ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ανακοινώσεις για την εθνική επιλογή!

Η δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE ανακοίνωσε τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2014. Όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια 5 καταξιωμένοι στον ευρύτερο χώρο της μουσικής μέντορες θα επιλέξουν ο καθένας έναν καλλιτέχνη και ένα τραγούδι, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις 28 Φεβρουαρίου στον εθνικό τελικό. Τη βραδιά θα φιλοξενήσει η δημοφιλής εκπομπή The Late Late Show.

Ο υπεύθυνος της ιρλανδικής τηλεόρασης Michael Kealy δήλωσε, ανακοινώνοντας τη διαδικασία και τα ονόματα των 5 επαγγελματιών που θα έχουν την ευθύνη επιλογής των συμμετοχών: “Θέλαμε για μία ακόμη φορά να δώσουμε στο κοινό της χώρας τη δυνατότητα να μετέχει στην επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο διαγωνισμό. Θεωρούμε ότι η περσινή διαδικασία με τους μέντορες ήταν επιτυχημένη καθώς μας πρόσφερε 5 δυνατές συμμετοχές που θα μπορούσαν επάξια να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία. Οι 5 μέντορες, που επιλέξαμε φέτος, έχουν διαφορετικές εμπειρίες και ταλέντα και είμαστε σίγουροι ότι οι 5 συμμετοχές που θα επιλέξουν θα μας προσφέρουν έναν συναρπαστικό τελικό”.

Οι 5 μέντορες της φετινής επιλογής θα είναι η Hazel Kaneswaran, κριτής στο παρελθόν στο show Eurostar, o BillyMcGuinness, μέλος του συγκροτήματος Aslan, ο Cormac Battle,  DJ στο ραδιόφωνο 2FM, η Valerie Roe, μέλος στο παρελθόν των  The Dooleys και ο Mark Murphy, tour manager.

Οι μέντορες θα πρέπει να ανακοινώσουν την επιλογή τους το αργότερο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου ενώ ηχογραφημένα τα τραγούδια θα πρέπει να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Στο κοινό θα παρουσιαστούν τη βραδιά του τελικού στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Hazel Kaneswaran δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία όλη τη διαδικασία. Αγαπούσε πάντα τη Eurovision από τότε που ερωτεύτηκα σαν νεαρό κορίτσι τον Johnny Logan. Κάθε χρόνο ο νικητής στη Eurovision είναι διαφορετικός οπότε είναι δύσκολο να ξέρεις τι θέλει το κοινό αλλά θα βάλω τα δυνατά μου.

Ο Billy McGuinness δήλωσε ότι κανονικά δεν θα είχα χρόνο να ασχοληθώ ως μέντορας για τη Eurovision αλλά καθώς το συγκρότημά μου Aslan κάνει ένα διάλειμμα μπορώ να αφοσιωθώ στο να βρω έναν εξαιρετικό ερμηνευτή και ένα εξαιρετικό τραγούδι για την Ιρλανδία.

Ο Cormac Battle δήλωσε ότι στην αρχή πίστεψε ότι του έκαναν πλάκα όταν του πρότειναν τη θέση αλλά μετά σκέφτηκε ότι αν και ασχολείται ενεργά με διαφορετικό είδος μουσικής θα μπορούσε να λάβει μέρος στη διαδικασία καθώς πάντα ένα υπέροχο τραγούδι είναι ένα υπέροχο τραγούδι. Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά και προκλητικά projects με τα οποία έχει καταπιαστεί και είναι εδώ για να το κερδίσει.

Η Valerie Roe δήλωσε πως η μουσική είναι η πρώτη της αγάπη και το όραμά της για την Ιρλανδία φέτος είναι να επιστρέψει στις ρίζες της με ένα δυνατό τραγούδι και έναν ξεχωριστό τραγουδιστή, με δυαντή παραγωγή και το αμίμητο καλλιτεχνικό ύφος για το οποίο φημίζεται παγκοσμίως η Ιρλανδία.

Ο Mark Murphy  δήλωσε ότι συμμετέχει στην εθνική επιλογή με σκοπό να βρει ένα υπέροχο τραγούδι και έναν καταπληκτικό τραγουδιστή για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία. Νιώθει πως υπάρχει πάρα πολύ μουσικό ταλέντο στη χώρα που είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί και να βρει το τέλειο τραγούδι για τη Eurovision.

Η Ιρλανδία είναι η πιο επιτυχημένη χώρα στην ιστορία της Eurovision με εφτά νίκες στο ενεργητικό της (1970,1980,1987, 1992,1993, 1994,1996), από τις οποίες 3 ήταν συνεχόμενες, κάτι που καμία άλλη χώρα δεν έχει επιτύχει. Από το 2010 και έπειτα έχει καταφέρει να περάσει στον τελικό. Το 2013 συμμετείχε με το τραγούδι Only love survives και ερμηνευτή τον Ryan Dolan, ο οποίος κατάφερε να φέρει τη χώρα του στον τελικό αλλά εκεί κατέλαβε την τελευταία θέση με 5 βαθμούς, 2 από Κύπρο και Σουηδία και 1 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λουκάς Βλαβιανός

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • κατι ακουσα για αλφα καναλι και κυριο καλημερη να παρει την γιουροβιζιον η ebu επιτρεπει λενε και απο ιδιωτικη τηλεοραση.ο θεσμος δυστυχως λενε θα περασει απο το υπουργειο οικονομικων!!!! οποτε χλωμο!εκτος αν αναλαβουν χορηγοι! ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!!!!!!

    • Καλά,αν πηγαίναμε με Πάολα το εφέ της εμφάνισης μας θα ήταν να μοιράσουν ξηροκάρπια και ουίσκι στο κοινό. Ντίρλα Οι Δανοί και οι OGAE fans…

  1. Ti??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. αν ειναι αυτος που νομιζω τοτε με το καλο να παει, ειχε τραγουδησει στην Δανια? γιατι νομιζω η αδερφη μου που σπουδαζει εκει τον ειχε δει live

  3. ΝΕΡΙΤ: Δεν αφήνει την eurovision

    Μετά την ανακοίνωση ότι η Κύπρος δεν θα συμμετάσχει φέτος στην EUROVISION, οργίασαν οι φήμες πως το ίδιο θα κάνει και η Ελλάδα, μιας και το κόστος της διοργάνωσης φαντάζει, αυτές τις εποχές, δυσβάσταχτο, ενώ επιπλέον υπάρχει και νέο καθεστώς στην Δημόσια Τηλεόραση.

    Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της “Espresso”, το γραφείο Τύπου της ΝΕΡΙΤ αναφέρει πως δεν πρόκειται να αφήσουν το πιο εμπορικό προϊόν της ελληνικής τηλεόρασης να πάει σε άλλα χέρια. Συγκεκριμένα έκαναν σαφές ότι γίνονται διεργασίες για να εξασφαλιστούν τα 120.000 ευρώ, που είναι το πάγιο κόστος συμμετοχής στην Eurovision.

    Φυσικά, λογικό είναι η Δημόσια Τηλεόραση να επιδιώξει εκ νέου μια συνεργασία με κάποιο κανάλι, όπως έγινε πέρυσι με το MAD, για την συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση του ελληνικού τελικού, αλλά και της ελληνικής αποστολής στη Δανία. Ο 54ος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη στις 10-12-14 Μαίου.

    πηγή : freegossip.gr

  4. Μνημονιο (Γεμισαμε απο τετοια) συνεργασιας αναμενεται αν υπογραψει η Δημοσια Τηλεοραση και η EBU…. οχι που θα αφηνε το χρημα η EBU….

  5. Δυστυχώς θα ξανα εκφράσω το παράπονο μου για τέτιου είδους επιλογές. Αν και τα τελευταία 5 χρόνια που εφαρμόζετε αυτή η μέθοδος έχει καταφέρει η Ιρλανδία της 3/5 φορές να βρεθεί στον τελικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ