ΤΣΕΧΙΑ: O Ondřej Soukup συνθέτης της φετινής συμμετοχής!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τσεχίας ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως ο συνθέτης που θα αποτελέσει την επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Βιέννη θα είναι ο Ondřej Soukup. Ο 64 ετών συνθέτης είναι πολύ διάσημος στη χώρα του, καθώς έχει συνθέσει πολλά soundtracks ταινιών, με γνωστότερο αυτό της ταινίας Kolya που κέρδισε το 1997 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ έχει αποτελέσει και μέλος της κριτικής επιτροπής του Česko Hledá SuperStar, του γνωστότερου σόου νέων ταλέντων στη χώρα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ondřej Soukup μαζί με την ομάδα του θα συνθέσει πέντε τραγούδια συνολικά, ενώ ξεχωριστή εντεταλμένη επιτροπή, στην οποία δε θα συμμετέχει ο ίδιος, θα επιλέξει τα καλύτερα από αυτά τα τραγούδια καθώς και τον καλλιτέχνη που θα αποτελέσει τον τέταρτο εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια απουσίας.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

17 ΣΧΟΛΙΑ

    • Συμφωνώ με αυτό που λές αλλά όπως έγραψα και πρίν και υπερδύναμη ( του televoting) να ήταν πάνω απο 20 πόντους δεν θα μάζευε το συγκεκριμένο κομμάτι.

  1. Φαίνεται ότι ο Ondřej Soukup είναι πολύ γνωστός στην Τσεχία και έχει βραβευθεί άλλωστε ουκ ολίγες φορές ωστόσο, όσο καλή κι αν είναι η σύνθεσή του με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορεί να “ξεκολλήσει” την Τσεχία από τον ημιτελικό. Κι αυτό διότι φαίνεται ότι δεν έχει συμμάχους, αλλιώς δεν εξηγείται σε χρονιά 100% televoting να παίρνει 1 πόντο από την Εσθονία (!)-προφανώς για πλάκα-εφ’οσον αγνοήθηκε από Πολωνία, Αυστρία και Γερμανία. ( Η Σλοβακία δεν συμετείχε το 2007). 1 χρόνο μετά πήρε 5 από ΠΓΔΜ (!)-φαντάζομαι λόγω ethnopop ήχου- 2 από Κροατία και 1 από Τουρκία και Μάλτα ( χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με την Τσεχία, εκτός του ethnopop βέβαια), κάτι το οποίο είναι δυσοίωνο από μόνο του, καθώς Τουρκία και Κροατία απέχουν φέτος αμφότερες. Το 2009 λογικό να πάρει 0 διότι Πολωνία και Σλοβακία ήταν στον άλλο ημιτελικό ενώ η Αυστρία απείχε. Όμως θα περίμενε κανείς έστω 1 πόντο από Γερμανία καθαρά λόγω γειτνίασης αλλά με τέτοιο τραγούδι ακόμη και υπερδύναμη να ήταν, ζήτημα αν θα έπαιρνε πάνω από 20 πόντους. Αυτά τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι χώρες δεν έχουν πρόθεση να ψηφίσουν Τσεχία-πάντως με τέτοια τραγούδια είναι και κάπως λογικό, εκτός του 2008,- αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν ότι η Τσεχία έχει συμμετάσχει μόνο σε χρονιές καθαρού televoting, διότι ακόμα και το 2009 οι επιτροπές ψήφισαν μόνο στον τελικό, συνεπώς το ότι δεν έχει πάρει ούτε ψήφο απο γειτονικές πάει να πεί ότι δεν την συμπαθούν και πολύ, εκτός αν ήθελαν να ψηφίσουν αντικειμενικά, αλλά όλοι ξέρουμε πως δίνονταν οι πόντοι επί 100% televoting. Αυτό όμως ίσως είναι και το ατού της διότι μπορεί να μην τα πάει καλά στο televoting αλλά αν στείλει κάτι πολύ καλό να στηριχθεί από τις επιτροπές. Αναμένουμε λοιπόν αρχικά το τραγούδι και ύστερα…τον Μάιο.
    Πάντως μπράβο που αποφάσισε να επιστρέψει, ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα με τέτοια αποτελέσματα και σχεδόν μηδενική τηλεθέαση της Eurovision. Να ευχηθούμε να πάρουν παράδειγμα και άλλες χώρες (π.χ. Σλοβακία) και φυσικά Καλή επιτυχία!

  2. Ιωάννα καταρχήν χρονια πολλα για τη γιορτη σου. Κατα δευτερον, εγω προσωπικα θα ντρεπομουν αν το τραγουδι που εστειλε η τσεχια το 2009 εκπροσωπουσε τη χωρα μας και θα ελεγα οτι θα ειναι αναμενομενο να αποκλειστουμε

  3. καταρχην ναι μεν χαρηκα που επεστρεψε η τσεχια και αυξανεται ετσι ο αριθμος των χωρων για φετος αλλα απο την αλλη η χωρα αυτη δε παυει να ναι μακραν η πιο αποτυχημενη αφου οχι μονη σημειωνει υπερβολικα χαμηλα ποσοστα τηλεθεασης αλλα εχει δωσει κι τρεις απαισιες συμμετοχες….
    2007:3/10
    2008:4/10
    2009:2/10
    ….παντως ευχομαι φετος αφου θα αναλαβει αυτος ο τοσο γνωστος συνθετης της χωρας την συμμετοχη να δουν ασπρη μερα,ωστοσο χωρις συμμαχους χλωμο το κοβω…
    καλη επιτυχια!!! 🙂

  4. μπραβο στην τσεχια που επεστρεψε στον διαγωνισμο!!οσο περισσοτερες χωρες τοσο καλυτερα!!!!!!!καλη επιτυχια τους ευχομαι!!!!!!!α χρονια πολλα ιωαννα και σε ολους τους γιαννηδες!!!!!1

  5. 2007 = 6/10
    2008 = 1/10
    2009 = 1/10

    Φαίνεται πως φέτος το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Και γιατί όχι και τελικό? 😉

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ