ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του τελικού!

Μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Ουκρανία, ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την επιλογή του εκπροσώπου της στη Δανία τον ερχόμενο Μάιο.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας NTU ανακοίνωσε ότι ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο στις 21 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το NTU Channel 1. Η Ουκρανία θα είναι, με τα σημερινά δεδομένα, η πρώτη χώρα που θα επιλέξει τραγούδι για την Κοπεγχάγη.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να καταθέσουν τις δημιουργίες τους μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ακρόαση όλων όσων κάνουν αίτηση και ειδική επιτροπή θα επιλέξει 20 συμμετοχές για την τελική βραδιά.

Ο εκπρόσωπος της χώρας θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής την ημέρα του τελικού.  

Η Ουκρανία έλαβε μέρος στη Eurovision για πρώτη φορά το 2003 και την επόμενη χρονιά κατάφερε με τη Ruslana να κερδίσει το διαγωνισμό. Από τότε μέχρι σήμερα μετρά δύο δεύτερες θέσεις (2007 και 2008), μία τρίτη (2013), μία τέταρτη (2011) και 2 ακόμη πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα (7η το 2006 και 10η το 2010). Είναι μία από τις χώρες που έχουν προκριθεί πάντα στην τελική βραδιά μέσω της διαδικασίας των ημιτελικών.

Το 2013 η Zlata Ognevich με το τραγούδι Gravity κατέλαβε την τρίτη θέση με 214 βαθμούς, με 12 βαθμούς από Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία και Κροατία, 8 δεκάρια και 8 βαθμούς από την Ελλάδα.

 

Λουκάς Βλαβιανός

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μετα απο την περσινη τραγουδαρα περιμενω να θελουν ξανα γιουροβιζιον στο Κιεβο…..

  2. ουκρανιααααα 😀
    μια απο τις αγαπημενες μου χωρες στο θεσμο πλην 2005 -.-‘
    ειδικα το περυσινο υπεροχο η ζλατα πανεμορφη κι με καλη φωνη…προσωπικα το χα 2ο κι στεναχωρηθηκα που εχασε την 2η θεση απο τη γλυκαναλατα μπαλαντα του αζερμπαιζταν 🙁
    παντως αν περυσι εστειλαν τετοια κομματαρα τους βλεπω να κυνηγουν την δευτερη νικη τους στο θεσμο φετος….παντως απορω πως ειναι δυνατον να δηλωνουν συμμετοχη κι αμεσως μετα να δηλωνουν ημερομηνιες κι μαλιστα τοσο νωρις ημερομηνια για την επιλογη…τελοσπαντων αυτοι ξερουν 🙂
    αααα επι της ευκαιριες…δεν θα δουμε την ελλαδα μας κατα 99% στο φετινο διαγωνισμο συμφωνα με αρθρα 🙁 τελοσπαντων…το 2015 πρωτα ο θεος 🙂

  3. Βόμβα! – Εκτός Eurovision η Ελλάδα κατά 99%!
    “Greece 12 points!”. Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια ήταν μία φράση που συχνά ακούγαμε μέσα από τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς οι ελληνικές συμμετοχές κατάφερναν να κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις και να σκαρφαλώνουν στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

    Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από ιδιαίτερους ήχους και αγαπημένους καλλιτέχνες, έστρεφε κάθε χρόνο τα βλέμματα της Ευρώπης επάνω της, αφού οι Euro-fans ήξεραν πως αναμφίβολα έχουν κάτι καλό να περιμένουν από αυτήν. Ωστόσο, το eurovision-ικό… όνειρο της χώρας μας μάλλον θα σβήσει μόλις έρθει το 2014, αφού οι τελευταίες ανακοινώσεις της υπό… ανέγερσιν ΝΕΡΙΤ αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό είναι εντελώς αποθαρρυντικές.

    “Η συμμετοχή της Ελλάδας στον επόμενο διαγωνισμό είναι αδύνατη και ζοφερή” αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση εκπροσώπου της κυβέρνησης και της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Οι λόγοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο: αφενός η σύντομη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις χώρες που σκοπέυουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, που φέτος έχει ορισθεί η 22α Νοεμβρίου. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, η ΝΕΡΙΤ δεν θα έχει δυστυχώς προφτάσει να ιδρυθεί και συνεπώς χωρίς ραδιοτηλεοπτικό σταθμό-μέλος της EBU η συμμετοχή της χώρας κρίνεται αδύνατη. Αφετέρου, τα οικονομικά προβλήματα και η δυσπραγία που μαστίζει φέτος ακόμη περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση δυσχεραίνουν επιπρόσθετα την ήδη τεταμμένη κατάσταση.

    Και μπορεί η επίσημη ανακοίνωση να μην έχει ακόμα εξαγγελθεί, όμως το διακύβευμα προβλέπεται σχεδόν σίγουρο. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, τα παραδείγματα της Κύπρου και της Κροατίας, που φέτος δήλωσαν από νωρίς την αποχή τους από το διαγωνισμό, λόγω βαρύτατων οικονομικών επιπλοκών. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που τα ελληνικά χρώματα δεν έδωσαν το παρόν στην εν λόγω διοργάνωση ήταν το 2000. Κατά διαβολική σύμπτωση, η επίσημη δικαιολογία της τότε κυβέρνησης Σημίτη ήταν πως η χώρα μας δεν είχε τον απαιτούμενο οικονομικό προϋπολογισμό για τη συμμετοχή της!

    Δεν γνωρίζω εάν, έτσι όπως έχουν έρθει οι συγκυρίες στη χώρα μας, η είδηση αυτή αποτελεί πράγματι “είδηση-βόμβα”. Παρ’ όλα αυτά, εμείς αναμένουμε τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως θα ληφθούν το αργότερο σε διάστημα ενός μήνα, οπότε και λήγει η προθεσμία για τις χώρες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση το 2014.

    Πηγη: http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/10/eurovision-99.html

    Προσωπικο σχόλιο: Διαφωνω… θεωρω οτι η Ελλαδα εχει παρει ειδικη παραταση και η EBU θα δεχθει την ΔΤ ως μεταβατικο φορεα της NERIT! Εκτος κιαν ειναι πολιτκη αποφαση η μη συμμετοχη μας!

    • Μεσω της σελιδας της ΔΤ στο FB, σε ερωτημα μου ελαβα αμεσα την ακολουθει τοποθετηση (η οποια δεν ειναι επισημη…)
      “”Μην ανησυχείτε και κυρίως μη λαμβάνετε υπόψη συζητήσεις “καφενείων**””””

      ** Καφενειο ειναι το ονομα της σελιδας παραπανω…

  4. Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από τη ΔΤ ή ίσως τη ΝΕΡΙΤ το οτιδήποτε, πολλά θα ακουστούν και πολλοί θα σπεύσουν να κάνουν λόγο για αποκλειστικές ειδήσεις και πληροφορίες..
    Η EBU πολλάκις μας έχει δείξει ότι γενικά κάνει ό,τι θέλει, μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια λίγο εάν ένα τραγούδι μοιάζει με ένα άλλο, μπορεί να καλεί χώρες να συμμετάσχουν όπως γίνεται κάθε χρόνο στην ουσιαστικά αποδυναμωμένη Eurovision Junior και γενικά όταν θέλει παρακάμπτει ορισμένους κανόνες κ προθεσμίες. Συνεπώς, με 29 χώρες να έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής και με την αποδυνάμωση του Βαλκανικού μπλοκ, δεν νομίζω να θέλει κ την απουσία της Ελλάδας..
    Γενικά αν κ με δυσκολία, λογικά θα συμμετάσχουν και να δείτε που χώρες που δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά τα τελευταία χρόνια κάποια στιγμή σύντομα θα πλασαριστούν μέσα στη δεκάδα δικαιωματικά κ μη -βλέπε Ολλανδία φέτος-.

    • Aκριβώς, για να μην πάμε πρέπει να μην το θέλουμε εμείς οι ίδιοι, εδώ η Ουκρανία χρωστούσε χρήματα στην EBU αλλά συμμετέχουν κανονικά.

    • Σίγουρα!Οι χώρες αυτές είναι και οι πιο κραταιές και μπορούν να αναλάβουν μία αξιοπρεπή διοργάνωση στις μέρες μας.Με εξαίρεση τη Γερμανία,την οποία δε χωνεύει πια κανείς στην Ευρώπη,θα μπορούσα να φανταστώ στην πρώτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο,την Ελβετία,την Αυστρία,την Ολλανδία,το Βέλγιο,την Ισλανδία,το Ισραήλ,τη Λεττονία,την Εσθονία,τη Ρωσία και τη Μάλτα,που στέκουν αρκετά καλύτερα σε σχέση με Ισπανία(η οποία έχει μέχρι στιγμής μεγαλύτερο έλλειμμα κι από μας!!),Γαλλία(Η οποία σιγά σιγά το ψιλοχάνει…),Ελλάδα,Πορτογαλία(Αν επιστρέψει),Σκόπια(Που στέλνουν κάτι πολύ δυνατό,αλλά δεν έχουν καμία τύχη για πολούς λόγους.Δεκάδα μπορεί,αλλά μέχρι εκεί!),Σερβία,Βουλγαρία,Ρουμανία κτλ.

      • ellas-eurovision
        Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισραήλ, Μ.Βρετανία, Μάλτα και Ολλανδία δεν έχουν σχεδόν καθόλου συμμαχίες και σχεδόν κάθε χρόνο τα πάνε χάλια. Η Ισλανδία εκτώς του οτι είναι μικρή χώρα και δεν έχει χώρους για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο φεστιβάλ, ξεπέρασε την οικονομική κρίση πολύ πρόσφατα και δεν ξέρω αν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Για Εσθονία δεν ξέρω, αλλά Λεττονία είχε και αυτή το ΔΝΤ μέχρι πρόσφατα πάνω απο το κεφάλι της. Η Ρωσία ναί, μπορεί όποτε θέλει να ξανακερδίσει τον διαγωνισμό.
        Τέλος πάντων, πιστεύω πως είναι αστείο να κάνουμε προβλέψεις απο την στιγμή που δεν έχουμε ακούσει κανένα τραγούδι, εγώ πιστεύω πως θα δούμε την Ιταλία νικήτρια μέσα στα επόμενα 3 χρόνια αν στείλει κάτι που να πάει καλά και στο κοινό (γιατί έχουν σίγουρη την στήριξη των επιτροπών), ναι μεν έχουν κρίση αλλά έχουν εμπειρία απο τέτοιου είδους διοργανώσεις και σίγουρα έχουν αρκετές πόλεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

      • Κοιτάξτε,αν ανατρέξετε σε σελίδες αμέσως μετά τη γιουροβίζιον του 2012 πολλοί ήταν αυτοί που λέγανε για Δανία νικήτρια!Και να που πέσανε μέσα.Βέβαια,είπα πολλές….Αν δεν πέσω μέσα…..του Π…η που λένε.Θα μαι και πολύ γκαντέμης!!!

    • η Δανια οπως και η Σουηδια φανηκαν οτι το ηθελανε πολυ οπως και εμεις 2001 εως 2005 ειχαμε φαγοθει να την παρουμε και ετσι το ειχαμε προβλεψη αλλα τωρα να λεω ενα καρο χωρες ενω δεν ξερω ακομα αν θα πανε Κοπεγχαγη ειναι καπως.. για το μονο που θεωρω σιγουρα συντομα θα παμε ξανα Σουηδια Ρωσια!

  5. Loipon to 3erw eine poli nwris…alla thewrw pws se periptwsh pou dn upar3h kanena wow tragudi..tha to parei to azerbaijan…edw ton proigumeno xrwno vghke 2i…me kati kalhtero…tin exei tin prwti thesh..!meta akoluthei oukrania!..

    • Συμφωνώ!Αν μείνει κι άλλο η Τουρκία εκτός το βλέπω το Αζερμπαϊτζάν σε καμια δεκαριά χρόνια….ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!!

  6. Παδιά,μπορεί να μου πει καποιος παρακαλώ πως διαγραφουμε ένα βιντεο απο τον λογαριασμό μας στο YouTube??

  7. Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που λατρεύω στο θεσμό,και που σχεδόν κάθε χρόνο καταλήγει στις πρώτες θέσεις.
    Αγαπημένη μου είναι η συμμετοχή του 2011.
    Ακολουθούν με σειρά προτίμησης :
    2013(+καταπληκτικό videoclip)
    2005(για κάποιο λόγο μου άρεσε πάρα πάρα πολύ,μου βγάζει κάτι επαναστατικό)
    2004(δε βγήκε τυχαία πρώτο!!)
    2006
    2010
    2008
    2012
    2009
    2007
    2003

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ