ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ολοταχώς προς επιστροφή στην Eurovision!

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ και τα άρθρα που κάνουν τον γύρο των διεθνών sites που ασχολούνται με την Eurovision, το Μαυροβούνιο ετοιμάζεται για την επάνοδό του στον διαγωνισμό, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Η χώρα είχε εγκαταλείψει τον διαγωνισμό το 2009, έπειτα από τρεις συμμετοχές που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, αλλά κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η δημόσια τηλεόραση. Όπως αναφέρει και σε άρθρο του το escdaily.com, το RTCG έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή για την Eurovision 2012 και βρίσκεται στην λίστα-προσχέδιο με τις χώρες που πιθανότατα θα διαγωνιστούν στη σκηνή του Μπακού. Παρά το γεγονός αυτό, υπάρχει πάντα η πιθανότητα της απόσυρσης της αρχικής απόφασης, καθώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αποφασίσει πριν από την τελική ημερομηνία που έχει τεθεί από την EBU. Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια τηλεόραση της χώρας φαίνεται διατεθειμένη να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

Το Μαυροβούνιο συμμετείχε για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος στην Eurovision 2007, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο συμμετοχές (2008, 2009). Στην τελευταία του εμφάνιση, στη σκηνή της Μόσχας, η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Andrea Demirovic και το “Just Get Out Of My Life”, το οποίο έμεινε εκτός τελικού για ελάχιστους βαθμούς, αφού κατετάγη στην 11η θέση του Α΄Ημιτελικού, με 44 βαθμούς.

Θανάσης Νάκος

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε αντίθεση με την έρμη την Ανδόρρα, και οι τρεις άτυχες συμμετοχές του Μαυροβουνίου μου άρεσαν, και είναι κρίμα που το 2009 πέρασαν στον τελικό όλα τα καρασκούπιδα (Ισραήλ, Τουρκία, Αρμενία) κι έμειναν εκτός, Ελβετία, Μαυροβούνιο και Λευκορωσία!
    Καλή τύχη, Μαυροβούνιο!

  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα για το 2009!Τί μου θυμίζεις!Ήταν αυτό που ήθελα να δω πρώτο πρώτο στο φάκελο να περνάει!.Εκνευριστικά άδικα τα αποτελέσματα,ειδικά του πρωτου ημιτελικού!Όταν είδα εκείνη την Έρμαν(Σουηδία)που νόμιζες πως θα σου πει:”Τοιμάσου να ποθάνεις!” γκαρίζοντας σαν το Σκανταλάκη(μουααχαχαχαααα) και την Αρμενία(Την οποία εκτιμώ κατά τ’άλλα ιδιαίτερα σα χώρα) με δυο αδερφές χαμένες στον πόλεμο να κλαίνε τον Ρόκυ το σκύλάκι τους,λέω νταξει παιδιά,την κλείνω την τηλεόραση!Αμ το Ισραήλ,2 μήνες πριν πετσόκοβε τους Παλαιστινίους αλλά το Μάη (για το τουέλβ ρε γαμώτο!!!) θυμήθηκαν την ειρήνη ξαφνικά κοπανώντας κάτι τενεκέδες να πέσει λίγο λάδι για τη χωριάτικη.Όχι τίποτ’άλλο,αλλά βαριόμουνα και να κατέβω μέχρι την υπόγα να βγάλω λίγο….Έλεος!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ