ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Γ’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ο τρίτος από τους τέσσερις Ημιτελικούς του Melodifestivalen. Επτά τραγούδια διαγωνίστηκαν για τις 2 θέσεις του τελικού και τις 2 θέσεις της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα τραγούδια σε σειρά εμφάνισης ήταν:

1. Ellen Benediktson – Insomnia
2. Kalle Johansson – För din skull
3. Andreas Weise – Bring Out the Fire
4. Andreas Johnson – Living to Die
5. IsaDon’t Stop
6. Kristin Amparo – I See You
7. Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje)

Μετά την πρώτη ψηφοφορία της βραδιάς πέρασαν στη δεύτερη φάση τα:

Kristin Amparo – I See You
Ellen Benediktson – Insomnia
Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje)
IsaDon’t Stop
Andreas WeiseBring Out the Fire

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, τα δύο τραγούδια που πέρασαν στον Τελικό ήταν:

Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje)
IsaDon’t Stop

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας πέρασαν τα:

Kristin Amparo – I See You
Andreas WeiseBring Out the Fire

Αλέξανδρος Λιάπης

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “What the h*** are you doing Sweden?” Μεγάλη απογοήτευση απόψε από τους Σουηδούς. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Θα υα πάρω με τη σειρά:
    Τελικός:
    Jag är fri (Manne Leam Frijje): Εμένα δεν μου άρεσε αυτό το κομμάτι. Ασφαλώς είναι κάτι εντελώς διαφορετικο-και από αυτή την άποψη είναι καλό- και προβάλλει και τον λαπωνικό πολιτισμό (ακόμα και η σκηνική παρουσία “έλεγε” μια ιστορία), αλλά επί 3 λεπτά ο Jon Henrik Fjällgren απλώς “βγάζει” επιφωνήματα και τα όποια λόγια τα ακούμε από το backing track. Βέβαια φάνηκε πως είχε τεράστια απήχηση οπότε ναι ok δίκαιη η πρόκρισή του.
    Don’t Stop: Ακόμα απορώ πως πέρασε κατευθείαν. Η πανέμορφη Isa μπορεί να είναι Ace Wilder 2.0 αλλά το τραγούδι σε καμία περίπτωση δεν είναι Busy Doing Nothing 2.0. Περίμενα εναγωνίως να ακούσω το Don’t Stop και απογοητεύτηκα όταν το άκουσα, αλλά απογοητεύτηκα πιο πολύ γιατί “έκλεψε” μια θέση στον τελικό.
    Δεύτερη Ευκαιρία:
    I See You: Η Kristin Amparo ήταν μάλλον η καλύτερη τραγουδίστρια της βραδιάς αλλά το I See You είναι βαρετό και μέτριο. Και αυτό έκλεψε μια θέση από κάποιο άλλο κομμάτι.
    Bring Out the Fire: Ok καλή χορογραφία, αλλά παλιακό κομμάτι και το έχουμε ξανακούσει. Και με αυτό διαφωνώ για δεύτερη ευκαιρία.
    Τα αποκλεισθέντα:
    Insomnia: Για μένα η μεγαλύτερη αδικία του Melodifestivalen ως τώρα. Άξιζε στη χειρότερη μια δεύτερη ευκαιρία και είναι καλύτερο από όλους τους finalists μέχρι τώρα. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά πιστεύω πως ( με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα μπορούσε να κερδίσει στη Βιέννη! Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως πέρυσι το Songbird πήγε τελικό και την αφήσαν εντελώς εκτός με αυτό. Κάτι τέτοιες στιγμές πραγματικά απορώ με τους Σουηδούς. Μάλλον όλοι “δουλεύουν’ για τον Saade.
    För din skull: Εντάξει αυτό ήταν αναμενόμενο. Σε αυτή την περίπτωση η αδικία ήταν που βγήκε 6ο αντι 7ο…
    Living to Die: Υπήρχαν καλύτερα κομμάτια ασφαλώς αλλά όχι και αποκλεισμός και τελευταία θέση. Μου θύμισε κάπως το “αδικοχαμένο” Red των Eko πέρυσι. Προσωπικά θα ήθελα να πάει Andra Chansen. Θεωρώ πως είναι καλύτερο από του συνωνόματού του που πέρασε δεύτερη ευκαιρία.
    Οπότε την επόμενη βδομάδα έχουμε το τελευταίο heat. Για να δούμε τί μας επιφυλάσσουν…

  2. Φέτος, οι Σουηδοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν (τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και σε αποτελέσματα) …
    Για μένα τελικό έπρεπε να περάσουν Ellen Benediktson και Isa, ενώ δεύτερη ευκαιρία Jag är fri και För din skull. Την αμαρτία μου θα την πω πάντως, μου κέντρισε το ενδιαφέρον τελικά η όλη ατμόσφαιρα του Jon Henrik Fjällgren, που από ότι φαίνεται γίνεται φαβορί μέσα στις φετινές αδύναμες συμμετοχές του Melodifestivalen. Ακόμα να χωνέψω τον αποκλεισμό της Ellen Benediktson! Ευτυχώς, αποζημιωθήκαμε από την Εσθονία, της οποίας τον τελικό παρακολούθησα πολύ περισσότερο από το Melodi 🙂

  3. Καλα οι Σουηδοι φετος το χουν τερματισει! Δεν εχει τυχει να διαφωνω περισσοτερο! Μαλλον διαφορετικα show βλεπουμε. Ειναι δυνατον το “Insomnia” να βρεθει 5ο σε ενα κατω του μετριου ημιτελικο? Τα μονα που αξιζαν ηταν αυτο και το I See You. O αλλος που περασε στον τελικο ουτε καν χλιαρος. Ολο το τραγουδι κατι κραυγες τυπου hey. Αλλα αυτη η Isa ηταν η χειροτερη! Μιλαμε το τραγουδι της δε λεει απολυτως τιποτα! Και κουνιοταν λες και ειχε παθει ηλεκτροσοκ! Κριμα, πολυ κριμα γιατι μεσα σε 3 ημιτελικους ειχαν 3-4 καλα τραγουδια, και τα απερριψαν ολα. Αυτη τη στιγμη, βλεπω ως ελπιδα μονο το “Don’t Stop Believing” της Mariette και αν περασει στον τελικο το “I See You”. Ολα τα υπολοιπα δεν μου κανουν τιποτα. Μα τωρα τραγουδια οπως το Groupie και το Hello Hi να ναι στη 2η ευκαιρια και το Insomnia ουτε καν εκει? Ειλικρινα απορω. Απο του χρονου ευχομαι να υπαρχουν επιτροπες στους Σουηδικους ημιτελικους να τους βαλουν λιγο φρενο γιατι πολυ βλαχοschlager εχει πεσει. Η καταταξη μου για τον ημιτελικο:
    1. Insomnia: 9.6/10
    2. I See You: 8.8/10
    3. For Din Skull: 6.5/10
    4. Living To Die: 6.2/10
    5. Jag Er Fri: 5.8/10
    6. Bring Out The Fire: 5.8/10
    7. Don’t Stop: 4.0/10
    Και απο τα 21 τραγουδια του Melodi το τοπ 5
    1. Dar Och Da Med Dig- 9.8/10
    2. Insomnia- 9.6/10
    3. I’ll Be Fine- 9.0/10
    4. Don’t Stop Believing- 8.9/10
    5. I See You- 8.8/10

  4. το τραγουδι του jon henrik fjallgren ειναι πρωτοτυπο ιδιαιτερο και κατι μου λεει οτι θα αρεσει!νομιζω οτι ετσι και επιλεγει θα παει αρκετα ψηλα!θα εχει την τυχη tou sanomi(βελγιο 2003)!

  5. Κατι μου λεει οτι το Ja ar fri θα τα παει καλα κ στο κοινο κ στις επιτροπες ..ειναι ενα πολυ ιδιαιτερο κομματι κ αποτι ειδα,αρεσε κ στον κοσμο..

  6. 1.To MF έχει άμεση ανάγκη επιτροπών στα heats
    2.Nα αποσυρθεί πάραυτα το application με τις δωρεάν 5 ψήφους
    3.Tο τραγούδι της Isa δε θα πρεπε να αποκλειστεί ως πιστή αντιγραφή του Shake it off της Taylor Swift?
    H κατάταξή μου για χθες
    1. Insomnia: 7,5/10
    2. Bring Out The Fire: 7/10
    3. I See You: 6/10
    4. Don’t Stop: 5/10
    5. For Din Skull: 5/10
    6. Living To Die: 4,5/10
    7.Jag Er Fri: 3,5/10

  7. Οι Σουηδοί έχουν καταφέρει να αποκλείσουν τα καλύτερα τραγούδια για το γούστο μου :
    Där och då med dig, Insomnia, I’ll be fine, Nonetheless…
    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα του τελικού
    1.Μariette = 9/10
    2.Eric Saade = 6/10
    3.Isa = 5/10
    4.Magnus = 4/10
    5.Jon Henrik Fjällgren = 3,5
    6.Jessica Andersson = 3/10
    Σε έναν τελικό όπου ο Eric Saade πλασάρεται 2ος στη λίστα μου, τα πράγματα μόνο ορθόδοξα δεν τα λες… 😛

  8. Το τραγούδι του Jon ήταν απλά υπέροχο. Δίκαια πέρασε τελικό. Δεν καταλαβαίνω τα τόσα αρνητικά σχόλια γι’ αυτό εδώ μέσα.

    Για μένα είναι φαβορί στον τελικό.

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα. Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει joik κάντε μια αναζτηση στο google. Είναι η επιτομή της μουσικής κουλτούρας ενός ολόκληρου λαού
      Είχα την ευκαιρία να βρεθώ με sami και από τη κουβέντα μαζί τους και τη μελέτη που έκανα αργότερα έμαθα ότι το joik δεν έιναι απλά βγάζω επιφωνήματα…. Είναι βαθύτατο συναίσθημα.
      Προσωπικά με ταξίδεψε μουσικά και μου δημιούργησε εικόνες του σκληρού παγωμένου σκανδιναυικού βορρά.
      Πιστεύω ότι φλερτάρει με την τελική επιλογή.
      Δυστυχώς για να εκτιμηθεί θα πρέπει να εξηγήσει κανείς στο πολύ κόσμο τι σημαίνει το joik.
      Επίσης επειδή καλό είναι να μαθαίνουμε και κάτι οι Sámi εσφαλμένα λέγονται Λάπωνες. Lappi σημαίνει κουρέλι και είναι αρκετά επιτιμητικό γ’αυτούς.

    • Συμφωνώ!Εξαιρετική επιλογή που θα ξεχωρίσει μέσα στις τόσες μέτριες μπαλάντες.Η παλιά καλή eurovision.

  9. Λοιπον εχουμε και λεμε:Καταρχην χαρηκα πολυ που περασαν η Ισα και ο Jon Henrik Fjällgren αλλα δεν μου αρεσε ο Andreas Weise.Ακομη στεναχωρηθηκα που δεν περασε το insomnia.Αν θελετε να ξαναπαρακολουθησετε τον ημιτελικο μπορειτε να πατε σε αυτο το site:http://www.svtplay.se/video/2686391/melodifestivalen/melodifestivalen-2015-deltavling-3-melodifestivalen-2015-deltavling-3

  10. Jag Er Fri το καλύτερο από όλα….Μπορεί να πάει και χάλια στη Βιέννη,αλλά θέλω πολύ να το στείλουν και αποτι φαίνεται αυτό θα πάει…Καλή και η Mariette,αλλά το τραγούδι της δεν είναι κάτι το φοβερό,όσο αφορά τον Saade,απλά γελάω….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ