ΕΣΘΟΝΙΑ: Πηγαίνει Βιέννη… αποχαιρετώντας το χθες!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Τάλιν της Εσθονίας ο τελικός τοy Eesti Laul, του σόου που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τον εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Νικητές του φετινού σόου και εικοστοί πρώτοι εκπρόσωποι της Εσθονίας στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει σε τρεις μήνες στη Βιέννη το ντουέτο της Elina Born και του Stig Rästa με το τραγούδι τους “Goodbye to yesterday“.

Δέκα ήταν τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για τη Βιέννη και δύο αυτά που πέρασαν στο “σούπερ τελικό” της βραδιάς, το νικητήριο και. Κοινό και κριτική επιτροπή αποφάνθηκαν ότι το “Goodbye to yesterday” θα είναι αυτό που θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της 19ης Μαΐου, διεκδικώντας μια άξια εκπροσώπηση στον τελικό της 23 Μαΐου, καθώς και τη δεύτερη νίκη της Εσθονίας στην ιστορία του θεσμού.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”oJRCCn_ro9k” width=”600″ height=”350″]

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. επιτελους! να και μια χωρα σπου στελνει το αγαπημενο μου στο εθνικο της τελικο,κι απο οτι βλεπω το νουμερο 1# φετος για εμενα!!!
    υπεροχο κομματι! υπεροχη σκηνικη παρουσια! ωραια ερμηνεια! η 15αδα μου πλεον,διαμορφωνεται ως εξης:
    15.σκοπια
    14.γεωργια
    13.δανια
    12.λευκορωσια
    11.λιθουανια
    10.ισλανδια
    09.ολλανδια
    08.αλβανια
    07.ελβετια
    06.σερβια
    05.γαλλια
    04..μαλτα
    03.κυπρος
    02.ιταλια
    01.ΕΣΘΟΝΙΑ!!!
    Υ.Γ:…τι καιρο κανει στην εσθονια;;;; ΤΑΛΙΝ 2016!!!
    ….whyyyy didn’t you wake me up!!!!!

  2. Εξαιρετικο! Στον τελικο το live τους βελτιωθηκε αισθητα (η σκηνικη παρουσια γιατι απο φωνη ειναι αριστοι) και δεναν τελεια μεταξυ τους! 10/10 😀

  3. Αριστουργηματικό, τώρα πλέον είναι και επίσημα η συμμετοχή της Εσθονίας! Το top μου έχει ως εξής:
    1.Eσθονία 10/10
    2.Ιταλία 10/10
    3.Ολλανδία 8/10
    4.Μάλτα 7/10
    5.Αλβανία 7/10
    6.Ελβετία 6/10
    7.Ισλανδία 6/10
    8.Λιθουανία 6/10
    9.Δανία 6/10
    10.Σερβία 6/10
    11.Κύπρος 6/10
    12.Γαλλία 5/10
    13.Λευκορωσία 4/10
    13.Γεωργία 4/10
    14.Σκόπια 4/10

  4. Φοβερό!! Λατρεμένη μου Εσθονία κάθε χρόνο φοβερά τραγούδια και ας μην έστειλες την Σάντρα πέρσι (πράγμα που πλήρωσες ακριβά).. Εσθονία και Ολλανδία οι καλύτερες συμμετοχές κάθε φορά και ας μην μας ψηφίζουν ποτέ..

  5. Παιδιά πάντως,αν και είμαι από αυτούς που μου αρέσει πααααρα πολύ το Goodbuy to Yesterday για να είμαστε ειλικρινής στο live χάνει παααααρα πολύ…..Για μένα δύσκολα θα κερδίσει στη Βιέννη!!!!

  6. αισχος το exceptional καταποντιστηκε……….αυτη η τραγουδαρα………..ενταξει δεν ηταν για πρωτο αλλα οχ και τοσο χαμηλα………..

  7. ενδιαφερον κομματι αν και φουλ αμερικανια!αναρωτιεμαι ποτε θα παψουν να αντιγραφουν αμερικανικα σουξεδακια ξεπερασμενων εποχων οι χωρες της βαλτικης!παρολα αυτα θεωρω οτι θα περασουν ανετα τελικο αλλα δεν το βλεπω και για μεγαλα πραγματα!ειδικα οταν η ιταλια το ξεπερνα μα χαοδη διαφορα

  8. Εκπληκτικο τραγουδι. Εκλπηκτικες φωνες και οι 2.Τελικο θα δει σιγουρα και ενα απο τα μεγαλα φαβορι για νικη.

  9. Συμφωνω οτι στο live χανει λιγο..κ γενικα δεν το ακους με τοσο ενδιαφερον,οσο στη studio version…Ξεχωριζει μαζι με την Ιταλια,αλλα ειναι πολυ νωρις να το θεωρουμε φαβορι..

  10. Το κομμάτι πατάει στο σήμερα και το χθες και αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον και ελκυστικό.Έχει μια νοσταλγία και η μουσική του καθώς και η μελωδία είναι τόσο χαρακτηριστική που δεν το ξεχνάς.
    Είναι τραγούδι που έχει την χρυσή τομή να ψηφιστεί μαζικά από επιτροπές και κοινό.
    Θα παίξει για την πρωτιά.
    Μακράν το καλύτερο ντουέτο που έχουμε ακούσει στον διαγωνισμό.
    10/10

  11. Ε ναι! Αναμενόμενο και για την ακρίβεια είχε πολύ περισσότερη απήχηση απ’ότι περίμενα. 79% δεν νομίζω να έχει ξαναπάρει τραγούδι σε super final και ειδικά όταν συμμετέχουν τρία κι όχι δύο τραγούδια. Συγχαρητήρια!! Ασφαλώς πάει κατευθείαν στην πρώτη θέση του top μου. Αλλά (θα δυσαρεστήσω πολλούς ίσως), χωρίς να βγούν άλλα τραγούδια δεν μιλάω για νίκη και η αλήθεια είναι πως φοβάμαι μήπως σε πολλούς θυμίσει Calm After The Storm και δεν το ψηφίσουν γι’αυτό. Αλλά εύχομαι να διαψευστώ. Με όλη μου την καρδιά, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΣΘΟΝΙΑ!!!

  12. Λοιπόν το top μου ως τώρα.
    1) Ιταλία
    2) Εσθονία
    3) Ολλανδία
    4) Ελβετία
    5) Μάλτα
    6) Γεωργία
    7) Αλβανία
    8) Γαλλία

    Τα άλλα δεν δεν μου αρέσουν καθόλου δεν μπορώ να τα βάλω καν σε σειρά….

  13. Πολύ ωραίο κομμάτι, μαζί με την Ιταλία είναι τα καλύτερα μέχρι τώρα. Μεγάλο μείον μονάχα η ανιαρή σκηνική παρουσία, που αντί να “δίνει” στο τραγούδι, το αποδυναμώνει.

  14. Γιατί εσύ πιστεύεις πως υπήρξε ποτέ τραγούδι που άρεσε στο 100% του κόσμου? Οπότε άκυρο αυτό που γράφεις και σεβαστό να μη σου αρέσει. Εδώ το 2012 άλλος απεχθανόταν το euphoria και ήθελε το facebοok song του San Marino.Γούστα είναι αυτά.
    Επίσης σοκάρομαι. Αλήθεια είναι αμερικανιά? Πλάκα κάνεις! Και? Ψάχνεις πρωτοτυπία και παρθενογγένεση? Μήπως η country μουσική του calm after the storm είναι γέννημα θρέμα της Ολλανδίας?
    Επίσης οι Κονσιτα βοουτερς τι ακριβώς σχέση έχουν μ’αυτους που τυγχάνει να τους αρέσει το Goodbye to yesterday?

  15. Παίδες εγώ βλέπω πώς φέτος θα έχουμε μία πολύ δυνατή γιουροβίζιον!!!

    Έχουμε και λέμε:

    1)Ιταλία
    2)Εσθονία
    3)Λετονία(Love Injected ή Nefelibata)
    4)Ουγγαρία(ο καλύτερος εθνικός τελικός των τελευταίων χρόνων,με πολλές τραγουδάρες,όποιο τραγούδι και να στείλουν θα είναι τοπ)
    5)Φινλανδία(Crossroads λογικά)
    6)Ολλανδία(κατώτερο από τα δύο προηγούμενα χρόνια,αλλά καλό)
    7)Γερμανία(οι Fahrenhaidt θα κερδίσουν λογικά που έχουν τραγουδάρες)
    Και ακόμα δεν έχουμε ακούσει τα τραγούδια από παραδοσιακές δυνάμεις(Ρωσία,Ουκρανία,Αζερμπαιτζάν,Ισπανία,Ελλάδα)
    Με λίγα λόγια φέτος θα δούμε μία Γιουροβίζιον πολύ υψηλού επιπέδου,μετά από δύο μέτριες χρονιές!!!

  16. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΥΥΣ!!! ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2014…ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ…ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ…ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ!!

  17. Αγαπημένο από την αρχή ! Κρατάω μια επιφύλαξη για το πόσο μπορεί να πείσει μια τέτοια “ψυχρή” παρουσίαση το televoting αλλά και πάλι με την υποστήριξη των επιτροπών δε νομίζω η Εσθονία να χάσει την 10άδα φέτος.
    Μέχρι στιγμής η Ιταλία και αυτό έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση!

  18. Μελωδικό, ατμοσφαιρικό, νοσταλγικό, μοντέρνο και όμορφα εκτελεσμένο! Έχει όλο το πακέτο να πάει μπροστά! Πρώτο στην λίστα μου και με διαφορά…!

  19. δεν ειναι κακο, σιγουρα ειναι καλη η επιλογη, αλλα εμενα προσωπικα δε μου φαινεται και η απολυτη τραγουδαρα, δε ξερω. επισης εχω αμφιβολια για το πως θα στηθει στη σκηνη. ας επιλεξει αποψε και η λετονια για να βγαλω το τοπ 16 μου.

  20. Επιτέλους και μία χώρα που ψηφίζει το μακράν καλύτερο τραγούδι από όλες τις απόψεις! Λατρεμένη συμμετοχή το Goodbye to yesterday από το πρώτο άκουσμα, σου καρφώνεται στο κεφάλι από τα πρώτα δευτερόλεπτα, γλυκό, νοσταλγικό, vintage, που αποπνέει ατμόσφαιρα από τα παλιά, φέρνοντας ταυτόχρονα και χρώματα του σήμερα ( ίσως και του yesterday! 🙂 ), απλοί στίχοι, με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας (άνδρας ή γυναίκα), εξαιρετική και εθιστική μελωδία και φωνές μοναδικές που κολλάνε γάντι, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το ίδιο το τραγούδι! Ο ενθουσιασμός μου από χθες που παρακολουθούσα το live απερίγραπτος! Και εννοείται δεν είναι ένα αμερικάνικο τραγούδι συνταγή, πόσο μάλλον κακέκτυπο του Calm after the storm, το μόνο κοινό τους η country σύνθεση και το black and white εφέ… Σαφώς περνάει και σφηνώνεται ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ στο ΤΟΡ μου και πααααάρα πολύ δύσκολα θα πέσει από εκεί… Ή μάλλον ελπίζω να πέσει, με την έννοια ότι θα ήμουν πολύ χαρούμενος να επιλέξουν κι άλλες χώρες ένα τέτοιο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! Θερμά συγχαρητήρια στην Εσθονία, η οποία χθες από ποιότητα τραγουδιών (από τους ημιτελικούς ακόμα) έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και έκανε σκόνη ακόμα και το Melodifestivalen. Go for the gold Estonia! 🙂

  21. Ένα καταπληκτικό τραγούδι που σε ταξιδεύει στο χθες και στο σήμερα. Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει τον Μάιο, θέλω να πιστεύω ότι θα πάει πολύ ψηλά. Από τα αγαπημένα μου μαζί με της Ιταλίας! Καλή επιτυχία!!!

  22. Επειδη το κομματι ειναι νοσταλγικο και vintage και αποπνευει κατι απο τα παλια αλλα συγχρονως εχει και μοντερνα στοιχεια,θα ηθελα να δω και την elina που ειναι και κουκλαρα πιο vintage ντυμενη(που ειναι και πολυ της μοδας)…με ενα πολυ ωραιο μακρυ μαυρο η λευκο φορεμα που θα κανει αντιθεση με το ασπρομαυρο εφε…και ισως επειδη το κομματι λεει αποχαιρετωντας το χθες..να αλλαξει κατα την διαρκεια του κομματιου σε κατι πιο συχρονο!! δεν ξερω αν θα φανει ωραιο αυτο βεβαια..απλα σκεψεις κανω..χοχο…μου αρεσει παρα πολυ το κομματι και ευχομαι να με καθηλωσει και σκηνικα…γιατι αλλιως θα τσατιστω! χαχα αυτα 😛

  23. CONGRATULATIONS AND CELEBRATIONS. ΜΠΡΑΒΟ ΕΣΘΟΝΙΑ! ΡΕ παιδια τι γινεται ?με ΗΒ και ΙΣΠΑΝΙΑ αλλα και κε ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ?

  24. Να λοιπόν το πρώτο τραγούδι για φέτος που λέω οτι μπορεί και να νικήσει! Ανησυχούσα οτι δε θα ερχόταν ποτέ αυτή η στιγμή για φέτος 😛 Ο τραγουδιστής έχει κάτι από beatles style θα έλεγα και ειλικρινά θα προτιμούσα να μην υπάρχει καν η κοπέλα. Πάντως μου θυμίζει το περσινό της Ολλανδίας και πιστεύω οτι θα σκίσει. Ας έχει και μια καλή παρουσία, κάτι πρωτότυπο, κι ίσως άκουσα τώρα το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2015!

  25. Απο τα καλυτερα φετος,Παει γερα η Εσθονια.Δε θελω να κερδισει , γιατι οι εσθονοι θα κανουν χαλια διοργανωση οπως το 2002. Αλλα το 2001 δεν αξιζαν να νικησουν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ