ΕΛΒΕΤΙΑ: Ακούστε τα πρώτα υποψήφια τραγούδια!

Ενώ η διαδικασία υποβολής τραγουδιών μέσω διαδικτύου συνεχίζεται, το SRF, ένα από τα τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ελβετίας που έχουν αναλάβει και φέτος τη διαδικασία επιλογής του νέου εκπροσώπου της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision, δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του κάποια από τα τραγούδια που έχουν ήδη υποβληθεί. Τα τραγούδια αυτά μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στο έτος είχε ανακοινωθεί ότι ο εθνικός τελικός της Ελβετίας έχει οριστεί για την 31η Ιανουαρίου. Για να φτάσουμε εκεί τα 4 τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας SRF, RTR, RTS και RSI θα ακολουθήσουν την ίδια περίπου διαδικασία με τα προηγούμενα έτη και με τη φετινή επιλογή. Καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο μεγάλο διαγωνισμό μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 27 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το τραγούδι τους στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα του SRF. Στη συνέχεια οι χρήστες του διαδικτύου αλλά και επιτροπή θα επιλέξουν τις 9 καλύτερες συμμετοχές που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι σταθμοί RTS και RSI θα ακολουθήσουν ξεχωριστή μέθοδο επιλογής. Ο ιταλόφωνος φορέας RSI θα επιλέξει τις συμμετοχές του μέσα από εσωτερική επιλογή, όπου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το τραγούδι τους. Στη συνέχεια επιτροπή ειδικών από το χώρο της μουσικής θα επιλέξει εκείνα τα τραγούδια που θα προχωρήσουν στη διαδικασία.

Στη δεύτερη φάση της εθνικής επιλογής 18 τραγούδια (9 από τη διαδικασία των καναλιών SFR/RTR, 3 από το RSI και 6 από το RTS) θα παρουσιαστούν ζωντανά σε ειδική επιτροπή και πάνελ κριτών, οι οποίοι θα επιλέξουν τις 6 συμμετοχές  (3 από τα SFR/RTR, 1 από το RSI και 2 από το RTS) που θα παλέψουν για το εισιτήριο για την Αυστρία στις 31 Ιανουαρίου στον εθνικό τελικό.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου – Λουκάς Βλαβιανός

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ