ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι συμμετοχές Α’ και Β’ Ημιτελικού του Melodifestivalen 2015! [UPD]

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, όπως είχε προγραμματιστεί, το Σουηδικό κανάλι SVT, παρουσίασε τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς των 14 τραγουδιών που θα διαγωνισθούν στους δύο πρώτους Ημιτελικούς του Melodifestivalen 2015. Το SVT φέτος συγκέντρωσε 2,177 τραγούδια από τα οποία επέλεξε τα 28 που θα διαγωνισθούν φέτος. Πριν από λίγο καιρό το κανάλι ανακοίνωσε τους παρουσιαστές του φεστιβάλ καθώς και τις αλλαγές που θα εφαρμόσει από φέτος.

Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους θα παρουσιαστούν αύριο Τρίτη 25/11 το πρωί με τον ίδιο τρόπο.

Ανά Ημιτελικό, ακολουθούν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους, σε αλφαβητική σειρά των τραγουδιών και όχι σε σειρά εμφάνισης.

Α’ Ημιτελικός, Göteborg (7 Φεβρουαρίου 2015)

  • Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now (Aleena Gibson, Fredrik Thomander
  • Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för (Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson)
  • Dolly Style – Hello Hi (Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson)
  • Molly Pettersson Hammar – I’ll Be Fine (Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones)
  • Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One (Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)
  • Daniel Gildenlöw – Pappa (Daniel Gildenlöw)
  • Eric Saade – Sting (Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed ”K-one” Pirouzpanah, David Kreuger)

Β’ Ημιτελικός, Malmö (14 Φεβρουαρίου 2015)

  • Mariette – Don’t Stop Believing (Miss Li, Sonny Gustafsson)
  • Emelie Irewald – Där och då med dig (Emelie Irewald)
  • Linus Svenning – Forever Starts Today (Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)
  • Samir & Viktor – Groupie (Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)
  • Neverstore – If I Was God For One Day (Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)
  • Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla stan (Thomas G:son, Lina Eriksson)
  • Marie Bergman & Sanne Salomonsen – Nonetheless (Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)

Από τους παραπάνω καλλιτέχνες, οι πιο γνώριμοι στους φίλους της Eurovision είναι οι Jessica Andersson (ESC 2003, MF 2004, 2006, 2007, 2010), ο Eric Saade (ESC 2011, MF 2010) και η Marie Bergman (ESC 1971, 1972, 1994).  Ο Behrang Miri συμμετείχε στο φεστιβάλ το 2013, o Daniel Gildenlöw το 2010, ο Linus Svenning το 2014, ο Magnus Carlsson τις χρονιές 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006 και το 2007 και η Sanne Salomonsen το 2005. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά.

Στους δημιουργούς συναντάμε αρκετούς βετεράνους του φεστιβάλ που δεν λείπουν τα τελευταία χρόνια, όπως τον Fredrik Kempe και τον Thomas G:son (Euphoria) καθώς και τον βραβευμένο στη Eurovision John Gordon, συνδημιουργό του Satellite (Γερμανία 2010).

Αλέξανδρος Λιάπης

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρεεε καλως τον Eric. Ελπίζω να χει καλο κομματι γιατι θα ναι βλακεια να μη παει καλα ενώ ειχε τετοια επιτυχία

  2. Παιδια ηρεμηστε λιγο με τον eric saade.Κ στο παρελθον μεγαλα ονοματα της σουηδιας π κερδιδαν κ εκαναν επιτυχια στη Γιουροβίζιον οταν επεδτρεψαν με πατατα τραγουδι αποκλείστηκαν απο την πρωτη φάση οποτε επιφυλαξη…

  3. Eric Saade,Linnus Svenning και Magnus Carlsson (ναιιι σταυρωστε με :p) τα φαβορι μου εκ ορωτξς οψεως…πονταρω saade,ας ειναι καλο και το τραγουδι κ βλεπουμε^^

  4. Αναμενεται περιπατος του Eric…Περιμενω κ το τραγουδι του Linnus που ελπιζω να ειναι κατι καλο..

  5. Ελπίζω κάπου στα ονόματα των δύο άλλων ημιτελικών να είναι και της Έλενάς μας. Και ας μην κερδίσει και πάλι, δεν πειράζει. Είναι μια εξαίσια παρουσία πιστεύω για το MF ούτως ή άλλως… Και δεν το λέω επειδή είναι η δικιά μας Έλενα. Ανυπομωνώ να ακούσω το τραγούδι του Linus και του Eric μέχρι τώρα, ενώ θέλω και τους Alcazar, την Ace και τον Yohio στον διαγωνισμό αλλά με ένα τραγούδι όπως την πρώτη φορά και όχι σαν το περσινό.

  6. Μεγάλη έκπληξη η συμμετοχή του Eric αλλά και του Linus…εύχομαι ο Eric να έχει κάτι δυνατό και πολύ καλό σαν το Popular!!! Μακάρι αύριο να ανακοικωθούν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες…

  7. Standard fetos tin souidia tha tin ekprosopisi o mans Zermelow apo ton 4o imiteliko.. Theorite stin souidia kati san ton diko mas ton rouva exei idi parei meros 2 fores sto melody festivalen kai nomizo vgike defteros ara dikeomatika afti tha einai i zronia tou( fisika analogos kai to tragoudi…)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ