ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: H Suzy στην Eurovision!

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο Τελικός του Festival da Canção, στον οποίο 5 συνολικά ερμηνευτές διεκδίκησαν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Πορτογαλίας στη Eurovision. Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Suzy με το τραγούδι “Quero ser tua” (Θέλω να είμαι δικιά σου). Το νικητήριο τραγούδι επιλέχτηκε από 100% τηλεψηφοφορία.

[youtube id=”XD7tsSbYbWk” width=”600″ height=”350″]

H Πορτογαλία εμφανίζεται στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 6 Μαΐου.

61 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αν και ήταν δεύτερο στη σειρά προτίμησής μου θεωρούσα ότι είναι πολύ δύσκολο να πάει… από την πρώτη στιγμή που το άκουσα μου θύμισε Kaoma – Lambada (για όσους θυμούνται) … Γουστάρω πολύ τη Eurovision φέτος !!! χαμός ! Καλή επιτυχία Πορτογαλία!

  2. like στο τραγούδι. τελικά σ’αυτόν τον kokobloko, τίποτα δεν του αρέσει… δηλαδή έλεος!

    • καλα αυτο αν μου αρεσε θα επρεπε να ανισιχω οχι φιλε μου μου αρεσουν αρκετα μπορω να πω…
      Αλβανία
      Αρμενία
      Άγιος Μαρίνος
      Εσθονία
      Ελβετία
      Ηνωμένο Βασίλειο
      Λευκορωσία
      Ισπανία
      Ιταλία
      Ισραήλ
      Ιρλανδία
      Μαυροβούνιο
      Ολλανδία
      Ουγγαρία
      Σουηδία

    • για να εχω γραψει σε καποιο τραγουδι κατι μαλλον δεν μου αρεσε… δεν τα γραφω γιατι δεν εχω τι να κανω και θελω να σταξω φαρμακι την γνωμη μου λεω! ενα τραγουδι το οποιο δεν προκιτε να το ακουσω ποτε θα πω οτι ειναι απλα ενα κακο τραγουδι. και δεν προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι κατι το οποιο δεν ακουγεται ειναι καλο..

  3. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΓΓΟΥΡΙ….ΚΙΝΗΣΗ,ΜΗΔΕΝ!!!!

  4. Θυμιζει αλλες εποχες του διαγωνισμου. Πορτογαλικες συμμετοχες του 90. Οπως καθε χρονο η πορτογαλια δεν με τρελανε αλλα δεν με χαλασε και πολυ. Η ελλαδα εστω και μια φορα ξεφωρτωθηκε το μπουζουκι. Ζω για την στιγμη που ηπορτογαλια θα ξεφωρτωθει το ακορντεον

  5. Για το καρναβάλι του Ρίο καλό είναι, για eurovision φοβάμαι πως όχι. Η Πορτογαλία έπρεπε να έστελνε την Zana ή την Catarina Pereira, με αυτό το τραγούδι πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει να περάσει η Πορτογαλία, θα την σφάξουν οι επιτροπές.
    ΥΓ Η Pereira πρέπει να είναι η θυλική έκδοση του Μαρτάκη, αποτυγχάνει να κερδίσει για 2η φορά, υπομονή παιδιά, και η Sanna με την 7η πήγε.

    • δε θα διαφωνήσω, αν και πολλά λέγονται για την ψηφοφορία και για κάποιoυ είδους προώθηση στη Suzy…

    • Mόλις άκουσα Pereira και δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως επέλεξαν την Suzzy αντί Mea Culpa! Eκτός κι αν ήταν για τη γλώσσα, γιατί Πορτογαλία και Ισπανία στέλνουν πάντα τραγούδια στην γλώσσα τους… Τέλος πάντων! δεν πιστεύω να περάσει ημιτελικό. Και του χρόνου Πορτογαλία….

      • Μα όλα τα τραγούδια ήταν στα Πορτογαλικά, δεν είχε κανείς μειονέκτημα ή πλεονέκτημα σε αυτό.

  6. Αηδία!Δεν είναι τυχαίο τελικά που η Πορτογαλία μετά από τόσα χρόνια δεν ε΄χει σταυρώσει ακόμη πεντάδα…

  7. Πρόβλεψη για τον 1ο ημιτελικό:
    Ουκρανία, Αρμενία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Εσθονία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν είναι κατα 99% στον τελικό (ότι τραγούδι και αν διαλέξουν οι 2 τελευταίες για… ευνόητους λόγους). Ολλανδία, Αλβανία και Μαυροβούνιο θα παλέψουν σκληρά για τις άλλες 2 θέσεις. Σαν Μαρίνο και Βέλγιο έχουν λίγες ελπίδες, η Πορτογαλία έχει ελάχιστες ελπίδες ενώ οι Λεττονία και η Ισλανδία είναι καταδικασμένες να μείνουν εκτός.

    • H Μολδαβία γιατί μέσα ? Είναι άθλιο, κιτσάτο και θα χαθεί στα άλλα μπαλαντοειδή. Η country επιλογή από Ολλανδία θα κάνει την έκπληξη!!!

      • Διότι είναι Μολδαβία βρε Donnie, και έχει μαζί της όλο το πρώην Σοβιετικό μπλοκ. Δεν νομίζω πως το τραγούδι της είναι άσχημο, απλά θέλει βελτίωση στην σκηνική παρουσία. Το τραγούδι της Ολλανδίας απο την άλλη δεν είναι απο αυτά που πάνε καλά στο κοινό, διότι παραείναι ήρεμο τραγούδι και η country δεν πάει καλά στο televoting συνήθως. Η Ολλανδία ελπίζει κυρίως στις επιτροπές.

      • Δεν πάει έτσι και το ξέρεις…Γεωργίες έχουν αποκλειστεί και Ουκρανίες τελευταίες σε televoting (2012). Θα έπρεπε η καραμέλα “γεωπολιτική” ψήφος να είχε ήδη εγκαταλειφθεί νομίζω!

      • Για να αποκλειστεί μία χώρα σαν την Μολδαβία πρέπει το κομμάτι της να είναι πραγματικά αίσχος, ε φέτος δεν είναι. Άμα βελτιωθεί η σκηνική της παρουσία δεν θα έχει πρόβλημα.

  8. Το ΤΟΡ 5 για μένα από τον πρώτο ημιτελικό μέχρι στιγμής:
    #1 Netherlands
    #2 Armenia
    #3 Montenegro
    #4 Hungary
    #5 Sweden

  9. Και μετά από αυτό κηρύσσουμε την έναρξη της παρέλασης των αρμάτων για το 1999. Μετά από όλα αυτά, κάτι μου λέει ότι η Ελλάδα θα κάνει περίπατο στην τελική δεκάδα.

  10. kαλα επαθα σοκ!!!!!!!!!!ειναι δυνατον? με το mea culpa ειχαν μια θεση σιγουρα στον τελικο και αυτοι επελεξαν αυτο?ασε που σε οποια γκαλοπ γινοταν ηταν μακραν πρωτο το mea culpa!!!!!!!e τωρα συγγνωμη αλλα τα θελεις και τα παθαινεις πορτογαλια μου!

  11. Σαν την Μαριανα Ευστράτιου είναι αυτη. Όσο για το “τραγούδι ” απλά για τα πανηγύρια ….αίσχος

  12. Εμένα μ’ αρέσει. Είναι ευχάριστο, καλοκαιρινό και διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα φετινά. Νομίζω ότι στο κοινό θα πάει καλά. Η τραγουδίστρια είναι μέτρια, αλλά το βγάζει. Με μια καλή σκηνική παρουσίαση (σίγουρα όχι αυτή που βλέπουμε εδώ) νομίζω ότι θα περάσει τελικό.

  13. συμπαθητικο λατιν ποπ κομματι γραμμενο απο εναν μετρ του ειδους τον εμανουελ(πορτογαλια 2007)!!ειναι χορευτικο,δυναμικο και πιασαρικο και νομιζω οτι θα ξεχωρισει!!η τραγουδιστρια παιδια δεν ειναι ολοιδια η kati wolf (ουγγαρια 11)?οπως και να χει ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στην πορτογαλια και ενα μπραβο που επιμενει στην γλωσσα της!!

  14. Ας ξαναφέρουν πίσω επιτροπές στην Πορτογαλία…Το televoting τους προφανώς τρολάρει. To τραγούδι στερείται πολλών μουσικών αξιών…Καλοκαιρινό και πιασάρικο αλλά μέχρι εκεί…
    4/10

  15. 12/10 = Ολλανδία
    10/10 = Γερμανία , Σουηδία , Νορβηγία
    9/10 = Μαυροβούνιο, ΗΒ , Ουγγαρία , Πολωνία
    8/10 = Αρμενία , Σαν Μαρίνο , Φινλανδία , Μάλτα , Αλβανία
    7/10 = Ισραήλ , Ιταλία , Σλοβενία , Λιθουανία
    6/10 = Δανία , Ουκρανία , Ισπανία , Εσθονία , Ελβετία
    5/10 = Σκόπια , Ελλάδα , Γεωργία
    4/10 = Λευκορωσία , Γαλλία , Πορτογαλία , Μολδαβία , Λετονία
    3/10 = Ισλανδία , Ιρλανδία
    2/10 = Ρουμανία

  16. Παιδια στο Yοutube ενας μπασταρδος σκοπιανος προφανως αναρτησε Top 33 και δινει τν Ελλάδα στη 33η θεση με όνομα Former Macedonian Republic of Greece δειυρ το αισχος..ψοφο.

  17. πολυ καλο τραουδι μου αρεσει αρκετα θα το ψηφιζα ανετα!!! αντε να ανεβαινουμε φετος πολυ μετριος διαγωνισμος δεν ειναι χαλια τα τραγουδια αλλα ολα ειναι ΜΕΤΡΙΑ ντερμπυ για το νικητη που θα παιχτει ανεμσα ηνωμενο βασιλειο , σουηδια,ουγγαρια αζερμπαιτζαν

  18. Με την αγγλικη εκδοχη του Mea Culpa θα ειχαν πολλες περισσοτερες πιθανοτητες για προκριση..

  19. Για καποιο λογω χωρις να το ακουσω ηξερα οτι η Πορτογαλια θα με απογοητευσει φετος.Δεν λεει και πολλα και ειναι και λιγο γελοιο σαν εικονα αν και πιστευω η σκηνικη παρουσια θα αλλαξει σιγουρα.Τον τελικο θα τον δει απο το σπιτι της η τραγουδιστρια απο οτι φαινεται αν και κραταω τις επιφυλαξεις μου σε περιπτωση μηπως γινει καμια εκπληξη.Αντε σιγα σιγα ολοκληρωνεται η 37αδα.
    Καλη επιτυχια.

  20. Χαριτωμένο απλώς αλλά οχι αξιώσεων έστω και για το είδος του. Λυπάμαι μόνο που ακόμα και οι Πορτογάλοι που δεν έχουν τα δικά μας πλασαρίσματα στους τελικούς οργνώνουν καλύτερο εθνικό τελικό. Σαμπως κι αυτοί δεν πέρασαν κρίση;

  21. Ναι χαριτωμένο και δροσερό αλλά μέχρι εκεί.Κρίμα.Άλλη μια χρονιά αποκλεισμού μάλλον για την Πορτογαλλία.Πραγματικά δεν είναι τυχαίο πως αυτή η χώρα δεκαετίες ολόκληρες δεν μπήκε ποτέ στην πρώτη 5αδα.

  22. Το είδα και εγώ αυτό το top στο youtube που βάζει την Ελλάδα στο 33 με όνομα Former Makedonian republic of greece!
    Τι να πω.. απλά αίσχος. Ένα κράτος που έχει προκύψει από το πουθενά αντί να λένε και ευχαριστώ που υπάρχουν…. τέλος πάντων.

    • Αν έχετε λογαριασμό youtube, να το κάνουμε αναφορά. όσοι πιο πολλοί τόσο το καλύτερο

  23. τελικα καποιες χωρες δεν βαζουν μυαλο!!!!! αγαπητη πορτογαλια εχεις να δεις τελικο απο το 2010…αποχωρησες κι ολας κι μου επιστρεφεις με αυτο??εε οχι!!! ενταξει εχει εναν ρυθμο αλλο ως εκει…με το ζορι τελικο,9ο-10ο να προκριθει,αλλα αν προκριθει θα βρεθει στις τρεις τελευταιες θεσεις στον τελικο!!!! μα ειναι τοσο εκτος εποχης!!! αν ημασταν στο 2008-2009 θα ηταν κι 15αδα αλλα τωρα στο 2014…μετα απο euphoria,only teardrops,να στελνεις βρε πορτογαλια μου ενα μετριο προς κακο εθνοποπ?? μπααα….!
    τo mea cupla αν κι λιγακι παλαιομοδιτικο θα τα πηγαινε πολυ καλυτερα..κατα 80% τελικο κι κει πανω απο την 20η θεση…τουτο εδω πρεπει να κανει τιτανομεγιστες αλλαγες για να περασει κι αν περασει οι τρεις τελευταιες θεσεις θεωρουνται δεδομενες!

  24. Το τραγούδι είναι τελείως άλλης εποχής!!!! Μεγάλη απογοήτευση…περίμενα κάτι πολύ καλύτερο μετά την επιστροφή της Πορτογαλίας….

  25. Παιδιά, διάβασα στη Wikipedia ότι η νίκη αυτού του τραγουδιού αμφισβητείται επειδή υπάρχουν φήμες ότι έγινε απάτη στη ψηφοφορία. Επίσης παραπέμπει σε κάποια άρθρα στα Πορτογαλικά και μέσες άκρες από τον τίτλο τους καταλαβαίνω ότι μάλλον θα πάει το Mea culpa.

  26. Επειδη ειναι γεματος ο πρωτος ημιτελικος με μπαλαντες και ο κοσμος θα βαρεθει ΙΣΩΣ αυτο το αναλαφρο τραγουδακι που θυμιζει καλοκαιρια στην Μεσογειο(ειναι πολυ θετικο οτι το εχουν στην γλωσσα τους και δεν φαινονται οι αδυναμιες του και ταυτοχρονα του δινουν χρωμα..)μπορει να κανει την εκπληξη και να περασει…!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ