Ξεκινάμε…

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2012, με την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων της ΕΡΤ και εκπροσώπων των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας. Στη συνάντηση αυτή έγινε μια πρώτη ενημέρωση γύρω από το πως σκοπεύει να κινηθεί η κρατική τηλεόραση και κυρίως σχετικά με τον προϋπολογισμό που διατίθεται για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν φέτος δεν θα ξεπερνούν τις 300.000 € συμπεριλαμβανομένων και των 100.000 € που θα πρέπει να πληρώσει η ΕΡΤ στην EBU ως συνδρομή. Αυτό σημαίνει ότι η δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή που θα επιλεγεί θα πρέπει να συνεισφέρει στην προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί η φετινή μας συμμετοχή.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αύριο οπότε και θα συζητηθούν εκτενώς οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη φετινή διαδικασία θα λείπουν δύο κυρίες που τόσα χρόνια στήριξαν την συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, πάλευαν κάθε χρόνο παρά τις οικονομικές δυσκολίες για την αρτιότερη εκπροσώπηση της χώρας, ήταν δίπλα στον καλλιτέχνη που η Ελλάδα είχε επιλέξει να την εκπροσωπήσει, αγωνίζονταν για τη συμμετοχή μας με τις ικανότητες και το πάθος τους και σημαντικό μέρος της μεγάλης επιτυχίας της χώρας μας στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια ανήκει δικαιωματικά σε εκείνες. Μιλάμε για τη Λίτσα Πισκερά και τη Μαρίζα Φακλή που πλέον δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΡΤ αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα παρακολουθούν πάντα από κοντά το διαγωνισμό και θα βοηθούν όπως και όσο μπορούν. Ελπίζουμε δε οι συνεχιστές τους να φανούν αντάξιοι του έργου τους!

Λουκάς Βλαβιανός

πηγή:  ΕΡΤ

185 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε και με κοψοχολιάσατε!!Έτσι!!!Η Ελλάδα και το 2012 παρούσα!!!!Καλή μας επιτυχία!!!Θα τους φάμε!!!!!!!

  2. αν μη τι αλλο, η ερτ ειναι απο τους ελαχιστους δημοσιους οργανισμους των οποιων τα ισοζυγια των τελευταιων ετων “κλεινουν” με σημαντικο πλεονασμα (σε απλα ελληνικα, καταγραφουν κερδη και μαλιστα αρκετα μεγαλα)! Ειναι επισης γνωστο οτι η eurovision αποτελει ενα απο τα 3-4 προγραμματα της ΝΕΤ με την μεγαλυτερη τηλεθεαση και το 1ο προγραμμα στην ελληνικη τηλεοραση γενικως, καθε χρονο, εξασφαλιζοντας τεραστια διαφημιστκα εσοδα για τον σταθμο. Εαν λοιπον εγκαταλειφθει κι αυτο, τοτε θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας….

  3. Δεν ειναι νομιζω ακομη σιγουρη η συμμετοχη, καθως θα πρεπει να τα βρουν με τις εταιρειες

  4. baa? balane t miala tous n skeutoun? toso diskolo htan? pali kla p dn figame dn xriazete n pame gia protia me lousa k.t.l.p. to thema einai n dosoume to paron se enan tetio megalo thesmo p kratiete zodanos 57 oloklira xronia. Na doume kai tpt p na a3izi epitelous an mas to kobane kai auto to kouti tha tan padelos axristo gia mena…. kali epitixia ELLADARA mou kai kali epitixia sta paidia p tha simetexoun ston elliniko teliko gia n mas ekprosopisoun to 2012 🙂

  5. Αντε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με κάτι ευχαριστο,γιατι όλα τ’άλλα σε αυτη την χώρα είναι για κλάμματα….Καλή Αρχή και ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει Πρωταγωνίστρια (τουλάχιστον)στην eurovision όπως τα τελευταία χρόνια…

  6. Πολύ φοβάμαι για το τι θα γίνει τελικά. Χθες διάβαζα ότι οι εθνικές ομάδες του πόλο (ανδρών και γυναικών) ίσως να μην πάνε τον Ιανουάριο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα διότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα χρήματα.
    Και σκεφτείτε ότι ειδικά οι γυναίκες είναι οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες.
    http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8250&subid=2&pubid=128849966

  7. ANTE GIATI FETOS FENOTAN OTI DEN THA PAME….PALI KALA….PANTOS THA HTHELA FETOS POLI NA DO NA STELNEI H ELLADA ENA TRAGOUDI NA LEEI SE OLOUS EKEI AYTO SIMVENEI EDO….ENA TRAGOUDI POU NA EXEI KATI NA PEI…..

  8. Μην δω καμμία Αφωνέηρα και κανένα Γκάνο γιατί θα πω, καλύτερα να μην πηγαίναμε. Φέτος πρέπει να πάμε επιτέλους με τραγούδι. Με τέτοια κρίση και τόσα προβλήματα, θα ήταν προκλητικό να πάμε με τραγούδι τραλαλά. Περιμένω ελληνικό χρώμα στη μουσική τύπου Μελίνα Ασλανίδου και μεικτό στίχο. Μισό ελληνικά και μισό αγγλικά. Αν είναι να πάμε για να ξεφτυλιστούμε με τραγούδι μία απο τα ίδια, καλύτερα να απέχουμε με ψηλά το κεφάλι. Ελπίζω σε καλό και ποιοτικό όνομα και σε διαφορετικό τραγούδι.Και μπράβο στη Σερβία. Αυτοί τουλάχιστον συμμετέχουν και έχουν λόγο που το κάνουν

    • Θα συμφωνήσω.Πρέπει πρώτον να έχει Ελληνικό στίχο,έστω και κατά το ήμισυ,και Ελληνικό άκουσμα!Μια ωραία φωνή και απρουσία,και-αν και οι μπαλάντες δε μας έχουν βγει σε καλό,όπως η ιστορία έχει δείξει(βλ.1976,1983,1985,1990,2003)-να δούμε και κάτι διαφορετικό απο χορευτικά και τέτοια.Μια ΦΩΝΑΡΑ να σπάσει τα μικρόφωνα!(Αλλά θα μου πείτε στη Ελλάδα του σήμερα φωνάρα;Πού να τη βρούμε;;;;;;……..)

      • Επτά εκπομπές, ανάμεσά τους οι ≪Στην υγειά μας≫, του Σπύρου Παπαδόπουλου, και ≪Προσωπικά≫, της Έλενας Κατρίτση, ενέκρινε το νέο δ.σ. της ΕΡΤ. Το συνολικό κόστος, χωρίς ΦΠΑ, γι’ αυτές τις εκπομπές ανέρχεται σε 2,4 εκατ. ευρώ. Ακριβότερη παραγωγή παραμένει το μουσικό ≪Στην υγειά μας≫, με κόστος 37.141 ευρώ για κάθε ένα από τα 38 επεισόδια.
        (Απο ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

  9. Sorry alla egw tha diafonisw!den katalavainw ti kako exei i foureira o ganos kai oloi loipoi me tetoiou eidous tragoudia!thewrw oti prepei ston ethniko mas na yparxei poikilia!Tragoudia sta agglika,ellinika, kai sta agglika kai sta ellinika,pop,rock,balades…apo ola!Kai aytos pou tha exei tin pio kalh fwnh kai to pio wraio tragoudi tha paei!Opws egine kai persi!

    • Οπως εγινε και περσυ? Εδω γελαμε, γιατι αν ειναι να εχουμε τετοιου επιπεδου ”καλλιτεχνες” και τραγουδια, καλυτερα να αποχωρησουμε καμμια δεκαετια.

      • To opws persi pigaine sti poikilia!Eixame ena psilorock,ena me elliniko stoixo,mia ballada,ena sinithes pop,ena padrema rap-zebekikou kai ena kapws pio sigxrono pop…..Oso gia ts kallitexnes ts thewrw olous artious kai eidika ton Louka kai tin Valadw oi opoioi den ysterousan se tpt stous Elle & Niki pou kerdisan kai oute vevaia tou Eric kai pollwn allwn!Mono i Ponte eixe asximo live kai fwnitika kai san sinolo kai ayto itan pou tis kostise kai to eisitirio kata ti gnwmi m….Vasiko gia mena fetos einai na ginei enaw wraios ethnikos telikos,kai wraios den simainei kai akrivos,oxi opws persi!Boroun na diathesoun to idio budget kai na kanoun poli kalyterh douleia!Twra oson afora ta onomata kai ta tragoudia to mono pou boroume na kanoume einai na perimenoume!
        PS Lete na steiloume kai emeis ton Rouva!San ti Servia kai emeis!opws to palio kalo 2004……xaxaxa
        Mono pou den tha adexa na dw ti Ruslana! 😛

      • Ας αφησουμε το Ρουβα ησυχο και ας στειλουμε εναν καλλιτεχνη επιπεδου Ζέλικο και όχι όλα τα απομεινάρια των εταιριών που τα ακούμε μόνο .ένα βράδυ στον ελληνικό τελικό και μετά εξαφανιζόλ. Όσο για πέρσυ, κατα την ταπεινη μου γνώμη, ήταν όλα αδιάφορα ποπάκια που απλά κάποιο έιχε λίγο πιο χορευτικά στοιχεία και κάποιο είχε λίγο παραπάνω ηλεκτρική κιθάρα. Ουσιαστική ποικιλία θέλω να δω και ποικιλία και στους καλλιτέχνες. Να είναι έστω ένας αξιόλογος(να εχει υπαρξη στην ελληνικη μουσικη σκηνη) και τύπου Ζέλικο.

      • Το μονο τραγουδι που διεφερε απο το σωρο περσυ ηταν το ζειμπεκικο και αυτο και πηγε. Αλλα αληθεια ο Λουκας που ειναι σημερα? Αγνοειται. Η…Βαλαντω? την εδιωξε η εταιρεια της. Η ψυχραμη? Τα χαλια? Οι τριμητονιο? Η ποντε? ΟΚ μονο η Ποντε υπαρχει στη μουσικη σκηνη καπως αλλα αυτη ειχε και την πιο αθλια εμφανιση σε ολα. Οποτε η καραμελα οτι οι εταιρειες προτεινουν αυτους που πιστευουν, εχει πλεον καταριφθει και αν αποφασισει να συμμετεχει η Ερτ φετος, ας εχει αξιολογες συμμετοχες γιατι θα φαει κραξιμο δικαιολογημενα πιστευω.

    • Θα συμμετεχει η Ερτ φετος. το δηλωσε επισημα η αναπληρωτρια διεθνων σχεσεων της Ερτ σημερα στον ελευθερο Τυπο. Εντονο ενδιαφερον να μας εκπροσωπησει αποτι διερρευσε εχει ο Νικος Κουρκουλης. τι να πω? Ασε καλυτερα…Κουρκουληδες, Γκανους και Φουρεηρα μας ελειπαν…

  10. Απίστευτα πράγματα φέρεται να έχει ζητήσει η ΕΡΤ από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην eurovision….
    Η κρατική τηλεόραση λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εκείνη θα πληρώσει την συνδρομή της EBU (κάτι που έκανε ήδη) και την διοργάνωση του ελληνικού τελικού και από εκεί και πέρα ο καθένας να βάλει το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν πληρώνει, όχι το πρόμο τουρ της Ελληνικής συμμετοχής αλλά ούτε καν τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο στον Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece. Tο γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αμηχανία στην δισκογραφικές εταιρείες που σκέφτονται ακόμα και την αποχή τους από τον ελληνικό τελικό. Ήδη κάποιες από αυτές έχουν ενημερώσει ότι δεν ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν καθώς θεωρούν ότι το ποσό που έχει ζητηθεί να καλυφθεί είναι τεράστιο. Απορία πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση χειρίζεται φέτος λάθος το θέμα καθώς δίνει για μια εκπομπή κάθε Σάββατο 1.500.000 συνολικό μπάτζετ και για την eurovision που η τηλεθέαση είναι εξασφαλισμένη ούτε καν 200.000 ευρώ. Εδω βέβαια θα πρέπει να θυμίσουμε οτι υπάρχουν και άλλες εκπομπές που δεν κανούν άθροισμα 50% ολόκληρη την χρόνια και στοιχίζουν αρκέτες εκατοντάδες ευρω.
    Η αποχώρηση της Λίτσας Πισκέρα φαίνεται ότι αποσυντόνισε την κατάσταση καθώς πάρα το περιορισμένο μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί τα προηγούμενα χρόνια τα κατάφερνε μαζί με την ομάδα της να βάζουν συνεχώς την Ελλάδα μέσα στην 10αδα. Οι πλροφορίες κάνουν πάντως λόγο για τρεις μονο δισκογραφικές να σκέφτοναι την συμμετοχή και ήδη έχει ακουστεί το όνομα ενος συγκρότηματος

    • Καιρός ήταν (και) η Ελλάδα να πάει χωρίς σοβαρό budget για να δούμε αν τελικά τα τελευταία χρόνια όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες που πλασάρονταν στην 10άδα το άξιζαν πραγματικά ή η καλή κατάταξή τους ήταν αποτέλεσμα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έπαιρνε η κρατική τηλεόραση από τη δική σου και τη δική μου τσέπη και τα έδινε σε promotion κλπ. Είναι καιρός (και) οι Έλληνες καλλιτέχνες να αρχίσουν να διαγωνίζονται αποκλειστικά με καλλιτεχνικούς όρους, χωρίς να υπολογίζουν σε υψηλά budgets για την προώθησή τους.

      • Συμφωνώ απόλυτα αλλά το να πληρώνουν και τα αεροπορικά εισιτηρια οι καλλιτέχνες αλλά και το ξενοδοχείο τους για 12 μέρες είναι λιγάκι βαρύ…

      • Συμφωνώ ότι είναι βαρύ, βαρύ όμως για έναν ανεξάρτητο καλλιτέχνη που δεν έχει δισκογραφικό συμβόλαιο και τα πληρώνει όλα από την τσέπη του. Από όσο γνωρίζω, η ΕΡΤ είναι ενάντια σε κάθε ανεξάρτητο καλλιτέχνη και ζητά πίσω από κάθε καλλιτέχνη να υπάρχει δισκογραφική εταιρία, το θέτει ως όρο. Οπότε 5 αεροπορικά εισιτήρια συν το ξενοδοχείο δεν νομίζω να μη μπορεί να καλυφθούν από μια μεγάλη δισκογραφική. Αν μια μεγάλη δισκογραφική δεν μπορεί να πληρώσει 5 εισιτήρια και ένα ξενοδοχείο, καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζάκι και να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

      • Καταρχην, εχεις δικαιο….Αφου αποκλειουν απο το διαγωνισμο και τους ανεξαρτητους αλλα και τις μικροτερες δισκογραφικες, ας πληρωσουνε και αυτες κατι. ΟΜΩΣ πιστευω οτι ολοοο αυτο ειναι ενα μεγαλο παραμυθι της Ερτ για να μην υπαρχουν διαμαρτυριες για τα αστεια ονοματα που θα κατεβουν και παλι υποψηφια φετος… Μα καλα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ προτεινε η Universal?? Ζω σε καποιο αστειο? εχουν καταλαβει σε τι κατασταση ειναι ελλαδα που εχουν το θρασσος να προτεινουνε Στικούδη? Ο διαγωνισμος φτανει σε επιπεδα καρικατουρας στην Ελλαδα και παροτι διαφωνω με την σκεψη της Ερτ για αναθεση στη Δάρρα(Ο παπαδημητρίου ειναι καλος συνθετης, Η Δάρρα όμως τρομερα κρυα και αδιαφορη και γιαυτο και δεν εκανε μεγαλη καριερα στην Ελλαδα οπως αλλες εντεχνες), ισως να ειναι καλυτερη ιδεα απο το να δω υποψηφιους τυπου…Στικούδη.

  11. ego leo na sthloume apef8ias ana8esh thn nikki pou 8elei na pah kai ollas me ena oreo pop komath na ksana plasarhstoume sthn korhfh outos h allos den pame gia protia mia 3 h 5 8esh 8a htan mia xara !!!!!!!!! h katerhna augoustali ti apeghne :/ 8a htan h kalhterh mas ephlogh an phgename gia protia…………

    • Αγαπητέ/ή μου, τί σημασία έχει το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα; Σημασία έχει το πόσο χρήμα θα ρίξει (και φέτος) η ΕΡΤ για να πάει καλά η Ελληνική συμμετοχή. Είναι πραγματικά αστείο το θέαμα να βλέπεις να τσακώνονται διάφοροι eurofans για το ποιος καλλιτέχνης πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τη στιγμή που ΟΠΟΙΟΣ κι αν πάει τα ίδια αποτελέσματα θα φέρει (τοπ 10). Η Ελλάδα θα βγει εκτός δεκάδας μόνο όταν η ΕΡΤ κόψει κάθε ευρώ προς κάθε κατεύθυνση και αρχίσει να πληρώνει ΜΟΝΟ το κόστος συμμετοχής της στην EBU.

      • Διαφωνω. το θεμα μας ειναι να συμμετεχουμε με ο,τι ναναι και να παρουμε μια θεση στη δεκαδα? Οχι. Στις περιοδους που ζουμε, αν συμμετεχουμε σαυτο το πανηγυρι καλο θα ειναι να δειξουμε πλεον και λιγο απο την καλη ελληνικη μουσικη. Καλη ποπ, καλη εντεχνη μουσικη ή εστω καλη ηλεκτρονικη μουσικη. Και να μου λεγες οτι θα κερδιζαμε με τη Στικουδη δεν θα μενδιεφερε καθολου. Θελω η Ελλαδα εκτος απο το να μπει πενταδα, να κερδισει και τις εντυπωσεις μουσικα. Να παει μενα τραγουδι ειτε τυπου Σερβιας 2004 ειτε τυπου Ισλανδιας 2009 και ολοι να λενε τι ωραιο τραγουδι που ειχε η Ελλαδα. Ακομα και αν δεν παρει θεση καλη, σημασια εχει να κερδισουμε την εκτιμηση των αλλων για την καλη μουσικη που στειλαμε και καθηλωσαμε το τηλεοπτικο κοινο. Τον αν βγηκαμε εβδομοι ή ενατοι, κανεις δεν θα το θυμαται την αλλη μερα εκτος απο τους φανατικους γιουροφανς. Γι’αυτο θεωρω δικαιολογημενη την αγωνια καποιων για το ποιους θα εχουμε υποψηφιους. Συνηθως στα προκριματικα οι υποψηφιοι λενε το ιδιο στυλ τραγουδιου μαυτα που λενε παντα και λιγο κατωτερο ποιοτικα (δεν δινουν και τα καλυτερα τους τραγουδια στο θεσμο). Ετσι αφου η Ερτ αποφασισε να το τολμησει να παει φετος, καλα θα κανει να παει με σοβαρους υποψηφιους που κανουν καλη μουσικη για να δειξουμε οτι παρα την κριση, εμεις εδώ στο Μπακού ηρθαμε για να σας δειξουμε ενα κομματι απο την ωραια μας μουσικη. Περιμενω να δω υποψηφιοτητες τυπου Ασλανιδου, Ευσταθια, Δημος Αναστασιαδης. Αλλιως αν η Ερτ δεν μπορει να προσεγγισει ουτε αυτους, ας κανει μια αναθεση στον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ που το λεει χρονια οτι αν του το ζητησουν θα παει, να παμε μενα καθαροαιμο ελληνικο λαικο να τελειωνουμε.

      • Διαφωνώ κάθετα. Με την μικτή ψήφο κοινού-επιτροπών μία θέση στο τοπ-10 δεν είναι εξασφαλισμένη για καμμία χώρα. Δες τι έγινε φέτος, Τουρκία&Αρμενία εκτώς τελικού και Ρωσία 16η, όλες τους είναι χώρες είτε με δυνατές συμμαχίες ή με πανίσχυρη διασπορά.
        Ο λόγος που η Ελλάδα παίρνει καλά αποτελέσματα αυτά τα χρόνια είναι είτε επειδή έστελνε πραγματικά καλά τραγούδια (σαν το φετινό) είτα γιατί κατάφερνε να τα παρουσιάσει καλά.
        Όσο για την συμμετοχή μας φέτος εγώ πολύ θα γούσταρα η Ελλάδα να είχε ένα Melodifestivalen ή ένα San Remo προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα οπου πραγματικά θα είχαμε ποικιλία τραγουδιστών και μουσικής, αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αν ήμουν ΕΡΤ δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να παρακαλάω εταιρίες για να κάνω ένα φτηνιάρικο τελικό σαν τον περσυνό. Αντιθέτως θα έβρισκα έναν καλλιτέχνη αναγνωρίσιμο που δεν θα έχει ανάγκη τρελά show επι σκηνής, αλλά θα μπορούσε να πεί ένα καλό τραγούδι και οι εταιρείες θα ήταν πρόθυμες να τον στηρίξουν. Όπως έκαναν φέτος οι Σερβοι με τον Ζέλικο και οι Βόσνιοι πέρσυ με τον Dino Merlin

      • Όταν μιλάμε για τον Eurovision Song Contest στον αιώνα μας, δυστυχώς δεν μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού (τον περασμένο αιώνα ναι ήταν διαγωνισμός τραγουδιού). Το ότι η Τουρκία και κάποιες άλλες χώρες δεν τα πήγαν και τόσο καλά το 2011, αυτό σημαίνει κάτι. Και η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνω είναι: Πόσα λεφτά ξόδεψε το 2011 η Τουρκία για το καλό πλασάρισμα της συμμετοχής της; Έδωσε τόσα λεφτά όσα η Ελλάδα; Πρώτα πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση με επίσημα στοιχεία/τιμολόγια της TRT.

      • Δεν ξέρω πόσα έδωσε η Τουρκία φέτος, αλλά ξέρω σίγουρα οτι η Ελλάδα φέτος έδωσε πολύ λιγότερα σε σχέση με το 2009 η το 2006 πχ. Πάντως εγώ δεν θελω να πιστεύω πως όλα αγοράζονται (αν και μετα την φετινή νίκη του Αζερπμαϊτζάν έφτασα πολύ καντά σ’αυτό το συμπέρασμα 🙁 )

      • Αυτό που λες είναι άκυρο. Η Ρωσσία πέρσυ έδωσε ΤΡΕΛΛΟ χρήμα για προμόσιον (μέχρι και διαφημιστικά τρέιλερ στο σταρ Τσάνελ βλέπαμε να ψηφίσουμε Ρωσσία) και πάτωσε στον τελικό.
        Σίγουρα το λάδωμα θα φέρει και καμια νίκη (Αζερμπαιτζάν 2011) αλλα η Ελλάδα έχει πάψει να ρίχνει λεφτα στο διαγωνισμό μετά το 2009. Πέρσυ με το Λούκα , η Ερτ τον είχε πραγματικά γραμμένο.. και στο λέει άτομο που το έζησε από κοντά το όλο πράγμα.
        Οπότε καθόλου παράξενο που φάγαμε τον καράπατο στις επιτροπές…100 βαθμούς και βάλε διαφορά απο την τηλεψηφοφορία και 11 θέσεις επίσης !

        Αλλά είπανε κάποιοι και σωστά, τι μας νοιάζει η θέση? 5 φανς θα τη θυμούνται την άλλη μέρα. Ωραίο τραγούδι απο πραγματικό καλλιτέχνη να στείλουμε φέτος. Και αν δεν θέλουν οι νέοι καλλιτέχνες, ανάθεση στον Πλούταρχο !

      • Συμφωνώ 1000% μαζί σου. Αυτό που έκανε φέτος ο Λούκας ήταν άθλος.
        Πάντως δεν νομιζω να πάνε ονόματα σαν τον Πλούταρχο, για το Μπακού ακούγονται Νίκος Γκάνος, Στικούδη και Vegas (τουλάχιστον έτσι λέει το oikotimes). Κανείς τους δεν μπορώ να πώ οτι με ενθουσιάζει.

      • Αυτόν τον… “άθλο” του Λούκα μπορώ να τον κάνω και εγώ! Ας μου δώσει και εμένα η ΕΡΤ 600000 ευρώ (τόσα ξόδεψε πέρσι σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος) για να τα δώσω στα κατάλληλα άτομα που μπορούν να επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα και να δεις αν δε σου φέρω μια 7η θέση στο πολύ χαλαρό. Αν κάποιος δουλεύει μέσα στην ΕΡΤ, ας κάνει μια σούμα του πόσα λεφτά έχει ξοδέψει η ΕΡΤ για Eurovision τα τελευταία 7-8 χρόνια και πόσα λέφτα ξόδεψε από το 1974 ως το 2000. 😉

  12. egv pistevo oti prepei na kanoume ena ethniko teliko opos perisi diladi me neous tragoudistes(nausika,niki ponte,valanto tryfonos,antigoni psyxrami,t.u,burning sticks,nini shermadini,katerina avgoustaki,stavros,xaris) telos panton kapios neos tragoudistis pou den tha einai megalo onoma gia niki alla oute xamili thesi

  13. Στα 222.400 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, θα κοστίσει στην ΕΡΤ η φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ, εκ των οποίων τα 120.000 ευρώ αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα που οφείλει να καταβάλει η κρατική ραδιοτηλεόραση στην EBU, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, που συνεδρίασε την Τρίτη.

    Επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ εισηγήθηκε τη συγκρότηση επιτροπής για την επιλογή έργων μυθοπλασίας, στην οποία θα μετέχουν τα μέλη του ΔΣ Λένα Διβάνη και Λυδία Κονιόρδου.

    Παράλληλα, στις 14 Απριλίου, η UNICEF σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία θα διοργανώσουν ραδιομαραθώνιο κατά του AIDS με σύνθημα “Ενωθείτε για τα παιδιά. Ενωθείτε κατά του AIDS”.

    • Τα επίσημα στοιχεία για το πόσο κόστισε ο Λουκάς τα αφιερώνω στο τυπικό που μας έχει πράξει ότι ο Λουκάς ήταν και ακριβή αποστολή της ΕΡΤ . Ούτε που ξέρει σε τι γυφτοξενοδοχειο μια ώρα μακριά απο την αρένα τον είχαν και εμένα . Η δε περσινή ελληνική αποστολή δεν είχε κάν ηχοληπτη. Αν έχεις καλο τραγούδι , θα πας καλα. Και καλη σκηνική παρουσία. Αν εισαι μια απο τα ίδια, θα φας τον πάτο της Ρωσίας το 2011

  14. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΟΙΑ. ΜΈΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΟ. ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ. ΕΝΑ DANCE ΞΕΣΗΚΩΤΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

  15. Ελλάδα και Κύπρος ας ξυπνήσουν!!! Γιατι πρέπει να συμμετέχουμε με γελοία τραγούδια που γράφονται στο πόδι ΕΙΔΙΚΑ για το διαγωνισμό; Φέτος η Ρουμανία είπε ότι αν συμμετέχει θα κάνει τελικό με τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετα το Σεπτέμβριο του 2011 και ειναι ήδη επιτυχίες στη χώρα!! Αφού ο κανονισμός το επιτρέπει εμείς γιατι είμαστε κολλημένοι σε αβέβαια και φτηνιαρικα χιλιοακουσμενα τραγούδια που γράφονται με συνταγή Eurovision δεκαετίας 1990 ; Ας σταματήσουμε να διαλεγουμε υποψήφιους καλλιτέχνες και υποψήφιοι να ειναι οι καλλιτέχνες που έχουν καλο τραγούδι και μια φωνή απο οκ και πάνω.

  16. Σας να έχει αργήσει πολύ η ερτ να βγάλει ανακοίνωση…Να αρχίσω να ανυσηχώ?? Την Δευτέρα είναι η Τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής,απο Τρίτη..ποινή!!

  17. Θέλω Σαμπάνη, Μέλισσες , Αναστασιάδη και 2 πολύ δυνατές γυναικείεs παρουσίες στον ελληνικο τελικό φέτος ! Γίνεται ;; Μπουχτησα με την κρίση και θέλω Ελλάδα και Κύπρος να πάρουμε καμμιά χαρά και να είμαστε και οι δύο στο τοπ 5 !! Και όχι έναν ακόμα ελληνικό τελικό με τόση ´ησυχία ´και άκυρα τραγούδια και αδιάφορους υποψηφίους !

  18. na paei o oikonomopoulos ………na tragudisi ena tragudi mix balantas-laikou kai ellinikou-agglikou opou tha milaei gia to ti pernaei i ellada kai gia to oti den egkatalipei pote para tis diskoles sinthikes …..oti borei na 3anasikwthei kai na sarwsei 3ana 3ana kai 3ana …..afta eixa na pw

  19. ti na ginei?? telikos me neous? ase mas more pou tha ginei PALI telikos me ta apovlita…arketa ta fagame persu sti mapa olous tous apotiximenous ton reality me ta savourotragouda tous !! eleos diladi, valtos ine o tipos apo pano? poia nafsika agori mou?prin 10 xronia opoios afonos ekane ena soukse prepei na paei sti eurovision? i xomateri einai i Esc? to 9% tiletheasi ellinikou telikou persi den tous provlimatise stin Ert? Persu mexri kai travesti evalan stin eksada na diagonistei. oxi alli kseftila gia ton ellina. mercy please 😉

  20. ok mporei na eco kai adiko alla na ksereis oti sti eurovision 1)panta oi neoi kalitexnes nikoun 2)kanonika dimiourgithike gia ayto gia na kanoun kariera oxi toso gnostoi tragoudistes alla ok egv eipa ti gnomi m kalos ama den saresei 😉

  21. ”Η Δέσπoιvα Ολυμπίου αναφέρθηκε στη Eurovision και δήλωσε πως την ενδιαφέρει η συμμετοχή της σε αυτόν τον διαγωνισμό και τα πάντα εξαρτώνται από το τραγούδι….Bέβαια όπως δηλώνει δεν της έχει γίνει επίσημη πρόταση ακόμα….”

    Το δικό μου σχόλιο είναι οτι συμφωνώ με μια τέτοια υποψηφιότητα γιατί στις επιτροπές πάμε χάλια και στην ουσία έχουμε επιστρέψει στα πέτρινα χρόνια αφού τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βγαίνει απο δέκατη θέση και κάτω στις επιτροπές ! Άρα αν κάνουμε την αναλογία γιατί τότε δεν υπήρχε τηλεψηφοφορία να μας ανεβάζει με ελληνική διασπορά, δεν πάμε καλύτερα τα τελευταία χρόνια απότι τη δεκαετία του 90. Πάμε το ίδιο. Και ας είναι τόσο δημοφιλής ο θεσμός και ας εκφράζουν την επιθυμία τους να μας εκπροσωπήσουν πολύ επιτυχημένοι δισκογραφικά καλλιτέχνες! Μια συμμετοχή mid tempo σε στυλ έντεχνo ποπ είναι ότι πρέπει για την Ελλάδα φέτος.

  22. dyskola ta pragmata fetos….i ert prepei na kanei skliri douleia giati logo tis krisis polles diskografikes me kallous tragoudistes den pane se ethniko teliko kai etsi perimenoume…..

  23. Αν είναι ο τελικός να είναι όπως πέρυσι καλύτερα να κάνουν μια εσωτερική επιλογή.Οι επιλογές αρκετές.Διάβασα πιο πάνω και θεωρώ και εγώ μια καλή λύση τον Νίκο Οικονομόπουλο με μια Έθνικ μπαλάντα στα Ελληνικά μόνο.Μέλισσες,Αναστασιάδης,Ζουγανέλη κτλ.Αργεί πάντως η ΕΡΤ να ανακοινώσει το format και τις ημερομηνίες.Σαμπάνης δεν ισχύει ως ενδεχόμενο.Δεν ενδιαφέρεται αλλά ως συνθέτης δεν λέει όχι.

  24. gia na mhn exei anakhnosh tipota h ert akoma, loghka 8a kanh apeu8ias ana8esh se kapion apo autous pou autoprota8hkan dhladh sthn fourehra mhn sas fanh periergo, den eiparxh xronos opote as to katapioume kai fetos :/ !!!! h ellada 8a ksana dh sobara ton diagonhsmo meta to 2018 enow gia protia apo ekei kai phso 8a eimaste euxarhsthmenoi me 8eshs 5 – 12 …..nane kala ta ghtonakia mas pou mas sthrhzoun !!!!!!!!!!!!!!! (to parapono mou einai oti 8elo na sthloun ksana to kalomhrakh mas pou mas efere 3tous kai to dhkeoute giati do8hke h eukeria kai sthn paparhzou kai ston rouba pou mas eferan trhtous thn proth tous fora ara to dhkeoute kai ekhnh …… alla ksero oti den prokhte na thn sthloun giati fobounte mhn bgoume protoi opote pffffffffff kai to kalomhrakh mas me to parapono 8a mhnh eno 8elei na ksana pah) !!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. Αν και μου άρεσαν πολύ οι συμμετοχές μας τα 2 τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να πώ το ίδιο για το παρασκηνιακό τρόπο που διάλεγε και κυρίως έκοβε τους υποψηφίους. Εγώ θα ήθελα να είχαμε έναν πιό ανοιχτό τελικό όπως παλιά, ή ακόμα καλύτερα ένα san remo ή ένα melodifestivalen αλα ελληνικά (αλλά θα μου πείς, πού λεφτα?). Επίσης θα γούσταρα η συμμετοχή μας να είχε ένα διαφορετικό ήχο αυτή την φορά, γιατί όχι ένα συγκρότημα σαν τους locomondo ας πούμε, ή τους professional sinnerz?

      • 100? Άμα δεις τα views στο youtube είναι πολύ παραπάνω :D. Εγώ αυτό που ζήτησα είναι μεγαλύτερη μουσική ποικιλία τόσο στον δικό μας τελικό, όσο και στην Eurovision.

    • Συνονόματε, και εγώ θα ήθελα πολύ Αλκίνοο Ιωαννίδη, αλλά δυστυχώς, καλλιτέχνες τέτοιας ποιότητας σνομπάρουν τον διαγωνισμό, και τον θεωρούν υποκουλτούρα.

  26. poly sosta, pragmatika fetos exo pio poly agonia apo oti persi gia tin ellada logo tis krisis mono i universal simfonise na plirosei kai oi kallitexnes tis einai ………..o enas pio xeiroteros apo ton allon gia eurovision ennoo.Episis an pigaine i heaven pou exei nikki ponte niko gano tha itan diaforetika ta pragmata

  27. Nikki ponte,prof sinnerz?sovara milate?Egw nomizw pws prepei na pame me kati pio elliniko,kati pio emotional,opws exei kanei i servia polles fores kai me elliniko dramatiko stixo.Den thelw tsixlopop.I apo tin alli me ena dynato pop rock kommati alla oxi mainstream pop pls!

  28. Η ΕΡΤ ΑΝ πραγματικά το θέλει (που αμφιβάλλω)έχει δυνατές επιλογές που θα αρέσουν σε ευρύ κοινο και μάλιστα απολα τα είδη. Ενδεικτικά αναφέρω: μελινα ασλανιδου, φωτεινη Δάρρα,Γιάννης πλουταρχος, Ελένη τσαλιγοπουλου, otherview,Vegas , νίκη Πόντε, Μέλισσες , Ελευθερία Ελευθερίου, Ελεονωρα Ζουγανελη , Νίκος Γκανος, Ελένη Φουρεηρα ,δήμος αναστασιαδης, Δέσποινα Ολυμπιου, raining pleasure , Βίκυ Λέανδρος, Νίκος Κουρκουλης,Ραλία Χρηστιδου , Ελένη Πέτα και άλλους αμέτρητους που έχουν κάνει και επιτυχίες και καριέρα και μπορούν να ελξουν μένα πολυ καλο τραγούδι το ευρυτερο κοινο. Τέλος, ας δει και η ΕΡΤ τι κομμάτια κυκλοφόρησαν μετα την πρώτη Σεπτεβρη ! Επιτέλους ας σκεφτούν και το τραγούδι. Μπορεί να γίνει και ανάθεση σε τραγούδι αν ειναι αποδεδειγμένα επιτυχημένο και το λέει καλη φωνή ! Ή ας βάλουν και επιτυχημένα ήδη τραγούδια στον ελληνικο τελικο . Αρκετά με το κάθε μυξιαρικο

  29. Η ΕΡΤ ΑΝ πραγματικά το θέλει (που αμφιβάλλω)έχει δυνατές επιλογές που θα αρέσουν σε ευρύ κοινο και μάλιστα απολα τα είδη. Ενδεικτικά αναφέρω: μελινα ασλανιδου, φωτεινη Δάρρα,Γιάννης πλουταρχος, Ελένη τσαλιγοπουλου, otherview,Vegas , νίκη Πόντε, Μέλισσες , Ελευθερία Ελευθερίου, Ελεονωρα Ζουγανελη , Νίκος Γκανος, Ελένη Φουρεηρα ,δήμος αναστασιαδης, Δέσποινα Ολυμπιου, raining pleasure , Βίκυ Λέανδρος, Νίκος Κουρκουλης,Ραλία Χρηστιδου , Ελένη Πέτα και άλλους αμέτρητους που έχουν κάνει και επιτυχίες και καριέρα και μπορούν να ελξουν μένα πολυ καλο τραγούδι το ευρυτερο κοινο. Τέλος, ας δει και η ΕΡΤ τι κομμάτια κυκλοφόρησαν μετα την πρώτη Σεπτεβρη ! Επιτέλους ας σκεφτούν και το τραγούδι. Μπορεί να γίνει και ανάθεση σε τραγούδι αν ειναι αποδεδειγμένα επιτυχημένο και το λέει καλη φωνή ! Ή ας βάλουν και επιτυχημένα ήδη τραγούδια στον ελληνικο τελικο . Αρκετά με το κάθε μυξιαρικο τιγκα στη φαλτσαδουρα που επειδη πήγε σένα ριάλιτι πρέπει να εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του πλανήτη ! Η Esc δεν ειναι το πείραμα για να κάνει ο καθένας την ψωναρα του.

  30. Τι θα γίνει τελικά; Θα μάθουμε τελικά τι θα κάνουμε;
    Εγώ νομίζω ότι καλές επιλογές είναι: Μαλού, Τσακαλάκος, Ελευθερίου, Ολυμπίου…Μου αρέσουν πολύ άλλοι περισσότερο(Ζουγανέλη) αλλά δεν νομίζω να δεχτεί. Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να πάνε κάποιοι πολύ νέοι καλλιτέχνες, δεν ισχύει αυτό που λέμε διάσημος στην Ελλάδα, άρα διάσημος έξω, άρα θέση στην πεντάδα…
    Πάντως όποιος και να πάει καλή επιτυχία, να προσέξει όμως να φέρει μία θέση 2-10, μην φέρει καμιά πρωτιά και τρέχουμε :Ρ

  31. Αγαπητε/η οτι να’ναι, Πρέπει και οι καλλιτέχνες να το θέλουν.Δεν αρκεί η ΕΡΤ.Αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι η πολιτική της ΕΡΤ τα τελευταία 2 χρόνια είναι να στέλνει παιδάκια από τα reality με μειωμένες απαιτήσεις και με τραγούδια του ποδαριού συνήθως, φτιαγμένα ειδικά για την Eurovision.Με μια απευθείας ανάθεση από την άλλη,πολλά καλά ονόματα θα το σκέφτονταν.Είναι βέβαια και το κόστος που οι περισσότερες δισκογραφικές δεν δέχονται να μοιραστούν οπότε…

  32. Η Ολυμπίου συμπαθητική είναι αλλά δεν νομίζω ότι έχει σκηνικό εκτόπισμα.Θα περάσει και θα ξεχαστεί.Ο Λούκας πχ πέρυσι,βγήκε ως επιλογή γιατί το έχει.Και χωρίς τον Stereo Mike θα τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα.

  33. Μελίνα ασλανιδου, φωτεινη Δάρρα,Γιάννης πλουταρχος, Ελένη τσαλιγοπουλου, otherview,Vegas , νίκη Πόντε, Μέλισσες , Ελευθερία Ελευθερίου, Ελεονωρα Ζουγανελη , Νίκος Γκανος, Ελένη Φουρεηρα ,δήμος αναστασιαδης, Δέσποινα Ολυμπιου, raining pleasure , Βίκυ Λέανδρος, Νίκος Κουρκουλης,Ραλία Χρηστιδου , Ελένη Πέτα , Ευσταθία , Rec, Shaya και άλλοι πολλοί ….OΛΟΙ οι παραπάνω έχουν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο είτε ότι θέλουν πολυ να πανε είτε ότι έχουν ανοιχτό το ενδεχόμενο . Οι μισοί τουλάχιστον συμμετέχουν και σε τελικο. Δεν θέλουν μόνο ανάθεση. Αλλα όλα ειναι θέμα χειρισμών . Δεν μπορεις να πετάς σένα άθλιο στούντιο με άθλιες συνθήκες σοβαρούς καλλιτέχνες . Κατάλαβες ΕΡΤ μου ; Όσο για κάτι προτάσεις που ακούω απο φανς τύπου να παει ο….τσακαλακος….απλά με πιάνουν τα γέλια … Φαίνεται το πόσο αγαπάτε το διαγωνισμο μαύρα που λέτε . Στο διαγωνισμό αυτο εκπροσωπούνται χώρες. Και δεν θα στείλουμε το κάθε καραγκιοζακη να κάνει την ψωναρα του. Αρκετές ζαρτιερες και τραβεστοθέαμα είδαμε περσυ απο την Ελλάδα στον ελληνικο τελΙκο. Α, και θέαμα τσίρκου επίσης. Ας ειναι και νέα παιδιά υποψήφια που να έχουνε όμως λιγάκι ψηθει στη δουλειά με μια ή δυο δουλειές αλλα να ειναι και πιο καταξιωμένοι . Σε κάθε περίπτωση ο έλληνας θα αποφασίσει τι θέλει να τον εκπροσωπεί και όχι η ΕΡΤ που σαν δικτάτορας κόβει το Σαββιδακη και αφήνει την ψύχραμη να διαγωνιστει. Ελεος δηλαδή. Όσο για τη σύνθεση του Ζελικο που δεν τον άφησαν να διαγωνιστεί πέρσι με τους Τριμητονιο, απλα σας παραπέμπω στο ίδιο το συγκρότημα για περισσότερες λεπτομέρειες. Και είπαμε ΑΝ την ενδιέφερε την ΕΡΤ θα κοίταζε και τον τομέα επιτυχημένα τραγούδια μετα την πρώτη Σεπτέμβρη. Αυτα. Τα λέμε!

  34. @Oti Nanai όλοι καταλαβαίνουμε το point σου και μας εκνευρίζει η σκόπιμη αδιαφορία της ΕΡΤ αλλά χάνεις το δίκιο σου όταν εκφράζεσαι έτσι. Ηρεμία..
    Θεωρώ κι εγώ ότι η επιλογή των ήδη πετυχημένων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν μετά το Σεπτέμβρη είναι πολύ καλή. Και είμαι υπερ της απ ευθείας ανάθεσης, καθώς δε μας χρειάζονται άλλοι πολυέξοδοι και κακής παραγωγής τελικοί.
    Δυστυχώς τα πράγματα δεν δείχνουν να έχουν μπει σε κάποιο δρόμο, με αποτέλεσμα οι προχειρότητες των τελευταίων ετών να είναι αναμενόμενες και φέτος.
    Μα ειλικρινά, δεν έχουμε καμία εξέλιξη για τις φετινές υποψηφιότητες/διαδικασία επιλογής? Καμία μα καμία ανακοίνωση?

  35. εγω λεω να στειλουμε απ ευθειας τον νικο γκανο με το This love is killing me που ειναι καταπληκτικο κομματι και δεν γραφτηκε για την eurovision..δεν υπαρχει καμια ανακοινωση για νεοτερες εξελιξεις..
    παντως ειτε προχειρα ειτε οχι η ελλαδα εχει μια σταθερη πορεια στο διαγωνισμο απ το 2001..ακομα και με τον περσινο μιζερο και ελεινο εθνικο τελικο η ελλαδα καταφερε και παλι να μπει στη δεκαδα..οποτε μη τρελαινεστε και περιμενετε τελικους σαν της δανιας η σουηδιας..

    • συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να παει ενα καλο και επιτυχημενο τραγουδι που το γουσταρουν και οι ελληνες και το ελληνικο ραδιοφωνο. Δεν εχει νοημα να πηγαινουμε με οτι ναναι και απλα να το σουλουπωνουμε σκηνικα για να συσπειρωσουμε τη διασπορα μας και να παρουμε μια θεση απο 7 εως 10. Πραγματικα θα προτιμουσα ενα σουπερ τραγουδι οπως η Ανοιξη και το Δικο σου αστερι, οποιαδηποτε θεση και να παρουν. Να αρεσει σε μας το κομματι μας. Τουλαχιστον σε μια πλειοψηφια. Πλεον με την eurovision δεν ασχολειται κανεις. Ουτε οι παρεες, ουτε καν η τηλεοραση με εξαιρεση λιγα λεπτα πρωι πρωι η Μελετη που εχει αρχισυντακτη που ειναι γιουροφαν. Με δυσκολια καποια μπλογκ ασχολουνται. Φετος με μια καλη επιλογη της Ερτ θα αναβιωσει το ενδιαφερον τον Ελληνων στο διαγωνισμο. Γιατι αυτος ο ενθουσιασμος και το ενδιαφερον δινει αλλη μαγεια στην προσμονη αυτης της βραδιας. Οι ελληνες οταν δινουν λιγοτερα απο 10% τηλεθεαση στον ελληνικο τελικο, δεν το κανουν μονο γιατι δεν εχει καλα σκηνικα και παραγωγη. Απλα νομιζω δειχνουν ξεκαθαρα οτι δεν τους ενδιαφερουν ουτε οι επιλογες των καλλιτεχνων και ουτε τους εκφραζουν τα επιλεγμενα τραγουδια. Κανε κατι καλο φετος ερτ μου….Με τοση μιζερια και κριση ολοι θελουμε να παρουμε λιγο χαρα μεσα απο τη μουσικη….

  36. les na mhn to hkseran oti etsh 8a xantakonotan h bradia ? ephthdes to kanoun gia na xash o kosmos to endiaferon tou kai sto telos na poun afou den kanh thle8eash den 8a pernoume meros…… h ert einai esxrh !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • einai akrivos opos ta les. siga siga xanetai to endiaferon kai tha ginontai anatheseis gia psilou pidima ( dio fores mpigalis me anathesi den to ksexname) i’ tha apoxorisoume entelos. Fetos anti na psaxnoune ena kalo tragoudi, 3 mines kathontai….kai ftasame sto simeio gnosto atomo gnostis diskografikis na kanei simera ekklisi mesa apo to facebook gia na vrei tragoudia gia ton elliniko teliko tis eurovision.

  37. egw pistevw oti prepei na ksanaprospathisei i nikki ponte me to “remembering the summer nights”. to tragoudi afto an to akousete eine poly konta sto styl ths eurovision kai parousiazei arketes omoiotites me afto tis kalomoiras pou arese to 2008. pantws to mono sigouro einai pws o agglikos stixos tha kanei tin diafora kai afto tha fanei apo tin thesi giati oso kai na mas aresoun ta ellinika logia sta tragoudia, afta den ektimonte apo touys ksenous..

  38. xa xa sosta kourastikan stin ert,kai ego tha ithela tin nikki ponte me auto to komati einai fovero,i ert einai ta zoa mou arga ante na doume ti tha ginei………………..

  39. Den einai mistiko paidia. O Leonidas chatzaras kanei ekklisi meso facebook gia tragoudia gia ton elliniko teliko. opoios exei grapsei ena kalo tragoudi as tou to steilei giati oi grafeiokrates tis Ert mono na apokleioun tragoudia kseroun. Siga mi sikosoun to daxtilaki tous na paroun tilefono 5-6 kalous monternous sinthetes i’ na vroun kai na diekdikisoun 6-7 kala onomata gia ton elliniko teliko.

  40. @dimitris :as einai kai to ”remembering the summer nights” ipopsifio ston elliniko teliko. pera apo tin prosopiki mas apopsi na vlepoume kai ti thelei mia merida megali tou kosmou. ekatontades einai to minimata sto youtube opou fonazoun oloi oti theloun afto to tragoudi gia tin ellada sti eurovision. ara kati simenei afto. prosopika kai ego thelo ena tragoudi me apopsi fetos kai oxi afto, alla den tha me xalasei na einai kai afto sta ipopsifia.

  41. Μέλισσες, Αναστασιάδης, Ολυμπίου και άλλα ονόματα που έχουν κάνει επιτυχίες στην Ελλάδα ξεχάστε τα. Η δισκογραφική εταιρεία που θα συνεργαστεί με την Ερτ φέτος αποφάσισε οτι θα προτείνει μόνο άτομα που δεν έχουν καθόλου δισκογραφία. Ούτε ένα cd. Η πολιτική της εταιρείας είναι να προτείνει 2-3 άτομα από τηλεπαιχνίδι και να μην επιτρέψει σε κανένα άλλο καλλιτέχνη της που έχει έστω ένα δίσκο να συμμετέχει στην ελληνική επιλογή. Όπως εξήγησαν θεωρούν τη Eurovision μια καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν νεαροί και χωρίς εμπειρία ώστε να κριθεί το αν αξίζει η εταιρεία να επενδύσει μελλοντικά επάνω τους και να τους βγάλει μια ολοκληρωμένη δουλειά.

  42. loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool :/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  43. lol!K ti einai i eurovision opou ekproswpoun tin ELLADA?I epomeni audition gia to Greek Idol?E,fysica,an tous to epitrepei i anyparkti pleon ERT,afou tha kalypsoun ta eksoda gt na mn kanoun oti theloun?Tha mas foresoun stin teliki enan anyparkto tsakalako na paei sto Baku!
    @Maraki,k ypopsifio na einai den tha kerdisei! 🙂

    • kanena eksodo den tha kalipsoun. apla tipika tha lene ston kosmo gia na min kraksei oti kai kala i diskografiki plironei. trixes. H diskografiki tha plirosei mono to promotion. Diladi proothisi kommatiou se facebook kai youtube. Kai apla tha valei kai 5 stylistes na doulepsoun tsampa epeidi,opos kai persi, poloi kommotes kai stylistes kai xorografoi doulevoun tsampa otan einai gia megali diorganosi pou diafimizontai. H minos persi den edose oute ena xiliariko na kanei ipotipodes video clip sto louka. Gia na min anafero oti den tou evgale kan ena cd. Para tin kali tou parousia. Oi (ellinikes) diskografikes exoun pethanei. ksipniste.

  44. Γιάννη Ευσταθίου αν..ευσταθούν αυτά που λες..τότε μακάρι το παιδί που θα στείλουμε να έχει φωνή γιατί από σοβαρές συνθέσεις τα τελευταία χρόνια πάσχουμε! Με εξαίρεση το Καλομοιράκι που είχε την τσαχπινιά..
    Μα γιατί δεν στέλνουν την Ponte με το summer nights που είαι τόσο ευχάριστο άκουσμα, και η κοπέλα το θέλει τόσο πολύ!!! Είναι τόσο δύσκολο να πάρει μια σωστή απόφαση η ΕΡΤ, έστω μια φορά να μας κάνει τη χάρη!

  45. Νομίζω οτι είμαστε απο τις λίγες χώρες, που δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτα σε σχέση με τους υποψήφιους τραγουδιστές ή έστω την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Τι περιμένουμε πιά? Ο Γενάρης σχεδόν έφυγε. Οι μόνες άλλες χώρες που δεν έχουν ανακοινώσει σχεδόν τίποτα είναι το ΗΒ που κλασσικά το ανακοινώνουν τελευταία στιγμή, καθώς και οι Ρουμανία, Σλοβακία και Αρμενία που δήλωσαν συμμετοχή τελευταία στιγμή λόγω οικονομικών ή πολιτικών προβλημάτων. Εμείς αργούμε μάλλον λόγω παρασκηνίου :-S

  46. pantws oute aftin tin vdomada vlepw na kineitai kati.Epese panw twra k o thannatos tou thodorou aggelopoulou.apokleietai i ert na kanei anakoinwseis gia esc!ELEOS ME TI NIKKI PONTE!Episis WAKE UP,to arthro pou evales link einai entelws monomeres.tin pentaetia 2004-2009 eginan ta terata stin ERT!Oxi twra.Twra i politiki metaxeirisis kai dioikisis tis ert einai k pali lathos alla gia allous logous.

  47. τι σε ενοχλεί η Nikki Ponte? Μια ιδέα λέμε, που φαίνεται να την υποστηρίζουν πολλοί! Δεν είπαμε ότι δε θέλουμε να πάει κανένας άλλος!

    • Πρωτη φορα ειδα και γω τετοια ομοφωνια στο ιντερνετ οτι το συγκεκριμενο κομματι της κυριας Ποντε πρεπει να παει Eurovision ή εστω να ειναι υποψηφιο.

  48. NEA : Συμφωνησε η Ερτ με τις προτασεις γνωστης δισκογραφικης. Οι υποψηφιοι, παρα την μεγαλη αναμονη για να τους μαθουμε, δεν κρυβουν καμμια εκπληξη. Νεα και αφθαρτα προσωπα συμφωνα με την προσφιλη φραση της Ερτ. Οπως και να τα πειτε, ειναι προσωπα χωρις δισκογραφια και χωρις εμπειρια και οχι γνωστα στο ευρυ μουσικοφιλο κοινο. Η Ερτ συμφωνησε με την Universal απο χθες. Απο σημερα τα φαν κλαμπ του θεσμου ξερουν τις υποψηφιοτητες και περιμενω την αντιδραση τους. Θα ηταν ακομψο να γραψω τα ονοματα δημοσιως. Εντος πολυ λιγων ημερων θα τα ξερετε ολοι. Μην περιμενετε εκπληξεις ομως.

    υγ :Τα περσινα ”ονοματα” στον ελληνικο τελικο ειναι γιγαντες σε σχεση με τα φετινα. Και μια τελειως προσωπικη εκτιμηση: Η Ερτ θελει σκοπιμως να ριξει το επιπεδο του ελληνικου τελικου καθως και φετος 2-3 σχετικα μεγαλα ονοματα ηθελαν να συμμετεχουν σε τελικο. Η Ερτ θελει μαυτο τον τροπο να καταφερει να στειλει με αναθεση στο μελλον τον Κωστα Μαρτακη και την Ταμτα, και οι δυο διακαης ποθος της Ερτ (παρα το γεγονος οτι το κοινο τους εχει απορριψει σε τελικο και τους δυο)

    • Αν η ΕΡΤ ήθελε να κάνει απευθείας ανάθεση στον Μαρτάκη ή στην Τάμτα (και το θέλαν και οι ίδιοι βεβαίως), θα το’χε κάνει, καθώς και οι 2 τους είναι αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες και δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα οι εταιρείες να τους κάνουν ένα promotion της προκοπής. Ασε δε που απ’του χρόνου δεν θα επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις απο την EBU.
      Εμένα πάντως δεν με χαλάει να πάνε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, οι 3 τελευταίοι νικητές της ESC νέοι και άπειροι όταν επιλέχθηκαν, αρκεί αυτή η επιλογή αυτή να γίνει με τον σωστό τρόπο και τους σωστούς ανθρώπους απο δίπλα.

    • Παιδιά φετος θα υπηρχαν αντιδρασεις. Πολυ μεγαλυτερη ονοματα εκδηλωσαν ενδιαφερον.
      Ακομα και η Φουρεηρα με ενα χρονο στη δισκογραφια κανει πλατινενιο και τρελλη επιτυχια…ενω η Ταμτα 8 χρονια και παλευει να κανει κανα σουξε…ειναι ενα προβλημα.

  49. nai alla etsh opos to pane 8a shtepsh tamta kai meta den 8a exei nohma na pah……… an kai eime shgouros oti 8a prolabh h georgia kai 8a thn kanh apeu8ias ana8esh !!!!!!!!!!!!!!!!

  50. Να ρωτησω κατι? αφου φετος και περσυ καθολου δεν την ενδιαφερει την Ερτ και θα παμε με οτι ”καλλιτεχνη” και οτι τραγουδι βρουν μπροστα τους οι δισκογραφικες απλα για να βγαλουν την υποχρεωση…Γιατι συμμετεχουμε?Ειμαι της αποψης οτι συμμετεχεις καπου μονο αν το γουσταρεις και το υποστηριζεις εκατο τα εκατο. Επρεπε να κανουμε διαλειμμα για κανα δυο χρονια. Εχω ξενερωσει με την Ερτ.

  51. Συγνώμη αγαπητέ/η ΕΓΚΥΡΑ ΝΕΑ αλλα βρίσκω τα νέα σου λίγο μούφα!Δλδ γιατί δεν λες τα ονόματα εφόσον τα άκουσες?Ουτως η αλλως δεν γράφεις με ονοματεπώνυμο εδώ ούτε θα κάνεις κάτι παράνομο αν πεις οτι άκουσες.Με την δική σου λογική μπορώ και εγώ να πω οτι είπες και εσύ αόριστα και γενικά και μετά να λέω οτι έπεσα και μέσα.Epic fail!Όσο για Τάμτα και Μαρτάκη,σιγά μην ήταν τόσο διακαής πόθος της ΕΡΤ.Αν ήταν θα τους έστελνε χρόνια τώρα.Ειδικά φέτος τον Μαρτάκη που ανήκει και στην Universal.Εγώ ελπίζω να μην πάει πάντως για να εξηγούμαι! Όσο για την Nikki Ponte σιγά μην είναι και λαϊκή απαίτηση.1-2 άτομα εδώ βλέπω να την ζητάνε

    • 1)Εισαι πολλα χρονια πισω. Ο Μαρτακης εφυγε φετος απο Universal. Παρε την εταιρεια και ρωτα, δεν ειναι μυστικο.

      2)Ο νέο τραγούδι της Κυρίας Πόντε εκατοντάδες λογαριασμοί στο youtube απο την πρωτη μερα που βγηκε λενε οτι το θελουν για eurovision.Πρωτη φορα βλεπω τετοια ταυτιση αποψεων οτι ενα τραγουδι ειναι για το θεσμο. Το λενε απο Νοέβρη μηνα που βγηκε.

      3)Να παει ενα τοσο δευτερο ονομα με αναθεση οπως Μαρτακης, Ταμτα είναι σκανδαλο. Εδω και για τη Φουρεηρα που εγινε πλατινενια σε πωλησεις ειναι επισης σκανδαλο.

      4) Προσωπικη εκτιμηση : Μέλισσες και Ονιράμα ειναι τέλεια ελληνικά γκρουπ με άποψη και στυλ. Μακάρι να πηγαινε ενα απο αυτα και να γλυτωναμε τον τελικο της ντροπης αλλα το βλεπω χλωμό.

      5)Η Φωτεινη Δάρρα θα πηγαινε αλλα υπαρχει κολλημα καθως ο συνθετης κυριος Παπαδημητριου ειναι διευθυντης της ΕΡΑ.

  52. Τι να πούμε τι…Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει γίνεται να είναι καλό? Και ας πάει κάποιος που να μην είναι τόσο γνωστός, αυτό το ξεπερνάμε και δεν λέει και κάτι τελικά.

    • Για να υπαρξει ενα ενδιαφερον του κοινου, θα ηταν καλο να παει καποιος που εχει ενα γκελ. Που εχει εστω δυο δισκογραφικες δουλιτσες στην πλατη του. Αλλά συμφωνω οτι επιτελους προτεραιοτητα πρεπει να δωθει σε ενα φοβερο τραγουδι. Μολις κατεβουμε απο τη σκηνη εκεινη το Σαββατο να πει η Ευρωπη ‘ Μπορει αυτη η Ελλαδα να εχει τοσα προβληματα αλλα μας συγκινησε σημερα. Αξιζε να συμμετεχουν για να δουμε και να ακουσουμε αυτο’

  53. Έχουμε πιο πολλές προτάσεις εμείς εδώ που είμαστε ένα μάτσο άσχετοι από την ΕΡΤ.
    Τι λέτε για DEMY-Μόνο μπροστά?
    (και μετά ξύπνησα)

  54. Hello παιδια! Τι γινεται τελικά με τους υποψήφιους?Ολοι λενε κ απο έναν… Κανενα νεοτερο υπάρχει????

  55. Egw vasika apo olous protimw tin eleutheria eleutheriou…..k meta malou alla i malou me kamia mpalanta mporei na paei…alla fovamai oti tha nai kati antistoixo me tin Valando!tsagkalakos asxoliasto kai tragiko mazi!

  56. όχι οτι εχει σημασία το τι γράφουμε εμείς εδώ αλλά μόνο αυτά τα εντελώς επιφανειακά ονόματα σας έρχονται? Εγώ θέλω μια συγκινητική επιβλητική μελωδία που θα συγκινήσει την Ευρώπη. Ειδικά στη χαλιά κατάσταση που είναι η χώρα,ειναι καλό να πάμε με κάτι βαθύ και ελληνικό και όχι με τσιχλοφουσκες!

  57. Auto pou les nomizw oti ok to kaname ta proigoumena 2 xronia…oti I Ellada den to vazei katw k para tin krisi klp klp.
    Ok. Kalo einai na steiloume mia omorfi gunaika me ena xoreutiko aggliko kommati….k aggliko stixo auti tin fora…2 xronia me elliniko stixo…

  58. παιδια εγω ειδα ενα παιδι να λεει οτι οι διαγωνιζομενοι ειναι οι εξης.. η μαλου, ο κωστας μαρτακης, ο κωνσταντινος αργυρος,ο παναγιωτης τσακαλακος και οι professional sinnerz!και οτι θα διαγωνιστουν τελος φεβρ.τωρα κατα ποσο ειναι αληθεια δεν ξερω..παντος φαινοταν σιγουρος…!!!!!!

    • ποιο παιδι ειδες να το λεει και που? Μεσα θα ειναι η Ελευθεριου και ο Μαρτακης εξω. Εχει φυγει απο Γιουνιβερσαλ.

  59. Τα ονόματα που λες όντως κυκλοφορούν σε πολλά sites, αλλά αν δεν δω ανακοίνωση απο την ΕΡΤ δεν πιστεύω τίποτα.

  60. εμενα μου ειπε οτι αυτοι θα ειναι οι διαγωνιζομενοι..τωρα απο που το βρηκε δεν ξερω..σε λιγο καιρο θα δουμε…παντως μακαρι να κανει λαθος γιατι θελω πολυ να ειναι και η Ελευθεριου….

  61. Εγώ άκουσα οτι μπορεί να είναι και οι Nomisma μέσα. Επίσης διάβασα οτι Σαμπάνης και Μέλισσες δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος φέτος.

  62. ΓΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΠΡΩΤΟΝ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ‘REMEMBERING THE SUMMER NIGHTS’ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ?ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ,ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΦΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΧΙ.ΑΡΧΙΚΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΡΕΛΑ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ EUROVISION ΟΙ OTHERVIEW Ή ΟΙ VEGAS.AKOMA,EΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ,Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΝΟΣ.ΤΕΛΟΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ, Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ(ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΥ,ΑΛΛΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η Ε.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ)ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ATHENA,ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΤΗΣ:(http://www.youtube.com/watch?v=jSB9HBQJ71w)

    • Ναι γίνεται, αρκεί το τραγούδι να μην έχει κυκλοφορήσει πριν την 1η Οκτωμβριόυ του 2011 (ή Σεπτεμβρίου δεν θυμάμαι καλά) σύμφωνα πάντα με την ΕBU. H EΡΤ βέβαια συνήθως δεν το προτιμάει αυτο.
      Νομίζω πάντως οτι δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή η Πόντε μ’αυτό το τραγούδι. Η Κύπρος ήδη έστειλε την Ήβη με ένα παρόμοιο τραγούδι.
      Με κάποιες (όχι όλες) απο τις προτάσεις σου συμφωνώ, εγώ θα πρότεινα και την Demy.

  63. Μαρεσει που καποιοι θελαν και να μας καθησυχασουνε. Απορω πως θα ηρεμησουμε αν παει ο Τσαλικης….Τραγικη Ερτ για ακομα μια φορα.

    • ΝΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ….ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ…

      • Ο Τσαλίκης να δεις θα παει στο τελος. Ειναι τοσο τραγικοι. Ενας νεος Ρακιντζης και με αναθεση παρακαλω, την οποια αποδεχτηκε και με χαρα. Ευκαιρια να ξανακανει καριερα.

  64. Τα ατομα που ασχολουνται στην Ερτ με την Γιουροβίζιον θεώρησαν ”παρα πολυ ποιοτικους τον Δήμο Αναστασιαδη και την Δέσποινα Ολυμπιου” και ”Παρα πολυ μοντερνο συγκροτημα” τις Μέλισσες. ‘Ετσι τα καλα χαρτια της γιουνιβερσαλ καιγονται και επειδη ο χρονος πιεζει για οργανωση τελικου, προσανατολίζονται για Γιώργο Τσαλίκη και Μαριάντα Πιερίδη. (Και μη χειρότερα….)

  65. +1 ston gtsek89!!! Simfwnw apolyta! Paidia ean pame me Tsaliki tha mas petan ntomates! Kai fantasteite na tragoudaei kai agglika!!! San efialtis mou akougetai olo ayto!!!

  66. ΟΛΟΙ αυτοι οι ΤΡΑΓΙΚΟΙ γιουροφανς που ελεγαν να μην αγχωνομαστε και η Ερτ ξερει τι κανει ΑΠΟΡΩ τι θα λενε τωρα που ανακοινωνεται ΑΝΑΘΕΣΗ στον…ΤΣΑΛΙΚΗ…και μετα θα φταιμε παλι εμεις που θα υποπτευθουμε οτι ” Ολα γινονται για το χρημα”. ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ.

  67. Πραγματικά ένα έχω να πω. Σκάνδαλο . Πέντε σκυλαδες μέσα στη ΕΡΤ που δεν έχουν ιδέα απο σύγχρονη ελληνικη μουσική μας φόρεσαν επι ΠΑΣΟΚ δυο αναθέσεις σε Μπιγαλη και μετα κάτι Σαρμπελ και κάτι Χρυσπες και κάτι Αλκαιους και κάτι Λουκάς και γενικά ότι ανύπαρκτο στην ελληνικη μουσικη της εκαστοτε χρονιάς . Οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν το βιολί τους θεωρώντας ότι απο τα τόσα διαμάντια της ελληνικής μουσικής, το καλύτερο που έχουμε να δείξουμε στην Ευρώπη ειναι ο χθεσινός τσακαλακος , μια επαρχιωτοπουλα που το μόνο της προσόν ειναι ότι βγήκε στο γυαλί για ένα ριάλιτι και τη λένε Μαλού και ένα εμετικο Χίπ χοπ γκρουπ που έκανε μια λαλακια επιτυχία στη ζωη του. Και σα να μην έφταναν αυτα είπαν ότι ακόμα καλύτερος ειναι ένας ξεχασμένος σταρ τρίτης διαλογής που τον λένε Τσαλίκη. Εύχομαι να αρνηθεί την ανάθεση που όντως του έχει γίνει και όλα αυτα τα κομματοσκυλα της Ερτ που νομίζουν ότι η εκπροσώπηση της Ελλαδας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μουσικη γιορτη ειναι τσιφλίκι τους, να πανε να ζητιανευουνε στα φανάρια. Ειναι γέλοιοι και επικίνδυνοι .

  68. elpizo na min isxuei auto me ton tsaliki auti i ert ekane to thauma tis, exei arnithei se ola ta onomata pou tairiazoun stin eurovision ante as kanei mia amathesi tis prokopis alla oxi tsaliki!!!!!!!!!!

  69. Αισθάνομαι ότι πραγματικά εσκεμμένα προσπαθούν να μας ξενερωσουν για να μην ξαναδούμε ποτε Eurovision .θέλει απίστευτο κόπο να ψάξεις να βρεις ότι πεθαμενο, τελειωμένο ή ασήμαντο για να σε εκπροσωπει μουσικά. Μόνο η ΕΡΤ θα τα κατάφερνε να βρίσκει όλα τα περιττωματα. Ντροπή. Σινεχίστε εσείς τα επιφωνηματα ´´ εισαι η θεάρα της Eurovision κτλ ” σαυτους που μας έφεραν μέχρι εδω. Αν ισχύει η ανάθεση που διάβασα και αν γίνει δεκτή, μιλάμε για την απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού και μάλιστα σε περίοδο κρίσης . Περιττό να αναφέρω ότι απο δώ και εμπρός και η κουτση Μαρία θα ζητάει ανάθεση . Όταν εσυ υποβαθμιζεις το προϊόν σου, δεν φταίνε πάντα οι άλλοι .

  70. Ali8eia einai auto me ton Tsaliki? Protimo na paei mexri kai Tsakalakos andi gia Tsaliki…Maaa ton Tsaliki an einai Dunaton! Kalitera na mhn pame eurovision an einai na paei autos! An einai ali8eia na euxomaste na ARNI8EI! Egw 8a h8ela na paei Fetos Gunaika! Katerina Augoustaki-Eleu8eria Eleu8eriou-Nikki Ponde-Tamta Akoma kai poio nees opos Demy Kati tetoio!

  71. PΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΣΑΛΙΚΗ!ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ…Κ ΑΡΓΕΙ Κ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΠΟΤΙ Ο ΤΣΑΛΙΚΗΣ!
    ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!

  72. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ESC έχει χάσει κάθε έννοια όπου χώρες εκπροσωπούνται με τη μουσική τους για την αγαπημένη σε όλους μας εδω πέρα ΕΡΤ.
    Πλέον αποτελεί βάρος, αλλά για να το κάνουν πιο ευχάριστο το φορτίο, καλούν κάθε χρόνο τους φίλους τους από τη Χ δισκογραφική, πηγαίνουν σε ένα(2-3 ή και περισσότερα) ωραιότατο πληρωμένο από τον ελληνικό λαό πανάκριβο δείπνο στο Κινγκ Τζορτζ και μαζί αποφασίζουν πίνοντας κρασάκι ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα μουσικό θέμα 3 ωρών και 250 εκατομμυρίων τηλεθεατών.
    Και φυσικά η επιλογή είναι το μεγάλο πάρτι! Ποιος έχει ξεχαστεί? Σε ποιον πρέπει να βγάλουμε τζαμπα δίσκο? Σε ποιον πρέπει να κάνουμε promotion που αν δεν ήταν τα λεφτά του ελληνικού λαού ούτε στον ύπνο του δεν θα το έβλεπε? Από ποιον θα βγάλουμε οι δισκογραφικές τα σπασμένα μας χωρίς να χαλάσουμε πολλά φράγκα? Ας είναι καλά τα φιλαράκια μας στο υπυρείο πολιτισμού ή/και στην ΕΡΤ.
    Μέχρι τώρα σταθήκαμε τυχεροί γιατί μπαίναμε στον τελικό, αλλά πρέπει επιτέλους να δούμε επί σκηνής κάτι μοντέρνο, όχι άλλα τσίρκα!
    Μακάρι να μην ισχύουν όλα αυτά για Τσαλίκι/Πιερίδη, γιατί μιλάμε για πλήρη απαξίωση..Μόνο μη φτάσουμε σε σημείο να ΕΥΧΟΜΑΣΤΑΝ να πήγαινε ο Τσαλίκης..Δεν ξέρω δεν ξέρω, έχω αγχωθεί πάρα πολύ..

    • Αυτό που λες για υπερβολικό promotion σε ανύπαρκτο ουσιαστικά τραγούδι έγινε το 2009 με τον Ρουβά που εκτός του ότι και τα τρία τραγούδια για τον Τελικό ήταν απαίσια σπατάλησε γι αυτόν η ΕΡΤ πολλά χρήματα. Μεχρι και με λιμουζίνα κυκλοφορούσε στη Ρωσία και με ύφος νικητή. Εντάξει συμμετείχαν θα μου πείτε και οι χορηγοί δεν τα πλήρωσε μόνο η ΕΡΤ. Εντούτοις όμως με αυτήν την ανάθεση τον επέβαλε στον κόσμο χωρίς να ασχοληθεί με την μηδενική ποιότητα των τραγουδιών. Αντίθετα Σαρμπελ Αλκαίος και Λούκας πήγαν με μηδενική ενίσχυση με τον Αλκαίο να πληρώνει ο ίδιος το βιντεοκλιπ του και τον Λούκας να πηγαίνει στη Γερμανία χωρίς βίντεο και στην ομάδα του δεν υπήρχε καν ηχολήπτης. Παρ’όλα αυτα έδωσε την ψυχή του πάνω στην σκηνή και έφερε το αποτέλεσμα που έφερε. Όσο για το να του βγάλουν τζάμπα δίσκο να σε ενημερώσω πως δεν έχει κάνει καινούριο δίσκο.

      • Δεν κατάλαβα σε ποιο σημείο διαφωνούμε.
        Στο ότι χρησιμοποιούν οι δισκογραφικές με τα φιλαρακια τους απο την ΕΡΤ τα λεφτα του ελληνικού λαού(όσα είναι, 100-200-300 χιλιάδες, δεν είναι εκεί το θέμα) προκειμένου να ρίξουν ξανά στην αγορά τα ”τελειωμένα” τους προϊόντα? Ή στο ότι απαξιώνουν τελείως το διαγωνισμό υποβαθμίζοντας το μουσικό μέρος? Γιατί αν μιλάμε για Τσαλίκη/Πιερίδη πάει κατά ‘κει το πράγμα.
        Από την άλλη συμφωνώ να πάει ”φρέσκο” άτομο, με θέληση και ενδιαφέρον για το διαγωνισμό, και πάνω απ’όλα με ένα καλό τραγούδι που να υποστηρίζεται από καλή φωνή. Δεν ειμαι καθόλου κατά των υποψηφιοτήτων που προέρχονται από ριάλιτι όσο δεν έχουν αποκλειστικό στόχο την προσωπική προβολή του τραγουδιστή και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας, ειδικότερα όταν αυτό γίνεται εις βάρος άλλων συμμετοχών, πολύ καλύτερων.
        Μερικά από τα παιδιά των ριάλιτι έχουν πολύ καλές φωνές(Τσακαλάκος, Μαλού για παράδειγμα) αλλά ρωτάω: Μπήκαν έστω στον κόπο εκεί στην ΕΡΤ να αναζητήσουν κάτι καλύτερο? Δηλαδή εκεί έχουμε καταλήξει?Δε θα ήταν καλύτερο να γίνει μια πιο σοβαρή προσπάθεια ανε΄ρεσης ενός καλού τραγουδιού, ή τα μοναδικά μας(τους) κριτήρια είναι ποιον θέλει να στείλει η δισκογραφική για να μας βγει πιο φτηνό το πανηγυράκι.
        Δεν ξέρω, μπορεί να λέω ”βλακείες”, αλλά όλα πια στην Ελλάδα γίνονται για να βοηθήσουμε τους Χ,Ψ κολλητούς μας..

  73. ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΠΙΕΡΙΔΗ.ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΡΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ.ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΤΑΜΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΡΙΑΛΙΤΙ.ΑΥΤΑ….ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ….

  74. Κι εγώ θα ήθελα να δω στη eurovision κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Θα μου άρεσε να συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως ο Κότσιρας για παράδειγμα. Να ακουστεί ένα καλό τραγούδι που να έχει καλό στίχο, ωραία μουσική και δυνατή ερμηνεία. Αλλά όταν ακούω για Nikki Ponte η οποία ναι μεν εχει δυνατότητες αλλά τραγουδά σαχλοτράγουδα τύπου Remember the summer nights με μουσική που μπορείς να ακούσεις μονο οταν έχεις κατεβάσει πέντε ποτήρια βότκα και στίχους γραμμένους στο πόδι. Εκεί λοιπόν διαφωνώ γιατί δεν θεωρώ ότι η eurovision είναι κλαμπ της παραλιακής. Δεν αρκεί μόνο το show χρειάζεται και συνθέτης και στιχουργός και μια καλή φωνή.

    • ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ X-FACTOR ΠΩΣ Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΝΗ,ΤΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΠΕΛΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ Η ΕΡΤ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ,ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΑΤΗΕΝΑ,H ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ,ΕΙΝΑΙ 17 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ,ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2007.ΤΕΛΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ: 1)http://www.youtube.com/watch?v=jSB9HBQJ71w
      2)http://www.youtube.com/watch?v=OPnzMn3b5Sw&feature=related
      3)http://www.youtube.com/watch?v=IlCyNt-gQ1I&feature=related
      4)http://www.youtube.com/watch?v=xJWtlZw_n8s

  75. αν παει ο τσαλικης εγω δεν παρακολουθω φετος eurovision καθως ειναι ο πιο αισχρος ”τραγουδιστης” που εχει η ελλαδα με την πιο εκνευριστικη ελεινη φωνη..

    αλλα απ οτι καταλαβα ειναι ραδιο αρβιλα..οποτε ευτυχως!

  76. Αν δεν ακούσω κάτι απο έγκυρα χείλη,δεν πιστευω τιποτα!Απο την αρχή της season εχουν ακουστεί 30 ονόματα και τα περισσοτερα δεν ισχύουν.Ο Τσαλικης και η Πιεριδη ειναι καμένες περιπτώσεις και δεν πιστεύω με την καμια οτι η ΕΡΤ θα τολμήσει να τους κάνει ανάθεση.Επισης θα συμφωνησω με την Μαρία που ειπε οτι η πιο άκυρη και πανάκριβη συμμετοχή μας ήταν το 2009 με τον Σάκη. Εντελώς πλαστικό και άκυρο το κομμάτι.Και αλλοί οπως ο Sarbel διαγωνιστηκαν με εκτρωματα αλλα τελος παντων τους επελεξε ο κοσμος.Η Eurovision φέτος θα ειναι δυνατή οπότε αν πάμε με πατάτα η με μετριότητα χαιρετα μας τον πλάτανο!Οσο για το σχόλιο περί Πασοκων που στελνουν Σαρμπελ,Χρυσπες κτλ,να υπενθυμισω οτι αυτο έγινε το 2007 επι κυβέρνησης Ν.Δ.Ασε που δεν πιστευω στην τοση διαπλοκή για την esc.

  77. Φαντάζομαι ότι αν γίνει τελικός της συμφοράς με άκυρα παιδιά που δεν έχουν κάνει ένα δίσκο ή μια επιτυχία , μετα θα έχουν το άλλοθι μα εσείς το θέλατε, εσείς το ψηφίσατε !

  78. Μία πολύ έγκυρη πηγή(escdaily.com)έχει πηγές που λένε για το συγκρότημα Μέλισσες. Αν και θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή είναι η Μαλού Κυριακοπούλου από το greek idol. Δεν μπορώ να καταλάβω τις απόψεις που λένε “reality?με τίποτα!”. Αν ο/η άλλος/άλλη έχει φωνάρα τι σημασία έχει? Πολύ καλές επιλογές θα ήταν και άλλες πολύ νέες τραγουδίστριες(θεωρώ ότι θα πάμε καλύτερα με μια ωραία κοπέλα αλλά φυσικά με καλή φωνή)όπως Demy, Ελευθερία Ελευθερίου. Και το τραγούδι που είναι το βασικότερο πρέπει να είναι η μία πολύ δυνατή ροκ μπαλάντα ή ένα χορευτικό το οποίο θα μπορεί ο ερμηνευτής/ η ερμηνεύτρια να υποστηρίξει με ένα δυνατό χορευτικό… Θέλει κάτι πολύ ξεχωριστό αν θέλουμε τελικό και πόσο μάλλον 10άδα ή 5άδα(η 1η δεν συμφέρει γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της Eurovision ειδικά μετά από διοργανώσεις όπως της Γερμανίας που σίγουρα ήθελε πολύ χρήμα). Νομίζω ότι θα ξέρουμε σε λίγες μέρες ποιος θα πάει-πόσο θα το καθυστερούν πια;

    • Mε πετυχημενα παιδια απο ριαλιτι ΙΣΩΣ να μην εχουμε προβλημα. Με καποια παιδια δηλαδη που εκαναν καποιες επιτυχιες και εδειξε ο κοσμος εμπρακτα οτι τους γουσταρει. Προβλημα εχουμε με τους αποτυχημενους των ριαλιτι οπως τους περσινους. Γιατι δεν ειδαμε να αρπαζουνε την ευκαιρια και να μας παρουσιαζουν καλα τραγουδια. 6 σκατοτραγουδα μας παρουσιασαν περσυ.

      Και στην τελικη, η γιουροβίζιον δεν είναι οντισιόν τοπικού καναλιού για να τεστάρουμε το αν καποιοι άγνωστοι και ασημαντοι θα έχουν ευκαιρία να κάνουνε καριέρα στην Ελλάδα.
      Σαρμπέλ, Λούκας, Αλκαίος που είναι τώρα? στα αζήτητα. Οι περσινοί υποψήφιοι που είναι τώρα ?στα αζητητα(μικρη εξαιρεση η Ποντε). Γιατι δεν ακούγονται πουθενά? γιατι δεν αρεσουν στον κόσμο. Άρα ήταν κακες επιλογες. Καλυτερα να εκπροσωπουμαστε με κατι που μας αφορα μουσικα.Γιατι στο διαγωνισμο εμφανιζομαστε σαν χωρα. Greece λεει. Σε πανευρωπαικο διαγωνισμο τραγουδιου παμε να μας δουν 200 εκατομμύρια κόσμος και μάλιστα σαυτή την συγκυρία. Αλλιώς ας μέναμε σπίτι μας 🙂

      • Ο Λούκας ποτέ δεν ήταν μονίμως στην κορυφή και πολυσυζητημένος πέρα από το x-factor… Καλά τώρα ο Αλκαίος είναι τόσα χρόνια στη μουσική και ποτέ δεν ήταν ο άνθρωπος που έκανε μπαμ. ο Σαρμπέλ πάλι όντως δεν… Τα περσινά ήταν ωραία κάποια(Βαλάντω, Αντιγόνη, Νίκη). Όντως παίζει ρόλο για ποιον μιλάμε, αλίμονο αν δεν έπαιζε. Όντως υπάρχει διαφορά ας πούμε ανάμεσα σε Μαλού και Τριημητόνιο!

      • Ο Λούκας μπορεί να μην ήταν και να ίσως να μην γίνει ποτέ μεγάλο όνομα, αλλά το τραγούδι του ήταν κάτι το διαφορετικό στην ΕSC, και για την τόση λίγη υποστήρηξη που είχε για μένα είναι πετυχημένη συμμετοχή, μακάρι να είχαμε τραγούδια σαν το watch my dance κάθε χρόνο.
        Α και ότι αρέσει στον κόσμο δεν είναι απαραιτητα καλό. Μ’αυτήν την λογική ο TUS έχει πάνω απο 5 εκατομύρια views μήπως να τον στείλουμε αφού αρέσει στον κόσμο?

      • Δεν μιλάω για τον TUS αλλά το θέμα δεν είναι να στείλουμε κάποιον που αρέσει στον κόσμο? Αν και θα μου πεις η ERT συνηθίζει να στέλνει κατά καιρούς διάφορους που αρέσουν σε λίγους.

      • Βεβαίως, αλλά απ’ότι φαίνεται άλλο να κάτι αρέσει στον κόσμο, και άλλο να γίνει επιτυχία. Μην ξεχνάς οτι και ο Λούκας και ο Αλκαίος χάρις στο κοινό πήγαν ESC, όπως και στο κοινό οφείλουν τις υψηλές τους θέσεις. Οπότε μάλλον άρεσαν στον κόσμο.

  79. ας μην σχολιασουμε εν ετη 2012 και γενικα τη δεκαετια του 2000 ποιους αρεσει ο κοσμος και ποιοι κανουν επιτυχια..ΜΟΝΟ οι παλιοι..ολοι οι αλλοι ειναι διατοντες αστερες με ελαχιστες εξαιρεσεις.οι καιροι ειναι δυσκολη και η λεξη επιτυχια εφαμιλη με το ποσα views εχουν στο youtube..πωλησεις δεν κανει κανεις..αντε καμια ραδιοφωνικη επιτυχια του 2μηνου..

    δεν υπαρχουν λοιπον πετυχημενα παιδια απο ριαλιτι..υπαρχουν απλα καποιες καλες φωνες..

    εγω θελω την μαλλου απ τα ονοματα που ακουγονται..τι με νοιαζει αν δεν της εχουν κανει δισκο..εγω αυτο που ειδα στο greek idol μου αρεσε πολυ η κοπελα..απο κει και περα το τραγουδι μετραει..

    μην περιμενετε λοιπον ή πριν ή μετα καριερες λογω eurovision..

    • Γιώργος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Ολυμπίου, Δήμος Ανασταδιάδης , Ραλία Χριστίδου, Ελεονώρα Ζουγανέλη,Vegas , Otherview ,Μέλισσες , Ελενη Φουρέηρα, Αρετή Κετιμέ, Αthena Andreadis, Κώστας Μαρτάκης…Μεσαια σαν ονοματα που ομως δεν εσβησαν σενα μήνα και ας βγηκαν και απο τηλεπαιχνίδι κάποιοι από αυτους. Δεν μπορω παλι τσιχλοτράγουδο από την Ελλάδα. Και όχι πάλι τραγουδιστή που σε 5 μήνες δεν θα υπάρχει στη μουσική σκηνή. Δεν τους αξίζει να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε αυτό το φεστιβάλ. Έχουμε φτασει στο σημείο να αποκλείουμε τη συμμετοχή σαυτούς που ήρθαν για να μείνουν και συμμετέχουνε μόνο αυτοι που ήρθαν για να εξαφανιστουν για πάντα.

      • απ αυτους που λες μονο η ελεονωρα ζουγανελη ειναι ενα νεο πραγματικο ταλεντο και ο αναστασιαδης..

        και αντε ολα τ’αλλα τον μαρτακη τι μου τον ανεφερες?εχω προβλημα και με το στομαχι μου..

        αλλοι τοσοι εχουν εξαφανιστει ομως..στειλαμε ρουβα,παπαριζου,ακομα και κατεστραμενους φιρμες της δεκαετιας του ’90 (ρακιντζης,μαντω,αλκαιος)

        η γραμμη της ebu ειναι οι χωρες να στελνουν αφθαρτα προσωπα..αυτο δεν σημαινει και κακα τραγουδια..

        δηλαδη το 2008 πηραμε την 3η θεση..και τι με νοιαζει αν η καλομοιρα εξαφανιστηκε?τοτε ηταν super και εχει μεινει αυτη η συμμετοχη..

      • ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΤΗERVIEW,OI VEGAS KAI H ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ…ΛΕΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ…ΝΕΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ,ΟΜΟΡΦΗ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ,,,ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.

      • ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ?what it this?
        oi vegas και η φουρειρα μαρεσουν..

        εμεις μπορει να λεμε οτι θελουμε και ακομα να μην εχει ανακοινωθει κατι αλλα ισχυει οτι μονο η universal θα συμμετεχει με πολυ νεους τραγουδιστες..
        οποτε θελουμε δεν θελουμε θα τους φαμε στη μαπα..αλλα απ ολους οπως ειπα προτιμω την Μαλλου!

      • Μα στην ουσια ειναι λες και πηγαίνει με ανάθεση η Μαλού. Που ξαφνικά απο το μπάνιο της θα βρεθεί στη γιουροβίζιον.
        Γιατι σε τελικό με τσακαλάκο, αργυρό και Βέλβετ φάηρ και Proffesional Sinnerz μη μου πεις οτι θελει και ερωτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος.

  80. Εγω ξερω οτι ολες οι χωρες παρακαλανε να δεχτουνε επιτυχημενοι να τους εκπροσωπησουν. Η Τουρκια παρακαλαγε φετος και δεν εβρισκε και κανενα με χρυσους και πλατινενιους δισκους να την εκπροσωπησει. Λογικο αφου η τηλεθεαση εκει εχει πεσει στο 2%. Στην Ελλαδα εχουμε το φαινομενο να παρακαλαει η Φουρεηρα που σκιζει πλεον και μπηκε με πολυ φορα εδω και δυο χρονια και η Ερτ να ψαχνει να βρει δικαιολογιες για να μην την στειλει. Η κοπελα εχει πλατινενιο, τρελλο σουξε και το βροντοφωναζει οτι θελει να παει! Τι καθονται? Αν θελουν αλλες ποιοτικοτερες επιλογες υπαρχουν πανω απο δεκα καλες εναλλακτικες στην ποιοτικη ποπ μουσικη. Το να κανουμε εναν τελικο τσίρκο με Τσακαλάκους και Velvet Fire απορώ τι εξυπηρετει. Μάλλον τα φιλαράκια…

  81. Η EBU δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια γραμμή!Να στέλνουν δλδ οι χώρες νεα και άφθαρτα πρόσωπα. Αυτή ειναι εσχάτως γραμμή της ΕΡΤ.Η eurovision δεν είναι reality για αγνώστους τραγουδιστές.Αν δεν υπήρχαν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλλιτέχνες θα ήταν ενα βαρετό idol show.H Γαλλία πχ φετος στέλνει την Anggun και η Σερβία τον Jeljko Joksimovic.

  82. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΠΑΕΙ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΗΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΗΣΕΙ Ο ΑΛΚΑΙΟΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ…ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

  83. Η ΕΒU θελει ενδιαφερον του κοσμου και τηλεθεασεις και γιαυτο παροτρυνει για δικαιες διαδικασιες και μεγαλα ονοματα. Χρονια τωρα πιεζαν και την Τουρκια να στειλει Ταρκάν αλλά αυτός αρνιότανε.

    Ο Jeljko Joksimovic έγραψε για τους τριημιτονιο περσυ και η Ερτ με γελοια δικαιολογια δεν τον αφησε να διαγωνιστει σαν συνθετης. Ας παρουνε τότε λοιπον μαλούδες και τσακαλάκους και τα φιλαράκια τους παρέα στο ταξίδι και να μας γράφουν.

    Th Eurovision τη βλεπουμε γιατι θελουμε να δουμε και διαφορετικά πράγματα. Θελουμε να δουμε Πατρίσια Κάς, θέλουμε να δούμε Ζέλικο , Secret Garden κτλ κτλ…Στη μουσικη δεν ειναι ολα θεμα τι νουμερακι πηρες και τι θεση εφερες. Την Πατρισια Κας θα την θυμομαστε μια ζωη την εμφανιση της, Σαρμπέληδες και Λούκες και Αλκαίους θα είναι στα αζήτητα.

    Εγω σιχαινομαι και βαριεμαι αφορητα τα x-factor και τα greek idol…Ας τα κανει η Ερτ σαν τα μουτρα της. Δημοσιοι υπαλληλοι ειναι. Απο αυτους εφτασε η χωρα ως εδω. Η’ μαλλον και απο αυτους.

  84. μα ποιος δεν θα ηθελε εναν επιτυχημενο καλλιτεχνη να μας εκπροσωπησει ρε παιδια?εννοειται αυτο..ιδιο ενδιαφερον ειχαμε οταν πηγε η ελενα η ο ρουβας με τον λουκα?και βεβαια οχι..φυσικα και δεν στεκει να θεωρουμε μια αγνωστη Μαλλου ιδανικη επιλογη..αλλα εκει μας καταντησαν..

    μεγαλα ονοματα σαν το ρουβα,βισση βανδη χατζηγιαννη δεν προκειται να πανε..

    μετα ειχαμε πολυ καλες εναλακτικες με νεοτερους και καλους τραγουδιστες..ταμτα φουρειρα,νικο γκανο ακομα και την ποιοτικη ποπ οπως αναστασιαδης ζουγανελη κτλ..

    δεν δινουν ουτε σαυτους την ευκαιρια για να καταληξουμε απο περσυ σε αποτυχημενους νικητες και μη απο ριαλιτι..

    οταν η φουρειρα και ο γκανος εχουν ξεκαθαρα εκφρασει την επιθυμια τους να πανε..ειναι κριμα..

    δυστηχως το 90% των χωρων στελνουν ριαλιτοπαιδα..αλλα ξαναλεω αυτο δεν σημαινει κακο τραγουδι η κακη θεση..απλα δεν εχει ο κοσμος το ιδιο ενδιαφερον..και ειναι λογικο..
    θα ζησουμε δεκαετια 80 και 90
    οπου καθε αγνωστος,απιθανος,αποτυχημενος επαιρνε μερος για την ελλαδα,παντα με καποιες εξαιρεσεις..

  85. Παιδιά μην ξεχνάτε όμως οτι και ο Rympak ήταν αποτυχημένος παίκτης ριάλιτι. Αυτό δεν εμπόδησε την Νορβηγία να κερδίσει ούτε μείωσε το ενδιαφέρον των Νορβηγών όταν επιλέχτηκε. Το θέμα είναι πως προωθείς κατι, και αν η ΕΡΤ ακολουθήσει την ίδια τακτική με πέρσυ δεν θα είμαστε το ίδιο τυχεροί.

    • Θυμασαι πως επιλεχτηκε ο Ρίμπακ? Με διαγωνισμο 24 κομματιων. Ακουσαν 24 και διαλεξαν αυτο γιατι ηταν σουπερ και το γουσταρε ο κοσμος. Και δεν απαγορευτηκε να παρουν μερος γνωστοι και καθιερωμενοι στη χωρα τους καλλιτεχνες. Φετος η Ερτ θελει παλι αγνωστους, πιο αγνωστους απο τους περσινους, δεν αφηνει αλλους να διαγωνιστουν και ακομα θα βαλει μονο 4 υποψηφιοτητες. Υπαρχει ΜΕΓΑΛΗΗΗ διαφορα λοιπον.

      • Άρα λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι καλλιτέχνες, αλλά η διαδικασία που ακολουθείται. Συμφωνούμε λοιπόν, μακάρι η Ελλάδα να είχε ένα MGP ή ένα Melodifestivalen αλλά που λεφτά.

  86. Νομίζω οτι τα έχουμε λιγο μπερδέψει τα πράγματα.Αλλο γνωστό και μεγάλο όνομα στην Ελλάδα,άλλο καλός και συνεπής καλλιτέχνης που μπορεί να είναι χρόνια στον χώρο αλλά να μην είναι στα μεγάλα ονόματα και άλλο νεαρός και πρωτοεμφανιζόμενος(που μπορεί να είναι κ καλός καλλιτέχνης).Εγώ πχ θα ενδιαφερόμουν πολύ να δω τι θα έγραφε για την Eurovision ο Στάθης Δρογώσης,ο Σταύρος Σιόλας ή ο Δημήτρης Καρράς.Πολλά υποσχόμενοι συνθέτες.Αναρωτιέμαι όμως…Τα γνωρίζει αυτά τα ονόματα η ΕΡΤ?Βλέπεις δεν έχουν πάει σε reality.Ο Σιόλας βέβαια κέρδισε το φεστιβάλ θεσ/νικης το 2006…Όσο για τον Λούκα,τον αδικείτε!Ήταν το πιο δυνατό σημείο της περσινής μας συμμετοχής.Το πάλεψε πολύ το παιδί και εξαιτίας του ήμασταν τρίτοι στο Televoting.

  87. Υπάρχει ένα θεματακι διαδικαστικό με τον Τσαλικη. Αν δεν λυθεί , πάμε σε τελικό με Τσακαλάκο κτλ. Η Ερτ δεν θα επέμενε μέρος φέτος. Συμμετέχει μόνο για να ενισχύσει την Κύπρο. Στην Αγία Παρασκευή πιστεύουν ότι δεν θα ειναι κακό να μείνει ημιτελικό για μια φορά η Ελλάδα.

    • Αυτό πάλι τι ήταν; Τι θα ήθελες να συμβεί; Έχει γίνει γνωστό ότι περί Τσαλίκη είναι φήμες. Και τι θα πει για να ενισχύσει την Κύπρο; Τα θες και τα λες;

  88. @gtsek89 Άρα πρέπει να έχουμε ένα τραγούδι, που να αρέσει στο κοινό, να μπορεί να γίνει επιτυχία, να αρέσει όμως και στις επιτροπές, με ένα όνομα όχι εντελώς άγνωστο, να είναι ναι μεν φρέσκο αλλά να έχει κάνει και επιτυχία… Εύκολο να το λες, δύσκολο να το βρεις…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ