ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Ο Elnur επιστρέφει με την “Ώρα του λύκου”!

Επιβεβαιώθηκαν σήμερα οι φήμες που ήθελαν το Αζερμπαϊτζαν να διαγωνίζεται το 2015 με έναν από τους πρώτους εκπροσώπους του. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η χώρα επέλεξε με ανάθεση τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Βιέννη, και αυτός είναι ο Elnur Huseynov, ο οποίος μαζί με τον Samir Javadzadeh ώς Elnur & Samir συμμετείχαν το 2008 στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Day After Day κατακτώντας την 8η θέση.

Φέτος, επτά χρόνια αργότερα ο Elnur επιστρέφει ξανά στο διαγωνισμό για τη χώρα του με το τραγούδι Hour of the Wolf. Το τραγούδι έχουν γράψει οι Nicolas Rebscher, Nicklas Lif, Lina Hansson και Sandra Bjurman. Η τελευταία μάλιστα συμμετείχε στη δημιουργία των συμμετοχών του Αζερμπαϊτζάν το 2010, 2011 και το 2012, της Ουκρανίας το 2014 ενώ έχει γράψει τραγούδι και για το Melodifestivalen.

Ακούστε το Hour of the Wolf:

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/elnur_huseynov-esc/hour-of-the-wolf” comments=”true” auto_play=”false” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]

Η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν το 2008:

[youtube id=”G1mnX0j-i60″ width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ μπαλάντα φέτος! Αξιοπρεπής και αυτή! Αντε να δούμε ποια θα περασει και που θα πάει! Ωραία φωνή! Αξιοπρεπές και φεστιβαλικό το τραγούδι! Μου αρέσει, χωρίς να με τρελαίνει…γιατί έχει και μια βαβουριτσα στα φωνητικά!

  2. Το Αζερμπαϊτζάν στέλνει για 7η συνεχόμενη χρονιά τραγούδι για δεκαδα. Η πρώτη του φορά δεν μου άρεσε ως τραγουδι. Αυτο είναι κλάσης ανώτερο. Πρόβλεπω 8-13η θέση στην Βιέννη

  3. Πολύ καλή φωνή ο Elnur,ωραία ενορχήστρωση το τραγούδι,αλλά είναι φανερό ότι κάτι του λείπει…Μέτριο ρεφρέν και προς το τέλος κουράζει..6,5/10

  4. Τίποτα το ιδιαιτερο….Δεν το λες κακο,αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα φέτος…

  5. κι αλλη μπαλαντα?????????????ουφ δεν θα το αντεξω αυτο φετος!!ευχομαι παντως να δω τα ολιγα ρυθμικα κομματια πολυ ψηλα προς γνωσιν και συμμορφωσιν για του χρονου!οσο για το κομματι αδιαφορο ως συνηθως! το αζερμπαιτζαν μονο με λαδωματα και συμφωνιες κατω απο το τραπεζι επαιρνε υψηλες θεσεις κι αυτο φανηκε περιτρανα περυσι που δωθηκαν ολα στο φως τα στοιχεια αναλυτικα των επιτροπων και του κοινου!λειπει και η αδελφη-ψυχη της τουρκια και φετος για 2η συνεχομενη χρονια δεν το βλεπω καλα!

    • Προς γνώσιν και συμμόρφωση πιανού ακριβώς ; Αυτών που δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε εποχές 2007-2008 “shake it up sekerim”, “dancing lasha tumbai” κτλ ; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

      Πραγματικά υπάρχουν καλά uptempo κομμάτια φέτος και αρκετά (Βέλγιο, Δανία, Σλοβενία, Σουηδία, Λιθουανία) και μερικά από αυτά θα πάνε καλά.

      Απλά επειδή νομίζω πως όταν λες “ρυθμικά κομμάτια” έχει στο μυαλό σου κάτι σαν το Ισραήλ, δεν νομίζω να φτάσει καν τελικό (και ελπίζω να μην φτάσει).

      • καταρχας να ξεκαθαρισω οτι οταν εννοω ρυθμικα κομματια δεν εννοω τις “γκροτεσκο” συμμετοχες που ανεφερες!εννοω καλα ρυθμικα τραγουδια τυπου euphoria,satellite,fairytale,diva κτλ!!!και επισης ειμαι υπερ της σωστης αναλογιας μπαλαντας-ρυθμικου που φετος δεν βλεπω να υπαρχει καθως ο συσχετισμος ειναι 90% slow κομματια και 10% χορευτικα!οσο για τη συμμετοχη του ισραηλ τη θεωρω αξιοπρεπεστατη συνταγη εθνοποπ κομματιου που θα ζωντανεψει το “υπνωτισμενο΄” απο σιγανα τραγουδια κοινο τοσο εντος οσο και εκτος σταδιου!και νομιζω οτι χρειαζονται τετοιες συμμετοχες!α και να μην ξεχναμε οτι με τετοιες συμμετοχες πηραμε και την πρωτια αλλα και ενα σωρο υψηλες θεσεις και με τετοιες συμμετοχες αγαπησε τη γιουροβιζιον σχεδον ολη η ελλαδα!

    • Δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτό το “έχουμε πολλές μπαλάντες”. Αν κάτσεις να τα μετρήσεις στα 34 κομμάτια που έχουμε up tempo κομμάτια θεωρούνται μουσικά τα παρακάτω άνετα :

      Σουηδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Δανία, Γερμανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λευκορωσία, Ισραήλ, Μολδαβία.

      Όσο μισητό και αν είναι της Φιλανδίας προφανώς δεν είναι μπαλάντα ενώ κανά δυο τύπου Ισλανδία, Σκόπια είναι στο όριο μουσικά.

      Σχεδόν 50-50 είναι τα πράγματα νομίζω.

  6. Δεν μπορουσαν να στειλουν τους εκπροσωπους τους που πηγαν ενα χρονο μετα τον Elnur&Samir?

  7. Mπαλάντα μεν, πιο ενδιαφέρουσα και επική από τις περισσότερες φετινές. Θα έλεγα ότι μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την ισπανική. Το μόνο αρνητικό η όχι καλή άρθρωσή του που δεν κάνει καθαρό το τι τραγουδάει.

  8. Είναι καλοδουλεμένη, ενδιαφέρουσα μπαλάντα. Θα την έβαζα σε επίπεδο Τσεχίας προσωπικά, δραματική και σκοτεινή. Το 1ο λεπτό είναι καλύτερο από το υπόλοιπο τραγούδι αλλά σε γενικές γραμμές μου κράτησε το ενδιαφέρον και οι στίχοι έχουν ενδιαφέρον.Ίσως κρύβουν και κάποιο μήνυμα. Ο Elnur έχει αποδείξει ότι είναι καλός τραγουδιστής ήδη από το 2008. Ίσως με αυτό το κομμάτι να μπορέσει να το αναδείξει καλύτερα από ότι με το κακόηχο τσίρκο του 2008. Δεδομένης και της δημοφιλίας του στο διαγωνισμό βλέπω το Αζερμπαιτζάν πίσω στη 10αδα φέτος.

  9. my top 35
    1.Ισπανία 10/10
    2.Λετονία 9.5/10
    3.Εσθονια 8.5/10
    4.Ελβετια 8.5/10
    5.Σλοβενια 8/10
    6.Σουηδια 8/10
    7.Ελλαδα 7.5/10
    8.Iσραηλ 7.5/10
    9.Κυπρος 7/10
    10.Μαλτα 7/10
    11.Ιταλια 7/10
    12.Aζερμπαιτζαν 6.5/10
    13.Ισλανδια 6.5/10
    14.Νορβηγια 6.5/10
    15.Γερμανια 6.5/10
    16.Σερβια 6/10
    17.Λευκορωσια 6/10
    18.Ρουμανια 6/10
    19.Πορτογαλια 6/10
    20.Ολλανδια 6/10
    21.Γεωργια 6/10
    22.Aυστρια 5.5/10
    23.Πολωνια 5.5/10
    24.Μολδαβια 5.5/10
    25.Γαλλια 5/10
    26.Ιρλανδια 5/10
    27.Λιθουανια 5/10
    28.Αρμενια 5/10
    29.Τσεχια 5/10
    30 Ουγγαρια 4.5/10
    31.Δανια 3.5/10
    32.ΠΓΔΜ 3.5/10
    33.Ηνωμενο Βασιλειο 3/10
    34.Βελγιο 3/10
    35.Φινλανδια 2/10

  10. ωραιο κομματι…θα στηριχθεί από επιτροπες λογικα και με δεδομενο το δυνατο televotinh που εχει η χωρα θα παει ψηλα…από τις περισσοτερες μπαλάντες που εχουμε ακουσει φετος είναι πιο ενδιαφερουσα…

    • Μη θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Το Αζερμπαιτζάν πέρσι βγήκε 20ο κάτι στο televoting…

  11. Ελεος με τις μπαλαντες!!Ολες οι χωρες ‘γλυφουν’ τις επιτροπες κ μας μας εχουν γραμμενους!!Θα πεσει υπνος!!Κατι τετοια μ κανουν να υποστηριζω ακομα πιο πολυ την Σουηδια..

  12. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το ότι το Αζερμπαϊτζάν στέλνει μπαλάντα. Έχει στείλει καλύτερες όμως…Πάντως ο Elnur έχει αποδεδειγμένα καλή φωνή. Ωστόσο, φέτος θα δοκιμαστούν οι αντοχές της χώρας, γιατί είναι σε καθαρά “φιλοδυτικό” ημιτελικό, και λείπουν βασικοί σύμμαχοί του. Μπορεί πάντως να “κλέψει” ψήφους από Λιθουανία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο και Κύπρο. Ίσως και Ισραήλ. Για να δούμε. Πάντως ο τίτλος είναι ο ωραίος και γι’αυτό απογοητεύτηκα λίγο πιο πολύ… Θα αποτελεί το #18 στο top μου (μεχρι νεωτέρας). Καλή Επιτυχία!

  13. καλοδουλεμενη μπαλαντα αλλα δεν με ενθουσιαζει…οπως κι το hold me,ισως να με κερδισει σκηνικα…
    θεωρω το αζερμπαιτζαν θα ξανα επιστρεψει στη 10αδα αλλαστις τελευταιες θεσεις αυτης…προβλεπω 7η-12η…
    το day after day μου αρεσε παντως πιο πολυ!
    καλη επιτυχια!!!!

  14. Δεν μου μένει τίποτα πέρα από την καλή ερμηνεία του Elnur που ξέρουμε πως το έχει

  15. Απο την αλλη αν στελναμε το βιντεο κλιπ που γυριστηκε στο παρκινγκ του the mall με τα πεσμενα καλωδια θα γινομασταν ρεζιλι των σκυλιων.

  16. Καλή προσπάθεια από το Αζερμπαιτζάν φέτος με μία γνωστή κατά τ’ άλλα συνταγή δυναμικής μπαλάντας made in sweden. Έχω ακούσει και καλύτερες από την εν λόγω χώρα στο παρελθόν, χωρίς η συγκεκριμένη να είναι κακή πάντως… Το πρώτο λεπτό είναι το καλύτερο ατμοσφαιρικό και μελωδικό, μετά όσο κυλά καταντά λίγο κουραστικό και παραφορτωμένο προς το τέλος. Ως σύνολο πιστεύω ότι θα πάει σχετικά καλά και ίσως ξεχωρίσει, κυρίως λόγω της πολύ ωραίας φωνής του ερμηνευτή. 6/10 και το Νο 18 στο ΤΟΡ μου

  17. Mέτριο και χαμένο ανάμεσα στα υπόλοιπα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το Αζερμπαιτζάν επιμένει σε μπαλάντα. Τι εμμονή είναι αυτή ειδικά μετά την περσινή παταγώδη αποτυχία. 6η συνεχόμενη χρονιά με μπαλάντα δεν είναι και πολύ νορμάλ για τη χώρα.
    Η δυναμική του Αζερμπαιτζάν κατέρευσε πέρσι οπότε μη λέτε για δεδομένη 10αδα.
    6/10

  18. Δεν ειναι τραγικο σαν ακουσμα αλλα δε ξερω πραγματικα εχω μπερδευτει με τοσες μπαλαντες. μου αρεσε παρα πολυ το day after day. δε ξερω ποια θα ειναι η τυχη του. υπαρχουν τοσες μπαλαντες φετος που πιστευω θα μπερδευτει κι ο κοσμος για το ποιες να στηριξει.

  19. Συνηθισμένο σαν άκουσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό. Τουλάχιστον είναι ραδιοφωνικό και o Elnur σίγουρα στο live θα το ανέβασει σκάλες ψηλότερα, είναι άλλωστε γνωστό ότι έχει φωνάρα. Μου αρέσει το τραγούδι και ειδικά προς το τέλος με τα φωνητικά που σταδιακά δυναμώνουν, καθηλώνει. 8/10 και #7 στο top μου.

  20. Μοντέρνα μπαλάντα με κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές τοπικού ηχοχρώματος (όπως πάντα). Θεωρώ πως τίποτα δεν είναι δεδομένο για καμία χώρα στον θεσμό επομένως αν το Αζερμπαιτζάν έχει πάλι μια κακή live εμφάνιση όπως πέρσι (αν και με πολύ καλύτερο τραγούδι πέρσι) δε θα ψηφιστεί. Το τραγούδι τους πάντως φέτος είναι αρκετά καλό αν και κουράζει προς το τέλος.
    Για την ώρα 7/10 και το #15 μου στα 39.
    ΥΓ: Έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια τύπου “όχι άλλη μπαλάντα”
    Να υπενθυμίσω ότι συμμετοχές όπως της Μάλτας, Λετονίας, Βελγίου, Ελβετίας, Γερμανίας, Σερβίας, Ισλανδίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας κτλ ΔΕΝ θεωρούνται μπαλάντες κι επίσης και στην μπαλάντα μπορεί να υπάρχει ποικιλομορφία. Άλλη μπαλάντα η ροκ της Τσεχίας, άλλη της Ελλάδας (πιο κλασσική), άλλη της Κύπρου (ακουστική) κι άλλη του Αζερμπαιτζάν (με μοντέρνα στοιχεία)
    Επίσης: Δανία, ΗΒ, Σλοβενία, Λιθουανία, Σουηδία, Αυστραλία, Ισραήλ, Γεωργία, Λευκορωσία και Μολδαβία στέλνουν καθαρόαιμα uptempo τραγούδια.
    Με λίγα λόγια 19 τουλάχιστον από τις 40 συμμετοχές ΔΕΝ είναι μπαλάντα!
    Αν τώρα εσείς ζορίζεστε να ξεχωρίσετε το midtempo από μπαλάντα, είναι δικό σας πρόβλημα!

  21. Πολυ καλο τραγουδι,εξαιρετικη ενορχηστρωση,ωραια κουπλε..Αδυναμο σημειο του κομματιού το τελευταιο λεπτο,που κουραζει…Γενικα με ενα καλυτερο ρεφρεν θα μιλουσαμε για ενα εξαιρετικο τραγουδι,αλλα ακομα και ετσι μαρεσει…11ο στο τοπ μου!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ