ΙΤΑΛΙΑ: Ο νικητής του φεστιβάλ San Remo 2015 στη Eurovision 2015 (Updated)!

Η ιταλική τηλεόραση RAI ανακοίνωσε ότι ο νικητής του ετήσιου φεστιβάλ του San Remo 2015 θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2015. Σε περίπτωση που ο νικητής δεν θα θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό οι υπεύθυνοι της RAI θα επιλέξουν τον καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στη Βιέννη. Το 2014 η εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό Emma Marrone επιλέχθηκε απευθείας από την RAI. Πλέον η ιταλική τηλεόραση επιστρέφει σε διαδικασία επιλογής μέσω του φεστιβάλ με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει ειδική επιτροπή που θα κρίνει ποιος είναι ο κατάλληλος για τη Eurovision, αλλά ο νικητής θα έχει αυτόματα το δικαίωμα να ταξιδέψει στην Αυστρία. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν και το τραγούδι θα είναι εκείνο που θα ερμηνεύσει ο νικητής στο San Remo.

Το φεστιβάλ του San Remo θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Φεβρουαρίου 2015 στην μικρή ιταλική πόλη στο Teatro Ariston με παρουσιαστή τον Carlo Conti.

Η RAI ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών της επιτροπής που θα επιλέξει τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν τόσο στην κατηγορία των καταξιωμένων τραγουδιστών όσο και στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Carlo Conti. Μέλη της επιτροπής θα είναι ο συνθέτης Giovanni Allevi, ο μουσικός Sergio Conforti, η ηθοποιός και παρουσιάστρια Carolina Di Domenico, ο μουσικός διευθυντής  Pinuccio Pirazzoli, ο διευθυντής ψυχαγωγικού προγράμματος της RAI Claudio Fasulo και η σεναριογράφος Ivana Sabatini. Η επιτροπή αυτή θα επιλέξει τους 16 καταξιωμένους ερμηνευτές αλλά και τους 6 από τους 8 νέους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στην αντίστοιχη κατηγορία. Οι υπόλοιπες 2 θέσεις στην κατηγορία των νέων θα καλυφθούν από τους νικητές του ετήσιου φεστιβάλ νέων ταλέντων που πραγματοποιείται στο San Remo.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου οι 16 καταξιωμένοι ερμηνευτές θα διαγωνιστούν στον ημιτελικό, με ένα τραγούδι ο καθένας σε αντίθεση με το 2014 που ερμήνευσαν 2 τραγούδια ο καθένας, και οι 12 θα προκριθούν για τον τελικό της επόμενης βραδιάς, στην οποία κοινό και επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού το νικητή, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2015.

Μετά από πολύ καλά αποτελέσματα στη Eurovision, το 2014 στη Δανία η Ιταλία κατέλαβε την 21η θέση με την Emma Marrone και το τραγούδι  La Mia Città.

Λουκάς Βλαβιανός

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To l’essenziale kata eme,einai to kalitero tragudi pou exei stilei Italia, kai genika ena apta pio omorfa tragudia ths eurovision!
    To fetino tragudi htan sxetika kalo…alla to live gia mena htan apogoiteush!Elpizw fetos na stilun kati kalo!

  2. πραγματικα περυσι η ιταλια αδικηθηκε καταφωρα!!το τραγουδι της emma marone επρεπε να ηταν δεκαδα μην πω πενταδα!ελπιζω του χρονου να στειλουν κατι δυνατο και να χτυπησουν πρωτια!θελω πολυ να δω το διαγωνισμο να κατεβαινει νοτια!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!

  3. Σωστή κίνηση μετά το περσινό φιάσκο της απευθείας ανάθεσης. Μέσα από το Σαν Ρέμο μπορείς να κρίνεις αν είναι καλός στο LIVE ένας καλλιτέχνης κάτι που δε γνωρίζαμε για την Emma (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο τραγούδι) μέχρι την 10η της Μαϊου…

  4. Μόνο αν ξαναπάει στην Ιταλία ο διαγωνισμός ελπίζω να μη μιλάνε ιταλικά οι παρουσιαστές σαν το 1991…

  5. κι εγω πιστευω ότι η ιταλια φετος θα κανει ο,τι μπορει για να στειλει κατι πολύ δυνατο και να φτασει οσο πιο ψηλα μπορει μετα την 21η θεση που πηρε. αγαπημενη μου συμμετοχη του 2012!

  6. το περυσινο τραγουδι ηταν συμπαθητικο αλλα η σκηνικη παρουσια κι κυριως η φωνη της την εφεραν στην 21η θεση….
    σωστη κινηση η επιστροφη στο φεστιβαλ san remo 😉

  7. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ τι γίνεται με την ΝΕΡΙΤ και την σχέση της με την EBU. το πρόβλημα λοιπόν απο όσα κατάλαβα είναι το εξής, η τότε ΔΤ είχε κάποιες συζητήσεις με την EBU προκειμένου να ενταχθεί στην ένωση. ο προθυπουργός και ο Καψής είχαν υποσχεθεί οτι με το ξεκίνημα της ΝΕΡΙΤ, η ελληνική ραδιοτηλεόραση θα αποκατασταθεί πλήρως. Αφού λοιπόν ήρθε η ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση αποφάσισε ΜΟΝΗ ΤΗΣ οτι πρέπει να περάσει υπο κυβερνητικό έλεγχο.. έτσι κι έγεινε.. μόλις το έμαθε αυτό η EBU τα πήρε στο κρανίο (σου λέει μας την φέρατε κανονικά). Μετά, η ίδια η EBU έστειλε επιστολή στον Σαμαρά και του ζητάει τα ρέστα.. ο Σαμαράς δεν ξέρει τι να πεί… μετά άρχισε και η ιστορία με το oikotimes κτλπ. Μετά έκοψαν και τον Τσίπρα, ήρθαν βροχή οι παραιτήσεις, καταγγελείες για παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ απο στελέγχη της και έγειναν όλα μπάχαλο… πάντως εγώ πιστέυω οτι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απο όσο νομίζουμε… η συμμετοχή μας βρίσκεται σε κίνδυνο όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια!!

  8. Η ΕΜΜΑ ήταν αισχρή επί σκηνής! Τελευταία έπρεπε να τερματίσει σε ισοβαθμία με τη Γαλλία!!! Κρίμα στο πολύ καλό τραγουδι της!!!

  9. ε οχι και αισχρη επι σκηνης!ειπαμε!!!προσωπικα η ιταλια για μενα θα πρεπε να ηταν εντος δεκαδας!ηταν πολυ καλυτερη απο αθλιοτητες τυπου ουκρανιας και πολωνιας!καλη επιτυχια στους γειτονες για φετος!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ