ΓΑΛΛΙΑ: Με την Anggun στο Μπακού!

Επισημοποιήθηκαν πλέον οι φήμες των τελευταίων ημερών, που ήθελαν την γαλλο-ινδονήσια καλλιτέχνιδα Anggun ως εκπρόσωπο της Γαλλίας στην 57η Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Μπακού. Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ήταν η πρώτη που ανέφερε σε άρθρο της την Anggun ως τη φετινή εκπρόσωπο της Γαλλίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα και από το κανάλι France 3. Η διευθύντρια του καλλιτεχνικού τμήματος του καναλιού, Marie Claire Mezzette, δήλωσε (esctoday.com) μεταξύ άλλων ότι για να ξανακερδίσει η Γαλλία το διαγωνισμό θα πρέπει να στείλει έναν καλλιτέχνη που να είναι αγαπητός και στις υπόλοιπες χώρες, και στην περίπτωση της Anggun αυτό επιτυγχάνεται απόλυτα διότι πρόκειται για μία χαρισματική γυναίκα και καλλιτέχνη. Η ίδια η Anggun δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ περήφανη για την επιλογή αυτή και πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει το σημερινό πολυπληθυσμιακό πρόσωπο της Γαλλίας.

Η Anggun γεννήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα στην ηλικία των 12 ετών! Στα 20 της μετακόμισε στη Γαλλία και ασχολήθηκε με το τραγούδι αλλά και τη σύνθεση. Έχει κυκλοφορήσει 20 στούντιο άλμπουμ στα Γαλλικά, Ινδονησιακά και Αγγλικά, 1 συλλογή επιτυχιών, 1 soundtrack και 50 singles. Τα τραγούδια της έγιναν γνωστά σε πάνω από 33 χώρες, ενώ οι μεγαλύτερές της επιτυχίες θεωρούνται τα Snow in Sahara και Amore Immaginato ( ντουέτο με Piero Pelù) ( #1 στην Ιταλία αμφότερα), Être une Femme ( #16 Γαλλία).

[youtube id=”LHXyPTmliNs” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”wYqFrX5X3iM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”AwNw5CJrgv4″ width=”600″ height=”350″]

Η Γαλλία ως BIG 5 διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό της Eurovision, που θα γίνει στις 26 Μαίου 2012 στο Μπακού.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την εντύπωση, και μακάρι να διαψευστώ, πως αυτή η 37χρονη κυρία έχει κάτι το αντιπαθητικό στή φάτσα της! Λέω, μακάρι να διαψευστώ…

  2. endiaferon alla kalhterh 8esh apo thn patrhsia kas den prokhte na parh !!!!!!!!!!! 8a bgh ghro sthn 8esh 10 me 17 giati den exei oute shmaxous, kai einai kai se polemo me thn lhbih opote polhs kosmos den 8a eiposthrhksh thn galia an htan persh 8a eixai parh kalhterh 8esh alla palh kala na lene pffffffffff mono ena kalo tragoudh thn sozh alla apo fonh den thn les kai fonara exei kati periergo 8a dhksh :/ !!!!!!

    • Κάτι τέτοια διαβάζω και τα παίρνω στο κρανίο. Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω στη Eurovision δεν κερδίζει ποτέ ένα καλό τραγούδι (κι ας λέγεται Eurovision SONG contest). αλλά, όποιος δεν βρίσκεται σε πόλεμο με άλλη χώρα, όποιος έχει καλές δημόσιες σχέσεις, όποιος δώσει τα περισσότερα λεφτά, κλπ κλπ. Από ό,τι φαίνεται, μόνο καλλιτεχνικά δεν είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται ο νικητής κάθε χρόνο (ίσως για αυτό και οι νικητές της Eurovision χάνονται και δεν ξανακούγονται από την επόμενη βδομάδα της λήξης του διαγωνισμού). Μήπως είναι καιρός στην EBU να δημιουργήσουν δικιές τους (σοβαρές και επαγγελματικές επιτροπές σε κάθε χώρα) χωρίς να ανακατεύονται στην επιλογή των κριτών οι κρατικές τηλεοράσεις) και να καταργήσουν τελείως το televoting; Ας το δοκιμάσουν μια χρονιά, να δούμε τί αποτελέσματα θα έχουμε.

  3. Sorry, Brink the music back, αλλά αν ψήφιζαν οι φαιδρές επιτροπούλες μόνο, το βραβειάκι φέτος ίσως να πήγαινε στην κυρούλα από τη Λιθουανία ή σε καμμια άλλη ξενέρωτη μπαλάντα! Είναι μέγιστο λάθος επιτροπή 5 ατόμων να κατέχουν το 50% της βαθμολογίας! Τουλάχιστον να διευρυνθούν, ώστε να μην εξαγοράζονται εύκολα! Κι όπως κάθε χώρα, σύμφωνα με την έκταση και τον πληθυσμό της πληρώνει ανάλογο χαράτσι στην EBU, έτσι και ο αριθμός των ατόμων των επιτροπών πρέπει να ποικίλλει, γιατί δεν είναι δίκαιο 5 άτομα στη Μάλτα και 5 άτομα στη Ρωσία, που είναι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη!
    Αυτές δε κι αν ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια, οπότε ας καταργηθούν σιγά-σιγά και οι χώρες να μάθουν να παρουσιάζουν σωστά τα τραγούδια που στέλνουν, όπως επιτέλους κατάφερε η Ελλάδα, αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου τις δεκαετίες 80 & 90, αλλά μάλλον έβαλε μυαλό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ