ΛΕΤΟΝΙΑ: Απόψε ο πρώτος Ημιτελικός! / Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Ημιτελικός του Dziesma, του εθνικού τελικού της Λετονίας. 

12 τραγούδια θα διαγωνισθούν σε πρώτη φάση σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 από τα οποία μόλις τα έξι θα πάρουν το πράσινο φως για τη φάση του μεγάλου τελικού, στις 16 του μηνός. Το αποτέλεσμα θα κριθεί μεταξύ κοινού και 9μελούς κριτικής επιτροπής με ποσοστό 50/50.

Τόσο ο πρώτος Ημιτελικός, όσο και ο δεύτερος (που θα λάβει χώρα αύριο) αλλά και ο Τελικός που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθούν στο Palladium Concert Hall στη Ρίγα.

Οι 12 συμμετοχές της σημερινής βραδιάς είναι οι εξής:

. Pieneņu Vīns – Better Than You

. Ivo Grīsniņš Grīslis – Give Me A Try

. Dominic Okolue – Good Woman

. Liene Candy – Higher And Higher

. Samanta Tīna – I Need A Hero

. Headline – Love

. Liene Matveja & Baiba Reine – Love Responder

. Olafs Bergmanis & The Random People – Never Let Me Go

. Grupa Per – Sad Trumpet

. Fox Lima – Tirpini

. Sabīne Berezina – Upside Down

. Antra Stafecka – When You Are With Me

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο Ημιτελικό της Λετονίας εδώ στις 21:15 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να ακούσετε και τα 24 τραγούδια των δύο ημιτελικών εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά (23:30 ώρα Ελλάδος) ο πρώτος Ημιτελικός του Dziesma 2013! 12 τραγούδια διαγωνίστηκαν στη φάση αυτή αλλά μόλις τα 6 από αυτά κατάφεραν να προκριθούν στη φάση του μεγάλου τελικού…

Τα τραγούδια αυτά είναι τα εξής:

. Liene Candy – Higher And Higher

. Samanta Tīna – I Need A Hero

. Headline – Love

. Grupa Per – Sad Trumpet

. Sabīne Berezina – Upside Down

. Antra Stafecka – When You Are With Me

Οι έξι αυτές συμμετοχές, μαζί με τις υπόλοιπες έξι που θα προκριθούν από τον αυριανό 2ο Ημιτελικό θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του Dziesma 2013 που θα λάβει χώρα στις 16 Φεβρουαρίου 2013. Ένα από τα τραγούδια του μεγάλου τελικού θα είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη Λετονία στη Eurovision 2013!

Κιφορκιάν Κρικόρ

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Έχει ενδιαφέρον ομολογουμένως… Δε θυμάμαι να έχουμε ακούσει κάτι παρόμοιο στο διαγωνισμό (μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια) – με τη θετική έννοια, γιατί και το Χρυσό Οδηγό δεν έχουμε ακούσει στο διαγωνισμό, αλλά δε νομίζω ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο να λάβει κανείς μέρος μελοποιώντας τον…

  1. Παιδια το tirpini μοιαζει πολυ στο Angel της τζορτζινα. Πιστευω πως αν και οι δυο χωρες στειλουν παρομοια τραγουδια θα χασουμε πολυτιμους ψηφους. Εγω εχω σκοπο να ψηφησω την Απεργη ή την Τζορτζινα. Αν ομως οι Λετωνοι στειλουν το tirpini τότε σιγουρα θα ψηφησω Απεργη.

  2. Μόλις ολοκλήρωσα την ακρόαση όλων των κομματιών και πραγματικά νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια οι Λετονοί φέτος! Για μένα, τα τραγούδια τους έχουν συνολικά το καλύτερο επίπεδο από όσες εθνικές επιλογές έχουμε ακούσει μέχρι τώρα! Αυτά που μου άρεσαν περισσότερο είναι (με τυχαία σειρά): Phoenix Fly, One, Higher and higher, Fool in love, I need a hero, Tirpini. Αλλά και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κομμάτια είναι πολύ καλά και νομίζω ότι καλύπτουν και αρκετά μουσικά γούστα. Επίσης, αν κρίνω από το πόσο προσεκτικά έχει γίνει η παραγωγή στο 90% των τραγουδιών, πιστεύω ότι η Λετονία στοχεύει ψηλά σε αυτή τη Γιουροβίζιον. Ανυπομονώ για τον αποψινό, πρώτο ημιτελικό!

  3. Apo auton ton hmiteliko dialegw to “Tirpini” kai to “Sad trumpet”…To agaphmeno mou omws einai to “One” pou nomizw mporei na kerdisei kai ton diagwnismo…..Ypshlo epipedo fetos gia thn Letonia, kati pou den mas exei sunhthisei sto parelthon…Menei vevaia kai h epilogh ths na einai analogh….giati apo thn Letonia ta perimenw ola…….

  4. ta 6 gia mena pou prepei na perasoun
    1.Samanta Tīna – I Need A Hero
    2.Grupa Per – Sad Trumpet
    3.Fox Lima – Tirpini
    4.Ivo Grīsniņš Grīslis – Give Me A Try
    5.Liene Candy – Higher And Higher
    6.Antra Stafecka – When You Are With Me

    • και εγώ περίμενα το “Give me a try” να προκριθεί. Ήταν πολύ καλό. Προσωπικά ξεχώρισα τα “I need a hero”. Και το “Love” που πέρασε, δεν είναι άσχημο… Για να δούμε τι θα γίνει στον αυριανό Ημιτελικό!

    • Θα συμφωνήσω! Δεν έκανε καλή παρουσίαση… Αλλά σαν τραγούδι ήταν καλό. Ιδιαίτερο! Ξεχώριζε (αν και προσωπικά δεν είναι στο style μου)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ