ΣΟΥΗΔΙΑ: Καλλιτέχνες & τραγούδια Γ’ και Δ’ Ημιτελικού του Melodifestivalen 2014! [UPD]

Δύο ημέρες μετά την παρουσίαση των καλλιτεχνών και των τραγουδιών των δύο πρώτων ημιτελικών του Melodifestivalen 2014, το Σουηδικό κανάλι SVT διοργάνωσε σήμερα μια δεύτερη συνέντευξη τύπου η οποία μεταδόθηκε και μέσω του svt.se/melodifestivalen, όπου και παρουσίασε τα υπόλοιπα 16 τραγούδια και τους καλλιτέχνες, που θα διαγωνισθούν στον Γ’ και Δ’ ημιτελικό τον προσεχή Φλεβάρη.

Ανά Ημιτελικό, ακολουθούν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους, σε αλφαβητική σειρά των τραγουδιών και όχι σε σειρά εμφάνισης.

Γ’ Ημιτελικός, Göteborg (15 Φεβρουαρίου 2014)

  • State of Drama – All We Are (Göran Werner, Sanken Sandqvist, Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax)
  • dr. alban & Jessica Folcker – Around the World (dr. alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm)
  • Shirley Clamp – Burning Alive (Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Sharon Vaughn, Henrik Wikström)
  • Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’ (Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb)
  • Outtrigger – Echo (Joy Deb, Linnéa Deb, Anton Malmberg Hård Af Segerstad, Outtrigger )
  • CajsaStina Åkerström – En enkel sång (CajsaStina Åkerström)
  • EKO – Red (Linnéa Deb, Joy Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg, Michael Ottosson)
  • Oscar Zia – Yes We Can (Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)

Δ’ Ημιτελικός, Örnsköldsvik (22 Φεβρουαρίου 2013)

  • Alcazar – Blame It On The Disco (Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)
  • Ellinore Holmer – En himmelsk sång (Ellinore Holmer, Vanna Rosenberg, Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner, Henrik Wikström, Amir Aly)
  • I.D.A – Fight Me If You Dare (Albin Nicklasson, Nicklas Laine, Louise Frick Sveen)
  • Josef Johansson – Hela natten (Peter Boström, Thomas G:son, Josef Johansson, Peo Thyrén)
  • Janet Leon – Hollow (Karl-Ola Kjellholm, Jimmy Jansson, Louise Winter)
  • Anton Ewald – Natural (John Lundvik)
  • Ammotrack – Raise Your Hands (Jari Kujansuu, Thomas Johansson, Calle Kindbom, Mikael de Bruin)
  • Linda Bengtzing – Ta mig (Nicke Borg, Jojo Borg Larsson)

Χωρίς ένα πολύ δυνατό όνομα στους δύο τελευταίους ημιτελικούς του φετινού Melodifestivalen όλα είναι ανοιχτά, αν και τα πάντα εξαρτώνται από τα ίδια τα τραγούδια τα οποία δεν θα ακούσουμε για τους επόμενους δύο μήνες.

Αρκετοί βετεράνοι του φεστιβάλ επιστρέφουν, όπως οι Alcazar που συμμετέχουν (αν και με διαφορετική σύσταση σε σχέση με τις πρώτες φορές) για 5η φορά (2003, 2005, 2009, 2010), η Linda Bengtzing, η οποία ήταν απούσα στη σημερινή συνέντευξη τύπου καθώς γεννάει, επίσης για 5η φορά (2005, 2006, 2008, 2011), η Shirley Clamp για 6η (2003, 2004, 2005, 2009, 2011).

Επίσης κάποιοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν πέρσι επιστρέφουν για δεύτερη φορά, όπως οι State of Drama, Janet Leon, Anton Ewald και Oscar Zia. Ο Dr. Alban γνωστός από κάποιες επιτυχίες μέσα στα ’90s συμμετέχει για πρώτη φορά μαζί με τη Jessica Folcker που θα συμμετέχει για τρίτη φορά στο φεστιβάλ (2005, 2006).

Μεταξύ των συνθετών συναντάμε για ακόμη μια φορά (έχει χαθεί πλέον το μέτρημα) τους Fredrik Kempe, Thomas G:Son, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Peter Boström κ.α.

Αλέξανδρος Λιάπης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Dr. Alban συμμετέχει στο Melodifestivalen? Έκπληξη!! Λογικά θα ακούσουμε ένα χορευτικό και μελωδικό κομμάτι, ελπίζω μόνο να μην παραμείνει στα ακούσματα των ’90s…όχι ότι δεν μου αρέσουν, απεναντίας, απλά θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο. Αναμένουμε να ακούσουμε όλα τα κομμάτια!

  2. Πάντως φέτος είναι το πιο ενδιαφέρον melodifestival ever!! Η Έλενα έχει σκληρό ανταγωνισμό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πάει Κοπεγχάγη..

    • Εγώ την Έλενα υποστηρίζω αλλά δεν ξέρω πώς θα ψηφίσουν οι Σουηδοί και μην ξεχνάς ότι δεν είναι τόσο δημοφιλής στη Σουηδία όσο είναι εδώ. Βλέπω πάντως το κράξιμο έτοιμο το χεις..και προσωπικά αν πήγαινε για εμάς δεν θα της έκανα άγαλμα γιατί θεωρώ την ενασχόληση της με τη eurovision ξανα άκυρη. Όταν νικάς αυτόν τον διαγωνισμό αποψή μου είναι ότι δεν έχεις να δώσεις τίποτα παραπάνω σε αυτόν. Εγώ τη στηρίζω που πήρε αυτή την απόφαση έστω και αν δεν τη θεωρώ σωστή και θέλω να πάει Κοπεγχάγη. Αυτά για να μην παρεξηγιόμαστε.

  3. Τα πρώτα στοιχήματα για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2014 έχουν βγει και έχουν ως εξής:
    1) Yohio 4,25
    2) Anton Ewald 7.00
    3) Sanna Nielsen 7.50
    4) Oscar Zia 13.00
    5) Janet Leon 15.00
    6) Helena Paparizou 16.00
    6) Panetoz 16.00
    8) Martin Stenmarck 17.00

    • Επίσης, η Παπαρίζου σύμφωνα με τα στοιχήματα περνά απευθείας στον τελικό πίσω από τον Υοhio με απόδοση 2,30.
      Πάντως, στον ιστότοπο της aftonbladet σε ψηφοφορία για το “ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει το φετινό Melodifestivalen” η κατάταξη έχει ως εξής:
      1) Anton Ewald 11.9%
      2) Yohio 11,62 %
      3) Dr Alban 8.03%
      4) Linda Bengtzing 7.67%
      5) Alcazar 7.56 %
      6) Helena Paparizou 5.64&
      7) Ace Wilder 5.22%
      8) Linus Svenning 4.79%

  4. θα γινει μαχη αναμεσα σε Yohiο και Anton Ewald..και ευχομαι να κερδισει ο δευτερος…γιατι το αλλο ειναι μια αηδια…Επισης η Παπαριζου εκτος απροοπτου θα πατωσει..

    • Αυτο ειπα και γω…
      τους γλιτωσαμε τα προηγουμενα χρονια θα τους φαμε στην μαπα ολους μαζι τωρα….. ελπιζω να μην παει ο YOHIO ο ενας ανωμαλος μας φτανει και μας περισσευει… και ελπιζω αν παει να μην τριτοση το κακο….. ρε Ελενα κανε την διαφορα εγω πιστευω πολυ στην Ελενα τους ολους ρε

  5. Alcazar και ξερω ψωμι. Τους λατρευω απιστευτα και θα επρεπε να εχουν νικησει ολες τις προηγουμενες φορες

  6. καλα θα ειναι υπεροχο το melodi φετος!!
    οι Αlcazar ειχαν παει το 2011 και δεν το θυμαμαι?

  7. Δεν νομίζω ότι η Παπαρίζου έχει πολλές ελπίδες… Αν το πάρουμε καθαρά από άποψη δημοτικότητας τα μεγάλα φαβορί είναι ο Yohio κι ο Anton Ewald.
    Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το τραγούδι. Προσωπικά εμένα το τραγούδι του Υοhio φέτος μου άρεσε , άσχετα αν δεν πατούσε νότα για νότα live.
    Kι ο Anton ήτανε πολύ άνετος επί σκηνής.
    Η Παπαρίζου πρέπει να έχει ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ για να αντέξει τον ανταγωνισμό…Εκτός κι αν έχει την υποστήριξη των επιτροπών…
    Επίσης δε νομίζω ότι υπάρχει ουδεμία σύγκριση μετάξυ Yohio και Conchita…Δηλαδή τι ?Glam pop rock vs drag show…Προσωπικά διαλέγω το πρώτο , με μεγάλη άνεση!

  8. Guys sto Dancing with the Stars ths souhdies h Elena brhke eksw apo tis prwtes. Me filous mou pou milw apo souhdia mou lene pws thn kseroun fysika ma den einai Kai idiaitera agaphth ekei opws einai px sthn Ellada. Sthn telikh h souhdia to kerdisei prosfata epomenws Kai na mh paei de trexei Kai kati… Tha sumfwnhsw pws thewrw lanthasmenh thn epilogh na ksanaprospathisei.. Mallon thn prhzane kathe xrono Kai eipe as to dokimasw Mallon de tha me psifizoun ki etsi tha papsoun na rwtane.. Den exei logikh afth h apo fash ths Elenas ti na pw

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ