ΡΟΥΜΑΝΙΑ! Απόψε επιλέγει!

12 τραγούδια που προέκυψαν από εσωτερική διαδικασία επιλογής μετά από την κρίση ειδικής επιτροπής, θα διαγωνισθούν απόψε για να κερδίσει ένα από αυτά το πολυπόθητο εισιτήριο για την 60η Eurovision που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάϊο στη Βιέννη. Ο τελικός της Ρουμανίας, το λέγόμενο Selectia Nationala 2015,  θα ξεκινήσει απόψε στις 20:30 ώρα Ελλάδας και θα γίνει στην πόλη Craiova, στο στάδιο Sala Polivalentă. Παρουσιαστές της βραδιας θα είναι η Alina Serban και ο Andrei Boroşovici, σε συνεργασία από το green room με τις Ioana Voicu και Florina Ghenescu. Το τελικό αποτέλεσμα θα προέλθει από συνδυασμό βαθμολογίας κοινού και κριτικής επιτροπής σε ισάξιο ποσσστό 50 – 50%, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση δύο η και περισσοτέρων τραγουδιών θα κερδίσει αυτό που υπερτερεί στην κρίση της επιτροπής.

Η λίστα με τις 12 συμμετοχές βάσει της σειράς εμφάνισής τους στον Τελικό είναι η εξής:

01.Voltaj – De la capăt (All Over Again’) (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru)
02.Băieții – Dragoste în lanțuri (Love in chains) (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar)
03.Tudor Turcu – Save Us (Gabriel Huiban)
04.Aurelian Temișan feat. Alexa – Chica Latina (Latin girl) (Mihai Alexandru, Alexa Niculae)
05.Rodica Aculova – My Light (Ivan Aculov, Lidia Scarlat)
06.Blue Noise – Love Won’t Run Away (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea)
07.Ovidiu Anton – Still Alive (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås)
08.Lara Lee – Superman (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez)
09.Super Trooper – Secret Place (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man)
10.Luminița Anghel – A Million Stars (Andrei Tudor, Cristian Faur)
11.Cristina Vasiu – Nowhere (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu)
12.CEJ – We Were in Love (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith)

Ο τελικός θα μεταδοθεί στις 20:30 ώρα Ελλάδας, απευθείας από το TVR 1, TVR International και διαδικτυακά εδώ και εδώ.



23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Lara Lee για την Ρουμανια!Ειναι ενα δυναμικο τραγουδι που θα ξεχωρίσει στην Βιεννη!

  2. H Cristina Vasiu einai Ellinida? gnowrizei kapoios?
    mou aresei to kommati tis einai ligo pio xaroumeno gia na diagwnistei stin Eurovision giati polles koimismenes mpalantes akouw kai exei xathei to Show. Stirizw kai Lumminita giati exei fwnara. Kali epitixia.

  3. Ό,τι και να κάνει η Ρουμανία, Τρανσυλβάνιο Θεό του γούστου, της κομψότητας και της απόλυτης φωνητικής ανατριχίλας, δε θα ξαναβγάλει! Τέλος! 😀

    • Cate welcome back!! Νομίζω πως πρέπει να απαιτήσουμε από τη ρουμανική τηλεόραση να στέλνει κάθε χρόνο τον Τρανσυλβάνιο θεό μας, ώστε κι εμείς οι απλοί θνητοί που έχουμε πάθει στέρηση να μην νιώθουμε άσχημα!

      • Cersei, καλώς σας ξαναβρήκα! Νομίζω, πως πρέπει εκεί στη Χώρα του Δράκουλα, να σκεφτούν πολύ σοβαρά τη συμμετοχή του Θεού μας, ξανά και ξανά μέχρι την απόλυτη Νίκη! Η Βαλεντίνα Μονέττα καλύτερη ήτανε δηλαδή? Είμαστε πολλοί που τον στηρίζουμε (κρυφοί και φανεροί)! Στηρίζουμε χάρη, γούστο, ομορφιά, ταλέντο, φωνάρα, φινέτσα. Στηρίζουμε δερμάτινο – ιπτάμενο – ροζ φουλάρι από τη Ρουμανία!

        Πάμε όλοι μαζί…Cezar Θεέ, πάρε τη Γιουρέ!!!! 😀

        ΥΓ. Έχεις εντοπίσει κανέναν αντάξιό του φέτος? Για να τον στηρίξουμε όλοι εμείς οι καλόγουστοι γιούροφανς το λέω… 😉

    • Όχι Kate μου, κι αυτό είναι που με θυμώνει… Είναι φως φανάρι, μετά τον Τρανσυλβάνιο θεό το χάος, το σκότος και το έρεβος!!! Η δευτεράντζα η Monetta τι σόι βύσμα είχε παραπάνω και τη φάγαμε στη μάπα 3 συνεχόμενα έτη??? Ισόβια εκπροσώπηση από τον λατρεμένο Δράκουλα των Καρπαθίων, για να μπορούμε όλοι οι πιστοί του υπήκοοι να απολαύσουμε λίγη ποιότητα!

  4. Από την προσφιλή Ρουμανία προτιμώ κατά σειρά:
    1) Lara Lee – Superman: Εξαιρετική pop μπαλάντα του σήμερα, τέρμα δυναμική ενορχήστρωση, η ομοιότητα με το Chandelier της Sia κάτι παραπάνω από εμφανής, αλλά δεν με ενοχλεί, γιατί το συνολικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο, επαγγελματικότατο και το τραγούδι σου σφηνώνεται πανεύκολα στο μυαλό!
    2) Luminița Anghel – A Million Stars: Φωνάρα η παλιά μας γνώριμη Luminita, δυναμική μπαλάντα με ωραία ενορχήστρωση.
    3) Voltaj – De la capăt: Πολύ ωραία μελωδία, ειλικρινής συμμετοχή, στα συν η μητρική γλώσσα, δύσκολα θα επιλεχθεί…
    4) Cristina Vasiu – Nowhere: Επίσης σύγχρονη δυναμική pop μπαλάντα από μία εξαιρετική φωνή, στα μείον ότι τοχουμε ξανακούσει και η επανάληψη στο ρεφρέν.
    5) Tudor Turcu – Save Us: Δυναμική ερμηνεία – ωραία ενορχήστρωση. Mου θυμίζει έντονα Not gonna get us από Τatoo και φωνητικά τον Aram mp3 από Αρμενία… Στα συν τα παιδικά φωνητικά! Επίσης, δύσκολα θα επιλεχθεί…
    Με όλα τα υπόλοιπα δε νομίζω να καταφέρει να ξεχωρίσει η Ρουμανία, μέτρια και κάτω του μετρίου… Αν και θα ήθελα φέτος κάτι πολύ dance από τους Ρουμάνους, πιστεύω το Superman απέχει πολύ από τα υπόλοιπα και είναι μονόδρομος ως επιλογή γι’ αυτούς για μια, πανεύκολη να επιτευχθεί, θέση στο ΤΟΡ-10!

  5. To τραγούδι της Luminita μου θυμίζει συμμετοχές της Ιρλανδίας τη δεκαετία του ’90. Δεν είναι άσχημο. Και η φωνή της το κάνει και ξεχωρίζει.
    Όμως θέλω Superman που πιστεύω είναι και το μεγάλο φαβορί για απόψε. Αν επιλεγεί η Ρουμανία θα παίξει ψηλά.Εξαιρετικό.

  6. Lara Lee ‘Superman FTW … Δε νομίζω να στείλουν τη Luminita ειδικά μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το νόμο.. Ανοικτός τελικός.. Καλή επιτυχία!

  7. Περίμενα πολύ καλύτερες συμμετοχες απο την Ρουμανία φέτος.Τεσπα ας πάει το Superman ή το Chica Latina.

  8. Ξέρουμε τι ώρα περίπου θα έχουμε το αποτέλεσμα; (ώρα Ελλαδος) Να φτιάξουμε το top 26 μας ρε αδερφέ..

  9. Το οτι η ρουμανια κανει τελικό σε σταδιο με 12 τραγούδια και εμεις σε κακοφωτισμενα μπουζουκια με ξεπερναει….

  10. Για απόψε θέλω είτε De La Capat είτε Superman (κάπως ατυχής τίτλος για μένα) ή εναλλακτικά A Million Stars, γιατί έχω και μια συμπάθεια στην Luminita Anghel. “Οψόμεθα!”

  11. Πάνο κάνεις τεράστιο λάθος.Ο τελικός της Ρουμανίας ήταν ανώτερος από τον δικό μας.Δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγκρισης.Από το απόσπασμα που είδα με το υποψήφιο τραγούδι superman, είδα ένα μεγάλο στάδιο με μεγάλο αριθμό κοινού, πολύ καλή σκηνοθεσία, πολύ καλός φωτισμός και εντυπωσιακά background και φλόγες.Μου έκανα τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι είχε και φωνητικά.Στους δικούς μας εθνικούς τελικούς δεν έχουμε φωνητικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ