ΙΤΑΛΙΑ: 2η μέρα στο San Remo…Τα αποτελέσματα της 1ης βραδιάς!

Συνεχίζεται σήμερα το βράδυ στις 21:30 ώρα Ελλάδος το 63ο Φεστιβάλ του San Remo στο Ariston Teatro. Απόψε θα διαγωνιστούν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες της κατηγορίας των καταξιωμένων ερμηνευτών καθώς και οι 4 της κατηγορίας των πρωτοεμφανιζόμενων. Τη βραδιά μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου.

Την πρώτη βραδιά οι 7 πρώτοι γνωστοί τραγουδιστές ερμήνευσαν 2 τραγούδια ο καθένας και το κοινό και η κριτική επιτροπή επέλεξε ένα με το οποίο θα διαγωνιστούν στον επόμενο γύρο αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Τα τραγούδια αυτά είναι:

1. Marco Mengoni – L’essenziale
2. Raphael Gualazzi – Sai (Ci basta un sogno)
3. Daniele Silvestri – A bocca chiusa
4. Simona Molinari & Peter Cincotti – La felicità
5. Marta sui tubi – Vorrei
6. Maria Nazionale – E’ colpa mia
7. Chiara Galiazzo – Il futuro che sarà

Κάθε ένα από τα νικητήρια τραγούδια ανακοίνωσε κάποιος διάσημος ιταλός καλλιτέχνης. Συγκεκριμένα του τραγούδι του Marco Mengoni παρουσίασε ο Marco Alemanno, η Ilaria D’Amico του Raphael Gualazzi, η Valeria Bilello του Daniele Silvestri, η Flavia Pennetta των Simona Molinari & Peter Cincotti,οι Cristina Parodi & Benedetta Parodi του Marta sui Tubi, ο Vincenzo Montella της Maria Nazionale και ο Stefano Tempesti τη συμμετοχή της Chiara Galiazzo.

Καλεσμένοι στην αποψινή βραδιά, που θα παρουσιάσουν ο Fabio Fazio και η Luciana Littizzetto, καλεσμένοι είναι οι τραγουδιστές Asaf Avidan και Carla Bruni Sarkozy,  το top model Bar Rafaeli, το συγκρότημα Ricchi e Poveri, που εκπροσώπησαν την Ιταλία στη Eurovision 1978 και οι ηθοποιοί Neri Marcorè και Beppe Fiorello.

ΟΙ 7 καταξιωμένοι τραγουδιστές και τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν απόψε, ένα από τα οποία κοινό και επιτροπή θα προκρίνουν στον επόμενο γύρο, είναι:

1. Modà – Come l’acqua dentro il mare και Se si potesse non morire
2. Malika Ayane – Niente και E se poi
3. Simone Cristicchi – Mi manchi και La prima volta
4. Almamegretta – Mamma non lo sa και Onda che vai
5. Max Gazzè – Sotto casa και I tuoi maledettissimi impegn
6. Annalisa – Non so ballare και Scintille
7. Elio e le Storie Tese – Dannati forever και La canzone mononota

Οι Elio e le storie tese είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο φεστιβάλ το 1996 και οι Modà το 2011. Στο φεστιβάλ το 2007 η Simone Cristicchi ήταν η μεγάλη νικήτρια με το τραγούδι Ti regalerò una rosa.

Στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων τραγουδιστών θα διαγωνιστούν απόψε οι:

1. Il Cile – Le parole non servono più
2. Renzo Rubino – Il Postino
3. Blastema – Dietro l’intima ragione
4. Irene Ghiotto – Baciami?

Η Irene Ghiotto και ο Renzo Rubino ήταν οι νικητές διαγωνισμού νέων ταλέντων που πραγματοποιήθηκε στο San Remo ενώ οι υπόλοιποι 2 επιλέχτηκαν μέσω των ζωντανών ακροάσεων που έγιναν στις 30 Νοεμβρίου από επιτροπή μουσικών του φεστιβάλ, την οποία αποτελούσαν οι Mauro Pagani, Sandra Bemporad, Andrea Guerra, Massimo Martelli και Stefano Senardi.

Ας δούμε τα τραγούδια που προκρίθηκαν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ:

 

 

 

Λουκάς Βλαβιανός

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ