ΒΕΛΓΙΟ: Με το “Rhythm Inside” στη Βιέννη! Ακούστε το! (UPD)

Με απευθείας ανάθεση αποφάσισε να επιλέξει για φέτος τον εκπρόσωπό του το κανάλι του Βελγίου RTBF όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Έτσι, με τα χρώματα του Βελγίου στη σκηνή της Βιέννης θα διαγωνισθεί ο 18χρονος Loïc Nottet.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, σήμερα 10 Μαρτίου μέσω συνέντευξης τύπου θα γινόταν η παρουσίαση του τραγουδιού το οποίο θα κληθεί να ερμηνεύσει ο νεαρός καλλιτέχνης, με τίτλο “Rhythm Inside”. Ακούστε το:

[youtube id=”NgOzrbtP8FM” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχετε καταλαβει οτι ο θεσμος εχει προβλημα? Επιστρεφουμε σε εποχές 90ς που το 80% ηταν μπαλαντες. Αυτο ειναι επισης απ οσο ακουσα ενα σαχλο πραγμα που στο televoting δεν θα πιασει τιποτα αλλα θα στηριχτει απ τις επιτροπες, η τσεχια εχει επισης μπαλαντα ε δεν γινεται αυτο πια! Το ενδιαφέρον θ αρχισει να πέφτει (στην Ελλαδα εχει ηδη) και τοτε ισως η ebu καταλαβει οτι πρεπει να βγάλει τις επιτροπες

  2. εσεις που λετε για τις μπαλαντες μαλλον θελετε τα καρακιτσαρια…ο θεσμος μια χαρα τα πηγαινει και εσας σας ενοχλει…..

    • Επειδη εισαι πολυ ανωτερος και δεν μπαινεις καν στο κοπο να μου απαντησεις ξεκαθαρα το κανω εγω για σενα: οταν ενα τραγουδι ειναι καλο, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ! το molitva για παραδειγμα ηταν καλο, κερδισε και παααρα πολλα αλλα. Αν το να χει ενας διαγωνισμος μονο μπαλάντες ειναι θετικο, δεν θα χε μπει ποτε televoting και ακομα θα κερδιζε η ιρλανδια. Δεν συμβαίνει ομως καθώς η eurovision μεχρι προσφατα ηταν δημοκρατικος θεσμος κατι το οποίο εκτιναζε τις τηλεθεασεις στα υψη. Γι αυτό δεν πρόκειται να δεκτω πως λιγοι ανθρωποι εχουν την ιδια δυναμη με 150 εκατομμύρια ανθρωπους 🙂

  3. στο πρωτο ακουσμα το βρισκω κι γω αδιαφορο ωστοσο ειναι ελαχιστα δευτερολεπτα κι θελω να πιστευω πως θα με κεριδσει ολοκληρο!!

  4. Μου θυμίζει Lorde!

    Μην το υποτιμάτε καθόλου, μα καθόλου όμως!

    Θα περιμένω ν’ ακούσω το κομμάτι ολοκληρωμένο, αλλά αν και το υπόλοιπο τραγούδι είναι τόσο καλό όσο το teaser τότε το Βέλγιο βάζει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για top 5

  5. Αυτό το πράγμα φέτος που πρέπει να βγάζουμε “με το τσιγκέλι” τις πληροφορίες από το Βέλγιο με ξεπερνάει. “Ok Guys! Ναι συμμετέχετε από το 1956. Και μπράβο σας! Αλλά ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι πέρασαν 22 χρόνια για να μπείτε top 3 (2η θέση συγκεκριμένα), άλλα σχεδόν δέκα χρόνια για τη νίκη (η οποία είναι ακόμη και σήμερα αμφισβητήσιμη από κάποιους-πάντως εμένα μου αρέσει το J’aime la vie) και μετά άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να ξαναμπείτε δυάδα. Και μάλιστα με ελάχιστες απουσίες.Οπότε όταν είστε έτοιμοι ενημερώστε μας κι εμάς. Και ναι υπάρχουν χώρες που δεν κέρδισαν ακόμα,αλλά έχουν αυτογνωσία, δεν το παίζουν “ντίβες”.”
    Anyway, στα πιο σοβαρά τώρα, προσωπικά δεν μου λέει κάτι το snippet, αλλά θέλω να πιστεύω πως έχει προοπτικές.Περισσότερα βέβαια θα ξέρουμε αργότερα. Υπομονή!

  6. Το Βέλγιο πάει επισήμως για 2 in a row φέτος. Το τραγούδι αυτό θα πατώσει στο televoting (14η-16η) και θα στηριχθεί μόνο στις επιτροπές (5η-7η θέση). Κρίμα.

    • Συμφωνώ! Είναι πολύ “σημερινό” άκουσμα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το το άκουσμα ολόκληρου του τραγουδιού. Επίσημα είναι ένα αό τα αγαπημένα μου τραγούδια για φέτος!

      • βασικά ναι αλλά σε κάποια σημεία θυμίζει και το άλλο…Για έναν παράξενο λόγο το Βέλγιο το τελευταίο πιο κάτω και από Φιλανδία και πραγματικά το τραγούδι το μισώ

    • θα συμφωνησω…προσπαθει να το παιξει μοντερνο,αλλα καταντα εκνευριστικο και μονοτονο…νομιζω δεν εχει καμια ελπιδα να περασει στο τελικο..

      • Φυσικά…Ειδικά που είναι στο πρώτο ημιτελικό κιόλας…Εκτός άμα ξεχωρίσει και περάσει αλλά δεν το αξίζει…

  7. Αδιαφορο και εκνευριστικο….Και δεν μαρεσει καθολου η φωνη του τραγουδιστη…Ιδιαιτερη,αλλα προσωπικά με ενοχλει…Δυσκολα θα περασει…4/10.

  8. Η εισαγωγή θυμίζει ”Royals”, συνολικά όμως, μου αρέσει πολύ! Σύγχρονο και ραδιοφωνικό, μου έμεινε στο μυαλό από την πρώτη φορά που το άκουσα. Με σωστή σκηνική παρουσία μπορεί να περάσει τελικό. Δίνω 8/10 και την 7η θέση στην κατάταξή μου.

  9. Το Λατρευω!!
    1.Ιταλια
    2.Εσθονια
    3.Μαλτα
    4.Λετονια
    5.Σλοβενια
    6.Βελγιο
    7.Ισπανια
    8.Ελλαδα
    9.Γερμανια
    10.Τσεχια
    11.Γαλλια
    12.Γεωργια
    13.Ιρλανδια
    14.Λευκορωσια
    15.Ελβετια
    16.Λιθουανια
    17.Ισλανδια
    18.Κυπρος
    19.Ολλανδια
    20.Σκοπια
    21.Ρουμανια
    22.Πορτογαλια
    23.Πολωνια
    24.Δανια
    25.Σερβια
    26.Ουγγαρια
    27.Ηνωμενο Βασιλειο
    28.Μολδαβια
    29.Φιλανδια

  10. my top 29
    1.Ισπανία 10/10
    2.Λετονία 9.5/10
    3.Εσθονια 8.5/10
    4.Ελβετια 8.5/10
    5.Σλοβενια 8/10
    6.Ελλαδα 7.5/10
    7.Κυπρος 7/10
    8.Μαλτα 7/10
    9.Ιταλια 7/10
    10.Ισλανδια 6.5/10
    11.Γερμανια 6.5/10
    12.Σερβια 6/10
    13.Λευκορωσια 6/10
    14.Ολλανδια 6/10
    15.Πορτογαλια 6/10
    16.Ρουμανια 5.5/10
    17.Πολωνια 5.5/10
    18.Μολδαβια 5.5/10
    19.Γαλλια 5/10
    20.Ιρλανδια 5/10
    21.Λιθουανια 5/10
    22.Τσεχια 5/10
    23 Ουγγαρια 4.5/10
    24.Γεωργια 4/10
    25.Δανια 3.5/10
    26.ΠΓΔΜ 3.5/10
    27.Βελγιο 3/10
    28.Ηνωμενο Βασιλειο 3/10
    29.Φινλανδια 2/10

  11. Εξαιρετικό ! Μοντέρνο, διαφορετικό, σου μένει στο μυαλό. Έχει κάτι από Lorde και κάτι από Sia όπως είχαν πει προηγουμένως και αν καταφέρει να το αποδώσει live το Βέλγιο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά φέτος, ως και ένα από τα πιο uptempo κομμάτια που έτσι κι αλλιώς θα ξεχωρίσει μέσα στις μπαλάντες.
    Αν ο Roberto Bellarosa μπορεί να φτάσει 12ος με ένα αρκετά πιο απλό τραγούδι και εμφανώς αγχωμένος επί σκηνής τότε ο Loic κάτι μου λέει ότι πάει για 10αδα.
    Άλλωστε έχει αποδειχθεί και το 2010 και το 2012 ότι τα νεαρά αγόρια από το Βέλγιο δεν τα πάνε άσχημα στο διαγωνισμό γενικά..

  12. τελικα ειναι καλουτσικο! αρκετα συγχρονο κι το ραπ παμ παμ(αλα μικρος τυμπανιστης) πολυ πιασαρικο! θεωρω εχει πιθανοτητες να περασει αλλα νομιζω θα βρεθει εκτος 15αδας….
    καλη επιτυχια βελγιο!!

  13. Το Βέλγιο κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια για κάτι διαφορετικό και σύγχρονο. Είναι όμως από αυτές τις παριπτώσεις τραγουδιών που θέλει μία πολύ ιδιαίτερη και πειστική live παρουσίαση για να αναδειχθεί και να μην πάει άκλαφτο.

    Γενικότερα το θετικό με τον φετινό διαγωνισμό είναι ότι μπορεί να μην έχει το μεγάλο και ξεκάθαρο φαβορί αλλά έχει ήδη 3-4 πολύ σημερινά τραγούδια που μπορούν να κάνουν σημαντική πορεία στα ραδιόφωνα.

  14. Ενδιαφέρον άκουσμα αλλά η ομοιότητα με το royals είναι εμφανής.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

  15. τοπ 29!!!!

    1.Ελβετία
    2.Γεωργία
    3.Γερμανία
    4.Λευκορωσία
    5.Ολλανδία
    6.Λετονία
    7.Ηνωμένο Βασίλειο
    8.Μολδαβία
    9.Σλοβενία
    10.Πολωνία
    11.Ιταλία
    12.Γαλλία
    13.Ισλανδία
    14.Ιρλανδία
    15.Εσθονία
    16.Ελλάδα
    17.Λιθουανία
    18.Βέλγιο
    19.Τσεχία
    20.Κύπρος
    21.Σερβία
    22.FYROM
    23.Ισπανία
    24.Πορτογαλία
    25.Μάλτα
    26.Ρουμανία
    27.Δανία
    28.Ουγγαρία
    29.Φινλανδία

  16. Oμολογώ πως περίμενα κάτι καλύτερο. Πάντως είναι όντως κάτι διαφορετικό, και για τα φετινά δεδομένα, αλλά και γενικά για την Eurovision.Φοβάμαι όμως μήπως “χαθεί” στο live, πρέπει να προσέξουν πολύ την σκηνική παρουσία, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα, ειδικά σε έναν πιο “φιλοανατολικό” και πιο “φιλονότιο” ημιτελικό.Εντούτοις, αν το “Love Kills” έφτασε τελικό και “μια ανάσα” από τη δεκάδα (δύο για την ακρίβεια), θεωρώ πως και το Rhythm Inside δικαιούται μια θέση.Επίσης θεωρώ πως δεν μοιάζει τόσο με “Chandelier” αλλά πιο πολύ με “Royals” αλλά και με το “Riot” της Ace Wilder.
    Kαλή επιτυχία στο Βέλγιο!
    1.Εσθονία
    2.Λετονία
    3.Τσεχία
    4.Μάλτα
    5.Ολλανδία
    6.Ιταλία
    7.Γερμανία
    8.Ρουμανία
    9.Ιρλανδία
    10.Ισλανδία
    11.Ισπανία
    12.Λιθουανία
    13.Γαλλία
    14.Βέλγιο
    15.Ελβετία
    16.Σερβία
    17.Ελλάδα
    18.Σλοβενία
    19.Ουγγαρία
    20.Πολωνία
    21.Γεωργία
    22.Κύπρος
    23.Μολδαβία
    24.Δανία
    25.Πορτογαλία
    26.Λευκορωσία
    27.Π.Γ.Δ.Μ.
    28.Ηνωμένο Βασίλειο
    29.Φινλανδία
    Σειρά έχει τώρα (νομίζω) η Αρμενία…

  17. Mou fainetai teleios paralogo oti kanenasas de brisketai to tragoudi tis elladas kalo kai bazetai sto top 5 sas otidipote asxeto, auto pou eipane kapote Ellada stamata no tros ta paidia sou, exei mexri kai edo sunepeies

    • Μη το τραγικοποιείς. Άλλωστε γούστα είναι αυτά.
      Εγώ προσωπικά την ελληνική συμμετοχή είτε μου αρέσει είτε όχι δεν την βάζω ποτέ στα top μου. Είναι σαν να δίνω βαθμολογία άρα δεν υπάρχει λόγος να την συμπεριλαμβάνω.
      Αν προσπαθήσω να το δω αντικειμενικά ανάμεσα στα 29 τραγούδια του δίνω 8/10 και είναι μάλλον το 5ο-6ο αγαπημένο μου.

    • Eσύ υποστήριζε τυφλά τη χώρα σου και τις λαμπρές επιλογές του MAD και θα πάμε μπροστά…

    • ελα μου ντε μιας και εχουμε ενα τοσο ελληνικο τραγουδι που μυριζει ελλαδα ειναι δυνατον να μην το υποστηριζουμε?λοιπον για να σοβαρευτουμε τωρα γιατι να υποστηριξω κατι το οποιο δεν με εκφραζει καθολου και δεν εχω ψηφισει?αν δειτε στο εξωτερικο παρα πολλες φορες εχουν “θαψει” κυριολεκτικα φανς και δημοσιογραφοι οταν τα τραγουδια της χωρας τους ειναι κατωτερα των προσδοκιων να το πω ευγενικα….δηλαδη και απο ποτε σωνει και καλα πρεπει να στηριζω κατι οταν το θεωρω αδιαφορο και αχρωμο?δεν αντεχω τοσο σοβινισμο και ψευτοπατριωτισμο!

    • dimmis: Το ότι (προσωπικά) δεν έχω ψηλά το ελληνικό τραγούδι, δεν σημαίνει πως δεν θέλω να πάει καλά. Ειλικρινά εύχομαι ό,τι καλύτερο και ήμουν από τους πρώτους που είπαν πως όποιο και αν μας εκπροσωπήσει πρέπει να το υποστηρίξουμε. Όμως στα top του ο καθένας (φαντάζομαι) εκφράζει το γούστο του και πόσο του αρέσει (ή όχι) το κάθε τραγούδι.(Τουλάχιστον εγώ, αυτό κάνω, για να μην γενικεύω κιόλας).Το ότι είναι χαμηλά η Ελλάδα δεν σημαίνει, όυτε πως δεν θα πάει καλά, ούτε πως δεν θέλουμε να πάει καλά. Μια γνώμη είναι απλώς.

  18. Άγουρη φωνή. Το οτι είναι διαφορετικό και up tempo δεν σημαίνει οτι ντε και καλά θα ξεχωρίσει. Είναι εκνευριστικό πράγματι και απευθύνεται κατα τη γνώμη μου σε έφηβους.
    Επίσης υπάρχουν γύρω στα 15 up tempo τραγούδια οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί συνέχεια δυσανασχετείτε με τις μπαλάντες.
    Εκτός αν θεωρείτε μπαλάντα το τραγούδι της Ολλανδίας ή της Ελβετίας.
    Από τα 29 τραγούδια, μπαλάντες και up tempo είναι μοιρασμένα.

  19. Οφείλω να ομολογήσω πως περίμενα περισσότερα. Τούτο εδώ προσπαθεί απελπισμένα να ακολουθήσει τα trends της εποχής αλλά στην τελική χάνει πρώτον γιατί υστερεί πολύ σε σύγκριση με το “αυθεντικό” και δεύτερον επειδή καταλήγει να μην έχει καθόλου ταυτότητα. Ωστόσο με μια καλή σκηνική προσέγγιση το βλέπω ψηλά.
    Από μένα 6/10!

  20. 1)Estonia = 10/10
    2)Italy = 10/10
    3)Slovenia = 9/10
    4)Latvia = 9/10
    5)Ireland = 8/10
    6)Lithuania = 7/10
    7)Netherlands = 7/10
    8)Spain = 7/10
    9)Malta = 7/10
    10)Czech Republic = 7/10
    11)Denmark = 6,5/10
    12)Poland = 6/10
    13)Belgium = 6/10
    14)Switzerland = 6/10
    15)Cyprus = 6/10
    16)Greece = 6/10
    17)Germany = 6/10
    18)Iceland = 6/10
    19)Serbia = 5/10
    20)FYROM = 5/10
    21)Portugal = 5/10
    22)UK = 5/10
    23)Romania = 5/10
    24)Hungary = 5/10
    25)France = 5/10
    26)Belarus = 4/10
    27)Georgia = 3/10
    28)Moldova = 2,5/10
    29)Finland = 0,5/10

  21. To Royals το έχουμε ακούσει αρκετά, οπότε φτάνει, δεν είχαν κάτι πιο πρωτότυπο; Αν θα περάσει, αυτό θα είναι μόνο εξαιτίας της κάποιας δυναμικότητας σε σχέση με τις πολυπληθείς μπαλάντες. Φέτος, πάντως, η χρονιά θα είναι σίγουρα μονότονη, δυστυχώς χάθηκε το fun (δεν μιλάω για το κιτς) στοιχείο του διαγωνισμού προς χάριν της υποτιθέμενης ποιότητας. Δεν το καταλαβαίνω, γιατί ούτως ή άλλως και με 100% televoting, πάλι όποιο άξιζε έβγαινε πρώτο. Καταντήσαμε ο τελικός του Melodifestivalen να έχει περισσότερη ποικιλία κι ενδιαφέρον από τον μεγάλο τελικό της Γιουροβίζιον…

  22. Το top μου μέχρι στιγμής
    1.Λετονία 10/10
    2.Εσθονία 10/10
    3.Ιταλία 9,5/10
    4.Μάλτα 9/10
    5.Σλοβενία 9/10
    6.Ρουμανία 8/10
    7.Ισπανία 7,5/10
    8.Ιρλανδία 7/10
    9.Ολλανδία 7/10
    10.Πολωνία 7/10
    11.Δανία 6.5/10
    12.Κύπρος 6.5/10
    13.Τσεχία 6,5/10
    14.Ελβετία 6,5/10
    15. Γεωργία 6/10
    16.Μολδαβία 5.5/10
    17.Γερμανία 5.5/10
    18.Γαλλία 5.5/10
    19.Ελλάδα 5/10
    20.Ισλανδία 5/10
    21.Λιθουανία 5/10
    22.Λευκορωσία 5/10
    23.Πορτογαλία 5/10
    24.Σκόπια 5/10
    25.Ουγγαρία 4,5/10
    26.Αγγλία 3,5/10
    27.Φινλανδία 2,5/10
    28. Βέλγιο 2/10
    29.Σερβία 2/10

    Και περιμένω με αγωνία Αρμενία,Αζερμπαιτζάν και Ρωσία…Αυτές οι 3 χώρες μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω!!!!

  23. Φιλότιμη η απόπειρα του Βελγίου να κάνει κάτι διαφορετικό για τα δεδομένα της Eurovision, κάτι πιο σημερινό και νεανικό, αλλά δεν ξέρω κάτι του λείπει και μάλλον στην προσπάθεια μένει… Ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά μου, είναι ραδιοφωνικό μεν, λίγο βαρετό συνολικά δε, δεν μπορώ να το κατηγοριοποιήσω μουσικά, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αλλά με μία έξυπνη σκηνική παρουσία, πιο θεατρική, μπορεί να ξεχωρίσει φέτος. Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι οι πιτσιρικάδες φέρνουν τύχη στο Βέλγιο… 6/10 για αρχή!

  24. έχει ταυτότητα. και όταν το ακούς δε λες ‘ουφ πάλι τα ίδια τα χιλιοδοκιμασμένα;’
    απ’την άλλη ακούγεται σαν κορίτσι και όπως λέτε μοιάζει στη Lorde
    αλλά και το Undo κόπιαρε ένα σημείο από το Wrecking ball, ενώ του Mans που μάλλον κερδίζει κοπιάρει David Guetta

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ