ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος από τους τέσσερις Ημιτελικούς του Melodifestivalen. Επτά τραγούδια διαγωνίστηκαν για τις 2 θέσεις του τελικού και τις 2 θέσεις της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα τραγούδια σε σειρά εμφάνισης ήταν:

1. Molly Pettersson Hammar – I’ll Be Fine
2. Daniel Gildenlöw – Pappa
3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
4. Dolly Style – Hello Hi
5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
6. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now
7. Eric Saade – Sting

Μετά την πρώτη ψηφοφορία της βραδιάς πέρασαν στη δεύτερη φάση τα:

Dolly Style – Hello Hi
Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
Eric Saade – Sting
Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, τα δύο τραγούδια που πέρασαν στον Τελικό ήταν:

Eric Saade – Sting
Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας πέρασαν τα:

Dolly Style – Hello Hi
Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för

Αλέξανδρος Λιάπης

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή.
    Τραγικά αποτελέσματα!!!! Απορώ πραγματικά με τους Σουηδούς. Ούτε καν δεύτερη ευκαιρία το one by one και το I’ll be fine??? Αλήθεια τώρα??? Ο Έρικ απογοήτευση καθώς πιο πολύ τραγούδαγαν τα φωνητικά παρά αυτός. Όσο για την μπαλάντα τους, κοιμάσαι στα μισά του τραγουδιού. Παρόλα αυτά από εμφάνιση ομολογώ πως ο Ερικ έσκισε!!!

  2. Αν στειλουν τον Saande οι Σουηδοι θα τη πατησουν….Μην νομιζουν πως εχουν ελπιδες για κατι καλο…δεκαδα και πολυ τους βλεπω…..

  3. Απρόβλεπτο όπως πάντα το Melodifestivalen. Δεν περίμενα να αποκλειστεί το One By One. Πάντως το Det rår vi inte för άξιζε andra chansen. Έκπληξη (για μένα) και ο απευθείας τελικός για Jessica Andersson. Ο Saade αναμενόμενο, αλλά νομίζω ότι ούτως ή άλλως η παρουσίαση του Sting ήταν παρουσίαση νικητήριου. Πάμε για 2ο ημιτελικό τώρα κι ελπίζω να έχει καλύτερα κομμάτια…

  4. Θεωρώ πως το “I’ll be fine” tτης Molly Pettersson Hammar άξιζε μία θέση στον τελικό! Τον Eric τον βλέπω στη Βιέννη και φυσικά όχι επειδή μου αρέσει το αντικειμενικά κακό κομμάτι του, αλλά επειδή έχει γίνει (περιέργως) σταρούμπα! Μακάρι να μην ισχύει….

  5. αναμενομενοι εκεινοι που περασαν στο τελικο(για εμενα)βεβαια δεν περιμενα στο second chance να φτασει το hello hi!

  6. Α τελικά το έχουν κάψει οι Σουηδοί. Άφησαν έξω τα καλύτερα τραγούδια. Προσωπικά το I’ll be fine και το One by One μου άρεσαν και αποκλείστηκαν και τα 2.

  7. Το One by One χαντακώθηκε από τη σκηνική παρουσία…Ο τραγουδιστής ήταν σαν αντιπαθητικός κλόουν και η φωνή του φουλ υπερβολική…Κρίμα γιατί η κοπέλα είχε καλή φωνή και το τραγούδι αν και μονότονο αρκετά καλό…

    • Πέρασαν τις “hello molly dolly solly polly holly folly” οπότε δε νομίζω η σκηνική παρουσία να τους πείραξε. Μάλλον αλλεργία στην ποιότητα θα έλεγα

  8. Αναμενομενο το αποτελεσμα…
    ~1 Η κοπελια στην αρχη με το κοκκινο ενδιαφέρουσα φωνή αλλά το τραγούδι τίποτα το ιδιαίτερο.
    ~2 Το Pappa ηταν μια γλυκερη σαχλα απο εναν κλαψιαρη τραγουδιστη.
    ~3 Πιο πολυ επείδηξη παρα ταλέντο μας εδειξαν, κλασικό “ποιοτικο” τραγουδι που αν τελικα πηγαινε τελικο θα κατέληγε κατω απο την 15αδα. Του ημητελικου. Ειχε ομως πολυ καλη κορυφωση.
    ~4 ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ(και τα ματια μου). Οι κοπελιες δεν ειναι καλλιτεχνες ειναι ενα προιον που κατασκευασαν μια δισκογραφικη και μερικοι παραγωγοι. H σκηνηκη παρουσια ηταν συζητησιμης θα λεγα αισθητηκης…
    ~5 Αρκετα ενδιαφερον με ωραιο ρυθμο απλα τα σουηδικα εμενα δεν ηχουν καλα στα αυτια μου. Και δεν ξερω αν θα εκανε και παταγο στη Βιεννη…
    ~6 Χμμμμ. Δεν ειμαι σιγουρος αν μαρεσε ή αν απλα ηταν ενα τραγουδι της σειρας αλλα ηταν αρκετα πιασαρικο.
    ~7 Τι να πω; Απλο ωραιο τραγουδακι φαινοταν απο την αρχη και πιστευω οτι θα ειναι και απο τα μεγαλα φαβορι του τελικου.

    Γενικα βαρετος ημιτελικος αρκετα αδυναμος ομως με πολυ καλους οικοδεσποτες 🙂 Και το svt για αλλη μια φορα εχει την πιο οργανωμενη και εντυπωσιακη διαδικασια επιλογης της ευρωπης!(η νεριτ να τα βλεπει αυτα) Ευγε!

  9. Κατι μου λεει οτι τουλαχιστον στις επιτροπες ο Eric θα ‘πατωσει’,οπως εγινε περυσι με τον Anton Ewald..οποτε μαλλον θα εξαρτηθει απο το κοινο…Απο κει κ περα..συμφωνω οτι το One by One αξιζε να περασει…Απορω πως περασαν εκεινα τα 3 συνοθηλευματα…

  10. Ψιλοφιάσκο ο ημιτελικός, το one by one ούτε καν στην δεύτερη ευκαιρία. Και η διοργάνωση γενικά μου φάνηκε πιο αργή και άτονη σε σχέση με πέρσι, δε γνωρίζω τι έφταιξε, τα μέτρια τραγούδια ίσως;

  11. Μάλλον το να έχεις συμμετέχει παλαιότερα στο Melodifestivalen (Saade, Jessica) και το να έχεις μία ο,τι νά’ναι-κωμικοτραγική εμφάνιση (Hello hi-ήμαρτον) μετράει περισσότερο από το να έχεις μία πολύ καλή εμφάνιση με ένα πολύ καλό τραγούδι αλλά να μην σε ξέρουν πολλοί. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και, ναι, ο Saade είχε καλή παρουσία αλλά το τραγούδι σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το Popular και εάν πάει στη Βιέννη δεν θα έχει το παράλογο σουηδικό κοινό να τον ψηφίσει.

  12. To tragoudi tou saade einai kalitero xoris to pani… oxi oti sozetai etsi i metriotita tou alla mia paratirisi. Oso gia to one by one, ftaiei MONO i fatsa tou tragoudisti…

  13. Krima gia tin Molly ,pragmatika thewrw oti htan h kalhterh live..ti na pw..
    Oso gia ton Eric marese…kuriws to show kai h xorografia…alla to tragudi ent3 ena popaki..

  14. An vgei i 9ewria mou i souhdia 9a kerdisei fetos stin periptwsh pou steilei ton eric saade. H elena paparizou pige eurovision prwth fora ws antique to 2001 kai deuterh fora to 2005. O eric prwth fora 2011 kai twra pou einai 2015 3ana prospa9ei. Kai oi 2 tin prwth fora piran tin 3h 9esh. kai stin periptwsh pou ton 3anasteiloun 9a exoun akoma ena koino. 1 xrono prin to number 1 h ellada 3h 9esh me ton saki (2004). Kai 1 xrono prin to sting h souhdia 3h me tin sanna (2014). Einai symptwseis alla borei kai na vgoun. 2000 o diagwnismos stin souhdia kai 2001 stin dania kai epishs 2013 souhdia 2014 dania..gia na doume…

    • Δεν ξέρω αν θα εμφανιστεί το σχόλιο, αλλά με αυτό το τραγούδι και τα φωνητικά, μάλλον κάτι άλλο θα πάρει ο Eric αν πάει στην Βιέννη. Γιουροβίζιον δεν είναι μόνο εικόνα, ας μην το ξεχνάμε.

    • στη καλύτερη περίπτωση θα έχει τη μοίρα του Ρουβά το 2009. Όχι και της Παπαρίζου, μην τρελαθούμε

  15. O Saade βασίζεται καθαρά στη σκηνική παρουσία…Το τραγούδι όμως είναι πολύ κακό…Όχι πως το Popular ήταν τίποτα το ιδιαίτερο,αλλά σαφώς ανώτερο…Επίσης η 3η θέση το 2011 δεν ήταν τόσο δύσκολο να τη πάρει…Από τους πιο αδύναμους τελικούς τα τελευταία 10 χρόνια…Το 2012 π.χ πιστεύετε θα έμπαινε πεντάδα???
    Ακόμα και πέρσι δεκάδα το πολύ….Και δεν είμαι και καθόλου σίγουρος αν τον στείλουν οι Σουηδοί…Αν βρεθεί ένα δυνατό κομμάτι,που να έχει και μία αξιόλογη σκηνική παρουσία,παίζει να στείλουν αυτό..Πολύ αδύναμος ημιτελικός ο συγκεκριμένος…

  16. αν εχει κακα τραγουδια φετος η γιουρο ας κερδισει ο ερικ καλυτερα απτο να το παρει καμια μονοτονη μπαλαντα.τι λετε?

  17. Όπως αναμενόταν, πέρασε ο Eric Saade, την πρόκριση όμως της Jessica Andersson δεν την περίμενα. Όσον αφορά το One By One, νομίζω ότι χαντακώθηκε λόγω του πομπώδους ύφους του, που προσπαθούσε να εντυπωσιάσει. Αναλυτικά η κατάταξή μου για τον πρώτο ημιτελικό έχει ως εξής:
    1.I’ll Be Fine (αδικήθηκε όσο δεν πάει!)
    2.Sting (πολύ επαγγελματικό σαν show, το τραγούδι όμως δεν μου αρέσει)
    3.Can’t Hurt Me Now (το τραγούδι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, με άγγιξε παρ’όλα αυτά η ερμηνεία)
    4.One by One (με ενόχλησε απίστευτα η ερμηνεία του τραγουδιστή και αυτή η υπερβολή που έβγαζε, θα το προτιμούσα μόνο με την κοπέλα και με backing vocals)
    5.Det rår vi inte för (μου άρεσε η κορύφωση στο τελευταίο ρεφρέν και μόνο)
    6.Hello Hi (για Junior Eurovision είναι ότι πρέπει!)
    7.Pappa (βαριέμαι…)

  18. Το τραγούδι του Eric ήταν μακράν το καλύτερο της βραδιάς και η σκηνική του παρουσία ήταν άψογη!!Σίγουρα θα πάει Βιέννη και άνετα μπορεί να κερδίσει και τον διαγωνισμό!!
    Όσο για το One by One,καλό τραγουδάκι,αλλά τίποτα το ιδιαίτερο…Ένας αρκετά συνηθισμένος ήχος,οπότε δεν ήταν και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι έμεινε εκτός.

  19. Με ποια λογικη λετε οτι θα παει Βιεννη (απο την στιγμη που δεν εχουμε ακουσει τα υπολοιπα τραγουδια) και με ποια λογικη οτι θα κερδισει τον διαγωνισμο;;;…Με αυτο το φθηνοποπ δεν κερδιζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ομως!

    • Είναι απλά προσωπική άποψη!Φυσικά,λαμβάνοντας υπόψιν και το “ρεύμα” που έχει στη Σουηδία.Από τη στιγμή που έχει ένα μεγάλο φαν κλαμπ να τον στηρίζει είναι πολύ πιθανό να πάει στη Βιέννη!Και επίσης έχει πολλούς θαυμαστές και στην Ευρώπη που θα τον στηρίξουν στο διαγωνισμό,οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης!!Και τέλος,νομίζω ότι έχεουμε δει αρκετά φθηνοποπ τραγουδάκια να κερδίζουν τη Eurovision τα τευλευταία χρόνια,με μεγαλύτερα παραδείγματα τη Γερμανία το 2010 και το Αζερμπαϊτζάν το 2011!!

  20. Οι προβλεψεις ειναι οτιναναι….Ο αλλος λεει οτι ειναι ευκολο να κερδισει ο Saade…Με αυτο το τραγουδι αν βγει νικητης,θα γελαει ολη η Ευρωπη…Εγω πολυ αμφιβαλλω αν το στειλουν και οι Σουηδοι,ενα καλο τραγουδι να βρεθει με καλη σκηνικη παρουσια και μακαρι να μην στειλουν το απαραδεκτο Sting….

  21. Εγώ έχω την εντύπωση πως ο Saade είναι πλέον ασταμάτητος. Το τραγούδι του προσωπικά δεν μου λέει κάτι, και το θεωρώ χειρότερο και από το Popular και από το Manboy, όμως πρέπει να παραδεχθούμε πως η σκηνική του παρουσία ήταν υπερπαραγωγή. Από την αρχή μέχρι το τέλος είχαν προσέξει και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Ασφαλώς δεν έχουμε ακούσει όλα τα τραγούδια, για την ακρίβεια ούτε καν τα μισά. Όμως προσωπικά νομίζω πως τώρα, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Saade έχει μόνο δύο σκοπέλους μπροστά του εφόσον είναι ήδη τελικό. Ο πρώτος σκόπελος λέγεται Mans Zemerlow . Νομίζω πως σε επίπεδο ονόματος και “φήμης” είναι ο μόνος που μπορεί να κονταροχτυπηθεί μαζί του. Αλλά και πάλι νομίζω πως ο Saade υπερτερεί σε fan club. Ο δεύτερος σκόπελος, που είναι και ο μεγαλύτερος είναι η ψήφος των επιτροπών στον τελικό. Ασφαλώς όλοι θυμόμαστε τι έγινε το 2013. Όμως ο Saade δεν είναι Yohio και το στυλ του μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα αποδεκτό από επιτροπές. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως πέρυσι στις επιτροπές προηγείτο (με μικρή βέβαια διαφορά) η Ace Wilder αλλά όλα κρίθηκαν εν τέλει από το televoting. Επομένως με μια μεγάλη διαφορά-όπως το ’13 που οι επιτροπές τον είχαν σχεδόν τελευταίο τον Yohio- δεν “κλείνει” με televoting αλλά μια διαφορά σαν την περσινή πάρα πολύ εύκολα ανατρέπεται.
    Επισημαίνω πως όλα αυτά είναι απλώς κάποιες σκέψεις και δεν προδικάζω απολύτως ΤΙΠΟΤΑ διότι μας μένουν ακόμα 21 τραγούδια να ακούσουμε. Υπάρχει άλλωστε πάντοτε και ο παράγοντας “dark horse”, που απ’ο,τι λέγεται φέτος θα έχει το όνομα Isa και το τραγούδι Don’t Stop. Έχει γίνει λόγος για Ace Wilder number 2. Aλλά, δεν βγάζω ακόμα συμπεράσματα χωρίς τραγούδι. Απλώς λέω πως -καλώς ή κακώς- δεν πρέπει να υποτιμάμε το fan club του Saade, και εκτιμώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ότι έγινε πέρυσι με τον Anton Ewald.
    Υ.Γ. : Λέγεται ότι ο Mans Zemerlow έχει ένα καλό και σύγχρονο κομμάτι, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να του “συγχωρέσω” το Cara Mia από το 2007. Το οποίο κέρδισε κιόλας και το OGAE Second Chance……

  22. ESC8..
    Μακαρι να εχει καλο κομματι o Mans..Γιατι κ στις 2 φορες που δοκιμασε ειχε καλα τραγουδια κ αδικηθηκε..Πιστευω πως εφοσον εχει ενα καλο τραγουδι,αξιζει κ μια νικη κ αυτος…

    • Ασφαλώς κι αν έχει καλό κομμάτι ο Mans Zemerlow να νικήσει. Απλώς είπα πως δεν μου άρεσε καθόλου αυτό του 2007. Δεν σημαίνει πως δεν θέλω να νικήσει τώρα.

  23. Κλασσικα τραγικα αποτελεσματα. Η καταταξη μου:
    1. I’ll be fine
    2. One by one
    3. Pappa
    4. Can’t Hurt Me Now
    5. Det Rar Vi Inte For
    6. Hello Hi
    7. Sting
    Η Μολλυ ηταν μακραν η καλυτερη. Αρτια παρουσιαση και το μονο που για μενα δεν εμπαζε. Η παρουσιαση του Ερικ συνολικα μου προκαλει αναγουλα.

  24. Φημολογείται πως υπήρξε πρόβλημα με την εφαρμογή τηλεψηφοφορίας γι’αυτό κιόλας τα 3 πρώτα τραγούδια στη σειρά, αποκλείστηκαν!
    Θα συμφωνήσω ότι το I’ll be fine ήταν το καλύτερο τραγούδι ενώ τέρας βρίσκω το Hello Hi. Από κει και πέρα βρίσκω το Can’t hurt me now πασέ έως και κακό ενώ θα προτιμούσα το Pappa ως πιο αυθεντική μπαλάντα!
    Το One by one ποτέ δε μου άρεσε κι απορώ με το ρεύμα του. Το Det Rar Vi Inte For το βρήκα αδιάφορο.
    Όσον αφορά το Sting το θεωρώ την καλύτερη συμμετοχή του έως τώρα όμως οι στίχοι εξακολουθούν να παραμένουν ηλίθιοι κι ο Eric σχεδόν ανύπαρκτος τραγουδιστής… Σαν performer είναι μανούλα όμως !
    Η κατάταξή μου :
    1. I’ll be fine = 8/10
    2. Pappa = 6/10
    3. Sting = 6/10
    4. Det Rar Vi Inte For = 4/10
    5. One by one = 4/10
    6. Can’t Hurt Me Now = 4/10
    7. Hello Hi = 3/10
    Mέσος όρος = 5/10
    Αδύναμος προκριματικός!

  25. Δεν υπάρχουν οι Σουηδοί.. Το οτι πέρασαν απευθείας στον τελικό το «Hello Hi» ας μην το σχολιάσω! Φρίκη, έσχος, τρομερό!

  26. φυσικα και ο Saade μπορουσε να εχει καλυτερο τραγουδι…ομως ειναι μεγαλο φαβορι και μπραβο του για την σκηνική παρουσια του…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ