ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Συνέντευξη με την Elitsa Todorova!

“Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ…”

Στο πλαίσιο της προώθησης της συμμετοχής της στη φετινή Eurovision, η γνωστή σε όλους μας από τον διαγωνισμό του 2007 Elitsa Todorova από τη Βουλγαρία, ταξίδεψε για τρεις ημέρες στην Αθήνα. Εμείς τη συναντήσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2013 στο Gazoline, στη περιοχή του Κεραμεικού. Αφού τη γνωρίσαμε και φωτογραφηθήκαμε μαζί της, η συμπαθητική Elitsa μας παρέδωσε μία συνέντευξη κατά την οποία μάθαμε μερικά πράγματα που πιστεύει η ίδια για τον θεσμό της Eurovision αλλά και για το πως θα είναι επί σκηνής η Βουλγαρική συμμετοχή. Όσο για την περιβόητη αλλαγή του “Kismet” που είχε αρχικά επιλεχτεί να εκπροσωπήσει τη χώρα… διαβάστε τι δήλωσε!!  

Συνέντευξη: Κρικόρ Κιφορκιάν | Φωτογραφίες: Θάνος Τοκμάζωφ 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρόεδρο του OGAE Bulgaria, Denis Halidov, για τη βοήθεια στη μετάφραση των απαντήσεων!

OGAE Greece: Elitsa, πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τη συμμετοχή σου για τον φετινό διαγωνισμό, μοιράσου μαζί μας τις αναμνήσεις σου από την πρώτη σου συμμετοχή το 2007… 

Elitsa Todorova: Αυτό που θυμάμαι έντονα από τον διαγωνισμό του 2007 στο Helsinki της Φινλανδίας, είναι ότι ο κόσμος υποδέχτηκε την αποστολή της Βουλγαρίας πολύ θερμά κάτι που μας έκανε (εμένα και τον Stoyan) να αισθανθούμε πολύ άνετα και ζεστά και να μην έχουμε το άγχος που είχαμε αρχικά. Θυμάμαι ότι με το που βρεθήκαμε στη σκηνή για να παρουσιάσουμε το “Voda” ο κόσμος είχε σηκωθεί όρθιος και χειροκροτούσε δυνατά κουνώντας ταυτόχρονα τις σημαίες του! Αυτό μας έδωσε αρκετή δύναμη για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο live μας…

O.G.: Πως και συμμετέχεις μαζί με τον Stoyan και στον φετινό διαγωνισμό. Ήταν κάτι που και οι δύο επιθυμούσατε ή απλά έτυχε; 

E.T.: Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε και οι δύο μας να ξαναβρεθούμε στον διαγωνισμό, απλά δεν το είχαμε σχεδιάσει ακόμα. Η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας σκέφτηκε να μας κάνει την επίσημη πρόταση και ανάθεση για τον φετινό διαγωνισμό έχοντας υπόψιν της πως το “Voda” ήταν η μόνη συμμετοχή της χώρας στην ιστορία που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού. Δυστυχώς, οι υπόλοιπες συμμετοχές της χώρας δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στον τελικό με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό να μειώνεται από το Βουλγαρικό κοινό. Σκεπτόμενη λοιπόν πως το δίδυμο “Todorova-Yankoulov” έχει την προοπτική να βρεθεί στον τελικό, όπως έγινε και το 2007, η κρατική τηλεόραση μας έκανε τη τιμή να μας ζητήσει να εκπροσωπήσουμε τη πατρίδα μας για δεύτερη φορά. Φυσικά εμείς το δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά! Σαφώς και θεωρώ εγώ προσωπικά πως αυτή η κίνηση ήταν ίσως και μία στρατηγική για να δούμε αν οι fans του διαγωνισμού μας  θυμούνται ακόμα (γέλια)

Ο.G.: Θεωρείς λοιπόν πως και φέτος θα προκριθείτε στον τελικό, όπως και το 2007;

Ε.Τ.: Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα στη Eurovision! Θέλω πάντως να πιστεύω πως ναι, θα καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό. Το τραγούδι μας είναι καλό και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μας σκηνική παρουσία που ετοιμάζουμε, θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε!

O.G.: Τι ακριβώς θα δούμε δηλαδή επί σκηνής; 

Ε.Τ.: Δε μπορώ να πω πολλά, όμως θα σας αποκαλύψω ένα μικρό μέρος του show που ετοιμάζουμε! Σκοπεύουμε να έχουμε επί σκηνής μεγάλα κρουστά που θα είναι στο σχήμα των πέντε Ολυμπιακών κύκλων και θα αιωρούνται στον αέρα, πράγμα που το κάνει να φαίνεται πολύ εντυπωσιακό! Τα τύμπανα θα είναι σε ύψος 2 μέτρων και 10 εκατοστών και θα φοράω προφανώς πολύ ψηλά παπούτσια για να φτάνω (γέλια). Ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις! Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι πρωτότυπο και πιστεύω πως αυτό θα γίνει!

O.G.: Μιλώντας για τη συμμετοχή σας, πες μας τι ακριβώς έγινε και άλλαξε το “Kismet” που είχε αρχικά επιλεχθεί. 

Ε.Τ.: Και τα τρία τραγούδια που ήταν στον Βουλγαρικό τελικό, πρόκειται να περιλαμβάνονται στον δίσκο μου που θα κυκλοφορήσει μετά τον διαγωνισμό. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι αγαπώ και τα τρία τραγούδια. Το “Kismet” έχει διπλή έννοια: προέρχεται από τις λέξεις “kiss” (=φιλί) και “met” που στα Βουλγαρικά σημαίνει μέλι! Οπότε στέλνω και εγώ με τη σειρά μου ένα γλυκό φιλί από μέλι σε όλους σας και σας “προκαλώ” να διαβάσετε το βιογραφικό μου βιβλίο για να λύσετε τις όποιες απορίες σας!!! (γελά πονηρά)

Ο.G.: ….και πότε βγαίνει αυτό;! 

E.T.: Φαντάζομαι όταν μεγαλώσω ακόμα λίγο. Είναι νωρίς ακόμα να κυκλοφορήσω βιογραφικό βιβλίο!!!

O.G.: Θεωρείς ότι η εμπειρία σου από την συμμετοχή σου στο 2007 θα βοηθήσει και στη φετινή σου συμμετοχή; 

Ε.Τ.: Πιστεύω απλά ότι επειδή ο Stoyan και εγώ είμαστε γνωστοί πλέον στο κοινό της Eurovision, ο κόσμος θα δείξει ένα είδους σεβασμού στο πρόσωπό μας λόγω της προηγούμενης συμμετοχής μας. Οποιαδήποτε εμπειρία στη ζωή ενός ανθρώπου, βοηθά στο μέλλον!

O.G.: Υπάρχει κάποια συμμετοχή από άλλη χώρα που να “φοβάσαι” ιδιαίτερα;

Ε.Τ.: Δε φοβάμαι καμία και θεωρώ πως όλοι είναι νικητές καθώς όλοι έχουν επιλεγεί είτε από κοινό είτε από διάφορους υπεύθυνους  των κρατικών τηλεοράσεων και αυτό σημαίνει πως κάτι έχουν και ξεχωρίζουν. Δε μπορεί να επιλέγονται έτσι, τυχαία! Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι πως θα ήθελα να υπάρξει μια συμμαχία μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων όπως υπάρχει στις Σκανδιναβικές χώρες και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

O.G.: Ποια η άποψή σου για την Ελληνική συμμετοχή “Alcohol is free”; 

Ε.Τ.: Η καλύτερη!! Το τραγούδι είναι κεφάτο, έχει πολύ ωραίο μουσικό ήχο, με έντονα Βαλκανικά στοιχεία και αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα! Εύχομαι πραγματικά να κερδίσει μία άξια θέση και προσωπικά θεωρώ πως θα είναι μέσα στα 10 πρώτα του τελικού. Τα παιδιά, απ’ όσο ενημερώνομαι, κάνουν ένα αρκετά καλό promo tour κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάποιον καλλιτέχνη που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει άμεση επαφή με τους fans. Η προσωπική επαφή για μένα, παίζει μεγάλο ρόλο!

O.G.: Κλείνοντας, πιστεύεις ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό; 

Ε.Τ: Θα σου πω την εξής ιστορία! Το 2007, η συμμετοχή μας ακούστηκε έντονα σαν ένα από τα φαβορί και η ΕBU είχε ρωτήσει τη κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας αν έχουμε έτοιμο κάποιο στάδιο γιατί υπάρχει περίπτωση το 2008 ο διαγωνισμός να διοργανωθεί στη Βουλγαρία!! Τότε δεν είχαμε δυστυχώς κανένα μέρος για να φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό. Πήραμε όμως την πολύ ψηλή 5η θέση. Πλέον η Βουλγαρία έχει στάδιο!! Τα συμπεράσματα δικά σας!

O.G.: Elitsa, σε ευχαριστούμε όλοι θερμά για τη συνέντευξη αυτή και ευχόμαστε “Καλή Επιτυχία” στη συμμετοχή σας!

Ε.Τ.: Είστε όλοι σας πολύ γλυκοί και καλοί. Χάρηκα πολύ που είχα τη τιμή να σας γνωρίσω από κοντά, πέρασα υπέροχα και σας ευχαριστώ και εκ μέρους του Stoyan για τις ευχές! Να μείνετε πάντα έτσι οργανωμένοι και να αγαπάτε τον διαγωνισμό και τη μουσική γενικότερα!

Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλγαρία διαγωνίζεται στον 2ο Ημιτελικό της Eurovision 2013!

[youtube id=”bExp3aNOFsE” width=”600″ height=”350″]

Κιφορκιάν Κρικόρ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. uperoxi an kai den marese opos eipa stin arxi ta tragoudia tous twra me exei kerdisi me ton eugeniko kai omorfo xaraktira tis!
    tr oxi mono maresi alla oso pernane oi meres aneuenoun apo to apolito pato pou tous eixa se ligw logika mpenoun kai 10ada thelw poli na pane teliko kai n plasaristoun kala opos to 2007 kai na tous dosoume 12ri makari alla nmz pos hnomeno basilio paei to 12 afou h kipros den exei kamia elpida n paei teliko nmz…

  2. ΜΑΚΑΡΙ να περασουν τελικο εχει αδικηθει πολλες φορες η Βουλγαρια και μεσα στις πολλες μπαλαντες ευτυχως κατι να ξυπνησουμε θαναι εφιαλτικο για τους μη φαν ο φετεινος διαγωνισμος(πολλεςςςςςςςς μπαλαντες η περιπου..).

  3. thn prosoxh sas edw, auto to exw ksana akousei kai gia to 2001 kai gia alles xronies h EBU sthnh to brabio analoga me to an mporei na diorganosei mia xwra, gia auto kai rotaei pio prhn !! Ε.Τ: Θα σου πω την εξής ιστορία! Το 2007, η συμμετοχή μας ακούστηκε έντονα σαν ένα από τα φαβορί και η ΕBU είχε ρωτήσει τη κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας αν έχουμε έτοιμο κάποιο στάδιο γιατί υπάρχει περίπτωση το 2008 ο διαγωνισμός να διοργανωθεί στη Βουλγαρία!! Τότε δεν είχαμε δυστυχώς κανένα μέρος για να φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό. Πήραμε όμως την πολύ ψηλή 5η θέση. Πλέον η Βουλγαρία έχει στάδιο!! Τα συμπεράσματα δικά σας!

  4. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό;Τα ίδια έλεγε πέρσι και η δόλια η Sofi και έμεινε με την τσαχπινιά στο βλέμμα…

  5. Η Βουλγαρία φέτος έχει κάνει καλη επιλογή! Το τραγούδι τους ειναι ξεχωριστό άρα θα διακριθεί λογικα ! Και γιατι οχι Βουλγαρία ? να μείνουν ολοι με ανοιχτό το στόμα ? παίζονται περισσότερες χώρες φέτος ! Κανεις δεν ξέρει τα πιο πιθανά για μένα φέτος ειναι : Αγγλία , Σαν μαρινο (το 2ο πλουσιότερο κράτος της Ευρώπης ! ) Γερμανία ,Δανία ,Γεωργια ,Βουλγαρία

  6. gia miso gia miso…1) ipopto oti kanei tin papia otan tin rotise gia tin allagi tou tragoudiou! 2) to oti eipe oti i ebu eixe rotisei tin xora an exei xoro gia na ginei, einai san na tous kseskepazei! Einai dinaton na rotaei ta favori i ebu? einai i apodeixi oti kati den paei kala!

    • Έλα ρε συ, μην εστιάζεις στα φάουλ της συνέντευξης και της βουλγαρικής συμμετοχής γενικότερα… Είσαι κακός και στεναχωρείς το παρεάκι της! Πρέπει όλοι μας να σπεύσουμε να την ψηφίσουμε βρε, γιατί “είναι γειτόνισσα και παίζει έθνικ!” Δεν το καταλαβαίνεις? χα χα!

  7. Ενα εχω να σας πω η Βουλγαρια θα ειναι μεσα στην δεκαδα ΣΙΓΟΥΡΑ το τραγουδι τους εχουν πολλη εντυπωσιακη μουσικη και απο οτι ειδα απο πανω θα ξεσηκωθει η αρενα μολις μπουν να τραγουδησουν ΜΠΡΑΒΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΡΗ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ σηγνωμμη αλλα το δωδεκαρι θα παει στη Κυπρο (αν περασει)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ