EUROVISION 2014: Κοπεγχάγη, Χέρνινγκ, Άαλμποργκ και Φρεντερίτσια υποψήφιες!

 

Η Δανία πανηγυρίζει ακόμη την τρίτη της νίκη στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αλλά οι ετοιμασίες για την επόμενη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει. Η κρατική τηλεόραση DR ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή επιλογή για την πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό στις 13, 15 και 17 Μαίου 2014.

Μέχρι σήμερα υποψηφιότητα ανακοίνωσαν η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, που έχει ήδη φιλοξενήσει τη Eurovision το 1964 και το 2001, η πόλη Χέρνινγκ (Herning), το Άαλμποργκ (Aalborg) και η πόλη Φρεδερίτσια (Fredericia).

Η Κοπεγχάγη θεωρείται το μεγάλο φαβορί καθώς διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και έχει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τις αποστολές, τους δημοσιογράφους και τους fans που θα ταξιδέψουν στη Δανία. Πιθανά στάδια για την διοργάνωση είναι το ανοικτό Parken Stadium, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός το 2001, η Forum Arena, η οποία φιλοξένησε την διοργάνωση για τα 50χρονα της Eurovision και η Ballerup Arena, στην οποία πραγματοποιήθηκε ο εθνικός τελικός της Δανίας το 2011.

Η μικρή πόλη Χέρνινγκ των 50.000 περίπου κατοίκων φιλοξένησε φέτος τον εθνικό τελικό στην Jysken Boxen Arena, στην οποία θα πραγματοποιηθεί και η Eurovision εφόσον πάρει το χρίσμα η πόλη.

Το Άαλμποργκ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του αλλά οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της πόλης έχουν ζητήσει από την κρατική τηλεόραση της χώρας ενημέρωση για τις απαιτήσεις που έχει η διοργάνωση του διαγωνισμού ώστε να κρίνουν αν είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο. Σε περίπτωση που επιλεγεί το Άαλμποργκ πιθανότερος χώρος διεξαγωγής της Eurovision είναι το Gigantium stadium που φιλοξένησε τον εθνικό τελικό το 2012.

Ο Δήμαρχος της πόλης Fredericia ανακοίνωσε ότι αν και δεν γνωρίζουν ακριβώς τις απαιτήσεις του διαγωνισμού αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα για την διοργάνωσή του.  Το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της περιοχής  MesseC είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων ενώ η πόλη έρχεται δεύτερη στον αριθμό ξενοδοχείων στη Δανία.

Οι υπεύθυνοι της τηλεόρασηςτης Δανίας ανακοίνωσαν ότι Executive Producer της επερχόμενης διοργάνωσης θα είναι η 47χρονη τηλεοπτική παραγωγός Pernille Gaardbo, η οποία εργάζεται στο DR εδώ και 17 χρόνια, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου τμήματος παραγωγής Medieservice με προσωπικό 220 άτομα. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι υπεύθυνο για την τεχνική οργάνωση των μεγαλύτερων shows της δανέζικης τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ο εθνικός τελικός Dansk Melodi Grand Prix και το X-Factor.

Η Γενική Διευθύντρια του DR Maria Rørbye Rønn δήλωσε ότι με την επιλογή της Penille Gaardbo έχουμε ένα πρόσωπο με όλες τις αρχηγικές και οργανωτικές ικανότητες, που είναι απαραίτητες για την διοργάνωση ενός project τέτοιου μεγέθους, και συνάμα την τεχνική οξυδέρκεια που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο τηλεοπτικό προϊόν.

Για την Pernille Gaardbo η ανάληψη αυτής της ευθύνης αποτελεί την πραγματοποίηση του απόλυτου ονείρου, ειδικά για έναν επαγγελματία με την συγκεκριμένη καριέρα. Θεωρεί πως το κανάλι είναι πιο έτοιμο από ποτέ να αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εργαστεί συστηματικά για να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση θα παίξουν ο Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχαγωγίας του DR Jan Lagermand Lundme, αρμόδιος για το περιεχόμενο των shows, και ο Επικεφαλής του Τμήματος Event του DR Søren Therkelsen, αρμόδιος για ότι σχετίζεται με partnership relations.

Λουκάς Βλαβιανός

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. to parken einai poli megalo, to ballerup mou fainetai ap tis photo pou da oti oute gia eurovision junior den kanei, to boxen moiazei san to tae kwon do pou ginontai ta vma me ligero apo 10.000 xoritikotita kai i forum arena episis. Kala, mipos to na sinexisoun to mazema pou kanoun odigisei to thesmo se epipedo eurovision junior pou tou xronou tha ginei se theatro me 3.000 atoma?

    • Το boxen είναι περίπου σαν το malmo arena, η χωρητικότητα του boxen είναι μεγαλύτερη από 15000.

  2. fetos pane gia brabio oi: islandia, agglia, irlandia, roumania, armenia, azermpaijan, germania, kai oukrania oso gia thn souidia mexrei to 2020 8a exei ksana kerdhsei !!!!

  3. Ελεος με τις διαφορετικες πολεις και τα μικρα σταδια!Ειναι απλο:Το κανεις στην πρωτευουσα για να διευκολυνθουν οοολοι οι επισκεπτες,με το αεροδρομιο και τα ξενοδοχεια,και χρησιμοποιεις το Parken που ειναι αξιοπρεπες μεγαλο σταδιο για ενα show σαν τη Eurovision!Eιδικα αυτο το Ballerup,το ειδα σε φωτο,πως τους ηρθε και το σκεφτηκαν?

  4. Η Bellarup Super Arena ειναι αρκετα μικρη απο τις φωτο και χαμηλοταβανη!
    Η κορυφη φυσικα και αυτη η οποια προσφερει δυνατοτητες για την τεχνολογια (οπως ειδαμε και φετος στο εθνικο τελικο) ειναι η Jyske Boxen Arena!
    Απο την αλλη αν θελουν πραγματικα να ανταγωνιστουν τη Ρωσια του 2009 και να κανουν κατι πραγματικα εντυπωσιακο και μεγαλοπρεπες χωρις να χρησιμοποιησουν την δικαιολογια οτι “Δεν θα θελαμε να κανουμε κατι παρα πολυ μεγαλο και να ξεφευγουμε απο τα ορια”, θα επρεπε να επιλεξουν το Parken Stadium!το Parken Stadium ζηταει LED!
    Προσωπικη μου γνωμη!

  5. Η Bellarup Super Arena ειναι αρκετα μικρη απο τις φωτο και χαμηλοταβανη!
    Η κορυφη φυσικα και αυτη η οποια προσφερει δυνατοτητες για την τεχνολογια (οπως ειδαμε και φετος στο εθνικο τελικο) ειναι η Jyske Boxen Arena!
    Απο την αλλη αν θελουν πραγματικα να ανταγωνιστουν τη Ρωσια του 2009 και να κανουν κατι πραγματικα εντυπωσιακο και μεγαλοπρεπες χωρις να χρησιμοποιησουν την δικαιολογια οτι “Δεν θα θελαμε να κανουμε κατι παρα πολυ μεγαλο και να ξεφευγουμε απο τα ορια”, θα επρεπε να επιλεξουν το Parken Stadium!το Parken Stadium ζηταει LED!Η οποια βεβαια προσφερει και τις περισσοτερες διευκολυνσεις!
    Προσωπικη μου γνωμη!

  6. Αν εξαιρεθεί το Μπακού, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και λίγο μόδα να υπάρχουν υποψήφιες πόλεις στη νικήτρια χώρα για το ποια θα διοργανώσει τον διαγωνισμό. Δεν είναι κακό.

  7. Κατι ασχετο… ξερετε με ποιο τραγουδι μοιαζει αυτο της δανιας κ το κατηγορουν για αντιγραφη;;;

    • οριστε φιλε μου…. http://www.youtube.com/watch?v=7A3IS5lTf_I
      εμενα παντως μου το θυμιζει αρκετα δεν ξερω για εσας :/ λετε να ακυρωθει η νικη της δανιας?(αν κ δεν νομιζω)
      πω πω ελεος….η δανια η ρωσια κι η γερμανια αντιγραφες….το αζερμπαιτζαν δωροδοκιες για 12αρια….! ημαρτοοοοοοον! αυτη δεν ειναι eurovision αυτος δεν ειναι θεσμος τραγουδιου πια…μια του κλεφτη δυο του κλεφτη τρεις κι την κακη του μερα καταντησαμε… :/

      • Αηδια καταντησατε!! Δεν θυμιζει σχεδον καθολου!! Μονο ισως το φλαουτο στην αρχη του κομματιου!!! Ακομη να το χωνεψετε?? Τελος η Δανια κερδισει ΑΞΙΑ!! Στο κατω κατω 8 νοτες εχει το πενταγραμμο οποτε καποια τραγουδια ισως να μοιζουν λιγο μεταξυ τους!! Υπαρχουν εκκατομυρια τραγουδια ανα τον κοσμο δηλαδη πρεπεινα παρουμε ενα ενα και τα συγκρινουμε??? Αντε καλη χωνεψη παιδες!!!

  8. Το περίμενα αυτό με το αζερμπαιτζαν. Με τα λαδώματα έπαιρνε καλες θέσεις! Μακάρι να το πετάξουν έξω πριν φύγουν οι δυτικοί!

    • Αισχος!! Κοιταξτε αυτο το βιντεο!! Εγω γνωριζω ρωσικα και σε αυτο το βιντεο το λεει ξεκαθαρα πως εχουν αγορασει πολλους ψηφους σε 15 χωρες και πως εχουν στησει γκρουπς σε πολλες χωρες δωροδοκωντας τους ωστε να ψηφισουν το αζερμπαιτζαν!! Ελπιζω η EBU να παρει τα μετρα της και να ακυρωσουν το Αζερμπαιτζαν!!

  9. Όλα αυτά, αν τα έβλεπα πριν μερικά χρόνια, θα διάλεγα το Parken. Όμως βλέποντας την χαώδη Eurovision της Μόσχας, με την σκηνή που “έτρωγε” τους καλλιτέχνες, αλλάζω γνώμη. Ακόμα και το 2001 δεν είχε γίνει καλή κατανομή του χώρου, με την τεράστια σκηνή να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το κοινό. Για να μην γίνει αντιτηλεοπτικό, λοιπόν, το θέαμα, μετά την φετινή εξαιρετική διοργάνωση, ας το κάνουν σε έναν χώρο ίδιας χωρητικότητας, το Jysken Boxen Arena. Ένα θέμα είναι ότι αυτό δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα. Και οι άλλοι χώροι που βρίσκονται στην πρωτεύουσα, εκτός Parken, δεν κάνουν με τίποτα. Κάτι μου λέει ότι στο τέλος θα καταλήξουν σε μισό Parken.

  10. Goustarw polu an telika isxyei to oti h Monetta tha ksanaekproswphsei to San Marino…Dyo epiloges thewrw oti exei to San Marino eksaitias twn adikwn thesewn pou thewrw oti pairnei..H’ na aposurthei h’ na antimetwpisei ton diagwnismo opws autos thn antimetwpizei…Kala kanei loipon kai trollarei….

  11. proton eisai ZOO kai deuteron ta kosti den exoun kamia sxesi me tin pragmatikotita kathos tou azebaijan kostise pano apo 60 ekatommiria logo tou stadiou. KAI ME TI MOUTRA TOLMAS KAI KSANASXOLIAZEIS? ANTE PSOFA

  12. Ελπίζω να μην έχουν καμια σκηνή σαν την πλατεία Συντάγματος πάλι.Ήταν ό,τι πιο αντιτηλεοπτικό υπήρχε και αρκετά άσχημο να το βλέπεις!

  13. 1. DENMARK 193
    2. UKRAINE 153
    3. AZERBAIJAN 145
    4. NORWAY 129
    5. RUSSIA 108
    6. MALTA 99
    7. NETHERLANDS 87
    8. GREECE 76
    9. BELGIUM 56
    10. ROMANIA 55
    11. HUNGARY 48
    12. GEORGIA 48
    13. MOLDOVA 47
    14. SWEDEN 46
    15. ITALY 46
    16. ICELAND 38
    17. BELARUS 37
    18. ARMENIA 32
    19. UNITED KINGDOM 20
    20. LITHUANIA 17
    21. ESTONIA 9
    22. FINLAND 6
    23. FRANCE 4
    24. GERMANY 3
    25. IRELAND 3
    26. SPAIN 2
    Έτσι θα ταν το αποτέλεσμα αν ψήφιζαν μόνο οι χώρες του τελικού!!!

  14. To FORUM φιλοξένησε επίσης τον 1ο Διαγωνισμό Junior Eurovision το 2003!

    • Και η Ρουμανία που ήρθε πρώτη στο Ιταλικό televoting (προφανώς λόγω Ρουμάνικης διασποράς) στην συνολική βαθμολογία πήρε μόλις 1 πόντο, άρα η Ιταλική επιτροπή τον έθαψε κανονικά τον Ρουμάνο (προφανώς θα τον κατέταξε στις τελευταίες θέσεις).
      Αυτό δείχνει ότι το νέο σύστημα βαθμολογίας έφερε τα πάνω κάτω στον διαγωνισμό. Είμαι πραγματικά περίεργος, ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη φορά να δώ τα ξεχωριστά αποτελέσματα επιτροπής και κοινού, κάτι μου λέει πως θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα δούμε.

  15. Αηδια καταντησατε!! Δεν θυμιζει σχεδον καθολου!! Μονο ισως το φλαουτο στην αρχη του κομματιου!!! Ακομη να το χωνεψετε?? Τελος η Δανια κερδισει ΑΞΙΑ!! Στο κατω κατω 8 νοτες εχει το πενταγραμμο οποτε καποια τραγουδια ισως να μοιζουν λιγο μεταξυ τους!! Υπαρχουν εκκατομυρια τραγουδια ανα τον κοσμο δηλαδη πρεπεινα παρουμε ενα ενα και τα συγκρινουμε??? Αντε καλη χωνεψη παιδες!!!

  16. Η Ελληνική συμμετοχή στηρίχθηκε με 67 πόντους απο Δύση και Κεντρική Ευρώπη(Συμπεριλαμβανομένης Μάλτας,Αγίου Μαρίνου και Σκανδιναβίας-Βορρά) και 85 πόντους απο Ανατολή(Συμπεριλαμβανομένων Ισραήλ και Κύπρου)!
    Για άλλη μια φορά οι Ανατολικοί μας προτίμησαν περισσότερο απο τους Δυτικο-Κεντρικούς και Βόρειους.
    Πήραμε για πρώτη φορά την 6η θέση απο το 1974 που μετέχουμε στο διαγωνισμό και συνολικά την 4η μεγαλύτερη βαθμολογία μας(Αφορά το συνολικό αριθμό ψήφων που η κάθε Ελληνική συμμετοχή έλαβε,εκτός απο το 1974,όπου ίσχυε διαφορετικό απο το σημερινό,σύστημα βαθμολογίας)!
    Ιδού οι 10 μεγαλύτερες βαθμολογίες της Ελλάδας στις συνολικά 34 συμμετοχές της:
    1.2004 252 ψήφοι (Κι όμως!3η θέση!)/36 συμμετέχοντες ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
    2.2005 230 ψήφοι(ΒΡΑΒΕΙΟ)/39 συμμετέχοντες ΚΙΕΒΟ
    3.2008 218 ψήφοι(3η θέση)/42 συμμετέχοντες ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
    4.2013 152 ψήφοι(6η θέση)/39 συμμετέχοντες ΜΑΛΜΕ
    5.2001 147 ψήφοι(3η θέση)/22 συμμετέχοντες ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
    6.2010 140 ψήφοι(8η θέση)/39 συμμετέχοντες ΟΣΛΟ
    7.2007 139 ψήφοι(7η θέση)/42 συμμετέχοντες ΕΛΣΙΝΚΙ
    8.2006 128 ψήφοι(9η θέση)/38 συμμετέχοντες-39 ψηφίζοντες(Η Σερβία-Μαυροβούνιο δεν έστειλε τραγούδι.Μόνο ψήφισε!) ΑΘΗΝΑ
    9.2009 120 ψήφοι(7η θέση)/42 συμμετέχοντες ΜΟΣΧΑ
    9.2011 120 ψήφοι(7η θέση)/43 συμμετέχοντες ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ
    Για 18η φορά στην ιστορία μας μπήκαμε στη δεκάδα!
    Ποτέ εκτός τετράδας σε ψηφοφορία ημιτελικού!
    ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ…….ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! ΑΥΤΗ ΠΑΛΙΩΣΕ………….

    • Θα την ακούσεις την αηδία από μένα. Οχι για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά σαν διαμαρτυρία για το νέο τρόπο βαθμολόγησης, που επιγραμματικά:
      α) απαξιώνει ουσιαστικά, όπως δείχνει και το ιταλικό παράδειγμα, το τελεβότινγκ.
      β) δίνει υπερεξουσία επι του αποτελέσματος σε καμιά 200αριά, αγνώστου ταυτότητας και ποιοτητας νοματαίους. Η διαφθορά , ξέρεις, δεν είναι είδος που ευδοκιμεί μόνο εν ελλάδι.
      γ) αφήνει όπως είδαμε τις συμμαχικές ψήφους αλώβητες.
      δ) νομοτελειακά ειναι εις βάρος των πιο αμφιλεγόμενων,αυτών που αποκλίνουν απο το γιουροβιζιονικό μέσο όρο,τραγουδιών. Πολύ απλά αν υπήρχε αυτό το σύστημα παλιότερα, οι Λόρντι θα ίδρωναν να προκριθούν στον τελικό και το μόλιτβα θα κατέληγε εκεί που καταλήξαμε εμείς φέτος στην καλύτερη.
      Αν η ebu ενδιαφερόταν για ένα αναμφισβήτητο και όσο το δυνατόν δικαιότερο αποτέλεσμα αρκουσαν δύο απλα μέτρα: κατάργηση των επιτροπών και ένα sms ανά κινητό. Δυστυχώς την ενδιαφέρει μόνο η χειραγώγηση του αποτελέσματος. Οσοι είμαστε ενάντια στα σχέδια της, ποιό άλλο όπλο έχουμε πέραν της αποχής;

  17. LOL το διάβασα και αυτό! Για την διοργάνωση της eurovision θέτει υποψηφιότητα και το Horsens, οι υπεύθυνοι της υποψηφιότητας αυτής θέλουν να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στο παλιό κτήριο της φυλακής της πόλης!!! Αν προκριθεί αυτή η ιδέα τότε πραγματικά οι Δανοί είναι για τα σίδερα 😛
    http://www.esctoday.com/64824/denmark-horsens-bids-to-host-eurovision-in-a-prison/

  18. Parken Stdium: Προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει.
    Forum Arena: Αυτό μου αρέσει πολύ περισσότερο, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή.
    Ballerup: Καλό στάδιο, όχι για Eurovision.
    Jysken Boxen Arena: Εντάξει, έτσι κι έτσι.
    Gigantium Stadium: Καταπληκτικό, από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες πιστεύω.
    MesseC: Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά γιατί όχι, κάτι διαφορετικό.

    Για μένα καλύτερο είναι το Gigantium στο Άαλμποργκ και ακολουθούν Forum και MesseC. Και μικρό να είναι αυτό που θα επιλεχθεί, σημασία έχει να δούμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εμένα φέτος ας πούμε με στάδιο 11.000 θέσεων μου άρεσε πολύ αυτό που είδα.

  19. μακάρι του χρόνου να μπούμε αλλά χωρείς ΚΛΕΨΙΈΣ γτ πραγματικά το αζερμπαιτσαν έκανα πολλες κλεψιες και στην υποψιφιοτητα αλλα και στο τραγούδι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ