραγούδι τόσο όσο σε άλλους! Αντιθέτως η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο έχουν καλύτερα τραγούδια. Θα περάσουμε ανετα πιστευω. Καλη μας επιτυχια!

  19. Γιατί παρα πολλά βίντεο με την Μαρια Έλενα Κυριακού και το one last breath δεν παίζουν ?

  20. Δεδομένου του ότι κληρωθηκαμε στο 1ο μισό, η 6η θέση είναι αρκετά καλή. Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ δεν είναι ούτε οι διαφημίσεις πριν, ούτε η Φινλανδία. Το ότι εμφανιζόμαστε μετά από Φινλανδία μόνο θετικό μπορεί να είναι. Εγώ ανησυχώ πιο πολύ για το μετά. Διότι έχουμε καπακι το μεγάλο φαβορί την Εσθονία και μετά ΠΓΔΜ με μπαλάντα επίσης. Πάντως είμαι αισιόδοξος. Άλλωστε είναι γεγονός πως στους ημιτελικούς δεν μετράει η σειρά εμφάνισης. Άποψή μου είναι πως και στους δύο ημιτελικούς έγινε καλή δουλειά και είναι δίκαια η σειρά εμφάνισης. Αλλά έχει πέσει “τρελό” promo στην Πολωνία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στο τέλος έβαζαν πάντοτε κάτι up tempo. Γενικά δεν είμαι πολύ του στοιχήματος, αλλά ειλικρινά, σκέφτομαι να ποντάρω σε πρόκριση της Πολωνίας. Όσο για την Κύπρο, έχει καλή σειρά εμφάνισης, αλλά και το ’13 που ήταν σε ανάλογη θέση δεν ήταν τόσο καλά τα αποτελέσματα… Ιδωμεν!

  21. Θεωρω οτι η κληρωση δεν ειναι καλη. Εμφανιζομαστε μετα απο την πιο ιδιαιτερη συμμετοχη για φετος που ειτε αρεσει ειτε οχι, θα συζητηθει την βραδια του ημιτελικου κυριως απο την μεριδα του κοινου που βλεπει και ακουει για πρωτη φορα τα τραγουδια εκεινη την βραδια και που αποτελει την πλειοψηφια. Ακολουθει διαλειμμα με τα γνωστα επακολουθα για τους απλους τηλεθεατες του διαγωνισμου που δεν ειναι eurofans (τουαλετα, κουζινα κτλ). Και μετα βγαινουμε εμεις που θα πρεπει να εχουμε μια δυνατη σκηνικη παρουσια για να τραβηξουμε και το βλεμμα του τηλεθεατη καθως το αυτι θεωρω οτι θα το τραβηξουμε. Και μετα απο εμας βγαινει ενα απο τα φαβορι που θα αφησει θετικες εντυπωσεις σιγουρα. Οπως και να εχει θεωρω μεγαλη αδικια αν θα ειμαστε μια απο τις 6 χωρες που δεν θα περασουν απο αυτον τον ημιτελικο.

  22. Μια χαρά είναι η θέση μας! Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πρόβλημα το οτι εμφανιζώμαστε μετά το φαβορί..;

  23. Ντάξει το ότι εμφανιζόμαστε μετά την Φινλανδία δεν μου λέει κάτι. Το τραγούδι τους είναι σκέτη ηχορύπανση οπότε μόνο ως καλό μπορεί να λειτουργήσει. Τώρα το ότι μετά από εμάς εμφανίζεται η Εσθονία είναι ένα πρόβλημα. Ναι και εμένα μου αρέσει το τραγούδι της Εσθονίας, ναι και εγώ πιστεύω ότι παίζει να κερδίσει τον διαγωνισμό αλλά και πάλι είναι ένα ύσηχο τραγούδι χωρίς καμία ιδιαίτερη κορύφωση οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι θα υπερκαλύψει το δικό μας όπως έγινε πέρσι ή το 2012. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ημιτελικός με πιο λίγα τραγούδια και ότι δεν μας νοιάζει ποιος θα κερδίσει αλλά ποιος θα περάσει. Οπότε δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουμε.

  24. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΠΙΟ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ EVER.ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΩΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 3ΛΕΠΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΩΝ.ΣΑΝ SPA-RELAX THERAPY ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ

  25. Μια χαρά θέση είναι. Ακόμη να καταλάβω γιατί θεωρείται η συμμετοχή της Φινλανδίας φαβορί…πιο μπούρδα πεθαίνεις!!! Στα μείον οι διαφημίσεις πριν…αν ισχύει. Το καλό είναι ότι είμαστε στον 1ο ημιτελικό γιατί στον 2ο νομίζω θα γίνει σφαγή!! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!!!

    Α’ Ημιτελικός

    01. Εσθονία (10/10)
    02. Αλβανία (08/10)
    03. Ολλανδία (08/10)
    04. Ελλάδα (07/10)
    05. Ρωσία (07/10)
    06. Βέλγιο (06/10)
    07. Δανία (06/10)
    08. Αρμενία (06/10)
    09. Γεωργία (06/10)
    10. Ρουμανία (06/10)
    11. Μολδαβία (04/10)
    12. Ουγγαρία (04/10)
    13. Σερβία (04/10)
    14. Λευκορωσία (03/10)
    15. Σκόπια (02/10)
    16. Φινλανδία (01/10)

    Β’ Ημιτελικός

    01. Σουηδία (10/10)
    02. Νορβηγία (10/10)
    03. Σλοβενία (09/10)
    04. Λετονία (09/10)
    05. Αζερμπαιτζάν (07/10)
    06. Μάλτα (07/10)
    07. Ελβετία (07/10)
    08. Πολωνία (07/10)
    09. Τσεχία (07/10)
    10. Ισλανδία (07/10)
    11. Ιρλανδία (07/10)
    12. Κύπρος (06/10)
    13. Μαυροβούνιο (06/10)
    14. Λιθουανία (06/10)
    15. Ισραήλ (05/10)
    16. Άγιος Μαρίνος (05/10)
    17. Πορτογαλία (03/10)

  26. Η χειρότερη κλήρωση,που θα μπορούσαμε να έχουμε…χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε….Πριν από εμάς είναι η Φινλανδία,που μπορεί το τραγούδι να μην αρέσει στους περισσότερους,αλλά θα κάτσουν να το ακούσουν και σίγουρα θα τους απασχολήσει αρκετά…Μετά έχει διάλειμμα,που πάντα δεν είναι καλό αυτό…και μετά η Εσθονία που είναι ένα από τα 3 μεγάλα φαβορί για τη νίκη για φέτος….Θεωρώ ότι θα περάσουμε,αλλά και πάλι θα είμαστε χαμηλά στο τελικό…

  27. Πέρσι έγινε διάλειμμα πριν την 6η θέση, γιατί οι χώρες ηταν μόλις 15! Φέτος θα είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Εσθονία!!!

  28. μαλιστα!παιδια δεν μπορω να ακουω ιστοριες για θεωριες συνομωσιας!εχετε την εντυπωση οτι αν εμφανιζομασταν στην 3 η στη 15 θεση θα αλλαζε το αποτελεσμα?δεν νομιζω…το τραγουδι θα παρει τη θεση που του αρμοζει ανεξαρτητως θεσης εμφανισης!θεωρω ανωριμο και ανηθικο να κατηγορουμε την ebu για στημενα πραγματα.ελεος!

  29. Γενικά Οκ δεν μου πολυαρεσει η συμμετοχή μας… Τέλος πάντων καλώς ήρθες κακώς την Κυριακού θα στείλουμε. Αρχικά δεν μου αρέσει που κάποιοι επικρινουν τόσο πολύ το τραγούδι της Φινλανδίας… Οκ δεν μου αρέσει απλά είναι άνθρωποι με σύνδρομο down… Η Ελλάδα είναι πολύ ήσυχη και πραγματικά η Μαρία Έλενα πρέπει να φτιάξει την προφορά της… Αλλά λένε οι στίχοι αλλά ακούγονται… Μου αρέσει πάρα πολύ η συμμετοχή της Εσθονίας και δυστυχώς πιστεύω πως η δική μας συμμετοχή θα μείνει λίγο πίσω… Γενικά τα τραγούδια του α’ημητελικού είναι ότι να ναι… Πραγματικά προσπαθώ να βρω ποιο θα πρωτοφυγει… Οπότε μπορεί να περάσουμε και στον τελικό… Αφήστε που οι Έλληνες της Αυστραλίας θα μας ψηφίσουν και το πιστεύω κιόλας! θα δούμε… Η Κύπρος πάλι στέλνει μπαλάντα και σίγουρα δεν πρόκειται για κανένα λόγο να περάσει στον τελικό.. Είναι απαίσιο το τραγούδι.. Sorry Cyprus :-/
    Από τον α’ημητελικο θέλω να περάσει η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Αλβανία και η Γεωργία… Ναι και εμείς
    Ο δεύτερος είναι ότι να ναι.. Πάντως θέλω να κερδίσει η Ιταλία!! πάρα πολύ ωραίο τραγούδι και στην γλώσσα τους κιόλας!!εύχομαι (αν περάσουμε στον τελικό) να μην φάμε πάλι χυλόπιτα όπως πέρυσι…

  30. παιδες πολλη γκρινια για το τιποτα… πρωτη φορα εμφανιζομαστε μετα απο διαλλειμα?η μηπως πρωτη φορα βγαινουμε πριν το φαβορι…?η σειρα καταταξης παιζει σημαντικο ρολο για τις χωρες-αουτσαιντερ περισσοτερο…που θα κονταροχτυπηθουν για τα τελευταια εισιτηρια…
    ο δικος μας ημιτελικος εινι πολυ αδυναμος με τα καλα τραγουδια να μπορει να τα μετρησει κανεις στα δαχτυλα,αν δε αναλογιστουμε τις “συμμαχιες” οι δυνατεσ συμμετοχες μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου! κι ναι μεταξυ αυτων θεωρω κι τη δικη μας! οποτε προσωπικα θεωρω μια χαρα τη θεση μας…τι παει να πει διαλλειμα,ισως να ναι κι καλο αυτο καθως ο αλλος θα εχει αποσυντονιστει κι ισως να χει ξεχασει τα 5 προηγουμενα κομματια….οσο για το φαβορι,εσθονια,τι να πουν τα σκοπια που εμφανιζονται αμεσως μετα μετα! επισης κληρωθηκαμε στο α’μισο…η 6η απο τις 8η θεσεις ειναι μια χαρα! η δικη μου καταταξη των δυο ημιτελικων(κι η προβλεψη ειναι η εξης)
    α ημιτελικος(προσωπικη καταταξη):16.φινλανδια 15.μολδαβια 14.σκοπια 13.δανια 12.λευκορωσια 11.ολλανδια 10.ουγγαρια 09.ρουμανια 08.σερβια 07.γεωργια 06.βελγιο 05.αρμενια 04.ρωσια 03.αλβανια 02.ελλαδα 01.εσθονια
    (προβλεψη):16.μολδαβια 15.φινλανδια 14.σκοπια 13.δανια 12. ολλανδια 11.σερβια 10.ουγγαρια 09.ρουμανια 08.λευκορωσια 07.γεωργια 06.αλβανια 05.βελγιο 04.αρμενια 03.ελλαδα 02.εσθονια 01.ρωσια(μεταξυ των θεσεων 8 εως 12 θα γινει σφαγη νομιζω!)
    β’ημιτελικος:(προσωπικη καταταξη):17.πορογαλια 16.αγιος μαρινος 15.λιθουανια 14.ισλανδια 13.λετονια 12.ελβετια 11.ιρλανδια 10.μαυροβουνιο 09.πολωνια 08.τσεχια 07.ισραηλ 06.σουηδια 05.μαλτα 04.αζερμπαιτζαν 03.νορβηγια 02.κυπρος 01.σλοβενια
    (εκτιμηση):17.πορτογαλια 16.ισραηλ 15.αγιος μαρινος 14.ελβετια 13.κυπρος 12.μαυροβουνιο 11.λιθουανια 10.τσεχια 09.πολωνια 08.λετονια 07.ιρλανδια 06.ισλανδια 05.σλοβενια 04.μαλτα 03.νορβηγια 02.αζερμπαιτζαν 01.σουηδια(με μεγαλες επιφυλαξεις για το ποιες χωρες ειναι ικανες να λαβουν τα τελευταια εισιτηρια νομιζω η μαχη θα δοθει μεταξυ των:λετονια/λιθουανια/τσεχια/μαυροβουνιο κι κυπρος)
    καλη επιτυχια στην εκπροσωπο μας!!! με μια αξιοπρεπη εμφανιση με καλη σκηνικη παρουσια δυναμικο λαιβ κι γιατι οχι μια παρα πολυ καλη θεση!!! καλη επιτυχια Μαρια ελενα!!!!
    Υ.Γ:βρηκαμε σκηνοθετη;;;;(ο λαος ζητα φωκα!!!! ας τα ακουσει η νεριτ κι η minos-emi) 😛

  31. Η Σλοβενια βρισκεται στην καλυτερη θεση. Αναμεσα απο Κυπρο και Πολωνια. Συγουρα εχει την αναμενομενη προκριση!!! Με μια θεση 1-5 στον ημιτελικο και στον τελικο με μια θεση 1-12. Καλη νικη σλοβενια φετος!!! .

    Λιουμπλιανα 2016

  32. Αυτο που εχετε για σιγουρη τη σλοβενια πολυ μου αρεσει…αρχικα ειναι παλαιομοσιτικο,δευτερον ειναι μετριο που πλασαρετε για φαβορι.ολοι ξερουμε για κατι τετοια οτι στο τελος ουτε τελικο δεν περνανε.π.χ.η χαμπα μπα ουτσα σταχι μπαμπα (επικ κιτς).κυπροσ 2007 ισραηλ περισυ…
    Οσον αφορα την ελλαδα,αρεσει δεν αρεσει ειναι οτι πιο αξιοπρεπες μετα το 2011…
    Θα περασουμε κ πιστευω σε επιτροπες τελικο αμα ειμαστε τοπ 5 δεν θα ειναι εκπληξη..το κοινο απ την αλλη θα μας χαντακωσει με αφορμη τις πολιτικες εξελιξεις…(προσωπικη αποψη παντα)

    • top 5 απτο τελος μπορει να ειμαστε…..μια βαρετη μπαλαντα στελνουμε,παλιομοδιτικη με μια τραγουδιστρια με μετριοτατη φωνη….υπαρχουν πολυ καλυτερα τραγουδια φετος….ΑΝ περασουμε θα ειμαστε στις τελευταιες θεσεις….

      • θα μας χαντακωσει με αφορμη τις πολιτικες εξελιξεις??και απο ποτε το κοινο ψηφιζει με πολιτικα κριτηρια??επισης οταν το 2013 βγηκαμε 6η η το 2010 8η η το 2011 7η ημασταν διεθνως στα καλυτερα μας?μη λεμε κι οτι θελουμε εξαλλου η ελλαδα παιρνει βαθμους κυριως απο βαλκανια και μεσογειο και απο τις χωρες που εχει μεταναστες οποτε εντελως ακυρο και αστοχο το σχολιο σου!αν πατωσουμε θα ναι αποκλειστικα εξαιτιας του τραγουδιου μην ψαχνεται αλλου για φτηνες δικαιολογιες!

  33. Ε οχι και μετριοτατη φωνη ρε μανο ειπαμε δηλαδη….τωρα τα ισοπεδωσες ολα…

  34. Αν το τραγούδι αξίζει,αξίζει!!!Το δικό μας είναι πιο ζωντανό απο την κλανιά στην αρχή που ακούμε στην Εσθονία!!! Φαβορί από τώρα δεν υπάρχει οπως πέρσι με την Αυστρία τι θεση την ειχατε???15???Ελαμ ντε που βγηκε 1η!!!Εμεις βλεπουμε μονο τις αποψεις 1000 ατόμων οχι 182647621976 που ψηφίζουν!!!Οπότε chillax!!!

    Πόντοι που μπορεί να πάρουμε : 12 Αλβανια
    12-10 Σερβια
    7-5 ΦΥΡΟΜ
    5-6 Ουγγαρια
    4-6 Ρωσια
    7-10 Ρουμανια
    2-5 Ολλανδια
    5-7 Βελγιο
    1-3 Δανια
    1-2 Φινλανδια
    12 Αυστραλια
    5-7 Λευκορωσια
    6-8 Γεωργια
    8-10 Αρμενια
    4-6 Ισπανια
    4-6 Αυστρια
    2-4 Εσθονια
    4-6 Moλδαβια
    3-5 Γαλλια

    Κάτι τετοιο θα γινει πιστευω θεση δικη μας αναμεσα σε 3-5

  35. Ρε παιδιά,εχει μάθει κανεις αν ο Φωκας θα αναλάβει επιτέλους φετος την Ελλαδα;ας ελπίσουμε η Βανδή να βοηθήσει!

  36. Η σειρα εμφανισης δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο στους ημιτελικους γιατι ειναι λιγες οι συμμετοχες.Επισης δεν θεωρω μεγαλο προβλημα που εμφανιζομαστε πριν απο φαβορι.Μεγαλυτερο προβλημα εχει το ΠΓΔΜ που εμφανιζεται μετα.

  37. οι πολιτικες εξελιξεις δεν παιζουν κανενα ρολο θεωρω! τοσο στις επιτροπες αλλα κυριως στο κοινο! αν ηταν ετσι η ρωσια το ’13 κι το’14 θα ειχε πατωσει οπως κι εμεις απο το 2011 κι μετα….
    εξαλλου ειναι μουσικος διαγωνισμος οχι διαγωνισμος καλυτερης πολιτικης! (γνωμη μου)

  38. Ρε παιδια ελεος δηλαδη.. Το ενα σας ξινισει το αλλο σας βρωμαει και παντα εχετε κατι αρνητικο να πειτε..
    Αντι να πουμε κι ευχαριστω που δεν μας εβαλαν να εμφανιστουμε πρωτοι εχουμε και παραπονο..
    Το μονο που εχουμε να πουμε ειναι Καλη Επιτυχια στην Μαρια Ελενα και ολα θα πανε καλα..

  39. Όλα θα φανούν από τις πρόβες, τα περισσότερα τραγούδια τα έχουμε ακούσει μόνο στην studio έκδοση όπου έχουν πολλαπλές υπερ-επεξεργασμένες φωνές που είναι αδύνατον να αναπαραχθούν live. Νομίζω πως οι παλιομοδίτικες μπαλάντες σαν την δική μας θα οφεληθούν από το live σε σχέση με άλλες συμμετοχές.

  40. Για να πω και εγώ την άποψη μου προσωπικά δεν θεωρώ καλή την κλήρωση. Η Φιλανδια μπορεί να έχει χάλια τραγουδι, μπορεί να μην θέλω να περάσει αλλά δεν είναι τυχαίες οι αποδόσεις της στα στοιχήματα οπότε δυστυχώς την θεωρώ ως επικίνδυνη συμμετοχή. όσο για Εστονία δεν ξέρω αν μπορεί να κερδίσει αλλά σίγουρα δικαίως είναι φαβορί. Οπότε ανάμεσα σε δυο φαβορί προβλέπω δύσκολη βραδιά. αλλά η Ελλάδα είναι δυνατή και νομίζω θα αντεπεξέλθει όπως και το 2011 που ήμασταν ανάμεσα σε 5-6 φαβορί και μας είχαν ξεγραμμένους και βγήκαμε 3οι στο televoting. όσο για θεωρίες συνωμοσίας….. δεν νομίζω

  41. MY TOP
    Α’ Ημιτελικός
    01. Aλβανία (9.5/10)
    02. Εσθονία (9/10)
    03. Ελλάδα (8.5/10)
    04. Ρωσία (6.5/10)
    05. Ολλανδία (6/10)
    06. Σερβία (6/10)
    07. Λευκορωσία (6/10)
    08. Ρουμανία (6/10)
    09. Γεωργία (6/10)
    10. Μολδαβία (5/10)
    11. Ουγγαρία (4/10)
    12. Αρμενία (3/10)
    13. Δάνια (3/10)
    14. ΠΓΔΜ (3/10)
    15. Βέλγιο (2/10)
    16. Φινλανδία (2/10)

  42. ΜΥ ΤΟΡ
    Β’ Ημιτελικός
    01. Λετονία (9.5/10)
    02. Σουηδία (8.5/10)
    03. Σλοβενία (8.5/10)
    04. Ισραήλ (8/10)
    05. Ελβετία(7.5/10)
    06. Κύπρος (7.5/10)
    07. Μαυροβούνιο (7/10)
    08. Νορβηγία (7/10)
    09. Μάλτα (7/10)
    10. Πορτογαλία (6.5/10)
    11. Ισλανδία (6.5/10)
    12. Αζερμπαιτζάν (6/10)
    13. Λιθουανία (5/10)
    14. Ιρλανδία (5/10)
    15. Πολωνία (5/10)
    16. Τσεχία (4/10)
    17. Άγιος Μαρίνος (3/10)

  43. MY TOP
    Α’ Ημιτελικός
    01. Εσθονία (10/10)
    02. Aλβανία (9/10)
    03. Ολλανδία (8/10)
    04. Δάνια (6/10)
    05. Βέλγιο (6/10)
    06. Ελλάδα (6/10)
    07. Ρωσία (6/10)
    08. ΠΓΔΜ (5/10)
    09. Σερβία (5/10)
    10. Ρουμανία (5/10)
    11. Αρμενία (5/10)
    12. Ουγγαρία (5/10)
    13. Γεωργία (4/10)
    14. Λευκορωσία (4/10)
    15. Μολδαβία (2/10)
    16. Φινλανδία (0/10)

    Aπό αυτές:
    Eσθονία, Ρωσία, Αλβανία και Ολλανδία θεωρώ σίγουρα μέσα.
    Αρμενία, Ρουμανία, Ελλάδα, Γεωργία, Λευκορωσία έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους.
    Το τελευταίο εισιτήριο θα παιχτεί μεταξύ Σερβίας και Βελγίου.
    Μολδαβία, Φινλανδία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ και ίσως Δανία δεν έχουν καμία ελπίδα!

  44. ΜΥ ΤΟΡ
    Β’ Ημιτελικός
    01. Νορβηγία (10/10)
    02. Σλοβενία (9/10)
    03. Λετονία (8.5/10)
    04. Ιρλανδία (8/10)
    05. Αζερμπαιτζάν (7/10)
    06. Τσεχία (7/10)
    07. Σουηδία (7/10)
    08. Λιθουανία (7/10)
    09. Μάλτα (7/10)
    10. Πολωνία (6/10)
    11. Ελβετία(6/10)
    12. Κύπρος (6/10)
    13. Μαυροβούνιο (6/10)
    14. Ισλανδία (6/10)
    15. Πορτογαλία (5/10)
    16. Ισραήλ (5/10)
    17. Άγιος Μαρίνος (4/10)
    Από αυτές:
    Σουηδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Αζερμπαιτζάν σίγουρα εντός (με αυτή τη σειρά πιθανότητας).
    Τις υπόλοιπα 4 εισιτήρια θα διεκδικήσουν
    Πολωνία, Ισλανδία, Κύπρος, Μάλτα, Λετονία, Μαυροβούνιο.

    Άγιος Μαρίνος, Πορτογαλία, Ισραήλ, Τσεχία και Ελβετία σχεδόν σίγουρα εκτός!

    • Μια διόρθωση
      Από αυτές:
      Σουηδία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, *Νορβηγία, Αζερμπαιτζάν σίγουρα εντός (με αυτή τη σειρά πιθανότητας).

    • να μου το θυμηθεις οτι φινλανδια και δανια θα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ STON τελικο!μη σου πω και ουγγαρια και σκοπια!!εγω μονο τη μολδαβια εχω 100% εκτος τελικου!επισης δεν θεωρω καθολου σιγουρες την αλβανια και ρωσια!!οσο για τον 2ο ημιτελικο εχω την εντυπωση οτι αγ.μαρινος και ισραηλ θα τα καταφερουν φετος!καταρχας ο β ημιτελικος εχει φουλ ευρωπαικο νοτο(μαλτα,πορτογαλια.κυπρος,ισραηλ,μαρινος,ιταλια,ελβετια,μαυροβουνιο)και ειμαι σιγουρος οτι θα αλληλοψηφιστουν αυτες οι συμμετοχες και θα ευνοηθουν!ποιο λογικο μου φαινεται να μην περασει η λιθουανια και η λετονια που δεν εχουν πολλες “φιλες” χωρες!!

      • Κάποιος πρέπει να μείνει εκτός 😛
        Εννοείται πως όλα είναι πιθανά. Ακόμη κι η Ελλάδα να μείνει εκτός παρά τον φιλικά προσκείμενο σε μας ημιτελικό.
        όσο για την Φινλανδία, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα χαίρει αποδοχής από το televoting. Δεν μιλάμε για συμμετοχή τύπου Ρουμανίας 2013, όπου ψηφίστηκε για το φαιδρό του οπτικοακουστικού. Η συμμετοχή της Φινλανδίας σε αφήνει κάπως “μουδιασμένο”… Σαφέστατα μπορεί να πέφτω και έξω. Επίσης η Δανία αν περάσει θα ναι από επιτροπές (καλό jury pet του λόγου της)

  45. Η ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΕΙΝΑΙ ΑΦ’ΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 22:30 & 22:40, ΑΦ’ΕΤΑΙΡΟΥ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ “ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΠΟΚΟΤΑ-ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΔΑΦΝΗ;”.
    ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, Η ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 6 ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

  46. Η κατάταξή μου για τους ημιτελικούς έχει ως εξής:
    1st Semi Final:
    12.Estonia 10/10
    10.Albania 9/10
    8.The Netherlands 8/10
    7.Russia 8/10
    6.Belgium 7/10
    5.Greece 6/10
    4.Romania 6/10
    3.Denmark 6/10
    2.Hungary 5/10
    1.Belarus 5/10
    —————–
    11)Serbia 5/10
    12)Georgia 5/10
    13)Armenia 5/10
    14)FYROM 4/10
    15)Moldova 2/10
    16)Finland 0/10

    2nd Semi Final
    12.Norway 10/10
    10.Slovenia 9/10
    8.Azerbaijan 8/10
    7.Sweden 8/10
    6.Latvia 8/10
    5.Malta 7/10
    4.Lithuania 7/10
    3.Montenegro 6/10
    2.Switzerland 6/10
    1.Iceland 6/10
    ——————
    11)Ireland 6/10
    12)Czech Republic 6/10
    13)Poland 6/10
    14)Cyprus 5/10
    15)Israel 5/10
    16)Portugal 4/10
    17)San Marino 4/10

  47. Μια τολμηρή πρόβλεψη πριν τις πρόβες, με βάση αυτά που έχουμε ακούσει:
    Για τον Α’ Ημιτελικό:
    1. Εσθονία
    2. Ρωσία
    3. Αλβανία
    4. Αρμενία
    5. Ελλάδα
    6. Φινλανδία
    7. Γεωργία
    8. Ρουμανία
    9. Σερβία
    10. Λευκορωσία
    11. Βέλγιο
    12. Ολλανδία
    13. Ουγγαρία
    14. Δανία
    15. Σκόπια
    16. Μολδαβία
    (Δεν είμαι σίγουρη για το πως θα αντιμετωπιστεί η Φινλανδία από τις επιτροπές. Από το κοινό θα πάρει σίγουρα πόντους και θεωρώ πως θα περάσει τελικό, δυστυχώς! Μέχρι την 9η θέση πιστεύω ότι αυτές οι χώρες θα δουν τελικό… από εκεί και κάτω για τη 10η θέση θα μονομαχήσουν: το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ουγγαρία και η Λευκορωσία με προβάδισμα στην τελευταία εξαιτίας των ψήφων του ανατολικού μπλοκ!)
    ——————————————————————–
    Για τον Β’ Ημιτελικό:
    1. Σουηδία
    2. Αζερμπαϊτζάν
    3. Σλοβενία
    4. Νορβηγία
    5. Μάλτα
    6. Πολωνία
    7. Ισλανδία
    8. Ιρλανδία
    9. Λετονία
    10. Λιθουανία
    11. Μαυροβούνιο
    12. Ελβετία
    13. Ισραήλ
    14. Τσεχία
    15. Κύπρος
    16. Άγιος Μαρίνος
    17. Πορτογαλία
    (Πάλι εδώ μέχρι την 9η θέση οι χώρες είναι λίγο πολύ γνωστές και η μάχη θα γίνει για το 10ο εισιτήριο που θα το διεκδικήσουν: η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο και η Ελβετία! Η Κύπρος αν γλιτώσει την τελευταία θέση θα είναι τυχερή… στον δικό μας ημιτελικό δεν θα τη γλίτωνε!)
    ———————————————————————
    Μεγάλο φαβορί για νίκη η Εσθονία (λέω να την παίξω από τώρα στοίχημα πριν κατέβουν οι αποδώσεις)! Δεκάδα πιστεύω θα είναι Ιταλία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αυστραλία και πιθανότητες έχουν και η Σλοβενία, η Αλβανία, η Αρμενία, η Ελλάδα, η Μάλτα και η Γεωργία… οι χώρες αυτές πάντως θα είναι στην αριστερή μεριά του βαθμολογικού πίνακα!
    ———————————————————————-
    Να μην παραλείψω βέβαια να αναφερθώ στον μελλοντικό μου άντρα, αυτό το “BAD BOY” της Ουκρανομολδαβίας! Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τις ψήφους μου θα του στέλνω και μηνύματα λατρείας! <3 Μπορεί να βγει τελευταίος στον Ημιτελικό, θα είναι όμως πρώτος με διαφορά στην καρδιά μου! 😛

    • Επίσης, αν μπορείτε πείτε μου που μπορώ να πάω για να παίξω στοίχημα! Λέω χρόνια να το κάνω και σχεδόν πάντα πέφτω μέσα στον νικητή! Μόνο πέρσι έπεσα έξω από το 2006 που βλέπω πιο φανατικά τη Eurovision!

  48. Για μενα ειναι εντελως λαθος η σειρα εμφανισης να γινεται μετα απο συσκεψη και οχι μετα απο κληρωση. Μεγαλο μερος του fun του διαγωνισμου επι πολλα χρονια ηταν η κληρωση για τη σειρα εμφανισης, με εκπληξεις, ανατροπες και ο,τι αλλο..Εβλεπες μεγαλα φαβορι να κληρωνονται στις θεσεις 1-2 και να καταποντιζονται, και αλλα τραγουδια ψιλοαδιαφορα να μπαινουν προς το τελος και να κεντριζουν το ενδοαφερον του κοινου..Απο τη στιγμη που αλλαξε αυτο ομως, υπαρχουν αδικιες. Στην τυχη ολοι ειναι ισοι προς ισους, με αυτο το συστημα ομως αν μια χωρα δεν θελει για τον Α η Β λογι να κερδισει ενα φαβορι, απλως το βαζει πρωτο στη σειρα..Φανταστειτε μια χωρα οπως η Ρωσσια που εχει αρκετες αντιπαθειες στην ΕΒU να στειλει τραγουδι για βραβειο, και η οργανωτες απο Αγγλια η αλλη χωρα που δεν ειναι και τοσο φιλικα προσκειμενη να την καταποντιζουν βαζοντας τηςν πρωτη στη σειρα εμφανισης. Η τυχη παραμενει το πιο δικαιο συστημα για τη σειρα εμφανισης…Ειναι εντελως βλακωδες που το αλλαξαν τα τελευταια χρονια.

    • Πρώιμες προβλέψεις κάνουμε για τον χαβαλέ του πράγματος. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε με τις πρόβες!

  49. παντως νομιζω οτι ανατροπες θα γινουν στον β ημιτελικο!καθως υπαρχει φουλ ευρωπαικος νοτος που πιστευω οτι θα αλληλοστηριχθει!πιστευω οτι μαλτα,ισραηλ.αγ.μαρινος,μαυροβουνιο θα περασουν σιγουρα!μην πω και πορτογαλια!και να δειτε οτι λετονια,λιθουανια,ιρλανδια θα την πατησουν να μου το θυμηθειτε!μιας και δεν υπαρχει ανατολικο μπλοκ στο β ημιτελικο!

  50. Thraki boy, τα λες και τα ξανά λες όμως και γίνεσαι ολίγον κουραστικός :/ και ο λόγος παντα είναι επιθετικός χωρίς λιγο και ειρωνικός.

    • αν δεν σ αρεσουν τα σχολια μου μπορεις να μην τα διαβαζεις!δεν σε υποχρεωασε κανεις!ενα ελευθερο site ειναι και ο καθενας ειναι ελευθερος να γραφει τη γνωμη του!παντως πρωτη φορα σε βλεπω εσενα ανδρεα!ποιος ξερει με ποσα ονο ματα μπαινεις και του λογου σου!

      • @thraki boy , λες ο,τι να ‘ναι. Δες σε αλλα αρθρα τα σχολια και θα δεις σχολια απο Andreas. Λυπαμαι, πρωτα βλεπουμε και μετα μιλαμε! 🙂

  51. Μια τολμηρη προβλεψη για τα αποτελεσματα των ημιτελικων:

    A’ Ημιτελικος:
    + αποτελεσμα σε Κοινο/Επιτροπη και πιθανοτητα προκρισης
    1. Εσθονία 1η/1η 100%
    2. Ελλάδα 2η/3η 95%
    3. Αρμενία 3η/2η 90%
    4. Αλβανία 5η/5η 85%
    5. Βέλγιο 6η/4η 80%
    6. Ρωσία 4η/7η 95%
    7. Ρουμανία 7η/9η 85%
    8. Ολλανδία 10η/6η 70%
    9. Λευκορωσία 8η/11η 60%
    10. Σκόπια 11η/10η 55%
    11. Ουγγαρία 12η/8η 50%
    12. Γεωργία 9η/13η 50%
    13. Δανία 15η/12η 40%
    14. Σερβία 13η/14η 35%
    15. Φινλανδία 14η/15η 30%
    16. Μολδαβία 16η/16η 5%
    Πιστευω οτι απο 1-7 θα πεσω μεσα στην προκριση, απο κει και περα ειναι δυσκολο να προβλεψεις, Πιστευω οτι η Ολλανδια θα ναι μεσα, αλλα απο κει και περα οι αλλες δυο θεσεις ειναι πολυ απροβλεπτες. Ειναι πολυ πιθανο η Ουγγαρια να περασει οριακα, και η Γεωργια αφου ευνοειται κ απο την κληρωση.

  52. Β’Ημιτελικος
    +Κοινο/Επιτροπες, πιθανοτητα προκρισης
    1. Σουηδια 1η/2η 100%
    2. Νορβηγια 3η/1η 95%
    3. Σλοβενια 2η/5η 85%
    4. Λεττονια 6η/3η 80%
    5. Αζερμπαιτζαν 7η/4η 85%
    6. Λιθουανια 4η/10η 85%
    7. Μαλτα 8η/9η 70%
    8. Ιρλανδια 10η/8η 65%
    9. Μαυροβουνιο 12η/7η 50%
    10. Ισραηλ 5η/14η 50%
    11. Τσεχια 14η/6η 50%
    12. Ελβετια 9η/13η 45%
    13. Κυπρος 15η/11η 35%
    14. Πολωνια 13η/12η 40%
    15. Ισλανδια 11η/15η 45%
    16. Σαν Μαρινο 17η/16η 5%
    17. Πορτογαλια 16η/17η 10%
    Πολυ πιο αμφιρροπος ημιτελικος. Ωστοσο πιστευω οτι τουλαχιστον μεχρι την 6η θεση ειναι αρκετα ασφαλης προβλεψη. Η Λεττονια θα περασει σιγουρα μετα απο τοσα χρονια αποτυχιων και η Λιθουανια εχει επισης ευκολο εργο, γιατι διαφερει πολυ το τραγουδι απο αλλα. Απο κει και περα, πιστευω Μαλτα και Ιρλανδια θα εκτιμηθουν αρκετα, βεβαια δε θα σοκαριστω αν δεν περασουν. Απο κει και περα χαος. Οποιοσδηποτε μπορει να παρει αυτες τις δυο θεσεις εκτος απο Σαν Μαρινο και Πορτογαλια. Εχω την εντυπωση πως το Ισραηλ θα ευνοηθει για τη διαφορετικοτητα του, ενω και οι επιτροπες δε θα το καταποντισουν ανεπανορθωτα. Απο Μαυροβουνιο και Τσεχια οποιοδηποτε απτα δυο μπορει να τα καταφερει. Το Μαυροβουνιο ευνοειται λογω Ζελικο, ενω πιστευω και οτι εχει ερθει η ωρα της Τσεχιας να μπει στον τελικο. Πραγματικα για το συγκεκριμενο δεν ξερω. Απο κει και περα, η Ελβετια θα με ξαφνιασει λιγο αν περασει, εχει ομως αρκετες πιθανοτητες, οπως και η Πολωνια λογω κληρωσης. Η Κυπρος δυστυχως πιστευω θα αγνοηθει, αλλα δεν ειναι και απιθανο να εκτιμηθει απτις επιτροπες και να τα καταφερει.

  53. Εξαιρώντας τη Σουηδία (αν πάει ο Μανς με το καρτούν του μαζί βέβαια) άλλο πραγματικό φαβορί δεν υπάρχει. Και αυτό δε σημαίνει ότι τρελαίνομαι για της Σουηδίας (λόγω έντονων αναφορών σε άλλα τραγούδια). Και την Εστονία και την Ιταλία και τη Σλοβενία μπορώ να τις φανταστώ χαμηλά στη βαθμολογία και ξεχασμένες οπότε δεν υπάρχει λόγος πανικού-απελπισίας ή ενθουσιασμού. Και το τραγούδι μας όπως και πολλά άλλα μπορεί να παίξουν δυνατά τη τελευταία στιγμή…
    Τέλος μη ξεχνάτε τα στοιχήματα συγκρίνουν τις μιξαρισμένες πλέι μπακ φωνές των περισσότερων κρατών -ειδικά όσων κάναν ανάθεση και στείλαν κατευθείαν βίντεοκλιπ- και τη λάιβ εκτέλεση της δικής μας με τον ήχο της ΝΕΡΙΤ!
    Πχ έχω πολύ περιέργεια να δω πώς θα βγάλει η Edurne τις εντυπωσιακές της ιαχές λάιβ!

    Εμείς από 14οι στα στοιχήματα μόνο ν΄ανέβουμε μπορούμε με τις πρόβες
    Και μάλιστα, αν προσέξετε, είμαστε 14οι εξαιτίας ΕΝΟΣ γραφείου στοιχημάτων που κάθε χρόνο μας παίζει πολύ χαμηλά κόντρα σε όλα τα υπόλοιπα γραφεία και στην πραγματικότητα!

    • Να συμπληρώσω βέβαια ότι απ΄τη Σουηδία μπορεί να στερήσει τη νίκη μόνο η ψήφος των επιτροπών που λογικά θα εντοπίζουν τη… μη πρωτοτυπία του τραγουδιού αλλά και την κλοπή της ιδέας του σόου από το
      The Alchemy of Light- DandyPunk

    • Συμφωνω σε ολα..στο μονο ισως που διαφωνω,ειναι για τις επιτροπες..Που στον τελικο του Melodifestivalen,αν δν κανω λαθος,μονο 2 χωρες δεν εδωσαν 12αρι στον Mans.,Οποτε κ εκει λογικα δν θα εχει προβλημα..

      • Έχεις δίκιο. Δεν είναι όμως οι διεθνείς επιτροπές του MF ομάδες των γιουροφανς κατά βάση κι όχι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, συνθέτες κλπ; Κάτι τέτοιο ξέρω και υποθέτω αν θυμηθώ και τους εκφωνητές που έδωσαν τις βαθμολογίες…

  54. Οι επιτροπές του έδωσαν 12αρια γιατί ηταν το καλυτερο απο αυτα που είχαν να διαλέξουν

  55. μια ερωτηση, βλεπω το βιντεο της συμμετοχης μας στο youtube,απο το εθνικο τελικο,κι στα σχολια απο κατω ο καθε τελειωμενος σκοπιανος κι γερμανος σχολιαζει με υβριστικο τροπο οχι μονο το τραγουδι που ναι σεβαστω να μην αρεσει αλλα κι τους ελληνες ως εθνος! ανακατεβουν μεχρι κι ιστορικα γεγονοτα κι την οικονομικη/πολιτικη καταταξη της χωρας μας! αν ειναι δυνατον! και δεν ειναι η πρωτη χρονια καθε χρονο τα ιδια γινονται κι το επισημο καναλι της eurovision η ακομα καλυτερα κι η ιδια η ebu αφαντα!!! νομιζω πρεπει να υπαρξουν παραπονα απο τη πλευρα μας! ποιοι ειναι αυτοι που θα σχολιασουν τη κατασταση της χωρας μας σε ενα διαγωνισμο χαρας κι μουσικης! ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ! γι αυτο ο διαγωνισμος καταστρεφεται γιατι οι υπευθυνοι δε κανουν τιποτα!

  56. Σχετικα καλο το νουμερο μας…καλο το οτι ειμαστε μετα την Φινλανδια γιατι ο κοσμος θα επικεντρωθει περισσοτερο σε εκεινες τις στιγμες…προσωπικα δεν θεωρω κακο το γεγονος οτι ειμαστε αμεσως πριν την Εσθονια!! Να θυμησω οτι και αλλες χρονιες ηταν ψηλα σε στοιχηματα ομως δεν ειχε και την καλυτερη καταληξη ισως και εξαιτιας του οτι δεν εχει συμμαχιες με αλλες!! Εχουμε μια αξιοπρεπη και δυνατη συμμετοχη, οι αλλαγες στο κομματι μας ειναι αψογες…καλη μας επιτυχια λοιπον!!

  57. https://www.youtube.com/watch?v=N0v6ITyTWv4
    Βρήκα μία καταπληκτική ιδέα για την παρουσίαση του τραγουδιού μας! Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και με τη Μολδαβία το 2013 αλλά αν γίνει με το σωστό τρόπο δεν θα είναι αντιγραφή! Εξάλλου ότι και να κάνουμε 100% πρωτότυπο δεν πρόκειται να είναι! Τι λέτε?

  58. Η κλήρωση ήταν καλή για μας στην 6η θέση δεδομένου ότι ξέραμε ότι ήμασταν στο πρώτο μέρος, αλλά ανάμεσα στην πιο εκκεντρική – πολυσυζητημένη συμμετοχή της Φινλανδίας και στο αριστουργηματικό φαβορί της Εσθονίας είναι θέμα… Τουλάχιστον είμαστε τυχεροί εκ του αποτελέσματος που εμφανιζόμαστε στον ΠΛΕΟΝ αδύναμο ημιτελικό. Με τα τραγούδια που επιλέχθηκαν αντικειμενικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδικία να μην περάσουν 3-4 τραγούδια από τον δεύτερο ημιτελικό και να προκριθούν αντίστοιχα από τον πρώτο ημιτελικό που έχει και 16 συνολικά έναντι 17 του δεύτερου.
    Η κατάταξή μου για τους 2 ημιτελικούς με βάση τη συνολική βαθμολογία μου για όλες τις χώρες:
    Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
    1) Εσθονία 10/10
    2) Ολλανδία 7,5/10
    3) Αλβανία 7/10
    4) Βέλγιο 6/10
    5) Δανία 6/10
    6) Γεωργία 5,5/10
    7) Ρουμανία 5+/10
    8) Ελλάδα 5+/10
    9) Σκόπια 5/10
    10) Αρμενία 5/10
    11) Ουγγαρία 5-/10
    12) Ρωσία 4,5/10
    13) Λευκορωσία 4-/10
    14) Σερβία 3+/10
    15) Μολδαβία 2/10
    16) Φινλανδία 0,5/10
    Από αυτές θεωρώ κατά σειρά σίγουρη την πρόκριση από Εσθονία, Ολλανδία, Ρωσία, Αλβανία, Αρμενία, Φινλανδία, Ρουμανία και μάλλον Βέλγιο, 100% αποκλεισμό για Σκόπια, Μολδαβία, Ουγγαρία και Σερβία και ελπίδα για τις άλλες 2 θέσεις του τελικού για Ελλάδα, Γεωργία, Δανία και Λευκορωσία.
    Β΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
    1) Λετονία 9+/10
    2) Σουηδία 9/10
    3) Σλοβενία 8,5/10
    4) Νορβηγία 8+/10
    5) Μάλτα 7+/10
    6) Τσεχία 7/10
    7) Ελβετία 7-/10
    8) Λιθουανία 6,5/10
    9) Ισραήλ 6,5/10
    10) Αζερμπαϊτζάν 6+/10
    11) Ισλανδία 6+/10
    12) Ιρλανδία 6-/10
    13) Μαυροβούνιο 5,5/10
    14) Πολωνία 4,5/10
    15) Κύπρος 4+/10
    16) Άγιος Μαρίνος 3,5/10
    17) Πορτογαλία 3/10
    Προβλέπω κατά σειρά σίγουρο τελικό για Σουηδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Μάλτα, Αζερμπαιτζάν, Λιθουανία, Λετονία και μάλλον Ιρλανδία, βέβαιο αποκλεισμό για Πορτογαλία, Άγιο Μαρίνο, Κύπρο και Πολωνία, ενώ οι υπόλοιπες θα κονταροχτυπηθούν για πρόκριση με πιθανότερες τις Ισλανδία, Μαυροβούνιο και Ισραήλ.

  59. το τοπ μου για τον 1ο ημιτελικο!

    1.Λευκορωσία
    2.Ολλανδία
    3.Αλβανία
    4.Ρωσία
    5.Εσθονία
    6.Σερβία
    7.Ελλάδα
    8.Βέλγιο
    9.Αρμενία
    10.Γεωργία
    ——————————————————————–
    11.Μολδαβία
    12.Ρουμανία
    13.FYROM
    14.Δανία
    15.Ουγγαρία
    16.Φινλανδία

  60. Εγω θελω να νικησει η σλοβενια γιατι ο αξιζει. Θα πανε ζευγαρακια γειτωνες. Οπως απο σουδια πηγαμε δανια και η γιουροβιζιον εγινε 20 χλμ μακρια τωρα απο βιεννη να παει λιουμπλιανα που θα ειναι τρεις ωρες μακρια!!!
    My top 10

    1. Slovenia
    2. Russia
    3. Greece
    4. Sweden
    5. Spain
    6. France
    7. Italy
    8. Estonia
    9. Serbia
    10. Israel

    Η βαθμολογια μου για τις σλοβενικες συμετοχες απο το 2004 εως 2015:

    2004: 4/20
    2005: 16/20
    2006: 8/20
    2007: 16,5/20
    2008: 17/20
    2009: 15,5/20
    2010: 10/20
    2011: 19/20
    2012: 20/20
    2013: 20/20
    2014: 20/20
    2015: 20/20
    2016: Η Eurovision θα γινει στην Λιουμπλιανα και θα περιμενω τραγουδι αριστουργημα απο σλοβενια οπως αυτα απο 2011 και μετα

    Η Σλοβενια ειναι η αγαπημενη μου χωρα στον διαγωνισμο

  61. Α’ Ημιτελικός

    1. Αλβανια
    2. Ρωσσια
    3. Εσθονία
    4. Ολλανδία
    5. Ελλάδα
    6. Ρουμανία
    7. Αρμενία
    8. Λευκορωσία
    9. ΠΓΔΜ
    10. Σερβια
    ————–
    11. Γεωργία
    12. Δανία
    13. Βέλγιο
    14. Ουγγαρία
    15. Μολδαβία
    16. Φιλανδία

  62. Για ενα διαστροφικο λογο φετος τα αγαπημενα μου τραγουδια ειναι της λευκορωσιας και οχι λογο του βιολιου απλα μου αρεσει ο ρυθμος και οι στιχοι…
    Και η ελλαδα ειναι η 2η φορα οσα χρονια παρακολουθω φανατικα που μου αρεσει τραγουδι μας(προηγουμενη του γιορκα)
    Γενικα θελω να καταληξω στο οτι φετος αυτα που μας πλασαρουν ως φαβορι (εσθονια,ιταλια,σλοβενια) δεν μου φαινοντε για αδιαφιλονικητα φαβορι…οι ιταλοι πιστευω πρωτοι δεν βγαινουν ειναι υπερβολικα φεστιβαλικο τραγουδι το κοινο δεν το βγαζει τοπ3 σγρ…της εσθονιας ωραιο αλλα πολυ διαχυτο οσοι θα ψηφισουν με 1 η 2 ακροασεις δεν θα το προτιμησουν.
    Αντιθετως της ελλαδας σου μενει μονο κ μονο επειδη αρχιζει καπως υποτονικα και ανεβαινει αποτομα.μολις τελειωνει λες ωπ κατι μου λεει αυτο κ στο recap που θα ειναι το δυνατο κομματι θα μεινει και θα ψηφιστει .Αμα δειτε βαθμους απο χωρες ακυρες μην παραξενευτειτε…
    Αυτα… *^▁^*

  63. Να πω κατι… Ολο για τις αλλες χωρες λεμε πως δεν θα περασουν στον τελικο (π.χ Ισραηλ κλπ) αλλα εγω βλεπω πως εχουμε ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαμηλη ανταποκριση στο video της συμμετοχης μας στο YouTube.με Επισης, ναι μεν εχουμε 1μιση χιλ like αλλα εχουμε και 700 dislike. Δεν ξερω, ασφαλως δεν παιζει ρολο τοσο αυτο καθως ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΡΑ πολυς κοσμος που θα τα ακουσει κατευθειαν στη eurovision.
    ————————————

    Για εμενα:
    Εσθονια, Ελλαδα, Αλβανια, Ολλανδια, Βελγιο εχουν τον τελικο πιστευω. Τωρα, θα δουμε..

  64. Κακά τα ψέματα, θεωρώ ότι ο πρώτος ημιτελικός είναι “αδύναμος” με την έννοια ότι δεν υπάρχουν δυνατές συμμετοχές. Αντίθετα, στον δεύτερο ημιτελικό θα γίνει χαμός καθώς εκεί βρίσκονται τα θηρία (τουλάχιστον 5-6 τραγούδια κάνουν αίσθηση ήδη). Και δυστυχώς ανάμεσα σε αυτά τα θηρία βρίσκεται η Κύπρος η οποία δεν πιστεύω ότι έχει πιθανότητες να περάσει στον τελικό αλλά κρατάω και μια πισινή γιατί όλα είναι απρόβλεπτα. Θα περιμένουμε να δούμε τις πρόβες και από εκεί θα φανεί ποια χώρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

  65. Λίγο κακομαθημένους μας βλέπω. Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν περάσουμε μια φορά στον τελικό. Δεν έχουμε χάσει ούτε έναν όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιες φορές δε, δεν το αξίζαμε καθόλου. 2009, 2010, 2012.

    Η λίστα μου για φέτος:
    01. SLOVENIA
    01. ESTONIA
    01. NORWAY
    04. LITHUANIA
    05. AUSTRIA
    06. CYPRUS
    07. F.Y.R. OF MACEDONIA
    08. GERMANY
    09. ITALY
    10. GEORGIA
    11. BELGIUM
    12. SWEDEN
    13. IRELAND
    14. AZERBAIJAN
    15. FINLAND
    16. FRANCE
    17. ROMANIA
    18. DENMARK
    19. SERBIA
    20. LATVIA
    21. UNITED KINGDOM
    22. SWITZERLAND
    23. MONTENEGRO
    24. CZECH REPUBLIC
    25. AUSTRALIA
    26. HUNGARY
    27. PORTUGAL
    28. GREECE
    29. SPAIN
    30. NETHERLANDS
    31. ALBANIA
    32. MALTA
    33. BELARUS
    34. RUSSIA
    35. POLAND
    36. ICELAND
    37. ISRAEL
    38. SAN MARINO
    39. ARMENIA
    40. MOLDOVA

    Δυσκολεύομαι να αποφασίσω για το #1 μου μεταξύ Σλοβενίας, Εσθονίας και Νορβηγίας. Σε γενικές γραμμές πολύ μέτρια πράγματα φέτος.

    • νομιζω οτι και τις τρεις χρονιες που ανεφερες 2009.10,12 αξιζαμε και παραπανω να βρισκομαστε στον τελικο!διοτι σε συγκριση με τα αλλα τραγουδια των τοτε ημιτελικων ημασταν μια χαρα!!μονο για περυσι ειχα αμφιβολιες για το κομματι μας που εν τελει επαληθευτηκα!οπως επισης εχω και φετος που νομιζω οτι θα επαληθευτω για 2η συνεχομενη χρονια!φετος θα περασουμε τελικο οχι γιατι το αξιζουμε αλλα λογω συμμαχιων μιας και εχουμε φουλ βαλκανια στο ημιτελικο μας αλλα και χωρες τυπου αρμενια,βελγιο,ρωσια που ειθιστε να μας ψηφιζουν!οσο για τον τελικο εκει μου φαινεται οτι θα ημαστε εκτος δεκαδας!ελπιζω τουλαχιστον να ημαστε εντος 15αδας!

      • συμφωνω για τις χρονιες που ανεφερες οχι οτι δεν αξιζαμε τελικο αλλα οτι ισως να επρεπε να βρισκομασταν λιγο χαμηλοτερα πχ το 2009 επρεπε να ημασταν εκτος 10αδας(12η-14η θεση) οπως κι το 2010 το 2012 επρεπε να ημασταν καπου στην 20αδα…μη πω εκτος αυτης! οχι τοσο για το κομματι που ηταν οτι καλυτερο ειχαμε στον ελληνικο τελικο αλλα λογω της απαισιας/χυδαιας σκηνικης παρουσιας…τωρα σχετικα με περυσι αξιζαμε το τελικο κι τη θεση που λαβαμε αν κι ειχαμε ωραια κι πρωτοτυπη παρουσια το τραγουδι ηταν φθηνο με ολη η συμμασια της λεξεως,κι η παραγωγη θυμιζε πιο πολυ ρουμανικη συμμετοχη (χαουζ κλπ)παρα ελληνικη! επισης το στυλ αυτο,ηταν ακρως αντι-eurovisioνικο θυμηθειτε χωρες με τετοιο στυλ κομματιου τι αποτελεσματα ειχαν(πχ μολδαβια 2010,σλοβενια 2013)!για φετος η συμμετοχη μας ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο τη περυσινη κι γενικοτερα απο οτι στελναμε….νομιζω με μια καλη σκηνικη παρουσια μπορει να μπει κι στη 10αδα(αν κι δε θελω να λεω μεγαλα λογια) παντως μια θεση στην 15αδα την αξιζει κι με το παραπανω ειδικα αν αναλογιστουμε οτι το “aphrodisiac”εφτασε κοντα σε αυτην για μολις 1-2 ψηφους διαφορα…

  66. Άλλο πέρσι και άλλο φέτος πέρσι ηταν πολύ πιο πιο ξεκάθαρα τα πραγματα αν και δεν το αξιζαμε.Φέτος έχουμε έχουμε ενα εντελώς διαφορετικό τραγουδι. Μην συγκρίνουμε τα ασύγκριτα

  67. ΕΝΑ TOP 10 EINAI AΡΚΕΤΟ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΣΤΑ.ΛΙΣΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΑΜΑ ΠΑΣ SUPERMARKET.KΑΘΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ Η ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΑΝ Η SHAYA H H ΑΠΕΡΓΗ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

  68. @Κωστα τι λες; πας καλά; μόνο στην Ελλάδα αυτα!!! Άρεσε στους ξένους κ μπήκαμε δεκάδα κ έρχεται ο ελληνας κ λέει ΕΠΡΕΠΕ εκτός 20δα. Τι έπρεπε; συνελθετε

    • απλως η αποψη μου ειναι,η οποια δεν απεχει κι πολυ απο το αποτελεσμα απλως ειπα οτι το ’09 και ’10 για εμενα επρεπε να ημασταν λιγο χαμηλοτερα(12η-14η θεση)κι το 2012 εκτος της 20αδας ακομη (19η-21η θεση) απλως η γνωμη μου ειναι βασει των μουσικων μου ακουσματων κι της σκηνικης παρουσιας που ειχε η χωρας μας αυτες τις τρεις χρονιες 🙂

  69. Εγώ θα αναφέρω κάτι αν ξέρει ο ogae το τραγουδι απο one last breath θα γίνει my last breath;

  70. ρε παιδια.. δεν ξερω για εσας αλλα εμενα το τραγουδι της Εσθονιας μ θυμιζει η μελωδια του ενα αλλο τραγουδι.. δν θυμαμαι πως το λενε αλλα στανταρ η μελωδια στο ρεφρεν ειναι απο αλλο τραγουδι

  71. Κώστα πήγαινε να δεις κάτω από τα βίντεο των Σκοπίων και των Γερμανών τι γίνεται και μετά μίλα! Το ίδιο ακριβώς κάνουνε και κάποιοι Έλληνες….

    • το χω δει φιλε και φυσικα δεν αναφερομουν μονο στη δικη μας συμμετοχη καθε χρονο τα ιδια γινονται αρμενιοι σχολιαζουν αζερους,κι το αντιστροφο,ελληνες σκοπιανους,κι το αντιθετο,σερβοι αλβανους,κι το αντιθετο,κι ολα αυτα γινονται στο τραγουδι της καθε χωρας που στελνει στο διαγωνισμο…απλα θεωρω πωςεπιτελους οι αρμοδιοι πρεπει αν λαβουν καποια μετρα,αν κι αυτο δε θα συμβει ποτε….ευτυχως αυτοι που σκεφτονται ετσι δεν επηρεαζουν σχεδον καθολου τις ψηφοφοριες το μαη!

  72. Επειδή έγιναν αναφορές για το πως πρέπει να παρουσιαστεί το κομμάτι μας στη Βιέννη, θεωρώ θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το παρουσιάσουμε όπως παρουσιάστηκε στο περσινό Melodifestivalen το “Hollow” της Janet Leon. Μιάς που στη νέα version έφυγε το πιάνο από το intro, μου φαίνεται λίγο άσκοπο να έχουμε πιάνο επί σκηνής, κι άλλωστε σίγουρα φέτος κι άλλες χώρες θα έχουν πιάνο στη σκηνη όπως η Ιρλανδία και πολύ πιθανόν η Πολωνία. Εν αντιθέσει θα “έβγαινε” πολύ ωραία αν είχαμε ένα ζευγάρι χορευτών (άντρας-γυναίκα) όπως στο Hollow. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο ενδυματολογικό, αλλά μόνο στη χορογραφία του εν λόγω κομματιού. Επίσης νομίζω πρέπει να αξιοποιήσουμε και την cliché (πλέον) πύρινη βροχή, διότι ταιριάζει στον στίχο “fiery hell”. Πάντως νομίζω ότι εν τελει θα γίνει καλή δουλειά, βοηθάει άλλωστε αυτό το κομμάτι.
    Υ.Γ. Το Hollow πέρυσι τερμάτισε τελευταίο στον ημιτελικό του, αλλά αντικειμενικα δεν έφταιγε η χορογραφία. Άλλωστε είναι μεγάλη συζήτηση το πως ψηφίζουν οι Σουηδοί…

  73. Χρειάζεται να υπαρχουν πολλές δημιουργικες πινελιες για να βγάλει όλη του την αριστοκρατικοτητα το κομμάτι μας

  74. νομίζω πως η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας είναι πολύ καλή, απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι τ τελευταία χρόνια η ebu μας τοποθετεί πριν απο΄τα φαβορί δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες.Βέβαια δεν ξέρουμε να η Εσθονία είναι φαβορί , μπορεί το Μάιο όλα να ανατραπούν (το τραγούδι κατα την γνώμη είναι πολύ ωραίο απλά έχει ενα μείονέκτημα στην live εκδοχή).Όσον αφορά και πάλι την Ελλάδα μας θα σας σκάσω αν δεν μάφω ποιος θα είναι ο κηνοθέτης/τρια -χορογράφος της συμμετοχής μας.Θα ήθελα πολύ τον Φωκά Ευαγγελινό.Αν πάντως ο ogae γνωρίζει τίποτα ή έχει ακούσει κάτι για το ποιος θα είναι ας μας το πει για να ξέρουμε….

  75. Λυστε μου μια απορία.
    Μια χώρα για να βάλει ρε παιδί μου ενα πυροτέχνημα/φλόγα οτιδήποτε,πληρώνει κάτι;; ή ο,τι θέλει βάζει η χώρα; μια έγκυρη απάντηση;; έχω περιέργεια.

  76. Καθολου κακη σειρα ασχετα που εχουμε μετα το φαβορι.Αν η μπαλαντα μας ηταν στο δευτερο μισο και στο τελος που ολοι αρχιζουν να περιμενουν την ψηφοφορια και δεν βλεπουν δεν θα ειμασταν σε καλη θεση.Το δευτερο μισο ταιριαζει σε δυνατα κομματια ωστε την ωρα που ολοι αρχιζουν να σηκωνονται απο τον καναπε και να περιμενουν να ψηφισουν,να τους ταραξει κατι δυνατο.Για την μπαλαντα μας ειναι μια χαρα.Δεν ξερετε ρε παιδια απο ημιτελικους??.Δεν ειναι σαν το τελικο που θες να τα ακουσεις ολα.Σκεφτειτε λιγο την εμπειρια απο τα οσα χρονια βλεπετε.Εγω που παρακολουθω χρονια στο δευετρο μισο ηθελα δυνατα τραγουδια να με ξεσηκωσουν.Πιστευω ειμαστε καλα…Οσο και να σου αρεσει η eurovision, εγω προσωπκα τρελενομαι ,επειδη ειμαστε eurofan,οσοι ειμαστε εχουμε ακουσει και μαθει τα τραγουδια πριν τους ημιτελικους και στις προβες και εκεινες τις μερες πιο πολυ επικεντρωνομαστε στη δοργανωση και στα πρωτα τραγουδια…Ετσι δεν ειναι??

  77. Πάντως είδα ένα βίντεο στο youtube που είχε όλα τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού και κάποιοι ξένοι σχολίαζαν το ποιοι θα περάσουν στον τελικό. 4 ήταν οι σχολιαστές και οι 4 είχαν στο τοπ 10 την Ελλάδα και ανέφεραν μάλιστα ότι η Μαρία Έλενα έχει μια ιδιαίτερη φωνή.

  78. Ορίστε και το δικό μου Top 40, παίδες. Προτίμησα να ακούσω και να ξανακούσω όλα τα τραγούδια αρκετές φορές πριν βιαστώ να το δημοσιεύσω. Θα χαρώ να λάβω σχόλια :-))

    1. Λεττονία (10/10)
    2. Σλοβενία (10/10)
    3. Εσθονία (9.5/10)
    4. Ισραήλ (9/10)
    5. Ιταλία (9/10)

    6. Νορβηγία (9/10)
    7. Ελλάδα (8.5/10)
    8. Τσεχική Δημοκρατία (8/10)
    9. Αλβανία (8/10)
    10. Αυστραλία (7.5/10)

    11. Σουηδία (7.5/10)
    12. Ρουμανία (7/10)
    13. Ισπανία (7/10)
    14. Ρωσία (7/10)
    15. Ολλανδία (7/10)
    16. Γαλλία (6.5/10)
    17. Ελβετία (6.5/10)
    18. Γεωργία (6.5/10)
    19. Ιρλανδία (6/10)
    20. Μάλτα (6/10)
    21. Σερβία (6/10)
    22. Αζεμπαϊτζάν (6/10)
    23. Λευκορωσία (6/10)
    24. Άγιος Μαρίνος (5/10)
    25. Μαυροβούνιο (5/10)
    26. Κύπρος (5/10)
    27. Ηνωμένο Βασίλειο (5/10)
    28. Π.Γ.Δ. Μακεδονίας (4.5/10)
    29. Ισλαδία (4.5/10)
    30. Λιθουανία (4.5/10)
    31. Γερμανία (4/10)
    32. Βέλγιο (4/10)
    33. Αρμενία (3.5/10)
    34. Πολωνία (3/10)
    35. Ουγγαρία (2/10)
    36. Αυστρία (2/10)
    37. Μολδαβία (1.5/10)
    38. Δανία (1/10)
    39. Πορτογαλία (0.5/10)
    40. Φινλανδία (0/10)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ