ΓΕΩΡΓΙΑ: Οι 5 υποψήφιοι για τη Βιέννη!

Η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας ανακοίνωσε τους 5 φιναλίστ του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2015 που θα διεξαχθεί στις 14 Ιανουαρίου. Την επιλογή έκαναν οι υπεύθυνοι του καναλιού και ειδική διεθνής επιτροπή μεταξύ πολλών συμμετοχών που υποβλήθηκαν. Τα ονόματα των υποψηφίων για τη Βιέννη είναι:

1. Edward Meison

2. Eteri Beriashvili

3. Misha Sulukhia

4. Nina Sublatti

5. Niutone

Τα επίσημα videoclips των τραγουδιών με τα οποία θα διαγωνιστούν θα παρουσιαστούν στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει και η ψηφοφορία του κοινού έσω γραπτών μηνυμάτων από κινητό τηλέφωνο. Για την ορθότερη αποτύπωση της προτίμησης του κοινού θα επιτρέπεται μόνο μία ψήφος από κάθε κάρτα κινητής τηλεφωνίας.

Στις 14 Ιανουαρίου οι 5 συμμετοχές θα παρουσιαστούν ζωντανά στο μεγάλο τελικό. Οι ψήφοι του κοινού καθώς και η επιλογή ειδικής διεθνούς επιτροπής επαγγελματιών θα προσμετρηθούν, ώστε να προκύψει ο νικητής και όγδοος εκπρόσωπος της Γεωργίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το 2014 στην Κοπεγχάγη το συγκρότημα The Shin and Mariko ερμήνευσε το τραγούδι Three Minutes to Earth αλλά με μόλις 15 βαθμούς περιορίστηκε στη 15η θέση του Β’ Ημιτελικού και αποκλείστηκε.

Λουκάς Βλαβιανός

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολοι τους πολλοί καλοι καλλιτέχνες. Τυχαίνει να γνωρίζω εναν απο τους Niutone όταν πηγα το καλοκαίρι στην Γεωργία και είναι ενα πολυ καλο band αλλά δεν ξέρω τι απήχηση θα έχουν στην Eurovision

  2. Πολυ καλες επιλογες,βεβαια πρεπει να ακουσουμε και τα τραγουδια.
    2007=8,5/10
    2008=8/10
    2009=10/10
    2011=10/10
    2012=4/10
    2013=8,5/10
    2014=3/10

  3. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανέναν από τους υποψηφίους, οπότε μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα τραγούδια δεν θα πάρω θέση υπέρ κάποιου. Όσον αφορά στη διαδρομή της Γεωργίας στην Eurovision:
    2007: 9/10 (πολύ δυναμικό ντεμπούτο με πολύ πρωτοποριακό και τρόπον τινά “φουτουριστικό” για την εποχή κομμάτι, που όμως ένιωσα ότι κάτι έλειπε. Πάντως σίγουρα άξιζε για παραπάνω)
    2008:6/10 (Πολυακουσμένη-στη Eurovision-δραματική μπαλάντα, που δεν προσεγγίστηκε, κατά την άποψη μου, σωστά από σκηνοθετική άποψη.Η τραγουδίστρια όμως αξίζει πολλά συγχαρήτηρια που, αν και τυφλή, κατάφερε επάξια να εκπροσωπήσει τη χώρα της μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, τηλεοπτικό και μη.)
    2010:4/10 (αδιάφορη μπαλάντα, made in Scandinavia (Νορβηγία συγκεκριμένα), που όμως είχε πολύ καλή χορογραφία.Υπερτιμημένη σαφώς.Υ.Γ.: Αφού οι Σκανδιναβοί είναι σε θέση να γράψουν αριστουργήματα, π.χ. Euphoria 2012, I Feed You My Love 2013 ή και παλαιότερα το Nocturne 1995, πώς γίνεται να γράφουν τόσο χιλιοακουσμένα κομμάτια και με τόσο χιλιοφορεμένους τίτλους (Shine);;;)
    2011:10/10(Πραγματικά αριστούργημα και αρκετά “μπροστά”.Σε μια αντικειμενικά μέτρια χρονιά, με πολυακουσμένα τραγούδια έκανε την διαφορα. Άξιζε και για παραπάνω αλλά μάλλον του κόστισε το ενδυματολογικό…)
    2012:0/10 (Απλά Άθλιο. Ούτε ως joke entry δεν μπορώ να το χαρακτήρισω, ορθώς το κοινό το έβγαλε τελευταίο, οι επιτροπές πάλι δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο το έβγαλαν 8ο. Τόσο καλή φωνή είχε πια ο Anri Jokhadze;)
    2013: 3/10 (¨Άλλη μια μπαλάντα made in Sweden και χωρίς καλή χορογραφία. Ότι ισχύει και για το Shine του 2010)
    2014:1/10 (Οι τραγουδιστές είχαν καλές φωνές αλλά το τραγούδι ήταν εξαρχής καταδικασμένο να πατώσει. Το αλεξίπτωτο επί σκηνής, αν και πρωτότυπο, δεν το έσωσε και ίσως έκανε και μεγαλύτερη ζημιά.Ορθώς τερμάτισε τελευταίο αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί οι επιτροπές το είχαν 13ο και κατέταξαν τελευταίο το καταπληκτικό “Same Heart” του Ισραήλ)

  4. Αγαπημένη συμμετοχή: 2008
    απότι βλέπω μόνο σε μένα άρεσε το peace will come τόσο πολλύ.

    επίσης να προσθέσω οτι εξεπλάγην με το ενδιαφέρον της Γεωργίας φέτος. Η διαδικασία απλή και κατανοητή, χωρίς πολά φρου φρου. Έυγε!!

  5. GIORGOS,ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ’ΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ EUROFUNS,ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΥΠΟΥ FREAKY FORTUNE; ΚΑΙΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΥΠΟΥ RISE UP;

  6. Η περσινη συμμετοχη της Γεωργιας ηταν απλα χαλια. Ποιος νιαστηκε τωρα για το οικολογικο μηνυμα που ηθελε να περασει το τραγουδι. Ας επιλεξουν κατι καλο φετος τουλαχιστον

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ