Π.Γ.Δ.Μ.: Αλλαγή τραγουδιού και για τη γείτονα!

Μετά τη Λευκορωσία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει το τραγούδι με το οποίο θα συμμετέχει στο δεύτερο ημιτελικό στις 16 Μαΐου φέτος στο Malmö και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό της Eurovision στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το escxtra.com, ο επικεφαλής της αποστολής της Π.Γ.Δ.Μ. Ljupco Mirkovski δήλωσε πως λόγω των έντονων αρνητικών κριτικών που δέχθηκε το τραγούδι “Imperija” εντός και εκτός της χώρας, οι υπεύθυνοι της συμμετοχής αποφάσισαν να αλλάξουν το τραγούδι και να αναθέσουν τη δημιουργία του νέου τραγουδιού σε επιφανείς δημιουργούς της χώρας, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και η Elena Risteska, η οποία έχει φέρει μέχρι τώρα την καλύτερη θέση για την Π.Γ.Δ.Μ (12η το 2006), σε ρόλο στιχουργού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το νέο τραγούδι θα είναι και αυτό ρυθμικό και στα μέτρα της  Esma Redžepova και του Vlatko Lozano και θα παρουσιαστεί εντός της τελικής προθεσμίας των φετινών συμμετοχών που είναι η 18η Μαρτίου, ενώ το βίντεο κλιπ θα γυριστεί και θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι αλλαγη να κανουμε εμεις.οταν εχεις κοζα μοστρα και αγαθωνα πακετο οτι τραγουδι και να τους βαλεις η μ@λακι@ θα βγει η μ@λ@κι@.

  2. Τί έγινε ”Μακεδόνες”; Αποσύρει ο Έλληνας χορηγός σας τα λεφτά του και πήγε το σκατό στην κάλτσα;Ουστ!Που θέλετε και ”Αυτοκρατορίες”!!!!!!!!!!!!

  3. Ελπίζω το νέο τραγούδι να είναι πολύ καλύτερο από το Imperija. Μήπως να ξυπνήσουν και οι δικοί μας (ΕΡΤ & MAD) και ν’ αλλάξουν και τραγούδι και καλλιτέχνη??? Λέω εγώ τώρα…

  4. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια σελίδα στο facebook.Αν αυτό το θεωρείς επίσημη ανακοίνωση,τι να πω.

  5. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ…ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ…ΓΙΑΤΙ Η ‘Χ’ ΧΩΡΑ,ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.

  6. ΩΡΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ.ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΧΩΡΕς ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΟΥΝ ΤΙ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.ΕΜΕΙς ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩς ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕ ΤΟ ΛΕς ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΡΑΟΚΕ.ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

  7. βρεεε ερτ-μαντ αγωνα δωσαμε για να σηλωσουμε συμμετοχη κ φετος με τ ενα ποδι εκτος ημασταν γιατι να μην αποσυρουμε το τωρινο κομματι κι καλλιτεχνες κι να στειλουμε ενα απο τα αλλα δυο(απεργη-αλε3 λιον φτ τζεορζτινα) λεω εγω τωρα, η ακομα καλυτερα την ντεμυ με κομματι τυπου believe που το ειπε πολυ καλα στον ελληνικο τελικο…. χααχχαχαχα αστειευομαι,δν πειραζει του χρονου,πρωτα ο θεος γιατι για φετος δεεεεεεεεν! ελπιζω τουλαχιστον να πιασουμε τελικο κι να μην μεινουμε στους ημιτελικους! πωπω…. euro-neuro….καταντησαμε μαυροβουνιοοοοοοοοοο -_- 😛

  8. krima tetio aristourgima na mi to akousei oli i europi!
    ante -1.kati einai ki afto.
    ante na paroun seira kai oi ypolipes 20 xores pou exoun xeftilotragouda fetos!

  9. A δεν πάτε καλά μερικοί εδω μέσα, το alcohol is free ψηφίστηκε δημοκρατικά απο κοινό και επιτροπές, και αν δεν σας αρέσει ξυδάκι. Σε όσο χάλια κατάσταση και να βρισκόμαστε, δεν είμαστε Λευκορωσία ή Σκόπια να κάνουμε τα καραγκιοζιλίκια τους με αλλαγές τραγουδιών, δεν έχουμε λόγο εξάλου μιά χαρά είναι το τραγούδι μας.
    Όσο για τους γείτονες έπρεπε να το περιμένουν ότι το τραγούδι τους θα σήκωνε αντιδράσεις, και να το ξανασκεφτούν πριν το διαλέξουν, αν και εμένα με εξαίρεση το videoclip τους, το τραγούδι τους δεν με ενοχλούσε, ίσα ίσα ήταν στο top 10 μου. Ελπίζω το νέο τους τραγούδι να είναι εξίσου ή ακόμα καλύτερο.

    • Γιατί η Υψηλότητά σου δεν παραδέχεται το γεγονός ότι ο κόσμος και η επιτροπή ψήφισαν τους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα;;; Θα χρειαστεί να κάνεις ψυαχανάλυση για να το αποδεχθείς;;; Τόσο βαριά πια το πήρες;

    • Ναι λες και η Τζορτζίνα και η Θωμαή είχαν τις φοβερές ερμηνείες. Τα στοιχήματα έχουν πέσει πάρα πολλές φορές έξω, θυμήσου μόνο σε τί θέση ήταν ο Λούκας και ο Αλκαίος.
      Ολα τα καλά τραγούδια είναι πάνω απο εμάς? Δηλαδή Ρωσία και Αρμενία που είναι 10άδα είναι καλά? Απλά γελάω! Εν πάσει περιπτώσει είναι εντελώς γελοίο να αλλάζεις τραγούδι απειδή δεν πάει καλά στο στοίχημα, δηλαδή άλλες χώρες που είναι πολύ πιό κάτω απο εμάς τι έπρεπε να κάνουν?

      ΥΓ Όχι ότι έχει κάποια σημασία, αλλά είμαστε στην 15, όχι στη 18η θέση.

  10. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒU…..BΓΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ;ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ!!!!

  11. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το τραγούδι άλλαξε έπειτα από διαμαρτυρίες δικές μας για τις αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο στο βίντεο κλιπ αλλά και για τους στίχους που παραπέμπουν έμμεσα σε άλλη ”αυτοκρατορία”.Ναι μεν οι στίχοι έμοιαζαν αθώοι καθώς μιλούσε για την αυτοκρατορία της μουσικής αλλά η όλη αισθητική του τραγουδιού ήταν κάτι σαν το δείτε τι όμορφη που είναι του Αλεξάνδρου η χώρα..Σαν ξενάγηση φαινόταν παρά σαν τραγούδι που αφορά τη δύναμη της μουσικής..Το ότι απέσυραν το τραγούδι δείχνει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται (τη συγκεκριμένη μύγα να τη φέρει πίσω καθώς δεν είναι και δική του θα πρόσθετα εγώ). Περιμένω ένα καλό τραγούδι από τους γείτονες μας το περσινό τους μου άρεσε πολύ και το φετινό είχε ωραία μουσική αν το αλλάξουν έτσι ώστε να μιλάει όντως για τη μουσική που ενώνει χωρίς άλλες ατυχείς συμπτώσεις θα ήθελα να πάει και καλά μέσα από την ψυχή μου..Γιατί πραγματικά με τον απλό κόσμο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα…Θα ήταν πολύ ωραίο και συνετό να χτίσουμε μια διαβαλκανική συνεργασία και αλληλεγγύη.

  12. Μακάρι να γίνει αλλαγή και να στείλουμε ένα απο τα τρία κορίτσια μας. Οπωσδήποτε θα παμε πολύ καλύτερα. Τί να πω !!!! Μέχρι και videoclip μας είναι γι’ αυτό που κόβει ο Αγάθωνας…. Οσο για την εκλογή του τραγουδιού μας όπως αναφέρθηκε παραπάνω που έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες, θ’ απαντήσω στον φίλτατο οτι έτσι η χώρα μας βγήκε απο διπλή εκλογική αναμέτρηση για καλύτερα και βρισκόμαστε στον πάτο !!!!!!!!

  13. filoi mou fetos i eurovision einai ena matso skata kai emeis san Ellines milo gia Ellada kai Kypro stelnoume foveres patates gia na patosoume. na vlepoume ta dika mas xalia kai na adiaforoume ti kanoun oi alles xores. fetos tha eprepe kata tin gnomi mou panta ellada kai kypros na min simmetexoun.FILIA STA ADERFIA MOU STIN ELLADA APO KYPRO.

  14. 57.000 περιπου τηλεφωνα και μυνηματα ηταν το televoting και η μακεδονια μονοκουκι στον αγαθωνα.την απολυτη στηριξη του alcohol is free απο το star και κατι λιαγκες δημοκρατια δεν τη λες καπως αλλιως λεγεται αλλα δεν μου αρεσει η λεξη να την γραψω

  15. ρε παιδια αφου ακομη δεν αλλαξε στην ψηφοφορια του kolumbus υπαρχει δεν εχει αλλαξει, ενω απο αλλες χωρες που αλλαξαν και αυτες ψηφιζονται με το νεο τους τραγουδι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ