https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΚΥΠΡΟΣ: Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου!

Απόψε ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ( από τους συνολικά 7) της προκριματικής φάσης τηε εθνικής επιλογής της Κύπρου γιατην επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον προσεχή διαγωνισμό της Eurovision. 9 καλλιτέχνες παρουσίασαν τα τραγούδια τους μπροστά στην ειδική επιτροπή, η οποία έδωσε το πράσινο φως για τη φάση των ημιτελικών σε 4 από αυτά. Οι 4 συμμετοχές που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι:

COME AND FIGHT FOR FREEDOM
Σύνθεση: Henrik Bie
Στίχοι: Magnus Josefsson/Mattias Olsson/Eva Kyriacou
Ερμηνεία: Eva Diva

[youtube id=”F9Kp-IzPJaM” width=”600″ height=”350″]

RIGHT IN
Σύνθεση/ Στίχοι: Ανδρέας Αναστασίου/Sara Ljunggren/Jonas Gladnikoff/Zήνων Ζηντίλης
Ερμηνεύτρια: Αίμιλη Χαραλάμπους

[youtube id=”prAcbwZKhvQ” width=”600″ height=”350″]

I WANNA DANCE (I SAY TEMPO)
Σύνθεση/Στίχοι: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ
Ερμηνεία: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ

STILL
Σύνθεση/ Στίχοι: Layla Kay Lif, Μαρία Λουίζα Ευαγγέλου
Ερμηνεύτρια: Maria Evangelou

Ο 2ος προκριματικός γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιαστούν άλλα 8 τραγούδια από τα συνολικά 55 που λαμβάνουν μέρος στη πρώτη αυτή φάση.

Δείτε ολοκληρωμένη την πρ’ωτη εκπομπή εδώ.


Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Entaksi efoso tha koustoun safti tin fasi ola ta tragoudia pou stalthikan kai apla tha kanoun ena ksekatharisma..logiko einai na akoustoun kai pola haza i tragika komatia..
    as elpisoume oti osa ftasoun sto teliko giati ekei exei simasia tha einai kapia aksioprepei komatia..

  2. δεν ειδα το παραμικρο ενδιαφερον κομματι!ολα αδιαφορα και θλιβερα!ελπιζω τα υπολοιπα να ειναι καπως καλυτερα αλλιως δεν τη βλεπω καλα τη κυπρο μας!

  3. ontos extes ta tragoudia itan tragika epidi douleuw st rik kai xerw poioi exoun perasei sto teliko sas lew oti kanenas apo tous xthesinous den perase opws den perase kanenas sto teliko oute apo to epomeno live

  4. Ψιλομάπα τα τραγουδάκια χθες, μηδενός εξαιρουμένου… Είχα μια ελπίδα από την Έμιλυ, αλλά δεν! Ελπίζω στις επόμενες εκπομπές ν’ ακούσουμε κάτι ξεχωριστό για ένα δυναμικό come back της Κύπρου μας

  5. Πάρα πολύ μέτρια τα τραγούδια του 1ου γύρου. Συνηθισμένα και παλιομοδίτικα!!! Ελπίζω στους επόμενους γύρους ν’ ακούσουμε κάτι αξιόλογο…

  6. κανενα απο αυτα που περασαν απο το πρωτο γυρι δεν ειχε ενδιαφερον ολα βαρετα κι δεν σου μενουν με τιποτα…ευχομαι στους επομενους γυρους να χουμε κομματια με περισσοτερο ενδιαφερον γιατι αν δεν….τζαμπα μπαινουν σε τετοια χρονοβορα διαδικασια οι φιλοι μας,αδερφια μας,κυπριοι :/

  7. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό ειδικά από ανθρώπους που εργάζονται στο ΡΙΚ να κανουν δημόσια τέτοιες αποκαλύψεις..Μπορεις αν θελεις να στειλεις σε pm την όποια πληροφορία θέλεις.Πολλοι έχουμε πληροφορίες για το ποιοι είναι στους 6, αλλα αυτοι δεν σημαινει οτι μπορούμε να τις διοχευτέσουμε έτσι αλόγιστα, τη στιγμή μάλιστα που το ΡΙΚ κρατάει την μυστικότητα. Εγώ πάντως πιστεύω με όσα ξέρω ότι φέτος θα ναι χρονιά της μπαλάντας…

    • σιγα ρε μυστικοπαθη και ηθικολογε ! ελεος. Φαν εισαι εσυ ή φασισταριο? εδω ειμαστε φανς και οτι αφορα ελλαδα και κυπρο στη γιουροβιζιον ανταλλασουμε πληροφοριες για να παρουμε μια αισιοδοξια οτι και οι δυο χωρες θα εκπροσωπηθουνε με καλα τραγουδια. αυτος ειναι ο σκοπος! δεν ειναι το μυστικο της κυβερνησης ποιοι εξι καλλιτεχνες περασαν στον τελικο ή ποιοι θα ειναι υποψηφιοι με την ελλαδα? ημαρτον δηλαδη. και αμα δεν εισαι φαν, τοτε μη μπαινεις εδω.

  8. Δεν είπα να μην ανταλλασατε πληροφοριες!Ειπα να μην τις εκθετετε δημοσια, τη στιγμη που υπαρχει ρητρα μυστικοτητας, αυτο είπα.Το αν ή οχι είμαι φαν αυτο το ξερω εγω..και προφανως ειμαι για να μπαινω και να γραφω εδω.Ναι marinos επειδη και εγω τυγχανει να ξερω κ τους 6 και περισσοτερα πραγματα για τα τραγουδια πιστευω οτι στην Κυπρο θα κερδισει μπαλαντα φετος.Οταν προβληφθει θα πω και ποια.

    • ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ η καλη και συγκινητικη μπαλαντα που περασα στον τελικο των 6 τραγουδιων. και τη λεει αντρας. για αυτη τη μπαλαντα μιλας προφανως.

  9. Ναι Κική για αυτήν μιλάω προφανως για την ίδια λεμε.Οχι Στρατο ο Χριστοφορου συνεθεσε τραγουδι που δεν ειναι μπαλαντα.

  10. @johnthess, φιλε να σε ρωτήσω κάτι? Εκτός απο συγκινητική μπαλάντα ( τις οποιες μπούχτισα να στέλνουμε ως Κύπρος ) τι άλλα τραγούδια έχουμε? Θα έχουμε dance, pop-rock? Κατι διαφορετικό απ’ αυτά που στέλνουμε συνήθως (πχ. μπαλάντες)?

    • Oταν ακουσεις την μπαλαντα θα αλλαξεις γνωμη. Παει για πολυ ψηλα αν στηθει σωστα… του χριστοφορου περασε στον τελικο και πως να μην περασει οταν ειναι οι φιλοι των χριστοφορου- ζηντιλη στην επιτροπη…Για να ειμαστε δικαιοι ειναι πολυ καλυτερο τραγουδι απο τη συμμετοχη της κυπρου το 2005.

      • Κικη, το τραγουδι των Minus One (το συγκροτημα που ειναι pop-rock) περασε στον τελικό? Απο τα τραγουδια τους που είδα στο youtube μου φανηκαν πολλοι καλοί και με ύφος που η Κύπρος ποτέ δεν πηγε στο διαγωνισμό (που θα ηθελα να δω). Αν όντος τοσο καλή η μπαλάντα δεν θα έλεγα όχι

  11. Λοιπον επειδη βλεπω οτι ολοι διαρρεουν διαφορα..τα εξι τραγουδια ειναι:δυο μπαλαντες,εναντουετο,ενα ροκ,ενα πιο ποπ κ ενα τυπου Bieber.

  12. Απ ότι καταλαβα το τραγουδι τυπου Bieber ειναι του αδελφου του Κωνσταντινου Χριστοφορου. Η μια μπαλάντα που λετε ειναι συγκηνιτκή και την τραγουδαει αντρας μου έρχεται στο μυαλό ο συνθέτης που εκπροσωπησε την Κυπρο το 2010 με τραγουδιστή τον νεαρό που πήγε στο Voice of Greece και το ροκ κομμάτι το τραγούδι των Minus One. Δεν ξέρω πόσα πέτυχα.!!!

  13. Το θεμα ειναι να κανει κατι καλο η κυπρος και να χτυπήσει μια καλη θέση στον τελικο ! Ελπιζω να μην αποκλειστεί οπως το 2013 ! Αν και για μένα ηταν ενα υπέροχο κομματι ! Καλη επιτυχια !!!!

  14. pedia akouste 2 einai i mpalates t telikou i mia tin ermineuei ena pedi p simetixe sto voice kai tin enas p simetixe sto X factor den einai poli diskolo tha t vrite!! kiki esi gia poio apo tous 2 les?

  15. το τραγουδι που ερμηνευει ο παιχτης του x factor δεν ειναι ακριβως μπαλαντα, ειναι ενα ποπ τραγουδι..την 1 τη βρηκες!

  16. johnthess na mante4e egw ta ipolipa 3?? i 2i mpalanta einai tou hovic.. to ntoueto einai to koritsi p ekrposopise tin kypro to 2008 stin jesc kai to poio pop to exei gra4ei o sinthetis p ekrposopise tin kypro t 2004?

  17. οχι….αλλα οι2 μπαλαντες που είναι και τα φαβορι κατα την αποψη μου ειναι απο 2 συνθετες που εχουν ξανα παει στη γιουροβιζιον.

  18. Καλημέρα σε όλους. Εγω θα υποστηρίξω το ροκ κομμάτι (χωρίς να έχω ακουσει πρώτα τα τραγουδια) γιατί θέλω να δω την Κυπρο με ενα τετοιο κομμάτι που δεν εχει παει ξανά και το παιδι απο το The Voice γιατι ο συγκεκριμενος τραγουδιστής τον ξεχώρισα πριν καν γίνει “γνωστός” απο το συγκεκριμενο talent show.

  19. Και πολυ καλα θα κανεις ως προς το δευτερο..με ροκ ξαναπηγε το 2007 κ θυμομαστε τα αποτελεσματα.το τραγουδι του Κουφογιαννη ειναι το καλυτερο.

  20. To 2007 δεν ηταν ακριβώς Ροκ, ήτανε πιο πολυ electro-pop. Μιας και έχεις ακούσει τα τραγουδια, πιστεύεις μπορούμε να περάσουμε το 2015 στον τελικό?

  21. Αυτό είναι το θέμα..εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι το τραγούδι που κερδίζει είναι ένα αυθεντικό τραγούδι που σου μένει και κάτι έχει να πει…Πιστεύω ότι θα υπάρχει ένα τέτοιο τραγούδι φέτος στην επιλογή της Κυπρου..απλά λίγο υπομονή!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ