ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ακούστε το “Crisalide”!

Λίγες ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη παρουσίασή του, διέρρευσε στο διαδίκτυο το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Valentina Monetta τη χώρα της, τον Άγιο Μαρίνο. Και πάλι με τραγούδι του βετεράνου συνθέτη του διαγωνισμού, Ralph Sieger στην 21η συμμετοχή του. Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της μικρής χώρας στο διαγωνισμό, η οποία δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στον Τελικό μέχρι τώρα. Το τραγούδι λέγεται Crisalide και είναι σε στίχους του Mauro Balestri.

Ακούστε το:
[youtube id=”_tzqe-Zuow8″ width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχω μεινει αλάλου…το καλυτερο φετινο κομμάτι. μελωδικο, με στοιχεια και μπαλαντας και ρυθμικου, ωραια φωνη και στα Ιταλικα. και χωρις φτηνους εντυπωσιασμους. ευχομαι να μπει δεκαδα τελικου και πιστευω ανετα θα τα καταφερει. Τελικα διαλεξαν την ιδια ερμηνευτρια και για φετος γιατι αυτη τους ειχε το καλυτερο κομματι…

  2. παιδια δεν το περιμενα οτι αυτη η κοπελα που περυσι μου εσπαγε τα νευρα θα ειχε φετος ενα τετοιο τραγουδι!!καλη επιτυχια!

  3. Σίγουρα απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη.
    Αν και μοιάζει να είναι δύο τραγούδια κολλημένα δεν με ενοχλεί.Το τεέυταίο λεπτό ειδικά είναι πάρα πολύ καλό.Η ιταλική γλώσσα όπως πάντα δίνει πολλούς πόντους + …
    Απλά κατάλαβα οτι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η φωνή της.Είναι μέτρια ή απλά καλή.Αν είχαμε μια εξαιρετική φωνή αυτό το τραγούδι θα ήταν ακόμα πιο δυνατό για ψηλό πλασάρισμα.
    Μου αρέσει αρκετά.ισως με μια μικρή αλλαγή ενορχήστρωσης να γινόταν ακόμα καλύτερο.
    Ενα 8/10 το δίνω πάντως!

  4. Δεν υπαρχουν λογια,δεν μπορω να καταλαβω πως αυτη η τραγουδιστρια περυσι τραγουδουσε εκεινη την αηδια,το τραγουδι ειναι απλα τελειο για μενα,χαιρομαι πολυ που ειναι στα ιταλικα και μακαρι να περασει γιατι το αξιζει,ελπιζω ομως να εχει και ωραια σκηνικη παρουσια για να μην χαντακωθει το τραγουδι

  5. τραγουδαρα μεγαλη μπραβο και στον αγ.μαρινο που δεν ειχε δει τελικο ως τωρα καλη συμμετοχη θα παει καλα δε ξερω αν χωραει για 10αδα παντως τετοια κομματια πανε το θεσμο μπροστα

  6. Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ξενέρωτο τελείως; Ή μήπως εγώ είμαι ξενέρωτος; Σίγουρα καλύτερο από κάποια άλλα, αλλά δεν…δεν

  7. Συγχαρητήρια Αγιε Μαρινε !!!!! Τέλεια αυτο που περίμενα!!! Εύχομαι καλη επιτυχία και το 12αρι μου στον ημιτελικό σου ανήκει !!!! <3
    Γιώργο γούστα ειναι ! Σιγα 🙂

  8. Οπααααα. Να και Άγιος Μαρίνος έτοιμος για τελικό. Παρά πολύ καλό αλλά λόγω του ότι το στέλνει μια τόσο μικρή χωρα δυστυχώς του δίνει λίγες ελπίδες. Παρά πολύ καλό γιατί δεν το λες ακριβώς μπάλα τα οπότε σπάει την ενοχλητική φετινή μονοτονία.

  9. Ωραιο ειναι αλλα λιγο περιεργο που ξαφνικα γινεται χορευτικο…Μ’αρεσει παντως 🙂

  10. Δεν το περιμενα αυτο παιδια μπορει να χτυπησει δεκαδα ανετα μπραβο μπραβο μπραβο excited!!! Απο εκει που δεν το περιμενουμε μας ερχεται συγκρινετε τωρα αυτο με το περσινο της ουδεμια σχεση… επιτελους ο αγιος μαρινος το ειδε λιγο σοβαρα το πραγμα.

  11. Πολυ ωραιο…. μπραβο στον Αγιο Μαρινο… ελπιζω να το πει καλα στο live γιατι εχει πολλες πιθανοτητες να παει καλα στις επιτροπες με αποτελεσμα να περασει!

  12. Μπράβο Σαν Μαρίνο για την πολύ καλή επιλογή!! Αξίζει να πάει πολύ καλά…τελικά έχουν μαζευτεί κάποια καλά τραγουδάκια φέτος…

  13. Molis ektopistike to Israel apo to Top10 mou gia na mpei stin 7i thesi auto to aristourgima apo to mikro San Marino
    pooooo re paidia, to San Marino mas evale ta giallia
    ti na pw??? apla sigxaritiria

    • Epidi oso to akouw toso parapanw mou aresei tha kanw mia mikri diorthosi sto pio panw sxolio mou, tha to valw stin 5i thesi t Top10 mou

  14. Kαμμιά φορά καλά τραγούδια έρχονται απο’κεί που δεν το περιμένεις, ωραίο το τραγουδάκι του Άγιου Μαρίνου, μακάρι να περάσει στον τελικό.

  15. to san marino prepei n paei teliko fetos den to sizito kai tha einai h meliteri adikia gia fetos gt tha minei ektos kai tha perasoun ta nanourismata apo ales xores!

  16. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ!!!

    Μέσα σε μόλις μία ημέρα το τραγούδι του Μαυροβουνίου συγκέντρωσε 84.481 views/ 3.320 θετικές ψήφους & 460 αρνητικές ψήφους την ώρα που το δικό μας έχει μόλις 9.095 views/484 θετικές ψήφους & αρνητικές ψήφους107 και ας έχει δημοσιευθεί 2 ημέρες πριν!Και όλα αυτά μέσα από το επίσημο κανάλι της eurovision στο youtube!

    Who See – Igranka (Montenegro) 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8BmHI_57vJk

    Koza Mostra & Agathon Iakovidis – Alcohol Is Free (Greece) 2013 http://www.youtube.com/watch?v=G3k2MOJOkKg&list=UURpjHHu8ivVWs73uxHlWwFA

  17. Η καλύτερη συμμετοχή του Σαν Μαρίνο στο διαγωνισμό!
    Αξίζει τελικό φέτος,το ήξερα ότι θα έστελαν κατι δυνατό για φέτος!
    Στο Top μου είναι γύρω στις θέσεις 10-12!

  18. Να το και το Σαν Μαρίνο που ξετσου…σέ!!!Μωρέ σαν να μαζευτήκανε καλά τραγουδάκια τώρα δα στο τέλος για ιδέα μου είναι; Δεν ξέρω, αλλά στο σύνολο της έχει και αυτή η eurovision τα διαμαντάκια της…
    Λοιπόν εδώ έχουμε μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ συμμετοχή, και ανέλπιστα ομολογουμένως!!!
    Στα μείον , η φωνή της….
    Θέλω να το δω live για να καταλήξω, πάντως μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ!

  19. Εμενα δε με ενθουσιασε…ειναι σιγουρα αξιοπρεπες,αλλα με αφησε αδιαφορη.Kαι δεν μου θυμιζει σε τιποτα 2013,πιο πολυ δεκαετια ’80

  20. ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ….ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ!!!!

  21. ΩΡΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ…ΟΠΟΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ..ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 95%…

  22. nai tha simfoniso.einai 10000 fores kalytero apo to persino alla kai pali einai kako.an kratage to mpalantoides thalega ok kati ginetai alla paei kai mou kolaei to xeftilodisco apo ti mesi kai meta kai ginetai mia mpourda.i foni tis synexizei kai mou mfenetai eknevristiki.
    den to kovo oute gia dekada kias yparxoun kai xeirotera.
    a!kai gia na mi xehniomaste:
    onlyyyyy teeeeeaaaaardroooooooooops!!!!!(prothermansi gia tin protia tis danias)

  23. nomizo oti den mou afise asximes entiposeis…alla me MPOUKOSE ….i allagi pou kanei me agxose….me xalase….. den ksero ….oute to simpatho oute to miso…..adiaforo kai nomizo oti poli diskola tha perasei oxi giati einai asximo alla gia tous gnostous logous….

  24. Oπα! Τελευταία στιγμή και τι ακούμε; Πάνω που είχαμε ξενερώσει, το Σαν Μαρίνο κάνει την έκπληξη! Στη γλώσσα του με αξιοπρέπεια. Μπράβο Σαν Μαρίνο! Καλή επιτυχία. Φαντάζομαι ότι θα είναι η FYROM του 2012 (όλοι την είχαν ξεγραμμένη, μα δυναμικά η Καλλιόπη πήγε με αξιώσεις τελικό).

  25. ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩ………………… bravoooooooooo SAN MARINO TO 12ρι ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!!!!!

  26. Ελπίζω να έχουν χώρο για διοργάνωση του χρόνου!!Πέρυσι την αγάπησα…ΦΕΤΟΣ ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η Νίκη είναι δική της!!!!!!!!!!!
    ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1.ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ
    2.ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    Το τοπ-2 μου!!!Ένα απο τα δύο αλλιώς δεν ξαναβλέπω γιουροβίζιον!!!

  27. 12 poντους για το πρωτο κομματι 10 για το δευτερο.Υπεροχο τραγουδι σε μια πολυ μελωδικη γλωσσα

  28. επιτέλους κι ένα τραγούδι που ταιρίαζει απόλυτα και τονίζειτο θεσμό της eurovision. Aξίζει για πολύ ψηλά! Μακάρι… πολύ μελωδικό και ταξιδιάρικο! Μπράβο

  29. Μια διόρθωση έτσι για την ιστορία.Εδώ στον ogae γράφει στο βιογραφικό της Valentina Monetta ότι είναι γεννηθής το 1984.Στη Wikipedia γράφει οτι είναι του 1975 πάντως.Λογικά αυτό είναι το σωστό.

  30. Σαφώς και είναι καλύτερο από το περσινό αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα έκπληκτη.Βέβαια είναι ένα από τα καλύτερα φέτος (με το φετινό επίπεδο) και αναδεικνύεται η φωνάρα της.Πιστεύω ότι φέτος θα περάσει τελικό το Σαν Μαρίνο..

  31. Αξιόλογο αλλά δεν θα το χαρακτήριζα και αριστούργημα. Θα χαρώ να το δώ στο τελικό και πιστεύω ότι στις επιτροπές θα πάει αρκετά καλά.

  32. Καλά τα στοιχήματα την παλεύουν;Έχουμε το πρώτο ΤΡΑΓΟΥΔΙ του φετινού διαγωνισμού και το χουν πάτο??Πολύ ”αντικειμενικός” διαγωνισμός αν επαληθευτούν(Γιατί συνήθως τέτοια προγνωστικά παίρνουν τον Πουλόπουλο και δικαίως!!
    Βέβαια θα ναι καραστημένο για Δανία για να μείνει στα βόρεια το βραβείο(Τα καλά του φιάσκου του 2000!!!).Οπότε για άλλη μία χρονιά ”When the music DIES!!!!”…………..

  33. http://lyricstranslate.com
    Crisalide (Vola)

    Certe volte dentro me
    Ho sentito un vuoto che
    Mi chiamava dentro di sé
    Vieni ora a vedere la verità
    C’è un ponte sull’immensità

    Cosa sono in fondo
    Io sogno fragile di Dio
    Con un corpo fatto così
    Grandi occhi colore vivendo si muore
    Rinnovati per l’eternità

    Vola, vola, che la forza arriverà
    Sempre sola verso un’altra libertà
    La farfalla nuova lascia sempre giù
    La crisalide che eri tu
    Vuota senza me

    Dalle nuvole si sa
    Poi la pioggia scenderà
    D’improvviso succederà
    Le ali bagnate di lacrime che non si asciugano
    Poi vento verrà

    E tu vola, vola, vola via da te
    Sempre sola fino che un riflesso apparirà
    Nello specchio che ruba l’immagine
    In mille pezzi di vertigine
    E luce scintillerà

    Quanta vita c’è
    Non me n’ero accorta mai
    E se ancora non lo sai
    L’universo siamo noi

    Vola, che la forza arriverà
    Mai più sola nella vera libertà
    La farfalla nuova lascia giù
    La crisalide e di più
    Vuota senza me

    Vola nella gioia sarai
    Mai più sola nell’immensità di noi
    In un attimo l’amore come nuovo sole
    Tutto cambierà

    Vola, vola, vola insieme a me

    English translation

    Sometimes inside me
    I felt a vacuum that
    Was calling me inside of it
    Come now, to see the truth
    There’s a bridge on the immensity
    What am I, after all?
    God’s fragile dream
    With a body made in this way?
    Big eyes, color, living we die
    Snowing for the eternity
    Fly, fly, and the strength will arrive
    Always alone
    To another freedom
    The new butterfly always left behind
    The chrysalis that you were
    Empty, without me
    From the clouds, we know
    The rain will fall
    Suddenly, it will happen
    That wet wings
    With teardrops that can’t be dried
    Then, the wind will come
    And you fly, fly, fly away from yourself
    Always alone, to you
    A reflex will appear
    In the mirror that steals the image
    In a thousand pieces of vertigo
    The light will spark
    How much life there is
    I never realized it
    And if you still don’t know
    We are the universe
    Fly, and the strength will arrive
    Never alone in the real freedom
    The new butterfly always left behind
    The chrysalis that you were
    Empty, without me
    Fly, in the joy you’ll never be alone
    In the immensity of us
    Suddenly, the love
    Like a new sun
    Will change everything
    Fly, fly, fly with me.

  34. ένα εκατομμύριο έτη φωτός μακριά από το περσινό!!! ΤΕΛΕΙΟ τραγούδι! Ελπίζω να τα καταφέρει στον τελικό.

  35. Θα το ήθελα για βραβείο, και το αξίζει. Σαν στίχος και σαν έμπνευση μου θυμίζει το Κυπριακό κομμάτι του 2009 Firefly με την Χριστίνα Μεταξά αλλά με πιο up-tempo στο refrain το οποίο μπορεί να του χαρίσει και την νίκη. Οψόμεθα λοιπόν ες την Γαληνοτάτην Δημοκαρατίαν του Αγίου Μαρίνου!

  36. Αρχιζει καπως βαρετα αλλα προς το τελος απογειωνεται, ωραιο τραγουδι και μακαρι τελικο για Αγ.Μαρινο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ