Ηνωμένο Βασίλειο: Ανοιχτή επιλογή για το 2015!

Το κανάλι που είναι υπεύθυνο για την Eurovision (BBC), όλα τα χρόνια συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμό, αποφάσισε για φέτος να επαναφέρει τη διαδικασία επιλογής συμμετοχής που ίσχυε έως το 2008 και ήταν αυτή της ανοιχτής επιλογής. Έτσι, το BBC ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από το κοινό με μορφή βίντεο κλιπ, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα δεδομένα μια συμμετοχής πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU για το 2015. Τα βίντεο δεν είναι υποχρεωτικό να είναι επαγγελματικά, παρόλο αυτά όμως, το κανάλι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πλευρίσει και δισκογραφικές εταιρείες για την ανεύρεση του κατάλληλου τραγουδιού. Ο επικεφαλής του project Eurovision 2015 γαι το Ηνωμένο Βασίλειο, Guy Freeman, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συμμετοχή με ψήφο του κοινού στη διαδικασία επιλογής αλλά ειδική επιτροπή μόνον, θα αποφασίσει για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Βιένη τον ερχόμενο Μάϊο. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου ενώ στη συνέχεια η ειδική επιτροπή θα αποφανθεί ποια τραγούδια θα περάσουν στον Τελικό. Λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία καθώς και την πλήρη διαδικασία της τελικής βραδυάς θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 εκπροσωπήθηκε στην 58η Eurovision από τη Molly Smitten-Downes και το Children of the Universe που παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις κατετάγει μόλις 17η με 40 βαθμούς.

[youtube id=”x8SQw6FM5pI” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά τώρα…λόγω των πολιτικών το Ηνωμένο Βασίλειο δεν βγήκε τουλάχιστον 3ο. Η συμμετοχή αυτή ήταν η καλύτερη της χώρας ever στο διαγωνισμό

  2. για μενα το Children of the universe αξιζε τη θεση που πηρε και ισως και χειροτερη. καμια σχεση το τραγουδι που πρωτοακουσαμε όταν ειχε βγει με τον τροπο που παρουσιαστηκε στη σκηνη της eurovision. το ιδιο και η ερμηνεια. στην σκηνη δεν ειχε αυτό το δυναμισμο που ειχε πρωτα. ούτως η αλλως δεν ημουν από αυτους που ειχαν το τραγουδι στις πρωτες θεσεις!

  3. ειδαν κι αποειδαν τα τελευταια τρια χρονια με τις απευθειας αναθεσεις και σου λεει… ανοιχτη επιλογη!
    προσωπικα μου αρεσε τρελα η φετινη συμμετοχη τους ομως αυτο μεχρι το βραδυ της 10ης μαιου…..
    οταν παρουσιαστηκε βγηκε πολυ αχαρο,αδυναμο και μουντο…. οποτε δικαιως ηρθε εκει που ηρθε στο τελικο…. 😛

  4. η μολυ πηρε τη θεση που της αξιζε!μην πω οτι περιμενα να παει πιο χαλια!οσο για καποιους εδω μεσα που πιστευαν οτι θα χτυπουσε πρωτια.ο.κ ουδεν σχολιον!οσο για φετος εγω ακομη απορω γιατι δεν στελνουν καποιον διασημο καλλιτεχνη μιας και εχουν παρα πολλους που κανουν διεθνη καριερα!ειλικρινα νομιζω οτι αν στειλουν καποιο καλλιτεχνη με αναγνωρισημοτητα και ενα συμπαθητικο χιτακι θα τα πανε εξαιρετικα!κατι ειχε ακουστει περυσι για ρομπι ουιλιαμς κατι παλαιοτερα για σπαις γκερλς αλλα μονο φημες!

  5. Καλά ήμουν τρελή για το τραγούδι της Moly και με άρεσε πραγματικά πάρα πολύ η φωνή της… Αλλά για μία ακόμη φορά οι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω στο project του Ηνωμένου Βασιλείου για την eurovision το έκαναν πραγματικά πολύ άχαρο… Σε λέει καλή φωνή η κοπελιά, θα το κάνουμε τύπου συγκρότημα για τις επιτροπές και θα πετάξουμε και την βροχή που είναι in της τελευταίες χρονιές… Προτοτυπία και πάνω από όλα διάθεση για κάτι ιδιαίτερο μηδέν… Καλά να πάθουν… Αν θέλουν την eurovision να προσπαθήσουν και λίγο… Ελπίζω αυτή η επιτροπή τώρα να επιλέξει σωστά τραγούδια και να μην δουν απλά τι είδους μουσική είναι πρώτο στα τσατς της Ευρώπης… Και να κοιτάξουν και λίγο και τους στίχους… Δηλαδή λίγο παραπάνω ενδιαφέρον… Γιατί έχουν τα ταλέντα και τα προσόντα να το κάνουν… Καλή επιτυχία τους εύχομαι Love you <3 <3

  6. Ακόμη γελάω με προηγούμενα σχόλια τύπου… Κομματάρα το children of the universe, φωνάρα η Molly, θα το πάρει το UK γιατί η ΕΒU θέλει να γιορτάσει τα 60 χρόνια του διαγωνισμού στο Λονδίνο…

  7. Ωραίο τραγουδάκι της Μόλυ, συμπαθητικό, κομμένο και ραμένο στα μέτρα της, ΑΛΛΑ μου φένεται σαν ο στυλίστας αυτής της συμμετοχής να σηκώθηκε μια μέρα και να είπε: ε, εγώ αυτή τη συμμετοχή θα την καταστρέψω! ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ? εκτός αυτού είχε εμφανιστεί τελευταίο, ο κόσμος είχε κουραστεί, είδε πολωνέζες, είδε rise up είδε conchita είδε την σάρα και την μάρα… οπότε κανείς δεν το πρόσεξε.

    • ενω αν εβγαινε στην αρχη λες να ειχε περισσοτερες ελπιδες???τελος παντων νομιζω οτι σε οποια σειρα και να εμφανιζοταν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο μην πω και χειροτερο διοτι το τραγουδι ηταν απλα αδιαφορο!

  8. Εμένα σαν τραγούδι το children of the universe μ’άρεσε! Αλλά βγήκε κάπως άψυχο στην σκηνή χωρίς δυναμισμό!
    Από εκεί και πέρα η Αγγλία με τόσοι παγκόσμια επιτυχία στην μουσική της Βιομηχανία θα μπορούσε να στλ κάποιον καλό και καταξιωμένο καλλιτέχνη! Γενικά με την μουσική της παράδοση αν το έπαιρνε πιο θερμά το πράγμα, θα είχε επιτυχίες… Αλλά δεν!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ