ΣΟΥΗΔΙΑ: Από τη Στοκχόλμη………..στο Malmö!

Μετά από ένα πραγματικά φαντασμαγορικό σόου, το σουηδικό κοινό και οι διεθνείς επιτροπές έκριναν τον νικητή του Melodifestvalen 2013, δίνοντας του το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision στις 18 Μαίου στο Malmö. Πρόκειται για τον Robin Stjernberg και το τραγούδι You, που συγκέντρωσε συνολικά 166 βαθμούς. Τα τελικά αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού είχαν ως εξής:

1. Robin Stjernberg You – 166 βαθμοί
2. YOHIO Heartbreak Hotel – 133 βαθμοί
3. Ulrik Munther Tell the World I’m Here – 126 βαθμοί
4. Anton Ewald Begging – 108 βαθμοί
5. Louise Hoffsten Only the Dead Fish Follow the Stream – 85 βαθμοί
6. Sean Banan Copacabanana – 78 βαθμοί
7. Ralf Gyllenhammar Bed on Fire – 73 βαθμοί
8. David Lindgren Skyline – 69 βαθμοί
9. State of Drama Falling – 68 βαθμοί
10. Ravaillacz En riktig jävla schlager – 40 βαθμοί

Να σημειωθεί ότι είναι η 1η φορά στην ιστορία του Melodifestvalen, που ένα τραγούδι που προέρχεται από το 2nd Chance κερδίζει το διαγωνισμό!

[youtube id=”pWCzWd0G4YY” width=”600″ height=”350″]

111 ΣΧΟΛΙΑ

  1. teleio!!!to agapimeno mou ap’ola makran…an kai den to perimena kathws eixe proelthei apo tin diadikasia tis deuteris eukairias…megali alla kai sunama euxaristi ekpliksi!

  2. Για μένα είναι λάθος να ψηφίζουν κάποιοι από άλλες χώρες για τον εκπρόσωπο της Σουηδίας, δηλαδή είναι σωστό να αποφασίζουν κάποιοι άσχετοι για το σουηδικό κοινό? Πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να μειώσουν την δύναμη των επιτροπών στο 35% και το κοινό να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 75%
    Όπως και να ‘χει τώρα και να πάει, για μένα είναι άλλη μία μετριότατη συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό, τι έχουν πάθει όλοι τους φέτος? Ειλικρινά σκέφτομαι να μην δω την Eurovision, παρά να δω ένα βαρετό σόου με μέτριες έως και άχρηστες συμμετοχές προτιμώ να παω σινεμά με φίλους…

      • χαχαχα… με έκανα και γέλασα!!! χαχαχαχα
        λογικα 70-30 θα ήθελα να πω.. χαχαχα
        ευχαριστω για την διόρθωση

    • Έρχομαι κι εγώ μαζι με μια φίλη μου για σινεμά. Δίαλέξτε ταινία και είμαστε μέσα. Αν θέλετε, μετά πάμε για παγωτό και ναργιλέ στου Ψυρρή η στη Φωκίωνος!

      • Έβαλα και τον ναργιλέ για να μην υπάρξη περίπτωση να προλάβουμε το παραμικρό απο την φετεινή Γιουροβίζιον.

  3. tipota to spoudaio to tragoudi…logo onomatos kai filoksenias tha parei mia kali thesi stin dekada…
    opos to blepo oi proin siobetikes xores tha allilovoithithoun (oukrania -leukorosia – rossia- georgia) kai tha plasaristoun kala…kai apo skandinavia (dania – norbigia – souidia ) tha ginoun ta idia …….aaa kai i germania tha paei kala..
    apla i dania tha tsimpaei kai apo tous ipoloipous tis europis arketous vathmous kai pithanon na einai i nikitria se mia poli kaki eurovision pou me to zori ksexorisan 2-3 poli kala tragoudia…

  4. Πολυ ωραιο τραγουδι,σιγουρα στη δεκαδα η σουηδια,παρατηρησα οτι ο κοσμος εβγαλε νικητη τον YOHIO,κατι αναλογο εγινε και το 2008 στο MELODIFESTIVALEN,οπου η charlotte perrelli ειχε βγει 2 στο televoting

  5. 1) Το τραγουδι δεν ειναι καν καλουτσικο απλα ειναι αδιαφορο και χαρης στην φωνη του το κανει πιο ενδιαφερον
    2)Λαθος επιλογη απο Σουηδους (Τι σουηδους δηλαδη αυτοι αλλο ψηφισαν) (υπηρχαν πολυ πιο δυνατα τραγουδια)
    3) Πιστευω πως ειναι πολυ μεγαλο λαθος να ψηφιζουν οι ξενοι (δηλ.ευρωπαιοι) σε εναν εθνικο τελικο που αποσκοπει στην αναδειξη της ΕΘΝΙΚΗΣ Συμμετοχης μιας χωρας (Για διαφορους λογους)
    4)Οι δικοι μας με αυτα που γινονται αρχιζουν να μου αρεσουν σιγα σιγα
    5) Ρε παιδια για να καταλαβω εσεις τον yohio αντιπαθειται η το τραγουδι???(επειδη δεν ξερω εμενα μου αρεσει το τραγουδι)

    • to kommati tou yohio itan to kalitero…..gia mena …alla oi epitropes ton geiosane….kai kala ton kanane ..den exei talento kai einai eksizitimeni i emfanisi tou na sto po eugenika…
      .me allo tragoudisti isos kai kalitero fonitika kai skinika to kommati tha pigaine kalitera..giati itan dinato kai idiatero.

  6. Αυτό ήθελα και αυτό κέρδισε!
    Mε ανεβάζει αυτό το τραγούδι.
    Το heartbreak hotel μου ακούγεται ίδιο με πολλά άλλα-δεν ξεχωρίζει.
    Δε θα με πείραζε καθόλου να ξανακερδίσει τη Eurovision η Σουηδία!

  7. Το You νομιζω το αξιζε που κερδισε , ειναι πολυ ωραιο τραγουδι! Αλλα ειναι αδικο, γιατι οι Σουηδοι ειχαν δωσει περισσοτερους ψηφους στον YOHIO, κανονικα οι ψηφοι των ευρωπαιων δεν θα επρεπε να μετρανε τοσο!

  8. Απογοητευση δεν το περιμενα με τιποτα αυτο το τραγουδι να νικησει. Δεν ειναι κακο αλλα υπηρχαν πολυ καλυτερα. Επεσα μεσα τελικα στο οτι ο ΥΟΗΙΟ θα ειναι πρωτος στο televoting αλλα αυτην την αψυχολογητη ψηφο των επιτροπων ακομη δεν μπορω να την χωνεψω. Ουσιαστικα διαλεξαν οι αλλες χωρες την συμμετοχη των σουηδων και οχι οι ιδιοι οι οποιοι ηθελαν τον ΥΟΗΙΟ. Κριμα απογοητευση μεγαλη απο την αλλη ενα ακομη μετριο τραγουδι το οποιο κανει ευκολοτερο τον ανταγωνισμο ετσι ωστε να αναδειχθει το δικο μας. Απο πλευρα σοου οπως παντα οι σουηδοι εβαλαν τα γυαλια σε ολη την Ευρωπη εκαναν παλι τον καλυτερο εθνικο τελικο. Μακαρι να κανουν και την καλυτερη Eurovision.

  9. Κακές αναπνοές, αδιάφορο τραγούδι, χαζή παρουσία. Δεν θα εκπλαγώ αν έρθει τελευταίο.

  10. Νταξει τιποτα το ιδιαιτερο… Ειναι ενα καλουτσικο ποπ τραγουδι που για μενα ειναι στην προσωπικη μου λιστα γυρω στο 11ο.

  11. Na rwteisw kati se kapia fasi poy kanei ta girizmata me tin fwni toy 8a to epitrepsoyn sti Eurovision giati nomizw pvs i power fwnes den epitreponte!!! Parepiptwntos wreo tragoydi an kai protymoysa tin YIOHIO!!!

  12. Ε Λ Ε Ο Σ ! ούτε η Σουδία ξέφυγε από τη μετριότητα.. επίσης, αυτό που θέλω να πω είναι οτι κάποιες από τις επιτροπές που ψηφίζουν στο Μello είναι στημένες.. Ήμουν σίγουρος ότι η επιτροπή της Γαλλίας θα έδινε 12 pts στη φετινή επιλογή του Christer Bjorkman (βλ, Ulrik Munther ) όπως και πέρσυ στον Danny Saucedo ! ο Bruno Berberes (επιτροπή Γαλλίας) είναι στενός φίλος του Bjorkman και για 2η συνεχόμενη χρονιά ψήφισε ό,τι ήθελε ο Bjorkman.. τεσπα, προβλέπω πάτο στο televoting για τους Σουηδούς..

    • Mono o Saade lypei gia na 3anaenvsoyn tin banda toys!!!! Profanes kai ti den pia stimeno sti eurovision kale edw oi soyidoi funs eminan apogoiteymenoi apo tin epilogi na deis pws ton krazoyn sto site!!!

      • Στη Σουδία έχουν μείνει έκπληκτοι με το αποτέλεσμα.. επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξε πρόβλημα στη τηλεψηφοφορία ενώ φωνάζουν για τις international juries καθώς ποιος ο λογος να ψηφίζει το κοινό? αλλά τους είχα πιο έξυπνους τους Σουηδούς.. δεν περίμενα να νομίζουν ότι οι επιτροπές ψηφίζουν έτσι απλά ό,τι τους αρέσει! και ο Bjorkman νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει!

  13. opopop na akousete twra kra3imo pou peftei apo tous souhdous gia ta apotelesmata!!!oloi sxedon diamartyrontai gt den vghke o yohio kai pws an phgaine aftos 8a nikousane(kounia pou tous kounage!!)kai vrizoun kai tis 3enes epitropes legontas pws den exoun kanena dikaiwma na pshfizoun aftes gia th souhdia.Tis vrizoun omws epeidh pshfhsan ton robin kai oxi to agapimeno tous japanese animation parodia!!!omws persi otan omwspshfizan oi epitropes th loreen tous ekanan kokkino xali!!!eleos dld!

  14. 1.eklpiktikos tragoudistis.
    2. yperoxo to endimatologiko (spanio gia tin eurovision)
    3. omorfi xorografia
    4. idieteri melodia
    6. poly sympathitiki fisiognomia o tragoudistis kata tin apopsi mou

    ola ta parapano synthetoun mia poly kali symmetoxi gia tin souidia.syndiazei afta ta 6 pragmata pou mexri tora gia mena mono i dania ta exei.
    100000 sygxaritiria stis epitropes pou glitosan ti eurovision apo to Yohio pou prosopika to kommati tou mou fenetai anempnefsto.
    top 5 pistevo i souidia kai fetos,se mia trisathlia xronia opos tha symfonisoume oloi.

  15. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον alex! Ήταν το 2ο αγαπημένο μου μετά τον Ralf άρα είμαι ικανοποιημένη απο το αποτέλεσμα! Πιστεύω πως θα τα πάει καλά! Την δεκάδα την έχει σίγουρη! Η ζωντανή εκτέλεση του Robin ήταν η πιο απολαυστική! Ο Ralf είχε πολλές αστοχίες στο live αλλά και πάλι για μένα παραμένει κορυφή! Όσο για τον Yohio χαίρομε πολύ που δεν πήγε αυτός! Στο Live η φωνή του είναι φρικτή και το τραγούδι πολύ μέτριο…

  16. Αφού γλυτώσαμε από τη ρόζ οπτασία, χαλάλι του του Ρόμπιν! Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι Σουηδοί τον είχαν δεύτερο, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΩΤΟ! Εχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται αυτοί που δεν θεωρούν σωστό τον τρόπο βαθμολογίας του “MR Eurovision in Sweden” Christer Bjorkman!
    Όσο για το τραογύδι που βγήκε 1) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΡΟ (πχ ΥΟΗΙΟ), 2) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ & ΕΡΜΗΝΕΥΜΕΝΟ ΣΩΣΤΑ (είχε βέβαια απίστευτο τρακ στο ξεκίνημα,αλλά μετά το ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ!!!), 3) ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΟΧΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, 4)ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΥΠΡΕΠΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ
    Καταλήγοντας θα έλεγα ότι είναι μια ΚΑΛΗ επιλογή, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ (συμμερίζομαι σαφώς την οργή των οπαδών του ΥΟΗΙΟ, καθώς ουσιαστικά οι ψήφοι των πιθανότητα κατευθυνόμενων επιτροπών τους έκλεψαν το βραβείο μέσα από τα χέρια).
    Να τολμήσω μια πρόβλεψη, ο ασυμπάθηστος Christer Bjorkman θα τα βρει σκούρα από του χρόνου αν ο συμπαθέστατος Ρόμπιν δεν τα πάει τουλάχιστον συμπαθητικά (όχι κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα). Οι Σουηδοί φανς του τη φυλάνε στη γωνία και έχουν και το δίκιο τους.
    Προσωπική εκτίμιση είναι ότι το τραγούδι δεν σε κερδίζει με το πρώτο (τώρα μόλις άρχισε να μου αρέσει) αλλά αυτός είναι πολύ καλός και εκπέμπει μια θετική αύρα. Σε μια τέτοια μετριότατη χρονιά δεν νομίζω να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα για να μπει στην πρώτη δεκάδα.

  17. Ήθελα το tell the world i’m here 🙁
    Εγώ γελάω που είχατε το Bed on fire σίγουρο ορισμένοι και βγήκε 7ο!

  18. pos ghnete na kerdhse tragoudi apo thn deuterh eukeria ???? einai xalia, yphrxan kalhtera gia na sthloun alla akoma kai h souidia mas korohdebei fetos !!!!

  19. ΞΥΠΝΙΣΤΕ!!!! Τι κριτικη επιτροπη και αηδιες???Πως εσεις γνωριζετε οτι αυτοι ψηφισαν αντικειμενικα??? Σιγα μην κατσουν να σκεφτουν το καλο της Σουηδιας υποδεικνυοντας τους ποιο ειναι πραγματικα το καλυτερο τραγουδι!! Επειτα ισως να θελουν εναν αντιπαλο λιγοτερο και τα καταφεραν (το τραγουδι ειναι δεν λεει τιποτα ενα απλο σαχλοτραγουδο)!! Η Σουηδια ψηφισε και ηθελε για εκπρωσοπο της τον Yohio!! Πιστευω πως ειναι λαθος να αποτελουν την κριτικη επιτροπη οι ξενοι θα ηταν σωστο να ηταν Σουηδοι!!
    ΑΥΤΑ……Μην ξεχνατε Εθνικος τελικος ειναι αυτος,,,,,

  20. telio tragoudi!!….gianni xexases na grapsis kai ta balkania giati den psifizonte mono i skandinabi kai slavoi kai i ellada den pai pisw

  21. Οι σουηδοί φανς, πέρα απ’ το να βρίζουν τις επιτροπές και τον Bjorkman, καλό θα ήταν να κάνουν και την αυτοκριτική τους γιατί συνέβαλαν και οι ίδιοι κατά πολύ στο αποτέλεσμα. Δεύτερο τον βγάλανε τον λουκουμά στο televoting. Γιατί εκπλήσονται με την νίκη του;

  22. πολυ αδικο αποτελεσμα επρεπε να παει ο yohio επειδη αυτον ψηφισαν οι Σουηδοι! Φανταζομε χαμος θα γινετε τωρα στην σουηδια
    οσο το τραγουδι δεν μου αρεσει καθολου

  23. ΠΡΟΣ dream2oo
    Επειδη ισως να μην σκεφτηκες το ενδεχομενο οτι ισως πολλοι να επηρεαστηκαν απο τις γνωμες των κριτικων επιτροπων καθες χωρας επειδη καθως ψηφιζαν αυτες με την σειρα η τηλεωηφοφορια συνεχιζοταν!!
    Και σε ρωταω τωρα εγω πως γινετε ενα τραγουδι να περνα τελικο με δευτερη ευκαιρια και να βγαινει δευτερο στην τηλεψηφοφρια στον τελικο???

    • Σωστή η σκέψη σου. Ναι, παίζει πολύ να υπήρξε συσπείρωση όλων των αντι-yohio φανς μόλις είδαν ότι ο μόνος τρόπος να χάσει ο yohio ήταν να ψηφίσουν μαζικά τον λουκουμά κι όχι αυτά που τους άρεσαν πραγματικά. Ήταν μεγάλο διαδικαστικό λάθος να συνεχίζεται το televoting ενώ μεταδίδονταν τα αποτελέσματα των επιτροπών.
      Αλλά και πάλι, δεν τους τιμά αυτό.
      -Πέρα απ΄όλα αυτά, ωραίο το φετινό melodifestivalen, με αρκετά ωραία τραγούδια (Ralf, Louise, Cookies n beans και άλλα).

      • Pantos oi funs sikosan ta xeria psila fetos!!! Pws einai dunaton se alles hwres oi apofasi na krinete apo to koino kai edw pou dikaios psifisane YIOHIO na paei o allos niw8w oti ts exapatisan sti mapa tous ma to 8eo!!!!

  24. Τι συμπαθητική φυσιογνωμία αυτός ο τραγουδιστής. Δεν μπορούσε καν να βγάλει τόνο όταν κέρδισε και έπρεπε να το ξανατραγουδήσει από τη χαρά του. Εξαιρετική φωνή,όμορφο τραγούδι και χαίρομαι γιατί ήρθε από τη δεύτερη ευκαιρία. ο YIOHIO, να προετοιμαστεί με ένα καλυτερο τραγούδι και να να τους πάρει και τα περίπτερα του χρόνου. Μόνο η εμφάνιση δε μετράει. Πάντως όλα τα τραγούδια σχεδόν, ήταν καλύτερα από τα περισσότερα του φετινού διαγωνισμού. Κάθε πέρσυ και καλύτερα! Κρίμα!

  25. το τραγουδι ειναι καλο και θα χτυπησει 10αδα σιγουρα αν οχι 5αδα!! Οσο για την Ελλαδα πιστευω πως θα τα παμε παρα μα παρα πολυ καλα διοτι το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και εμεις ξεχωριζουμε την 10αδα την εχουμε!! 😉 Καλη τυχη Σουηδια καλη επιλογη!!

  26. OK. Καλό τραγούδι αλλά πολύ κατωτέρου επιπέδου από συμμετοχές της Σουηδίας άλλα χρόνια (2006,2010,2011,2012).
    Σε μία μέτρια χρονιά έχει αρκετές ελπίδες για δεκάδα,αφού το πολύ 5-6 τραγούδια ξεχωρίζουν.
    Μεχρι στιγμής το Top 10 μου,χωρίς μεγάλες αλλαγές:
    1.Γερμανία (Με διαφορά το καλύτερο φέτος,ανάμεσα σε τόση βαρεμάρα ξεχωρίζει,για μένα αξίζει τη πρωτιά 9,5/10)
    2.Λευκορωσία (αφού είδα και τη LIVE εμφάνιση-Οσο το ακούω μου αρέσει περισσότερο,πολύ καλό ρυθμικό έθνικ κομμάτι,διότι φέτος υπαρχουν πολλές μπαλάντες θα πάει πολυ καλά 8,5/10)
    3.Δανία (Έχει κάτι που με ”τραβά”, πολυ όμορφη μελώδια,μου αρέσει και η φλογέρα,πιστεύω ότι το κορυφώνει 8,5/10)
    4.Αυστρία (Η καλύτερη μπαλάντα φέτος,η Αυστρία μετά απο χρόνια θα μπεί 10αδα 8/10)
    5.Ιρλανδία (Χορευτικό κομμάτι,μου θυμίζει τραγούδια τύπου Chris Brown,η τύχη του θα κριθεί στο LIVE 7/10)
    6.Νορβηγία (ΟΚ. Ενα διαφορετικό κομμάτι απ’τα υπόλοιπα που δε με αγγίζει και πολύ,θα προτιμούσα το Bombo, 6,5/10)
    7.Κύπρος (Ενα μέτριο τραγούδι για το νησί μου,αλλά πιστευω πολύ καλυτερο από αρκετα φέτος,σε μια μετρια χρονιά μπορεί να προκριθεί τελικό, 6,5/10)
    8.Ελλάδα (Συμπαθητικό χαρούμενο τραγούδι 6/10)
    9.Βουλγαρία (Έχουν σιγουρη την πρόκριση φέτος,αν και του 2007 ήταν πολυ καλύτερο 6/10)
    10.Ρουμανία (Σκαλιά ανώτερο το περσινό,απογοήτευση φέτος απο Ρουμανία,αλλα στα επίπεδα της ΦΕΤΙΝΗΣ διοργάνωσης μια χαρά 5,5/10)
    *Θα συμπεριλάμβανα και τη ΠΓΔΜ στο Top μου,αλλά αφού θα αλλάξουν!

    • Καλο το τοπ σου αλλα διαφωνω με ορισμενα πραγματα… καταρχην η Γερμανια ΔΕΝ ειναι το καλυτερο τραγουδι κατα τη γνωμη μου γτ υπαρχουν τουλαχιστον 5-6 καλυτερα και διαφορετικα… και επισης τι σου αρεσει στο αποβρασμα της ρουμανιας??? By the way συμφωνουμε στο θεμα της Νορβηγιας, Αυστριας, Ιρλανδιας, Κυπρου και Λευκορωσιας!!! Το δικο μου τοπ 10 μεχρι στιγμης εχει ως εξης:
      1. Δανια
      2. Λευκορωσια
      3. Αυστρια
      4. Ελβετια
      5. Σουηδια
      6. Κυπρος
      7. Ηνωμενο Βασιλειο
      8. Νορβηγια
      9. Ιρλανδια
      10. Γεωργια

      • Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη!
        Ενταξει,δεν με τρελαίνει το τραγούδι της Ρουμανίας,αλλα δεν το θεωρώ απόβρασμα,σε προηγούμενες χρονιές δεν θα άξιζε να ήταν ούτε στο τελικό αλλά διοτι φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και το επίπεδο χαμηλό,έτσι το θεωρώ ”καλουτσικο” για τη ΦΕΤΙΝΗ χρονια.Το έβαλα στο Top διότι δεν έβρισκα κάτι πιο ενδιαφέρον.! 🙂

    • Το κάνουν αυτό κάθε χρονιά, σίγουρα θα το κάνουν και φέτος. Αυτό όμωδεν σημαίνει και πολλά. Οι οπαδοί του διαγωνισμού είναι ελάχιστοι μπροστά στα εκατομμύρια του κοινού που ψηφίζουν στο διαγωνισμό

  27. Ενα εντελώς αδιάφορο κομμάτι απο έναν ψυχρό και ψωνιστικο καλλιτέχνη ! Η Σουηδία φέτος ανοίγει την πόρτα σε Νορβηγία και Δανία τις φιλενάδες τις ! Στον τελικό το βλέπω το πολυ 9ο εώς 17ο
    Κακό δεν ειναι αλλα δεν σε εντυπωσιάζει καθόλου !

  28. Απλά καλούτσικο. Με το να μην στείλουν τον Ralf ουσιαστηκά χαρίζουν την πρωτιά στην Δανία και μία καλή θέση στην Νορβηγία.
    Ελπίζω Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Αζερμπαϊτζάν να διαλέξουν κάτι καλό που να κάνει την ανατροπή. Τις άλλες χώρες που έχουν ήδη διαλέξει δεν τις βλέπω ικανές για την έκπληξη, ακόμη και αυτές που μ’αρέσουν.

    • Δεν υπαρχει περιπτωση για καμια ανατροπη συνονοματε!!! ειναι αρκετα προφανες οτι οι Δανοι και οι Νορβιγοι θα κηνιγουν το κυπελο φετος εκτος αν γινει το μεγαλο θαυμα και κερδησει καμια Tyler γιατη οι Βρετανοι το πλασαρουν πολλυ το θεμα λογο των Ολυμπιακων περυση. Ετσι οπως εχει γινει πλεον με τα 1000 τα αδερφακια θα διαφημεισουν το ενα το αλλο και θα δουμε καμια Κοπενχαγη η Οσλο 2014 !!!

  29. pwwww ti egine edw??? trol einai? alla dialon bgikan pia prognostika edw kedise tragoudi pou perase apo tin deuteri eukeria!!!
    wraio tha paei kala!!!

  30. Πάρα πολύ καλό κομμάτι..σύγχρονο και φρέσκο με μια εξαιρετική παρουσία και μια δυναμική ιδιαίτερη φωνή.
    Και μόνο γιαυτό αξίζει να τα πάει καλά.Είναι μέσα στα αγαπημένα μου και μου βγάζει μια θετική αύρα.Πιθανό να μπεί και στην 5αδα.

  31. καλο…αλλα “euphoria” κι “popular” με τιποτα…. πιστευω πως θα ναι στην δεκαδα…(8η-10η θεση) αλλα ως εκει δεν εχει κατι που να σου μενει κι να πεις”ουαου” κι αυτο το”youuuuuuuuuuuuuuu”ειναι καπως βαρετο μετα απο λιγο… τελος παντων!εγω ηθελα το 2ο…..(Που κατεταγη 2ο στο τελος) καλη επιτυχια…. 😀

  32. paidia molis eida ton teliko tous
    TI IPERPARAGOGI EINAI AYTH??????????
    PANE KALA OI ANTHROPOI?????????
    EXOYN PSIXOLOGIKAAAAAA
    GIATI AYTH H XORA NA EINAI TOSO TELEIA SE OLAAAA? pff
    H EUROVISION POLU FOBAME SAN AYTON TON TELIKO DEN PROKITE NA EINAI…… ME TPT BASIKA OI ANTHROPOI ZOUN KAI ANAPNEOYN GIA N DIORGANONOUN TETIA YPERTHEAMATA! EXW TRELATHI PRAGMATIKA!

  33. ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 2013… το τραγουδι που εγραψε ο Δημητρης Κοντοπουλος και θα διαγωνισθει στον Τελικο στις 14/03/2013… hold me ειναι ο τιτλος, στιχουργοι ειναι καποιοι σουηδοι….Μπαλαντα και αυτο… Μαλιστα συμφωνα με το Oikotimes, θα υπαρξει στον τελικο καποια αλλαγη στην συνθεση….
    Δειτε το βιντεο..
    http://www.youtube.com/watch?v=ocdZfKWx7gE

    • Αγαπητέ GUS, σ έυχαριστώ πολύ για την παραπομπή στο κομμάτι του συμπατριώτη μας που πούλησε στην Αζερία. Προσπάθησα να πω ότι μου αρέσει λόγω του ότι είναι γραμμένο από ένα καταξιωμένο συνθέτη και προπαντός έλληνα, αλλά δεν τα κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου γι’αυτό. Μου φανηκε ΦΤΗΝΟ και ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ τραγούδι. Θυμάμαι όταν άκουγα το ”This Is Our Night” του ιδίου, το 2009 έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά σ’αυτο το κομμάτι. Τα ίδια και χειρότερα τώρα με το ”Hold me”. Μόνο που το ”This Is Our Night” το έφερε ο Σάκης στην 9η θέση γιατί απλά το τραγούδι ήταν λίγο. Αν το έλεγε ο Ahmetov πως τον λένε ούτε στην 25 δεν θα ερχόταν. Τώρα, το κομμάτι του Κοντόπουλου επειδή ακριβώς είναι πολύ λίγο και είναι λίγος και ο Ahmetov δεν το βλέπω να πηγαίνει για Σουηδία. Και αν πάει, πάει για πάτο. Τόσο απλά.
      Τα φιλιά μου GUS!
      Άψογος και δοτικός όπως πάντα!

  34. 15-20 to poli. Alla theoro oti den tha vgaine an I psifoi ton souidon den itan tooooso oti na nai,kai tragoudia pou itan frixta kerdisan imitelikous eno oute sto andra chansen eprepe na perasoun… Episis NA FIGEI O BJORKMAN! Evale ta tragoudia pou thele se kales theseis kai to beggin aspoume sto 4 pou sinithos patonoyn tragoudia s autin tin thesi,kai vgike tetarto!Katapliktiko show alla theoro oti alla tragoudia eprepe na nai teliko kai allo na nikisei…

  35. Αρκετά καλό τραγούδι με μια υπέροχη φωνή και δυναμική σκηνική παρουσία. Λογικά θα πάει πολύ καλά. Καλή επιτυχία Σουηδία!!

  36. ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ. ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ. ΤΟΝ ΚΟΒΩ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ ΦΕΤΟΣ!

  37. η ελλαδα δινει παλι τα φωτα της στον κοσμο.απο τη στιγμη που βγαλαμε τον πατσατζη να παει μας αντεγραψαν ολοι στελνοντας οτι χειροτερο εχουν

  38. Καλό το τραγούδι της Σουηδίας. Ο τραγουδιστής ήτανε σκέτη … απόλαυση. Η κομμώση του όμως ήταν σκέτη… απογοήτευση. Παρόλα αυτά, καλή επιλογή. Oh my….

  39. ΝΑΙ!!!..ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ!!!..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Ή ΑΥΤΟ Ή ΤΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ…ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

  40. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ..ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΘΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ…ΔΗΛΑΔΗ,ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ..ΕΝΩ ΑΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΥΟΗΙΟ..ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ..

  41. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ???…ΦΕΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ???…ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ…ΠΟΥ ‘ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ’ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ‘ΑΗΔΙΑ’

  42. οπως τα λες αρχοντα οι yohio θα πατωναν στις επιτροπες ενω οι κοζα μοστρα θα τρελαθουν στα 12αρια.τωσα πολλα που η επομενη eurovision θα γινει θεσσαλονικη σιγουρα

  43. Μια χαρά το τραγούδι και η σκηνική παρουσία!Μπορεί να το βοήθησαν οι ξένες επιτροπές αλλά εγώ θα τις ευχαριστήσω.Ο YOHIO δεν θα έκανε τίποτα στην eurovision,θα πάτωνε με αυτό το τραγούδι.

  44. Και επειδή διαβάζω πολλά για το οτι οι ψήφοι των επιτροπών μετράνε πολύ,αυτό είναι λάθος.Απλώς φέτος τα ποσοστά του televoting ήταν μοιρασμένα,δεν υπήρχε ξεκάθαρος νικητής και έτσι κέρδισε η επιλογή των επιτροπών.
    ‘Εχουν ένα πολύ δίκαιο σύστημα(που είχαμε και εμείς φέτος)όπου το ακριβές ποσοστό του televoting μετατρέπεται σε πόντους.

  45. yohio στυλ και dubstep γενικα ειναι μοδα στην ευρωπη ταξιδευω συχνα και μουσικες που ειναι hit για αυτους εδω ερχονται με 2 χρονια καθυστερηση τουλαχιστον.ειναι σαν τα ρουχα ρε παιδι μου να δειτε οτι και στην ελλαδα θα ξεφυτρωσει yohio

  46. Ακόμη να υπενθυμίσω ότι στις περιπτώσεις που ο νικητής του MF είχε πατώσει με τις ξένες επιτροπές(Malena Ernmann,Anna Bergendahl),πάτωσε και στην eurovision.Αντίθετα,στις περιπτώσεις που ο νικητής των επιτροπών κέρδισε το MF τα πήγε πολύ καλά στην eurovision(2011,2012).

    • Τα χασε γιατί είναι από την επανάληψη στο τέλος της βραδυάς που νίκησε και ήταν συγκινημένος

  47. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΦΕΤΟΣ…..ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!

  48. KATI POY MOY SPASE TA NEYRA STON TELIKO TOYS
    AYTH H BLAMENI PAROYSIASTRIA ROYFAGE SINEXIA TIN MITI TIS DEN 3ERW AN ATO PARATIRISATE ALLA EMENA MOY TRIPISE TO TIMPANO GT FORAGA KAI AKOYSTIKA….

      • ahahhhahahaha ma an to akousis pos akougotane tha to peis kai esu idika stis bathmologies den stamatage eixe kai agonia kai eixe pari fotia ahahaha

      • στην Ελλαδα θα την ειχαν…κραξει… ειναι το μονο σιγουρο… παντως επειδη ειδα στο ΥΤ την ψηφοφορια δεν ηταν και οτι καλυτερο… υπαρχουν ειδικα ξεμπουκωτικα…χαπακια…χεχεχεχεχε

  49. Τι ειν τούτο;Η Σουηδία τελικά είναι η ”αγαπημένη” μου χώρα στη Γιουροβίζιον!!!!!!!!!!!!!!!!!

  50. Ντροπη στη σελιδα του Ελληνικου Φαν κλαμπ INFE, που συνεχιζει να αναγραφει την ΠΓΔΜ ως ΠΓΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ… ΑΙΣΧΟΣ… δηλαδη κυριοι, εαν συμμετειχαν οι ΗΠΑ θα γραφατε ΗΠ Αμερικης? Ολοι γνωριζουμε οτι το FyrMacedonia ειναι προβοκατορικο… ας μην γελιομαστε… γιαυτο και η ΕΡΤ προς τιμη της το 2006 ειχε την πληρη ονομασια της ΠΓΔΜ…θα πει καποιος και τί αλλαζει? Δεν εχει σημασια… τι κανουν οι ξενοι! Τουλαχιστον κραταμε τα προσχηματα! Τωρα εαν αυτο ειναι εθνικιστικο… τοτε παω πασο… ισως η ΕΡτ το 2006 ηταν εθνικιστικο καναλι…

    • Αυτά gus να τους τα πεις στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας. Εμείς εδώ δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους

      • Το ξερω φιλε οτι δεν εχει σχεση ο OGAE… απλα τα γραφω εδω γιατι εκει που εγραψα δεν μπαινουν στον κοπο να απαντησουν, και επειδη ειμαι σιγουρος οτι παρακολουθουν το τι γραφεται και εδω (οπως πιστευω και το αναποδο, δεν ειναι κακο να ενημερωνεται καποιος) γιαυτο τα εγραψα…

  51. Αυτο το συστημα με το televoting οπου μοιραζονται 478 βαθμοι πως προκυπτει? εννοω ο αριθμος 478… (το πως μοιραζεται στα τραγουδια το καταλαβαινω, αλλα το 478 πως βγαινει?)

    • η κάθε επιτροπή δίνει 1,2,4,6,8,10,12 = 43pts Χ 11 (που είναι στο σύνολο οι επιτροπές που ψηφίζουν) = 473 pts μοιράζονται.. Έτσι ο Robin που πήρε 15,8% στο televoting αυτό μεταφράζεται σε 75 pts ( 15.8% X 473/100 = 74,7 pts )!

    • Με 27 εκκατομύρια views παρακαλώ στο youtube και εκκατομύρια πωλήσεις.
      Και το glorious μια χαρά dance είναι και μακάρι να πάει και ψηλά.
      Πάντως η τραγουδίστρια είναι φωνάρα και γυναικάρα και καλλιτεχνάρα.

    • Ειδες? Και εγω αυτο επαθα μολις το ανακαλυψα! Νομιζα οτι ηταν Αμερικανικο, παντως οντως καλυτερο απο το Glorious!

  52. Μετριο και αυτος μπουλοφερνει…!
    Ξερει κανεις κανενα σαιτ η μπλογκ οπου μπορουμε να κατεβασουμε τα φετεινα τραγουδια??

    • εγω το κάνω απ το youtube με τα προγραμματάκια που το κατεβάζουν σε mp3.Αυτό προσωρινά μέχρι να βγεί το επίσημο cd και το κατεβάζω με torrent ή άλλο πρόγραμμα.

  53. Κατά, όχι τόσο για το τραγούδι, αλλά για τον τρόπο επιλογής του. Πάντως, εμένα ούτε και το τραγούδι με τρελαίνει.

  54. Συμπαθητικο τραγουδι τελικα και εχει καλη φωνη ο τυπακος, αν κατι κερδιζει σου φαινεται αλλιως καμια φορα, το ιδιο μαλλον θα γινει φετος και με τον διαγωνισμο, απο αλλου θα το περιμενουμε και απο αλλου θα μας ερθει (ο νικητης) και μακαρι να ειμαστε εμεις αυτοι που θα χαρουμε στο τελος.

  55. Προσωπικα, το τραγουδι της Σουηδιας μου αρεσει πολυ και στο top μου ειναι πεμπτο, ωστοσο θα ηθελα να ειχε κερδισει το Bed on fire.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ