https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΚΥΠΡΟΣ: Αποχώρηση από τη Eurovision 2014!

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για το 2014 λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρ.Ι.Κ. έχει ως εξής:

“Το ΡΙΚ ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποχή του Ιδρύματος από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2014. Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα”.

Από το 1981 που η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στη Eurovision, το 2014 θα είναι η τρίτη φορά που θα απουσιάσει από το διαγωνισμό, ύστερα από το 1988 και το 2001.

Λουκάς Βλαβιανός  

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά από την Κροατία έρχεται τώρα κ η Κύπρος να δηλώσει την αποχώρηση της ..
    Μέχρι στιγμής μοιάζει δύσκολο να έχουμε πάνω από 39 χώρες στον επερχόμενο διαγωνισμό ..
    Αν έχω διαβάσει καλά η Τουρκία δεν σκοπεύει να επιστρέψει ..
    Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το 2001 ο διαγωνισμός είχε γίνει στη Δανία, η Κύπρος πάλι έλειπε έχοντας αποκλειστεί, κ την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει η Σουηδία ….

  2. Πρώτα η Πορτογαλία η Τουρκία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη , τώρα η Κροατία και η Κύπρος…Ας ελπίσουμε να μην συνεχίσει κατά αυτόν τον τρόπο. Είναι πραγματικά λυπηρό να αποχωρούν όλο και περισσότερες χώρες. Ελπίζω η Κύπρος να επιστρέψει του χρόνου με μια συμμετοχή όπως κι αυτήν ( κατ’έμε η καλύτερη της )
    http://www.youtube.com/watch?v=o-kKTRp2LO4
    We already miss you !

  3. 3οι σε καμία περίπτωση ..
    Ας δούμε πρώτα εάν θα καταφέρουμε να συμμετάσχουμε κ μετά βλέπουμε ..
    Το πλεόν λυπηρό θα είναι να φτάσουμε σε σημείο
    να έχουμε εκ των πραγμάτων ένα μόνο ημιτελικό ..
    Τουλάχιστον χώρες όπως το Σαν Μαρίνο, η Λευκορωσία κ η Λετονία -που ήταν κάπως επίφοβες- έχουν πει το ναι μέχρι στιγμής ..

  4. Εγω θελω γιουροβιζιον χωριο φετος με 24 χωρες αν γινεται χωρις ημιτελικους και τετοια εναν ωραιο τελικο με 24 χωρουλες αλλα θελω και εμας μεσα για να εχει λιγω παραπανω ενδιαφερον..
    και απο του χρονου ο διαγονισμος να γινεται ανα 2 χρονια γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραματα!

  5. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα οι χώρες να αποχωρούν λόγω της κρίσης, ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και σε εμάς. Η EBU πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει κάτι γι’αυτό το ζήτημα.
    ΥΓ: Donnie αν γίνουν όλα όπως το 2001 λές να κερδίσει η πολυαγαπημένη σου Εσθονία 😛

  6. Πολύ κρίμα!Δεν μπορούσαν να βρουν χορηγό όπως πέρσι;Αυτό με την Ήβη ειδικά τους είχε βγει πολύ πετυχημένο.
    Ελπίζω να μην το δουν οι δικοί μας με τον ίδιο τρόπο και πουν αφού αποχώρησε η Κύπρος ας φύγουμε κι εμείς μην μας πάρουν με τις ντομάτες οι ξερόλες στα κανάλια.Δυστυχώς συνηθίζουμε να έχουμε υποκριτική αντιμετώπιση σε πολλά θέματα…

  7. Η καλυτερη χωρα της Γιουροβιζιον αποχωρει.. Οχι γιατι μας εδινε τα 12αρια το ενα μετα το αλλο, αλλα για τις εξαιτερικες συμμετοχες της. 2004,2006,2007,2009,2010,2011,2012 ολες τουλαχιστον στο τοπ 10 της χρονιας για μενα. Κριμα Κυπρο, ελπιζω να επιστρεψεις συντομα! Μακαρι να μην εχουμε και μεις την ιδια τυχη. http://www.youtube.com/watch?v=fM08cdgkrKQ

  8. Κρίμα για την Κύπρο, η οποία στέλνει συνήθως, όμορφα τραγούδια. Ελπίζω, να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και να επιστρέψει σύντομα μ’ ένα πολύ δυνατό τραγούδι. Γιατί και καλούς συνθέτες έχει και πολύ καλές φωνές επίσης.
    Από την άλλη “χαράς ευαγγέλια” για όλες τις χώρες που βρίζουν την Κύπρο (πόσο υποκριτικό), για το 12αρι που μας δίνει κάθε χρόνο.

  9. Καλά έκανε η Κύπρος και αποχώρησε.Και η Ελλάδα πρέπει να το κάνει εδώ έχουμε 1000000 άνεργους η Eurovision μας έλειπε.Πρέπει η ΔΤ να σώσει τα λεφτά της.

    • Οταν ομως η ΔΤ πληρωσε τα εκατομμυρια για να παρει τα δικαιωματα του champions league(οπως εκανε και η ερτ τοσα χρονια) μαλλον δεν σκεφτοταν να σωσει τα λεφτα της …η eurovision ομως πειραζει γιατι ειναι δαπανηρη… α ρε υποκρισια σε αυτη τη χωρα….

  10. Πιστεύω ήταν αναμενόμενο αν γίνει και αυτό! Μακάρι αν μην έχουμε και εμείς την ίδια κατάληξη!

  11. Ενταξει τωρα πια δεν εχω ελπιδες οτι θα συμμετεχει η Ελλαδα. Ειναι σιγουρο οτι θα αποχωρησουμε ακολουθωντας την Κυπρο. Αλλα σκασιλα μου και να μη συμμετεχουμε…εγω θελω να τον μεταδωσει η Δτ πραγμα που ελπιζω να κανει ακομη και αν δεν συμμετεχουμε…θελω να δω γιουροβιζιον και βλεπω γιουροβιζιον οχι για την Ελλαδα αλλα για το σοου γενικα..Μη σωσει και συμμετεχουμε καθε χρονο τα ιδια…δεν βαρεθηκαν ακομη?… Καθε χρονο γκρινιαζουν να μην παμε για οικονομικη κριση κλπ… Ε να μη παμε λοιπον για να σωθει η Ελλαδα! Και σε περιπτωση που η ΔΤ η οπως αλλιως λεγεται ειναι πολυ περηφανη για να ασχοληθει με εναν διαγωνισμο χαμηλου επιπεδου υπαρχουν και τα web tv.. Δε θα σκασουμε κιολας… καθε χρονο ετσι κι αλλιως σαν τους φτωχους συγγενεις πηγαινουμε ΑΠΟΧΗ λοιπον οπως επιτασσει η κουλτουρα και η καλαισθησια καποιων σε αυτη τη χωρα.. (ΟΥΣΤ!!!)

  12. Μεταξύ μας όταν σε 9 διαδοχικές Eurovision έχεις ως χώρα να επιδείξεις μια 15η, μια 21η θέση κ συνολικά 2 προκρίσεις λειτουργεί κάπως επιβαρυντικά ως προς τις όποιες αποφάσεις..
    Η Κροατία πχ, έχει να δει τελικό από το 2009 όπου πέρασε από τις επιτροπές, ενώ το 2008 που πέρασε πήρε τη χειρότερη θέση της -21η-.
    Η Ελλάδα, καλό είναι να μην επηρεαστεί από την Κύπρο κ να διευθετήσει άμεσα το θέμα της κρατικής τηλεόρασης ..
    Μπήκαμε στον Οκτώβρη κ ακόμα βλέπουμε το ”μεταβατικό” κανάλι ΔΤ, με live προγράμματα να είναι μόνο μια ενημερωτική εκπομπή το πρωί, το δελτίο ειδήσεων κ ορισμένες αθλητικές μεταδόσεις οι οποίες γίνονται από εδώ !!
    Το όλο κλίμα θυμίζει 1999 κ 2000 όπου τη μια χρονιά είχαμε αποκλειστεί κ την άλλη δεν λάβαμε μέρος για άγνωστο λόγο, ενώ τις μεταδόσεις τις είχε κάνει η Δάφνη από τα στούντιο της ΕΡΤ …
    Όσο για αυτό το τόσο πια δυσβάστακτο κόστος της συμμετοχής μας, ας μην δίνει λοιπόν η ΔΤ εκατομμύρια διεκδικώντας τα δικαιώματα του champions league κτλ για να είμαστε ακριβοδίκαιοι κ ας τα δώσει στον Ant1 ο οποίος με το eurobasket σημείωσε τηλεθεάσεις άνω του 50% που σχεδόν μόνο η Eurovision τις κάνει στην Ελληνική τηλεόραση κακά τα ψέματα ….

  13. χαιρετίζω την παρέα! κρίμα για την Κύπρο… αναφορικά με την Ελλάδα απλά να πω πως η ΔΤ είναι ο μεταβατικός φορέας , ο επίσημος φορέας θα είναι η ΝΕΡΙΤ , η υλοποίηση της ωστόσο , όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει.. να επισημάνω εδώ πως η ΕΒU δε θέλει να χάσει και την Ελλάδα – ύστερα από την αποχώρηση της Τουρκίας που πλέον έχει την Turkvizyon – η Ελλάδα είναι δυνατός παίκτης για την EBU , με υψηλές τηλεθεάσεις κάθε χρόνο, με τους ομογενείς μας να ψηφίζουν -άλλα κέρδη από εκεί- αυτό που θέλω να πω είναι όπως και με το champions league που ενώ η ΕΡΤ είχε πληρώσει για τα διακαιώματα και ΟΧΙ η ΔΤ , η τελευταία το δείχνει κανονικότατα.. κάτι ανάλογο θα γίνει και με τη Eurovision αν δεν έχουμε ακόμα ΝΕΡΙΤ , και η ΕΒU θα το επιτρέψει καθώς παίζονται πολλά.. οι πληροφορίες θέλουν την περσινή -επιτυχημένη- συνταγή (MAD) να ακολουθείται και φέτος.. θα δούμε..

    • Ναι τα δικαιώματα του champions league και της Φόρμουλα 1 ειχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ πριν από 1,5 χρόνο (και απειλούσαν και με ρήτρες οι εταιρίες διαχείρισης τους), ενώ για την Eurovision δεν υπαρχει οικονομικη συμφωνια και όλα είναι στον αέρα, επομένως μη βασίζεσαι σ αυτό.

      Υγ από τους ομογενείς τι είδους επιπλέον έσοδα έχουμε? Από την ert world ?

      • τα έσοδα εννοώ που έχει η ΕΒU από τις κλήσεις και τα sms.. οι Έλληνες ομογενείς που ψηφίζουν μανιωδώς (εμφατικά) ανά τις χώρες όπου διαμένουν είναι στα συν… το θέμα είναι να επισπευθούν οι διαδικασίες για τη ΝΕΡΙΤ καθώς με το μεταβατικό φορέα (ΔΤ) είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμμετοχή το 2014 -όσο και αν το θέλουμε εμείς – .

    • ααααααα!!! κατάλαβα… κοίτα σίγουρα είναι στα συν αλλά σε αριθμούς τα ποσοστά δεν είναι τόσο υψηλή, μάλλον είναι αμελητέα ποσότητα, αν τη συγκρίνεις με χώρες όπως πχ η Τουρκιά ή η Πολωνία.

  14. Κρίμα… Πολύ κρίμα!
    Η Κύπρο πάντα έστελνε όμορφες συμμετοχές…
    Μας βλέπω να ακολουθάμε και εμείς…
    Δεν είναι μόνο τα λεφτά παιδιά. Είναι όλη αυτήν η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα! Υπάρχουν Βαθιά προβλήματα! Έχω ελπίδες όμως πως θα πάμε τελικά!
    Εύχομαι να δούμε την αγαπημένη Κύπρο του χρόνου!

    • χμ… μπορει αυτον που να κερδιζουμε με 5 βαθμους να επαιρνε 10 απο κυπρο… οποτε δεν στεκει το επιχειρημα,…

  15. Διορίσθηκε το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ

    Το Εποπτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση επέλεξε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

    Από τις πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες επελέγησαν ως Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Γεώργιος Προκοπάκης και ως μέλη η κα Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο κ. Θέοδωρος Καρούνος, ο κ. Νίκος Ξανθούλης και ο κ. Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος.

    Αμέσως μετά, το Εποπτικό Συμβούλιο προσκάλεσε τον επιλεγέντα Πρόεδρο και τα μέλη σε κοινή συνάντηση.

    Στη συνέχεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση.

  16. Εστειλα Μηνυμα στην ΔΤ για την eurovision 2014
    H απαντηση:
    Σας ευχαριστούμε κατ’ αρχήν για τό ενδιαφέρον σας αλλά και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις σας για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision 2014. Θα τις λάβουμε υπόψη μας κατά τη συζήτηση, με τη Διοίκηση και τις Διεθνείς μας Σχέσεις , του θέματος της συμμετοχής μας στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση
    Καλό απόγευμα
    Αρετή Καλεσάκη
    Δημόσιες Σχέσεις

  17. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Η προβολη του Διαγωνισμου απο χωρα που ΔΕΝ συμμετεχει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΑΡΑ οι χωρες που αποχωρουν, θεωρω οτι δεν λαμβανουν υποψη την συνδρομη, διοτι αν τον μεταδωσουν θα πρεπει να την πληρωσουν, αλλα την προωθηση εξοδα κτλ… το να λες δεν συμμετεχω για την συνδρομη της EBU και να τα δινεις για να μεταδωσεις τον διαγωνισμο ειναι ΓΕΛΟΙΑ!
    Αυτα.

  18. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ,ΕΦΟΣΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ….ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!

  19. Πολυ κριμα, οχι μονο για την Κυπρο, αλλα και για τις υπολοιπες χωρες που αποχωρησαν. Πολυ φοβαμαι οτι αυτος ο αποδεκατισμος θα συνεχιστει και με την Ελλαδα. Ας ελπισουμε τουλαχιστον σε ενα δυνατο come back της χωρας τα επομενα χρονια…

  20. Εμ,δεν τους άρεσε η Δέσποινα πέρυσι!Θέλανε νεόπλουτες τσιρίδες και σούργελα με νυφικά!Βαράτε μύγες τώρα και από του χρόνου τα μυαλά στα κεφάλια σας!Όταν διαφωνείς με κάτι,διαφωνείς!Αποχή και μυγοσκοτώστρα μέχρι να βάλουν μυαλό,αλλιώς διαλύστε το!Και προτείνω να αποχωρήσουν και Ουκρανία,Μολδαβία και Βουλγαρία!Ειδικά η Μολδαβία που πήρε τους ίδιους βαθμούς με το άθλιο ”Love kills” που ούτε για τελευταίο στον ημιτελικό δεν έκανε……φτάνει!!!!Έτσι όπως την κάνανε τη γιουροβίζιον, με πουλημένες επιτροπές που ψηφίζουν με βάση τον προϋπολογισμό της χωρας και όχι το τραγούδι της,ας μείνουν ”αυτοί κι αυτοί”.
    Να φύγει και η Ελλάδα.Είναι ντροπή να στέλνουμε τραγουδάρες και λόγω στημένων Βορειο ευρωπλουσιόφιλων επιτροπών να χάνουμε πεντάδες και δεκάδα το 2012 για 9η συνεχόμενη φορά, και να μας έχουνε για διακοσμητικό σε καμια 6η-7η θέση!Να φύγουμε και να μην επιστρέψουμε και να πάνε να κουμπουριαστούνε έτσι που τα κάνανε!Ό,τι είναι Ελληνικό τους τσούζει!Η Κύπρος έστειλε τον Ουαλό και πέρασε το 2010.Οι Έλληνες τους βρωμάγανε!Και η Ήβη 16η μαζί με τη Γαϊτάνα το τσίρκουλο!Ε-ΛΕ-ΟΣ!!!!!!!!!

    • Εντάξει το Αphrodisiac δεν ήταν και καμιά τραγουδάρα…Και ο “Ουαλός” τραγούδησε όπως και η “Γαιτάνα” , η Ήβη , όχι…

      • Καλά έχουμε στείλει και καλύτερα απο το Aphrodisiac αλλά γενικότερα υπάρχει μία εμπάθεια (Μην πω και δύο…) ως προς τις Ελληνικές συμμετοχές από τις επιτροπές. Μπουτουγου, 11η η Τζωρτζίνα στο second chance.Ντάξει,τη φάγανε! Όχι και 11η!

  21. Παιδια ποτε δεν στειλαμε τραγουδαρα μη τρελαθουμε κιολας… Της Παπαριζου ναι ηταν τραγουδαρα γιαυτο αλλωστε και νικησε. Αλλα απο κει και μετα δεν νομιζω οτι στειλαμε κατι και αδικηθηκαμε.. Ισα ισα ειμαστε απο τις πιο ευνοιμενες χωρες στον διαγωνισμο με top 10 καθε χρονο(εκτος 2012) Μη γκρινιαζουμε λοιπον τι να πουν και αλλες χωρες που στελνουν πραγματι τραγουδαρες και πολλες φορες μενουν εκτος τελικου.

  22. Το ότι γίνονται αδικίες μεγάλες κ το ότι ορισμένες χώρες που θέλουν να λέγονται Ευρώπη -βλέπε Αζερμπαϊτζάν- παίζουν βρώμικα παιχνίδια με τηλεκάρτες κ εξαγορές ψήφων είναι γεγονός..
    Το ότι ο διαγωνισμός πηγαίνει τα τελευταία 6 χρόνια συστηματικά σε πλούσιες χώρες είναι κ αυτό γεγονός..
    Από κει κ πέρα η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να νιώθει αδικημένη ..
    Αυτή η υπερβολή μας ως έθνος όπου κάθε χρόνο επιβάλλεται να είμαστε στην τριάδα κ ότι όλοι οι άλλοι -δηλαδή 40 περίπου χώρες- δεν πιάνουν μια μπροστά σε εμάς, ε δεν στέκει κ πολύ ..
    Είμαστε η μοναδική χώρα που ..και έχει περάσει σε όλους τους τελικούς ανεξαιρέτως και έχει μπει στη δεκάδα σε 9 από τους 10 τελικούς ..
    Τους συμμάχους μας τους έχουμε μια χαρά κάθε χρονιά -αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρος, Βέλγιο, Ουγγαρία μας ψηφίζουν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια κ χώρες όπως Σερβία, Σαν Μαρίνο, Αγγλία κτλ μας έχουν δώσει υψηλές βαθμολογίες αρκετές φορές,- κάτι που σημαίνει ότι μια αρχική βάση των 40-50 βαθμών σχεδόν πάντα, οπότε ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας ..
    Οι περισσότερες χώρες μπαίνουν κατά μέσο όρο 1-3 φορές στη δεκάδα τη δεκαετία, βλέπε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ισλανδία, κτλ κτλ ..
    Και τέλος η 6η-7η θέση στους 40, που κρύβει ένα top3 στον ημιτελικό και πεντάδα συνήθως στο televoting, δεν είναι μια διακοσμητική θέση ..
    Η Κύπρος πάλι που βρίσκεται σχεδόν πάντα στις τελευταίες 5 θέσεις του ημιτελικού χωρίς κανέναν σύμμαχο πλην της Ελλάδας, είναι πιο διακοσμητική κ αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που φεύγει ..
    Αν ήταν θα έφευγε κ πέρυσι, απλά με την 16η θέση της Ήβης αναθάρρησαν λίγο .. Ήταν η καλύτερη θέση της Κύπρου από το 2005 κ έπειτα …

    • Πολλοι λενε για τις συμμαχιες της Ελλαδας…. αυτα ειναι ενας μεγαλος Μυθος! Λενε για την ελληνικη Διασπορα…. αλλος ενας μυθος!
      Εαν ισχυαν αυτα τοτε το 2003, 2002 θα επρεπε να ειχαμε μπει 10αδα (το ιδιο και το 1998) , οταν δλδ το televoting μπηκε στον διαγωνισμο!

      Το θεμα ειναι απλο… η Ελλαδα στελνει πιασαρικα τραγουδια για τον τηελεθατη… ετσι πλασαρετε καθε χρονια στην 10αδα!
      Για το γεγονος οτι μερικοι θελουν καθε χρονο να ειναι η Ελλαδα 3αδα κτλ… ενταξει ειναι υπερβολικο. ΑΛΛΑ οταν συμμετεχεις σε ενα Διαγωνισμο (οποιος κι΄αν ειναι αυτος) πρεπει Παντα να εχεις ως στοχο την ΝΙΚΗ… αυτο πρεπει ολοι μας να το εχουμε και στην ζωη μας! Δεν ειναι κακο να συμμετεχεις για να κερδιζεις και οχι απλα και μονο να συμμετεχεις (το δευτερο καλυπτει την αποτυχια και την κανει λιγοτερο αποτυχια)

      Χωρες τωρα οπως Λιθουανια, Γαλλια , πορτογαλια κτλ… που δεν μπαινουν 10αδα ας αρχισουν να στελνουν καλες συμμετοχες (και φυσικα μην κρινει ο καθενας απο το προσωπικο του γουστο)

      Γενικα η Ελλαδα τα τελευταια χρονια ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ απο τις επιτροπες ενω στο κοινο ειναι πολυ ψηλα, γεγονος που ριχνει και τον μυθο του αντι-Ελληνικου κλιματος στην Ευρωπη (απο τον κοσμο)… με μοναδικη για μενα εξαιρεση η Γερμνανια! Χωρες οπως Αυστριες και Λιθουανιες παντα δεν μας χωνευαν…ή δεν ειναι στο δικο μας κλιμα , ρυθμο και παντα δεν μας πολυψηφιζαν!!

      • Nαι αλλά το 2002 και 2003 δεν συμμετείχαν χώρες όπως Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία που μας δίνουν πάντα βαθμούς η έστω αρκετά συχνά. Επίσης δεν είχε πιάσει τους Έλληνες η “υστερία” να κερδίσουμε την eurovision που ξεκίνησε απο το 2004 και μετά, έτσι δεν ήταν έντονη η ψήφος των μεταναστών μέχρι τότε.
        Πάντως ισχύει αυτό που λές με τα πιασάρικα τραγούδια, οι συμμετοχές που στέλνουμε πάντα πηγαίνουν καλά στο κοινό γι’αυτό τον λόγο.

      • Σχετικα με τις χωρες που αναφερεις, το Αζερμπαιτζαν δεν μας ψηφιζει, αν εξαιρεσεις περυσι, αλλα δεν συμμετειχαν και τοσες αλλες (στην ψηφοφορια) που δεν μας ψηφιζουν οποτε το αποτελεσμα σταθμιζεται!
        Οσο αφορα την υστερια … αυτο δεν εχει να κανει σε τιποτα με την ομογενεια, η οποια στις περισσοτερες χωρες δεν ειναι οση ειναι στην Γερμανια κτλ…

        Η υστερια ειχε μονο ως αποτελεσμα να στελνοντια προσεγμενες συμμετοχες

  23. Θα συμφωνήσω ότι στέλνουμε πιασάρικα τραγούδια, κ ίσως στην τελική φαίνεται ότι παίρνουμε πολύ ζεστά το όλο θέμα κ προσπαθούμε για το καλύτερο χορογραφικά, εικονικά κτλ, -ανεξαρτήτως αν τα καταφέρνουμε ή όχι-. Από κει κ πέρα, ναι μεν πρέπει να στοχεύουμε την νίκη αλλά να σεβόμαστε παράλληλα κ τους αντιπάλους μας, να αναγνωρίζουμε κ τη δική τους δυναμική κ να παλεύουμε για το καλύτερο ..Για παράδειγμα, το τουπέ κ η υπερβολή που βγάλαμε το 2009 με τον Σάκη ήταν το κάτι άλλο κατά την ταπεινή μου άποψη ..Σε μια χρονιά με συμμετοχές όπως αυτές του Rybak, της Yohanna, του Arash, της Patricia Kaas, κ του Andrew Webber, το να λες ότι έχεις σίγουρη την πρωτιά κ ότι οι άλλοι είναι ένα τίποτα, μόνο λογικό δεν είναι .. Όσο για το μύθο, το 2002 δεν είχαμε αφενός Αλβανία, Σαν Μαρίνο κτλ, αφετέρου κράζαμε τόσο τη συμμετοχή μας που για ποιο λόγο να την ψηφίσει κάποιος ; Το 1998 πάλι όπου ο συνθέτης μας πλακώθηκε με τον σκηνοθέτη κ η διοργάνωση τον απέκλεισε απο τον διαγωνισμό αναρτώντας εικόνες του στην είσοδο του σταδίου αποτελεί επαρκή εξήγηση της πανωλεθρίας εκείνης .. Το ότι βγαίνουμε σχεδόν πάντα στην δεκάδα είναι αποτέλεσμα του ότι αφιερώνεται προσπάθεια κ ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα, η Ελλάδα έγινε μία από τις κυρίαρχες χώρες του Βαλκανικού μπλοκ κ γενικά φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορετική αντιμετώπιση που είχαμε σε σχέση με τις παλαιότερες δεκαετίες .. Αν θυμάμαι καλά, σε 5 χώρες είχε κάνει promotour ο Σάκης το 2004 κ πήραμε 5 δωδεκάρια από αυτές αντίστοιχα, η Έλενα πήγε σε χώρες με έλληνες μετανάστες που τις αγνοούμε κ εμείς οι ίδιοι -πχ Ουγγαρία- κ πήραμε 10 δωδεκάρια.. Με λίγα λόγια υπάρχει μια κάποια υποστήριξη από έξω, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα λειτουργεί πάντα .. Η Βοσνία πχ που έχει επίσης πολλούς μετανάστες, παίρνει συστηματικά βαθμούς από βόρειες χώρες κάτι που πάντα μου κάνει εντύπωση κ μάλιστα κ αυτή περνάει τελικό κάθε φορά .. Πάντως αν συμμετάσχουμε του χρόνου, προσωπικά νομίζω ότι ήρθε η ώρα για ένα τραγούδι χωρίς κάποιο ελληνικό όργανο κ στοιχείο.. Πιστεύώ ότι το 2012, το τραγούδι ήταν μια ηχητική κ οπτική επανάληψη του 2005,2008 σε κακή έκδοση ..Φυσικά πάντα υπάρχουν πολλά ελληνικά στοιχεία που παραμένουν πρωτότυπα κ αρέσουν όπως έγινε φέτος, αλλά από ένα σημείο κ μετά υπάρχει ο κίνδυνος της κακής αντιγραφής …

    • Δεν έχω πρόβλημα στο να στείλουμε κάτι χωρίς κάποιο ελληνικό όργανο, το θέμα είναι το τραγούδι να είναι πρωτότυπο και όχι κάτι συνηθισμένο στην eurovision γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος η συμμετοχή να χαθεί σε πλήθος άλλων τραγουδιών που θα μοιάζουν με το δικό μας, και κακά τα ψέμματα τα ελληνικά όργανα μας έδιναν την ευκαιρία να είμαστε διαφορετικοί απο τους άλλους. Αλλά τι λέω, κάτσε να πάμε πρώτα και μετά βλέπουμε 😛

  24. Επίσης με λύπη διαβάζω το άρθρο ενός έλληνα συντάκτη στο Esctoday, από το οποίο καταλαβαίνει κανείς ότι είναι μάλλον απίθανο να … προλάβουμε να συμμετάσχουμε του χρόνου ..Κανονικά θα πρέπει να διαμορφωθεί άμεσα η ΝΕΡΙΤ, μετά να καταθέσει αίτηση εγγραφής στην EBU, και μετά να καταθέσει κ αίτηση συμμετοχής στο Διαγωνισμό κάτι που τυπικά γίνεται φέτος μέχρι τις 15 Νοέμβρη φέτος ..

  25. Η αλήθεια είναι οτι δεν το περιμενα να αποχωρήσει η Κύπρος. Σιγουρα θα ζωριζωταν και φετος αλλα δεν περιμενα αποχωρηση.. Όσο για την Ελλάδα ειναι φανερο πλεον οτι δεν εχει eurovision φετος. Ειμαι 100% σιγουρος, η αποφαση θα βγει μεσα στο μηνα η αρχες νοεμβρη, κριμα για την Ελλαδα

  26. πρωτα η κροατια…
    μετα η κυπρος μας…
    μωρε θα τριτωσει κτο κακο…
    με την επομενη πιο πιθανη χωρα για αποχωρηση την ελλαδα!
    επισης δν νομιζω να εχουμε πολλες επιστροφες(αν ειναι μονο η πορτογαλια κι ισως η βοσνια να ρθουν πισω)…
    κατα τα αλλα ο θεσμος χρονο με το χρονο παρακμαζει 🙁 ελπιζω να χουμε κατι καλυτερο το 2015 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ