ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Οι 12 υποψήφιοι! Ακούστε τα τραγούδια (updated)!

Οι 12 καλλιτέχνες καθώς και τα τραγούδια τους, που θα λάβουν μέρος στον Τελικό της Ρουμανίας για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το κρατικό κανάλι TVR σε ειδική συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το λόγο αυτό. Τα 12 αυτά τραγούδια προήλθαν από το σύνολο των 100 που είχαν υποβληθεί στο κανάλι και τα οποία διάλεξε μετά από ακρόασή τους ειδική επιτροπή. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου, ενώ από αυτήν την Κυριακή (15 Φλεβάρη) και για 3 Κυριακές θα μεταδοθούν ειδικές εκπομπές από το TVR που θα σχετίζονται με την παρουσίαση των εν λόγω καλλιτεχνών καθώς και με την ιστορία της χώρας στο διαγωνισμό.

Η λίστα με τα υποψήφια τραγούδια του Τελικού είναι (πατήστε πάνω στους τίτλους για να τα ακούσετε):

Luminita Anghel – “A Million Stars”
Alexa & Aurelian Temisan – “Chica Latina”
Voltaj – “De la capat”
Baietii – “Dragoste in lanturi”
Blue Noise – “Love Won’t Run Away”
Rodica Aculova – “My Light”
Cristina Vasiu – “Nowhere”
Tudor Turcu – “Save Us”
Super Trooper – “Secret Place”
Ovidiu Anton – “Still Alive”
Lara Lee – “Superman”
CEJ – “We Were In Love”

Η Luminita Anghel έχει εκπροσωπήσει τη Ρουμανία το 2005 με το τραγούδι Let me try αποσπώντας την 3η θέση με 158 βαθμούς, ενώ είχε ακόμα 2 απόπειρες να εκπροσωπήσει τη χώρα της (Save their lives – 2010 2η θεση στον Τελικο της Ρουμανίας και Unique – 2013 – 3η θεση στο ν αντίστοιχο τελικό)

[youtube id=”bGY20O4Z7nM” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτη η λουμινιτσα ηθελα να ξερα δεν βαρεθηκε να συμμετεχει καθε χρονια!και να πεις οτι ειναι απωθημενο της το καταλαβαινω,,αλλα πηγε δοκιμαστηκε υπερεκτιμηθηκε και τι παλι απο την αρχη!τελος παντων η ρουμανια νομιζω οτι ανηκει στις πιο υπερεκτιμημενες χωρες στο διαγωνισμο!καθως με συμμετοχες κατω του μετριου τις περισσοτερες φορες καταφερνει και τα πηγαινει ανελπιστα καλα!να ναι καλα οι ρουμανοι μεταναστες που ελεω κρισης εχουν μετοικησει στις υπολοιπες χωρες..

  2. Πλήρης απογοήτευση… Βραβείο ούτε φέτος για τη Ρουμανία.. Όλα συνωμοτούν στο να κερδίσει η Αυστραλία 🙂 🙂 ! Τίποτα το ξεχωριστό , 12 μέτρια προς κακά τραγούδια ! Ξεχώρισα:
    1) Voltaj – “De la capat” (αυτό θα πάει λογικά)
    2) Baietii – “Dragoste in lanturi”
    3) Lara Lee – “Superman”

  3. A Million Stars: Δεν είναι κακό κομμάτι, αλλά αρκετά συνηθισμένο και σε κάποια σημεία μου θύμισε πολύ το Wild Soul της Μολδαβίας πέρυσι. Βασίζεται κυρίως στην εξαιρετική φωνή της Luminita. Δεν αποκλείω όμως να κερδίσει, κυρίως λόγω ονόματος.
    Chica Latina: Μου δίνει την εντύπωση πως το έχω ξανακούσει και επιπλέον οι Ρουμάνοι τα ξαναδοκίμασαν τα ισπανικά το 2012 και είχαν μέτρια αποτελέσματα.
    De la capat: Νομίζω είναι το καλύτερο από όλα. Και μοντέρνο και διαφορετικό από το στυλ της Ρουμανίας συνήθως και στα Ρουμάνικα. Πολύ δυνατό! (και νομίζω πως είχε ήδη κυκλοφορήσει αλλά αποφάσισαν να το στείλουν ως υποψήφιο)
    Dragoste in lanturi: Αρκετά καλό αλλά δεν είπα “wow”.
    Love Won’t Run Away:Από ότι κατάλαβα το τραγούδι αυτό θα παρουσιαστεί χωρίς backing track αλλά μόνο με τις φωνές των τραγουδιστών. Έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές κι έχει αποτύχει (και δεν μου αρέσει κιόλας).
    My Light: Συνηθισμένη μπαλάντα Eurovision με συνηθισμένο τίτλο μπαλάντας Eurovision. Τουλάχιστον αν ήταν στα ρουμάνικα θα ξεχώριζε λίγο από τον σωρό αλλά δεν…
    Nowhere: Στην studio version ακούγεται πολύ καλό αλλά έχω ένα κακό προαίσθημα πως live θα “καεί”.
    Save Us: Όχι!
    Secret Place: Θέλει να ακουστεί καινούριο αλλά ακούγεται παλιακό. Κι επιπλέον το όνομα του group “Super Trooper” δεν με βοηθάει να το πάρω σοβαρά.
    Still Alive: Το έχουμε ξανακούσει πολλές φορές στην Eurovision…
    Superman: Διάβασα ότι πίσω από αυτό το κομμάτι “κρύβεται” η ομάδα του I Feed You My Love. Ασφαλώς δεν έχει την “ποιότητα” του IFML έχει όμως ένα καλό ρεφρέν αλλά τα κουπλέ τα βαριέμαι. Επίσης για κάποιον λόγο δεν μου αρέσει ο τίτλος…
    We Were In Love: Πολύ 90s
    Συμπερασματικά, τα κομμάτια στο σύνολο τους τα βρίσκω αξιόλογα αλλά νομίζω πως μόνο δύο θα παλέψουν για το εισιτήριο το Α Million Stars και το De La Capat (προσωπικά θέλω το De La Capat)

  4. Μια απο τις αγαπημενες μου χωρες στο διαγωνισμο με αγαπημένα τραγουδια το Zaleilah 2012,Tornero 2006, Let me cry 2005.
    Οσο για τα υποψηφια τραγουδια απο δω και πέρα δεν μπενω καν στο κοπο να τα ακουσω διοτι δεν επιλεγετε το αγαπημενο μ και απογοητευομαι.

  5. Η προφορά της Luminita με χαλάει πολύ και καταστρέφει και το κομμάτι της. Προτιμώ το πιο ραδιοφωνικό και σύγχρονο απ’όλα, το Superman που θα μπορούσε να το έχει γράψει η Sia, μιας και η “έκρηξη” στο ρεφρέν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των τραγουδιών της. Ανυπομονώ να δω πως θα εκτελεστεί live.

  6. ….και πράγματι, την σύνθεση του Superman ανέλαβαν οι MachoPsycho, γνωστοί από την αριστουργηματική δουλειά τους στο I Feed You My Love.

  7. πραγματικά είναι ο πιο απογοητευτικός ρουμανικός τελικός.. Δεν μου άρεσε κανένα τραγούδι μετά βίας ίσος υποφερτά ένα μονο…

  8. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε ποτέ τραγούδι με το όνομα «Superman» 🙂 Πραγματικά σημερινό άκουσμα, εξαιρετική ενορχήστρωση (μου θύμισε κάπως Chandelier αλλά ο.κ.) Αρκετά αξιοπρεπές επίπεδο για τους Ρουμάνους! Ακολουθούν στις προτιμήσεις μου: «A million stars» (φωνάρα η γνώριμη από τα παλιά Luminita), «De la capat» (ωραία μελωδία, στα συν η μητρική γλώσσα), «Nowhere» (safe επιλογή που ακούγεται ευχάριστα, με εξαιρετική ενορχήστρωση, στα μείον ότι το έχουμε ακούσει ξανά και το επαναλαμβανόμενο ρεφρέν). Άντε, μετά τις γυναίκες warriors κι μία Superhero από την Ρουμανία!

  9. Η Ρουμανια φετος νομιζω πως θα στειλει Voltaj!Ενω ειναι στα ρουμανικα,εκεινοι ειπαν πως επανω στην σκηνη θα το τραγουδησουν σταν αγγλικα.Θα γινει φαβορι λογο του δινατου μηνυματος που χαρακτηριζει τελεια την Ρουμανια!Το τραγουδι ονομαζεται “Απο την αρχη” μεταδιδει το μηνυμα πως οτι πολλοι ρουμανοι ειναι μεταναστες σε αλλες χωρες ενω τα παιδια τους ειναι στην χωρα τους και περιμενουν τους γονεις τους να γυρισουν σπιτι…Tα παιδια και οι γονεις τους σηκώνουν το κεφαλι πανω και ξεκινανε “Απο την αρχη” ετσι οπως λεει και το τραγουδι.Ειναι καλο το τραγουδι και περιμενο να το ακουσω στα αγγλικα.Με το τραγουδι στα αγγλικα,η Ρομανια μπορει να μπει δεκαδα!Το live τους ειναι εξαιρετικο!Voltaj για την ρουμανια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ